פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות פסיכאטריות והריון
    אנונימית
    28/04/2008

שלום רב
    אחותי הקטנה סבלה אחרי 2 הלידות האחרנות שעברה, מ- מניהדיפרסיה .התופעה קוראת לה מכ7ימים אחרי הלידה ואז היא מטופלת בתרופות [דיפרקסיה וליטיום]וטיפול פסכיאטרי ופסיכולוגי ארוך.
    התופעה נעלמת והכל בסדר גמור עד הלידה הבאה.
    היא נמצאת כרגע בשבוע 30 .השאלה אם אפשר לקחת תרופות בתקופה הזאת כדאי לנסות למנוע את התופעה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופות פסיכאטריות והריון

הוספת תגובה

• תרופות פסיכאטריות והריון

29/04/2008

לאנונימית שלום
    הדאגה שלך במקום. הסיכוי ששוב תופיע מצב קליני אחרי הלידה גבוה. כדי לבדוק עם המטפל שלה האם נכון עבורה להתחיל עם הליטיון והזיפרקסה לפני הלידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל...

אנונימית
    30/04/2008

הטפל שלה טוען שלא מומלץ להתחיל עם התרופות בזמן ההריון.יש תרופות שכן בטוחות במצבה ולא יסכנו את העובר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רדוקטיל ו
    אודית
    28/04/2008

היי
    בת 30 , במסגרת טיפול ADHD אנינוטלת רטלין, אני ורופא המשפחה בודקים אפשרות לשלב ג ם טיפול ברדוקטיל האם יש חפיפה מסוכנת בין השתיים?

לקביעת תור
    סגירה
    רדוקטיל ו

הוספת תגובה

• האמת נעלבתי

אודית
    29/04/2008

הי
    פעם שניה שאני שואלת שאלה בפורום ובשתי הפעמים ענו לכולם ולי לא..(וזה שאלות שונות בזמנים שונים) זה הזמן להעילב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד דרך

שרון
    30/04/2008

קצת מוזר שרופא המשפחה לא יודע לתת לך תשובה לכך, לא?
    גם ריטלין מפחית תיאבון אז אולי זו אפשרות שתתן לך מענה כפול.
    מנסיוני ולמיטב הבנתי שימוש בכדורים מעכבי תאבון יוצרים נזקים בלתי הפיכים בטווח הארוך לגוף אלא אם מדובר בשמנת יתר המסכנת את הבריאות.
    תעשי ספורט, אמצי גישה חיובית ועזבי התעסקויות מיותרות
    כול טוב
    שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שרון אך

אודית
    02/05/2008

רופא המשפחה שלי לא ידע ב 100 האחוזים לומר לי אם אין סיכון, והוא ביקש לברר עם מי שמתמצה בנושא וליידע אותי (כך שזה נראה לי דווקא אחראי מאוד מצידו)
    אנ י מודעת שגם רטלין נחשב למדכא תאבון , אך הוא לא עושה זאת (עבורי לפחות)בצורה אפקטיבית
    (זה גם לא תפקידו אצלי ואת תפקידו הוא ממלא כיאות)
    כך שברשותכם שאלתי נותרה בעינה אם יש מי שיודע בוודאות אשמח מאוד לשמוע כי עדיין נותרתי עם סיני שאלה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לנינה

ד''ר ערן ואדים הראל
    04/05/2008

לא מומלץ לשלב רדוקטיל עם ריטלין בגלל ששתי תרופות אלו יכולות לגרום לעלייה בלחץ הדם ובדופק ולגרום לקשיי שינה.עם זאת ריטלין הינו מדכא תאבון כשלעצמו ולכן אין צורך בשילוב זה.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להפסיק קלונקס
    לי
    28/04/2008

עקב פחד הרדמות קיבלתי כדור קלונקס 0.5 ובונדורמין אותם אני לוקחת לפני השינה.. אני נרדמת מצויין עם שני הכדורים האלו ואין לי יקיצות ליליות. היום שבועיים אחרי נטילת הכדורים אני רוצה להפסיק לקחת את הקלונקס כי הבנתי שהכדור מאוד ממכר. האם יש תחליף לכדור שהוא קצת פחות מזיק ושנותן תחושת רגיעה לפני השינה.

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה להפסיק קלונקס

הוספת תגובה

• רוצה להפסיק קלונקס

29/04/2008

ללי שלום
    את לוקחת למעשה 2 תרופות לשינה, קלונקס ובונדורמין. בדרך כלל תרופה 1 מספיקה. תנסי להוריד בהדרגה את הקלונקס ואחר כך שוב בהדרגה תפסיקי את הבונדורמין. אפשר לנסות שיטות התנהגותיות כמו הרפיה, שמיעת קלטות מרגיעות ועוד לפני השינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרוש שיתוף פעולה של פסיאטר
    לי
    27/04/2008

אני מודאגת בגלל בני. בחור בן כ 30. חם מזג ביותר.
    מעורב לא מעט בתגרות, וב"כמעט תגרות" (כשמקורבים נמצאים באזור בכדי למנוע זאת) וזאת בשל שני דברים: א. הוא מתערב לטובת החלש בבעיות שאינן בעיות שלו בכלל, ב. ממהר להתרגז, אם לדוגמא מתעוררת תחרות לא הוגנת , ומישהו שם רגל בעינייני עבודה. מכיוון שהסביבה שהוא עובד בה אינה סביבת הייטק, אלא ההפך, אני מניחה שזה עניין של זמן עד שהדבר יעלה לו , בבריאות (אני לא מעיזה לאמר"בחייו", אבל מודעת לזאת, בימינו). הכוונה לתיגרות, מכות וכו .
    הוא לא מקבל שום תרופה ולא נבדק אף פעם על ידי פסיכיאטר. בהנחה שאוכל לקבל את הסכמתו , ללכת לייעוץ אצל פסיכיאטר, זו תהיה הזדמנות חד פעמית בשבילינו , אני חוששת שהוא ילך לפסיכיאטר אשר יתרשם מדבריו של בני, שהבעיה לא רצינית, ולא יוכל לראות את התמונה כולה ולטפל כיאות. כמו כן בגלל שאני חושבת, שלא תהיה פעם שנייה, שהוא יסכים ללכת לרופא (במידה ה\והראשון יוטעה) אני מעוניינת שהפסיכיאטר הראשון, יהיה כזה (גבר, לא אישה ) שיהיה לו קליק , שיהיה חברי עם גיל זה . האם אתם יכולים לעזור לי בהפנייה? תודה

הוספת תגובה

• תשובה ללי

ד''ר ערן ואדים הראל
    28/04/2008

תוכלי לפנות למיינד קליניק, אני מקבל שם ובדרך כלל מוצא שפה משותפת עם מטופלים צעירים.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון וסרוקסט
    חלי
    25/04/2008

לד"ר שלום רב! אני בת 30 נשואה+1. מזה כשנה אני נוטלת באופן קבוע סרוקסט, כדור אחד ליום, בעקבות התקפי חרדה. אנימאוד רוצה להיכנס להריון וכששיתפתי את הפסיכיאטרית שלי היא אמרה לי שלא כדאי בגלל הכדורים. מצד שני היא גם ייעצה לי לא להוריד במינון או להפסיק בזמן הקרוב. היהלי קשה לקבל את המלצתה והחלטתי לחקור קצת את הנושא בעצמי וגיליתי שדעתם של רוב הרופאים היא אינה חד- משמעית לגבי הריון וסרוקסט. כמו-כן נכנסתי לפורומים של נשים שילדו ילדים בריאים למרות נטילת התרופה. רציתי בבקשה לדעת את דעתך בנושא חשוב לי לדעת כמה שיותר לפני לקיחת ההחלטה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הריון וסרוקסט

הוספת תגובה

• הריון וסרוקסט

29/04/2008

לחלי שלום.
    יודעים שנשים הסובלות מדיכאון יכולות לחוש גל דיכאוני חוזר באחוזים מאוד גבוהים עם הם מפסיקות תרופות לפני ההיריון. נתונים לגבי מצבי חרדה פחות ידועים אך סביר להניח שהמצב דומה לזה של דיכאון. כדי לך להתייעץ על הנושא עם מכונים לתרופות בהריון. יש כאלו היום בכל קופה.
    התקופה המסוכנת יותר לעובר הינה השליש הראשון של ההיריון. לקראת הלידה צריך לחשוב על תופעות של "גמילה" מהתרופות לעובר לכן מורידים את המינונים לקראת הלידה.
    מאוד חשוב שתתייעצי עם רופא שאת סומכת עליו.
    הסיכון המעשי הוא בסופו של דבר מאוד נמוך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

אור
    01/05/2008

אני בת 20 רוצה לדבר להכיר לקחתי פעם סרוקסט אני חולה סכזופרניה אין לי חבר קשה לי בחיים אני לא יודעת עם היה לי ילד בנתיים לא מתאים אני עובדת בשיקום רוצה להיות איתי בקשר אני לבד הרבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל
    אייל
    25/04/2008

שלום שמי איל.....
    אני מטופל בריסטל 20 מג
    אסיוול 5 מג
    ופרפראנן 4 מג
    רציתי לדעת את השפעת התרופות על החשק המיני
    ולמה התרופות גורמות לבעיות זיקפה

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל

הוספת תגובה

• רסיטל

29/04/2008

לאייל שלום
    חלק מתרופות פסיכיאטריות יכולות לגרום לתופעות של ירידה בתפקוד המיני. הסיבות לזה מגוונות, השפעת יתר של סרוטונין, עלייה בפרולקטין, ועוד. עם זה לא עובר צריך לחשוב על שינוי תרופתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמיעת קולות לאחר פסיכוזה האם צריך ה
    רון
    25/04/2008

גדלת מינון
    כרגע אני בבית רוב היום אבל שאני יוצא החוצה ורואה הרבה אנשים ישר אני מתחיל לשמוע קולות שמדברים אליי בדמוי שאנשים שאני מכיר וזה מוציא אותי ישר מהמציאות

אני כיום מטופל בזיפרקסה 20 מילגרם רסיטל ואדרנקס אם תוכל לענות לי מה אני יכול לעשות וממה זה קורה...?

אולי מהתרגשות או אולי שאריות פסיכוטיות הייתי בפסיכוזה 4 חודשים שהטריגר היה סמים

כיום אני לא בפסיכוזה מתחיל לחזור לתפקד רק הבעיה עם הרבה אנשים והקולות האלה... הקולות אומרת לי לרובה שאני סכיזופרן

הוספת תגובה

• שמיעת קולות לאחר פסיכוזה האם צריך ה

29/04/2008

לרון שלום
    על תיגע בסמים יותר!!!!
    אפרו לעלות זיפרקסה עוד יותר. תדבר עם הרופא. פסיכוזה אחרי סמים תעבור בתנאי שהאדם לא נוגע יותר בסמים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לדר ערן הראל
    דליה
    25/04/2008

אני גימלאית ששאפתי להגיע לגיל שאוכל לממש את עצמי ולעשות הרבה. במרבית שנותי טופלתי בתרופות אנטי דכאוניות ותפקדתי פחות או יתר. במשבר אחרון שחוויתי לפני שנתיים נכנסתי לדכאון קשה טופלתי במינונים די גבוהים של רסיטל ,ציפרלקס וויאפקס עד 325 מ"ג. יצאתי מהדכאון אבל תופעות הלוואי היו קשות ואפילו הזיות ובלבול. כיום אני מטופלת שוב בויאפקס במינון של 150 מ"ג. זה עוזר בשעות מסויימות אבל עדיין לא חזרתי ממש לתפקוד. מה שקשה לי ביותר זה חוסר הרכוז במרבית שעות היום (למשל הופכת ארונות ולא מצליחה לסדר אותם.) הדבר גורם לי לעצבנות רבה. אני מרגיישה דווקא חיבור טוב עם עצמי אבל רוצה גם להתחבר לסביבה נעשיתי מסוגרת כדי לא שירגישו כי משהו אצלי לא כשורה. האם מותר ואפשרי להוסיף כדור נוסף "לדרבון "ותמריץ ? חסר לי עוד פוש פנימי ויש לי בראש תוכניות לרוב. כל פעולה שאני עושה עולה לי בהרבה מאמצים נפשייםץ מחכה לתשובתך ומודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לדר ערן הראל

הוספת תגובה

• אנא ד"ר הראל מחכה מאוד לתשובתך

דליה
    28/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון
    אור
    24/04/2008

שלום אני בת 20 לוקחת כדורים כבר 5 שנים היתי באשפוזים הרבה בגלל חרדה אובססיה התקפים יש לי סכזופרניה אני עצובה כל הזמן מתגעגעת למטפלת שלי באנוש אני עוברת שיקום עכשיו חופש פסח כבר שבוע משעמם אין לי חברים בבית קשה עם אמא יש ריבים אני רוצה תשומת לב אהבה יחס ואין במעדון אנוש כיף יש לי את המטפלת היא חמודה יש בעיה היא לא בקשר איתי בערב ובחופש אני אוהבת אותה בבית לא טוב אני לבד אמרו לי ללכת להוסטל היית באשפוז בגיל 14 צפת נהריה טירה עברתי הרבה זריקות רספרדל היום לוקחת סרקול יש לי גם הפרעות אכילה אני שומרת על משקל להיות רזה אני אוכלת רק בערב במשך היום אני ישנה עכשיו חופש אין תאבון במשך היום הגוף רגיל ככה אני נראית טוב לא כמו אנשים בשיקום אני עצובה רע לי אני רוצה תשומת לב ואין המטפלת לא איתי עם אמא לא מסתדרת יש ריבים אולי כדאי הוסטל גם בלילה קשה לשון מתגעגעת למטפלת נקשרתי אליה מה עושים המטפלת לא רוצה להיות איתי ללכת איתי לטיל מתגעגעת אליה כבר שבוע יום ראשון אני רואה אותה אין לי תלות אני אוהבת אותה היא מדברת אלי יפה זה בעיה היא לא רוצה ללכת איתי לטיל חברים אין

לקביעת תור
    סגירה
    דכאון

הוספת תגובה

• דכאון

29/04/2008

לאור שלום
    מחלות שמתחילות כ"כ מוקדם בחיים מאוד מקשות על התפתחות אישית ועל התקדמות בחיים. אבל לא לוותר! תקבעי לעצמך יעדים קטנים כל פעם: ליצור חברות חדשה, לקרוא ספר מעניין, לעשות קצת ספורט, ועוד. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

אור
    01/05/2008

כל הזמן המטפלת באנוש והצות כועסים אלי על התנהגות שלי שאני מתנהגת כמו ילדה אני עושה מאמץ להשתפר המטפלת אומרת אני לא בסדר מתנהגת במעדון יש לי קשים חברתיים אני רוצה כל הזמן תשומת לב אין לי בבית ובאנוש אומרים אני צריכה להסתדר לבד אני פגועה המטפלת כועסת אלי החליטו שאני יבוא למעדון 3 פעמים בשבוע אני לא מפריעה רוצים ללמד אותי גבולות המטפלת אורמת שיש לי תלות אופססיה אליה אני אוהבת אותה הציעו לי הוסטל אני חולה סכזופרניה אני נראית טוב לא כמו אנשים שם יש לי בעיות אני עצובה דכאון לא שיך לכדורים כדור אני לוקחת בערב במשך היום אני רגועה רק במעדון אני רוצה הרבה יחס ואי אפשר ואז כועסים ואני בוכה נפגעת אני עצובה מה שקרה היום למטפלת נמאס ממני אני אוהבת אותה מעדון אנוש תעסוקה ביטוח לאומי היה לי ועדה אני בקהילה שיקום להתקדם בחיים והם לא רואים שיפור מה עושים אני מנסה להיות בסדר אני רוצה שהמטפלת תהיה איתי זה בעיה ואני עצובה היתי באשפוז בגיל 14 בגלל מחשבות אופססיה הפרעות אכילה היום המצב בסדר אין התקפים אני לוקחת סרקול כדור טוב אין תופאות לואי אני בת 20 מתנהגת כמו ילדה הם אומרים לי הכל בשיחות יש הרבה מה לעבוד חברים לא תלות היה בסדר אני רוצה ללכת כל השבוע אני חושבת שעם כועסים זהו לא אוהבים אותי ועושים אלי חרם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמון T3
    אנה
    24/04/2008

לפני כשבועי וחצי התחלתי לקחת כדורים של הורמון בלוטת התריס T3 בתוספת לכדורי אנפראניל שאותם אני נוטלת למעלה מחודשיים שאלתי היא כמה זמן לוקח עד שהטיפול בT3 מתחיל להשפיע ?
    אינני סובלת מבלוטת התריס אבל הרופא אמר שזה אמור להגביר את ההשפעה של האנפרניל בינתיים אני עייפה וכבדה רוב הזמן מין תחושת דיכדוך שאינה חולפת . אני נוטלת כדורי הורמון T3 במינון של 50 mcg ליום מתי אפשר לראות הטבה?

לקביעת תור
    סגירה
    הורמון T3

הוספת תגובה

• הורמון T3

29/04/2008

לאנה שלום
    הורמון t3 הינו טיפול מוכר לדיכאון. אמור להראות השפעה תוך 3-4 שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנייה לפרופ גרינהאוס
    גליה
    24/04/2008

אני בת 65 . סובלת מזה שנים רבות לסרוגין במצבי רוח דכאונות, חרדות וקשיי רכוז. טופלתי ואני עדיין מטופלת בכדורים מסוגים שונים ובמינונים שונים. כל התרופות משפיעות בתחילה ואחר כך מפסיקות השפעתן . לאחרונה כל מספר חודשים עלי לשנות תרופה. מה שמפריע לי בעיקר כיום הוא הפרעות ריכוז. אני לא מסוגלת לתפקד בדברים הפשוטים ביותר והדבר גורם לי לעצננות רבה. כיום אני מקבלת ויאפקס 150 מ"ג ליום לאחר הפסקת ציפרלקס שגרם לי לבלבול נורא. הרופאים עדיין לא הצליחו לגלות מהי התרופה הטובה לי. האם תוכל לעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    פנייה לפרופ גרינהאוס

הוספת תגובה

• תוספת

גליה
    24/04/2008

לפני כשנה קילתי ויאפקס במינון גבוה 325 מ"ג ליום והפסקתי. הדבר גרם לי להזיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

29/04/2008

לגליה שלום
    הסיפור שלך לא קל. כאשר הדיכאון חוזר למרות הטיפול צריך לשקול שילובים תרופתיים שיעזרו אחד לשני. תוספות כגון ליטיום, למיקטל, ועוד צריכות להישקל. תבררי עם המטפלים שלך מה האופציות לשיפור מהצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשירות לאמהות
    עדי
    24/04/2008

אנו זוג נשוי כ-3 וחצי שנים,במהלכם צעקתי לשמים הלוך ושוב על החיים האומללים שאני עובר. על כעסים חסרי פרופורציה ועל התקפי זעם מנותקים מהמציאות דכאונות וכו'.
    למזלי ובשלב מסויים הגענו לטיפול זוגי שהופרד לטיפול פרטני אצל מטפלת זוגית למשך כשנה וחצי. לפני כשלושה חודשים הובהר לי שאשתי סובלת מהפרעת אישיות גבולית ,לאחר שקראתי מאמרים בתחום, סוף סוף הרגשתי הקלה שיש הגדרה לתלונות שלי וזה לא תלונות מצוצות מהאצבע. לפני כחצי שנה נולד לנו ילד ובמקביל להולדתו ולאחר סבל ארוך שלי ואני מניח שגם שלה ,התחלתי לחשוש מגידול הילד 'בחיקה'. ברצוני לשאול האם לאור הנסיון שלכם יש מקום לחשש כזה או שהוכח שבעלי הפרעת אישיות גבולית יכולים לגדל ילד במציאות חיובית ושמחה או שיש מקום ללחוץ אותה להגיע לטיפול אם לא עבורי לפחות עבור הילד.. יש לציין שהיא מתכחשת לכל האבחנה אך אני החי עימה ולאחר שקראתי את המאמרים ,אין לי צל של ספק שהבעיה הזו היא המושרשת בה . יש לציין שכרגע היא מתפקדת מדהים עם התינוק אך מה קורה כאשר התינוק הופך לילד ? יש לדעת שאי הליכתי מהבית זה בגלל התינוק,אני פשוט חושש מההתנהגות שלה בעוד מס שנים. אני בלופ אין סופי. לתגובתכם המהירה אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כשירות לאמהות

הוספת תגובה

• תשובה לעדי

ד''ר ערן ואדים הראל
    28/04/2008

הפרעת אישיות גבולית היא בעלת מאפיינים רבים ודרגות חומרה שונות. כמו כן הפרעת אישיות גבולית נמצאת בשכיחות גבוהה עם הפרעות במצב רוח. אין איזושהי הסתתכלות גורפת על מי שסובל מהפרעת אישיות גבולית ככשיר או לא כשיר לדבר מסויים. במקרה זה כל מקרה חייב להבדק לגופו. אנשים שסובלים מהפרעת אישיות זו יכולים להתקל בקשיים מסויימים במצבים מסויימים. כדאי לזהות את אותם מצבים ולהמנע מהם. טיפול פסיכותראפי עוזר להפרעת אישיות גבולית וגם יכול לשחרר אותך קצת מהאחריות.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשירות להורות

