מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בסכיזופרניהאנונימי04/04/2010
רציתי לדעת במה יכול להועיל טיפול בסכיזופרניה, במצב שבו אין התקפים פסיכוטיים וכו' או פגיעה בתפקוד היום יומי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעה...
איתן05/04/2010היי,
רשימת תרופה לטיפול בסכיזופרניה ולקיחתה,כאשר אין פסיכוזה וכמו כן גם התסמינים השליליים של המחלה הנ"ל - אינם,משמשת למניעת חזרה של הפסיכוזה,התסמינים החיוביים והשליליים של המחלה.
- כמו כן;רוב התרופות,כנגד פסיכוזה כגון:זיפרקסה,ריספרדל,סרוקוואל - נרשמות גם לטיפול באנשים הסובלים מהפרעה ביפולארית (דו - קוטבית),כלומר לאיזון מצב רוחם.
רק טוב,המון בריאות וחג שמח:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בסכיזופרניה
ד''ר אירנה נתנאל06/04/2010שלום לך,
הטיפול יכול להועיל במניעת התפרצות של המחלה, שליטה במחלה, זהיוי ושליטה בסימנים המקדימים של המחלה על מנת למנוע או לשלוט בסימפטומים כדי לפעול בזמן ולא להחמיר את המצב. מעקב תרופתי מאוד חשוב במניעת ההחמרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץעדי04/04/2010
שלום אני שותה 30 מילגרם סראקסט לפני כ3שבעות הוספי לי עוד 10 מילגרם עקב מתח גובר המצב לא משתפר מה לעשות האם כדאי לחכות עוד מצספר שבעות עד שזה ישפיע הוא לנסות אופציה אחרת אצין שאני שות סראקסט הרבה שנים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
ד''ר אירנה נתנאל06/04/2010עודד שלום,
אם אתה לא מרגיש שיפור על 40 מג של סרוקסט כדאי שתתיעץ עם הרופא המטפל. יתכן וכדאי לשקול החלפת סרוקסט לתרופה אחרת. בנוסף, מומלץ מאוד לשלב טיפול תרופתי עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). הטיפול המשולב הוכיח את עצמו כי דרך הכי יעילה בהתמודדות עם מצבי לחץ. ניתן לשלב CBT עם ביופידבק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ת.לוואי של דפלפט כרונו...?איתן03/04/2010
שלום רב,
התחלתי טיפול בדפלפט כרונו,בינתיים במינון 500מ"ג ליום.
- אילו תופעות לוואי,הקשורות למערכת העיכול,יכולות להיגרם כתוצאה מנטילת כדור זה,והאם הן נפסקות,לאחר הסתגלות הגוף לתרופה זו ומפסיקות - במידה וכן,אז תוך כמה זמן מתחילת נטילת כדור זה,הגוף מסתגל לכדור זה והתופעות הללו נפסקות ו/או שהן נפסקות רק לאחר הפסקת הטיפול בכדור זה?
תודה רבה מראש וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
ד''ר חיים שם דוד04/04/2010תופעות הלוואי הקשורות למערכה\ת העיכול הנפוצות ביותר הן הבחילות ואלו חולפות לאחר תקופה קצרה של שימוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מ-Viepax, עזרה בבקשה!לי02/04/2010
שלום רב,
אני מזה כ-שבועים בתהליך "גמילה" מכדור הויאפקס - הייתי לוקחת כדור אחד של 150 מ"ג פעם ביום. לקחתי למשך כחודשיים.
ירדתי בהדרגה לכדור 75 מ"ג למשך כ-5 ימים ואז לא היו תופעות לוואי אז הפסקתי ועכשיו כבר 4 ימים אני ללא הכדור. אני מרגישה כעת תופעות של מין רעד "חשמלי" בעיניים, תחושה לא נעימה בראש (כמו ג'לי, רעד, לחץ לא נעים, מין תחושת זעזוע מוח...). מה ניתן לעשות? האם זה הגיוני?
האם זה קשור לכך שלפני כיומיים קיבלתי חיסון נגד HPV (גארדאסיל) - אולי אלו תופעות לוואי גם של הזריקה...??
אני בת 24, בריאה בד"כ.
המשך חג שמח ותודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מויפאקס
ד''ר חיים שם דוד04/04/2010התופעותש את מתארת יכולות להיות תופעותגמילה מויפאקס (נדיר אבל קיים).אם כי לאחר כחודשיים של טיפול זה מאוד לא שכיח.
זה חולף מעצנמו אבל מאוד לא נעיןם. בינתיים תוכלי לחזור למינון של 75 מ"ג למשך שבועיים ואז למסוןת שוןב פעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך הולך נועה?
נועה28/04/2010גם אני מתמודדת כרגע עם תופעות גמילה קשות אלו, של הזרמים הנוראיים האלה בראש (נגמלת מאפקסור) מה מצבך? זה כבר עבר?
וגם לי קוראים נועה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא תופעות נפוצות
דינה04/04/2010אני לא יודעת עד כמה זה נפוץ, ויאפקס לא גורמת להתמכרות ומכאן שלא צריכות להיות תופעות כאלו
האם שוחחת עם הפסיכיאטר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויפאקס
חן04/04/2010שלום לך נועה!
אני לקחתי ויפאקס 75XR ובהדרגה הרופאה העלתה לי ל 300מ"ג,וזאת עקב
דכאון עמוק מאוד .
לאחר כשנה וחצי שלקחתי ויאפקס 300 מ"ג XR ,בהדרגה מהירה נכנסתי להיפר אקטיביות,
תחושה של היי,סופר מן כל יכול,ואהבתי מאוד את ההרגשה הזאת ,להיות בשמיים ובלי אקסטזי.
הרופאה שלי נכנסה ללחץ ומייד התחילה להוריד לי את המינון בהדרגה מהירה,מ300-מ"ג חזרה
ל75 מ"ג.
מה שכן לא היו לי שום תופעות לוואי ,אולי איזה דכאון קל ולא משמעותי,
ואני מאוד מתגעגע לתקופה עם300 מ"ג ,אלוהים ....
מחוסר עבודה הגעתי להספק של שלושה עובדים,
עכשיו גם את 75 מ"ג היא הורידה לי.
עכשיו אני לוקח גיקו בילומה (סולגר) וסרוקאל 125 מ"ג לשינה,
מה שאני מציע לך להישמע להוראות הרופא ,ובמדת הצורך להוועץ עם רופא נוסף.
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני זקוקה לתשובה דחוף
ג'נט06/12/2010שלום רב!אני בת 28 ונוטלת שנה ויפאקס איקס אר 150 מ'ג החלתי ליפני כחודש שאני מעוניינת להפסיק את הטיפול כי חזרתי לעצמי ירדתי בהנחיית רופאת מישפחה לרדת ל75מ'ג חודש עבר חודש והפסקתי ואני מרגישה לא טוב שזה אומר זעת יתר אי נוחות שאני מסריחה שפיתאום בא לי ליבכות תיקים טישטוש ראיה קצרים במוח בקיצור לא אני אודה בכך לקבל תשובה מה אני עושנה כי אולי הרופאה לא נתנה לי הנחייה נכונה מחכה לתשובה דחוווף......חג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מויפאקס ג'נט
ג'נט07/12/2010ערב טוב רציתי לדעת מתי תופעות גמילה מויפאקס חולפות? כי אני בערך 4ימים כבר הפסקתי לקחת את התרופה לקחתי 150 מ'ג שנה פםלוס וירדתי ליפני חודש ל75מ'ג אשמח לקבל תשובה כמה שיותר מהר תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור לאון גרינהוסמעיין02/04/2010
שלום רציתי לשאול אני משתמש כבר מספר חודשים ברסיטל השבוע נגישתי לבית המרקחת ואמרו שאין יותר רסיטל יש ציפראמיל הרוקח אמר שזו אותו תרופה
האם יתכן שלמרות שזו אותו תרופה המעבר בין רסיטל לציפראמיל יכול לגרום להרגשה לא טובה ולדרדור במצב הנפשי?
יש לציין שאני לוקח את התרופה לטיפול בחרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להפך,ציפראמיל זו האורגינאל!!!
איתן02/04/2010שלום רב,
רסיטל זו תרופה,שהיא בעצם "חיקוי" לציפראמיל,אבל...אכן זו אותה התרופה,אשר מכילה את אותה הנוסחה הכימית הג'נרית;בדיוק כמו,שישנה ברסיטל.
