מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מניה דיפרסיהרינת30/01/2008
אחותי בת 32 אם לתינוק מאושפזת פעם ראשונה מזה כ10 ימים בבית חולים לחולי נפש , מאובחנת כמניה דיפרסיה , אנחנו המשפחה מאוד דואגת שמא היא לא תצא מזה , אנחנו לא מבינים איך פתאום היא השתנתה בשפה , כמו זה שהיא מרגישה שיש לה כוחות מאלוהים , והיא באה ליקום כדי לעזור לכולם ועוד הרבה .
אני חוששת ואין לי מושג כמה זמן היא תישאר שם השינוי היחידי שיש מאז שהיא שם , זה שהיא לא נסערת ולא מדברת בשטף , כמו כן המחשבות שלה עדיין לא מסודרות לא מורכזת , זיכרון הקצר משובש ועוד .
הטיפול התרופתי הוא אלידול 10 מ"ג ביום ועוד כמה כדורים , מה לעשות ?עזרו לי , האם היא תצא מזה ?, ואיך מתמודדים אחר כך עם זה? , והאם הבית חולים הזה בטירת הכרמל הוא בית חולים טוב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניה דיפרסיה
02/02/2008לרינת שלום
כ 1% מהאוכלוסייה סובלת ממני-דפרסיה. לפי התיאור שלך התרשמתי שבמניה ממנה אחותך סובלת ישנן מפרעות בחשיבה, כרי מניה עם פסיכוזה. כתבת שהיא מקבלת תרופה בשם הלידול. תרופה זו יעילה מאוד אך היום משתמשים באחרות אם פחות תופעות לוואי. אחרי שמתחילים טיפול לוקח כ 2-4 שבועות למניה להירגע ולעבור. אין סיבה שתהיה כ"כ פסימית. אפשר לטפל במצב של אחותך בצורה טובה ויעילה. חשוב אהיה לדבר עם המטפלים על ההמשך, חלק מרכזי של הטיפול במניה הינו המניעה של גלים בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן זוג בעייתיגיתית30/01/2008בן זוגי מתנהג בצורה לא מובנת, הוא ניסה להפסיק לעשן ותקופה מסוימת באמת לא עישן אבל ההתנהגות שלו הפכה מוזרה, הוא התלונן על כאב נפשי, התפרץ על דברים שאפשר לדעתי לפתור בצורה מיושבת , כל הזמן התגרה בי רגשית ובדק איך אני מגיבה. לאחרונה חזר לעשן, אך מכחיש זאת, יש לי הרגשה שהוא מורכב מכמה אישיויות, אחת לא יודעת מה השניה עושה. בנוסף הוא נועץ מבטים בנשים אחרות בזמן ארוחות וכשהערתי לו על כך הוא אמר שהוא לא מרגיש שהוא עושה כך. באופן כללי, אסור לי בכלל להגיד אם משהו מפריע לי, כי הוא מיד נפגע והופך לקורבן. מה עלי לעשות? הצעתי לו טיפול אך הוא טוען שהוא בסדר ואני צריכה טיפול. תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן זוג בעייתי
02/02/2008לגיגת שלום
הפסקת עישון יכולה לגרום לעבנות, הרגשה פיזית לא טובה ועוד. אבל היא לא גורמת למהפך כפי שאת מתארת. בהמשך את מרחיבה לתחומים בין אישים לא פשוטים שמתרחשים בינך ובעלך. קשה לדעת במה מדובר, האם הוא באמת מתנהג משונה, "אוכל נשיר אחרות עם העיניים" או שמע את כ"כ רגישה שאת בודקת כל צעד שהוא עושה? לדעתי אין מנוס מלפנות לגורם מטפל את לבד או שניכם ביחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעומד להשתגעסתם אחד29/01/2008היי
אני לא יודע איך בידיוק להגדיר את הבעיה שלי אבל אני על סף שיגעון.
המצב שלי ממש קריטי
אני מרגיש שנמאס לי מהכל מהשגרה מכל דבר אחר
אני באמת מרגיש שהמצב שלי מחמיר מאוד ואם אני לא מקבל טיפול ביום יומיים הקרובים אני משתגע בטוח...אני כבר לא מסוגללללל
מה לעשות? זה בעיה מוכרת? יש לה טיפול?
תודההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לעומד להשתגע
ד''ר ערן ואדים הראל30/01/2008ניכר מדבריך כי המצב בו אתה נמצא גורם לך סבל רב ומתח נפשי עצום. קשה להבין בדיוק על פי התאור שלך ממה אתה סובל. בכל מיון של בית חולים כללי או בי"ח פסיכיאטרי יש פסיכיאטר תורן שיוכל לאבחן את מצבך ולבצע התערבות במצבי חירום. ניתן להקל על סבלך בימים קשים אלו. אל תהסס ותפנה לרופא המשפחה בהקדם או למיון לפסיכיאטר תורן.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר אושראני29/01/2008שלום. אני בן 23 סובל הרבה מדיכאון, תסכול...
אני לא יודע בידיוק מה זה. אבל יותר גרוע מכך - אני אף פעם לא מאושר. גם שאני לא בדיכאון אין לי התלהבות משום דבר. אני רואה אנשים שיש להם חיוך בעיניים ואני רק יכול לקנא בהם.
זה לא איזה שינוי שאני צריך לעשות בחיים שלי. אין לי טעם לחיים. זה ממש קליני אצלי.
היו לי פעמים ספורות בחיים שהיה לי אושר. הייתי מחייך מכל דבר. מאושר. רואה את העולם ורוד.
אבל אלה היו ימים ספורים בלבד. החיים שלי בזבל. אני לא יודע בשביל מה אני חי
שאלתי היא האם תרופות נוגדות דיכאון יכולות לעזור לי? או איזה תרופות מומלץ לי לקחת?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לחוסר אושר
ד''ר ערן ואדים הראל30/01/2008אושר הינה הגדרה מורכבת וכללית ולכן קשה להתייחוסות. מה שאתה מתאר זה תקופות ארוכות של מצב רוח ירוד וביניהם תקופות קצרות של מצב רוח טוב מאוד. ייתכן ואתה סובל ממה שמוגדר כהפרעה דו- קוטבית ושתוכל להנות מתרופות מייצבות מצב רוח. ע"פ התאור שלך כמובן לא ניתן לאבחן זאת וגם הפורום אינו המקום לכך. אני ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר לברור יותר מעמיק.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי תקופות טובות
סתם אחד30/01/2008תודה על התגובה
המצב רוח שלי כמעט כל הזמן ירוד. אין לי שמחה פשוט בחיים בלי סיבה. אין לי אושר
אני סתם סוחב את עצמי בלי רצון אמיתי לחיות
הימים הטובים שהיו לי הם ממש ימים אחדים.
ממש ימים בודדים שהרגשתי שטוב לי סתם בלי סיבה מיוחדת
תרופות נגד דיכאון לא יכולות לעזור לי להעלות את מצב הרוח ולגרום אושר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלונקס ויובש בפה היתכן?קובי29/01/2008אני נוטל 3 פעמים ביום קלונקס 1 מ"ג
וכל בוקר אני קם עם יובש נוראי בפה
האם זה קשור לתופעת הגמילה מהלוריבן שנטלתי חצי שנה באופן רציף ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לקובי
ד''ר ערן ואדים הראל30/01/2008יובש בפה אינה תופעת לואי ישירה של קלונקס או של גמילה מלוריואן. קלונקס מעמיק את השינה וייתכן שבשל נשימה מהפה במהלך השינה אתה מתעורר עם יובש בפה.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברה אנורקסית- מה עושים?שירה - בת 14.27/01/2008שלום לכולם,
יש לי חברה מהכיתה שהרגלי האכילה שלה והאופן בו היא מתנהגת מעוררים אצלי דאגה מתוך חברות. אני רוצה שמישהו יעזור לי לאבחן את מה שרשום פה והאם באמת זה תסמינים של מחלת האנורקסיה, ואיך אני בתור חברה יכולה לעזור לה.
1) בב"ס היא אוכלת פרוסה אחת של לחם חי מלא בלי שום ממרח.
2) היא צמחונית.
3) היא לא אוכלת כמעט שום דבר.
4) היא חושבת שהיא שמנה- והיא ממש רזה!
5)היא חוששת מהשמנה
6) אצלה לדעתי זאת גם בעיית גנטיקה- יש לה הורים מאוד שמנים.
7)ההתנהגות שלה היא פרפקציוניסטית ואובססיבית.
