מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יצירתיות וסרוקסטענבר20/11/2007
שלום רב. אני נוטלת מזה שבוע סרוקסט בעקבות דכאון. עד לנטילת התרופה הייתי מעשנת חשיש יום יום במשך 4 שנים. לא הרגשתי שזה מפריע לי לתפקוד היומיומי, להפך, אני תסריטאית במקצועי, וכתבתי רק עם חשיש. בעקבות הסרוקסט הפסקתי לעשן חשיש (לא קל לי בכלל!), הבעיה שאינני מצליחה לכתוב, המוח שלי ריק..זה נשמע דפוק אבל רציתי לדעת מה דעתכם הכנה על כך (האם התרופה פוגמת ביצירתיות או שזו הפסקת הסמים?), ומה הסיכונים בשילוב חשיש (בנסיון להפחית כמויות, כמובן) עם התרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יצירתיות וסרוקסט
20/11/2007לענבר שלום
כל תרופה שמשפיע על מערכת העצבים המרכזית יכולה גם לגרום לתופעות שליליות אך לא ידוע שסרוקסט פוגע ביצירתיות. לא ידוע שיש אינטראקציה שלילית בין חשיש וסרוקסט. צריך לזכור שכאשר את לוקחת שני חומרים שמשפעים על המוח השילוב יכול לשיות לא מוצלח!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מבינה מה קורה אתיחסויה19/11/2007שלום רב
אני מתחילה לחשוש שיש לי בעיה רק שאיני מצליחה למקם או להגדיר אותה. מאוד אשמח אם תוכלו לומר לי אם אני צריכה התיעצות עם פסכיאטר.
אני כבר כמה שנים פונה לרופאים מתחומים שונים, לאיתור הסיבה שיש לי הרטבת לילה, שום ממצא לא הסביר אותה. אבל לאחרונה יש לי הרגשה שאני מרטיבה כשאיני מודעת לכך ולא ממש תוך שינה. בנוסף, כבר כמה שנים אני חיה בבלגן , שקשה רק להגדירו בלגן, כי החדר שאני חיה בו נראה כמו "מזבלה" לכל דבר, הכל על הריצפה, איני מוצאת כלום, וזה לא סתם בלגן זה הכל בערימות על הרצפה כולל קציצות ניר וכו'.
נוסף לזה שמלבד בני המשפחה שאני נפגשת אתם מדי סוף שבוע אני כמעט לא נפגשת עם אנשים מלבד בעבודה, ויתרה מזאת אני ממהרת לעזוב מקומות עבודה, מגלה חוסר איכפתיות לגבי הלימודים שלי למרות שיש לי יכולות מדהימות כשאני מתעקשת ללמוד. והדבר האחאון הוא שאני משמינה בממוצע של 6-8 ק"ג לשנה כבר כמה שנים וכמעט הגעתי לרמת הסיכון בהשמנה.
כיום אני בת 32, תופעות אלה מלווים אותי כבר הרבה שנים. למה!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא מבינה מה קורה אתי
20/11/2007לחסויה שלום
ללא ספק סיגנון החיים שלך דורש התיחסות מקצועית. האם זו התשובה להרטבה עליה את מדברת צריך לראות. תפני בהקדם!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמני נטילת גלולתנעם18/11/2007שלום לכל המומחים,
האם ניתן ליטול סרוקסט במשך כל חלקי היממה. אני יודע שממליצים לקחת את זה בבוקר אבל זה פשוט לא מסתדר לי.
תודה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרזמני נטילת גלולת
20/11/2007לנעם שלום
ניתן ליטול סרוקסט בכל שעות היום. תליו בתגובה שלך. לפעמים התרופה מעייפת ולפעמים היא גורמת לערנות. תבדוק איך אצלך ולפי זה תתאים את שעת הלקיחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בטיפול תרופתי להפרעה דו-קוטביתדני16/11/2007לפני חודשים איבחנו אצלי הפרעה דו-קוטבית ,בנוסף לכך אני סובל שנים ממחלת עור סבוראיה.
אני נוטל דפלפט כבר חודש וחצי והופיע לי תופעה קשות של נשירת שיער ואדום תמידי בפנים ובמקרים רבים החמרת הסבוראיה.
לאחר התיעצות עם הרופא שלי הוא המליץ לי להתחיל לקחת טריל במקום דפלפט.
האם נשירת השיער מדפלפט הינו תופעת לוואי זמנית או תופעה בלתי הפיכה?
האם השיער יצמח שוב אחרי הפסקת נטילת דפלפט?
האם טריל גם גורם לנשירת שיער?
ראיתי שאחת מתופעות הלוואי של טריל זה פריחות בגוף, אני סובל מסבוריאה. האם נטילת טריל תחמיר את המצב?
האם יש תרופה להפרעה דו-קוטבית שהיא ידידותית יותר שלא יחמיר לי את הסבוראיה ולא תגרם לנשירת שיער? אם כך, איזה תרופה כדאי לי לקחת, בשבילי אסתטיה הוא גורם מאוד חשוב אצלי.
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעזרה בטיפול תרופתי להפרעה דו-קוטבית
20/11/2007לדני שלום
שאלותיך רבות מידי כדי לענות להן במסגרת של הפורום. עליך לשוחח עם הרופא המטפל על כך. באופן כללי ניתן לומר שתופעות לוואי עוריות יכולות להיות בעיתיות עם תרופות להפרעה ביפולרית. לכן ההפניה לרופא המטפל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהשרה15/11/2007שלום,
רציתי בבקשה לדעת מה פרוש האבחנה :
"schizoaffective schizophrenia + ACE"
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה
20/11/2007ליעל שלום
האבחנה schizoaffective schizophrenia מתייחסת למצב בו קיימים סימפטומים של סכיזופרניה ושל מניה או דיכאון בו זמנית. לא ברור למה התוספת של ACE מתייחסת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות קונגטיביות/דכאוןעידן15/11/2007שלום,
אני בן 21 קצין בצבא וכבר תקופה ארוכה מרגיש בעיית ריכוז, חילופי מצב רוח, דכאון; חשוב לציין שהיכולות הקונגטיבות שלי הן יחסית גבוהות אבל נופלות פלאים ברגע מצב רוח ירוד- דבר המפריע לי לתפקד בשגרה ומשפיע על הקשרים החברתיים שלי, זיכרון גרוע ולעתים קושי במטלות מוטוריות פשוטות' עד פגיעה קשה בערנות. עד לאחרונה התכחשתי לבעיה וסירבתי לפנות לרופא. השאלה שלי היא ממה יכול כל זה לנבוע? האם זו סיבה ישירה של מתח מהצבא ואני זקוק למסגרת רגועה יותר או בעיה נפשית שלא הייתי מודע לקיומה? חשוב לציין שאימי סובלת מבעיה נפשית - חרדה ודכאון. האם צריך טיפול תרופתי? ייעוץ? או פשוט להשאיר את המצב כמו שהוא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לעידן
ד''ר ערן ואדים הראל16/11/2007אחד התסמינים של דיכאון זה פגיעה קוגניטיבית זמתבטאת בירידה בריכוז וזיכרון. עם רמיסיה של הדיכאון גם סימנם אלו חולפים. דיכאון יכול להופיע ללא הקשרים מסיבתיים סביבתיים אם כי סביבה סטרסוגנית יכולה להחמיר את הדיכאון. אני ממליץ לך לפנות לרופא ולברר את הנושא כי טיפול תרופתי יכול מאוד לעזור במצבים כאלו.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' גרינהאוס או ד"ר ואדים הראלשאול15/11/2007נוטל לפונקס כ- 7 חודשים , הכדור לא עוזר לי למחשבות .
קראתי שיצא כדור חדש בשם אינווגה לסיכזפורניה - האם הכדור הזה יעיל יותר
מלפונקס ,
תודה לך -* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלפרופ' גרינהאוס או ד"ר ואדים הראל
20/11/2007לשמעון שלום
Invega הינה תרופה אנטיפסיכוטית חדשה מחברת ג'נסן סילג. החומר הפעיל בתרופה נקרא paliperidone . חומר זה הוא נגזר מ risperidone שהוא ה risperdal שמוכר לנו הרבה שנים. לא ברור האם invega שונה מהותית מ ריספרדל אך כמו כל דבר חדש האנשים שצריכים לנסות את התרופה הם אלו שלא הגיבו לתרופות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלך מרצון....לינה14/11/2007היי
יש לי בן דוד בן 40 רווק שחזור לבית הוריו לפני כחצי שנה .....הסיבה שעזב בית הוריו היה שלא הסתדר איתם ולכן עב ולא היה בקשר איתם מאז.
אביו מת משבץ מוחי לפני חודשיים והוא היה איתו בבית חולים אך עדיין לא מאמין שמת......גם לפני המוות של אביו היה מסתגר במקלט של הבית שאחיו הצעיר בונה מעל בית הוריו הוא לא היה מתקלח כלל....לא מסכים לפתוח את החדר וטוען שהשב"כ רודף אחריו ושמדברים עליו בטלוויזיה ולא מסכים בשום אופן לשמוע שהוא חולה וצריך טיפול.
אתמול דודו הביא פסיכיאטר שידבר איתו באו באמבולנס וההפתעה הגדולה שהסכים להתאשפז מרצון נורא מוזר בעיניי
האם יכול להיות שזה בגלל רצון לא לגור עם הוריו ולא לראותם או באמת החליט לטפל בעצמו? (כך אומרות דודותיו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה ללינה
ד''ר ערן ואדים הראל15/11/2007שלום לך,
ע"פ התאור נראה כי בן דודך סובל מהפרעה נפשית משמעותית שכוללת הסתגרות, הזנחה עצמית ומחשבות שווא של רדיפה. מצב זה בדרך כלל גורם לסבל גדול. הרבה פעמים אנשים הנמצאים במצבים כגון אלה מצהירים כי אינם חולים ואינם זקוקים לטיפול אך מסכימים להתאשפז מתוך הבנה לא מוצהרת כי מצבם לא טוב ואולי יוכלו להעזר בגורמים טיפוליים. על כן מצב זה אינו בלתי שכיח. יכול להיות שגם הסביבה בו הוא נמצא אינה טובה לו ולכן הוא מעדיף סביבה טיפולית כמו אשפוז בה ישנם אנשי צוות מקצועיים שיודעים להתמודד עם מצבים כגון אלה וזה אך טבעי.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופ' גרינהאוס - או ד"ר הראלשאול13/11/2007בעקבות כתבה שפורסמה בעיתון רק 60% מהלוקים בהפרעה נפשית הכדורים עוזרים,
כנראה שאני נמנע ב-40% שהכדורים לא עוזרים להם בכלל
אני סובל מסכזרופניה כמספר שנים- ושום כדור לא עזר לי , מה אני אמור לעשות !!!!!!!!
אני ממש מיואש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה ליצחק
ד''ר ערן ואדים הראל14/11/2007שלום רב,
אינני יודע לאיזה כתבה אתה מתכוון אך הנתונים שהזכרת אינם מדוייקים. לא ניתן להכליל את כל ההפרעות הנפשיות יחדיו לגבי תגובה לטיפול תרופתי. כמו כן תגובה לטיפול תרופתי יכולה להיות מלאה ויכולה להיות חלקית. לגבי סכיזופרניה הטיפול מתחלק לשלבים החריפים ולשלבים הכרוניים. רוב המטופלים כן מגיבים לטיפול בשלב החריף. לגבי השלב הכרוני הטיפולים הקיימים אכן אינם מאוד מוצלחים והתגובה לטיפול הינה פחותה. בנוסף הטיפול בסכיזופרניה כולל גם הליך שיקומי במקביל שהינו חלק בלתי נפרד מהטיפול. הסיכוי שאכן ניסית את כל הטיפולים ולא נעזרת בכלל הוא קטן ועל כן לא כדאי להתייאש ויש להמשיך ולנסות להתאים טיפול שלעיתים זו התמודדות לא קלה.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסיטל 20רוצה לדעת10/11/2007כמה זמן יש ליטול את התרופה, אני בשימוש בתרופה חודש והיא עוזרת לי.
עד מתי להמשיך?
האם ניתן לרכוש את התרופה ללא מרשם רופא בבית רקחת פרטי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלמה דילגתם עלי?
מיטל13/11/2007נא תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ד''ר ערן ואדים הראל14/11/2007רסיטל הינה תרופה אשר מחייבת מרשם רופא. ישנן מצבים שונים בהן ניתנת התרופה ועל כן על מנת לענות על שאלתך השנייה צריך לדעת בשל מה ניתנה לך התרופה.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסיטל לOCDירון08/11/2007שלום רב,
האם רסיטל מתאים גם לOCD?
בעבר הפסיכיאטרית שלי סירבה לתת לי תרופה זו מאחר וטענה שאין מספיק מחקרים המאשרים שהיא יעילה לOCD. היא נתנה לי סרוקסט שנטלתי במשך חצי שנה אך לא הצלחתי כלל להגיע לפורקן מיני כל החצי שנה לכן הפסקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר?
נתי12/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לנתי
ד''ר ערן ואדים הראל14/11/2007רסיטל הינה תרופה מקובלת בטיפול ב- OCD אשר נבדקה מחקרית והוכחה כיעילה.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"R ואדים הראל
ירון15/11/2007אבל היא לא קיבלה את אישור הFDA לטיפול בכפייתיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
ירון17/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לירון
ד''ר ערן ואדים הראל21/11/2007לא כל התרופות שנמצאות בשימוש לאינדיקציה מסויימת רשומות ב- FDA לאותה אינדיקציה. רסיטל למשל רשומה אך ורק לטיפול בדיכאון מאג'ורי ונמצאת בשימוש נרחב כטיפול ב- OCD ן- PTSD. זה נכון שתרופות שרשומות ב- FDA לטיפול ב OCD סביר להניח שיש יותר מידע שמוכיח את יעילותן לאותה אינדיקציה.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקסטירון08/11/2007שלום רב,
האם זה שסרוקסט גורמת להפרעה קשה יחסית בתפקוד המיני לעומת שאר תרופות הSSRI אומר שהיא חוסמת ספיגה מחודשת של סרוטונין בעוצמה רבה יותר? ועל כן היא יעילה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסרוקסט
10/11/2007לנתי שלום
אין שום קשר בין היכולת לגרום לקשיים בתפקוד המיני והעוצמה האנטי דיכאונית של שום תרופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אתם לא עוניםמרים07/11/2007הפסיכאטרית שלי אמרה לי שאני בובה בלי חיים למה היא התכוונה כשאמרה זאת
אני ילדה מתבגרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמרים
ד''ר אירנה נתנאל07/11/2007שלום לך,
הייתי מציעה לך שתפני את השאלה הזאת לפסיכיאטרית שלך ותבקשי ממנה הסבר למה היא התכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהssri והפסקות נשימהירון06/11/2007שלום רב,
האם תרופות ה ssri יכולות לגרום לדום נשימה בשינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרssri ודום נשימה
10/11/2007לנתי שלום
התשובה היא מאוד קצרה, לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיפרקסיהדינה06/11/2007שלום
אמא שלי בת 73. היא אושפזה בגלל התקפים של איבוד קשר עם המציאות (דומים לאפילפטיים). נשלל אירוע מוחי, אפילפסיה, תגובה בין תרופתית ובעיה בעורקי צוואר.
הגיעו למסקנה שזה נגרם מדיכאון עמוק.בית החולים הוא של קופ"ח כללית והרופאים רשמו זיפקרסה כי זו התרופה היחידה שעזרה.קופ"ח לא אישרה את התרופה בנימוק שזו לא ההתויה שלה.ללא התרופה הזו ההתקפים עלולים לחזור, ואז אין לדעת מה יהיה איתה. האם יש אפשרות להשיג את האישור דרך ועדת חריגים כלשהיא?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרזיפרקסיה
10/11/2007לדינה שלום
זיפרקסה תרופה שנמצאת בסל לאבחנה של סכיזופרניה. קופת חולים כללית מאוד מקפידה על זה ולא מוכנה לתת את התרופה למי שהאבחנה היא אחרת. לכן מאוד חשוב שתיפני למטפלים ותבקשי שיאבחנו אותה כף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם עצבניים?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)