עדי
    28/04/2008

ראשית תודה דוקטור על התשובה.
    אבל השאלה שלי לא מדברת על חיי הרוגע אלא כמו שאני סבלתי וסובל מצעקות וכעסים בלתי פרופורציונלים למעשה שגם לא תמיד ברור אם בכלל קרה,האם כאשר בני יגדל יותר התפרצויות כאלו יכולות לקרות לו, ובלי בהכרח שהוא יבין מהיכן זה בא,ואז הנזק לדעתי קשה מנשוא? הרי אם אני סובל סבל עצום ברור שילד יקבל את זה בצורה קשה שבעתיים.. ובכלל האם אתה ממליץ/יודע על איזהשהוא טיפול שמתמקד בבעיה של הורים בעלי הפרעה, לילדים קטנים? כל הנושא חדש אצלנו וקיים בי איזשהוא חשש גדול שיש סיכוי רב להתפרצות על הילד ללא כל מעשה מצדיק מצידו.

תודה רבה על ההתייחסות ובכלל על הפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתח נפשי בפה ובחניכיים
    יעל
    23/04/2008

אני מקבלת 2 כדורים מירו כל אחד 30 מ"ג, מרגישה טוב מאד, לומדת ופעילה, אבל לקראת הערב לקראת השעה שאני לוקחת את הכדורים אני מרגישה מתח בפה, נטייה להדק חניכיים, האם זה יכול להיות בגלל הכדורים? אני בת 74 בתודה על המענה יעל

לקביעת תור
    סגירה
    מתח נפשי בפה ובחניכיים

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

ד''ר ערן ואדים הראל
    24/04/2008

מירו במינון של 60 מג' גם יכול לגרום לטונוס מוגבר בשרירי הפה ולהידוק הלסתות. אני ממליץ לך לפנות לרופא שיניים על מנת לבדוק שאינך שוחקת שיניים בלילה ואם כן לשקול שינה עם סד בין השיניים (ע"פ המלצת רופא השיניים).
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת רסיטל על דעת עצמי
    אנה
    23/04/2008

שלום לכם
    אני בת 28 ,נטלתי רסיטל למשך כחמישה חודשים לטיפול בדכאון וחרדה , והמנעות , שלושה חודשים אחרונים במינון של 40 מ''ג , אני נמצאת גם בטיפול פסיכולוגי
    הגעתי למסקנה, גם עם מטפל שלי שהתרופה אינה מסייעת לי או תומכת בי, ושאולי אחליפה
    בחג נגמרו לי הכדורים , ולא היה רופא שלי שעבד בחג
    אין לי כדורים חדשים עדיין
    זה אומר שפשוט כבר שבוע אני בלי הכדור
    מה יכולות להיות ההשפעות?
    האם זה באמת מסוכן להפסיק?

אודה לתשובתכם הכנה והמקצועית
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת רסיטל על דעת עצמי

הוספת תגובה

• תשובה לאנה

ד''ר ערן ואדים הראל
    24/04/2008

להפסקת טיפול ברסיטל במינון 40 מג' יכולה להתלוות מעין תסמונת גמילה שביטוייה הם פיזיים כמו עייפות, סחרחורת, כאבי שרירים, כאבי ראש. אם לא חווית את זה לאחר שבוע של הפסקה גם לא תחווי את זה. הסיכון היחיד בעצם הוא שהתסמינים שבגינם טופלת יחזרו. אם לדעתך ולדעת הפסיכולוג שלך הכדורים לא עזרו בשום דבר אזי אין שום סיכון בכך.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה דוקטור , עזרת לי :-)

אנה
    24/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי שקט
    אורח
    22/04/2008

שלום...
    אני בן 22 ואחת מהבעיות שלי היא אי שקט. האמת שנורא קשה לי להגדיר את הבעיות שלי.
    בין היתר יש לי דיכאון שקצת ירד עקב טיפול ברמוטיב.
    אבל האי שקט לא זז. אני מרגיש שכל הזמן אני נעול עם עצמי וזה מן סוג של לחץ כזה. לא שזה ביישנות אלא כל הזמן במחשבות כאלה על כלום. אני די בטוח שלא ניתן לעזור לי ע"י טיפול פסיכולוגי ולדעתי הבעיה כאן היא תרופתית צריכה להיות.
    קשה לי מאוד לתאר מה עובר עלי למרות שהרבה זמן אני מנסה. אני מרגיש שאני נעול בתוך עולם משלי ולא מצליח לצאת ממנו. כאילו אני מנסה להבין מי אני ולא מצליח. וזה כל הזמן עובר לי בראש. וגם שאני עם אנשים אז כאילו אני מנסה להיות בסדר ונלחם בעצמי כדי להיות בסדר למרות שאין בי משהו לא בסדר. אני כל כך סובלללל... הלוואי שלפחות הייתי מצליח להגדיר את הבעיות שלי.

לקביעת תור
    סגירה
    אי שקט

הוספת תגובה

• תשובה לאי שקט

ד''ר ערן ואדים הראל
    24/04/2008

אי שקט יכול להיות סמפטום של דיכאון. רמוטיב יעיל למצבי דיכאון קלים עד בינוניים וייתכן שאינו יעיל מספיק לטיפול במצב בו אתה שרוי. היוועץ ברופא המטפל שלך לגבי אפשרות מעבר לתכשירים יעילים יותר. כל הסמפטומים שתארת מתאימים לדיכאון וברי טיפול. לעיתים לוקח מעט זמן למצוא את התרופה המתאימה ביותר.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי שקט

אורח
    25/04/2008

אני בזמן שהאי שקט הזה מחמיר אני מרגיש לחץ בחלק האמצעי-אחורי של הראש. זה הפך כבר אצלי להיות בלתי ניסבל. אני לא בטוח האם זה משהו נויורולוגי או פסיכיאטרי. הפסיכיאטרית שלי לא הבינה כל כך אותי מה זה "מחשבות על כלום" היא חשבה אולי זה OCD אבל זה לא שאני חושב על דברים נורמליים ואני מגזים בהם. זה ממש על כלום אצלי. אני לא חושב גם שזה קשור כל כך לOCD. המצבים בהם האי שקט אצלי מחמיר: בעיקר שאני עם אנשים, מדבר עם אנשים, מדבר עם חברים, מנסה להתרכז ולחשוב. שאני עם אנשים או חברים אני "כאילו" מנסה להבין מי אני, שאני מדבר עם אנשים אני חושב מי אני ואיך הם רואים אותי, אני מרגיש גם כאילו אני "חושב עמוק מדי" כל הזמן. אפילו שסתם אני מסתכל על חבר אני ניראה כאילו אני כל כך מרוכז מדי וגם הם אומרים לי אם הכל בסדר איתי. אגב אני גם נמנע הרבה מאנשים שאני מכיר. אני פשוט לחוץ מהם ולא רוצה לדבר או להגיד להם שלום כי אני מרגיש גם שאני לחוץ מדי ומרוכז מדי ואני גם ניראה ככה.
    זה הכי קרוב שאני יכול לתאר את מה שאני מרגיש. כל הדברים האלה גורמים לי מן סוג של "כאב ראש" אבל זה לא בידיוק כאב ראש אלא אי שקט כזה שגורם לי לזוז כאילו יש לי ממש סבל ובאמת יש לי כזה.
    אני אשמח אם תוכל לחשוב אולי זה משהו שאתה מכיר ולהגיד לי מה זה יכול להיות.
    המון תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    28/04/2008

ע"פ התאור שלך נראה כי הדבר יותר מורכב ממצב של דיכאון. הפורום אינו מקום לאבחן מצבים כגון אלו אך נראה כי יש מקום לברור נוסף. פנה לפסיכיאטרית שלך עם תלונות אלו או שתפנה לקבלת דעה נוספת.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לרמוטיב

אורח
    25/04/2008

בקשר לרמוטיב שקצת הוריד לי את הדיכאון ונתן לי יותר אנרגיה זה רק החמיר את המצב. יש לי עוד יותר אנרגיה ולחץ ואז המחשבות על כלום רצות לי בראש עוד יותר מהר. אני כאילו חושב 7 צעדים קדימה נגיד אני בא לעשות משהו אז אני חושב מה חבר יגיד על זה ומה אני אענה לו ומה אחרי זה הוא יגיד וכו'... ואני כזה לחוץץץ. המצב היחיד שמשפר את ההרגשה שלי היא שינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה