מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון?eti12/12/2007
אני בת 37 נשואה מזה חודשיים שאני לא מרגישה טוב שזה כולל עייפות קוצר נשימה במאמץ דופק גבוהה כאבים בחזה אושפזתי בבית חולים עברתי את כל הבדיקות האפשריות הכל תקין ובכל זאת אין לי כח וחשק לעשות כלום בלילה העיניים עצומות אבל אני לא ישנה יש לי בחילות נוראיות וכשמסתכלים עליי רואים עיניים עייפות הפסקתי ללכת ללימודים ערב שלהם נרשמתי אני לא מצליחה להבין כלום במהלך השיעור אין לי כח לעבוד אני עובדת בניקיון אין לי כח לנקות את הבית לבשל להתלבש והכי גרוע שיש לי המון אירועים ורק מהמחשבה שעליי להתלבש ולהתאפר בא לי למות אני רוצה שקט ותמיד בדרך לעבודה אני מחפשת דרכים שקטות גם בעבודה אני מוצאת מקום מסתור בכדיי להיות לבד ובשקט הייתי אישה מאוד פעילה וחרוצה היום אין לי זמן ואין לי כח ואני נאכלת מפנים שאני כבר לא אני מה לעשות? אני מרגישה חולה למה לא מאמינים?האם אני בדכאון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
ד''ר אירנה נתנאל12/12/2007שלום לך,
הסימפטומים שאת מתארת יכולים להתאים לאבחנה של דיכאון כמובן, שכדי לקבוע אבחנה מדוייקת את חייבת לפנות לרופא שיבדוק אותך וימליץ על טיפול המתאים למצבך. חשוב לציין שמצבים כאלה דורשים התערבות מהירה ככל האפשר. אם לא מטפלים מהר ובזמן המצב עלול להחמיר. לכן, הייתי מציעה לך לפנות לרופא ללא דיחוי!!
בהצלחה!
אשמח לענות על שאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהkoron2712/12/2007
מזה סכיזורפניה?, האם המחלה מתבטאת בכמה פנים?
האם זה תורשתי? כיצד זה קורה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה
ד''ר אירנה נתנאל12/12/2007שלום לך,
סכיזופרניה זו מחלת נפש המאופיינת בהפרעות בחשיבה, בקשר עם המציאות ובתגובות רגשיות. תופעות אופייניות למחלה הן מחשבות שווא והזיות. החולה בדרך-כלל מאבד יוזמה ואנרגיה לפעילות. הסיכויי לריפוי של סכיזופרניה השתפר בשנים האחרונות בגלל תרופות יעילות, טיפולים פסיכולוגיים נמרצים ופעולות שיקום חברתי. קיים גורם גנטי במחלה, ולחץ סביבתי יכול לגרום להופעתה.
אשמח לענות על שאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוגמאות
koron2713/12/2007"הפרעות בחשיבה, בקשר עם המציאות,
תגובות ריגשיות ומחשבות שווא" -אפשר לקבל דוגמאות
לדברים?
לפי ידיעתי סכיזרופניה זה לא בהכרח "לשמוע או לראות
דברים" לדוגמה ידידה שלי סיפרה שיש לה "נקודות בראיה
שמפריעים לה. והיום פגשתי במקרה משהי שאמרה
שיש לה מחשבות אובדניות. האם זה כולל גם דיכאון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון לאחר חצי היריוןחסוי12/12/2007
אני חודש לאחר הפסקת היריון בחודש רביעי היריון ראשון הייתי בדיכאון כבד לא רציתי ליראות אף אחד אפילו לא את אמא שלי שהיא האדם השני הקרוב אלי אחרי בעלי עכשיו אני חזרתי לעבודה ליפני כשבוע וחצי עם רגשות מעורבים ומבולבלים ומוזרים בהתחלה הייתי עצובה גם בעבודה ועצבנית עכשיו קצת פחות יש לי פחדים לגבי העתיד אני רוצה ליהיות אמא רציתי כבר עכשיו ליהיות ולא חשבתי שיכול ביכלל ליהיות דבר כזה שהעובר מת פתאום (זה לא היה הפלה) קשה לי לעקל את זה ליפעמים גם בעבודה אני מרגישה שבא לי לדבר על זה כאילו שאני לא מאמינה שזה קרה ביכלל אני כעוסה שאנחנו הנשים צריכות לעבור את זה ליפעמים יש לי מחשבות שמפחידות אותי כמו למה שגברים לא יולידו זה נישמע מפגר רציתי לדעת אם זה נורמלי או שאני משתגעת תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון לאחר חצי היריון
13/12/2007די ברור שהדברים עליהם את חושבת הם "נורמלים לחלוטין". מוות של עובר תמיד חוויה קשה. נראה לי שאת מאוד מלאה מחשבות סביב הריון,לידה, אימהות, זוגיות, אני ממליץ לך לפנות לפסיכולוג לדבר איתו על הנושאים שמטרידים אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקו הדק בין החרדה לדיכאוןסמי10/12/2007שלום.אני בגיל 25.5 ומאז ומתמיד סובל מנטיה לחרדה חברתית הכוללת סימפטומים אך לא המנעות
טוטאלית,כלומר אני עובד משרה מלאה מדבר עם אנשים בטלפון וכו'.
ארצה לציין שתיאבוני תקין,אין ירידה או עליה במשקל,מצב הרוח בסדר (אין עצבות)ובדיקות מעבדה אצל הרופא תקינות. אבל, כל הזמן כשאני יוצא מהבית מלווה אותי תחושת בחילה מתונה ואין לי כוח לעשות כלום.זה כבר כמה שנים.
אתן דוגמה:כשאני עושה קניות בסופר או הולך בקניון אני מרגיש תשישות או רצון ללכת הביתה וגם בעבודה בחצי היום אני מרגיש ממש עייף ללא חשק להמשיך לעבוד. אני מרגיש לא נוח במקומות הומי אדם אבל ממש לא מרגיש חרד או מפוחד. המצב כפי שהזכרתי מתרחש שנים וברמה היום יומית.
רופא המשפחה רשם לי את התרופה רמוטיב.לקחתי חודשיים וחצי ולא השפיע עלי לטובה ואפילו גרם לי קצת לעצבנות..
אז מהו הקו הדק בין דיכאון וחרדה? כלומר כאן במצבי אין הפרעה במצב הרוח אבל יש חוסר אנרגיה,
תשישות,סחרחורות,חוסר חשק לעשות דברים.זה שולל דיכאון?האם יתכן וכל התסמינים האלה הם בגלל חרדה חברתית מתונה??? האם טיפול פסיכולוגי קוגנטיבי יכול לפתור גם את התסמינים הפיזים האלה?שמעתי רבות על הטיפול אבל קשה לי להאמין שטיפול שיחתי ישפיע לי על הפיזיות
המעיקה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה
ד''ר אירנה נתנאל10/12/2007קובי שלום,
סימפטומים גופניים שאתה מרגיש הם תגובה של הגוף למצב הנפשי שלך, כאשר מצבך הנפשי ישתפר הסימפטומים הגופניים יעלמו מעצמם. לדיכאון יש הרבה גוונים וצורות ולכן חשוב שאיש מקצוע יאבחן בצורה מעמיקה ומדוייקת. בנוסף, מה שאתה מתאר כנטיה לחרדה חברתית לא ממש מתאים להגדרה, לעומת זאת ישנם מספר סימנים שמתאימים לאגורופוביה (אי נוחות במקומות פתוחים, גדולים או הומי אדם). בכל אופן במצבים שאתה מתאר טיפול התנהגותי - קוגניטיבי אישי או קבוצת יכול מאוד לתרום.
אשמח לענות על שאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזדהות
koron2712/12/2007גם לי קרה הרבה המצב שתארת בהתמצאות בקניות או במרכז קניות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון - בהתמצאות בקניון
koron2712/12/2007האם אפשר לקבל יותר מידע לגבי אגורופוביה?
האם המנעות מאכילה ושתיה בציבור קשורה לאגורופוביה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגורופוביה
ד''ר אירנה נתנאל12/12/2007
שלום לך,
אגורופוביה מוגדרת כפחד ממקומות פתוחים או ציבוריים התופעה מתבטאת בהימנעות מיציאה מהבית כתוצאה מחשש לאסון שיקרה בסביבה רחבה ועמוסה באנשים.
אכילה ושתיה בציבור יכולה להיות קשורה לחרדה חברתית.
אשמח לענות על שאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 26 בעייתי ומורכב ..למה לא עוניםאורית10/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן 26 בעייתי ומורכב ..למה לא עונים
15/12/2007לאורית שלום
ההודעה שלך ריקה לכן לא ניתן להשיב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 26 בעייתי ומורכבאורית10/12/2007שלום רב,
רציתי להתייעץ לגבי אחי בן ה-26
אחי מאז גילו הקטן היה בעייתי, חסר ביטחון עצמי, קשיי למידה,קליטה וכד'.
עם השנים החל להיות מאד מופנם ומצבו החמיר, נהייה היפוכונדר הולך לרופא על כל שטות קטנה, לא מתמודד עם שום דבר אפילו לא עם שיחת טלפון עם נציג שירות של חברה כלשהי,
שוטף ורוחץ את עצמו שעות כמו באיזשהו מן טקס..דבר שמפריע מאד לכל בני הבית.
סטרילי ברמות לא נורמליות, מרגיש רגשי קנאה כלפי אחיו הקטנים, חש ממורמר,
יוצא לטענתו עם בנות גילו,אך לצערי אינו מחזיק קשר יותר מיום יומיים היות ומדבר המון המון שטויות ולפעמים מתנהג כמו ילד קטן.
נוטה להסתגר המון בחדר ולא אוהב שיפריעו לו, מאד רכושני כלפי דבריו, לא חולק עם אחרים דברים.
חי עם הוריי ועו 2 אחיי הקטנים(בני 19 ו- 16), עובד כמאבטח.
כאשר לא מצליח להתמודד עם איזושהי בעיה, נלחץ, ומתחיל להתפרץ ולהתבלבל עם עצמו
...מבלה המון המון המון בשירותים...(לא קורא שם עיתון..)
מה לדעתך הבעייה איתו???? מה עליי לעשות כדי לעזור לו??? הוא לא עצמאי ולא חושב אפילו לעבור דירה ולהקל על הוריי (חיים בדירת 3 חדשרים 6 נפשות)
האם הבעייה חמורה מאד???
סליחה על האורך...אנחנו פשוט נואשים נורא!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לאורית
ד''ר ערן ואדים הראל12/12/2007שלום רב,
אכן המצב שתארת הינו בעייתי ומורכב. השאלה היא האם אחיך מודע לכך שישנה בעייה ומוכן להעזר בגורמים טיפוליים. ע"פ התאור שנתת נראה כי אחיך זקוק לטיפול ויוכל להעזר מאוד בטיפול. אני ממליץ לו לפנות לפסיכיאטר בהקדם. באם אינו חושב שיש בעייה כלשהיא ואינו חושב שזקוק לטיפול המצב בעייתי ומורכב יותר. ציינת כי אחיך פונה הרבה לרופא המשפחה בתלונות גופניות שונות. הייתי מציע לך לערב את רופא המשפחה בדאגתך על מנת שיפנה אותו לרופא פסיכיאטר ו/או יתחיל טיפול ראשוני בעצמו.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 26 בעייתי ומורכב-תגובה-
אורית12/12/2007אחי מודע חלקית לבעייתו הוא פשוט לא מוכן להכיר בה כבעייה ולכן לא פונה לתמיכה נפשית.
אנסה דרך רופא המשפחה כפי שהצעת...תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסיטל 20 מ"ג לא עוזר ליקובי08/12/2007איזה חודש וחצי אני לוקח רסיטל 20 מ"ג ואין שום הטבה אז למה הפסיכיאטר העלה ל 2 כדורים ניסיתי גם את זה ונהיה לי יותר גרוע .
אז מה כן מתאים לחרדה כפייתית שלא גורמת לתופעות לוואי כמו : חוסר ועצבנות , ירידה בחשק המיני , חוסר תאבון , בחילות והקאות ?
אין לי חיים בכלל מהאני עושה ?????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררסיטל 20 מ"ג לא עוזר לי
13/12/2007לקובי שלום
מינונים של עד 60-80 מג של רסיטל נפוצים בטיפול של מצבים כפייתיים. צריך לבדוק תופעות לווי אבל במצבים מורכבים לעיתים קרובות צריך מינונים גבוהים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסיטל
קובי13/12/2007פרופ' אני בכלל לא סובל מדיכאון אלא מחרדות ומחשבות שווא הרסיטל ממש עשה לי לא טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסיטל
15/12/2007כך הבנתי משאלתך. למעשה תרופות כמו רסיטל בשימוש גם במצבים כפייתים, גם במצבי חרדה וגם במצבי דיכאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה קרה לייעל08/12/2007שלום רב אני נוטלת כדורים מזה 5 שנים עקב OCD וחרדות , החליפו לי הרבה כדורים בשנים האלו עקב חזרה של התסמינים ולאחרונה כשנה אני מטופלת ברסיטל ופרוטאזין. ובכן לפניי חודשיים בערך שכחתי מלא פרטים שקשורים לחיי היום יום שלי כמו איזה מברשת שיניים שלי לעומת שאר בני הבית או איזה יום היום או באיזה צבע אני משתמשת לצביעת השיער וכו כמו כן היה קשה לי מאוד להתרכז ולא הבנתי מה שמדברים איתי , הייתי שואלת שוב ושוב מה לא הבנתי עד שהייתי מבינה,גם כסף היה לי מאוד קשה לספור , והייתה לי תחושת ניתוק מאוד חזקה ( אני גם סובלת מדפרסונליזציה-דראליזציה) הרבה יותר מהרגיל ולפניי כל זה היה לי מצב רוח גבוהה יחסית וגם עצבים יותר מהרגיל. דרך אגב זה קרה בזמן של לחץ חזק בעבודה . הרופאה הפסיכיאטרית הוסיפה לי רספרידל וזה עזר לי ישר והוציא אותי מכל העניין . בלי קשר אחריי 5 ימים הפסקתי אותו כי הוא העלה לי את קצב פעימות הלב . שאלתי היא מה קרה לי ומה עברתי . בכבוד רב ובתודה מראש. סיוון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לסיוון
ד''ר ערן ואדים הראל10/12/2007שלום רב,
אמנם נתת תאור די מפורט של מה שעברת אך אין די בתאור כזה על מנת לקבוע מה עברת. בנוסף הפורום אינו מקום לכך. אני ממליץ לך לפנות לרופאה שרשמה לך את הריספרדל ולשאול אותה.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושה רעה מתמשכתסמי07/12/2007שלום.אני בן 26 וכול הזמן יש לי אי-שקט ומחשבות על חרדות.
אין לי אנרגיות לבצע דברים ורוב הזמן מסתובב עם תחושה של בחילה.
תיאבוני בלי עין רעה הוא מעולה ומצב הרוח בסדר אבל אני תמיד תשוש,חלש ולפעמים יש לי התקפי חרדה.האם ההרגשות הרעות לאורך כל היום הן תוצאה של התקפי חרדה?
בדיקות דם תקינות.
האם במצב זה יש לטפל תרופתית בתרופות נגד דיכאון כמו רסיטל למרות שאין דיכאון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתחושה רעה מתמשכת
ד''ר אירנה נתנאל08/12/2007קובי שלום,
רסיטל היא תרופה נוגדת דיכאון ממשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI). שימוש נוספים לתרופה זו כולל טיפול בהפרעת חרדה. בכל מקרה כדאי שתתיעץ עם הרופא המטפל.
אשמח לענות על שאלות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת פבוקסיל לטווח הארוךיובל.צ06/12/2007רקע:
בגיל 17 וחצי בערך נקלעתי לראשונה לדיכאון שנמשך עם עליות ומורדות עד לגיוסי לצה"ל.
במשך כל שירותי הייתי מטופל עם פבוקסיל 50 מ"ג ליום, ותקופות מסוימות 100 מ"ג.
בדיעבד נראה שהתסמיני הדכאון שזוהו לפני הגיוס לא השתייכו לדכאון קליני, אלא למאניה דיפרסיה או ציקלוטמיה, שכן העליות והמורדות היו קיצוניים באופיים (לא הייתי מודע לסוג זה של מחלה בזמן השירות), אך אפשרו לי המשך שירות עד לכדי מצב שאף אחד לא היה מודע למצבי, פרט להורי, ושמרתי זאת בסוד. במהלך השירות לא טופלתי ע"י גורם פסיכאטרי באופן פרטי, עקב היותי חייל, אבל המשכתי ליטול את הפבוקסיל.
לפני כחודש וחצי השתחררתי וניגשתי לטיפול פסיכיאטרי ונחשפתי לראשונה למושג מאניה דיפרסיה. כעת התחלתי טיפול בדפלפט 400 מ"ג ליום, בינתיים מצבי יציב, אך עם זאת קיימות בעיות חברתיות וחרדה חברתית.
במהלך כל השירות וגם כעת אני מרגיש שיש לי יותר ויותר קשיים בזכרון, בתפיסה ובהבנה.
האם ייתכן כי נטילת הפבוקסיל לתקופה של למעלה מ 3 שנים יכולה לגרום לקשיי קשב וריכוז ולפגיעה בזכרון, ואם כן האם הנזק הפיך?
חשוב לציין כי לפני כן לא נתקלתי בקשיים כאלו והייתה לי תפיסה והבנה מהירה.
אודה לכם אם תשיבו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהשפעת פבוקסיל לטווח הארוך
08/12/2007ליובל שלום
הפבוקסיל לא ישפיע על הזיכרון!!
הדפלפט יכול לתת תופעית כפי שאתה מגדיר. תדבר עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOCDיפית06/12/2007האם יש תרופה טבעית/נטורופטית לOCD
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרocd
08/12/2007ליפית שלום
תשובה קצרצרה!!!
לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת אישיותיעוז05/12/2007שלום, אובחנתי כסובל מהפרעת אישיות גבולית (גם קווים סכיזוטיפליים). מהו הטיפול הטוב ביותר כיום להפרעות אישיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפרעת אישיות
ד''ר אירנה נתנאל06/12/2007שלום לך,
בתחום של הפרעת אישיות גבולים היום מובילים שני סוגי טיפול עיקריים: הגישה הדיאלקטית (על פימרשה ליהאן) וטיפול ממוקד סכמה (על פי ג'פרי ינג). הטיפולם מתמקדים בהקניית כישורים ומיומנויות לשיפור יעילות ביחסים בין אישיים, וויסות רגשות, סובלנות למצוקה, שינוי תגובות התנהגותיות, שינוי תבניות חשיבה וכו'.
אשמח לענות על שאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגשתי גרועהשולה05/12/2007שלום שוב.
אני נמצאת אכן במצוקה ואינני יודעת לאן לפנות
אין לי כרגע אמצעים כדי לפנות לפסיכיאטר,לוקח כשבועיים ומצבי גרוע
פרט לזה שמצבי הכלכלי לא הכי טוב
אני החלטתי שאני מוכנה לקחת שוב את הכדורים על דעת עצמי,
שאלתי אם יש נזק כרוך בלקיחה חוזרת,לא יגרם אישזהו נזק ?
אני ממש במצוקה וצריכה עזרה דחוף
אשמח אם תייעץ לי מה לעשות
ובכלל,אם יש תרופה אחרת שתסייע לי
אני אפנה לפסיכיאטר בהקדם אבל בכל זאת אולי תוכל לענות לי על שאלתי ?
תודה מראש אני זקוקה לעזרה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהרגשתי גרועה
08/12/2007שולה שלום
לא ברור על איזה תרופה את מדברת. באופן כללי כאשר מרגשים לא טוב אפשר לשקון לקיחה של תרופות מתאימות למצב הקיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מעמקי הלב.אלמונית05/12/2007במשך כמה שנים סבלתי מדיכאון קליני חמור וקשה.נעתי בין אישפוז אחד למשנהו, מרופא כזה לאחר, כאשר נעשו אינסוף ניסיונות לתת לי טיפול תרופתי הולם , יחד עם טיפול קוגניטיבי.
מצאתי את עצמי שוטחת את סיפור חיי, פעם אחר פעם אחר פעם בפני פסיכולוגים.מחוץ למחלקות. בתוך מחלקות.נאחזת בכל בדל של תקווה. רוב הפסיכולוגים התייאשו ממני. הפסיכיאטרים, ייאמר לזכותם, לא ידעו מהו הטיפול המדוייק ועל כן הייתי על תקן של ניסוי וטעייה. תוך כדי כך, התוצאה הייתה שבנוסף לדיכאון העמוק(ולניסיונות האובדניים החוזרים ונשנים),קיבלתי אפילפסיה.(מעולם לפני כן לא סבלתי מאפילפסיה).
טופלתי תרופתית באפילפסיה, אך הדיכאון לא הופחת.
בשנים הקשות בחיי לא היה אף אדם שהאמין בי, כולל אותי עצמי.
על סף ייאוש,אי שם במהלך הדיכאון הקשה הזה, ולאחר שחלפו כמה שנים, הגעתי די במקרה אל פרופסור אחד,שמעבר להיותו פרופסור משכמו ומעלה, הוא איש שמסוגל לראות את האדם כאדם ולא רק כנושא מחלה.
פרופסור גרינהאוס,אני רוצה להודות לך, כך, קבל עם ועדה, על שבימים הכי קשים שלי, כשאף אחד , לא האמין בי,כשאני שכחתי מה זה אומר לחיות, נתת לי בדל תקווה אמיתית, אנושית להיאחז בה.
כמובן שגם הטיפול התרופתי שונה,והרבה בעקבותיו אך לא רק,מצאתי את עצמי לאט לאט, ובהדרגה, מתחילה לבנות ''חוליות ''.
פרופסור גרינהאוס, אני יכולה לומר בפה מלא שבלעדיך לא הייתי שורדת.
כיום אני מתפקדת,מקווה לחזור אל ספסל הלימודים, אחרי שנים ארוכות בהן חנקתי צמא אדיר לידע, אחרי שנים ארוכות, ארוכות מדי, שכל שידעתי לראות הוא רק שחור בתוכי ומסביבי.
פרופסור גרינהאוס היקר, המלאך השומר שלי, אני מודה לך על שלא וויתרת לי ועליי גם בזמנים הכי קשים.
שהצלת אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתודה מעמקי הלב
07/12/2007לאלמונית שלום
אני מאוד שמח שאת חשה יותר טוב ושאת מתקדמת. תודה רבה על המילים היפות. מאוד התרגזתי לקרא אותם
לאון גרינהאוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מעמקי הלב
07/12/2007לאלמונית שלום, אני מאוד מתנצל על שגיאת הכתיב, התכוונתי שמאוד התרגשתי, אפילו פרויד אמר שטעות הרבה פעמים היא רק טעות... שוב תודה רבה על המילים החמות ואני מאחל לך חג אורים שמח ותמשיכי להרגיש טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולשאלתי..
שון08/12/2007לגבי האדרונקס? אני סובל מדיכאון אך גם(גם מלפני כן)
מהפרעות קשב וריכוז. במה בדר"כ מטפלים/באיזה תרופה?
והאם אפשר לייטול גם אנטי דיכאוני וגם ריטלין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור גרינהאוס
אלמונית08/12/2007תודות ענקיות לך על תגובתך.
ולגבי פרויד...ובכן, הוא היה רק פרויד...:)
מישהו לימד אותי פעם שאפשר (קצת)להמציא את הגלגל מחדש, גם כשנראה שהפרעות\ בעיות נחשבות כה מקוטלגות תחת התווית '' חולה וזהו '', אותו מלאך יקר(אתה כמובן, פרופסור גרינהאוס ) לימד אותי ללכת כנגד כל הסיכויים(כמעט)
תודתי והוקרתי נתונות לך לעד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף,לא טוב לי הרגשתי גרועהשולה04/12/2007שלום רב..
עד לפני כחודשיים נטלתי ציפרלקס בשילוב של ריספרדל,
הפסקתי עם הריספרדל לפני חודשיים[את הציפרלקס אני עדיין לוקחת],
כעת,הרגשתי גרועה מאוד,ואני מעוניינת לשוב ולנטול את הריספרדל,
האם מותר לנטול שוב?מה עם תופעות הלוואי?לא יגרם נזק ?
אני נואשת,אני מקווה שתעזרי לי !!
תודה לך מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לשולה
ד''ר ערן ואדים הראל05/12/2007שלום שולה,
אני מבין שכעת את במצוקה וקשה לך. עם זאת לא מומלץ להפסיק ולחדש טיפול תרופתי כך ללא מעקב פסיכיאטרי מסודר. אני ממליץ לך ליצור קשר בהקדם עם הפסיכיאטר המטפל אשר רשם לך את התרופות מלכתחילה ולהיוועץ בו. במידה ואת מתקשה להשיג אותו צרי קשר עם רופא המשפחה והוא יוכל להדריך אותך. על פי מהלך העניינים שתארת יש צורך בהערכה מחודשת של הטיפול.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אורח חייכם בריא?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)