פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס ומשקאות אנרגיה
    גיא
    20/03/2009

אני לוקח ציפרלקס אחד ליום בבוקר ולמיקטל 50 מג בערב לאחרונה התחלתי לשתות רד בול מידי פעם וזה מעלה לי את המצב רוח האם זה מזיק לשלב את זה עם הכדורים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס ומשקאות אנרגיה

הוספת תגובה

• תשובה לגיא

ד''ר ערן ואדים הראל
    23/03/2009

על מנת לענות על שאלתך יש לבצע מחקר שבודק את השפעות השילוב כי זה לא נעשה. במשקאות אנרגיה יש כמות גדולה של קפאין ולכן אני מעריך ששילוב עם התרופות אצל מי שסובל מבעיית לב כלשהיא או לחץ דם הוא בעייתי.
    בברכה,
    דר' הראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לאירנה
    שירלי
    20/03/2009

שלום אירנה, שמי שירלי, שאלתי אותך לגבי כדור ה"ואלפורל" לפני 3 שבועות והכדור לא עזר ועכשיו הפסיכיאטר שלי רוצה שאחליף ל"טגרטול" שני כדורים ביום.פשוט להפסיק עם ה"ואלפורל" ולהתחיל לקחת את ה"טגרטול". אני מרגישה ממש רע ולא מצליחה לצאת מהדאון.אני מפחדת ששום דבר לא יעזור לי ואני אאבד את השמחההצחוק והחשק לעשות משהו ואהיה אבודה לתמיד. אשמח לקבל תגובה על כדור ה"טגרטול" 200מ"ג ואם זה נכון ככה לעבור מכדור לכדור. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לאירנה

הוספת תגובה

• טגרטול

ד''ר אירנה נתנאל
    23/03/2009

שירלי שלום,

טגרטול בדומה לואלפורל משמש כמיצב מצב רוח. אין שום בעיה לעבור מכדור לגדור באופן הדרגתי בהתאם להמלצת הרופא המטפל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCD ו LORIVAN
    רן
    20/03/2009

שלום, אני בחור בן 24 סובל מOCD והתחלתי לקחת פרוזאק 10 מ"ג ליום לפני מספר ימים במטרה לעלות לכדור שלם ויותר לפי הפסיכיאטרית שהייתי אצלה. ללא קשר לפרוזק אני כבר שבוע סובל מדפיקות לב חזקות מחרדה וכאבים ביד שמאל. אתמול בלילה היה לי קשה להירדם בגלל דפיקות הלב ולכן לקחתי חצי מ"ג לוריוון שעזר לי פלאים. הבנתי שלתרופה יש התרגלות ורציתי לשאול אם מישהו יודע כמה אני יכול לקחת ובאיזה תדירות כי הפסיכיאטרית שלי לא מוכנה לומר לי - היא אומרת שאני צריך לקחת ריספרדל ביחד עם הפרוזאק ואני מסרב ולוקח פרוזאק בלבד והיא לא מוכנה לייעץ לי לגבי לוריון. יש לי חרדות רבות בזמן הלימודים באוניברסיטה ואני רוצה לקחת חצי כדור בזמן שאני לומד. יש אפשרות כזו? מה הגבול - האם לקחת 5 ימים רצוף בשבוע הקרוב חצי כדור כל יום ואז להפסיק זה בעיה? מה זאת אומרת התרגלות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    OCD ו LORIVAN

הוספת תגובה

• OCD ו LORIVAN

ד''ר אירנה נתנאל
    23/03/2009

שלום לך,

כדאי שתקשיב להמלצת הרופא. לוריוון לא מתאים לטיפול ממושך כי עם הזמן השפעותו החיובית חולפת ונוצרת תלות, התרגלות וצורך לעלות כול הזמן את המינון. בלורוון מומלץ להשתמש תקופה מאוד מוגבלת רק כדי לאפשר לגוף להסתגל לתרופות האחרות שכן מיועדות לטיפול הממושך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מאיפה להתחיל HELP
    אנונימית
    19/03/2009

יש לי אח שצעיר ממני בשנתיים, בן 27. שנינו עברנו פגיעה מינית בילדות, והתפתחנו קצת אחרת. אני עשיתי יחסית את המסלול הקבוע של בית-ספר צבא לימודים עבודה. הוא הצליח אך בקושי לסיים את התיכון, לא הלך לצבא, ולמעשה לא היה בשום מסגרת מאז התיכון. אני התפתחתי, וחייה בצורה עצמאית. הוא נשאר בבית ההורים, ולא מסוגל להמשיך להתפתח. הוא כלוא שם, וכלוא בתוך עצמו לא פחות. לפני כשבוע, בפעם הראשונה הוא פנה לבקש עזרה מחוץ לבית. הוא התאשפז מרצון במוסד לחולי נפש. שחררו אותו כעבור מספר ימים. ביקרתי אותו שם, ראיתי שזה כבר שיפור משמעותי מבחינתו מלהיות בבית ההורים. בשבילו, זה סוג של עצמאות. נראה לי שהוא כלל לא רצה לצאת משם. כמעט והייתי אומרת, שזו הדרך היחידה שהחברה איפשרה לו להיות חלק ממנה, בתור חולה נפש. אני שעברתי טיפול במשך שנים (ללא תרופות), יודעת לזהות את המצוקה שהוא נמצא בה כבר שנים. אך אין ביכולתי לעזור לו, משום שאני צריכה קודם כל לעזור לעצמי. גם לי לא חסרות בעיות. אני מבינה את עצמי, אך אני לא פסיכולוגית או פסיכיאטרית, אין לי ההכשרה וגם לא היכולת לעזור לו. הלכתי לאותו מוסד, וניסיתי לדבר, ניסיתי לגרום להם להבין שצריך לעזור לו. אך לצערי זה לא עזר. הוא צריך דבר ראשון ללמוד לדבר, ולדבר בשם עצמו, הוא פשוט לא יודע איך, כי אף אחד מעולם לא הקשיב לו באמת, לצרכים ולרצונות שלו. אני לא חושבת שהוא מבין בכלל את שורש הבעיות שלו, משום שהוא מעולם לא היה בטיפול ולא עבר פסיכואנליזה. כואב לי עליו בתור אחותו. עכשיו הוא שוב נמצא בבית ההורים, ביקרתי שם היום, וראיתי את החושך שוב בעיניים שלו. במוסד נאמר לו שיש הרבה מרכזים לטיפול יום שיגש לשם ויעזרו לו. שאלתי אותו מה בכוונתו לעשות, ונראה לי שבאיזשהו מקום, הוא לא מסוגל לבקש את העזרה, משום שהוא מתבייש, או לא מבין בידיוק. הוא לא מבין מי ומה פגעו בו, ושהוא קורבן. קשה לו לתקשר, הוא לא מסוגל ליצור קשר עין. זה משהו שפשוט לא קיים במקום שהוא חיי בו. אני רוצה שמישהו יעזור לו, ולא יודעת איך למצוא בשבילו את העזרה. חוששת שביוזמתו הוא לא יעשה שום צעד נוסף. אני לא בטוחה שהוא באמת מכיר בבעיה הנפשית (שלא באשמתו אומנם) שיש לו, ומפחדת שאם לא עכשיו, אז הוא לעולם לא יצליח להשתלב בחברה, למצוא עבודה, לתפקד כמו כולם. אני מתנצלת על הפוסט הארוך, ומקווה שלמישהו מכם יש איזשהו רעיון לעזרה, אגב הוא גר בירושלים.

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מאיפה להתחיל HELP

הוספת תגובה

• HELP

ד''ר אירנה נתנאל
    23/03/2009

שלום לך,

צר לי עלהחוויות הקשות שעברתם בילדותכם. אם את ואחיך קרובים את יכולה לשתף אותו בחוויות הטיפול שעברת ובתובנות שהגעת באמצעות פסיכואנליזה (אם הבנתי אותך נכון, את עברת טיפול פסיכואנליתי). נסי להיות קשובה למה הוא זקוק ולאן הוא רוצה להגיע. נסי לחשוב יכד עם אחיך מה לפי דעתו יכול לעזור לו.

מקווה שהוא ימצא את דרכו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביום רביעי הלכתי לבית המרקחת...
    רמי
    19/03/2009

ובקשתי את כדורי הפאקסט אותם אני צורך בחודש האחרון, אך הרוקח אמר שאין ברשותו פאקסט ונתן לי תרופה בשם "פרוטין" בטענה שהיא תרופה בדיוק כמו הפאקסט רק בשם אחר. האם יש אמת בדבריו, ושני התרופות דומות? אני יודע שרוקסט ופאקסט הן התרופות הדומות לא ידוע לי כלום על פרוטין יש לצין שתקופת ההסתגלות לפאקסט הייתה לי קשה מאוד ותופעות לוואי בלתי נסבלות שעברו עם הזמן וכיום אני מרגיש טוב, לכן עצם המחשבה על לקיחת כדור אחר או שבעצם דומה כבר גורם לי לחרדות על תופעות הלוואי שאולי יבואו לי עם הפרוטין. מה לעשות?

הוספת תגובה

• פקסט

ד''ר אירנה נתנאל
    19/03/2009

רם שלום,

הרוקח צודק. פקסט ופרוטין זאת אותה התרופה. כדאי שתתחיל לקחת כי חבל על ההפסקה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוטין ופאקסט

איילת
    16/04/2009

גם אני קבלתי את הפרוטין במקום הפאקסט ובימים האחרונים שמתי לב שהתאבון קטן משמעותית ואני ישנה המון. האם יש קשר להחלפה? אני יודעת ששתי התרופות אמורות להיות דומות/זהות אבל אין לי הסבר אחר לכך
    אשמח לתשובה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוטין ופאקסט

ד''ר אירנה נתנאל
    18/04/2009

איילת שלום,

למרות ששתי התרופות דומות, יכולות להופיע תופעות לוואי במהלך החלפת התרופה. מה שאת מתארת מתאים לתופעות לוואי. עם הזמן תופעות אלו חולפות כאשר הגוף יסתגל לתרופה החדשה (כחודש - חודשיים).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוטין ופקסט

איילת
    19/04/2009

האמת, אני מרגישה שהדכאון חוזר אליי וזה קצת מדאיג אותי. האם כדאי להיוועץ עם מישהו נוסף? מפחדת שהסימפטומים האלו יתפתחו לכדי דכאון מלא
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוטין ופקסט

ד''ר אירנה נתנאל
    19/04/2009

לדעתי, צריך לתת לתרופה להשפיע. במידה ואחרי כחודש לא תרגישי שיפור אפילו מועט כדי להתיעץ עם הרופא המטפל שרשם לך את תרופה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרמיל ורסיטל
    משה
    19/03/2009

האם ציפרמיל ורסיטל זה אותו כדור?

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרמיל ורסיטל

הוספת תגובה

• ציפרמיל ורסיטל

ד''ר אירנה נתנאל
    19/03/2009

כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית ואו סי די
    משה
    19/03/2009

האם אנפרניל יכולה לטפל גם בחרדה חברתית? אני מרגיש שזה עוזר למחשבות האובססיביות, אבל החרדה החברתית מתגברת

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית ואו סי די

הוספת תגובה

• חרדה חברתית

ד''ר אירנה נתנאל
    19/03/2009

משה שלום,

אתה מא מציין את המינון, אבל באופן עקרוני, אנפרניל צריך לעזור למתן את החרדה. אני מאוד ממליצה לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית קוגניטיבית (CBT). במהלך הטיפול אתה יכול ללמוד כלים להתמודדות יעילה עם החרדה החברתית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס-כמה שאלות
    אני
    18/03/2009

1. פסיכיאטרית של קופת חולים אמרה לי לקחת ציפרלקס לפני השינה. קראתי שרשמת למישהוא שחייבים בבוקר, מה ההבדל ולמה בבוקר? 2. התחלתי עם חצי כדור, אם ארגיש הטבה האם אפשר להמשיך עם חצי? 3. כיצד ניתן למנוע את ההשמנה מהכדור אם תהיה? 4. הדיכאון ממנו אני סובלת הוא סמוי, כלומר אני כן נהנית מדברים מסויימים כמו: אוכל, ספורט, סקס וכו' אבל חסרת מוטיבציה ואנרגיה לפעילויות כמו עבודה או התחייבויות כלשיהן ויש לי ריקנות וחוסר משמעות להרבה דברים. שאלתי היא אם אני לוקחת בכל זאת ציפרלקס ואין לי ממש דיכאון במובן הקליני, מה תהיה ההשפעה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס-כמה שאלות

הוספת תגובה

• ציפרלקס

ד''ר אירנה נתנאל
    19/03/2009

שלום לך,

1. ציפרלקס יש לקחת רק בבוקר כי הוא גורם להגברת האקטיביות.
    2. אם תרגישי הטבה עם חצי כדור, עקרונית אפשר להישאר כך, אך בכול זאת כדאי להתיעץ עם הרופאה שמכירה אותך.
    3. למנוע השמנה ניתן על ידי ארוחות סדירות ופעילות גופנית מרובה.
    4. ההשפעה של ציפרלקס תהיה הגברת האקטיביות, יותר מוטיבציה לעשות דברים, הרגשה של קלילות וגמישות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אני
    19/03/2009

אבל אני מלאת אקטיביות, מתה על ספורט, סקס ואוכל ואוהבת להינות מהחיים רק שונאת לעבוד, ללמוד ולהתחייב (למשל התחייבות להשכרת דירה ובגלל זה אני רווקה גרה עם ההורים בגיל 36 ועובדת מידי פעם כשצריך כסף) ומזה הפסיכיאטרית הסיקה שאני בדיסתימיה ובגלל הדיכאון לא התחתנתי. אני מבולבלת ולא בטוחה שאני בדיכאון ולא יודעת מי באמת יכול לאבחן אותי. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון

ד''ר אירנה נתנאל
    20/03/2009

ייתכן וכדאי לפנות לחוות דעת שניה. יכול להיות שפסיכותרפיה (שיחות) יכולה להועיל לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על תופעת לואי מסויימת- ראייה

אנה
    31/03/2009

האם צפרלקס משפיע באופן כלשהו על הראייה?
    לא ראיתי שום ציון לזה באף מקום- אבל אני מרגישה טשטוש קל בראיה מאז התרופה.
    יש קשר..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפרלקס

ד''ר אירנה נתנאל
    01/04/2009

אנה שלום,

תופעת לוואי זו לא אופיינית לציפרלקס. טשטוש בראיה יכול להופיע כסמפטום של חרדה. במידה ואת סובלת מהפרעות חרדה, כנראה, שציפרלקס לא מכסה מספיק במינון שאת לוקחת. כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון יעיל
    דניאלה
    18/03/2009

שלום, יש לי אח בן 35 רווק, שגר איתנו בבית, במשך שנה או אפילו שנה וחצי הוא תמיד היה חוזר הביתה מהעבודה עם כעסים ןלחצים שרוצים תמיד לשים לו רגל בעבודה ושכולם שם מושחתים ובסוף הכל יצא לאור... (הוא שוטר), תמיד לא ייחסו חשיבות לתסכול שלו , ותמיד הטחנו בו שהוא מדמיין ושום דבר לא קורה, בשנה האחרונה הוא החל תהליך של חזרה בתשובה באופן שוטף+הליכת ללימודי תורה כל יום בכולל. הוא לא פעיל חברתית יותר מדי ומאוד מתוסכל מזה שאין לו הרבה חברים, שהוא עלה במשקל, שהוא עדיין רווק בגיל 35, שהוא לא יתחתן וכו,... "התרגלנו " לתלונות שלו אבל אתמול זה היה השיא.... בשעה 11 בבוקר השכנים קראו לנו ואמרו שאח שלי מסתובב בכביש בין המכוניות והולך ברחוב באופן מוזר--שמעתי זאת ורצתי אליו, ולקח לי שעה לשכנע אותו ולדבר איתו שיחזור הביתה, זו פפעם ראשונה שראיתי אותו במצב כזה, גם חיצוני וגם נפשי. הוא התחיל לדבר לא לעניין ולהגיד שאלוהים כועס עליו שהוא אדם רע, ואין לו שמחת חיים ושהכל מגיע לו כי הוא לא מאושר. יש כול המשפחה נכנסנו ללחץ, ונסענו הישר לפסיכיאטר שקבע שהוא במצב פסיכוטי וזקוק לאשפוז והפנה אותנו לבי"ח בנס ציונה ששם גם דיברנו עם הפסיכיאטרית שאמרה שהוא זקוק לאשפוז, אחי חתם על הטופס הסכמה וממש לפני הכניסה לאשפוז אמא שלי לא הסכימה ביטלנו הכל וחזרנו לבית. היום אחי ואמי נסעו לאסף הרופא לפסיכיאטר אחר שהמליצו לנו עליו--והיום, לאחרשאחי קם בבוקר עם מצב רוח טוב ושונה מאתמול, אולי זה מפני שאתמול היינו איתו ודיברנו איתו ואמרנו שאנחנו עוזרים לו ואיתו תמיד, בכל מקרה היום היה היה רגיל ושונה ואפילו די מבסוט. לאחר שיחה היום עם הפסיכיאטר באסף הרופא--הוא קבע שאחי מדבר לעניין ובסדר גמור, והתקרית שהיתה אתמול היא שהוא חווה בלבול כלשהו ושלח אותו לבדיקה נוירולוגית. ---אני מאוד מודאגת ומפחדת, איך זה יתכן, הרי אתמול כמעט ואשפזנו אותו והיום אומר הפסיכיאטר שהכל בסדר ולא המליץ על טיפול תרופתי אואשפוז כלשהו. בבקשה אני רוצה לשמוע דעות, כי הנושא מאוד כבד עלי ואין נלי איך להתמודד עם הכל. תודה על הסבלנו בקריאת ההןדעה שלי.

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון יעיל

הוספת תגובה

• אבחון יעיל

ד''ר אירנה נתנאל
    19/03/2009

דניאלה שלום,

האירוע שחוויתם מאוד הפחיד ומאוד הדאיג אותכם. אחיך נמצא במעקב פסיכיאטרי וכעת אין הרבה מה לעשות רק לעקוב אחרי מצבו של אחיך. ייתכן וכדאי לשקול את המשך העמקה בעניין הדת. ייתכן והעיסוק בדת גורם לו לבלבול ומשבש את האיזון הנפשי. במידה ותשימו לב לשינוי במצבו תצרו שוב קשר עם הפסיכיאטר המטפל.

חזקו ואמצו!
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות טכניות לגבי טיפול תרופתי
    רן
    17/03/2009

אני בן 24 והתחלתי לקחת פרוזאק. הפסיכיאטרית רשמה לי לקחת את הכדור בבוקר אחרי האוכל. העניין הוא שאני בד"כ אוכל רק בסביבות 12 בצהריים ולכן ביומיים הראשונים שעברו לקחתי את הכדור ב12 בצהריים. אז שאלותיי: 1. מדוע צריך לקחת אחרי האוכל? 2. מדוע צריך לקחת בבוקר? תודה רבה

הוספת תגובה

• תשובה לרן

ד''ר ערן ואדים הראל
    19/03/2009

עדיף בבוקר כדי לא לפגוע בשינה. כשלוקחים עם אוכל זה מוריד סיכוי לתופעות לואי של מע' העיכול ובכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות במערכת העיכול

רן
    19/03/2009

האם הכוונה לאולקוס וכו' כמו במשככי כאבים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות
    ש'
    16/03/2009

1. האם תרופות נגד דיכאון לא חריף יכולים לננוע בעת כמו קבלת נשק או לעבודה במיתקן ביטחוני כמו וויאפקס או ציפרלקס

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    19/03/2009

עצם הטיפול בתרופה נוגדת דיכאון כשלעצמו אינו מהווה גורם מונע לשום דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממה אני סובל מאוד קשה לי
    ללא שם
    16/03/2009

כבר הרבה שנים אני סובל מהתפרצויות זעם קשות לא אלימות כלפי אחרים ואו עצמי ,אלא רק כלפי השולחן ואו הכורסא כמו כן יש לי ניתוק חברתי ממשי שנימשך כבר המון שנים ,נדודי שינה קשים לעיתים מאוד קרובות . וכשעדיין יכולתי הסתובבתי בלילה סתם כך ללא מטרה, מאחר וההליכה קשה לי מאוד אני מהלך בעזרת עזרי הליכה ,אני בן 63 בשנים האחרונות חדלתי לצאת בכלל עקב קשיים בהליכה לרופאים ובדיקות רפואיות אני נעזר באישתי ובני מישפחתי ,אני מת לעזרה ולא יודע איך לקבל אותה מרוב בושה , לצערי הרב אני מוכר כנכה צה"ל 38% נכות רגליים +גב פניתי לנטלי אבל משם בטלפון אמרה לי מישהי מאוד נחמדה שעלי לפנות למשהב"ט פניתי אליהם , אבל אליה וקוץ בה הם מטפלים רק בנכות המוכרת ,הפסיכיאטרית נתנה לי המלצה משהו לנוגד דיכאון אני לא זוכר את שם התרופה אבל היא חדשה בשוק ,אני ממש חי על משככי כאבים הייתי צריך לעשות ניתוח והמנתח היתנה זאת בכך שאקבל חוות דעת שאני יכול להינתח יש בי המון אי שקט ,כל דבר ואו רעש מקפיץ אותי ללא שום סיבה שנראית לעיין אני כבר מיואש אם לא הייתי רוצה להחשב כחלש כלפי משפחתי המצומצמת הייתי מזמן שם כבר קץ לסבל הזה ,אם מישהו כאן סובל מהתסמינים האלה אני מבקש את הצעתו כיצד עלי לנהוג אגב נהיגה מרצוני אני כבר לא נוהג כבר למעלה משנה למרות שיש לי רכב רפואי אישתי לוקחת אותי לכל הבדיקות הרפואיות רק אז אני בככל יוצא מהבית ורואה אנשים אחרים ואו אני בוהה ב-TV בעצם הפכתי לבטטה של כורסא ,לעיתים קרובות אני נמצא במחשב שם אני כבר יותר אקטיבי אבל קשה לי להתרכז לאורך זמן הן בגלל הכאבים שיש לי.

לקביעת תור
    סגירה
    ממה אני סובל מאוד קשה לי

הוספת תגובה

• ממה אני סובל מאוד קשה לי

ד''ר אירנה נתנאל
    16/03/2009

צר לי על מצבך,

המצב מורכב ומצריך התערבות רב מקצועית ומערכתית שתכולל רופאים מתחומים שונים, ייתכן ויש צורך בעזרה סוציאלית, עזרה נפשית ,עזרה שיקומית וטיפול משפחתי. קשה לתת עצה קונקרטית בלי שאני מכירה אותך אישית, נראה לי שאתה זקוק לאדם/מטפל/ איש מקצוע שינהל את כול הטיפול המורכב וידאג שתקבל מענה לכול צורך וצורך שלך ושל משפחתך.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלינקס
    ש'
    15/03/2009

שלום לכם אני הייתי היום אצל פסיכיאטרית שלי והיא נתנה לי נגד דיכאון קלינקס 10 מ"ג ליום ואחרי שאני כבר קראתי אותה ניכנסתי לאתר כלשהו והייה כתוב שהוא יכול לעשות בעיות של שינה כיאלו הרדם נגיד כול יום אני הולך לישון בערך 22.00 לישון מתי אני אהייה אמור לקבל אותה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קלינקס

הוספת תגובה

• קלונקס

ד''ר אירנה נתנאל
    15/03/2009

יבגני שלום,

אם אתה מתקוון לקלונקס, קח אותו חצי שעה לפני שאתה הולך לישון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות שלי

ש'
    16/03/2009

אני טעתי בשם של תרופה צ'פרלקס ואני קראתי בעילון שהיא יכולה לגרום בעיות בשינה אזה מה קורה במחינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס

ד''ר אירנה נתנאל
    16/03/2009

ציפרלקס צריך לקחת רק בבוקר. בשום אופן לא לוקחים אותו לפני שינה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוב

ש'
    16/03/2009

שאני העברתי לאחר שאני כבר לקחתי אותה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ודפיקות לב
    רן
    15/03/2009

אני סובל מחרדה בחודש האחרון שמלווה בדפיקות לב מואצות מדי יום. יש לציין שאני בחור צעיר בן 24 שבריאותו תקינה מלבד החרדות. עם זאת, בגלל הדפיקות המואצות אני מרגיש כאבים בחזה ובאיזור זרוע שמאל. שאלתי היא האם ייתכן נזק ללב בעקבות המצב הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ודפיקות לב

הוספת תגובה

• חרדה ודפיקות לב

ד''ר אירנה נתנאל
    15/03/2009

רן שלום,

סימפטומים של חרדה מאוד לא נעימים אבל כלל לא מסוכנים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב נפשי
    אלי
    13/03/2009

שלום רב

אני סובל מזה כמה חודשים ממתח וחרדות ועצבות מסויימת.מזה חודש שאני סובל מנשימות די קצרות ורדודות וגם כאבי בטן. רופא המשפחה שלי אמר שאין בעייה גופנית והנשימות וכאבי הבטן כתוצאה מהמתח והחרדות.

בכוונתי להתחיל טיפול פסיכולוגי. אך שאלתי היא האם עלול להיווצר בי נזק בריאותי כתוצאה מהנשימות ומכאבי הבטן ?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מצב נפשי

הוספת תגובה

• מתח, לחץ, חרדות

ד''ר אירנה נתנאל
    13/03/2009

אלי שלום,

לא יכול להיות שום נזק גופני מתופעות שאתה מתאר. אני מאוד ממליצה טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) שמאוד יעיל בהתמודדות עם מתח, לחץ, חרדה. זהו טיפול קצר ויחסית לא יקר.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה