מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהנואשת15/02/2008
אני כבר חודשיים מטופלת בהפרעות חרדה. אני מקבלת כדור ציפרלקס 10 גר אחד ביום.
כבר חודש שלא היה לי התקף והתחלתי לחוש הקלה וחזקה
אתמול שיצאתי לבילויי בלילה מזה הרבה זמן שלא יכולתי הופיע לי התקפון קטן, אומנם הוא לא השפיע עליי והשאיר בי פחדים כמו פעם אבל זה השאיר לי טעם רע מהבילויי שניסיתי לשבור את הפחד בו, והמחשבות על זה שזה שוב קרה אחרי שכבר הרבה זמן לא היה לי הטרידו אותי וכבר לא יכולתי להנות.
רציתי לדעת אם יום אחד זה יעבור לגמרי אני רוצה לשכוח מזה ושכל השריטות יעלמו וגם כמובן ההתקפים גדולים קטנים העיקר לדעת שיעלמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה
15/02/2008למור שלום
עניתי לך במדור של חרדה ודיכאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאניה דיפרסיה ושאר ירקותיעל15/02/2008מגיל 14 איני ישנה בלילות (כיום אני בת 19). אני זוכרת את עצמי נשכבת ב11, 12 בערך ונרדמת רק לפנות בוקר.. ההשערה שלי היא שיש לי הפרעות שינה, אך לפני חצי שנה בערך לא ישנתי טוב במשך שבועיים ובמשך 3 ימים רצופים מתוך זה בכלל לא ישנתי.. במשך תקופה זו הייתי מאד עצבנית, מתוחה, היו לי אלף מחשבות מתרוצצות, חסרת מנוחה, ואפילו אלימה. התאשפזתי עקב כך בבי"ח לחולי נפש והפסיכיאטרים קבעו שזה היה התקף פסיכוטי שנגרם ממחלת מאניה דיפרסיה.
אני חושבת שהאבחנה שגויה, ורציתי לדעת אם זה יתכן שההפרעות בשינה הם לאוו דווקא תוצאה של מאניה דיפרסיה? ושהפרעות בשינה יכולות להביא להתקף פסיכוטי?
אני מטופלת בדפלפט ובריספרדל ואני רוצה להפסיק. מה קורה אם מפסיקים את הטיפול בתרופות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמאניה דיפרסיה ושאר ירקות
15/02/2008אני ממליץ לקרוא באתר www.minclinic.co.il על מניה דפרסיה.
הפרעות בשינה יכולות לגרום לשינויים מאוד חזקים במצב הרוח ואף למצב פסיכיטי. האם זאת הסיבה למשבר שעברת קשה מאוד לומר. אני ממליץ לך לעבוד עם הרופא המטפל כדי לענות על השאלות הכול כך חשובות שאת מעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפה בין תרופות - סרוקסט לאפיקסורtangush15/02/2008לד"ר שלום,
רציתי לדעת מה הדרך הנכונה לעבור מסרוקסט לאפיקסור והאם ניתו להפסיק ביום אחד(סרוקסט) ולעבור למחרת לתרופה השניה (אפיקסור)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהחלפה בין תרופות - סרוקסט לאפיקסור
17/02/2008לtangush שלום
עדיף לא להוריד תרופות פסיכיאטריות ביום אחד. תמיד כדי להוריד בהדרגה. יותר זמן לוקחים את התרופה יותר עיתית ההורדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיעצותעידית14/02/2008שלום רב.
אמי סובלת מדיכאון שנים. לפני כ 7 שנים היא קיבלה טיפול תרופתי ע"י ליתיום ומאז לא היו בעיות.
לפני כשנה וקצת היא הפסיקה את הלתיום באישור רופא המשפחה (וזה כדור לכל החיים) ולפני יותר מחודש היא קיבלה את הדיכאון שוב. הרופא משפחה נתן לה ציפרלקס והיא לקחה אותו כחודש.
ב- 22.1 הפסיכיאטר הוסיף לה פרפנאן כדור 1 ביום 4 מ"ג
ב- 26.1 נוסף עוד כדור 1 של פרפנאן 4 מ"ג
ב- 28.1 נוסף למיקטל 50 מ"ג + קלונקס עד כ 2 כדורים ביום של 0.25 מ"ג ושני כדורים ללילה.
ב- 5.2 ירד הציפרלקס ונוסף עוד 50 מ"ג למיקטל + ויפאקס 75 מ"ג ביום
ב- 10.2 הוא הוסיף לה עוד 75 מ"ג ויפאקס.
אימי סובלת מדיכאון פסיכוטי שמתבטא בחוסר חשק לכלום רצון להיות במיטה כל היום חוסר עינין בדברים שהי אהבה לעשות כגון תשבצים טלויזיה קריאת ספרים.... יש להחרדות מאנשים מסוימים ללא סיבה ודברים קטנים מטרידים אותה נורא. כל זאת לא השתנה בכלל. לפי מיטב הבנתי לוקח חודש עד שתההיה השפעה. האם זה נכון? כמה זמן לוקח לכל כדור לעשות את העבודה? האם השילובים והמינונים בסדר? ואם אפשר ספר לי קצת עלמ הויפאקס והפרפנאן... ואיך השיפור צריך להגיע בהדרגה או בבת אחת?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתיעצות
17/02/2008לעידית שלום
כאשר משהו מגיד טוד לתרופה כדי לחזור אליה כאשר הבעיה חוזרת. אינני מבין מדוע לא לנסות את הליטיום שלפי דבריך כ"כ עזר בעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך עזרה בבהילות...מתן14/02/2008שלום,
ראשית כל אציין כי אני משרת בצבא, הפניה שלי באה בעקבות התלבטות/שאלות שיש לי.
אני סובל ממיגרנה מילדות והחצי שנה האחרונה התדירות עלתה לי בצורה ניכרת שבאה לידי ביטוי ב- 3 ולעיתים 4 התקפים בשבוע.
בפגישותיי עם הנירולוג סיפרתי לו על מה שאני מרגיש לפני ואחרי ההתקף והפחד שלי ממנו,
בנוסף סיפרתי לו שאני לא מצליח לישון בלילות, אני לא מתפקד מינית עם החברה שלי, אני פשוט לא מסוגל להתמודד עם ההתקף עקב כך הוא הבחין שאני שרוי בדיכאון וחרדה והפנה אותי לקב"ן בהתחלה לא רציתי מכיוון שלא חשבתי שיש לי בעיה מנטאלית וחששתי מההשלכות הנובעות מכך לבסוף נפגשתי עם הקב"ן ואני עדיין מטופל אצלו.
כעבור כמה חודשים הנירולוג שבו טופלתי הוחלף.
ביום שני האחרון נפגשתי עם הנירולוג החדש וסיפרתי לו מה עובר עליי והוא החליט להפנות אותי לפסיכיאטר על מנת שיביא לי תרופות נגד דיכאון וחרדה. אני לא רוצה שיורידו לי פרופיל על רקע נפשי אני רק רוצה שההתקפים יחלפו או לפחות יחלשו...
מכאן באות השאלות שלי:
1. האם יש צורך לטיפול אצל פסיכיאטר?
2. מהן ההשלכות לכך? הפסיכיאטר יוריד לי פרופיל על רקע נפשי?
3. מה אתם ממליצים לעשות במצב כזה?
תודה מראש, מתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרצריך עזרה בבהילות...
17/02/2008למתן שלום
מגרנות לעיתים קרובות מופיעות בזמני מתח וקושי נפשי. גם דיכאון וחרדה יכולים לגרום להתקפים. במידה והדיכאון הינו משמעותי הטיפול בנוגדי דיכאן יכול לסייע למצב. הפסיכיאטר לא מוריד פרופיל מיידית. אתה יכול להתייעץ איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניהאביב14/02/2008שלום בן זוגי לקה בסכיזופרניה , האים אפשר להחלים המחלה?
האם במשך השנים היא מחמירה?
אם לוקחים תרופות עדיין יכול להיות התקף בזמן השימוש בתרופות?
אני שוקלת לעזוב אותו זה אישפוז שני ב6 שנים אחרונות ואין אור בקצה המנהרה
הרבה שאלות אודה אם תענה תשובות חדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסכיזופרניה
17/02/2008לאביב שלום
סכיזופרניה מחלה לא פשוטה. מהלך המחלה הינו אישי וגם מאוד קשור לתגובה לטיפול ולהתמדה עם הטיפול. הצורך בטיפול המשכי ממושך עולה עם כמות הגלים. אחרי שני גלים פסיכוטיים קרוב לוודאי הוא יזדקק לטיפול לתקופות ערוכות. תרופות מאוד עוזרות להחזיק את הגלים הפסיכוטיים בשליטה אבל ההצלחה היא לא הרמטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת אישיות גבוליתאור14/02/2008אני נמצא בטיפול במרפאה פסיכאטרית מזה שנה וחצי.\
אני סובל מהפרעת אישיות גבולית דבר שדיי תוקע אותי בחיי היום יום
אני מתפרץ ומצטער על כך אני נתון לשינויי מצב רוח. אני נכנס לדיכאונות. לא מחפש עבודה וחי רק את היום. ומחכה למוות.
אני מטופל בריספונד ואדרונקס. ומרגיש שזה ממש לא עוזר לי..
הייתי רוצה להתאשפז ולא שולחים אותי כי אני ממש לא צריך.
האם יש פתרון לבעייה כזאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפרעת אישיות גבולית
16/02/2008לאור שלום
הפרעת אישיות גבולית היא מאוד קשה לאדם ולסביבה. צריך לאבחן טוב שאין מצב ביפולרי שלא אובחן טוב וכמו כן צריך גם טיפול פסיכולוגי שיכול לעזור כנגד ההתפרצויות. תמשיך לנסות ועל תתייאש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריספרדלציפי14/02/2008שלום,
ביתי, בת 17, החלה ליטול ריספרדל ולאחר 6 ימים החלה תופעה של הפרשת חלב מהשדיים. הפסיקו לה את הריספרדל, ועתה, כשבוע לאחר הפסקת התרופה, הפרשת החלב נמשכת. האם ידוע לכם, מנסיון עם פציינטיות, לאחר כמה זמן נעלמת התופעה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרריספרדל
16/02/2008לציפי שלום
הפרשת החלב מהחזה הינה משנית לעליה של הפרולקטין בדם. בדרך כלל תוך חודש הרמות של ההורמון חוזרות לרמה רגילה וגם הפרשת החלב נפסקת לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוק לעזרהיורם14/02/2008שלום שמי יורם יש לי חבר מאד קרוב עם בעיה כבר שנה. רק השבוע הוא סיפר לי עליה ואני הראשון שיודע.
הבעיה :
הבחור הוא אדם חכם וכל הזמן שואף לדעת ולהבין דברים ומתוך זה התחיל לו הרגל להסתכל על עצמים ולנתך אותם: כיצד ייוצרו איך הטכנולוגיה עובדת וכו וכו.
בהתחלה היה נהנה מהמחשבות ומההנה לחקור וללמוד על דברים, אך דבר זה יצר אצלו הרגל אחר: להוכיח לעצמו שהוא מסוגל לתת הסבר על כל דבר.
ואט אט הוא התחיל להגיע לשאלות עמוקות יותר מהותיות על החיים וגם מאידך רדודות יותר כמו למה הוא צריך לחצות את הכביש עכשיו? או למה הוא לומד? הוא התחיל למצא עצמו שוקע במחשבות אלו לעיתים קרובות מאד, עד מצב של בפגיעה מלאה ביכולת שלו לתפקד(באמצע תקופת מבחנים אקדמיים הוא מרגיש הוא לא יכול לשבת יותר משעה).
יש לו הרגשה של צל כי הוא כבר לא מצליח לענות על השאלות שעולות לו באופן בלתי רצוני לראש, והם לא מרפות לו.
הוא אומר לי שהשאלה שהכי מטרידה אותו זה מהות החיים והוא מפחד מאד מהשאלות האלו, זה הדבר שהכי מלחיץ אותו.
בעקבות זאת הוא שוקע בדיכאון קם מאוחר וממשיך להשאר במיטה שעות רבות על מנת לנסות להדוף את המחשבות.
הוא בהחלט לא מאושר ולא מתפקד כבר יותר מחודשיים באופן תקין, הבעיה מפריעה לו בתדירות גבוהה (לעיתים למשך רוב היום ולעיתים פעם ביום אך לא פחות מזה).
הוא חושב על המוות אבל זה מאד מפחיד אותו לחשוב על הנ"ל הוא לא מרגיש שהוא יעשה לעצמו משהו כזה.
קצת על הבחור:
בן24 הוא מאד רגיש לסביבה ומופנם , בחור חכם יציב מאד מבחינה סוציואקונומית,
יש לו הרבה חברים, הוא לא היה בקשר רציני\ מגע מיני בחייו.
לחלוטין לא אגרסיבי (גם עכשיו).
הוא בחור דתי מאמין.
אין לו במשפחה קרובים עם סכיזופרניה .
מה עשינו עד כה:
רק השבוע הוא סיפר לי על הנ"ל, אני נלחצתי ונגשתי ללא ידיעתו לפסיכאטר לשמוע חוות דעת, הוא אמר שיכול שהוא מאמין שמדובר או ב OCD או חס וחלילה בסכיזופרניה. והודיע לי על החשיבות בטיפול מהיר ככל האפשר.
שכנעתי את חברי לגשת איתי לקבל אבחון פסיכיאטרי והוא הוא הסכים והגיע איתי(לפסיכיאטר אחר), האבחון היה קצר, וחבר שלי לא הרגיש נוח לספר את הפרטים ואת הדברים המביכים בעיניו בצורה ישירה ולכן הרגשתי שהאבחון היה גם לא משקף כל כך(הייתי נוכח).
אני לא שקט עם מצבו של חברי הטוב ואינני חושב שהוא מקבל כעת טיפול מספק(כדורי הרגעה טבעיים ופגישה עוד חודש)
אני אשמח אם תוכלו לתת איזשהיא חוות דעת ועל סמך הדברים שכתבתי לומר לי אם לדעתכם מדובר בOCD או שלבים כלשהוא של סכיזופרניה.
אנא יעזרו לי
יורם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרזקוק לעזרה
16/02/2008ליורם שלום
מאוד יפה שאתה דואג לחבר ומנסה להביאו לאבחון וטיפול.
אני ממליץ לך לקראו על ocd. נראה שמדובר בתסמונת של כפייתיות ולא סכיזופרניה אבל כדי לעשות אבחנה מבדלת טובה צריך לבדוק את האדם. יתכן וכדי שגם החבר שלך אקרא באתר.
אין ספק שהחבר שלך גם זקוק לטיפול פסיכוטרפי עקב הדברים האישיותיים שתיארת.
תפנה אותו למטפל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפיתיותמיכל13/02/2008שלום,
למה זה שאנשים רגילים בטוחים בכל דבר שהם עושים, שהם אכן עשו אותו או לחלופין שהם לא עשו אותו, ואצל אנשים כפייתיים כל הזמן יש את החוסר וודאות
האם ההרגשה שאני יכולה לעשות משהו לא טוב ותמיד בגלל זה אני שומרת על עצמי כפול, קשורה גם כן להיותי כפייתית.
(מעניין שתמיד שמדברים על כפיתיות מדברים על זה שחוזרים על פעולה מ"ס פעמים ולא מדברים על ההיבטים האחרים של הבעיה הזו).
סתם דוגמא: אני שוטפת את הידיים אחרי השירותים, ונניח שיש בקבוק אקונומיקה לידי, אז אני מפחדת מעצמי שאני ישטוף את הידיים עם האקונומיקה, אז אני יעדיף לצאת מהשירותים האלה, ולהיכנס לשירותים שאין שם אקונומיקה.
תודה לתשובתך, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה למיכל
ד''ר ערן ואדים הראל14/02/2008הפרעה כפייתית היא הפרעה מהספקטרום של הפרעות חרדה. הכפייתיות יכולה להיות בדיקה חוזרת של דברים אך גם יכולה להיות בתחום של לכלוך וניקיון או בתחומים מחשבתיים של מספרים וכו'. מה שאת מתארת יכול להיות סמפטום אובססיבי. חרדה הינה תופעה שכיחה וסמפטומים בודדים יופיעו אצל כל אחד מאיתנו. במידה והסמפטום גורם לסבל או להגבלה מסויימת כדאי לחשוב לטפל בו.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוזאק...נאמר כבר הכל?אודית13/02/2008בוקר טוב
חשוב לי למרות הפעמים הרבות שנדנו בעבר בפרוזק עדיין אינני עם תשובה חד משמעית אצלי לא הצלחתי להבין האם כשמספרים על פרוזק שהוא עלול לגרום לעלייה במשקל התוצאה היא משום שהתאבון למתוק ולפחממות גדל או שישנן עוד אפשריות אשר לא תליות בשליטה של הנוטל - למשל שהוא גורם עם הזמן להאטה של החילוף חומרים, או שהוא גורם לצבירת נוזלים לטווח הרחוק? בקצרה האם יש אפשרות לעלייה במשקל שלא ניתן לשלוט בה גם עם השתדלות של 100 אחוז?
הכי הכי צריכה תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפרוזק
ד''ר ערן ואדים הראל14/02/2008מנגנון ההשפעה של התרופה פרוזק על שינויים במשקל עדיין אינו ידוע. בנוסף ישנם דיווחים כי במצבים מסויימים הוא דווקא גורם לירידה במשקל. אני מניח כי מנגנון ההשפעה שלו, באנשים שהוא גורם אצלם לעלייה במשקל, משולב וכולל עלייה בצריכת קרבוהידראטים וגם שינוי מטבולי.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמועקות ומצבי רוח רעים.דיקלה12/02/2008בת 61. צורכת איקסל 100 ביום וקסנגיס 1.0 מספר פעמים ביום.
עדיין סובלת ממועקות וחרדות. מה יכול לעזור לי? c.b.t?
ואולי זקוקה לעוד תגבורת תרופתית? איזה כדור נוסף יוכל לעזור לי?י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לדקלה
ד''ר ערן ואדים הראל13/02/2008CBT בהחלט יעיל כתוספת לטיפול תרופתי לחרדות. השימוש בקסנאגיס בכמויות גדולות אינו מומלץ לתקופה ארוכה כי ישנה התמכרות לתרופה. כמו כן איקסל אינה תרופה מאוד יעילה לחרדה ומיועדת יותר לטיפול בדיכאון. ישנן הרבה אופציות טיפוליות ועל כך את צריכה להיוועץ ברופא המטפל.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסיטל וקלונקסקובי09/02/2008התחלתי בטיפול ברסיטל כ-7 ימים בחצי כדור של 20 מ"ג ובעוד 3 ימים אני עולה לכדור 1 ובנוסף לרסיטל הרופא המטפל נתן לי לקחת קלונקס 1 מ"ג שלוש פעמים ביום ,
האם יתכן שהחולשה והעייפות נובעות מהתרופות שאני נוטל ?
ומתי יחזור לי האנרגיה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקלונקס
ד''ר אירנה נתנאל10/02/2008קובי שלום,
תופעות הלוואי העיקריות של קלונקס קשורות לתכונותיה המרגיעות והמרדימות. תופעות אלה פוחתות בדרך-כלל לאחר הימים הראשונים של הטיפול, וניתן להמעיטן על-ידי התאמת המינון בהשגחה רפואית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסיטל וקלונקס
קובי10/02/2008לגבי הקלונקס אני מבין שזה תרופה מרגיעה ומרדימה והרופא אמר לי ליטול אותה 3 פעמים ביום 1 מ"ג
איך אני מחזיר את הכח והאנרגיה שלי ?
הרסיטל גורם לעייפות גם ?
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר אנרגיה
ד''ר אירנה נתנאל10/02/2008קובי שלום,
פעילות גופנית, הליכה, ריצה, חדר כושר יכולים מאוד לעזור לך. פעילות גופנית לא רג לעוררת אלא תורמת לעליה ברמת אדרינלית וסרוטנין בגוף שהם אחראים על מצב הרוח והאנרגיה.
נסה לגייס כוחות כדי לעשות פעילות גופנית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסיטל וקלונקס
קובי11/02/2008אני שאלתי לגבי התרופות אם הם הגורם לעייפות בפעם הראשונה שלוקחים אותם ומתי זה עובר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלונקס
ד''ר אירנה נתנאל12/02/2008קובי שלום,
העייפות היא תופעת לוואי של קלונקס והיא פוחתות בדרך-כלל לאחר הימים הראשונים של הטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינונים מקסימלייםירון08/02/2008שלום רב,
האם יש כזה דבר באמת מינונים מקסימליים של SSRI או שאין כזה דבר וככל שעולים במינון יש שיפור רב יותר?
קראתי שני מחקרים: אחד על לוסטראל שבו נתנו מינונים של עד 400 מ"ג אצל חולי OCD והיה שיפור רב יותר, ואחד שנערך בארץ, בו נתנו מינונים של עד 50 מ"ג ציפרלקס לחולי OCD ואכן היה שיפור ניכר.
המחקרים:
על לוסטראל:
http://mads.eu/high-dose-pharmaca-treatment-nonresponders-to-acute-treatment-for-obsessive-compulsive-disorder-2
על ציפרלקס
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18090508?dopt=Abstract
אשמח לתשובתך,
תודה מראש ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמינונים מקסימליים
ד''ר אירנה נתנאל09/02/2008ירון שלום,
כמובן שישנם מינונים מקסימליים לתרופות. למעשה, לטיפול ב OCD נידרש מינון גבוה יותר (בגבולת המינון המותר) מאשר לטיפול בהפרעות חרדה אחרות. המינון הוא אישי מאוד ותלוי בעוצמת
הOCD.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן אני אחזיק מעמדאדם07/02/2008לפני כחצי שנה התאשפזתי עקב אירוע פסיכוטי (שהתוערר משימוש בסם). השתחררתי לאחר שבוע וחזרתי לעצמי, לאחר חודש ימים התעוררתי בלילה עם אותם תחושות פסיכוטיות חרדתיות (אנשים רוצים שאני אמות, שאני בגיהנום, שאני במבחן של המשיח) אבל ידעתי והחזקתי במציאות שהכל בראש שלי. מאותו לילה אני נמצא בתחושה פסיכוטית מתונה (אותם מחשבות מטורפות אבל הם לא משתשלטות עלי כמו באירוע פסיכוטי, אלא הם חוזרות על עצמם פעם בשעה בממוצע ואני מבטל אותם בעזרת האחזה במציאות) וכתוצאה מכך אני בדכאון. הדבר היחיד שמעניין אותי זה לישון, לאכול, לעשות מקלחת חמה ולראות טלוויזיה. כל יום אני אוסף את כל הכוח בעולם כדי להתעורר, לצאת מהמיטה וללכת לעבודה. אף אחד לא יודע באיזה מצב אני נמצא, חוץ מהפסכיאטר שלי שרשם לי ציפרלקס, מירו 30 מ"ג ופלואנקסול 3 מ"ג והפסיכולוג שלי. אני לא יודע כמה זמן אני אוכל להחזיק מעמד. אשמח לקבל עזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשיקום לאחר אירוע פסיכותי
ד''ר אירנה נתנאל09/02/2008שלום לך,
למרות האירוע שעברת, אישפוז וההתמודדות המתישה היום יומית, אני קולטת שהינך מאוד חזק. אתה מצליך להחזיק את עצמך במציאות, מצליח להתארגן ולצאת לעבוד... כל זה דורש כוח רב. אין ספק, שנדרש ממך מאמץ רב מאוד ולפעמים כוחותיך עזלים. יש לך תמיחה מקצועית ונראה שאתה מיישם את בהצלחה את הכלים שאתה לומד.
תמשיך להיות חזק ועמיץ!!!
יש לך הרבה כוחות ועזרה מקצועית טובה!!!
מאחלת לך הרבה הצלחה בהמשך דרכך!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)