פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצב פסיכוטי קשה
    אנונימית
    07/01/2008

הייכן ניתן להיות או לפנות לרופא פסיכאטרי פרטי על מנת להיות איתו בקשר אינטנסיבי לגביי התמודדות המשפחה עם מצב פסיכוטי של חולה שהמשפחה הרימה ידיים כי החולה עושה כרצונו ללא התחשבות במשפחתו ובסביבתו הקרובה , ואף פעם אחת הפסיק טיפול ולא רצה להמשיכו. בקיצור מה עושים איך מתמודדים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מצב פסיכוטי קשה

הוספת תגובה

• תשובה לאנונימית

ד''ר ערן ואדים הראל
    07/01/2008

עניתי לך בשאלתך הקודמת,
    בברכה,
    דר' הראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש מה לעשות ...

סיון
    09/01/2008

ישנם גופים פרטיים ועמותות שמלווים את המשפחות ואת אלו הסובלים מהמחלה
    זה נקרא "סל שיקום"
    המייל שלי הוא [email protected]
    אם את רוצה את יכולה לכתוב לי ואכתוב לך בחזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב פסיכוטי קשה
    אנונימית
    07/01/2008

כיצד המשפחה מתמודדת עם בעל שאובחן במצב פסיכוטי קשה , מקבל טיפול תרופתי בבית , אך לא רוצה להשאר בסביבתו ונוסע הרחק מסביבתו וביתו ללא איכפתיות בסבבתו הקרובה.

לקביעת תור
    סגירה
    מצב פסיכוטי קשה

הוספת תגובה

• תשובה לאנונימית

ד''ר ערן ואדים הראל
    07/01/2008

מצבים פסיכוטיים יכולים להוביל להתנהגויות פוגעניות בסביבה. הדבר קשה בעיקר לסביבה הקרובה אשר רגילה ליחס אחר והינה בעלת ציפיות מבן המשפחה האהוב שסובל ממחלה פסיכוטית. כמובן שבני המשפחה אינם אנשי מקצוע וע"פ רוב נתקלים בתופעות מסוג אלו לראשונה. חלק מהטיפול הכולל במצבים פסיכוטים הינו מתן מידע ודרכי התמודדות לסביבה הקרובה של המטופל. לעיתים ידע קיים אודות מצבים כגון אלו קצת מפחית את חוסר האונים שיש מול מצבים פסיכוטיים. כמו כן ישנם דרכי התמודדות מועדפים שגם יכולים להקל על המשפחה וגם על המטופל. בשל כך כל פסיכיאטר יוכל לתת מענה לבקשתך ולתת לכם כלים להתמודדות.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ב clozapine
    אנה
    07/01/2008

שלום, ידוע לי שתרופות מהדור החדש (חוץ מקלוזפין) מהוות טיפול קו ראשון בחולה סכיזופרניה ללא מחלות רקע ומדובר באבחנה חדשה- לא טופל בעבר בשום תרופות אנטיפסיכוטיות.
    ידוע לי שקלוזפין עולה באלגוריתם הטיפולי כאשר מדובר בחולה עם נטיות אובדניות אז השאלה שלי היא האם ניתן קלוזפין כקו ראשון לחולה סכיזופרניה עם נטיות אובדניות?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ב clozapine

הוספת תגובה

• תשובה לאנה

ד''ר ערן ואדים הראל
    07/01/2008

קלוזפין לא מהווה טיפול קו ראשון גם כאשר נטייה אובדנית. הסיבה היא שקלוזפין דורש מעקב ספירות דם אינטנסיבי ועל כן נעשה ניסיון עם תרופות אחרות מהדור החדש.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה:)
    נואשת
    06/01/2008

שלום אני התחלתי טיפול תרופתי נגד חרדות בלבד. אני מקבלת את הציפרלקס 10 GR

אני מתחילה לחוש מעט מעט יותר טוב.

רציתי לדעת אם טיפול תרופתי מספיק להעלים את החרדות או שדרוש יותר מזה מבחינת שיחות וכדומה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה:)

הוספת תגובה

• תשובה למורן

ד''ר ערן ואדים הראל
    07/01/2008

טיפול תרופתי יכול לטפל בהפרעות חרדה שונות אם כי מחקרים מראים כי שילוב של טיפול תרופתי עם טיפול קוגניטיבי התנהגותי נותן את התוצאות הטובות ביותר.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת תשובה דחופה
    ליאתי
    06/01/2008

אני נוטלת מידי יום 2 כדורי רסיטלף מאחר ואובחנתי כדכאונית ופחד
    חרדה, אני מעוניינת בקרוב להכנס להריון, האם צריך להפסיק עם הכדורים
    שאני נוטלת כיום, או שאין כל בעיה להכנס להריון עם כדורים אלו.
    מבקשת תשובה דחופה.
    תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת תשובה דחופה

הוספת תגובה

• תשובה לליאתי

ד''ר ערן ואדים הראל
    07/01/2008

תכנון הריון הינו דבר בעל חשיבות באופן כללי ו בעיקר למי שיש לו נטייה למצבי דכאון או חרדה. בעיקרון אין מניעה מוחלטת לשימוש בתרופות מסוג זה במהלך ההריון אם כי כמו בהרבה מקרים גם במקרה כזה נשקלת הסכנה אל מול התועלת ואם ניתן להמנע מהטיפול התרופתי במהלך ההריון ללא לקיחת סיכונים אזי זה כדאי. על כן אני ממליץ לך להיוועץ בפסיכיאטר בשלבי תכנון ההריון על מנת לשקול את המשך הטיפול.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמה מדיכאון וחרדה - הימים שאחרי..
    ליאת
    05/01/2008

שלום רב,
    לפני כ-3 שנים נפלתי במשבר וחליתי בדיכאון וחרדה, טופלתי בכדורים שונים
    מסוג סרוקסט תקופה ארוכה ולאחר מכן רסיטל .ברוך ה' הבראתי לחלוטין והכל בסדר.
    זה זמן מסויים שלקחתי רק חצי כדור רסיטל ולאחר מכן נטילה של יום כן יום לא.
    מזה כחודש איני נוטלת כדורים- חשוב לציין כי בזמן הגמילה לא סבלתי מלחצים בראש או כאבים ובסך הכל עברתי את התהליך דיי בסדר.
    מה שקורה היום ומאוד מפריע לי זה שאני יכולה לכעוס או להתעצבן בקלות,כאילו שיש בי אדרנלין ולא מרגישה רגועה כפי שהייתי,.זה יכול להתבטא בחוסר סבלנות או באימפולסיביות או אפילו קורה שאני מרגישה שאני מתנהגת בצורה גועלית.(אלו בדיוק התופעות תופעות שקורות לי בתקופת הקדם ווסת -PMS) .מרגישה שאני אפילו חצופה ולא שולטת בכעס וזה כלל לא מתאים לי.
    בסה"כ אני טיפוס רגוע, שקול ,מנומס ונעים אבל לא יודעת אם זה בגלל הפסקת התרופה או שזה זמני עד שאני "אתאזן" או שאני פשוט אשאר במצב הזה???..
    כמו כן השתמשתי ועדיין נוטלת -25 מג' טרזודיל מאחר ובעיית השינה לא נפתרה לי (ישנה 6 שעות עם כדור במקום 3 שעות ללא כדור) , ביום חמישי האחרון לא נטלתי כדור וישנתי 6 שעות ומאוד התפלאתי על כך..
    כמו כן אני שוקלת לקחת תרופות טבעיות על בסיס יומי...להרגעה או משהו בסגנון..

בבקשה ענו לי ,זה מאוד חשוב.
    תודה.

הוספת תגובה

• תשובה לליאת

ד''ר ערן ואדים הראל
    07/01/2008

חשוב לקבל יותר מידע לגבי המצב שבגינו הוחל הטיפול על מנת לענות על שאלתך. יכול להיות שהסמפטומים שמופיעים כעת הינם חלק מהבעיה הבסיסית אשר בגינה טופלת. בשל מורכבות העניין אני ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר שטיפל בך בעבר ולהפנות אליו את השאלות.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר ערן ואדים הראל
    רמי
    05/01/2008

שלום לך ד"ר - אני סובלת מסכיזופרניה טופלתי בהמון סוגי כדורים ואין שום הטבה.
    שמעתי שיש טיפול
    ניסיוני בT/M/Sשאתה עורך בשלוותא , האם הטיפול הזה יעיל למחשבות שווא.
    כשאני יוצאת מהבית אני מפחדת שיצחקו עלי ,
    טופלתי בלפונקס, סרוקוואל ועוד..

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר ערן ואדים הראל

הוספת תגובה

• תשובה למירי

ד''ר ערן ואדים הראל
    07/01/2008

שלום מירי,
    צרי קשר עם לירון בטל': 097478644

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת בחינות
    דני
    05/01/2008

מה הטיפול המועדף בחרדת בחינות הגורמת להפרעה קשה בריכוז בעת לימודים? האם קסנקס או ציפרלקס?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת בחינות

הוספת תגובה

• חרדת בחינות

ד''ר אירנה נתנאל
    06/01/2008

דני שלום,

קסנקס עדיף על ציפרלקס, אך ישנם דרכים נוספים לעזור לעצמך לשלוט בחרדה. קסנקס הוא כדור שמנתרל את הסימפרטומים ומרגיע אך לא עוזר לטפל בשורש הבעיה. תרגילי הרפיה, ביופידבק, טיפול קוגניטיבי יכולים לעזור לך בנוסף לקסנקס.

תודה על פניתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הבעיה שלי?
    עובד עצות
    05/01/2008

לקוראים שלום.
    את שמי אני לא אפרט, אך אשמח אם תתייחסו אלי כפרט :)
    אז סיפורי הולך ככה:
    לפני כחצי שנה התאשפזתי בבאר יעקב בגלל שימוש חד פעמי בחשיש. היה לי התקף פסיכוטי.
    לאחר שבוע ימים שחררו אותי וחזרתי לעצמי (אופטימי ומאושר מהחיים כמו לפני החשיש). כחודש ימים לאחר השחרור התעוררתי עם התקף פסיכוטי, אך זה היה התקף משונה... הייתי מודע למצבי, איך בכל זאת התקיפו אותי מחשבות לא הגיוניות וחרדה גדולה, היו לי דפיקות לב חזקות מאוד והזעתי כמו מטורף (במלא מובן המילה). לאחר אותו לילה שבו ופקדו אותי התקפיים ליליים פעם בשבוע, אך ביקור אצל הפסיכאטר והפסיכולוג איכשהו הקטינו את התדירות.
    מה שכן, מאותו לילה אני סובל כל יום! ממחשבות לא הגיוניות (פסיכוטיות.. שאני מת, שאני אלוהים.. הכל תלוי בדימיון שלי באותו הרגע ובגירויים החציוניים) במהלך היום. זה קורה פעם בשעה בממוצע למשך כמה שניות ולפעמים יכול להימשך שלושה ימים (כפי שקרה לי פעם אחת).
    מה שמוזר בתופעה הוא שאני מודע למצבי, מתנהג במחוץ כרגיל ואף אחד לא שם לב לשינוי, ולכן המחשבות לא מוגדרות פסיכוטיות. אך הם מטרידות אותי וגורמות לי לסבול ללא הפסקה ומעלות לי סימפטומים של דכאון וחרדה.
    אציין גם שאני נוטל כרגע FLUANXOL (אני יודע שזה נגד סכיזופרניה, אך הרופא לא אמר לי) וMIRTAZAPIN (נגד דכאון). אני בן 19, בריא מבחינה גופנית ולא היו לי בעיות של חרדה או דכאון לפני החשיש. להיפך, הייתי מרוצה מהחיים.
    עכשיו אני סובל ואף אחד מחבריי לא יודע על הבעיה ועל האשפוז שעברתי.
    אשמח לקבל עצות מכל תחום שהוא, תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מה הבעיה שלי?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    07/01/2008

לכאורה נראה שמה שאתה מתאר הינן מחשבות טורדניות שנובעות מחרדה מהמצב שעברת אם כי קשה על סמך התיאור לדעת בדיוק מה עובר עליך ולאבחן במדוייק את מצבך. הפורום אינו המקום לכך. נראה כי עברת חוויה לא קלה וכי נכון יהיה להתייחס לכך במלוא הרצינות. על כן אני ממליץ לך להפנות את שאלותיך לפסיכיאטר על מנת לקבל תשובות.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכוגריאטריה - דחוף
    קרן
    05/01/2008

שלום ד"ר
    הסיפור שלי קצת מורכב, מקווה שאצליחלכתוב את כל הפרטים דכי שתוכל לעזור לי/לנו.
    אבא שלי בן 79 חולה פרקינסון אבל אפשר לומר שברמה בינונית. לפני כ- 5חודשים הוא נפל בעבודה ושבר את מפרק הירך. הוא עבר ניתוח ואז נידבר בחיידק בבית החולים. היה לו כמהפעמים דלקת ריאות והוא הונשם 5 פעמים כולל טרכוסטומי. היום הוא מאושפז בבית רבקה לשיקום, הוא נושם בעיקרון העצמו אך מקבל עזה של חמצן 2 ליטר. הבעיה היא שהוא לפעמים מבולבל ומדבר לא לעניין. יש לו קשיים בלילה, הוא לא נרדם ועושה להם בעיות ואף מתפשט. המצב החמיר שניסו לתת לו בונסרין, ולכן הפסיקו לו אותו. אני רוצה לציין שהוא גם בדיכאון והוא גם אומר שאין לו מצב רוח. לפני הנפילה הוא היה לוקח קלונקס וגם לוסטראל למרותש הלוסטראל לא כל כך עזר. כל התקופה של יותר מ 4 חודשים הוא לא קיבל את התרופות האלה. אבי היה במצב מאד קשה ודי רצו להרים ידים והרופאה שלו עכשיו אומרת שכל הכבוד לו שהוא הגיע עד לכאן כי הוא השתפר הרבה, אבל עדיין לא מספיק.אני רוצה לציין שהיה לו פצע לחץ מאד רציני אבל הוא בשלבי ריפוי וכן היו תקופות שהיה לו סוכרים מאד גבוהים אבילו מעל 600 וגם עמה פעמים היה באיפו של 40 סוכר. בכל אופן הולחט לתת לו ריספרדאל, הוא התחיל ב- 0.25 ואחרי 3 ימים האלו לו ל- 0.5. הוא לקח 0.5 במשך יומיים ואז הוא נפל להם במחלקה, פתח את הראש אבל בדיקת הסיטי היתה תקינה. יום אחררי זה הוא התחיל להיות מאד מבולבל ודיבר ממש בהיסטריה על כך שלא מטפלים בו המקום טוב וכו' ואז הרופאה הורידה לו את הריספרדל שוב לרבע. כרגע הוא במצה שהוא ללא מצב רוח, לא ככ ישן בלילות, מתפשט. הוא מקבל לשינה לוריון אבל זה לא עוזר. הם טוענים שהם מוגבלים בכדור השינה בגלל בעיות הנשימה וזה הכדור היחיד שניתן לתת לו. אני אובדת עצות. אני מאמינה שמומחה בתחום הפסיכוגריאטירה יוכל לעזור, אני לא מאמינה שלא ניתן לעזור לא מהבחינה הנפשית ונראה שהמצב תקוע. אנחנו המשפחה מוכנים לעשות כל שניתן כדי לעזור לו. אחרי שהפצע לחץ ירפא בטח ירצו לשחרר אותו ואני לא יודעת איך במצב הנוחכי ניתן יהיה לטפל בו בבית.אנחנו נילחמו קשה על החיים שלו ואני לא רוצה שהוא יסבול, בטח לא מבחינה הנפשית.
    אני יודעת שכתבתי הרבה, והמצב לא כ"כ פשוט אבל אודה לך מאד אם תנסה לעזור. כמובן שאין לנו בעיה להביא פסיכיאטר מומחה באופן פרטי , אבל אני לא יודעת מי יהיה מוכן לבוא לבית רבקה.
    תודה רבה על תשומת הלב
    פזית

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכוגריאטריה - דחוף

הוספת תגובה

• תשובה לקרן

ד''ר ערן ואדים הראל
    07/01/2008

לדעתי לבית רבקה יש יועץ פסיכיאטרי שבודק את החולים שם ונותן ייעוץ. תבררי את זה כל עוד הוא באשפוז. אנו בפורום לא ממליצים על רופאים אך ישנם פסיכיאטרים שעושים ביקורי בית. המצב שתיארת הינו מורכב ואכן לדעתי ייעוץ פסיכיאטרי הינו הכרחי ויכול להקל על תהליך השיקום.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה לפרופסור גרינהואס
    יעל
    05/01/2008

שמי יעל בת 34 נשואה +2
    לפני כ 3 שנים הבנתי שאני סובלת מחרדה התופעות היו פחד ממקומות סגורים, מחשבות אובדניות וטורדניות דופק מהיר הרגשה של סוף העולם, טופלתי ע"י פסכיאטר והמליץ 2 כדור רסיטל של 20
    לאחר חודש של תופעות לוואי התחלתי להרגיש טוב ואפילו טובמאוד לאחר שנתיים ביקשתי מהפסכיאטר להוריד מינון שהמטרה שעומדת מול עניי לנסות להיכנס להריון , התחלנו להוריד מנון בתקופה של שנה בערך עד שהגעתי לכדור 1.
    החל מתחילת נובמבר 2007 ועד היום מצבי הולך ומתרדר בהדרגה זה התחיל מחוסר מצב רוח ואנרגיה וכיום אני פוחדת להשאר לבד בבית , מחשבות שאני הולכת להשתגע חוסר מצב רוח ואנרגיה
    שוכחת דברים מהותים ששיכים למקום עבודתי ולכן מפחדת ממקום העבודה שאני נמצאת בו כל יום
    החל מה 25 לדצמבר 2007 העלה לי הפסכיאטר את המינון ל2 כדורים בנוסף אני הולכת לפסיכולוג , מכון כושר , קורס דמיון מודרך , ושיאצו ולמרות כל זאת מצבי נשאר כפי שהוא ואף מתחזק לרעה
    שאלתי
    1 ניתן להבין שאני לוקחת 2 כדורים כ 10 ימים , האם בעוד שבועיים שזהו זמן קליטה של הכדור בגוף מצבי ישתפר ?
    2האם אני צריכה לעזוב את מקום עבודתי?
    3 האם אני אשאר אם הכדורים כלחיי ואם כן האם ניתן להכנס להריון?
    תודה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה לפרופסור גרינהואס

05/01/2008

ליעל שלום
    מחלת החרה יכולה לחזור מספר פעמים בחיים ואז השאלה האם יש צורך בתרופות לתקופות מאוד ערוכות מתעוררת. התשובה לא פשוטה מאחר ואין דרך לקבוע מי כן ומי לא צריך תרופות לתקופות ממושכות.
    רסיטל תרופה מצוינת לחרדה. מינון של 40 מג הוא סביר ולדעתי ייתן תוצאה חיובית בקרוב.
    אין שום סיבה שתעזבי את העבודה אלה עם זה הרצון שלך. עליך ללחוץ להישאר מתפקדת.
    לגבי השאלה של הריון יש היום מכונים טרטולוגים שיתנו לך תשובות עדכניות לגבי הריון ותרופות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעידוד:)))
    נואשת
    04/01/2008

שלום אני מתחילה את השבוע השני שלי בלקיחת כדורי ציפרלקס(10GR) ואני עדין מרגישה חרדה קשה לי לתפקד ולחזור לשיגרה של פעם ועדין אני מרגישה כמו חולה

זה ישתפר מיום ליום משבוע לשבוע??????

זקוקה לעידוד.........

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעידוד:)))

הוספת תגובה

• זקוקה לעידוד:)))

05/01/2008

למורן שלום
    ההשפעה של צ'פרלקס תבוא לידי ביטוי תוך 3-4 שבועות. אני משאר שמאוד בקרוב תחושי הטבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריזמה
    רוני
    04/01/2008

בני בן ה10 אובחן כסובל מדכאון,הפסיכיאטר המליץ על חצי כדור פריזמה ביום,האם קימות תופעות לואי,האם קימת בגיל זה סכנת פגיעה בהתפתחות,האם קימת סכנת התמכרות?

לקביעת תור
    סגירה
    פריזמה

הוספת תגובה

• פריזמה

05/01/2008

לרוני שלום
    אני מצטער אבל אינני פסיכיאטר ילדים. עליך לפנות לפורום מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ,לחץ דם , חלבון בשתן
    אב מודאג מאד
    03/01/2008

בני בן 17 שנה נמצא בתקופה האחרונה(חודש) בחרדה (התקפי פאניקה)ילד בריא בדרך כלל.

הפרעות קשב מאז לידתו כפג אבל ילד טוב הלואי על כל הורה.

בהיותו בבדיקה של צו ראשון נמסר לו כי בבדיקה במקום ישנו בשתן חלבון מעל המותר ולאחריו בבדיקת לחץ דם ערכים גבוהים 145 -95 וככל שבדקו ודיברו איתו זה הפך למעגל של חרדה כתוצאה מבדיקות הלחץ דם שלו והמידע שקיבל על המצאות חלבון בשתן.

נשלח לרופא משפחה וגם שם נמצא בבדיקה מעבדה חלבון בשתן . כל בקשת ובדיקה יתר לחץ דם כבר הדופק עולה לו ואיתו עלייה בלחץ הדם?

נשלח עכשו לאיסוף שתן למשך 24 שעות.

שאלתי האם יש אפשרות כי חלבון בשתן קשור איך שהוא לחרדה שהוא נמצא בה ולא לבעייה של כליה

בתודה אב מודאג

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ,לחץ דם , חלבון בשתן

הוספת תגובה

• חרדה ,לחץ דם , חלבון בשתן

05/01/2008

לאב מודאג.
    חלבון בשתן לא קשור לחרדה. עלייה בלחץ הדם כן יכול להיות משני למתח. חלבון בשתן לא חייב להיות סממן לבעייה כלייתית חמורה. זה תלוי ביתר התוצאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ocd
    קובי
    03/01/2008

מה המינון הנכון לוחלי ocd ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ocd

הוספת תגובה

• הודעה של: קובי

05/01/2008

שאלתך לא ברורה. לכל תרופה מינון שלה. בדרך כלל ל ocd עולים למינונים גבוהים יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה