מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- או סי די קשהשני17/04/2009
האם או סי די קשה יכול להיות על גבול הפסיכוזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר או סי די קשה
18/04/2009לשני שלום
התשובה המהירה היא חיובית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כדאי לעבור ייעוץ או לעבור דירהבנר17/04/2009אני גר בשותפות עם קרוב רחוק ,בבית פרטי עם חצר גדולה, השייך למשפחה והעלות מינימלית,אנו מכירים עשרות שנים אך גרים בשותפות מזה 3 שנים,שותפי הוא סכיזופרן קל,פחדים ,שומע קולות אך בשליטה מלאה,חייב אור בלילה בחדרו המיטבח והסאלון,אדם חכם ומנסה לחזור בתשובה שנים רבות,לפני שנתיים עבר טראומה נוראית (אחותו נירצחה)אך סרב לקבל טיפול הוא בעיקר בבית לא עובד קשריםחברתיים רק מעט עם המשפחה,ייעצו לי לעזוב ,אך היות ואנו ידידים מזה עשרות שנים סמכתי עליו וכן אני מחבב את הבית ושכר הדירה נמוך ביותר,השנה האחרונה הוא מוצא סעד בהתחזקות רוחנית ושמחתי שהחליף את הצפייה המוגזמת בטלוויזיה בלימוד קבלה,
להערכתי הוא רוצה שאני אפנה את הבית,אלה אם כן אחזור בתשובה,אני חילוני ומתרגל מדיטציה שבעיניו זה עבודה זרה ,אך הוא אוהב את זה שאני משלם את רוב הוצאות החשמל והמיסים,
מזה שנה ויותר אני סובל מתסמינים רפואיים ונשלח לבדיקות חמורות, ולאחר זמן ללא הסבר התסמינים נעלמים ושוב לאחר זמן תסמינים חדשים ואותו סיפור,בשיא התסמינים מגיע שותפי ואומר לי אני אתפלל עבורך ותראה שהכל יעבור,
לפני כ3 שבועות חזרתי מנופש באילת ובלילה לאחר כ3 שעות התעוררתי עם חלומות חזקים ללא תקדים ונסער ולחוץ מכדי להמשיך לישון,בלילות הבאים זה הלך ונרגע,
אתמול חזרתי מנופש בצפון והלילה שוב מחדש התעוררתי לאחר כ3 שעות עם חלומות כנ"ל. איני מתיימר להיות טלית שכולה תכלת ,אך אני בהחלט חושב שאולי שותפי החכם והחולה עושה לי משהוא,לאחרונה שמעתי שאחותו בילדותו הואשמה בניסיון להרעיל את המשפחה והורחקה מהבית ועד היום מכחישה וטוענת שנעשה לה עוול נוראי.
אני חושב שהגיע זמני להתייעץ עם מומחה מתאים ,אך מתקשה להחליט מה היא המומחיות הדרושה והאם אפשר לקבל ייעוץ לנ"ל מהמערכת הציבורית או עדיף באופן פרטי ,אבקש המלצתך להמשך בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאם כדאי לעבור ייעוץ או לעבור דירה
18/04/2009עליך לפנות לגורם מטפל שיעזור לך להחליט מה לעשות עם המשך החיים שלך. אתה יכול להתחיל עם פסיכולוג. במערכות הציבוריות לא תמצא מענה לשאלה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדהאריק17/04/2009שלום רב, האם תסימנים של רעידות פנימיות באזור לב (כמו רטט של פלאפון) יכולים להיות תסמינים של חרדות ומתחים? ברפואה,אמרה לי הרופאת משפחה שזה לא של הלב ושלא שמעה על דבר זה.
בתודה דורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה
18/04/2009לדורי שלום
חרדה יכולה לתת הרבה סימפטומים גופניים. הדבר קשור לעצבים משותפים שמתחילים באותו מקום במוח. תעשה ספורט, תבלה, תרגיש טוב. אלו "תרופות" טובות למה שאתה מתאר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיש כתרופות נגד דיכאוןשגית16/04/2009
שלום רב
לפני 4 שנים נכנסתי לדיכאון שהוביל אותי לשני מצבים בחיי , עצבנית \לא מפסיקה לבכות ללא יכולת שליטה על אף אחד מהם ,הייתי מטופלת אצל פסיכולג ופסיכיאטר שנתן לי מרשם לרסיטל שאותו לקחתי במשך חצי שנה , התופעות הלוואי בכדורים אלו הם כול כך קשות שהרגשתי שאני זומבי אנושי
איפשהו מצאתי את האיזון בחשיש שמאפשר לי לתפקד בצורה תקינה ללא תופעות לוואי
אני מעשנת כבר 4 שנים ברציפות וברצוני להפסיק !!!
יש איזה תרופות הרגעה שניתן להמליץ שלא מלוות בתופעות לוואי ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחשיש כתרופות נגד דיכאון
18/04/2009לשגית שלום
הרבה אנשים מדווחים על כך שעישון חשיש עוזר להם נגד תופעות של דיכאן וחרדה. אנשים אתרים מדווחים שחשיש גורם להם לאי יציבות במצבי רוח. לכם צריך להיזהר האוד. יש כיון הרבה תרופות נגד חרדה. תשוחחי עם המטפל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפאקסטרועי16/04/2009שלום, ברצוני לדעת מה הסכנות הכרוכות כתוצאה מעליית מינון ללא עצת הרופא מכיוון שהרופא נתן לי פאקסט 20 מ"ג לפני חודשיים אך עדיין אני מרגיש טיפה דיכאון כלומר יש שיפור במצבי אך זו לא מספיק ואני משוכנע שאני צריך לעלות את המינון ל40 או30 מ"ג ואני רוצה לעלות כי הפגישה שלי איתו רק בעוד חודש וסתם אני "סובל"ביינתים אז אמרתי למה שאני לא יעלה במקום לחכות הרבה זמן האם זה אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפאקסט
18/04/2009לאורי שלום
עלייה במינון של פקסט לא גורמת לשינויים משמעותיים חדשים. כאשר מינון לא מספיק לטיפול בסימפטומים רצוי לעלות את המינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם להפסיק תרופות ואיך?אביב16/04/2009שלום,
אני בן 23, התחלתי לקחת תרופות בגיל 19, בהתחלה לקחתי ציפרלקס במינונים שונים ובערך לפני שנתיים-שנתיים וחצי עברתי לקחת רסיטל, שהיא תרופה 'לייט' יחסית..
אני לוקח 20mg ביום (כדור אחד). ואני רוצה להפסיק.
כבר הרבה זמן שאני מרגיש בסדר גמור ואני בתקופה יציבה.
בנוסף, אני מרבה לשכוח לקחת את התרופה מדי יום, והכל בסדר, כך שאני חושב שאולי היא כבר אינה משפיעה.
אשמח לקבל חוות דעת,
תודה, אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאם להפסיק תרופות ואיך?
18/04/2009לאביב שלום
להתחיל טיפול ולהפסיק טיפול הם פעולות חשובות שיש לדון עליכם עם גורם מטפל. הכלל של הפסקת תרופות פסיכיאטריות ממליץ לעזות את זה בצורה מאוד עיתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום..ליהי15/04/2009יש לי תור לפסיכיאטר ביום חמישי,
אני מתארת לעצמי שהשאלה טיפשית אבל הייתי רוצה לדעת אילו שאלות אני אשאל, איך יראה המפגש...
מהיכרות קצרה עם עצמי אני יודעת שיהיה לי מאד קשה להיות כנה או לדבר על התחושות ולכן הייתי רוצה לחשוב על דברים מראש....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתריעוץ פסיכיאטרי
ד''ר אירנה נתנאל16/04/2009ליהי שלום,
אני יכולה להבין את הרגישותך לקראת הפגישה עם פסיכאטר. יחד עם זאת חשוב לשתף בפתיחות את הרופא בכול מה שאת מרגישה. את יכולה לספר לו שאת מתרגשת או חוששת. הסתרות וחוסר כנות פוגעות באבחנה ובטיפול.
מאחלת לך בהצלחה!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתח ולחץ לא מוסברעודד14/04/2009שלום אני שותה פאקסט הרבה שנים בחמישה חודים האחרונים עילו לי את הכדור מי40 ל60 בגלל לחץ פנמי ואי שקט פנמי כמו מעוקה ולחץ לא מוסבר המצב השתפר בחמישה חודשים האחרונים עקב ההעלאה אבל בכמה ימים אחרונים זה שוב חזר מה לעשות האם הכדור לא משפיע או שזה עליה וירדה של מתח ולחץ שיחלוף אצין שאני לא רוצה להחליףאת הכדור כי אני הרבה שנים שותה קרוב ל10 שנים מה האופציות שיש לי במצב הזה זה מאוד מציק לי ומיאש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתענו בבקשה תודה
עודד15/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתח ולחץ לא מוסבר
ד''ר אירנה נתנאל16/04/2009עודד שלום,
אני ממליצה לך לפנות לרופא המטפל ולהתיעץ לגבי התרופות. יתכן ואתה זקוק בתוספת של תרופה לטיפול הנוכחי או החלפת התרופה לתרופה אחרת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנה בעקבות תרופות נגד דיכאוןמאיה14/04/2009שלום,
אני לוקחת תרופות נגד דכאון כבר 7-8 שנים. בשנים הללו החליפו לי מספר פעמים את התרופה על מנת לשמור על השפעתן ובחיפוש בתוצאות טובות יותר (למנוע ירידה בחשק המיני למשל ו/או השמנה). למרות זאת, מאוד קשה לי עם כל אחת מהתרופות שניסינו לשמור על דיאטה ועל משקל תקין. האם יתכן שהתרופות (כולן) הן הסיבה לחוסר יכולת לעמוד נגד הפיתויים? האם יתכון שהמרכיבים של התרופות גורמות לשמור על משקל עודף אפילו בזמן דיאטה?
כי אני גם לא מצליחה להוריד כאשר אני שומרת על ארוכות תקינות...
מאז אני עליתי 11 קילו ולא מצליחה להוריד אותם. כמובל לא פוסלת את האופציה שאני לא עושה את הדבר הנכון אבל ע''מ למנוע תסכולים מיותרים חשוב לי לדעת עד כמה התרופות משפיעות למצב זה.
תודה רבה רבה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה למאיה
ד''ר ערן ואדים הראל16/04/2009לחלק מהתרופות נוגדות דיכאון יש פוטנציאל לגרום להשמנה. ישנן תרופות עם פוטנציאל נמוך יותר לגרום לכך. זה בהחלט לעיתים יכול להסביר חוסר יכולת לירידה במשקל. אני ממליץ לך להיוועץ עם פסיכיאטר ועם דיאטנית על מנת להתמודד עם הבעיה.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלת קסאנגיס לטיפול בדיכאוןס14/04/2009רק אוסיף, למקרה שרלוונטי, שאני נקבה בת 26. בריאה בד"כ. משתמשת בגלולות יסמין, ברזל, ורואקוטן און ואוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול בדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל14/04/2009ללא ספק אתה זקוק להתיעצות פסיכיאטרית. פנה בדחיפות לרופא פסיכיאטר על מנת לקבל טיפול מתאים למצבך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקסנאגיס לטיפול בדיכאון?! דחוףס14/04/2009בביקור האחרון אצל רופא המשפחה שלי ציינתי בפניו שנדמה לי שאני בדיכאון בשבוע האחרון ובלי לחשוב יותר מדיי או לשאול שאלות שיכולות להיות רלוונטיות רשם לי קסנאגיס 0.25 ואמר להיות בקשר אחרי 10 ימים... מסקירה קטנה באינטרנט ראיתי שמשתמשים בתרופה למצבי חרדה ושהיא גורמת לדיכאון ולא מונעת אותו וכמו כן גיליתי שהתרופה ממכרת מאד(טוב לדעת, כי ברשותי 50 טבליות).
רציתי לדעת האם מומלץ להישמע להוראות הרופא או להתייעץ עם מומחה?
אשמח לתשובה בהדם מכיוון שמצב רוחי באמת ירוד ומאד מפריע לי לתפקד...
תודה רבה מראש וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לס
ד''ר ערן ואדים הראל16/04/2009קסנאגיס היא תרופה שנמצאת בשימוש בעיקר להפגה מיידית של חרדה. בעבר דיברו על כך שיש לה מרכיבים נוגדי דיכאון. היא בהחלט תרופה עם פוטנציאל התמכרות לטווח ארוך. כדאי לך להיוועץ בפסיכיאטר בטרם תתחילי טיפול.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' גרינהאוסאני14/04/2009שלום
רציתי לשאול האם לדעתך מסוכן לשלב בין נרדיל לדפרקסן ואם כן מה הסכנה שבזה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר[הקפצה]
אני14/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו סי דיחגית14/04/2009היי,
אני פונה אליכם בקשר לכמה תסמינים שגורמים לי להרגיש שיש לי או סי די אך בכל זאת אני מתביישת לפנות למומחה אולי תוכלו לומר לי אם יש לי את המחלה או לא זה יתן לי קצת ביטחון להמשיך הלאה.
התסמינים מתאפיינים בכך שאני שוטפת ידיים הרבה פעמים ביום אחרי כל דבר שאני נוגעת בו. אני לא יכולה לגעת בדברים, בעיקר בבית וזה מתחיל להיות גם בחוץ. לא יכולה לגעת באנשים ולא יכולה שיגעו בי, גם אם ההורים שלי רוצים לגעת בי אני מתחילה להתעצבן ולבכות להתקלח וכו'.
אודה מאוד על התשובה ומקווה שהכל יסתדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לחגית
ד''ר ערן ואדים הראל14/04/2009עיסוק בניקיון ולכלוך באופן שאת מתארת יכול להתאים לתסמינים אובססיביים. זה יכול להיות חלק מ- OCD או כחלק ממכלול אחר. אני מציע לך לפנות לפסיכיאטר לאבחון בהקדם כי ניתן להקל עלייך. בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורים או כל דבר אחר... (נואשת)יעל13/04/2009שלום,
אנסה להיות קצרה.
מספר שנים שאני מטופלת בכדורים אנטי דפרסנטיים.
תקופה ארוכה סרוקסט לאחר מכן משהו מ"המשפחה" של סרוקסט שאיני זוכרת את השם... ועכשיו FLUOXETINE
אני לא יודעת האם יש את הכדורים האלה בארץ (אני עובדת בחול). באיזשהו שלב הרופא הוסיפה לי את ALPRAZOLAM (זמני)... לציין שאיני מטופלת אצל פסיכולוג או נמצאת במעקב.
יודעת שאולי נשמע מעט תמוהה אבל הכדורים לא עוזרים! כלל! אני יודעת שעדיף לשלב כדורים עם טיפול אבל כפי שציינתי אני לא חיה בארץ וזאת כרגע לא אופציה אפשרית (כמובן שיש סיבות נוספות ללמה לא).
אני מרגישה על הסף ופוחדת ולא יודעת מה לעשות.
מעולם לא הרגשתי כל כך נורא והיו לי תקופות מאוד קשות, אני לא מסוגלת יותר ללכת לישון ולהתעורר במחשבה אחת (...).
אני עייפה כל הזמן, קשה לי להתרכז, קשה לי הכל!
לא אפרט יותר כי זה בטח לא ישנה...
השאלה שלי היא האם יש איזשהם כדורים חדשים שאוכל לקחת? או משהו חזק שבאמת יכול לעזור? משהו שיכול לתת לי מעט מהחיים שלי חזרה (או שיותר מדויק יקח מעט מהחיים שלי).
אני לא מסוגלת יותר ועל סף אפיסת כוחות ולחלוטין לבד.
אנא עזרו לי בעצה... אין לי פתרון אחר.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה ליעל
ד''ר ערן ואדים הראל14/04/2009ע"פ התאור שלך ניסית רק כדורים ממשפחה אחת (SSRI). יש עוד אופציות רבות לטיפולים תרופתיים ואחרים. פני לפסיכיאטר בדחיפוות לקבלת עזרה כי ניתן לעזשור לך במצבך.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולה במאניה דפרסיהdina13/04/2009שלום רב
אחותי חולה במאניה דפרסיה ואובחנה ככזו על ידי שני פסיכיאטרים. היא הסכימה ללכת להסתכלות מרצון ואובחנה כלוקה בסטרס חזק ולא כשרויה במצב פסיכוטי. מצבה לדעתנו גרוע. היא קרובה למצב אנורקסי. היא אם לשלושה ילדים ולא מטפלת בהם כמעט כלל. הפסיכיאטרית שראתה אותה מספר פעמים הסכימה להגיש בקשה לאשפזה בכפייה ביום בו היא הלכה להסתכלות מרצון ולאחר אותה הסתכלות מרצון זו טוענת כי ידיה כבולות וכי לא ניתן לאשפזה בכפייה. אחותי מסרבת לטיפול ולא מוכנה ללכת אפילו למפגש עם פסיכיאטר. שאלתי הינה אם יש עצה טובה כיצד להביאה למצב שבו היא תסכים לטיפול תרופתי. כמו כן הייתי שמחה לדעת האם כל בן משפחה יכול להגיש בקשה מכוח סעיף 7 (ב) לחוק טיפול בחולי נפש וזאת גם ללא גיבוי של פסיכיאטר.
כמה זמן נמשך התקף מאני וכיצד ניתן לזהות דיכאון? הבנתי שבחולים הסובלים ממאניה קיים קושי לאבחן דיכאון.
תודה רבה ומועדים לשמחה
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לדינה
ד''ר ערן ואדים הראל14/04/2009יש תנאים מאוד מסויימים בהם ניתן להפעיל אשפוז בפייה. זה דורש מצב פסיכוטי, כלומר בו בוחן המציאות והשיפוט לקויים וזה דורש שתהיה מסוכנות במצב, לעצמה או לסביבתה. לעיתים רבות על אף שברור מאוד הצורך בקבלת עזרה לא ניתן להפ]עיל את האופצייה הזו במסגרת החוק. בני משפחה לא יכולים להגיש בקשה שכזו והבקשה צריכה לבוא מרופא מכל תחום (לא חייב פסיכיאטר).
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם פרפקציוניסטים?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)