מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר ואדים הראלמירי15/09/2007
אני מיואשת מאוד שום כדור לא עוזר לי , נטלתי את רוב הכדורים האנטי פסיכוטיים ולא
הגבתי לשום תרופה.
כל הזמן נדמה לי שמסתכלים עלי שיצחקו עלי , במעבר חציה כשמכוניות חולפות נדמה לי
שמסתכלים עלי , או אוטובוס שעובר אני חוששת שמא האנשים באוטובוס יצחקו,
לכן קשה לי לצאת מהבית .
האם הטיפול בגרייה אלקטרומגנטית יעיל למצב זה ? הרופא המטפל שלי טוען שזה מיועד
רק לאנשים בדכאון .
מה דעתך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאישה בשחור
ד''ר ערן ואדים הראל16/09/2007שלום לך,
ע"פ התאור לא ניתן לאבחן את מצבך אשר גם יכול להתאים למצב של חרדה חברתית ולא בהכרח כחלק ממצב פסיכוטי. הטיפול בגרייה אלקטרומגנטית אשר אנו נותנים במסגרת מחקרית בשלוותה מיועד לטיפול בדיכאון, בדיכאון ביפולארי ושלבים כרוניים של סכיזופרניה. במסגרת המיינד קליניק ניתן לקבל את הטיפול לדיכאון עמיד לטיפול תרופתי.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה מאוד מאוד עד אין סוףארי14/09/2007
ערב טוב ,
בימים האחרונים אני נמצאת בדיכאון קשה לגמרי , ויש משהו שדופק בראשי ומרגישה שגם כן דופק על הקירות ואומר את חייבת למות קומי תלכי לבניין גבוהה ותקפוצי , קומי תלכי לחוצה וסתם תעבורי את הכביש , קומי תביאי סכין ו...
אני כמעט רוב חיי נמצאת בדיכאון זה לא חדש "הולך וחוזר " אבל מה עם הקולות שאני שומעת אותם שלצערי זה חדש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה ל- KAM
ד''ר ערן ואדים הראל16/09/2007שלום לך,
לעיתים החמרה בדיכאון יכולה להתבטא בהזיות שמיעה כשמיעת קולות אשר נחווים כחיצוניים. מצב זה לעיתים נחווה כמפחיד ומאיים. זהו מצב אשר דורש טיפול ספציפי מעבר לטיפול בתרופות נוגדות דיכאון. אני ממליץ לך לפנות בהקדם לפסיכיאטר. באם קביעת תור אצל הרופא המטפל כרוכה בהמתנה כלשהיא אני ממליץ לך לפנות ללא דיחוי למיון בכל בית חולים ולהיבדק ע"י פסיכיאטר. הטיפול יכול להעלים את הקולות ולהקל מאוד על מצבך.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך "הסיפור נגמר " כך אומרים !!!
ארי16/09/2007באמת התלבטתי מאוד האם ליצור איתך קשר או לו , האם כדאי או לא ,אבל ... אחרי משקרה אתמאל ( התקשרה אילי המשטרה ובקשה ממני להגיע לתחנה , אז הכל הפך נגד העובדים באתר כללית שחשבו שבצורה כזאת כן ידעו מי אני ויצילו אותי ... ) למרות שלא נראה לי !!! לטובתי או לצערי הרב שאם משהו מתנהג איתי בצורה אלימה ומכאיבה אז אני אהיה נגדו ואעשה הכל כדי "להתגבר עליו" ולמרות שזה על חשבוני .
אוקי המשטרה אמרה "שאני בריאה לגמרי מבחינה נפשית , לא סובלת מדיכאון ואין בראשה כוונה להתאבדות , הכל היה בצחוק... " נו ואז שחררו אותי.
אבל , מה האמת האם כן אני בדיכאון קשה או לא ?!!! משהתקשר למשטרה לא חשב שאין שם פסיכיאטר או אפילו פסיכולוג שם ?!!! לא חשב שיש סיכוי לשקר על החוקר ?!!! לא חשב...ולא חשב ... מה בזה חשבו שכן יעזרו לי !!!
ולמרות הכל , הבעיה נשארת ולפי דעתי החמירה יותר ויותר ,לא ?
מה אתם מצפים מבחורה שסובלת מכוויה אינטנסיביות ב50% מגופה כבר שנים רבות , עם הגבלות ונכות ?! מה לא תהיה בדיכאון ?! לא תסבול ? לא תצא מהבית ? תעדיף להשאר בחדרה ? לא ולא ....
וחץ מזה , פעם בקרתי פסיכיאטר תורן במיון-באחד האישפוזים , ומה בזה הוא נתן לי תרופה אנטידיכאונית -רסיטל 20 מ"ג ביום ומעקב פסיכיאטר בקהילה , שמעולם לא לקחתי את התרופה ולא בקרתי פסיכיאטר .
ומרות הכל אני יודעת שאני חיה בחיים קשיים ומסובכים אבל יאלא לא נורה , כבר התרגלתי למרות שלפעמים יהיו ימים גהנמים בלתי נסבלים .
בברכה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' גרינהאוס - האם דז'הוו?משה14/09/2007
בכל מיני סיטואציות אני נתקף בתופעה שבה אני לפתע רואה בעיני רוחי דמויות מוכרות ומרגיש בתוכי כאילו אני נמצא בתקופה אחרת וזה כאילו שהמוח מאבד שליטה. אבל להדגיש שאינני מאבד קשר עם המציאות. הבעיה שברגע שזה תוקף אותי אני חוטף כאב ראש וכאב בטן חזק. ככל שאני מנסה לזהות את הדמויות המוכרות או הדמות/סיטואציה ההתרגשות גוברת. זה החל אצלי עוד לפני הצבא והיום אני בן 52. שנה זה יכול להרפות ואילו בשבועות מסויימים זה יכול לחזור מספר פעמים.
המעניין הוא שזה קרה/קורה לבת שלי וגם אצלה זה החל לפני הצבא ובינתיים אף סיימה שירות ואף בהצטיינות ולא ציינה זאת כשהתגייסה. כיום בת 23. מה לדעתך פתרון התעלומה? אני חושש לפנות לפסיכיאטר כי עלי לחתום על היעדר סודיות רפואית ואני חושש שזה יפגע בי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למשה
ד''ר ערן ואדים הראל16/09/2007שלום רב,
deja vu היא תופעה בה יש תחושה של פמיליאריות עם מצבים שקורים במציאות - תחושה שזה כבר קרה בעבר. לפי התאור שלך הדמויות הינן בדימיון ולזה מתלווה תחושה של deja vu. מצב כמו שאתה מתאר יכול להיות תוצאה של פעילות חשמלית לא מבוקרת ממוקדת באונה טמפורלית. על כן אני ממליץ לך לפנות לרופא נוירולוג לברור. באם לא תמצא הפרעה נוירולוגית מוכרת אני ממליץ על ברור אצל פסיכיאטר. בדיקה אצל פסיכיאטר לא דורשת בשום אופן ויתור על סודיות רפואית. להיפך, בפסיכיאטריה מקפידים מאוד על שמירת סודיות רפואית בשל הרגישות הרבה שקיימת לגבי חשיפה של פרטים בעניין.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אישיות נמנעתכפיר בן 2113/09/2007
אני בן 21 ואני סובל מהפרעת אישיות נמנעת, גיליתי את זה רק לפני חודשיים מקריאה באינטרנט, לפני זה חשבו שיש לי מחלת נפש וגרמו לי לקחת תרופות במשך חצי שנה ואני הייתי תמים והסכמתי עד שהחלטתי להפסיק עם החרא הזה.
ההפרעה גרמה לי לזה שמאז שסיימתי את התיכון (בגרות מלאה) אני לא לומד , לא עובד ואין לי חברה, גם בתיכון לא היה לי כמעט חברה וכמעט לא הייתי יוצא מהבית אחרי שהייתי מגיע הביתה מבית הספר בגלל שאני ביישן מאוד, אני רואה את עצמי כחסר אופי וחסר יכולות חברתיות וחסר יכולות התדברות במיוחד.
לפני התיכון כלומר בחטיבה הייתי במצב טוב יחסית מבחינת חברה למרות שכבר אז החלו תסמינים: עם בנות לא היה לי אומץ לדבר ותמיד הייתי נלחץ כשבת פנתה עליי.
האם בגילי כבר המקרה שלי אבוד? מה אתה ממליץ לי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אישיות נמנעת
13/09/2007עניתי לך בפורום של חרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרס עצמינעמה11/09/2007שלום,
אני בת 21 משוחררת מקבע ובדרך לפסיכומטרי.
אני נוטה לעיתים רבות לרדת על עצמי,על כך שאיני משיגה את היעדים שלי ושל החברה.לדוגמא- אני מתאמצת מאוד בפסיכומטרי וכמעט שלא זוכה לתוצאות מה שמוריד את הסיכויים שלי לאוניברסיטה..אני מיד בודקת את האלטרנטיבות(מכללות שמעניקות תואר של אוניברסיטה) והן מאוד מתפתות אותי. כך במקרים רבים אני משיגה את המטרה אך לא באופן מושלם כפי שהייתי רוצה. אני יורדת על עצמי ומרגישה טיפשה תמיד ושאני לא מצליחה להגיע לשום מקום מיוחד מרגישה פשוט כמו עוד בן אדם ושאין בי שום יחוד. אני מרגישה שהסטנדרטים שאני מציבה אינם גבוהים ובכל זאת איני מגיעה אליהם מן מעגל שכזה...מה אפשר לעשות ומאיפה נובעת הבעיה?
המון תודה!
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהרס עצמי
ד''ר אירנה נתנאל11/09/2007נעמה שלום,
את נמצאת בשלב של קבלת החלטות חשובות בחייך: מה ללמוד ואיפה, באיזה מקצוע לבחור וכו'. חשוב לך להיות אדם ייחודי ומיוחד. ייתכן ויש לך נטייה לקבוע לעצמך סטנדרטים גבוהים וציפיות גבוהות מעצמך. ייתכן ופיתחת אמונה שאם את לא עומדת בסטנדרטים אלה, את אדם מדרגה שנייה. סטנדרטים אלה קשורים לביקורת העצמית שלך וחוסר יכולת לקבל את חסרונותייך. כאשר נטייות אלה מתחברים עם אירועים שנתפסים על ידך כשליליים הן עלולות להוביל לקשיים ולדיכאון.
קיים קשר בין הרגשות, אמונות ומחשבות. אם תשני חשיבה שלילית תוכלי להפתר מלחץ, מתח, חרדה וכך תשפרי את התנהגותך ותפקודך יהיה יותר פרודוקטיבי ומקדם. טיפול CBT תרפיה קוגניטיבית - התנהגותית הוכיחה את עצמה כשיטת טיפול יעלה במצבים אלה.
תודה על פנייתך לפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' גרינהאוס - או ד"ר הראלשאול10/09/2007אני סובלת מסכיזופרניה מספר שנים נטלתי את כל התרופות הקיימות בשוק ושום
דבר לא עזר לי .
עכשיו אני נוטלת לפונקס חצי שנה במינון של 600 מ"ג וגם לא עוזר לי.
ד"ר מה אני אמורה לעשות !!!!!!!!! אני סובלת !!!!! כל היום יש לי מחשבות שיצחקו
עלי , אנני יכולה לצאת מהבית !!!!!!!!!!!
מה עושים אם אנשים שלא מגיבים לשום טיפול ????????
שמעתי שיש תרופה חדשה "אבילפייי " שלא מאושרת בארץ , האם ידוע לך
שהתרופה יעילה למצבים קשים.
מתחננת לעזרה !!!!!!!!1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלפרופ' גרינהאוס או ד"ר ואדים הראל
שאול11/09/2007אודה לכם באם תענו לשאלתי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' גרינהאוס - או ד"ר הראל
12/09/2007לעדנה שלום
צר לי לשמוע שאת לא מצליחה לקבל עזרה מהתרופות שאת נוטלת. לא ברור מההודעה שלך מדוע אבחנו אותך כסובלת מסכיזופרניה. פחד לצאת מהבית יכול להיות גם דברים אחרים. התרופה abilify נחשבת לטובה מאוד אבל בישראל ניתן לקבלה רק דרך יבוא איש.
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשון צבועהשרון09/09/2007שלום, אני מטופלת בלוסטרל ובקולנקס מזה 3 חודשים.
בחודשיים האחרונים צבע הלשון שלי צהוב-שחור, יכול להיות שזה קשור לתרופות שאני נוטלת?
אציין כי בתקופה האחרונה אכלתי ממש מעט, אולי זו הסיבה?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לשרון
ד''ר ערן ואדים הראל10/09/2007שינוי צבע ע"ג הלשון אינו קשור בטיפול התרופתי וכפי שציינת ככל הנראה קשור בתזונה ירודה.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון וכדוריםG09/09/2007שלום, הנני מאובחנת כסקיזופרנית, מטופלת בסורקוול, מעוניינת להיכנס להריון, הבנתי שאכנס להריון עליי להפסיק את הכדורים.
האם אצטרך ליטול כדורים אחרים במהלך ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לגבי הריון
ד''ר ערן ואדים הראל09/09/2007מומלץ לתכנן מראש בשיתוף עם הרופא המטפל כניסה להריון. ישנן תרופות שיש יותר מידע עליהן במהלך הריון. מן הסתם קיים מידע רב יותר על תרופות ישנות יותר ועל כן נהוג להשתמש בהן במהלך ההריון (תרופות כמו הלידול ולרגקטיל למשל). השיקולים הן הסיכון שיש בנטילת תרופות בזמן ההריון מול הסיכון להתלקחות של המחלה ועל כן כל מקרה נבדק לגופו.
בהצלחה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלוב בין תרופותיששכר08/09/2007לוקח סירוקסט חצי כדור (10 מ"ג) בבוקר עם הארוחה. מכוון שאני בן 54 התבקשתי לקחת אספרין מסוג קרטיה שזה 100 מ"ג ואותו אני לוקח אחת ליומיים. קראתי שהשלוב של שניהם הוא לא טוב.
את הקרטיה אני לוקח לפי בקשת הרופא כמניעה.
אם אקח את הקרטיה אחת ליומיים בצהרים ולא בבוקר עם הסירוקסט, זה בסדר ?
יש תחליף שאותו אני יכול לבקש מהרופא (בימינו אנו זהירים לעצמנו..)
מה המלצתך ?
תודה רבה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשילוב בין תרופות
ד''ר ערן ואדים הראל09/09/2007אין איסור מוחלט לשלב בין תרופות מסוג SSRI כמו סרוקסאט ואספירין (קרטיה). בשנים האחרונות יש יותר ויותר מידע המצביע על כך ששילוב בין השניים עלול להגביר סיכון לדימום במע' העיכול (שהינו סיכון ידוע של נטילת אספירין). על כן מומלץ לשקול מתן משולב במטופלים בסיכון גבוה לדימום. נטילה בזמן אחר במהלך היממה לא משנה. ניתן לשקול תוספת של תרופה שמגינה על דופן מערכת העיכול. על כך ניתן להיוועץ ברופא המשפחה.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפונקס - עזרה מהרופאיםמירי08/09/2007אני נוטלת את הלפונקס במינון של 500 כלשלושה שבועות , אני לא מרגישה שום
שיפור במחשבות , כל הזמן יש לי מחשבות בנוסף נוטלת סימבלתה 60 מ"ג.
מה עלי לעשות , האם ניתן לשלב נזעי חשמל עם לפונקס ?
ד"ר אני מאוד סובלת מהמחשבות , אני מבקשת עזרה , אני ממש מיואשת,
האם נזעי חשמל מיועדים גם לחולי סכיזופרינה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לרונית
ד''ר ערן ואדים הראל09/09/2007על מנת לקבל השפעה מירבית מלפונקס יש לעיתים להמתין שלושה עד חמישה חודשים. בינתיים אם הסבל הוא גדול ניתן להוסיף טיפול מקל. לשם כך יש להיוועץ עם הרופא המטפל.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה חברתית ולוריווןאלון05/09/2007האם חצי כדור לוריוון יעיל נקודתית נגד חרדה חברתית אם נלקח כשעה לפני האירוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלום לאלון
ד''ר ערן ואדים הראל05/09/2007לוריוואן יכול להיות יעיל נקודתית כטיפול בחרדה חברתית אך בשל הפוטנציאל הממכר של תרופה זו (צורך במינון עולה בשימוש לאורך זמן) הטיפול המומלץ יותר הוא טיפול יומי קבוע בתכשירים מסוג SSRI.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תעזרו לי ... לפחות בכמה מיליםארי04/09/2007צוהריים טובים , באמת לא יודעת מאיפה להתחיל או אפילו האם כדאי להתחיל ? החיים קשיים , מסובכים , אין להם טעם , ללא ערך , ... אז בו אתחיל כך , אני סובלת מכמה בעיות בחיי כמו : - אם אני בבית , אז אני בחדרי החשוך והקטן ורוב הזמן שוכבת על המטה חושבת , על מה ?! אולהים יודע ! ( החדר שלי די גדול מבחינת הגודל 6:6מ' , יש בו הכל כמו מחשב , טלוויזיה , מערכת , ספרייה שמלאה בספרים ואגודות שמעולם ולעולם לא אחשוב לשים קריאתם ,יותר ממאה בובה שתלויות על הקיר וחלק מונח על השטח ... - חוסר תיאבון , לפעמים יעבור עלי יומיים או שלושה בלי להכניס משהו לפה חוץ משתיה מעטה . ( גובה 158ס"מ ומשקל 42ק"ג ) . - אם מתעניינת במשהו , אז זה זמני ? לא לתקופה ארוכה . - פסימית רוב הזמן . - עייפות רוב הזמן . - מרגישה בנוח כשמזיקה לעצמי ! זה חלק קטן מהבעיות שלי שבחיי לא חשבתי להוציא אותם , אבל ... ! זה התחיל אחרי שסיימתי תיכון , למרות שאני לומדת באונ' ההההה... מה לא תאמין לי כבר חמשה שנים לומדת באונ' , מצליחה בלימודים ועוברת לשנה הבאה , אבל קורה משהו שעוצר אותי מלהמשיך , מה ולמה ? אין לי מושג ! למדתי שנה מדעי המוח , ושנה ריפוי בעיסוק , ושנה אחרת מדעי המחשב והשנה הזאתי הפרעה בתקשורת שסיימתי אותה בממוצע טוב מאוד אבל אתמול שניתי את המסלול לחינוך מיוחד . זאת הבעיה הכי גדולה שמפריעה לי שגוררת אחריה את שאר הבעיות למרות שלפעמים חושבת אחרת ! לא מעניין אותי לשים את הלימודים עם תואר או לא . וגם כן יש בעיה נוספת שאולי היא הבעיה המרכזית , כשהייתי תינוקת נכוויתי מאש גלויה כש- 70% מגופי דרגה 3 . ועד עכשיו אני סובלת כמובן מצלקות ועוברת מפעם לפעם ניתוחים פלסטים . מה ... יש עוד בעיות ותסכולים בחיי יום יום ? ! בטח שכן ומלא מלא מלא ... יש דבר אחד שנותן לי לפעמים קצת אופטימיות , זה המשפחה שלי , שתמיד אוהבים אותי ותומכים בי , מעריכים אותי , גאים בי , נותנים לי כל הזדמנות בחיים ... שכחתי לציין שאני בת 23 שנים , גרה עם הוריי , אני הבת הכי קטנה במשפחה , יש לי 3 אחיום ו- 3 אחיות כולם נישואים , מצב כללי טוב , ... אוקי זה הסיפור שלי בקצרה , ומקווה שיש משהו שכן יכול לעזור ! מבלי להגיד שצריך לייעץ עם פסיכולוג או אפילו פסיכיאטר ! אני כן מודע לבעייתי ומקווה יעוץ , תמיכה , ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלום
ד''ר ערן ואדים הראל05/09/2007הייתי מתחיל בפנייה לרופא המשפחה ומספר לו את מה שסיפרת לנו. קרוב לוודאי שיפנה אותך לפסיכיאטר ע"מ לשקול טיפול תרופתי במצב דיכאוני מתמשך. טיפול תרופתי יכול להועיל מאוד במצבך.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בבקשה תעזרו לי לפחות בכמה...
ארי06/09/2007בהתחלה תודה לך ,
אני עד עכשיו לא יודעת איך העזתי לכתוב , זה ממש קשה ומתסכל אבל כתבתי ולא יודעת אם אפילו אוכל להוציא את זה מהפה שלי לא לרופא המשפחה ( שמעולם לא הכרתי אותי , למרות האישפוזים המתמשכיים בחיי , תמיד אמא הולכם לקופ"ח ומביאה תרופות ומכתבים ו- ...ו- ... ) או לחברות או אפילו לאמא הכי קרובה על לבי .
וחוץ מזה ולצערי הרב אני כן מודעת שאני סובלת מדיכאון - בשנים האחרונות היו בכל אישפוז בבה"ח מזמינים בהתחלה פסיכולוג ואח"כ פסיכיאטר שממליץ על לקיחת תרופות ( לא הייתי לוקחת אןתם לא באישפוז ולא בבבית ) ופגישות אחרי השחרור אבל הכל ... כאילו לא קרה כלום .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר ערן ואדים הראל07/09/2007לעיתים הפנייה לעזרה כרורה בהכרה שאכן קיימת בעיה רצינית וזה צעד קשה ביותר. אם דחייה של כזה צעד מתמשכת זמן ארוך אזי זה הופך לקשה עוד יותר. על כן עלייך לאסוף כוחות ולעשות את הצעד הזה. תתחילי אולי בפנייה לאימך שאת מעוניינת בעזרה והיא תוכל לעזור לך להיכנס למסגרת טיפולית. נראה שאת חייבת את זה לעצמך.
בהצלחה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
פזגז24/09/2007אני לא נכנסת לכאן הרבה אבל נכנסתי היום וראיתי את ההודעה שלך והיא נגעה לליבי
אני בת 28 ואובחנתי לפני 6 שנים כחולת מניה דפרסיה (משבר ראשון רציני החל בעקבות אהבה נכזבת)
מעולם קודם לכן לא לקחתי תרופות אבל אני זוכרת תקופות של דכאון רציני גם אפילו כבר בתיכון
בהתחלה נורא חששתי מהתרופות ואפילו כשלקחתי קצת וזה לא עזר התחלתי שוב להיות סקפטית אבל אחרי עוד זמן זה התחיל לעזור וזה בהחלט משפיע
אני ממליצה על תרופות אפילו לזמן מוגבל עד שתשתפר ההרגשה כמובן בשלוב עם טיפול (את צריכה לחפש ולמצוא משהו שתרגישי שאת יכולה לסמוך עליו) וכן עשיית דברים שאת אוהבת ובלוי זמן עם אנשים שאוהבים
מקוה שמצבך ישתפר בקרןב
שנה טובה ומאושרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות...אני...03/09/2007זה נכון שיש תרופה טיבעית נגד דיכאון?
ואם יש הוכחות שהיא יעילה?
ואם פסיכאטרים נותנים את התרופה הזאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתרופה טיבעית נגד דיכאון
ד''ר אירנה נתנאל04/09/2007רמוטיב – היא התרופה הטבעית נגד דיכאון קל. היא מכילה תמצית של צמח בשם היפריקום פרפוראטום בעל היסטוריה ארוכה של שימושים רפואיים. השימוש המרכזי של תמצית צמח ההיפריקום היא לטיפול בדיכאון, חרדה, ובהפרעות שינה. הרפואה הקונבנציונאלית הכירה ביכולת הרפואית של ולאחרונה הוא אושר לטיפול בדיכאון קל עד בינוני בישראל.
היחס לצמח מרפא זה הוא כאל תרופה לכל דבר, ועל כן ההחלטה אם להתחיל בטיפול במוטיב צריכה להיעשות עם הרופא, אחרי אבחון מתאים, ותוך התחשבות בנטילת תרופות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף מאוד!!!!!! אודה לתגובה מהירהעירית03/09/2007גיסתי, התמוטטה ביום שישי, מה שאובחן במיון כהתקף חרדה קשה מאוד. הסימנים: גלי חום ולאחר מכן, רעידות בכל הגוף ואז איבוד מוחלט של אוריינטציה. כאבים בחזה ובגרון. ניתן להחזיר אותה למציאות רק לאחר לחיצות באיזור עיצבי, שכמות או מתחת לאף. ביום שישי ושבת אורך כל התקף היה 8 שעות. ביום ראשון ואתמול היו בערך 9 התקפים קטנים.
חשוב לציין שלא נערכו לה בדיקת סיטי וניורולוגית
אוד לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדחוף מאוד!!!!!! אודה לתגובה מהירה
04/09/2007לעירת שלום
מאוד חשוב שמומחה בתום הפסיכיאטריה יבדוק את גיסתך. את מתארת מצב דחוף שצריך להתייחס אליו בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמתי לב למשהו...סתם סקרנית02/09/2007רוב האנשים שלוקחים תרופות נגד דיכאון הם אנשים יותר חכמים וטינטלגנטים מבן אדם ממוצע.
זה הגיוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשמתי לב למשהו...
02/09/2007לסתם סקרנות
אומנם כותבים על כך שסכיזופרניה הינה מחלה של המעמד מנמוך ודיכאון יותר של המעמד המבוסס אין ספק שדיכאון חוצה גבולות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)