8)היא שוקלת מזון וסופרת קלוריות
9) לובשת בגדים רחבים כדי להסתיר את גופה.
10) יש לה ביטחון עצמי ירוד והיא לא אוהבת את המראה שלה.
11) מרבה בפעילות ספורטיבית.
כל מה שאני כותבת ועושה עכשיו זה מתוך אכפתיות, היא חברה שלי והיא חשובה לי,
אני לא רוצה שחלילה יקרה לה משהו וזה יהיה בגלל שאני לא פעלתי וסיפרתי על כך.
מה אני יכולה לעשות??? כל יום שעובר ממש קשה לי עם המחשבה שהיא נגררת למחלה הנוראית הזאת!
חוץ מזה היא כל הזמן קוראת לי רזה (ואני רזה) וטוענת שהיא שמנה ואני אוכלת הרבה יותר ממנהוהיא רואה את זה אך עדיין היא טוענת שהיא אוכלת יותר ממני ושאני לא אוכלת כמעט כלום.
אני יודעת ובטוחה שזה סוג של הפרעת אכילה, ואני לא יודעת מה לעשות,
חשבתי לפנות ליועצת בב"ס ולשאול אותה מה עושים במצב כזה או לדבר עם האמא של החברה שלי, אבל אני לא יודעת מה נכון לעשות.
זה כל כך מדאיג אותי
כל תשובה שישנה בנושא אני מאוד אשמח לקבל,
תעזרו לי להציל את החברה שלי, אני לא רוצה להסתכל ולראות איך היא גומרת לה את החיים =(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לשירה
ד''ר ערן ואדים הראל28/01/2008הסמפטומים שאת מתארת הם בהחלט סמפטומים שיכולים להעיד על הפרעת אכילה ודאגתך אכן מוצדקת. אני חושב שנכון יהיה לפנות ליועצת בית הספר ושהיא כאיש מקצוע תערב את המשפחה ותפנה את חברתך לאבחון, ובמידת הצורך גם לטיפול.
בהצלחה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופסור גרינהאוסרפי27/01/2008שלום רב
שמי הוא רפי ואני חולה בסכיזופרניה. כרגע אני נוטל סרוקואל במינון של 400 מ"ג אך עדיין מצבי לא יציב .בעבר נטלתי גם זיפרקסה וסוליין אך השפעתם לא ניכרה ולא הטיבה את מצבי.כמו כן נטלתי בנוסף ביחד עם האמור לעי"ל גם פרוזק וסרוקסט(לא ביחד כמובן , לטיפול בדיכאון ובOCD שנילוו למחלת הסכיזופרניה).
הבעיה העיקרית שמלווה אותי , שבגללה אני כותב שאלה זו היא תופעה של כאב חזק שמוגדר ככאב נפשי , ושלא נמצא לו פיתרון ע"י אף לא אחת מן התרופות שנטלתי , כולל התרופה העכשווית שהנני נוטל.
ידוע לי שתרופות כגון פרוזק וסרוקסט ממשפחת הSSRI אמורות לעזור בפיתרון בעיות של כאב , אך לי כאמור הן לא הועילו.
שאלתי לפרופסור היא האם יש לו המלצה על תרופה ספציפית שתהיה נילוות לסרוקאול, שתיצור אפקט חיובי ביחד עם הסרוקאול או שלא תיצור אפקט שלילי, שאמורה לעזור בפיתרון בעיית הכאב , ומדובר כאמור על כאבים חזקים,וכמובן הייתי מעדיף תרופה שאין לה השפעות ממכרות(לי ידוע שרוב התרופות נגד כאבים הן בעלות אפקט ממכר).
אציין רק שאינני יכול להעלות את מינון הסרוקאול וזאת משום תופעות לוואי שאני סובל מהן , והמינון שאני נוטל כרגע מהווה איזשהוא שיווי משקל בין תופעות הלוואי למינון התרפויטי.אציין בנוסף שבעבר כן נטלתי מינון גבוה יותר של התרופה , אך גם ללא הועיל לתופעת הכאב.
בתודה מראש
רפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתוספת לשאלה הראשית
רפי27/01/2008כתוספת לשאלה ,הייתי מעוניין לדעת אם ישנן יותר מתרופה אחת , או אף משפחה של תרופות שעשויות לעזור לתופעת הכאב.
שוב , בתודה מראש
רפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב נפשי לאחר תאונהlama27/01/2008שלום,
אני בת 25. עברתי לפני כחודשיים תאונת דרכים קשה שהסתיימה בנס. אני ובן זוגי יצאנו עם פגיעות גוף קלות.
מאז אני אמנם עדין סובלת מכאבים אך עדיין שלמה....
הבעיה העיקרית היא שלפני התאונה הייתי בן אדם מסוג אחד וכיום אני מרגישה שאינני חוזרת לעצמי.
אין לי חשק לעשות כל פעילות חברתית, יש לי כל הזמן חלומות על התאונה ולכן אינני ישנה טוב. אני חשה לחוצה כל שעות היום. וקשה לי מאד לנהג מאז האירוע. אני עייפה רוב הזמן וחשה שאין לי כל קשר לרגשות שפעם הייתי כל כך טובה בלהביע אותן. אני חשה גם תיסכול לאור העובדה שלפני התאונה היית עושה המון ספורט וכיום אינני מסוגלת לבצע פעילות בסיסית בתוך הבית.
מה עלי לעשות?
האם ז ה סביר שזה יקרה? וכיצד עלי לפעול על מנת לצאת מהמצב הזה? האם כדאי לפנות ליעוץ אם כן למי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמצב נפשי לאחר תאונה
ד''ר ערן ואדים הראל28/01/2008תאונת דרכים קשה היא בהחלט חוויה טראומטית. התגובה לארוע טראומטי היא מגוונת. ישנם אנשים שלאחר ארוע טראומטי יגיבו בצורה קשה יותר. הסמפטומים שאת מתארת מתאימים לתגובה שלאחר ארוע טראומטי והם כוללים הפרעות שינה, חזרה של הארוע הטראומטי בחלום, המנעות מפעילות שקשורה לתאונה (כנהיגה), וירידה ביכולת להביע רגשות. כל אלו הם סמפטומים שבעוצמה כזו או אחרת מופיעים לאחר ארוע טראומטי. אני ממליץ לך לפנות לקבלת עזרה אם אצל פסיכיאטר או פסיכולוג קוגניטיבי התנהגותי ע"מ לקבל הדרכה איך להתמודד עם החוויה שעברת ולבדוק האם יש צורך בהתערבות נוספת. בדרך כלל שיתוף ועיבוד של החוויה בתקופה הקרובה לארוע עוזרים מאוד. באם זה לא מספיק קיימות התערבויות טיפוליות נוספות.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפותדורית27/01/2008יש לי מחלת סכיזואפקטיבית אני נוטלת גאודון 140 מ"ג וליתיום 900 מ"ג וכן קלונקס חצי כדור לפני השינה . אני מרגישה כל הזמן עייפות וקשה לי לקום בבוקר לאחרונה העייפות נייתה קשה יותר . כל בדיקות הדם שלי בסדר . השאלה שלי מה לעשות ? האם ויטמינים יכולים לעזור לי בנוגע לעייפות ולקימה בבוקר. אני כבר ממש מתוסכלת . אשמח לעזרה בנושא
תודה דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לדורית
ד''ר ערן ואדים הראל27/01/2008עייפות יכולה להיות תוצאה של מצב נפשי אך גם יכולה להיות ת. לואי של טיפול תרופתי. תרופה כמו קלונקס למשל מעייפת ואם את מתלוננת על עייפות כל הזמן אולי אינך צריכה אותה לשינה. על זה אני ממליץ לך להתייעץ עם הרופא המטפל. מעבר לכך מסגרת של תעסוקה ומסגרת חברתית יכולות להקנות הרגלים אשר יכולים לשפר תופעה של עייפות. בתחילה המאבק בעייפות הוא קשה אך משמתרגלים לקום בשעה מסויימת בבוקר בשל מחוייבות הגוף מתרגל ועם הזמן זה נהיה יותר קל.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקש הסבר על סעיפים אלהאבי11125/01/2008personality disorder unspecified adjustment disorders prolonged depressive reaction
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמבקש הסבר על סעיפים אלה
26/01/2008לאבי שלום
adjustment disorder מתייחס למצב של תגובה נפשית דיכאונית ממשוכת שמופיע בעקבות משבר אישי
personality disorder unspecified מתייחס למצב שאובחן אצל האדם הפרעת אישיות שלא נופלת לתוך שום קטגוריה רגילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי דחפים חזקים מאוד הצילו!!!!!!!דוד24/01/2008הכול התחיל שהייתי קטן אהבתי ללבוש בגדים של אמא אכך כך בגיל 15 התחלתי לקנות גרביונים בחנויות זה היה כמו פנטזיה להתלבש לאשה בלי לגלות לאף אחד כמובן עד גיל 20 זה היה רק בבית או בבית מלון עד שהגעתי לארץ לבד אז הרגשתי חופשי לעשות את זה גיליתי מקומות שאני יכול להתלבש חופשי זה היה פנטזיה נמשכת עד שניהיה יותר גרוע אחרי גיל 22 23 ויותר רציתי לקנות יותר דברים פאות ושמלות נעליים וחול.... וחול.. היום אני בן 37 עושה עדיין את זה אבל בצורת לא נורמלי כול הכסף שלי נשרף בדברים האלא ועכי גרוע שאני מרגיש חייב לעשות את זה אז אני מגלח את הראש את הגבות את כול השערות בגופי למה ?אני לא יודע זה כבר ניהיה הרגל מתאפר כמו איזה ליצן לובש בגדי אשה אבל הכול גרביונים תחתונים חזיות בריות פאה עקבים ויוצא לכיוון תל אביב כולם מסתכלים ויודעים שזה גבר ואני אוהב את זה שאנשים צוחקים עליי אני תחת אלכואול וסמים אז לא אחפת לי גברים מתחילים איתי ואני אולך איתם עושה מה שאשה עושה ניהיתי ממש קוקסינל הומו אבל מה שמצחיק שיש לי תקופות כאלא שאני לא מרגיש צורך לעשות את כול זה אז אני מתפקד רגיל אולך לעבוד יואצה אם חברים כמובן שאף אחד לא יודע כלום מרגיש טוב תקופה כמו חודשיים שלושה אבל שיש לי את הדחפים האלא לא יכול להתגבר עלהם עוזב את הכול עבודה חברים משפחה וחוזר לעולם שלי אני מאוד מעוניין לקבל טיפול רציני או לקבל את עצמי ככה או משהו אחר כי ככה כבר לא יכול ניסיתי פעם להתאבד אני מרגיש לבד בעולם הזה אף אחד לא יכול לעזור לי לצאת מזה אני גמור!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתריש לי דחפים חזקים מאוד הצילו!!!!!!!
26/01/2008לדוד שלום
אינני נוהג לתת כתובות או שמות של מטפלים בפורום אבל המצב שלך הינו איחודי. דר' אילנה ברגר באזור חיוג של תל אביב הינה המומחית בישראל לטיפול בסטיות מיניות. אנה תפנה לקליניקה שלה.
ד"ר אילנה ברגר בטל 03-6850917* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעל חולה נפשנעמה24/01/2008יש לי בעל עם הפרעה נפשית לדעתי. הוא בן אדם מאוד קיצוני רואה הכל בשחור לבן. יום אחד הוא הבעל והאבא הכי טוב בעולם. ופתאום משהו קטן מדליק אותו והוא חוטף קריזה עצבים. מתחיל לצעוק בצרחות אימים עלי בעיקר וגם על הילדים לפעמים. המבט שלו בעינים משתנה פשוט אני רואה את הטרוף בעינים שלו. זה לא אותו מבט. יש לו מבט מטורף ומפחיד. הוא מקלל משתמש בניבול פה ואלימות.
דוגמא: לפני יומים רבנו על משהו קטן (צעקתי עליו שלא יגע בילד. אחרי שנתן לו מכה קלה ביד) ומאז הוא התחרפן קודם התחילה ההתקפה הרגילה שלו של צעקות וניבולי פה . של זריקת חפצים על הרצפה וקללות.
חשבתי שזה עבר לו אבל זה ממשיך אתמול בבוקר היתה לו שוב התקפת עצבים אבל נוראית (שהערתי לו שהוא פוגע בי איך שהוא מקלל אותי) הוא גם החליט שהוא רוצה להרוס את עצמו ולמות. לא אוכל לא שותה (רק ויסקי כל היום) מעשן כמו קיטור.כבר יומים כך. אתמול הוא צעק עלי שאעזוב את הבית אני והילדים. היום הוא פחות צועק אבל ממשיך בהרס העצמי . ועוד מתלונן שיש לו סחרחורת.
אני לא מבינה את הטרוף הזה. לא מבינה מה הקצוניות הזו. מה הדרמה וההרס עצמי הזה על מה? על ויכוח קטן.
לא יודעת איך להתמודד איתו .אתמול כחלק מהכרזת ההרס החליט שהוא יושן על הספה עם בגדים ונעלים והתכסה רק במעיל. אני הייתי צריכה לכסות אותו בשמיכה (אחרי שסרב לתחנוני שוב ושוב ללכת לחדר לישון)
אמרו לי כבר לקחת את הילדים ולעזוב . אבל איך מטפלים בדבר הזה.
הוא מזיק לעצמו מול העינים שלי. אני לא מבינה אותו. את התגובה שלו. את החרפון הזה.
מה לעשות?
מה גורם לבן אדם להתנהג בטרוף כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעל חולה נפש
26/01/2008לנעמה שלום
השילוב של אישיות עם קושי בשליטה על דחפים ואלכוהול מסוכנת ביותר. את כתבת בלי התייחסות מלאה שהוא "שותה וויסקי כל היום". אם זה נכון יש לו בעיה קשה של התמכרות ועליו לטפל בבעיה זו בדחיפות. אדם כזה גם יכול להיות מסוכן. מאחר ומדובר בבעלך עליך לדאוג לו אבל את גם חייבת לדאוג לעצמך. אין אלטרנטיבה להעמדת גבולות, יד רכה לא עוזרת הרבה. לדעתי עליך להתייעץ עם גורמים שמטפלים במשפחות במצוקה.גשי למחלקה לשרותים חברתיים באזור מגוריך. להם מחלקה לטיפול בהתמכרויות. לפעמים אין מנוס מלפנות למשטרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות גמילה מתרופות פסיכיאטריותקובי23/01/2008נטלתי 8 חודשים לוריבן באופן קבוע ופרפנן 4 חודישם באופן קבוע האם יש תופעות גמילה בתרופות אלה ואיזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתופעות גמילה מתרופות פסיכיאטריות
25/01/2008לקובי שלום
כדי למנוע תופעות של הפסקת התרופות מומלץ לעשות את ההפסקה מאוד בהדרגה אפילו לאורך חודש או 6 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם את הלוריבן הפסקתי במכה אחת ?
קובי26/01/2008אז מה יקרה ?
אולי בגלל זה אני מרגיש יותר ויותר חרדות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם את הלוריבן הפסקתי במכה אחת ?
26/01/2008לקובי שלום
הפסקה פתאומית של לוריוון יכול לגרום להגברה של החרדה אך החרדה יכולה לחזות ללא קשר עם הפסקת התרופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף: פסיכיאטר לחולה סיעודיתדנה22/01/2008שלום רב,
אני מחפשת בדחיפות פסיכיאטר שיגיע הביתה לחולה סיעודית המרותקת למיטה. העניין דחוף מאחר שיש צורך בחוות דעת פסיכיאטרית לצורך מינוי אפוטרופוס.
אני מבינה שאינכם ממליצים על פסיכיאטר זה או אחר. אך אנא עזרו לי. כיצד אני יכולה להגיע לאותם פסיכיאטרים שעושים ביקורי בית. אובדת עצות.
בתודה מראש,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדחוף: פסיכיאטר לחולה סיעודית
22/01/2008לדנה שלום
בדפי זהב בחלק של רופאים פסיכיאטרים את יכולה למצוא שמות של פסיכיאטרים שנותנים חוות דעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלחי לי כתובת אימייל לכתובת
isidor26/01/2008[email protected] ואשלח לך שם וטל' של פסיכיאטרית שאבחנה את אמי הסעודית בבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס - רעב?נואשת22/01/2008שלום אני כבר חודש בטיפול בעזרת ציפרלקס
בשבועיים האחרונים התעורר אצלי רעב מוגבר מאוד ורצון מודבר לדברים מתוקים
רציתי לדעת אם זה בגלל השפעת הכדור
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרציפרלקס - רעב?
22/01/2008למורן שלום
צ'פרלקס לא מעלה תיאבון בדרך כלל. לעיתים רחוקות אדם יכול להגיב עם הגברת תיאבון. כדי לעקוב מקרוב כדי לא לעלות במשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם היפוכונדרים?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)