מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם מישהו יודע אם קיימת מחלת מוח שגמוקרן26/03/2009
שגורמת לירידה בתיפקוד המוחי, שנובעת מתקופה ארוכה של הדחקה וחוסר רצון להתמודד עם המציאות, עד כדי המצאת מציאות חילופית?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מישהו יודע אם קיימת מחלת מוח שג
27/03/2009לרן שלום
אין מחלה כזו. קיימים הרבה מצבים בהם קשיים פסיכולוגיים הם משניים לרצון של האדם לא להתמודד עם המציאות הפנימית או החיצונית שלו. תתחיל!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובהרמי25/03/2009בקשר להוצאת רשיון על טרקטור וטיפול תרופתי עקב בעיות חרדה.
בתופס של הבקשה לקבלת רשיון נימצא הסעיף שבו רופא המשפחה חותם את אישורו, אך ההחשש שכאשר רופא המשפחה שלי יציין שאני נוטל טיפול תרופתי פאקסט עקב חרדות ונימצא תחת מעקב של פסיכולוג\פסיכאטר משרד הרישוי יחליט שאינני יכול לעשות רשיון זה
יש לצין שבתופס זה קיים סעיף המתיחס לבעיות נפשיות ותיפול תרופתי בעקבות אותה הביעה.
בנוסף אני חושש שלאחר שיגלו דברים אלה יעשו לי בעיות עם רשיון הנהיגה לרכב שכבר יש לי. וגם שנושא זה של בעיות החרדה יכנס לתוך המחשב ודבר זה ירשם.
מה עלי לעשות? האם הדאגות שלי מוצדקות ויכולים לשלול ממני את הזכות להוציא רשיון לטרקטור רק בגלל בעיית החרדה שתקפה אותי והכדורים שאני צורך?(כמובן שרופא המשפחה שלי נתן את אישורו וחתם על התופס) מה החוק אומר על כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה חשובה
27/03/2009לרם שלום
שלילת רישיון זה לא דבר אוטומטי. כאשר אדם נוטל תרופות משרד הרישוי יכול לבקש שהוא יבדק על ידי מכון לבטיחות בדרכים. מכתב מרופא מטפל יכול מאוד לעזור. הרבה אנשים שנוטלים תרופות נוהגים על טרקטור או רכב כבד אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יש לי ???ליזי25/03/2009שלום,
אני בת 24, מאז שאני זוכרת את עצמי אני אדם עם מצבי רוח משתנים, של קיצונויות, הכל אצלי שחור ולבן, יש לי התפרצויות זעם, התנהגות אימפולסיבית, תחושת ריקנות קשה ועוד....מזה שש שנים אני הולכת לטיפול פסיכולוגי, כשאחת לכמה זמן אני מתייאשת, מחליטה שנמאס לי מהפסיכולוג שלי ועוברת לפסיכולוג הבא. לפני כשנתיים התחלתי בטיפול פסיכיאטרי בעקבות תקופה קשה וארוכה של דיכאון עמוק מאד. הפסיכיאטר שלי אבחן אותי כבי פולארית, והיום אני לוקחת לוסטראל 200 מ"ג ביום וליתיום 900 מ"ג. קיבלתי על עצמי את האבחנה שלו, וחשבתי שאכן מצבי הרוח יעלמו ואתייצב, אך אני עדיין מרגישה רע. במקביל אני הולכת לפסיכולוג אחת לשבוע אך לא מרגישה שום התקדמות מה שמוביל לתסכול רב ורצון להפסיק את הטיפול, שוב....
בעודי גולשת באינטרנט באחד הלילות, הגעתי איכשהו לקרוא על הפרעת אישיות גבולית ואני חייבת לציין שהזדהיתי עם כל מילה ומילה שהיתה כתובה שם, אני חושבת שהפרופיל שלי עונה בצורה מדוייקת ומוחלטת לפרופיל של ההפרעה הזו. אני נזעמת ונחרדת לחשוב שהפסיכולוג שלי הפוגש אותי אחת לשובע ומכיר את כל עולמי הפנימי, והחוויה הפנימית הבעיתית שלי לא חשב על זה אף פעם, בעוד אני מטופלת בצורה לא נכונה כנראה ומצבי לא משתפר.איך זה לא הדליק לו נורה אדומה???אני כועסת ומוטרדת ולא יודעת לאן להמשיך מכאן...אני בטוחה במיליון אחוז שלא אובחנתי נכון שכן כשאני קוראת על הפרעת אישיות גבולית אני מזדהה עם כל מילה ומילה הכתובה שם!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמה יש לי ???
27/03/2009לליזי שלום
ההפרעה הביפולרית כאשר מתחילה בגיל מוקדם יכולה להוביל לשינויים אישיותיים דומים לאלו של הפרעת אישיות גבולית. בדרך כלל רצוי לטפל בפרעה ביפולרית ללא תרופות נוגדות דיכאון כמו שלוסטרל. תרופות אלו מסוגלות לגרום לאי יציבות במצב ברוח ולתחושה של חוסר שליטה. לפעמים שווה לשמוע דעה שנייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורים פסיכיאטריםיסמין24/03/2009שמי יסמין. אני בת 32 ורווקה. לפני מספר שנים הלכתי לפסיכיאטר כדי לבקש כדורי הרגעה. הוא לא רצה לתת לי בהתחלה, אבל אני שכנעתי אותו. לא ידעתי לאיזו צרה אני מכניסה את עצמי. מאז התחילו לשפוך לתוכי כל מיני כדורים: מוגדי דכאון, כדורי הרגעה (קלונקדסף אסיוול), נוגדי פסיכוזה במינונים נמוכים, למרות שמעולם לא הייי פסיכוטית. אני לוקחת כדורים כבר כמה שנים. אני מתה להיפטר מהם, אולם הייתי כבר אצל כמה פסיכיאטרים והם מסרבים. הבעיה היא שאני לא יכולה פשוט להפסיק את הכדורים, כיוון שאני מקבלת קצבת ביטוח לאומי ואינני עובדת כרגע ואני חייבת קשר עם פסיכיאטר אם אני אצטרך מכתב לביטוח לאומי, ואז אני חייבת לשמוע להוראותיו עם הכדורים, אחרת הוא לא יקבל אותי. כל הכדורים נגד הדכאון שקבלתי לא עשו לי כלום, למעט תופעות לוואי. הקלונקס גרם לי עצבנות נוראה. הריספרדל הפך אותי לפקעת עצבים. יוצא שאני לוקחת כדורים כדי לא להפסיד את הקצבה של ביטוח לאומי, שכרגע היא חיונית לי. כיום אני מקבלת 100 מ"ג טרזטדיל ו 150 מ"ג סרוקוול. הסרוקוול הוא כאמור אנטיפסיכוטי, אולם אני מעולם לא הייתי פסיכוטית ואני לא מבינה למה אני צריכה לקחת כדורים אנטיפסיכוטים. אני לא יודעת איך להיפטר מהכדורים האלו. אני הולכת גם לשיחות אצל פסיכותרפיסטית נהדרת, אולם היא עם הרופא בענין הכדורים. כמובן שהיא לא יכולה לקחת על זה אחריות בעצמה. אני לא רוצה לקחת כדורים בכלל. איך אפשר להפסיק עם זה? האם יש פסיכיאטרים שלא דוחפסים כדורים? הענין גם מטריד אותי בקשר לקשרים עם בחורים. אני חוששת מאוד שענין הכדורים ירתיע בחורים. איך ניתן להיפטר מהכדורים ולהמשיך לקבל את קצבת הביטוח הלאומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכדורים פסיכיאטרים
27/03/2009ליסמין שלום
בדרך כלל פסיכיאטרים לא "דוחפים כדורים". אנחנו מטפלים באנשים שמדווחים על קשיים וטיפול תרופתי אמור לעזור. לדעתי את צריכה לשוחח עם המטפלים שלך ולהבין מדוע הם ממליצים על טיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקסנקס-קלונקס-לוריבןרועי24/03/2009שלום, התקף החרדה שלי מתבטא בקושי לנשום, התכווצויות חזקות בבטן, תחושת בעתה ששולחת אותי להסתובב בין הקירות, וקושי גדול להירדם. מה היתרונות והחסרונות היחסיים של 3 התרופות לשימוש קצר-מועד? איזה מהן יעיל יותר לשינה? איזה פותח יותר את ההתכווצות בבטן ואת תחושת החנק? בעבר הרחוק לקחתי פעמים ספורות קסנקס, ומאז לא נזקקתי לסיוע תרופתי. כעת לא עוזרות לי שיטות הרפייה. תדה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקסנקס-קלונקס-לוריבן
ד''ר אירנה נתנאל24/03/2009רועי שלום,
שלושת התרופות טובות לטווח קצר. בנוסף, כדאי לבדוק טיפול לטווח ארוך בתרופות נוגדות חרדה מקבוצת SSRI. הדרך היעילה ביותר להתמודדות עם התקפי חרדה היא שילוב של SSRI ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). במהלך התרפיה תלמד כלים להתמודדות העכשוית וגם לטווח הארוך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון חזקספיר23/03/2009היי. בזמן האחרון אני ממש עצובה ואין לי חשק ללכת לעבוד. אני בת 22 ויותר משבועיים אין לי מצב רוח עברתי ילדות נורא מורכבת וקשה. אבל למה פתאום הכל מציף אותי? איך אפשר לעבור את התיסכול הה. הייתי הולכת לשיחות והייתי בטוחה שהכל מאחוריי ואז בווםםםםםםםםםםםםם הכל חוזר אליי. איך אפשר לטפל בזה בלי כדורי הרגעה למינהם. אני בדיכאון חזק ואני חייבת עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון חזק
ד''ר אירנה נתנאל24/03/2009ספיר שלום,
צר לי על מצבך. כדי להתמודד עם דיכאון חזק את לא צריכה תרופות הרגעה אלא תרופות אנטי דיכאוניות. בנוסף, כדאי לשלב תרופות עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) ו/או טיפול בגרייה מגנטית למוח (TMS). מלבד השיחות כדאי ללמוד כלים להתמודדות יעילה עם תסכול (ניתן ללמוד זאת ב CBT).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנתקותלופו23/03/2009שלום לך אני בן 37 ופעם בקורה לי שאני נמצע בלחץ וחרדה אני מרגיש לכמה שניות התנתקות מי הסביבה ומתחיל להזיע,האם זה התנתקות סימפטומים שך לחץ וחרדה.וגם דופק מהר לפני כשלושה שבועות התחלתי לקחת cipralex אבל אני נמצע בתקופה לחוצה בחיים והלחץ חזר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתנתקות
ד''ר אירנה נתנאל24/03/2009זיו שלום,
תופעות שאתה מתאר הם סימפטומים של לחץ / חרדה. ציפרלקס יכול לעזור לך. בנוסף, אני מאוד ממליצה לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). במהלך התרפיה אתה תלמד כלים להתמודדות יעילה עם הסימפטומים בהווה וגם בעתיד.
תרגעיש טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההבדל בין ציפרמיל לרסיטל??אלון23/03/2009אני נוטל רסיטל 30 מג בערך , וכעת שמעתי שבקופת חולים מחליפים את הכדור לציפרמיל, ורציתי לדעת מה ההבדל?? האם יש הבדלים בתופעות לוואי? והאם כדאי בכלל להסתגל לכדור החדש? יש לציין שניסיתי לא מעט כדורים לפני שהגעתי לרסיטל שבאמת עוזר לי. (ניסיתי במשך כמה שנים את הכדורים הבאים: ציפרלקס, פלוטין, ויאפקס, פריזמה - עם כולם היו לי בעיות שונות, תופעות לוואי, בעיות במיניות, או סתם לא עזרו לדיכאון גם במינונים גבוהים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמה ההבדל בין ציפרמיל לרסיטל??
ד''ר אירנה נתנאל23/03/2009אלון שלום,
זו אותה תרופה בדיוק רק של חברה אחרת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסיטלגילה23/03/2009בעלי נוהג לקחת רסיטל 6 ימים בשבוע, עכשיו הוא רוצה לעבור ל5 ימים [שבוע כן שבוע לא]. מה יכול לקרות? אודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררסיטל
ד''ר אירנה נתנאל23/03/2009יפה שלום,
לא כדאי לעשות שום שינוי על דעת עצמו. זה יכול לגרום לחוסר איזון כימי, התרופה תפסיק להשפיע והסימפטומים של המחלה עלולים לחזור. הוא מרגיש טוב בגלל שהתרופה עובדת ולכן חשוב להשאיר את המצב כמו שהוא. אם ברצונכם לעשות שינוי חשוב להתיעץ עם הרופא המטפל. במידה והצורך להוריד כדור נובע מתופעות לוואי ייתכן והרופא ימליץ להחליף את הכדור לתרופה אחרת. בכול אופן, תתיעצו עם הרופא המטפל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעלי מטופל בויפאקס במינון הכי גבוהנילי23/03/2009בס"ד בוקר טוב בעלי מטופל מזה חצי שנה בויפאקס במינון הכי גבוה ,לאחר תקופה של שנתיים בראסיטל. בגדול יש שיפור ,אבל יש לו הרבה דיכאונות ,ומדבר הרבה על זה שרוצה למות כי אין לו כח להתמודד ,וזה מאוד מלחיץ ,למרות שאני בטוחה שזה סתם דיבורים ,כי הוא לא מסוגל לזה ,אחרת הייתי מדווחת ,{הוא אחרי תאונת עבודה קלה מזה 5 שנים }מה שהכי מפריע לי שאני מרגישה שהדיכאונות שלו מאוד מדבקים ,וכשאני אומרת שאני בדיכאון ,אז הוא אומר לי אז תבקשי מהרופא כדורים גם בשבילך ,מאוד מפריע שככה הוא חושב שפותרים בעיות . האם יש איזו עיצה בשבילי איך לא להיסחף אחריו ,ולא לצאת גמני עם כדורים . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לנילי
ד''ר ערן ואדים הראל23/03/2009התמודדות עם בן זוג שסובל מהפרעת מצב רוח לאורך זמן היא לא פשוטה. התופעה מוכרת ומקבלת התייחסות של הגורמים הטיפוליים. אני הייתי ממליץ לך להעלות את הנושא בפני הגורם שמטפל בבעלך (כמובן בהסכמתו של בעלך) על מנת שתקבלי גם את הנחיות להתמודדות הלא פשוטה שאת עוברת. בחלק מהמרפאות יש קבוצות תמיכה למשפחות שיכולות מאוד לעזור.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקסש'21/03/2009אני היתחלתי לקבל את ציפרלקס מ"ג 10 לפני שבוע ואני סובל מבעיה של חוסר שינה לפעמיים כדי להרדם אני מחייב להרדם בכוח ואני הבנתי שזה בעיה של תופעות לוואי ואני הייתי רוצה לדעת מתי היא אמורה לעבור או שהיא לא עוברת אף פעם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרציפרלקס
ד''ר אירנה נתנאל23/03/2009שלום לך,
א. יש להקפיד לקחת את הכדור אך ורק בבוקר כמה שיותר מוקדם.
ב. כשמנסים להירדם בכוח מקבלים את התוצאה ההפוכה (ערנות).
ג. כדי להירדם ניתן לעזר בתרגילי הרפיה, דימיון מודרך, מדיטציה. תרופות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות רעד כתוצאה מציפרלקסישראל21/03/2009אני נוטל כ- 5 חודשים את התרופה ציפרלקס וכתוצאה מכך אני סובל מרעד ביד שמאל. לאחרונה הרעד החריף. הפסיכיאטרית שלי לא ממליצה להחליף את הכדור, למרות הרעד אלא הורידה לי את המינון לחצי כדור, מה דעתך ? האם עלי להחליף את הכדור למשהו אחר לגמרי מקביל לכדור עם תופעות פחות חמורות, או להמשיך עם אותו הכדור, למרות התופעה החמורה. אודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה לישראל
רמי21/03/2009האם תופעה הזאת של רעד ביד שמאל התחילה לך רק עכשיו לאחר שאתה כבר מטופל חמש חודשים עם הכדור? או שהתופעה התחילה לך הרבה לפני והיא רק מחמירה עם הזמן? יש לי בעיה דומה ומענין אותי מתי תופעה הזו התחילה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות רעד כתוצאה מציפרלקס
ד''ר אירנה נתנאל23/03/2009ישראל שלום,
תסמוך על הרופאה שלך. היא מכירה אותך וממליצה לך על סמך ההתרשמות שלה ממך וממצבך. תמשיך כפי שהיאהמליצה ובעוד כשבועיים תבחנו שוב את המצב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדהעודד20/03/2009שלום האם קולה ופאקסט גורמים לחרדה אצל מי שסובל מחץ ומתח תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה
ד''ר אירנה נתנאל23/03/2009עודד שלום,
עד כה לא שמעתי על שום קשר בין קולה ופקסט והשפעתם על חרדה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלונקס וסרוקוולקובי20/03/2009אני בן 37 סובל מחרדות ופוביה של אסונות טבע חס ושלום לא עלינו לוקח :סרוקוול 100 מ"ג, קלונקס 0.5 מ"ג ופרטן 2 מ"ג אני ניכנס לפורומים מסויימים וקורא על נבואות שחורות וישר אני נכנס לפחדים וחרדות ומחשבות טורדניות מישהו יכול לעזור לי למה זה קורה ? את הקלונקס 0.5 מ"ג אני לוקח שלוש פעמים ביום כבר למעלה מחצי שנה וזה כבר לא משפיע עליי כמו בהתחלה , האם להחליף את התרופה ולאיזה כדאי ? או שלעלות מינון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לקובי
ד''ר ערן ואדים הראל23/03/2009לא אוכל לענות על שאלתך כי אין לי מספיק פרטים וזה לא המקום לכך. היוועץ ברופא המטפל.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמועקה וזרמים בפניםעודד20/03/2009שלום אני שותה הרבה שנים סראקסט עקב טראומה שעברתי מצבי אם הכדורים מציון אבל יש דבר אחד שמציק לי מאווד יש לי לפעמים מתח פנמי לא מוסבר וזרמים בחלר\קו השמאלי של הפנים ממה זה נובע אני לא בלחץ או בחרדה פשוט זה מופע בלי כול סיבה אודה לך אם תעני לי על שאלתי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתענו בבקשה
עודד22/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמועקה וזרמים בפנים
ד''ר אירנה נתנאל23/03/2009עודד שלום,
יתכן וזה סימפטום של טראומה שעברת. לעיתים קרובות סימפטום זה מופיע ללא שום טריגר חיצוני וכשאתה רגוע לגמרי. טיפול התנהגותי - קוגניטיביCBT יכול לעזור לך להתמודד בסורה יעילה עם תחושות הלא נעימות האלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)