רק בריאות וחג שמח:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך היתייעצות דחופה בקשר לכדור שלילירון02/04/2010
שלום אני סובל וסבלתי מחרדות ומחשבות טורדניות על מחלות כבר זה מה,הייתה הקלה לפני כשנה שהתחלתי לקחת את הפבוקסיל 50 מ"ג אך הכל חזר לקדמותו, הפסיכיאטרית המליצה לי לעלות את הפבוקסיל ל-100 זאת אומרת עוד 50 בערב, אני לוקח כבר 3 שבועות ואינני רואה שיפור למצבי הנפשי האם לישקול להחליף תרופה? או שיש להמתין עוד ועם כן עוד כמה זמן עד שזה משפיע? תודה רבה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רופא
איתן02/04/2010שלום רב,
ההשפעה המלאה ואשר מיטיבה את המצב,מושגת בין 4-8 שבועות של נטילת התרופה הנ"ל.
רק טוב,הרבה בריאות,וחג שמח:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה יוסי
לירון03/04/2010אשמח גם לקבל חוות דעת מרופא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת פלוטיןויקי02/04/2010
שלום רב,
כ-4 שבועות נוטלת פלוטין בפעם השנייה בחיי. לפני שנתיים הייתי מטופלת באותם כדורים והפסקתי למשך שנה לאחר שמצבי השתפר פלאים.
לאחר עלייה הדרגתית במינון בשבועיים האחרונים אני נוטלת 60 מ"ג ביום.
אינני מרגישה שיפור במצבי, ואולי יש אף החמרה.
האם יש סיכוי שהכדורים הפעם לא משפיעים וכדאי להחליפם?
הרופא המטפל שלי נמצא כרגע בחו"ל.
שאלתי היא כמובן ברמת ההמלצה. אני כבר מיואשת ואין לי כוחות להתמודד עם המצב הבלתי נסבל.
אני חוששת שהתקופה הקשה הזו תותיר בי טראומה מבחינת מחשבות השווא הטורדניות.
אינני מסוגלת לתפקד בעבודה, בזוגיות. המציאות מבחינתי מעוותת לגמרי.
אני כבר לא מכירה את עצמי ואת הסובבים לי, אין לי רגע מנוחה מהמחשבות הטורדניות ואני חוששת שמא זה לא יחלוף לעולם...
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ערן ואדים הראל04/04/2010באופן פרדוקסלי התחלה בטיפול כמו פלוטין יכולה להגביר את המתח בשבועיים שלושה הראשונים. ניתן להשתמש בתקופה זו בנוגדי חרדה מיידיים כמו קלונקס. אם הטיפול ניתן לטיפול במחשבות אובססיביות צריך לקחת בחשבון כי השפעה מיטיבה של הטיפול יכולה לקחת מספר שבועות. ידוע גם כי לעיתים חזרה לטיפול קודם שעזר והופסק אינה מביאה את אותן תוצאות. לשם כך דרושה הערכה מקצועית של פסיכיאטר על מנת לבחון אם המשך הטיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לדיכאוןניצה02/04/2010
אילו תרופות נוגדות דיכאון נהוג לתת כטיפול ראשוני כלומר יש איזה שהיא עדיפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לניצה
ד''ר ערן ואדים הראל04/04/2010נהוג לתת כטיפול ראשוני תרופות ממשפחת SSRI כמו פרוזק, ציפרלקס, סרוקסאט וכיוצא באלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקו טיפול ראשוני
רחלי11/04/2010הרופא שלי דווקא נתן לי ויפאקס שלמיטב ידיעתי שייכת לקבוצת SNRI. האם ישנן כמה גישות בנוגע לקו טיפול ראשוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתרופה אפקסור (ויאפקס)
שמעון ינוביץ13/04/2010ויאפקס היא תרופה גנרית (חיקוי מתוצרת מקומית) לתרופה - אפקסור.
בעיקר בנוסחת השיחרור הממושך - XR, משמשת התרופה ויאפקס-XR (אפקסור-XR) - בהחלט כתרופת "קו"ראשון" בטיפול בדיכאון וגם בחרדה.
ההחלטה האם לבחור בתרופה זו, או בתרופה ממשפחת SSRI, כנקודת התחלה - תלויה בשיקוליו של הרופא המטפל.
אגב (תיקון טעות נפוצה): התרופה ויאפקס-XR איננה שייכת למשפחת ה- SNRI, למרות שבטעות נחשבה כתרופה הראשונה מהמשפחה הזו (שאליה משתייכות התרופות "איקסל" ו- "סימבאלטה"), וזאת משום שיש לה גם השפעה דופאמינרגית חלשה, ומשום שהשפעתה האדרנרגית - תלוייה במינון שלה (שתי התופעות האלה אינן קיימות בתרופות SNRI).
במינונים נמוכים, התרופה מתנהגת בדומה יותר לתרופה ממשפחת SSRI (כלומר- בעלת השפעה בעיקר סרוטונרגית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- estoסיגל02/04/2010
האם יש תופעות לוואי לתרופה זו? והאם זה כולל תופעת לואי של השמנה ובעיות בתקוד המיני?
התחלתי לקחת את התרופה אבל אני לא שלמה עם עצמי, כך שיוצא שאני לא לוקחת את התרופה ברצף. האם ישנה אפשרות של טיפול לתקופה קצרה בתרופה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכל תרופה ישנן ת. לוואי...
איתן03/04/2010היי,
לאסטו הידועה גם בשמה המקורי ציפרלקס ישנן ת.לוואי כמו לכל תרופה.
תופעות הלוואי שלה הן דומות לתופעות הלוואי כמו של כל התרופות נוגדות הדיכאון והחרדה ממשפחת הSSRI (מעכבי ספיגה של סרוטונין במוח וע"י הגדלת כמות הסרוטונין במוח),וכן היא לרוב גורמת להשמנה ואי-תיפקוד מיני (קושי להגיע לאורגזמה).אם אבחנתך מוגדרת כמשבר ולא כמחלה כרונית;אז תוכלי לקחת את הציפרלקס (esto) עד שתרגישי,שהחלמת מהמחלה ו/או מהמשבר,אשר פקד אותך ולאחר מכן להפסיק לקחת אותה לחלוטין באופן הדרגתי - לפי הנחיות הפסיכיאטר שלך.
כל מקרה לגופו.
רק טוב,המון בריאות וחג שמח:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהמאיה01/04/2010
אני חיבת לשאול משהו בעבר חוויתי מחשבות טורדניות בצורה ממש קשה עם השנים זה די דעך, לא נטלתי שום תרופות והתמודדתי אכשהו ועכשיו כיום זה בהרבה יותר טוב אני מתפקדת עובדת יש לי חיי משפחה אבל שמתי לב שלפני ראיונות או פגישות או אפילו סתם יציאה לטייל נופש תוקפת אותי מחשבה טורדנית שגורמת לי למספר שניות הרגשה מוזרה כאילו אני לא נורמלית אני גם מרגישה את זה וזה מלחיץ אותי עכשיו נדבקה לי מחשבה על השואה והיא לא עוזבת אותי זה עולה דוקא שהכל טוב בארוחה שהכל כביכול אמור להיות טוב היא מתעלקת עלי ואז נעלמת אבל אני סובלת . התחלתי לעשות ספורט וזה מאוד עוזר אני ממש לא בעד תרופות ... סתם רציתי לשתף , מלחיצ אותי שלרגע אני מרגישה ממש לא נורמלית כמובן שאני מודעת שהמחשבות האלה דפוקות אבל בכל זאת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
01/04/2010שלום
תמשיכי לעשות מעמצים להיות "בסדר". זה מאוד עוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCBT
איתן02/04/2010היי,
ראשית,כל הכבוד לך על המאמצים,למרות הקושי והמיטרד.
שנית;אם את לא בעד תרופות - את יכולה לנסות טיפול פסיכולוגי מסוג "טיפול קוגנטיבי התנהגותי" הנקרא CBT.
מקווה,שלפחות טיפה עזרתי.
יוסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה??
מאיה02/04/2010תודה בכל מקרה חצי בהומור אבל האם יש השלכות כבדות לכך שהמח חושב דפוק חוץ ממחיקת נוירונים כל פעם עלמחשבה כזו שלא אקבל שבץ מוחי :))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסירקוואלמירי01/04/2010ילדי בן ה- 13 מקבל סירקוואל לאי שקט - כדור שגם עוזר לילדים עם צרכים מיוחדים בנושא זה.
למרות שהפסיאטרית טוענת כל הזמן שהסירקוואל מוריד תאבון - לבני יש תאבון כאילו אין מחר.
דבר שקשה לנו ביותר.
אשמח לקבל חוות דעת האם הסירקוואל מגביר תאבון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסרוקאוול
01/04/2010שלום
אחת מתופעות הלוואי המוכרות של סרוקאוול הינה עלייה בתיאבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסטראלא01/04/2010האם השמנה נחשבת כאחת מתופעות הלוואי הנפוצות שלה? אני נוטל כרגע 50 מ"ג ליום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלוסטראל
01/04/2010שלום
לא כ"כ נפוץ אבל אפשרי. יש לשמור על התיאבון בשליטה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש זמני בפלוטין במקום וונלהמתאושש01/04/2010שלום,
אני לוקח 2 כדורי וונלה 75 מ"ג קרוב לשנה וכמעט כל חודש
אני שוכח להזמין מרשם מראש לחודש הקרוב ונתקע במשך כמה ימים
ללא הכדורים. המקרה הזה התרחש גם בחג הפסח וכתוצאה מכך אני כבר
שלושה ימים בלי הכדור ומתחיל להרגיש ממש גרוע. האם מותר זמנית לקחת
פלוטין (יש לי הרבה מהם, כי לפני הוונלה לקחתי לאורך זמן רב) כדי להקל
על המצב?
מתאושש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשימוש זמני בפלוטין במקום וונלה
01/04/2010שלום
עדיף לא לשכוח לקחת את התרופה שאתה מקבל. יש כאלו שאומרים שאפשר להתגבר על תופעות של הפסקת וונלה עם פלוטין. אבל מדוע לעשות את זה? תהיה רציני ותזמין את התרופות בזמן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעניין הסתדר
מתאושש02/04/2010לשמחתי השגתי את המרשם והכדורים היום.
אך אני חייב לומר שהתגובה שלך די סתמית. זה ברור מאליו שאני צריך להיות יותר אחראי
וזה גם לא הדבר שעליו שאלתי. החלק שבו התייחסת לשאלתי - "יש כאלו שאומרים שאפשר להתגבר על תופעות של הפסקת וונלה עם פלוטין" - לא ברור לי כל כך. יש כאלו שאומרים? מה היא תשובתך *שלך* לשאלה? האם זה יעיל? ויותר חשוב - האם התכוונת להפסקה זמנית (של שבוע) או להפסקה קבועה?
את החלק המלמד/גוער אפשר להחסיר מתשובות עתידיות לדעתי כשאין זה רלוונטי לשאלה.
תודה על התשובה המהירה בכל מקרה,
מתאושש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמי לפנות?אא01/04/2010אני בחורה בת 30 אקדמאית,עובדת,מתגוררת עם הורי,בעייתי עם אמא שלי-אמי אשה שתלטנית,אובססיבית,תלותית,ובעצם שולטת באופן מוחלט בחיי,אינני מקיימת חיים עצמאיים כפי שהיתי רוצה.רוב הזמן אני מרגישה חרדות ופחדים וחוסר יכולת לעשות דברים פשוטים כמו למשל לבלות,לחיות חיים זוגיים-כל סממן עצמאי מבחינתי משדר לי חוסר יכולת לבצע משום החשש "לנטוש" את אמי,ואמי יודעת לנצל זאת לטובתה.אני נתונה באופן תמידי תחת עיניה הפקוחות ופוחדת "להתמרד" ולהתנגד לה,אני במצוקה קשה מאוד,רוצה לחיות חיים עצמאיים ולא מסוגלת "לעזוב"את אמא שלי בדיוק כפי שהיא לא "משחררת" אותי,האם טיפול פסיכיאטרי יעזור? האם תוכלו להמליץ לי על מטפל?דחוף בבקשה...תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלמי לפנות
01/04/2010שלום
עשית את הצעד הראשון וזה לדבר על זה. עכשיו עליך להמשיך ולשוחח על זה עם אדם מקצועי, עדיף מומחה לפסיכוטרפיה-טיפול השיחות. תבדקי באתר שלנו יכול להיות שאם את בסביבה של ת"א המטפלים שלנו יתאימו לך אחרת עליך לבדוק בסביבה שלך. על תוותרי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבץ מוחיSABAMOMO01/04/2010לפני כשנה וחצי תאונה דרכים בעבודה ומאז אבחנות של OCD ו PTSD ולפני כחודש וחצי שבץ מוחי אישפוז 3 ימים באיכילוב בדיקות לרוב של EEG ו CT רגיל ו CT עם חומר ניגוד ודופלר
ובדיקות לרוב ואין שום ממצא, אני נמצא בטיפול פסיכיאטרי ולאחרונה המליצו לי על טיפול באשפוז יומי בבית חולים אברבנל ליד מקום מגורי, הייתי מבקש לשאול את המומחים לנושא מה עלי לעשות ? אני כבר עובד עיצות ומבולבל וחושש מפני הבאות , בבקשה אנא עיזרו לי תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשבץ מוחי
SABAMOMO04/04/2010אפילו כאן ראו כנראה את התאריך הראשון לאפריל ואף אחד לא עונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר ערן ואדים הראל06/04/2010מסגרת אשפוז יום מאפשרת אבחון מעמיק יותר והתאמת טיפול טובה יותר ועל כן נשמע כאופציה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)