מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפרופ' גרינהאוסירון06/04/2009
לפרופ' גרינהאוס שלום רב,
מהו המינון היעיל והמקסימלי של לוסטרל בפרקטיקה היום-יומית שאליו ניתן להגיע בטיפול בOCD.?
2. מה המינון המקביל של לוסטרל לציפרמיל 80 מ"ג?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
ירון10/04/2009?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' גרינהאוס
10/04/2009לירון שלום
המינון המקסימלי המומלץ של לוסטרל הינו 200 מג'. לפעמים חורגים ממקסימום זה. 200 חג לוסטרל משתווה ל 80מג צ'פרמיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר להגיע גם למינון גבוה יותר?
ירון11/04/2009למשל קראתי מחקר שנתנו בו עד 400 מג לוסטרל והייתה תוצאה טובה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
ירון14/04/2009???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מאבחנים?יסמין06/04/2009שלום
אני כבר הרבה זמן חושדת שיש לי הפרעת אישיות גבולית שגורמת לי לרצון התאבדותי חזק ומתמיד שמלווה אותי כל רגע ורגע מחיי במשך שנים כמו גם דכאון והרגשת ריקנות מתמדת. (גם שאר התסמינים מתארים אותי היטב)
אני גם חושדת שיש לי הפרעת ריכוז, אבל זה פחות מפחיד.
הבעיה היא שאין לי כסף לטיפול פסיכיאטרי ארוך, מה הדרך הכי טובה לאבחן אם יש לי אחת מההפרעות האלו? יש מעין אבחונים עצמיים או שאלות מפתח?
האם יש כדורים שיגרמו לי פחות לרצות למות? שכן מה שמפחיד זה האימפולסיביות שגורמת לי לפעמים לנסות לא משנה כמה אני מסבירה לעצמי שזה יפגע בסובבים אותי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראני לא מבינה למה מתעלמים
יסמין07/04/2009אני אומרת שאני בדכאון, רוצה למות
יש פה מומחה לדכאון וכאילו גם אתם לא רואים אותי
או שאולי אני צודקת ואף אחד לא רואה אותי בכלל
מה הטעם להמשיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי יסמין
moe09/04/2009אני מקווה שאת לא באמת דורשת איבחון אונליין ועוד על סמך כמה שורות כי אם כן הרי שאותו שרלטן יתן לך את מה שאת מסוגלת לתת לעצמך ועובדה, זה לא מספיק נכון?
לדעתי, את מחפשת מישהו שיקשיב לך ואם אין לך את האמצעים למה שלא תיפני לאחת ממרפאות החוץ ותבקשי עזרה?
לא יודעת מהיכן את ולכן, לא יודעת להגיד לך לאן ללכת, אבל תרימי טלפון לקופ"הח או ל144 ותשאלי.
חבל להישאר עם החרא לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התיחסותך
ד''ר אירנה נתנאל10/04/2009הפורום נועד גם להתיחסות הגולשים. תשובותכם חשובות לנו, לכותבים ולמבקרים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמע לי שאת צריכה טיפול תרופתי.
מרי10/09/2010תדברי בדחיפות עם רופא/ת משפחה שאת כל הזמן רוצה להתאבד. דבר ראשון שיתנו לך תרופות נגד
דיכאון ובדחיפות. אחר כך תבקשי מרופאת המשפחה הפניה דחופהלתחנה בריאות הנפש או לפסיכיאטר.תבקשי להתחיל
עם מינון דיי גבוה תרופה המכילה סרטונין .וזה רק בתור התחלה עד שתגיעי לפסיכאטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון
ד''ר אירנה נתנאל10/04/2009יסמין שלום,
צר לי על הרגשתך. ללא ספק את זקוקה לעזרה מקצועית. ניתן לקבל עזרה במרפאות חוץ של בית חולים פסיכיאטרי ששייך לאזור מגוריך או דרך קופת חולים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מאבחנים?
10/04/2009ליסמון שלום
אבחנה עצמית לא מומלצת. את יכולה לפנות דרך הקופה או דרך מרכז בריאות הנפש באזור מגוריך ושם יועץ מומחה יכוון אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשאירי מייל אני אוכל לעזור לך
תמיר11/09/2010נהיה בקשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יש לי?אלירן06/04/2009לפני חודש וחצי אובחנתי כסובל מחרדה והתקפי פניקה והתחלתי ליטול פאקסט 20 מ"ג. כיום אני מרגיש הרבה יותר טוב והתקפים כלל לא היו בתקופה הזו. אך דבר אחר מטריד את מנוחתי בימים אלה שהתעורר וזה ענין המחשבות.
יש לי מחשבות שאני מתביש בהם טפשיות ואני כלל לא מאמין בהם וזה מחשבה שבכל מיני סיטואציות שקשורות לאכילה עולה המחשבה ששמו לי משהו באוכל, לא פתחתי איזה פרנויה סביב זה ואני גם לא מאמין במחשבה הזאת היא פשוט בתוך הראש אולי נובעת מהפחד שאני עלול כן להאמין במחשבה הזאת או "לקנות" אותה ואז אני עלול להשתגע. כמו כן נוסף לענין העיסוק האובססבי של מחשבותי לנתח מה יש לי ומפחד שמה אני יפתח מחלות כמו סכיזופרניה או שכבר קימות אצלי.
חשוב לי לצין שההתקף הראשון שקדם לחרדות שלי קרה בתאילנד ואני וחברי חשבנו שאולי שמו לי משהו באוכל. וכמו כן עינין הסמים היה חלק נכבד מחיי לפני כל האירועם
הייתי שמח אם תחווה את דעתך, האם עלי להעלות מינון התרופה? האם הענין הזה קשור לחרדה או שאלו דברים אחרים? אולי קשור לחוסר ביטחון מסוים מפני שהעינין עוד טרי?
את הפסיכאטר שלי אני יראה לאחר החג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה
ד''ר אירנה נתנאל06/04/2009אלירן שלום,
תופעה שאתה מתאר מתאימה ל תמונה של OCD - מחשבות טורדניות שתוקפות אותך ללא שליטתך, "נדבקות" אליך כמו דיבוק וגורמות לפחדים, עליה במתח, חרדות. המחשבות חוזרות ותוקפות בצורה בלתי פוסקת. הפרעה זו שייכת לקבוצה של הפרעות חרדה ולכן, העלה של טיפול תרופתי יכולה להועיל. אחרי החגים תתיעץ עם הרופא המטפל. בנוסף, אני מאוד ממליצה לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). שילוב זה הוכיח את עצמו כגישה הכי יעילה בהתמודדות עם חרדות, דיכאון, OCD.
תרגיש טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTMSרונית04/04/2009שלום,
באילו בתי חולים בארץ מתנהל כיום הטיפולים/ מחקרים בTMS ?
האם הטיפול מאושר לטיפול בדיכאון עמיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראשמח לתגובה, שבת שלום.
רונית11/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לרונית
ד''ר ערן ואדים הראל13/04/2009במסגרת מחקרית כיום מטפלים בבי"ח שלוותה, באר יעקב, רמב"ם והדסה. בקרוב גם יהיה באיתנים. במסגרת פרטית ניתנים טיפולים במיינד קליניק.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסטרלאני03/04/2009שלום
אני סובלת מאכילה כפייתית ומחשבה אובססית על אוכל
בנוסף ישנוניות ועיפיות כל היום
כבר שלושה ימים אני לוקחת לוסטראל 50 מג וזה גורם לי לעירנות ולירידה בתיאבון
אני סוף סוף אוכלת בצורה נורמלית ולא חושבת על אוכל כל היום
האם תופעות אלה נוטות להמשך?
ומה בקשר לירידה בחשק המיני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלוסטרל
ד''ר אירנה נתנאל06/04/2009שלום לך,
תופעות לוואי אלו מוכרות וחולפות עם הזמן, כאשר הגוף מסתגל לתרופה (כחודשים).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופ גרינהאוסדנית03/04/2009פרופ' גרינהאוס שלום
אחותי, בגיל ההתבגרות, בעקבות ארוע טראומטי, החלה לסבול מ- ocd ומטופטלת בצ'יפרלקס והרגישה מצויין
לאחרונה, חלה החרפה קשה בדרגה שמפריעה לה לתפקד(מחשבות טורדניות וטקסים). לפני כחודש וחצי הרופאה המליצה להוסיף רספרידל. בינתיים אין כל הטבה ולהיפך היא מרגישה רע מאד ולכן הרופאה המליצה להוסיף סרוקסט, במטרה לפהפחית בהמשך רספרידל.
היא מאד פקחית ומשתפת פעולה, אבל מכיוון שאין הטבה, היא מיואשת ומתחילה לחשוב ששום דבר לא יעזור. היא כבר מתחילה לדבר על כך שאם לא תהיה הטבה, היא לא תצליח לאורך זמן לסבול את המצב. במקביל אנחנו לוקחים אותה ליעוץ. עם כל התמיכה, אין התקדמות.
מנסיונך, כעבור כמה זמן תתחיל הטבה לאחר שילוב 2 התרופו ובכלל יש סיכוי לצאת מהמצב.
תודה מראש
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה לפרופ גרינהאוס
03/04/2009
צריך להמשיך לנסות בלי להתייאש. כאשר קיימת תסמונת כפייתית עמידה יש מקום לנסות מינונים גבוהים של התרופות ולזכור שהתגובה החיובית מגיע באיחור מסוים, עד 8 שבועות מתחילת הטיפול. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דנית06/04/2009כעת מכיון שאין הטבה הרופאה ממליצה להוריד צ'יפרלקס ולהעלות את מינון הסרוקסט+רספרידל
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בבקשה בעיהה דחופהאלכס02/04/2009שלום רב,אני סובל מבעיה שמאוד קשה לי להסביר אותה מקווה בשביל עצמי שבערך אצליח.
בעצם כל הזמן ,אותן:מחשבות תסריטים חוזרות על עצמן בראשי וכאילו אני משחק עם עצמי משחקים פסיכולוגיים בראש שאני מרגיש שזה כבר לחבד בלי שליטה המחשבות חוזרות ונשנות ואותן מחשבות ולפעמים כשצצות חדשות אני מופתע.ישנן גם מחשבות של מצפון מאוד גבוה לדוגמא:אם אני עושה משהו מאוד קטן כמו לזרוק סיגריה בחוץ אז בזמן שאני עושה זאת עולה מחשבה שחוזרת על עצמה "אתה תתחרט על זה " .
ישנן חרדות מדברים לא הגיוניים כמו לפגוש חברים טובים שלי והמחשבות על כך פשוט קופצות בלי שאני ארתה בכלל לחשוב אותן מחשבות,ואני יודע שהן שטויות.המחשבות בשוניותן מופיעות לי במשך כל היום כמעט כל הזמן ,אי שקטן נפשי ממחשבות טורדניות כשאני עושה פעולות מסוימות כמו עישון ,שתיית מים (כשאני אוכל לדוגמא מופיעות מחשבות שלא נותנות לי להנוטת מהאוכל כי בעצם הן מסיטות אותי ואני ניכנס לשרשת של מחשבות על משהו שהוא לא רלוונטי) דבר נוסף שקורה לי לפעמים הוא שדברים לא באים לי בטבעיות וזה כאילו אני עושה אותם וחושב עליהם באותו זמן או שבזמן שאני עושה אותם אני חושב על דברים אחרים שלא רלוונטים ולא צריכים להיות ובלי שליטה על זה .
עולים בי זיכרונות,פלאשבקים תסריטים כשאני רואה משהו שמזכיר לי משהו,וזה בעצם מוביל לתגובת שרשרת של מחשבות שקשורות לכך (אם זה כשאני קורא רואה איזו מילה ,או אני שומע ,או רואה בטלוויזיה או בכל מקום שהוא וסיטואציה ).
עולים בי גם תסריטים מגוחכים שעולים לי פשוט בלי שליטה ואני לא מבין למה הם עולים לי כי הן שטויות לדוגמא שחברים טובים שלי אומרים עליי כך או כך ועושים כך כך ,מין מחשבות חשדניות שאין להן כל שחר וכל פםעם אני מסביר לעצמי למה הן מגוכחות.עולים גם מחשבות חרדיות מדברים לא הגיוניים ואני לא מצליח לחסום אותן שלא יעלו לי .
זה התחיל לי מאז שהיתגייסתי ושוחררתי בעקבות כך,התחלתי בצבא לחשוב המון ופשוט התחילו כמו לי דברים מוזרים לקרות לי אחד אחרי השני וכו'
כרגע אין לי פסיכיאטר שיש עליי מעקב,אחרי שחרורי שהיה לפני שבוע וחצי פניתי לפסיכיאטר בקופםת חולים והיא הפנתה אותי למרכז בירואת נפש שבו יהיו לי מבחנים ושיחות אך אינני יודע מתי אני ייכנס לשם כי זה תהליך שיכול לקחת עוד שבועיים .
כרגע אני מטופל באמצעות רספידל 1.5 מ"ג ביום ואני חושב אולי הוא קטן בכלל והאם הוא מתאים , סך הכל אני לוקח אותו שבועיים וכדי לישון לפעמים אני לוקח לוריווון כודר אחד לשינה.
רציתי לדעת האם יש לכם איזו דעה מה עליי לעשות .?
האם עליי לקחת פסיכאטר פרטי שהוא יכול אולי יותר לעזור לי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעזרה בבקשה בעיהה דחופה
03/04/2009לאלכס שלום
אתה מתאר בצורה מאוד ברורה תסמונת כפייתית. המחשבות ה"שטותיות" שחוזרות על עצמם ומפריעות לך להשתלב ועור. הרידספרדל שאתה לוקח לא מספיק. אתה צריך תרופה נגד מחשבות כפייתיות. אני אומר את זה על בסיס של הדברים שכתבת, זה לא אבחנה רפואית לשם זה עליך להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה יכול להמליץ לי
אלכס03/04/2009האבחונים שלי ייתנתו לי בעוד כ2-4 שבועות ...האם עליי לחכות שכן המצב מאוד קשה כך שאינני יכול עוד אך אולי לחכות .? או שללכת לפסיכאטר פרטי שדרכו ההליך יהיה מזורז יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלטוניןאהרון02/04/2009שלום,
רציתי לדעת אם פסיכיאטר הוא הרופא שצריך לפנות אליו אם בעיות שינה שזקוקות לטיפול במלטונין? והאם יש סוג פסיכיאטר ספציפי שמורשה לתת מלטונין או שכולם יכולים?
ואם לא אז מי?
תודה רבה,
אהרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לאהרון
ד''ר ערן ואדים הראל02/04/2009פסיכיאטרים בד"כ מטפלים בהפרעות שינה ורשאים לרשום מלטונין.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהנטלי01/04/2009אני מטופלת בפארפנאן 3 חודשים,עם 3 כדורים ביום העלתי במישקל כמה קילו למרות שאני אוכלת מסודר,ועושה ספורט האם אפשר לבקש מהפסיכאטר להחליף לכדורים פחות משמינים?? ,,למרות שהפרפאנן עוזר לי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהחלפת כדור
ד''ר אירנה נתנאל02/04/2009נטלי שלום,
כמה שפחות מחליפים תרופות, יותר טוב. אם התרופה עוזרת לך, כדאי להישאר איתה ולהרבות בפעיות גופנית.
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לוקח רספרידלליאור01/04/2009מיליגרם בלילה וקלנסופם מ"ג שלושת רבעי וסטילנוקס כדי להירדם , ויש לי תוכניות לשתות יי"ש בשבת הקרובה מכל מיני סיבות , הפסיכיאטר הרשה לי אבל הזהיר אותי לשתות עם גבולות , ואני שואל , האם זה יכול לגרום לנזקים בלתי הפוכים? להחמיר סימטומים של דפרסונליזציה ומחשבות אובססיביות לעד? או שזה רק יגרום לי להרגיש רע כמה ימים , מה שאיכפת לי זה העתיד , לא איכפת לי מכמה ימים של סבל , מצפה לתשובה , מקווה שהייתי מובן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
ד''ר ערן ואדים הראל02/04/2009השאלה שלך היא מורכבת. באופן עקרוני אלכוהול יכול להגביר את השפעת התרופות ולהיפך. נזק פיזיולוגי כתוצאה מכך אינו סביר. עם זאת, לעיתים יציאה מאיזון יכולה להחמיר מצב נפשי עם השפעה לטווח ארוך יותר. זה גם צריך להילקח בחשבון.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה לרופאאסף01/04/2009אני נוטל 400 מ"ג לפונקס +300 מ"ג דפרקסן +20 מ"ג ציפרמיל . +וקלונקס
לפני כחודשיים הרופא נתן לי אנדרונקס, נוטל מינון של 6 מ"ג)
הרופא ביקש לאוריד את הציפרמיל ואשאר עם האנרונקס , אני חושש להוריד את האנדוקנס לכן
אני נוטל גם את הציפרקמיל וגם את האנדונקס .
אני מרגיש שהמחשבות התגברו.
האם שילוב של אנדרוקנס וציפרמיל עלול לגרום להרעה במצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לאסף
ד''ר ערן ואדים הראל02/04/2009לא ציינת ממה אתה סובל אך באופן כללי תרופות לעיתים יכולות להרע את המצב ועל כן המליץ לך הרופא להוריד את הציפראמיל.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח מונחיםרחלה01/04/2009מה פירוש לאבחנה פסיכיאטרית icd10=f68+f609
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפענוח מונחים
ד''ר אירנה נתנאל02/04/2009שלום לך,
icd10 = לפי הסיווג והאבחון הפסיכיאטרי של ארגון הבריאות העולמי האבחנות הן:
f68 = הופעת סימפטומים גופניים מסיבות פסיכולוגיות
f60.9 = הפרעת אישיות לא מסווגת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לפענוח מונחים
רחלה02/04/2009קודם כל תודה,
רשמת תשובה לגבי f60.9 ואני ביקשתי בשאלה פענוח ל-f609 (שש מאות ותשע ולא שישים נקודה תשע, אולי לא הייתי ברורה)
שאלה נוספת-מה הבדל בין פסיכיאטר ופסיכולוג?
תודה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוזאק ועירנותרן31/03/2009אני לוקח פרוזק 15 מ"ג כשבועיים (אמור להגיע ל20 מ"ג) בגלל OCD. אני מרגיש עירנות יתרה, כלומר יותר קשה לי להירדם בלילה ואני לא יכול לישון שנת צהריים שלה הייתי רגיל מדי פעם. האם זו תופעה מוכרת ויותר חשוב - האם היא תחלוף עם הזמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפרוזאק
ד''ר אירנה נתנאל02/04/2009רן שלום,
הפרעות בשינה הינה תופעת לוואי מאוד מוכרת של פרוזק. היא בדרך כלל חולפץ עם הזמן כאשר הגוף מסתגל לכדור. יש להקפיד לקחת את התרופה מוקדם בבוקר.
תרגיש טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפאקסט בהיריון וירידה בשמיעהנטע31/03/2009שלום,
כשהייתי בהיריון נטלתי חצי כדור פאקסט ביום. נולדה לי ילדה לקויית שמיעה. האם ייתכן שזה השפעה של הכדור?
כמו כן, האם שימוש באדרונקס בטוח בהיריון? במידה ואני נוטלת אדרונקס ואני מתכננת היריון האם זה בטוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לנטע
ד''ר ערן ואדים הראל02/04/2009תכנון הריון והטיפול במהלך הריון הינו דבר מורכב אשר דורש היערכות והפעלת שיקול דעת. לא ידוע לי על קשר בין סרוקסאט לליקוי שמיעה. התועלת שבשימוש בתרופה צריכה להישקל אל מול רמת הבטיחות של התרופה או רמת אי הודאות שבבטיחות בשימוש במהלך הריון. בשל כףך אני ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר מטפל ולשקול את האפשרויות.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהפוצי30/03/2009שלום
אני עם "אגורופוביה" מטופל ב"אנפרניל" (100 מ"ג) ו"קסנקס" ,
מתוך שינה אני בועט ומרביץ לאישתי !
הרופאה ייעצה לי לקחת את ה"אנפרניל" בבוקר במקום בלילה אני חושב שזה הוריד את עיניין הבעיטות .
העיניין ,האם יכול להיות שיש לי פחות אנרגיה במשך היום ???
אולי אפילו שינוי במצב רוח ???
האם יש המלצה ברורה ללקיחת ה"אנפרניל" בבוקר או בלילה ???
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לפוצי
ד''ר ערן ואדים הראל02/04/2009אנאפרניל יכול לעייף במהלך היום. אין המלצה ברורה לגבי נטילתו. כדאי ליטול עם אוכל. ניתן גם לחלק לשתי מנות.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פוצי02/04/2009שלום
העיניין אם הלקיחה ביום משמעותית יותר לעייפות במשך היום יותר מאשר אם אחזור ללקיחה בלילה?
אני יותר מדבר על -"אנרגיה" -מאשר עייפות ,אני חושב שמאז הלקיחה ביום יש לי פחות "אנרגיה" (מרץ) !!!-
אתה יודע על קשר בין לקיחה בלילה ועל בעיטות מתוך שינה ? (אני חושב שאני פחות בועט )
אני "חושב" כשהייתי לוקח בלילה מצבי הנפשי היה טוב יותר ,אבל שוב אני לא בטוח
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)