פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רעד זרמים והפרעות בתחושה
    דינה
    22/04/2009

שלום אני סובלת מהפרעות של רעד זרמים והפרעות בתחושה. בבדיקות שעשיתי יש חשד לטרשת נפוצה. כך זה כבר כמה שנים . (אני לא בטיפול )חוץ מזה או בעקבות זה אני עצבנית מאוד . צועקת כל הזמן על בני משפחתי וילדיי וגורמת להם ולעצמי סבל.אני מרגישה ריקנות וחוסר חשק לדברים. אני יוצאת מבלה אבל בפנים ישנה מועקה ועצב . אני בוכה הרבה בזמן האחרון ופוחדת מהתחושות הפנימיות שיש לי של הזרמים והרעד הבלתי נסבלים מבחינתי. האם תרופה נגד דכאון יכולה לעזור לי ? האם יש סיכוי שזה גם יפחית את ההפרעות בתחושה שאני חווה שדרך אגב מתגברות במצבי לחץ ומתח. תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רעד זרמים והפרעות בתחושה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי?

דינה
    02/05/2009

למה לא עונים לי בבקשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעד זרמים והפרעות בתחושה

ד''ר אירנה נתנאל
    03/05/2009

דינה שלום,

תרופות אנטי דיכאוניות אכן יכולות מאוד לעזור לך להתמודד עם כול התופעות שאת מתארת. אני מאוד ממליצה לך להתיעץ עם רופא.

תרגישי טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות:
    רן
    22/04/2009

שלום,
    אני סובל מOCD. השנה הרבה תופעות החלו להחמיר. קרו כמה משברים שהחמירו את המצב והתחלתי טיפול תרופתי בפרוזק. לקחתי שבועיים 15 מ"ג, שבועיים 20 מ"ג וכבר שבוע על 30 מ"ג. העניין הוא שהחלו לי תופעות חרדה פיזיות יומיומיות שלא היו לי מעולם בעברי (8 שנים סובל מOCD). הם התחילו כמה ימים לפני תחילת הכדורים. כלומר נמשכות כבר 5 שבועות.

כל יום הוא מלחמה חדשה עבורי (אני לומד באוניברסיטה) ואני מרגיש תופעות שמזכירות קצת "התקף פניקה" רק שזה כמעט כל הזמן! הלב שלי דופק בחוזקה ואני מרגיש חולשה בידיים וברגליים. אני מנסה להילחם בזה ולהמשיך בלימודים אבל כל יום הוא מאבק חדש.
    אני לוקח ריספרדל 0.25 מ"ג כשזה קורה (בינתיים כל בוקר מאז החזרה ללימודים אחרי חופשת פסח). הבנתי שלתופעות הפיזיות לא מתלווה נזק לגוף (יש לי כאבים בלב וביד שמאל וזה קצת מלחיץ - אבל זה רק מחרדה כי אני בחור בריא במשקל תקין). פשוט הלב שלי דופק מהר כמעט כל היום. זה סיוט יומיומי בשבילי אבל הבנתי מהפסיכיאטרית שאנשים מתמודדים עם זה בעזרת התרופות וזה עובר.
    שאלות:
    1. יש משהו שאתם יכולים להמליץ לי לעשות כדרך התמודדות? האם באמת אנשים מתמודדים עם כאלה מצבי חרדה מתמשכים ומתפקדים למרות הכל? זה מומלץ לי?
    2. לוריוון מרגיע אותי יותר מריספרדל אבל הפסיכיאטרית שלי נגד זה בגלל סכנת התמכרות. יש אפשרות לשלב פעמיים בשבוע לוריוון עם הרספירדל או במקומו?
    3. בהתאם לתיאור של לקיחת הפרוזאק? מתי נראה לכם שאני אחוש השפעה בירידת החרדה הכללית?
    4. קשה לי להירדם בלילות. יש איזשהוא פתרון? (הפסיכיאטרית שלי לא רוצה שאני אתחיל עם כדורי שינה).

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות:

הוספת תגובה

• התקפי חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    22/04/2009

רן שלום,

טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) מאוד יעיל בהתמודדות עם מצבים שאתה מתאר. במהלך הטיפול תוכל ללמוד כלים להתמודדות יעילה בהווה לגם בעתיד על מנת לפתח שליטה בהפרעה.

תצמד להמלצות של הרופאה שלך, היא מציעה לך טיפול על סמך ההתרשמות וההכרות אישית איתך.

בנוסף, ב CBT ניתן ללמוד טכניקות של הרגעה, הרפייה ו דמיון מודרך שיעזרו לך להירדם ללא תרופות שינה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה
    אלכס
    21/04/2009

איך עדיף לקחת כנגד מחשבות כפייתיות .
    רספידרל בלילה וציפרלקס בבוקר או ששניהם בבוקר?
    תודה מראש .

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה

הוספת תגובה

• בבקשה יכולים לענות

אלכס
    22/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאלכס

ד''ר ערן ואדים הראל
    26/04/2009

בעיקרון אין התוויות ברורות וזה תלוי בחוויה הסובייקטיבית שלך. ריספרדל יכול להיות מעייף ולכן אם כך עדיף לקחת אותו בלילה. אני ממליץ לקחת את הציפרלקס בבוקר עם אוכל אך אם גם הוא מעייף אותך ניתן לקחתו בערב.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלותיות
    אלי
    21/04/2009

שלום,

אני נוטה לפתח תלותיות באנשים הקרובים אלי, במובן הזה שמצב הרוח שלי נהיה מאד קשור להתייחסות שלהם אלי. התופעה מתרחשת בעיקר עם בנות המין השני. כשאותה אחת מרגישה קרובה, אני מרגיש "היי", חושב בצורה צלולה, יכול להתרכז בעבודה, ולפעמים גם מרגיש מעין "שכרון חושים" ושאני יכול לעשות הכל. מאידך גיסא, כשיש התרחקות מסוימת (או לפחות מה שמרגיש לי כהתרחקות), זה יכול להשבית אותי לכל היום, ואינני מסוגל לתפקד כמעט כלל. כמובן שעוצמות התגובה הרגשית שלי משתנות, אבל מדובר במשהו שמשפיע מספיק כדי להפריע לי ולרצות לטפל בזה, במיוחד שהדבר חוזר על עצמו כל הזמן (ומדי כמה שנים עם בחורה אחרת..)
    השאלה היא כזו - מהי שיטת הטיפול המומלצת? התעניינתי ספציפית ב-CBT, אולי בעיקר מתחושת מיצוי של פסיכותרפיה מסורתית שהתנסיתי בה בעבר. אבל - לא הייתי בטוח אם זה באמת מתאים.
    בנוסף, איך מחפשים מטפל מתאים? ראיתי שהרבה מטפלי CBT מתמחים בהפרעות ספציפיות כמו חרדה, אבל אני לא בטוח תחת איזה כותרת אפשר לשים את ה"הפרעה" האישית שלי.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    תלותיות

הוספת תגובה

• CBT

ד''ר אירנה נתנאל
    22/04/2009

אלי שלום,

CBT גישה מעולה ומאוד יעילה. אני מאוד ממליצה לך על הגישה הזו. לגבי מטפל, מעבר לכלים הטיפוליים שיש לו להציע חשוב שיהיה בינכם קשר טוב. לא משנה באיזה תחום של CBT הוא מתמחה, חשוב הקשר הטיפולי. בפסיכותרפיה לעומת רפואה, יש משמעות מאוד גדולה לקשר הטיפולי.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום.אני רוצה לברר דבר מה בבקשה
    חנה
    21/04/2009

האם דכאון עובר בתורשה לילדים\נכדים?
    במקרה הזה מדובר באשה ששני הוריה ניצולי שואה
    האשה סובלת מדכאונות חוזרים ונשנים.

האם לילדיה יש\נכדיה יש סכון גנטין שגם הם יכנסו לדכאון?
    ואם יש סיכון כזה,מה גודלו-בבדיקה מקיפה של אוכלוסיה שלימה?

אני מודה לכם מאוד!

הוספת תגובה

• דיכאון וגורם גנטי

ד''ר אירנה נתנאל
    22/04/2009

חנה שלום,

הספרות המקצועית מצביעה על כך שלמרכיבים גנטיים קשר ישיר למחלת הדיכאון. למשל, כאשר ישנו אדם החולה בדיכאון במשפחה, הסיכון שבן משפחה אחר יחלה בדיכאון הוא כפול מהסיכון של האוכלוסייה הרגילה לחלות בדיכאון, וכאשר ישנם מספר דורות הלוקים בדיכאון הסיכון אף גבוה יותר.

בנוסף, חשוב להבהיר שדיכאון של האישה הזאת יכול לנבוע בשל היותה דור שני לניצולי שואה. חשוב לבודד את הגורם המשמעותי הזה כשבוחנים השפעה גנטית. חשוב לברר מה הסיבה לדיכאון ויתכן ולא תהיה השפעה על נחדים. העניין דורש אבחון מקצועי ומעמיק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיסתימיה
    ש
    21/04/2009

איבחנו אותי כחולת דיסתימיה ורשמו לי רמוטיב.

במידה ותהיה הטבה עם רמוטיב, מה התקופה המקסימאלית שניתן לקחת את הכדור?

האם כדור זה טוב לדיסתימיה ובולימיה קלה?

לקביעת תור
    סגירה
    דיסתימיה

הוספת תגובה

• אתם לא עונים לפי הסדר

ש
    21/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

ש
    22/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

ש
    22/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לש

ד''ר ערן ואדים הראל
    26/04/2009

רמוטיב הינה תרופה שיכולה להתאים לטיפול בדיסטימיה. ניתן לקחת אותה לתקופות ארוכות של שנים.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלומות רעים אני סכיזופרני
    באדי
    19/04/2009

שלום וערב טוב 19.04.09 23:43

אני בכמה לילות האחרונים חולם חלומות רעים עם זה קשור לדברים שעברתי בצבא.
    שכמו שהבנתי הובילו לסכיזופרניה.
    או חולם שהכל חוזר לי כמו פעם ומרגיש ככה פרנויות בחלום וכאילו אני ממש חולה
    ושקם מבין שהכל בסדר.
    האם זה סימן למשהו או יכול להביל למשהו אני מטופל בפרפנאן במינון נמוך
    ולא לוקח כל יום כי מרגיש שזה גורם לי להשמנה...

הוספת תגובה

• תשובה לבאדי,

ד''ר ערן ואדים הראל
    21/04/2009

ראשית לא מומלץ ליטול תרופה כפרפנאן באופן לא סדיר כי זה מבלבל את המערכות ולא מאפשר יציבות. שנית נראה כי המצב מטריד אותך ודורש התייחסות. פנה לפסיכיאטר המטפל.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משיכה בשיער
    ליאור
    19/04/2009

אני מושכת לעצמי בשיער(לא תולשת, רק מושכת בעדינות ובלי הפסקה) מיזה כמה שנים, לא יודעת אם זה התחיל אחרי הריטלין או לפני אבל בערך באותו זמן,גם תמיד יש לי משברים בחייים אולי בגלל זה זה התחיל ...
    בכל אופן כמובן ששערי דולל ולאחרונה החלו לי כאבי פרקים בידיים, בהתחלה חשבתי שזה בגלל העבודה, אבל הפסקתי לעבוד לפני מס חודשים והכאבים ממשיכים ואף התרחבו מפרק היד למרפק וכתפיים, התחלתי ציפרלקס לפני חודשיים, במקרה הזה זה לא שינה כלום....
    אני חוששת לידיי ושערי , מה לעשות???
    אגב האוטופד אמר שזה דלקת בגידים ביד,אבל זה כואב בעוד מקומות כך שזה לא זה.

