מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מצוקה נפשיתרן02/09/2007
אחי בן 40 לאחר טיפול סרטני גר עם הורינו מיום היולדו ב8 שנים האחרונות מובטל וגר עם הורינו .לפני 5 שנים שמצב בריאות הורינו הדרדר הצעתי לו לאורך כל הדרך להכניס מטפלת ועזרה והוא סירב במשך שנים.בשנתים האחרונות הבחנתי שהוא הפך להיות טיפוס עצבני רגיש ומאוד ממורמר זה התחיל בניתוק הקשר בינו לחבריו הסתגרות בבית ויציאה לקניות בלבד ושעות ארוכות מאחורי המחשב וצפיה בסרטים.ומצבו לאחרונה החמיר ועבר לשלב של התפרצויות זעם קללות והאשמות של הסובבים אותו.מעבר לדאגה לשלומו אני מאוד מודאג לשלום הורי המבוגרים,אין ביכולתם לדאוג לעצמם וכל נסיון לשוחח איתו ולנסות לשכנעו בעזרה של מטפל נדחה על הסף.אין לדבר על מספר פעמים שפניתי אליו שינסה לקבל יעוץ פסיכולוגי וזה רק החמיר את מצב התקשורת בנינו והוא עבר להתקפה מילולית אגרסיבית עלי וזעם קללות ואיומים.השאלה מה אפשר לעשות על מנת לעזור לו ללא פניה ישירה שלי אליו .ולפתור את בעית ההורים שנתונים למרותו.אני מודה לכם מראש כל טוב והרבה בריאות לכולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לרן
ד''ר ערן ואדים הראל05/09/2007הייתי ממליץ לך להתייעץ עם רופא המשפחה בהנחה שהינו רופא המשפחה גם של אחיך וגם של ההורים. סביר להניח כי גם אחיך סובל מהמצב ולעיתים הצעה לעזרה של גורם חיצוני מתקבלת יותר מאשר פנייה מתוך המשפחה.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל31/08/2007
שלום דוקטור,
יש לי תחושה של כאב חזק / מחנק / כמו משהו תקוע לי בגרון כבר 5 חודשים , זה מאוד מפריע לי לתיפקוד יום יומי .
עשיתי בדיקות הבאות:
בדיקת א.א.ג - הכל תקין
בדיקת גסטרו- בקע קצר בסערפת
בדיקת CT - הכל תקין
בדיקת אולטרסאונד - הכל תקין
רנטגן - הכל תקין
בדיקות דם - הכל תקין
משטח גרון - תקין
מה זה יכול להיות ואיזה בדיקות לעשות עוד כדי לדעת איך לפתור את הביעה ?
זה מאוד מפחיד אותי כי כל הבדיקות שעשיתי הם תקינות חוץ מבקע סערפתי .
יכול להיות שזה ביעה נפשית? כי אני בכלל לא בלחץ....
תודה מראש על התשובה .
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דנה
02/09/2007לדנה שלום
אני ממליץ לך לקרוא על התקפי חרדה או בשם הלועזי Panic attacks Panic Disorder ולבדוק האם זה מתאים למה שאת סובלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
יעל04/09/2007אני ממש לא מרגישה לחץ , אולי במצב כזה לא מרגישים לחץ?
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
07/09/2007לאבחן דרך האינטרנט זה דבר לא פשוט. אגיד דבר נוסף וזה קשור לתופעות פסיכופיסיולוגיות של קשיים בבליעה על רקע היסטרי. זאת אומרת שעקב מצב נפשי כזה או אחר האדם מפתח את ה'קשיים שאת מדברת עליהם. לדעתי עליך לפנות בהקדם לאדם מיקצועי שיאבחן את מצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליתיוםסיוון31/08/2007שלום רב ! הרופאה הפסיכיאטרית נתנה לי לקחת ליתיום שאלתי היא האם זה אומר שיש לי מניה דיפרסיה? בכבוד רב ובתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרליתיום
02/09/2007לסיוון שלום
ניתן לתת ליטיום במצבים פסיכיאטרים שונים ולא רק ב מניה-דפרסיה. תתיעצי עם הרופאה מדוע המליצה על תרופה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ב- OCDליאור30/08/2007שלום רב,
אני בן 20, סובל מדיכאון זה כ- 4 שנים. הייתי מטופל לסירוגין בטיפול תרופתי, ולאורך כל התקופה בשיחות.
לאחרונה חלה החמרה וחוויתי התקפי חרדה תכופים. עקב כך, פניתי לפסיכיאטר נוסף, והוא אבחן אצלי OCD בנוסף לדיכאון, ולכן רשם לי את הטיפול הבא:
120mg סימבאלתה בבוקר
0.5mg רספרידל בערב.
אני מבין שהטיפול ברספרידל במקביל לנוגדי דיכאון הוא שיטה מקובלת. מה דעתכם על כך?
שאלתי העיקרית היא האם המינון של הסימבאלתה לא נראה לכם גבוה למדי? הבנתי מרופאים אחרים שהוא כן...
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול ב- OCD
02/09/2007לליאור שלום
בדרך כלל OCD מצריך מינונים גבוהים של תרופות לכן 120מג סימבלתא לא יוצא דופן. אבל לתרופה זו אין גיבוי של מחקר רב בתחום של OCD ויש גם הוצאה לא מבוטלת מאחר והתרופה טרם הוכנסה לסל. השילוב עם ריספרדל מקובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! אגב..
ליאור03/09/2007כשאתה אומר שאין גיבוי של מחקר רב, הכוונה היא שלא חקרו את הסיכונים, או שפשוט יש סיכוי שהיא תהייה פחות יעילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! אגב..
07/09/2007שפשוט היעילות של סימבלתא ב ocd נחקר מעט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוריבןשלומי30/08/2007האם לוריבן חצי כדור ביום בלבד(ללא העלאת מינון) למשך כשנה יגרום התמכרות/תלות?
הנ"ל כנגד חרדה.לא רוצה SSRI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לשלומי
ד''ר ערן ואדים הראל30/08/2007מה שאתה קורא תלות או התמכרות מורכב משני גורמים - סבילות ותסמונת גמילה. לתרופות כמו לוריוואן מפתחים סבילות. זה אומר שיש צורך להעלות את המינון ע"מ לקבל את אותו אפקט. מינון של חצי כדור ליום הינו מינון נמוך ולכן באם יופסק לא תורגש תסמונת גמילה. בשל הסבילות מומלץ לטווח הארוך טיפול בתרופות מסוג SSRI.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהאורן30/08/2007אני מטופל בסרוקסט במינון של 60 מ"ג כבר מספר חודשים בעקבות התקפי חרדה עקשניים. בעבר ניסתי רופות שונות בנהם אפקסור ,אנאפרניל,אדרונקס אך הדבר היחידי המשפר את מצבי הוא הסרוקסט. השיפור עם הסרוקסט הוא חלקי ביותר ומפעם לפעם אני חווה התקפי חרדה או לחילופין חרדה מהחרדה מה שמוביל להתקף נוסף . אני בטיפול פסיכולוגי זמן רב. בכל אופן כאשר שוחחתי עם הרופאה שלי והסברתי את מצבי היא יעצה לי להמשיך במינון הנוכחי ולחזור אליה בעוד 3 חודשים לביקורת. כאשר בקשתי ממנה סיוע תרופתי אחר ( החלפה/הוספה וכו) מסרה לי שלדעתה אין צורך וכל התקף ניתן לטפל בו נקודתית עם קלונקס. הענין זה שאני מרגיש שמצבי הולך ומדרדר , אני במצב רוח נורא מיואש מהטיפול והתקפי החרדה מתישים ומתסכלים אותי מאוד.
מה לעשות ? האם עצתה הגיונית ועלי למשיך לסבול? האם כדאי להתיעץ עם איש מקצוע נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לאורן
ד''ר ערן ואדים הראל30/08/2007לעיתים הטיפול בהתקפי חרדה הוא מורכב וקשה. כפי שאתה אומר ניסית תרופות שונות וזו התרופה שמביאה את התוצאות הטובות ביותר עד כה. מכאן נובעת ההחלטה להישאר עם אותו טיפול. אם אתה מרגיש שמצבך מחריף ניתן ראשית לחזור לרופאה המטפלת על מנת לשקול שוב את ההחלטה. חוות דעת נוספת מרופא מומחה לעיתים יכולה להעלות רעיונות חדשים. חשוב לעשות זאת בתאום עם הרופא המטפל על מנת שיוכל לספק ליועץ פרטים מירביים.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסם הזיהיוני29/08/2007שבוע שעבר הייתי במסיבה ולקחתי סם הזייה. בהתחלה זה היה טוב - ראיתי כל מיני דמויות וצורות. אבל מאז יש לי פלאשבקים. מה קרה אתי? מתי זה יעבור לי? תעזרו לי כי אני מפחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה ליוני
ד''ר ערן ואדים הראל30/08/2007ע"פ התאור סביר להניח שמדובר ב- LSD אם כי קיימים סמי הזייה רבים שיכולים לגרום לתופעות כפי שתארת. במושג פלאשבק נעשה לעיתים שימוש מוטעה. היה טוב יותר אילו היית מתאר את החוויות שאתה עובר ובכך מאפשר לי להבין טוב יותר את המצב. ממתין לתגובתך.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה ליפניי הריוןאלמונית27/08/2007שלום אני שותה ציפרלקס שנה וחצי , ובחצי שנה האחרונה חצי כדור אני מרגישה מצויין אין לי פחד מיכלום אני יודעת להיתמודד עם התקף חרדה שבא לעיתים רחוקות ושמאז הטיפול גם לא עבר לי .אבל אני לא מפחדת מימנו עם הציפרלקס למדתי לא לפחד מההתקף חרדה . השאלה שלי היא אני אמא לשתיי בנות אני רוצה עוד הריון . האם ההתקף חרדה שיש מידיי פעם עלול להזיק בהריון .ואם ביכלל אני יכולה עוד הריון בשלב הזה של החיים אולי לידחות קצת את המחשבה על עוד הריון או שאין בעיה .תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לאלמונית
ד''ר ערן ואדים הראל30/08/2007תכנון הריון תחת טיפול בתרופות פסיכואקויביות הינו מצב אשר דורש מחשבה ושיקול דעת. ישנן תרופות אשר נחשבות בטוחות יחסית במהלך הריון ומנגד ישנן כאלו אשר אינן מומלצות. השיקולים שמובאים בחשבון כשהחלטה כזו עומדת על הפרק הם הסיכון שקיים בטיפול התרופתי אל מול התועלת. לא ידוע על קשר ישיר וחד משמעי בין התקפי חרדה לסיבוכים במהלך הריון אם כי מתח וחרדה במהלך הריון אשר מתבטא בסימפטומים גופניים יכול להחמיר סיכונים קיימים. על כן מומלץ להתייעץ ברופא המטפל כשמתכננים הריון ולהתאים טיפול שיהיה מספק ויקטין את הסיכונים.
בהצלחה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא מסרבת לקחת כדורבת27/08/2007אמי כבת 55,קיבלה מרשם מרופא המשפחה כדורים להורדת כלורסטרול שהוא מרקיע שחקים אצלה, ויש הסטוריה משפחתית עשירה.... . לפתע היא אומרת שהחליטה שלא לקחת שום כדורים ויהיה מה שיהיה. ומוסיפה, שמי שלוקח תרופות מעוניין להאריך את תוחלת החיים ולשמר את מה שיש, היא לא מעוניית להאריך את תוחלת החיים, בטענה שאנשים לאחרונה מאכזבים אותה יותר ויותר היות ומצפה מאנשים כל הזמן.... . וטוענת שמיצתה כבר הכל, ולאחרונה פוטרה גם מעבודתה. אבי אדם שעוזר בבית אך בכלליות מטבעו אדם קר, פשוט קר. היא מתפקדת יפה בבית, ישנה היטב, ואוכלת, ומחייכת אלינו, אך כנראה מבפנים היא מאד דכאונית ומתעלה על עצמה. מוכנה פעם בשנה לעשות בדיקות תקופתיות מתוך סקרנות והרגל אך היתה מאושרת לו תראה תשובות דפוקות. בתוך תוכה היתה מוכנה כבר לסיים את חייה אך אין לה האומץ לעשות משהו דרסטי בנידון. הדבר היחיד שמוכנה ומועניינת זה לא לקחת שום תרופה. חוץ מערכי שומנים מאד מאד גבוהים הבדיקותה דם תקינות. אינה מוכנה ללכת לפסיכולוג או פסיכיאטר, ובשלב זה אינה מוכנה לשתף את רופא המשפחה על שמסרבת להוציא את המרשם מקופת החולים. בינתיים היא מקפיאה את זה.היא לא מוכנה לדבר על זה, מעבירה נושא וממשיכה לתפקד בבית, אך מדאיג אותי שאינה מוכנה לקחת תרופה ועוד מדגישה שהיתה מאושרת לו הבדיקות שלה היו גרועות. מה עושים, מדוע זה כך????? האם מצבה חמור למרות שמתפקדת כרגיל? היא ישנה היטב ואוכלת כרגיל. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לבת המודאגת
ד''ר ערן ואדים הראל27/08/2007המושג דיכאון מתאר מכלול של מצבים החל מדיכאון קיומי ועד דיכאון קליני חריף. ישנם הרבה מצבי ביניים בהם אנשים ממשיכים לתפקד כרגיל אך מתחת לפני השטח קיים עצב ויאוש. מצבים אלו ניתנים לטיפול הן ע"י פסיכותראפיה (טיפול פסיכולוגי) והן ע"י טיפול תרופתי. אחד הבעיות בטיפול במצבי דיכאון הן שלעיתים כחלק מההוויה הדיכאונית יש חוסר אמונה ביכולת להיעזר וביכולת לצאת ממצב זה. הייתי ממליץ לך לנסות לדבר עם אביך ולפתוח את הנושא. לעיתים שינוי בגישה של האנשים הקרובים יכול להוות בסיס לרצון לקבלת טיפול. כמו כן יש לחשוב על שיתוף רופא המשפחה בהתבטאויותיה וניסיון שלו לברר מדוע אינה רוצה לקחת את התרופות.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקסין או גליצין - שאלה לפרופ'מרי26/08/2007קראתי כתבה בעיתון הארץ שבמחקר שנעשה בבית חולים הרצוג בירושלים הוסיפו לחולים חומצות אמינו כמו
סרקוסין או גצילין המפחיתות מעוצמת חלק ניכר מהסיפטומים של חולי סכזיופרניה .
"הסרקוסין מפחית גם את עוצמת התסמינים השליליים "
האם ניתן לשלב חומצות אלה עם הלפונקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסרוקסין או גליצין - שאלה לפרופ'
28/08/2007בשנים האחרונות מנסים החוקרים לשפר את הסימפטומים השליליים של סכיזופרניה על ידי תוספות של חומרים כמו גליצין ו ד-סרין. לא ידוע לי שבארץ יש מחקר על סרקוזין. ההשפעה של ד-סרין על הסימפטומים השליליים הינה טובה וניתן לשלב עם לפונקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' גרינהאוז - שאלה נוספת
שאול29/08/2007אני נוטלת לפונקס 500 מ"ג וסימבלתה 60 מ"ג , הצעת לי להוסיף ד- סרין , האם יש צורך
להוריד את הסימבלתה , או כתוספת להוסיף את הד- סרין .
תודה לך על התשובות, מאחלת לך המון בריאות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בבקשהמיטל25/08/2007לד"ר שלום רב,
שמי מיטל ואני כבר 10שנים מטופלת בפקסט {לא רצןף} לפני כ4 שנים ילדתי את בני הבכור ובהריון שלו לקחתי את הכדור וברוך השם הכול עבר בשלום לפני כ8 חודשיים ילדתי את בתי ובהריון שלה לקחתי רק משבוע 20 וסבלתי נורא היה לי קשה נורא היו לי חרדות קשות מאוד לפני כחודש גיליתי שאני בהריון וישר הפסקתי את הכדור ומאז אני בחרדות איומות אני בוכה בלי סוף מפחדת להישאר לבד בקיצור כמו בתוך סיוט שאני מתה להיתעורר ממנו אני ממש לא יודעת מה לעשות אמרו לי שהכדור הזה רק בשליש השני מומלץ ועד אז מה יהיה כואב לי להוריד את הילד בסך הכול אני אמא מדהימה שיש לה סבלנות והכול ומה שחשוב לי זה רק הילדים אני מתה להיתפטר מי זה ואני לא מצליחה שאלתי היא אני גרה באילת יש איזה מטפל שאתם מכירים פה שיכול לעזור לי בבקשה אני מתחננת לעזרה כי מי שנתן לי את הכדור זה רופא משפחה וחוץ ממרשם הוא לא עושה כלום בבקשה עזרה תודה מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעזרה בבקשה
25/08/2007למיטל שלום.
לקיחת פקסט בהריון לא ממש מומלץ אבל ניתן לעשות זאת כאשר הצורך הוא גדול. אני מציעה שתתקשרי למכון הטרטולוגי בבית החולים הדסה בעין כרם. שם תקבלי הסבר מדעי יותר מה ניתן לעשות בהריון. עד כמה שידוע לי קופות החולים מביאות לאילת פסיכיאטרים. תבדקי. חבל שתסבלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אני אמור לעשות - לפונקסמרי25/08/2007סובל מספר שנים מחרדות טופלתי בכל סוגי הכדורים הקיימים .
עכשיו הרופא נתן לי לפונקס ,אני נוטל אותו כחודש וחצי במינון של 350 - 2 חודשים, אני לא
מרגיש שום שיפור במחשבות , לפני כשבועיים העלה לי את המינון ל400 מ"ג, ושוב אני
לא מרגיש שום שיפור .
כמה זמן עלי עוד לחכות על מנת להרגיש שיפור במחשבות !!!!!!!!! או אולי יש צורך להוסיף
לי כדור נוסף לחזק את הלפונקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמה אני אמור לעשות - לפונקס
25/08/2007המינון של לפונקס יכול להיות 350-900 מג ליום. בדרך כלל צריך להמתין עד 4 חודשים כדי לתת ללפונקס זמן להשפיע במלואו. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלונקסיאיר24/08/2007שלום.אני נוטל אחת לשבועיים לפני אירוע מלחיץ 0.5 מ"ג קלונקס וזה עוזר לי.
האם במצב כזה הכדור עלול לגרום להתמכרות? האם עלי להחליפו בלוריבן?
כמה מ"ג לוריבן נותן אפקט של 0.5 מ"ג קלונקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקלונקס
25/08/2007ליאר שלום.
אתה עושה שימוש נכון של הקלוקס ליכן לא נראה לי שאתה צריך להחליפו. 1 מג קלונקס שווה ל 0.5 מג קלונקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון חורףסיוון23/08/2007אני סובלת מ ד י כ א ו ן אני מוכנה לקבל טיפול טרופתי אנטי דיכאון אך בתנאי שזה לא יהיה סם או משהו ממכר אני רוצה להפסיק לבכות כל יום כי לא רוצה לחלות מגיל צעיר 22 לא רוצה להמשיך כך
האם ישנה המלצה בשבילי ??
רצוי בנוסף לכל המלצה שתיעץ לי איזשהיא טרופה נגד דיכאון חורף!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון חורף
25/08/2007לסיוון שלום
נתחיל בדיכאון חורף. אין תרופות מיוחדות לזה. ניתן להשתמש ב תאודה מיוחדת שיכולה לסייע. נראה לי שעדיין לא היית אצל איש מקצוע שיאבחן מה יש לך. זה צעד שעליך לעשות בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי לידהיעל22/08/2007ילדתי לפני שלושה וחצי חודשים. אני לוקחת גלולות סרזט מזה חודשיים, מאז שלקחתי את הגלולות אני מרגישה חוסר חשק להכל, בזמן האחרון אני רואה הכל שחור וכל הזמן בוכה, נראה לך שזה נובע מהגלולות? או תופעות שאחרי לידה?
תודה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלום יעל,
ד''ר ערן ואדים הראל23/08/2007מזל טוב על הולדת הבן או הבת. מחקרים בתחום מראים כי יש קשר בין פרופיל הורמונלי ומצב רוח אם כי הקשר אינו חד משמעי. ישנם מחקרים שמראים כי גלולות למניעת הריון מונעות באוכלוסייה מסויימת של נשים את התנודתיות במצב הרוח לאורך המחזור החודשי. מנגד גלולות עלולות להגביר מצבי רוח שליליים. בשל הפרופיל ההורמונלי הייחודי להריון ולתקופה שלאחר ההריון ישנה גם שכיחות מוגברת יותר של הפרעות במצב הרוח בתקופה זו. אני ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר אשר יוכל לאבחן קלינית את מצבך כעת ובהתאם לאבחון יוכל להמליץ על טיפול בהתאם. כמו כן לאחר אבחון וקבלת מידע רלוונטי ממך (שימוש בגלולות בעבר, קיום סינדרום טרום וויסתי, קיום מחלות אפקטיביות במשפחה) יהיה אפשר להמליץ על המשך נטילת הגלולות.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם אובססיבים?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)