מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות גמילה???אורלי04/03/2009
אמי בגיל 81 נטלה מזה כ- 40 שנה, מידי ערב, אסיבל. בעקבות החמרה בתופעות הקשורות גם לפרקינסון (וגם סובלת מדמנציה) הוחלט להפסיק לה את האסיבל, וזאת במסגרת אישפוז וללא הדרגה. כיום אמי לא באישפוז אך נמצאת במצב של אי שקט חריף ומתמיד ועושה רושם שחלק מתופעות אלה הם התוצאה של הפסקת התרופה. הרופא נתן לה תרופת בונדורמין מכיוון שכבר 10 לילות אינה ישנה, ואף כדור זה הרדים אותה לשעה אחת בלבד. האם האי שקט הנ"ל עשוי להיות תופעת לואי של הגמילה מהתרופה וכיצד ניתן להקל עליה ולעבור תקופה זו בצורה סבירה, מה גם שחוסר כל כך גדול בשינה עשוי אף הוא לפגוע בבריאותה שגם כך רעועה לגמרי. אנא עצתם בדחיפות!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות גמילה???
04/03/2009לאורלי שלום
אין להפסיק תרופות פסיכיאטריות באופן פתאומי במיוחד אחרי זמן קו רב. אפילו מסוכן לעשות דבר כזה. תדברי עם הרופא על חידוש מיידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהDeep TMSג'ני04/03/2009שאלה בקשר לטיפול..כתבם בהודעה קודמת שהטיפול הוא נסיוני...רציתי לדעת מה הם הסיכונים של הטיפול ומה רמת היעילות שלו יחסית לטיפולים חשמליים? ושאלה נוספת האם ביטוחי שב"ן של קופות חולים נותנים החזר כלשהו על הטיפולים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרDeep TMS
04/03/2009לג'ני שלום
כאשר מבצעים TMS באופן פרטי העלות מכוסה רק באופן חלקי ע"י הקופות. ECT עדיין יעיל יותר מ TMS אך עם הרבה יותר תופעות לוואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר ערן או פרופ' לאוןאבי03/03/2009שלום , אני בן 30 וסובל מדכדוך ו-OCD .רופא פסיכיאטר רשם לי רסיטל,פאקסט,לוסטרל וכעת אני נוטל פרוזאק .בכל המקרים כולל הפרוזאק חזרה על עצמה תופעת הלוואי של שינה קצרה של שלוש או ארבע שעות בלבד בלילה .מה ניתן לעשות ? האם ישנם כדורים אחרים היכולים לעזור ? תודה רבה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה לד"ר ערן או פרופ' לאון
04/03/2009לאבי שלום
קיבלת תרופות מהסוג SSRI וכולם גרמו לחוסר שינה, תופעת לוואי ידועה. עליך לבדוק תרופות אחרות כמו וואפקס, אפקסור, סמבלתא ולבדוק. גם אלו יכולים לגרום לתופעה. אבל כדי לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובהרמי03/03/2009שלום רב! מאז נכנסתי ל"עולם החרדות" מציקה לי השאלה מהי התרופה היעילה ביותר מבין עשרות התרופות שקימות. באתרכם פורסמם מאמר שקבע שציפרלקס ולוסטרל נימצאו כיעילות ביותר לטיפול בדיכאון מכאן השאלה שלי מה בהקשר לחרדה לא צוין לגבי חרדות כלום אלה רק התיחסות לדיכאון, האם הכוונה במאמר לדיכאון וחרדה או בפירוש רק לדיכאון ללא קשר לחרדות? והאם באמת התרופות הללו נימצאו גם כיעילות ביותר לטיפול בחרדות? אשמח לקרוא את תגובתכם לעינין המאמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהערה חשובה
רמי03/03/2009שיש לי לצין אינני מחפש שתמליצו לי על תרופה מסוימת אני אישית תחת מעקב וכבר שבועים לוקח פאקסט שאלתי נשאלה מתוך סקרנות בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה
04/03/2009חרדות זו מילה מאוד כללית. האם מדובר ב חרדה כללית, או בהתקפי חרדה, או בחרדה אחרת?