איך אני מפסיקה צמשיכת שיער הזו??????????

לקביעת תור
    סגירה
    משיכה בשיער

הוספת תגובה

• משיכה בשיער

ד''ר אירנה נתנאל
    19/04/2009

לאור שלום,

את לא מציינת מה המינון של ציפרלקס. יתכן וכדאי להיתיעץ עם הרופא המטפל לגבי עליה במינון או תרופה נוספת שתתגבר את ציפרלקס. בנוסף, טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) שמכוון לשינוי ההרגל יכול מאוד לעזור לך. במהלך הטיפול תלמדי שיטות ומיומנויות כדי לשנות את ההתנהגות הכפייתית והתמודדות יעילה עם מצבים מלחיצים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ליאור
    20/04/2009

שלום דר
    אני נוטלת ציפלקס 15 מג ניסיתי 20 ולא הרגיש לי טוב....
    נפגשתי עם פסיכיאטרית שהוסיפה לי ליטול אדרונקס, נגד הפרעות אחרות שיש לי...התחלץי רק היום ,הבנתי שיקח לו כמה שבועות להשפיע....
    לא יודעת כל פסיכאטר אומר לי דבר אחר
    רק נותנים לי כדורים
    ולא מוכנים להכניס אותי לשום טיפול שלא בתשלום
    התקבלתי לטיפול סיביטי, אך הוא בתשלום.
    ואני מובטלת וההפרעות שלי נערמות ואני לא מצליחה לתפקד וללכת לעבוד
    אז אני במחסום.
    ופשוט מחכה שטיפול תרופתי כלשהו יעשה תעבודה שלו כבר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיון התאבדות 2 @@@@@@@@@@@עזרה !!
    אפי
    18/04/2009

היי, אמי בת 51 ונסתה פעמיים במשך 10 ימים להתאבד על ידי בליעת כדורים+אלכוהול. בפעמיים שמצאתי אותה, פעם 1 אחרי 12 שעות ופעם שנייה אחרי 3 שעות (הפעם עם חבלת פנים לאחר נסיון קפיצה מהחלון ונפילה לרצפה) לקחתי אותה למיון. בפעם הראשונה לא אושפזה ובפעם השנייה אושפזה ליומיים (לא פסיכיאטרי אלא מחלקה פנימית בבי"ח).
    לפני הנסיונות הייתה בהתקפי חרדה קשים בעקבות נטישת אחותי את הבית לפני כשנה ומעבר דירה (ללא ריב רציני אך הן היו מאוד קשורות). בנוסף סיפור חייה של אמי קשה ומלא בתלאות, ננטשה בגיל צעיר+התעללויות מכל הסוגים. ראוי לציין שאנו משפחה "נורמטיבית" עם השכלה אקדמאית ועבודה מסודרת.
    היתה פעם נוטלת כדורים מסוג סרוקסט ופלואוטין (השמות אולי לא נכונים כי אני לא מבין בנושא) במשך 3 שנים ולפני 4 שנים הפסיקה בת אחת. הכדורים דאז נטלה כי הרגיששה לבד וכו' וכו'. מאז תחילת אפריל השנה הביעה רצון להתאבד בעקבות התקפי חרדה שנמשכו שבועיים (ללא שינה, הזעות בלילה). נשבעה שלא תעשה כלום בסופו של דבר. הגיעה בעצמה פעמיים למיון כי רצתה לקפוץ מהחלון או להידרס.
    המליצו לה לקחת פלואוטין (?) לאחר שקיבלה וליום מאדם להרגעה. לאחר יומיים עם פלואוטין (?) ניסתה בפעם הראשונה להתאבד (בלעה עשרות פלואוטין + קלונקס + אקמולים). לאחרי זה המליצו להחליף לסרוקסט ולאחר כמה ימים להחליף שוב לסיפרומיל (?) וקלונקס.
    מישהו יכול לעזור לי בהכוונה ??????????? מה צריך לעשות ?????? אשפוז בפסיכיאטריה ? מה ???? אף אחד לא יודע מה להגיד. ראה אותה פסיכיאטר ו"המליץ" לה להיות במעקב. היא אומרת במפורש שהיא מרגישה שהכימי לא עושה לה טוב.
    אודה לכל עזרה !!!!!!!!!!!!!!!!

הוספת תגובה

• נסיון התאבדות

ד''ר אירנה נתנאל
    19/04/2009

אפי שלום,

צר לי מאוד על מצב אמך ועל התמודדות הקשה שנפלה על המשפחה. ללא ספק אמך זקוקה לאיזון תרופתי. חשוב למצוא לה הת התרופות שיאזנו אותה. בנוסף, היא זקוקה לשיחות עם איש מקצוע שיעזור לה וגם לכול המשפחה להתמודד עם המצב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאפי

לימור
    21/04/2009

אפי שלום לך.
    אמא שלך היא צעירה אבל...בגלל סדרה של התעללויות בעבר שלה, זה מתפוצץ לה עכשיו בפנים לכן שום כדור כימיקלי לא יכול לעזור לה מה שכן אתם יכולים לעשות זה לקחת פיליפינית שתגור איתה שבדבר איתה שתצא איתה למקומות ציבורים להעביר לה את היום יום בתעסוקה ואתה חייב לה כמו שאר האחים שלך להתאושש אל תסמוך על אף רופא כי הם לא אלוהים גם הם טועים, קחו אותה אליכם בחגים שבתות גם אם היא בדכאונות יש צמח שמוצאים אותו במשתלה וקוראים לו (רוטה) מרתיחים מס' עלים במים עם סוכר ונותנים לה לשתות כמו תה 2 ביום זה הוא צמח שמרוקאים שתו אוו נגד דכאונות וזה עובד!! בהצלחה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד לחלות ופגיעה עצמית
    לחוצה מאוד!
    18/04/2009

שלום,
    אני בת 20, משרתת בצבא, עתידה להשתחרר בעוד כ- 4 חודשים.
    לפני כארבע שנים בערך "חטפתי" וירוס שהביא אותי לביה"ח כארבע פעמים עד שהחליטו על אשפוז לילה בפעם הרביעית. זה אמנם היה וירוס שהמון חולים בו לעתים- כזה של הקאות וסחרחורות שלא מפסיקים. אמנם, אותו וירוס, באותה נקודת זמן, כנראה השאיר בי סוג של טראומה. זה התבטא בהתקפי פחד מאוכל ומהמחשבה שמא אני אקיא. אמנם עברו ארבע שנים, אבל אין יום שהפחד לא עובר לי בראש. מה יקרה? האם אני אקיא הלילה? כל פעם שאני חשה מעט בחילה או סחרחורת אני נכנסת ללחץ, שכמובן, מגביר את ההרגשה הרעה והפיזית כמו את הנפשית. יש תקופות שאני כל כך פוחדת, שאני אוכלת מעט מאוד ומנסה להמנע מאוכל כמה שיותר. אמנם לפני ארבע שנים זה הה חמור יותר. זה הגיע למצבים שאמא שלי הכריחה אותי לאכול. היא גם היתה יוצאת איתי לטיולים באוויר כשהייתי נכנסת לפאניקה בערבים וזה מה שהרגיע אותי יותר מכל... (אין לי הפרעות אכילה או משהו כזה). לא מזמן עברתי במסגרת הצבא בדיקה של המעיים כי יש לי בעיות שכנראה נגרמות ממעי רגיז. אני חווה יום יום בעיות הקשורות בעיכול שמגבירות את הפחד שלי מהקאה וממחלה שתשתלט לי על הגוף ולא אוכל לתפקד. אני אמנם אוכלת, ולא מעט, אך הפחד תמיד שם. עברתי אצל קב"נים בצבא עקב בעיות כמו פגיעה עצמית (מזה 4 וחצי שנים שאני חותכת את עצמי). העלתי גם את בעית הפחד מהקאה שכל יום מעסיקה אותי. הבעיה היא שעכשיו שוב שלחו אותי לקב"נית חדשה שהגיעה לבסיס, דיברתי איתה על זה מעט פעם אחת, אני עוד מעט כבר משתחררת ולא יודעת אם יש טעם להעלות את זה אצלה, כי אנחנו אמורות להפגש כל שבוע עכשיו (רק שזה לא כל כך יוצא בגלל חגים, קורסים וכאלה...).כבר כמעט 4 חודשים שאני לא פוצעת את עצמי (ומקבלת תמיכה עצומה מהמפקדים שלי שתמיד עומדים לצדי) אבל הרצון נשאר ומתגבר לעתים וזה ביחד עם הפחד הזה לא נותנים לי מנוח. עד כדי כך שאני מפחדת לצאת עם חברים, וכמעט לא נפגשת איתם כשאני חוזרת בבית, כי בלילה אני מרגישה שאני צריכה להיות ליד אמא שלי למקרה ומשהו יתקוף אותי. אני כל כך מתוסכלת. למי עלי לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד לחלות ופגיעה עצמית

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    21/04/2009

אני ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר להערכה מקיפה יותר ולהמלצות לטיפול.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פאקסט
    דני
    18/04/2009

שלום אני שותה הרבה שנים סראקסט בחמישה חודשים האחרונים עילו לי את המינוןם מי 40 ל60 הסראקסט השמין אותי וגם גורם לי לבעיות בקיום יחסים דברתי אם הרופא לגבי החלפת כדור והיא המליצה לי על ציפרלקס האם כדאי להחליץ מה ההבדל בין סראקסט לצפרליקס האם יש דרך חזרה אם ארצה לחזור ואיך עושים את ההחלפה ובאיזה מינון כי הרןפא לא ידעה היא אמרה שהיא תשאל פסיכאטר מה את ממליצה אני מפחד שהצפרליקס לא יעזור ואם מחכים להשפעת הכדור מהתחלה תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פאקסט

הוספת תגובה

• תענו בבקשה

דני
    20/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תענו בבקשה

דני
    21/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס מומלץ יותר

ירון
    23/04/2009

איך הוא מפריע לך בקיום יחסים? אין זקפה? כמה זמן אתה לוקח אותו? האם במינון 40 מג לא הייתה בעיה בקיום יחסים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לירון

דני
    23/04/2009

אני שותה 60 מילגרם ב40מ ילגרם לא היתה בעיה בקיום יחסים ב60 מילגרם אני שותה חמישה חודשים המצב מציון רק לפעמים קשה לגמור אני שותה סראקסט 10 שנים המצב יחסית טוב רק בקיום יחסים ומה איתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירון

דני
    23/04/2009

אני שאלתי את הרופא היא אמרה זה לא מומלץ לעבור לציפרלקס בן כמה אתה מה אתה שותה לאיזה מטרה הביא לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לעודד

ד''ר ערן ואדים הראל
    26/04/2009

לציפרלקס יש פוטנציאל השמנה ופגיעה בתפקוד המיני נמוך יותר מסרוקסאט. ההחלפה צריכה להתבצע באופן מאוד הדרגתי כי לפאקסט יש תסמיני גמילה. הסיכון בהחלפה הוא שבמספר מקרים ניסיון לחזור לתרופה שהוחלפה לא מגיע לתוצאות שנצפו מלכתחילה.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול אלטרנטיבי
    שרית
    18/04/2009

חברתי הטובה בת41 חולה במאניה דיפרסיה ומטופלת בטיפול תרופתי מזה כחמש שנים אז התפרצה המחלה. בימים אלו נמצאת במצב היפומאני ומטופלת על ידי פסיכיאטר בשיחות וטיפול תרופתי. אני תוהה אם אפשר לבחון את האפשרות לשלב טיפולים אלטרנטיביים כלשהם. האם ידועה לכם הצלחה בשיטה כלשהי שאתם יכולים להמליץ עליה?
    חשוב לי לציין כי חברתי בעלת יכולות מאוד גבוהות (בעלת תואר דוקטור בפיסכולוגיה), אדם שרוצה להגשים את עצמו ולהשפיע על העולם וכשהיא "מאוזנת" היא חווה החמצה גדולה ואי מיצוי של הפוטנציאל שלה. לעומת זאת כשהיא במצב מאני יש לה רעיונות נפלאים, היא כותבת ופעילה מאוד אך הדברים לא יכולים לבוא לידי מימוש כי הסביבה מתייחסת אליה כאל חולה/משוגעת ולא לוקחת אותה ברצינות. החשש שלי שבמהרה היא תיפול שוב לדכאון שימשך כמה חודשים ושהיא לא תוכל לצאת ממעגל הקסמים בו היא שרויה כל חייה רק באמצעות הטיפול הקונבנציונאלי.
    כמו כן אשמח אם תוכלו להפנות אותי למאמרים ו/או לתאורי מקרה של אנשים שניצחו את המחלה, במידה וישנם כאלו.
    בתודה מראש
    שרית

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול אלטרנטיבי

הוספת תגובה

• טיפול אלטרנטיבי

ד''ר אירנה נתנאל
    18/04/2009

שרית שלום,

הדרך הכי יעילה היא איזון כימי על ידי תרופות ופסיכותרפיה אישית או קבוצתית. מידע נוסף ניתן לקרוא בכתבה:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8517

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמאס לי מהחיים
    מדוכאת
    17/04/2009

אני בת 28 מרגישה שאין לי כוח יותר להתמודד עם כלום אין לי כוח לחיות יותר.
    אין לי כוח לקום בבוקר אין לי כוח ללכת לעבוד אין לי כוח להתלבש יפה ואין לי כוח לצאת מהבית
    בפנים אני מרגישה תחושת ריקנות חוסר אונים אני מרגישה שאני ממשיכה עם החיים באופן טכני בלי ממש חשק ורצון לחיות ממשיכה עם החיים כי אין ברירה. הייתי אצל פסיכיאטר ואני לוקחת אדרונקס
    3 חודשים בערך, ואני מרגישה כאילו הכדור גורם לי לניתוק מהרגש ולתפקד באופן טכני מה שחייב
    אני עושה רק מה שחייב ושאר היום סתם שוכבת במיטה.
    סובלת.
    מה לדעתך יש לי? אבדתי את החשק והרצון לחיות.

לקביעת תור
    סגירה
    נמאס לי מהחיים

הוספת תגובה

• נמאס לי מהחיים

18/04/2009

למדוכאת שלום
    את צריכה לפנות למטפל שיחליף לך את התרופה ובמקביל לפנות לטיפול פסיכולוגי. כאשר מצב הרוח משתנה לטובה החיים נראים אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבחורה הדכאונית

לימור
    21/04/2009

לבחורה הדכאונית שלום.
    אני בגילך חטפתי סדרה של חרדות שלא הלך שום דבר בחיים, אבל שום רופא ושום כדור לא הוציא אותי מזה חוץ מצמח שמוצאים אותו במשתלה שקוראים לו רוטה, ושותים אותו כמו תה 2 ביום וזה מרים אותך מאשפתות כנסי לצאטים תכירי חברים צחקי גם שעצוב מבפנים תברחי מסביבה דכאונית ותפסיקי את הכדורים כי המקום שלהם הוא בפח! ואם קשה לך אני מוכנה לתת לך אוזן קשבת. לימור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לימור על ההתייחסות.

מדוכאת
    21/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת פאקסט
    עודד
    17/04/2009

תוכן:
    שלום תודה רבה על התשובה אני יזכיר לך אני שותה 60 מילגרם סראקסט בחמישה חודשים מהעלאה היה מציון רק בשבוע האחרון יש קצת מתח אתה המלצתי ללי להוסף עוד כדור כמו רספדל בגלל שאני אמרתי לך שאני לא רוצה להחליף את הכדור בגלל שאני שותה הרבה שנים השאלה אני רוצה להחליף את הכדור אני הלכתי לרופא משפחה שהמליץ על ציפרלקס השאלה מה המינון שאני צריך לשתות ואיך עושים את ההחלפה ואם אתה ממליץ על ציפרלקס אצין שסראקסוט פוגע לפעמים בחשק המיני וגרם לי להשמנה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת פאקסט

הוספת תגובה

• החלפת פאקסט

עודד
    17/04/2009

האם הציפרלקס יותר טוב מסראקסט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרונן שלום

18/04/2009

לעודד שלום
    לא הבנתי את השאלות שלך ואת המעבר בין רופא לרופא. תדון על כיוון טיפולי עם רופא אחד. אתה במחלט יכול להתייעץ גר עם רופא אחר אבל בסופו של דרך תן רק לאחד להחליט עבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לתושבה שלפאקסט לפרופסר גראס

דני
    18/04/2009

בהקשר לתושבתך יש לי רק רופא אחד שאני מטפל זה רופא משפחה מי שאמר לי על הכדור זה בפורם על השאלה שלי אני שותה הרבה שנים סראקסט עקב התקפי חרדה בחמישה חודשים האחרונים עילו לי מי40 ל60 מילגרם ההאחורנים הראפת משפחה עליתה לי את המינון כי כבר לא היתה השפעה שלהכדור בחמישה חודשים מי ההעלאה המצב מציון עד שלפני כמה ימים יש קצת מתח השאלה האם שווה לעבור לצפרלקס אצין שהכדור קצת נמשמין אותי וגם פוגע בחשק המיני מהאתה ממליץ לעשות תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תענה בבקשה תודה

דני
    18/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקואל
    רונן
    17/04/2009

שלום אני רונן ואני בן 24 אובחנתי לפני יותר משנה עם הפרעות חרדה הנוטה לפסיכוזה
    הפסיכאטר שלי נתן לי פרפנן ולקחתי שנה והכל היה בסדר התחלתי לעבוד .הפסקתי לקחת את הכדורים וחזורו לי החרדות והמחשבות המטרידות למשל בזמן שעבדתיבאחד מהתקפי החרדה חשבתי שרוצים לפגוע בי ובנוסף לזה התחיל לי יובש בעניים וכאבי ראש ודפיקות לב ויובש בגרון. עזבתי את העבודה וחזרתי לקחת כדורים בהתחלה שוב פרפנן במינון נמוך ובאותו זמן התחלתי לקחת סרוקואל במינון נמוך
    הפסקתי לקחת את הפרפנן ועלתי במניון של הסרוקואל התחלתי לקחת 200 מ"ל בבוקר ו200 לפני השניה רק שלקחתי את הכדור בבוקר התחיל לי שוב החרדות .דיברתי עם הפסיכיאטר שלי והחלתנו שאני יהיה על 400 בלילה. אתמול בלילה חצי שעה אחרי לקיחת הכדורים התחלתילא להרגיש טוב עלה לי הדופק עמדתי להתעלף בהתחלה חשבתי שזב סתם וזה יעבור וניסתי להרגיע את עצמי וזה לא עזר מדדתי דופק והיה לי דופק 160 במצב מנוחה איבדתי את הצבע בפנים.
    דיברתי עם הפסיכיאטר שלי הוא אמר לי לחזור לקחת 200 בבוקר ו200 לפני השניה .
    מה הסיכוי שהכדורים משפעים עלי לא טוב ?אם כן אז למה?
    יש עוד שיטות לטפל בחרדות בלי כדורים?

לקביעת תור
    סגירה
    סרוקואל

הוספת תגובה

• סרוקואל

18/04/2009

לרונן שלום
    סרוקואל תרופה נגד פסיכוזה ופחות נגד חרדה. יש תרופות אחרות היכולות לתת תשובה נכונה לתסמונת של חרדה. תבדוק עם הרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה