מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה וטיפולkoron2722/12/2007
מזה טיפול בחשמל בחרדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה וטיפול
25/12/2007טיפול בחשמל לא מומלץ במצבי חרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הוא מרגיש?koron2722/12/2007מעוניינת בפירוט של תופעות הפסיכוזורפניה?
למשל מה זאת אומרת הפרעות בחשיבה?
שיפוט המציאות וכדומה..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמה הוא מרגיש?
25/12/2007לאורח שלום
תמצא תשובות לשאלות שלך בקישור המצורף
http://benafshenu.jerusalem.muni.il/psycology/sciz2.htm* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות ותשישות- שיבוש באורח החייםסמי22/12/2007שלום,אני בן 25 וסובל מתסמינים של חרדה חברתית. עם זה אני מסתדר איכשהו, אבל כל הזמן כ-90% מהיום מלווה אותי תחושה רעה של בחילה,חוסר ארגיה,תחושה של חוסר אויר ותשישות.
למרות זאת אני מתפקד 100% ועובד אבל איכות החיים גרועה ללא כל סיבה.
אין הפרעה במצב רוח והוא סה"כ בסדר. בדיקות המעבדה דרך רופא משפחה כולל B12, בלוטת תריס, ברזל,סוכר ומינרלים תקינות לחלוטין (כולסטרול מעט גבוה).כנ"ל לחץ דם ודופק. לא נוטל תרופות מירשם.
ניסיתי לקחת את התרופה רמוטיב בעצת רופא המשפחה ולא עזר בכלל. התרופה נלקחה במינון מלא למשך תקופה של כחודשיים וחצי.
אני ממש מוטרד כי אני לא יודע האם מדובר בדיכאון סמוי או רק בהתקפי חרדה ? ואם זהו דיכאון סמוי מדוע הרמוטיב לא עזר? אולי הכל רק מחרדות? ובעצם ממה נובעת התחושה התמידית שאני חש שגורמת לי לפגיעה באורח החיים?
אשמח לקבל חוות דעת על גבי הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדות ותשישות- שיבוש באורח החיים
25/12/2007לרון שלום
משתמע מדבריך שאת המישור הגופני בדקת היטב. נראה שהמישור הפסיכולוגי טרם נבדק. יתכן ועליך לפנות לפסיכולוג לשם הערכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערפעת אישיות גבוליתליד22/12/2007אני בחורה בת-37 שמאובחנת בבעלת-הפרעת אישיות גבולית.
במשך חיי היו לי קשרים זוגיים שלא יציבים ולא מוצלחים ועדיין אני רווקה
אני עובדת כמטפלת בקשישים במשרה חלקית וכרגע כרגע אצל אחד מהורי
מבחינה כספית יש באפשרותי לקנות דירה משלי
אני מטופלת בתרופות באופן קבוע
שאלתי הי האם מומלץ לי להביא ילד לעולם כחד הורית והאם יש סיכוי לזה?
אנא תגיבו לשאלתי ואודה לכם מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהערפעת אישיות גבולית
25/12/2007לליד שלום
השאלות שאת מעלה הן מאוד חשובות אך פורום זה לא המקום לענות עליהן. אין תשובה אחת לשאלות שלך ורק את יכולה בסופו של דבר לענות עליהן. הורות הינו דבר גדול ומרכזי בחיינו. הורות מלווה גם באחריות אישית, חברתית, כספית ועוד. האם את מוכנה לאחריות זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובת חרדה מאלימותסמי21/12/2007אני בן 25 ובגיל 15 נקלעתי לסיטואציה בה הוכתי ונכנסתי לחרדה גדולה שליוותה אותי בכל יום מחיי עד ליום הזה ממש.קשה לי להסתכל בעיניים של גברים או לדרוש מהם משהו או לסרב ואני תמיד מתוח כמו חתול מפוחד.ניסתי לשוחח עם פסיכולוג מספר פגישות וזה לא עזר.אין ברקע דיכאון אלא רק חרדה.האם יהיה נכון לקחת כדורי קלונקס/אסיבאל למשך שנה שנתיים עד להעלמות החרדה?
איני רוצה להתחיל עם SSRI גם בגלל תופעות לוואי וגם בגלל שאין דיכאון ברקע בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרא
א21/02/2008א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לרון
ד''ר ערן ואדים הראל24/12/2007קלונקס ואסיוואל הינן תרופות בעלות פוטנציאל ממכר ועל כן לא מומלץ לקחת אותן לתקופות ארוכות. תרופות מסוג SSRI הן בעלות פרופיל ת. לואי נמוך ועל כן נמצאות בשימוש נרחב באוכלוסייה. תרופות מסוג זה לא ניתנות רק למצבי דיכאון ונועדות לטיפול גם במצבי חרדה שונים. בכל מקרה אני ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר על מנת שיוכל להתאים לך את הטיפול המתאים ביותר.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלווירןקרינה21/12/2007שלום,
אני בזמן האחרון סובלת מאי שקט. לחוצה כל הזמן מתפרצת על כל מי שסביבי.
אני עובדת ועומדת להינשא, אני גם לומדת.
אולי הכל בגלל עומס ולחץ
הרופא שלי נתן לי לוריוון- קראתי דברים על התרופה אבל אני לא רוצה משהו ממכר. האם זה בטוח לקחת את זה? לקחתי רגיעון טבעי וזה לא עוזר.
האי שקט לעיתים מלווה בלחץ דם גבוה וסחרחורת ועוד.
מחכה לתשובה,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לקרינה
ד''ר ערן ואדים הראל24/12/2007לוריואן היא תרופה עם פוטנציאל התמכרות ועל כן לא מומלץ לקחת אותה למשך תקופות ארוכות. לתקופות קצרות של עד שבועיים ניתן לקחת אותה על מנת להתמודד עם קשיים חולפים. ישנן אופציות טיפוליות נוספות אך לשם התאמת טיפול יש להיוועץ ברופא מטפל.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרפנן וסחרחורות היתכן ?JR20/12/2007אני נוטל מזה חודש וקצת פרפנן . התחלתי עם 4 מ"ג פעם אחת ביום ואחרי העלו לי לפעמיים ביום אחד בבוקר ואחד בערב ואחרי הפסיכיאטר החליט על 8 מ"ג פעמיים ביום אחד בבוקר ואחד בערב ואני מרגיש שיפור קצת אבל יש לי רוב הזמן סחרחורות לחצים קלים בראש מידי פעם רעד בידיים
וחוץ מזה אני לוקח אלפרוקס 0.25 מ"ג בבוקר ולוריבן 1 מ"ג לפני השינה .
האם יש קשר בין הפרפנן לבין סחרחורות ולחצים קלים בראש ורעד בידיים ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה ל- JR
ד''ר ערן ואדים הראל21/12/2007התחלת טיפול בפרפנאן יכולה להיות מלווה בתחושת סחרחורת קלה וכאבי ראש. בעיקר בעת העלייה במינון. תופעות אלו בדרך כלל חולפות כעבור מספר ימים. רעד בידיים הינו תופעת לוואי שיכולה להיות כתוצאה מהטיפול בפרפנאן ודורשת התייחסות. ישנן תרופות שמקלות את הרעד ולעיתים התאמת המינון משפרת אותו. אני ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרפנן תגובה לדוקטור
קובי21/12/2007איזה תרופה יש לתת במצב הזה עם הפרפנן כי קראתי שיש תרופה נגד תופעות לוואי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוקה לעידודנואשת20/12/2007
שלום אני בת 26
חשוב לי לציין שמאז ומעולם אני אדם שבריא בנפשו מלא שמחת חיים ואופטימיסטית בדמי ובנשמתי
לפני 3 שנים סבלתי מעייפות וחולשה קשים והובחנתי ע"י בדיקות דם כחולה במחלת היאפים, הייתי חודש וחצי בבית וחזרתי לשיגרה.
לפני חצי שנה שוב החלו הסימנים ובחודש האחרון זה החמיר ושוב בבדיקת דם נתגלו נוגדנים של המחלה.
בשלב מסויים פיתחתי חרדות שהפריעו לי לתפקוד היום יומי ורופא משפחה אחר אבחן שאני סובלת מדיכאון ולא ממחלת היאפים - לשניהם אותם תסמינים. והוא הציע שאפנה לטיפול פסיכיאטרי.
איך יודעים שזה באמת דיכאון ולא מחלת היאפים? אם לשניהם אותם תסמינים
ואני זקוקה לעידוד - זה לכל החיים??? ולמה פתאום זה קורה לאדם שתמיד היה מלא בשמחת חיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה למורן
ד''ר ערן ואדים הראל21/12/2007אני מניח שאת מתכוונת לפיברומיאלגיה כשאת אומרת מחלת היאפים. לא ידוע לי על בדיקות דם שמאבחנות את המחלה ועל כן נראה לי שאת מבלבלת עם זיהום ב- EBV שהיא מחלה זיהומית שמתבטאת בתשישות וחוסר אנרגיות. מצבים של תשישות וחולשה יכולים להגרם ממצבים נפשיים כמו חרדה או דיכאון. לדיכאון נלווה גם תחושת עצב ומועקה. דיכאון היא מחלה אפיזודית וניתן לטפל בה. אני ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר על מנת לאבחן את מצבך אם אכן מדובר בדיכאון או בחרדה או בפיברומיאלגיה (שמלווה גם בכאבי פרקים).
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקסטאסף20/12/2007שלום לכם!
אמי כבת 70 סובלת ממצב רוח לא טוב, מלווה במתח בקיבה, בעיקר בשעות הבוקר. היא מטופלת בנורמיטן ליתר לחץ דם. בעיקרון היא ישנה טוב ומתפקדת. היא כבר טופלה בתרופות: ציפרלקס, פרוזק, אדרונקס, אפקסור (150). אך ללא שיפור משמעותי. אפקסור הוריד את המתח בקיבה אך לא עזר למצב רוח. כרגע הרופא מציע לה סרוקסט (20), ורציתי לשאול האם לאור הטיפול שכבר עברה האם זו התרופה המתאימה או שיש לכם הצעות יותר מתאימות? אמי קצת רגישה לתרופות וכמובן שיש לקחת בחשבון את גילה ולחץ דם בהקשר של תופעות לוואי? האם ידועה פגיעה ברמות סודיום משימוש בסרוקסט?
בברכה,
אסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לאסף
ד''ר ערן ואדים הראל21/12/2007התאמת תרופה נוגדת חרדה/דכאון לוקחת בחשבון גורמים רבים. משפחת התרופות מסוג SSRI נחשבת לבחירה טובה בשל פרופיל ת. לואי נמוך. כמו כן נלקח בחשבון טיפולים בעבר (משך ומינון), גיל, מצב בריאותי וכו'. סרוקסאט נראית כבחירה טובה. לסרוקסאט יש פוטנציאל לגרום לירידה בסודיום אצל אנשים מבוגרים. זו תופעה לא שכיחה אך קיימת.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורי סרוקסטסאמי19/12/2007ברצוני לברר האם כדורים אלה מספיק יעילים לטיפול במצבי חרדה חברתית?
האם זה יעיל גם להתמכרות לסקס המלווה בצפייה באתרי אינטרנט,או שיש תרופה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לסאמי
ד''ר ערן ואדים הראל21/12/2007סרוקסאט היא תרופה מקובלת לטיפול בחרדה חברתית. התמכרות לצפייה בפורנוגראפיה יכולה לנבוע ממגוון סיבות. אם יש בזה מרכיב כפייתי אזי הטיפול יכול לעזור. כמובן שהפורום אינו מקום להמלצה על טיפול ועל כן אני ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר על מנת שיתאים לך טיפול.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדור פריזמהkoron2718/12/2007שלום, בעקבות תופעות חרדה, אני משתמשת בפריזמה, אני מפוררת את הכדור
באמצעות סופרמד שרכשתי בבית מרקחת פרטי, הבעיה שהכדור די מר
הרופא אמר לי ליטול אותו עם ריבה, האם אפשר ליטול אותו עם דבש, או אם
תה? ולחילופין האם אפשר לחלק לחצי ולקחת בפיצול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
ד''ר ערן ואדים הראל19/12/2007אין בעיה לפורר פריזמה וליטול אותו עם דבש או עם יוגורט. כמו כן ניתן לחלק במשך היום.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהדן16/12/2007שלום
קראתי שבעית OCD או חרדה נובעת משיבוש במערכת
המעבירים העצביים במוח בעיקר של נוראפינפרין, סרוטונין וחומצה גאמא
אמינובוטירית (GABA)ומצד שני אומרים שאין מחסור בחומצת גאמה אז אני לא מבין.
מה זאת אומרת שיבוש בחומצת גאמא מה עודף או מה מחסור אם תוכל להסביר לי אני אודה לך מאוד
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלדן
קובי17/12/2007איפה קראת את זה אחי תן לינק לכתבה או המחקר
שלח לי למייל : [email protected]
המייל הוא המסנגר שלי
בתודה
קובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דן
ד''ר ערן ואדים הראל19/12/2007ניתן להתחיל את התשובה לשאלתך בכך שעדיין לא ידועים מנגנונים מדוייקים אשר גורמים להפרעות חרדה. ידוע כי מעורבים מנגנונים אשר מערבים נוירוטרנסמיטורים כסרוטונין ואפינפרין ו-GABA. כמו כן ידוע כי תרופות ארשר משפיעות על מנגנונים אלו עוזרות בהקלת הסימפטומים בהפרעות חרדה. כמו שהבנת הנושא מורכב ועדיין נחקר באופן אינטנסיבי ומתגלים דברים חדשים כל הזמן. אני מבין את הצורך שלך בידע אבל ידע כזה דורש העמקה מקצועית.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהדן15/12/2007שלום
רציתי לדעת אם מחסור בוחומצת גאמא
אמינובוטירית יכול ליגרום לירידה שיכלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה
15/12/2007GABA השם לחומצת האמינו עליה דיברת נוצרת בגוף לכן אין חוסרים. אין ממש המלצה רפואית לשימוש ב GABA למרות שפילותו של החומר הזה חיוני ביותר לתפקוד המוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על פרפנןקובי13/12/2007אני נוטל פרפנן 4 מ"ג כרגע התחלתי בערך לקחת כדור אחד ביום ב-4.11.07 אבל הרגשתי שזה לא מספיק כאשר בהוראת המטפל שלי ב-26.11.07 העלה לי את המינון לפרפנן 8 מ"ג פעמיים ביום אבל אני עדיין ממשיך עם ה- 4 מ"ג פעמיים ביום כי לא נגמר לי הכדורים של ה-4 מ"ג . ברגע שאני אתחיל לקחת את ה-8 מ"ג פעמיים ביום שזה יהיה לקראת סוף השבוע הקרוב זה בטח ישפיע עוד יותר טוב עליי .השאלה שלי מתי ההשפעה המלאה של הפרפנן תורגש במלואה ומה הבדלה לפרידור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה על פרפנן
15/12/2007פרפנן ופרידור תרופות דומות. לפרפנן פחות תופעות לווי. לוקח בדרך כלל כ 1-3 שבועות עד שהתרופות נותנות את מלאו השפעתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על פרפנן
קובי17/12/2007יש לי סחרחורות וכאבי ראש וקראצע לפי אתר של בית חולים גהה שזה גורם לכאבי ראש וסחרחורות ונותנים תרופה נגד התופעות לוואי פרטאן ואת זה לא נתנו לי מדוע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על פרפנן
19/12/2007לקובי שלום
קריאה באתר אינטרנט היא לא תחליף לבדיקה רפואית. פרטאן הינה תרופה שנותנים כאשר יש תופעה שנקרות פרקינסוניסם כלומר, שרירים שמתקבצים. לא נותנים אותה לכאבי ראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת תרופותכוכב12/12/2007בעלע מטופל מספר חודשים בויפאקס 3 פעמים ביום פרפאן וטגרול.כעת על דעת עצמו הוא החליט להפסיק הוא לוקח רק את הויפקס פעם ביום.לרופא ולפסיכיאטר הוא מדווח שהא נוטל את התרופות.הו5א ביקש שלא אתערב ולא אומר שהוא לא לוקח אותם.אני מודעת לכך שמצבו מחמיר אך מרגישה שידי כבולות.בבריאות הנפש אמרו לי שבסופו של דבר האחריות שלו.מה עלי לעשות?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפסקת תרופות
15/12/2007לכוכב שלום
חוסר הענות להמלצות הרופא הינה בעיה ידועה ולפעמים גם מאוד כואבת ברפואה. כתוצאה מכך יש הרבה מאוד מצבים שלא משתפרים ואף מחמירים. איך לשכנע זו גם סוגיה מורכבת מאחר והרבה חולים מסרבים ולא נשמעים להמלצות או לדרבון של בני משפחה. כל משפחה צריכה לחפש את הדרך המתאימה לשכנע, על תתייאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)