בדרך כלל התרופות נגד דיכאון יעילות גם נגד חרדה אבל אין עבודות מסכמות כפי שהם קיימות עבור דיכאון. בהגדרה "הכי טוב" יש גם סוגיה מאוד אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאניה דיפרסיהחסוי02/03/2009שלום, אני לקראת נישואים לבחור אשר דודתו חולה במאניה דיפרסיה וכנראה שגם סבו. רציתי לדעת מהם הסיכוייים המשוערכים להופעת המחלה אצל ידינו. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמאניה דיפרסיה
03/03/2009עניתי באתר של דיכאון וחרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לאירנה....נופר02/03/2009ענית לי על השאלה ואמרת לי שאסור להפסיק את הכדורים כי זה מה שאיזן אותי,לא היתכוונתי להפסיק שאלתי אם אפשר להוריד את המינון במקום 3 כדורים ל2 והאם פארפנאן משמין? תודה על התשובה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפרפנן
ד''ר אירנה נתנאל02/03/2009אל תורידי את המינון על דעת עצמך. תתיעצי עם הרופא המטפל. פרפנן יכול לגרום להגברת תיאבון. פעילות גופנית יכולה לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהDEEP TMSדקלה02/03/2009שלום, האם הטיפול ב-DEEP TMS מיועד לדיכאון מז'ורי בלבד או גם לסוגי דיכאון אחרים? אם כן, לאילו סוגים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לאנה
ד''ר ערן ואדים הראל02/03/2009אנו נותנים את הטיפול במסגרת מחקרית לדיכאון מאג'ורי, דיכאון ביפולארי וסמנים שליליים בסכיזופרניה אשר לעיתים קשה להבדיל אותם מדיכאון.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לאירנהשירלי01/03/2009שלום, אני בת 26 וסובלת מדיכאון ושינוי מצב רוח מילדותי. הפסיכיאטר המליץ לי על הכדור : "valporal" לתקופה התחלתית של 15 יום ואז נראה איך ארגיש. לא ממש שמעתי על כדור זה ואני חוששת להתחיל כי אולי יש כדור אחר שיוכל יותר להתאים לי. קראתי באינטרנט שהכדור הוא בעיקר לחולי אפילפסיה ואני לא רוצה לעשות ניסויים על עצמי. אני ממש רוצה להתחיל טיפול בעצמי וזה מה שהפסיכיאטר המליץ לי. האם הכדור יכול לעזור? אני לא חולת אפילפסייה... אולי יש כדור אחר שיכול להיות יותר טוב עבורי.. ואולי ה"valporal "יכול לעזור? אשמח אם תעני לי אני חוששת להתחיל עם כדור זה ואולי את תגידי אחרת... תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרvalporal
ד''ר אירנה נתנאל01/03/2009שירלי שלום,
בתרופה זו משתמשים כמיצב מצב רוח. אין לדעת מראש האם הכדור הזה יעזור לך או לא. השפעות של התרופות מאוד אינדיווידואליות וכול אדם מגיב אחרת לתרופות. אני ממליצה לך להיצמד להמלצת הפסיכיאטר שלך שמכיר אותך ואת מצבך. הוא נתנן לך את התרופה על סמך ההתרשמות שלו ממך וכדאי להקשיב לו. 15 יום זה לא כדי להיות שפן ניסוי אלא זהו הזמן שהתרופה מתחילה להשפיע ותתחיל לתת אינדיקציה ראשונית של תגובות, השפעות, תופעות לוואי וכו'.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר הראלדקלה28/02/2009שלום, האם טיפול בDEEP TMS מועיל להפרעת חרדה כללית ול OCD ? כמו כן, האם יש עדויות לכך שטיפול ב DEEP TMS לדיכאון או לחרדה יכול לסייע בהפסקת נטילת תרופות או שרק מייעל השפעה של תרופות שכבר ניטלות? כמו כן, האם טיפול ב-DEEP TMS יעיל למניה דיפרסיה/ציקלותמיה והאם פועל על אותם אזורים במוח כמו בטיפול לדיכאון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לטל
ד''ר ערן ואדים הראל01/03/2009אנו עורכים מחקרים שבודקים יעילות בדיכאון ביפולארי עם תוצאות מבטיחות עד כה.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהנופר28/02/2009לפני חודשיים ניכנסתי לחרדות בגלל כמה טראומות שעברתי בחיי אני נוטלת תרופות חודשיים מקבלת פארפאנאן 8 מג 3 פעמים ביום,היום אני מרגישה הרבה יותר מאוזנת השאלה האם אני יכולה להוריד את המינון ל2 כדורים ביום? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתרופות
ד''ר אירנה נתנאל01/03/2009נופר שלום,
את התחלת להיות מאוזנת בזכות התרופות, ברגע שתפסיקי אותן יכולה להיות שוב התדרדרות. בדרך כלל מומלץ להישאר עם תרופות כשנה ורק אחרי כן בתאום עם הרופא המטפל לשקול את הפסקת הטיפול התרופתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול במטפלתענת28/02/2009שלום רב, מצבי מורכב למדי, מעולם לא טופלתי ולא פניתי לפסיכיאטר. אני אמא לשלושה ילדי ADHD כאשר אחד מהן סובל מהתפרצויות זעם קשות. בנוסף, נמצאת במצב מאוד בעייתי בנישואין, ליתר דיוק לקראת הגירושין. מטפלת בילדי הקטנים לבד לבד לחלוטין ללא שום עזרה( טיפולים,רופאים,חוגים וכו'). לאחרונה הגעתי למצב נפשי מאוד ירוד: בוכה הרבה, מין לחץ בחזה, חרדות רבות ( במיוחד בפני התפרצויות אין סופיות וקריאות מהגן), הרגשת עייפות תמידית, שינה מרובת יקיצות, הרגשה של עייפות ואומללות מקשיי הורות ומזוגיות מאוד לא רצויה.יש מין רצון להכנס למיטה ולישון איזה 20 שעות אבל האפשרות לא קיימת ואני ממשיכה לתפקד. אולי מבחוץ זה לא נראה אבל בפנים פשוט אסון. ולמה אני לא פונה לרופא? אני עובדת בתחום הטיפולי ובעצמי מטפלת באנשים חולים ( גם במחלות נפשיות). ,נותנת את כל כוחותיי ( בעבודה, ילדים, בית) אבל.... מתרוקנת מכלל הכוחות לעט לעט. בעבודתי קיים נושא של סיווג ואם ארצה להתקדם, יש מצב שיבדקו גם את הנושא הרפואי. זאת הסיבה שאני לא פונה לאיש מקצוע. רופא משפחה הציע לקחת תרופת הרגעה אבל אמר כי העתק מהמרשם מדווח למשרד הבריאות. בוודאי לא לקחתי שום טיפול ( היום ניסיתי קלמנרוין שכלל לא עוזר).האם ניתן לפנות לרופא בלי שיהיה רישום במשרדים ממשלתיים? האם ישנן קבוצות תמיכה אנונימיות? האם על נטילת כל תרופה פסיכיאטרית יש דיווח? תודה מראש וסליחה על האורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לענת
ד''ר ערן ואדים הראל01/03/2009הפרעות דיכאון וחרדה הן הפרעות שכיחות מאוד באוכלוסייה. תרופות נוגדות דיכאון וחרדה נצרכות באחוז משמעותי באוכלוסייה. שימוש בנוגדי דיכאון או הפרעה דיכאונית לא יהוו מכשול מבחינה מקצועית על פי מה שידוע לי, אלא אם כן (וגם בכך איני בטוח) תרצי לעבוד בתחום מסווג מאוד מבחינה בטחונית. לסבול ממצב דיכאוני אינו אות קין ולא מעיד על חולשה. המלצתי היא כי תפני לטיפול כי נראה כי את סובלת ומצב זה פוגע בך ובסביבתך. אם אינך רוצה שזה יופיע בגיליון הרפואי שלך בקופת חולים (מכל סיבה שהיא) פני לפסיכיאטר באופן פרטי ותוכלי לקנות תרופות באופן פרטי.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי בעיה פסיכיאטריתמיה28/02/2009שלום קרובת משפחתי חושדת באופן אובססיבי כלפי בעלה כי הינה בוגד בה והינה צועקת כמעט כל יום שעות רבות תוך כדי חזרה על דבריה שוב ושוב. יש לציין כי גם התנהגותה כלפי אנשים אחרים השתנתה והיא נהייתה חשדנית וביקורתית יותר (אם כי עיקר השינוי בהתנהגותה הינה כלפי בעלה). השינוי בהתנהגות חל מאז שאביה נפטר. האם עולה מהתנהגות זו מחלת נפש כלשהי? ראיתי שהינה עונה על המאפיינים של הפרעת אישיות פרנואידית- האם הפרעת אישיות כזו יכולה לפרוץ אצל מישהו לאור משבר שעבר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה לגבי בעיה פסיכיאטרית
28/02/2009למיה שלום
לא ניתן לאבחן מצבים כפי שאת מתארת בלי בדיקה של האדם. זה נשמע לא טוב ושכדי שהיא תבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהלילך28/02/2009עקב חרדה ודיכאון אני לוקחת 3 פעמים קסנקס + פעם ביום כדור מירו 45 מ"ג. את הכדורים האלה אני נוטלת כבר חצי שנה ויש שיפור מדהים במצבי..חוץ מזה שעליתי בערך 10 ק"ג. הרופא אמר לי לחזור אליו במקרה של השמנה אבל לא כל כך שמתי לב..עד שעליתי עוד קילו ועוד קילו ופתאום זה מפריע לי נורא. יש קשר בין הכדורים האלה להשמנה? אני לא רוצה "סתם" לרדת במינון או להחליף תרופה. חוץ מההשמנה שעושה לי רע - הכדורים האלה והשילוב שלהם עושים לי ממש טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה
28/02/2009ללילך שלום
מירו תרופה מצויינת אך בעייתית מבחינת תיאבון ועלייה במשקל. את צריכה לבדוק עם הרופא מה לעשות. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקסטאילנה28/02/2009שלום רב, הנני נוטלת מזה כמה שנים סרוקסט או תחליף שלו, אולם העליתי במשקל. שאלתי היא לאיזה כדור אני יכולה להחליף בכדי שלא העלה יותר במשקל ואוכל להוריד את מה שהעלתי כמובן, על ידי פעילות גופנית.???? שאלתי השניה היא: האם ניתן לקחת כדור כזה כל החיים? היות ואני פוחדת להפסיק, שמה תחזורנה החרדות... אשמח לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסרוקסט
28/02/2009לאילנה שלום
סרוקסט ידוע כתרופה שגורמת לעליה במשקל. כדי לשנות מאוד בהדרגה למשהו אחר. אין מניע מלקחת תרופות מתאימות ויעולות לתקופות מאוד ערוכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר הראלדקלה27/02/2009שלום, האם טיפול בDEEP TMS מועיל להפרעת חרדה כללית ול OCD ? כמו כן, האם יש עדויות לכך שטיפול ב DEEP TMS לדיכאון או לחרדה יכול לסייע בהפסקת נטילת תרופות או שרק מייעל השפעה של תרופות שכבר ניטלות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לטל
ד''ר ערן ואדים הראל01/03/2009deep TMS עדיין לא נבדק להפרעות חרדה. טכנולוגיית TMS באופן כללי יעילה לטיפול בדיכאון כהפרעה מרכזית והמידע לגבי הפרעות חרדה מצומצם. ה- deep TMS נמצא בשלבי מחקר ושאלתך נבדקת. הכוונה היא שהטיפול יינתן כטיפול יחיד ללא צורך בתרופות אך היעילות במקרה כזה תצטרך להוכיח את עצמה במחקר נרחב. כמו כן נבדקת היעילות בטיפול כתוספת לטיפול תרופתי.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם שמרנים במיטה?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)