פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פאקסט וחשק מיני
    אילנה
    06/11/2007

היי
    אני דתייה בת 25 נשואה שנה בעלי ואני מקיימים יחסים פעם בחודש הוא זה שיוזם לי קשה ליזום(עקב התעללויות שעברתי בבית ספר-לא מיניות) שהורידו לי את הבטחון העצמי.
    אבל חוצמזה אין לי עכבות במין אם הוא כבר יוזם אני אקטיבית ולא נגעלת מכלום ואני מרגישה שהוא נהנה ......הוא לוקח פאקסט 20 מ"ג ביום בעקבות מלחמת לבנון השניה (הוא לא היה חייל בה רק שמע את ההפגזות בתוך ביתו בהחלט לא ראה מראות קשים וכו....) הרוםפא אמר לו לא להפסיק בבת אחת ואומר גם (בעלי) שהוא דיבר עם הרופא ושזה לא משפיע על החשק המיני האם אין זה נמוך קצת? האם פאקסט משפיע קשות על החשקר המיני? אין לו בעיות זקפה איבר קטן או שפיכה מוקדמת וכו....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פאקסט וחשק מיני

הוספת תגובה

• עלול להשפיע

ירון
    07/11/2007

פקסט אכן עלול להשפיע על החשק המיני. יש תרופות דומות שמשפיעות פחות (כמו רסיטל או לוסטראל). אולם, ייתכן מאוד שמצבו הנפשי עדיין אינו מאוזן ולכן זו הסיבה, כי חרדה ודיכאון יכולים גם הם לגרום לחשק מיני ירוד.
    יש לשקול כמו כן טיפול קוגניטיבי-התנהגותי. טיפול זה יעיל כמו תרופות אך ללא תופעות הלוואי שלהן, וכשהוא משולב עם תרופות הוא נותן תוצאות טובות יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פאקסט וחשק מיני

10/11/2007

לאילנה שלום
    בלי קשר לשאלה שלך על הפקסט עלי לןמר לך שכדי שתדוני עם עצמך מדוע להיות כ"כ בשנית, האם זה מועיל לך במשהו? לפעמים אפשר להשתנות לטובה בלי הרבה מאמץ.
    הפקסאת משתייך לקבוצה של ה SSRI . אחד מהצרות של הקבוצה הזאת היא לגרום לקשיים בתפקוד המיני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול התנהגותי בOCD-לאירנה
    ירון
    05/11/2007

שלום,
    האם אפשר אפשר עם טיפול התנהגותי בלבד(ללא תרופות) לטפל בOCD?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול התנהגותי בOCD-לאירנה

הוספת תגובה

• OCD

ד''ר אירנה נתנאל
    05/11/2007

ניצן שלום,

אפשר לטפל ב OCD גם בלי תרופות, אך במקרה כזה נידרש מהסובל מאמץ הרבה יותר גדול, עבודה קשה ומשמעת עצמית גבוהה מאוד. התרופות יכולות להקל מאוד על התהליך, מאפשרות בפחות מאמץ להגיע הרבה יותר מהר לשיפור. מחקרים מראים ששילוב של תרופות עם CBT (תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית) יעיל מאוד בטיפול ב OCD.

אשמח לענות על שאלות נוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיה לניקיון
    לילי
    05/11/2007

שלום לכם

אחרי שקראתי מיקצת מהפניות פה אליכם - תלונתי נראית כעת כאין וכאפס - אבל בכל זאת:

יש לי גיסה (אשת אחי) שנראה כי כל כולה נתון לניקיון. הבית נקי מצוחצח ומקורצף - אך היא בשלה: מנקה ומנקה. לעיתים היא נותנת הרגשה שאנחנו לא בסדר (כי אנחנו לא מנקים מליון פעם את הבית...).

תן לה חומרי ניקיון - והיא תהיה הכי מבסוטה שיש. לנקות לנקות ולנקות - עד כדי מצב אבסורדי.
    מה שהכי מרגיז אותי זה שזה בא על חשבון ההורות שלה: היא תעדיף לנקות מאשר לבלות זמן איכות עם הבן שלי (אחיין שלי) וזה הכי מרגיז אותי.

מה זה לדעתכם?
    האם יש מחלה כזו של ניקיון יתר? מה עושים?

בתודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אובססיה לניקיון

הוספת תגובה

• OCD

ד''ר אירנה נתנאל
    05/11/2007

שלום לך,

התופעה שאת מתארת היא מוכרת ושכיחה למדי. הצורך בניקיון מתעורר עקב הפחד התמידי שחיידקים או ליכלוך "מזהמים". מנקים כפייתיים מבזבזים שעות רבות בניקיונות של סביבתם על מנת להשיב לעצמם תחושה של נוחות.

ניתן לטפל בבעיה על ידי שילוב של תרופות ופסיכותרפיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל והפרעות בתפקוד מיני
    ירון
    05/11/2007

שלום רב,

בדרך כלל רסיטל ותרופות SSRI פוגעות בתפקוד המיני ע" עיכוב האורגזמה או יותר בדרך של פגיעה בזקפה?

הוספת תגובה

• רסיטל והפרעות בתפקוד מיני

10/11/2007

לנתי שלום
    עם ה ssri אפשר לראות הפרעות בתפקוד המיני מ החשק הירוד להפרעה בזקפה לקושי להגיע לאורגזמה. ממש הכול!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מצטערת לא יוכלתי לחכות ...
    מת למות
    04/11/2007

ערב טוב ,

אני ממש מצטערת לא יוכלתי לחכות עד מחר , סליחה ...

אני בשום אופן ופנים לא הולכת להתחרט על ההחלטה שלי –שכנראה תהיה היום ! –

ללכת סוף סוף מהעולם האכזר הזה - !

באמת , וברגע שאני עומדת ל... על מה אני צריכה לחשוב ?! מה היו בכלל שווים כל ה- 24 שנות הללו שבהם "חייתי" ?!

וכמובן התשובה תהייה כלום , כן כלום ... רק הייתי סובלות וסובלת עד אינסוף , צועקת ואף אחד לא שומע אותי ! בוכה ושום דמעה לא יורדת , ... הכל בחיי מזויף ... אז בשביל מה "לחיות" ?! בגלל זה ?!!! לא נראה לי שיש משהו שווה ?!

יום טוב לך

הוספת תגובה

• אני מצטערת לא יוכלתי לחכות ...

10/11/2007

למת למות שלום
    כבר התייחסתי לדבריך בפורום של דיכאון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי אני
    סוזי
    04/11/2007

עברתי טראומה מינית לפני6 חודשיים קיבלתי את הכול דיכאון חרדות ניסיון התאבדות תודה לאל זה עבר לי אבל אני מרגישה כבר 3 חודשיים מנותקת מעצמי כאילו נעלמתי בתוך גופי אני לא מרגישה שאני עושה דברים כאילו מישהי אחרת עושה את זה אני מנסה להתכנס בתוכי אבל לא מוצאת כלום זה מפחיד אותי

לקביעת תור
    סגירה
    מי אני

הוספת תגובה

• מי אני

10/11/2007

לסוזי שלום
    טראומה בכלל ויתכן וטראומה מינית בפרט יכול לגרום לתחושת "התנתקות" מאוד חזקה. מאוד חשוב להיות בטיפול כדי לבדוק את המצב הזה ולהתגבר עליו. הרבה פעמים ניתוק כזה בה כדי לעזור לנו "לא להרגיש יותר מידי". בטיפול אפשר להתייחס למצבים האלו ולהתגבר עליהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוירה/סביבה טיפולית
    אלה
    04/11/2007

שלום רב,
    אני סטודנטית לסיעוד בחיפה ומבקשת קישורים/המלצות/חומר בהקשר של אוירה/סביבה טיפולית..
    על החשיבות של מסגרת בטוחה, התרומה של תנאים סביבתיים פיזיים, גישת הצוות הרב-מקצועי וכדו'.
    תודה מראש
    אלה

לקביעת תור
    סגירה
    אוירה/סביבה טיפולית

הוספת תגובה

• אוירה/סביבה טיפולית

10/11/2007

לאלה שלום
    אני מצטער אבל הנושאים עליהם את מתעניינת הם לא בתחום של הדברים שאני עוסק בהם. אני בטוח שדרך האינטרנט תקבלי הרבה הכוונות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר
    מרים
    03/11/2007

הפסיכיאטרית אמרה לי משפט כזה : "את בובה בלי חיים" למה היא התכוונה שהיא אמרה את זה אתה יכול לתת לי הסבר אני בת 16

לקביעת תור
    סגירה
    הסבר

הוספת תגובה

• הסבר

10/11/2007

למירים שלום
    מאוד קשה להבין למה אדם אחר התכוון במיוחד כאשר המילים הן לא מילים מקצועיים. "את בובה ללא חיים" זה משפט שעל פניו נראה מאוד לא מקצועי אבל יכול להיות שהפסיכיאטרית השתמשה בזה כמשל למשהו. עליך לבדוק איתה את פשר דבריה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה לי?
    אושו
    03/11/2007

שלום דר',

אני פונה אלייך מאחר ועדיין אין לי פסיכיאטר באיזור מגוריי...

אני סובלת כבר הרבה שנים מהפרעה ביפולארית ומטופלת לאחרונה בואלפורל 1000מ"ג, טגרטול 800מ"ג, רמרון 60מ"ג ותרוקטיל 50מ"ג.

לפני כמעט 7 חודשים בעלי התאבד. היה לי מאוד קשה להתמודד עם זה (ניסיתי מספר פעמים להתאבד כדי להיות איתו) ועברתי תקופה לא קלה. לפני 4 חודשים התחלתי את הטיפול הנ"ל ונראה היה שהטיפול עוזר לי. יצאתי מהדיכאון הקשה והמחשבות האובססיביות להתאבד הפסיקו אך ב3 שבועות האחרונים קורה משהו שאין לי הסבר לגביו. המצב רוח שלי משתנה מאוד מהר מהיי - מחשבות מתרוצצות, רעיונות והתלהבות לגבי העתיד, אופטימיות מוגזמת והחלטות פזיזות, לדאון - בכי, כאב נפשי, הרגשה שלעולם לא אוכל לשקם את עצמי, ואף רצון במחלה חשוכת מרפא ובמוות.

התנודתיות הזו מקשה עליי ועל משפחתי מאוד. חשוב לציין שאני נכון להיום לא בטיפול מאחר ועברתי דירה (עוד החלטה פזיזה שאני מתחרטת עלייה היום).

האם זוהי תגובה נורמאלית לאבל?

האם המחלה עדיין לא מאוזנת?

האם עליי לשנות את המינונים שוב?

אני מאוד מפחדת מאפיזודה נוספת. אשמח לתגובתך.

אושו.

לקביעת תור
    סגירה
    מה קורה לי?

הוספת תגובה

• מה קורה לי?

03/11/2007

לאושו שלום
    קודם כל עליך למצא רופא מטפל בהקדם האפשרי. יש מצב שנקרא מחלה ביפולרית של גלים מהירים. יש למצב הזה גורמים שונים, בינהן טיפול בנוגדי דיכאון. בדרך כלל מפסיקים בהדרגה את הטיפול נוגד הדיכאון. אפשר גם שתפקוד לקוי של בלוטת התריס יכול לגרום לזה. אלו המלצות כלליות ולא אישיות. הכי חשוב שתמצאי רופא שידריך אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקסט זה כדור מסוכן
    ירון
    02/11/2007

סרוקסט כדור מסוכן.
    כאשר התחלתי ליטול אותו לפני מס' שנים התחלתי לחוות מחשבות אובדניות, מה שלא היה לי מעולם.
    במשך הנטילה כאשר היו נגמרים לי הכדורים הייתי ב"קריז"- הייתי מאוד אגרסיבי, הייתי מתעצבן בקלות, ומתפוצץ מעצבים מכל דבר קטן. הבאתי אגרופים לקיר מרוב עצבים. ואני ביסודי אדם מאוד רגוע ושליו ששום דבר לא מוציא אותו משלוותו. אני מניח שאם אדם שיש לו כבר נטייה מראש "להידלק" היה לוקח את הכדור הזה היה יכול להיות אסון. (ואולי כבר קרו מקרים כאלה).
    אנא הימנעו מלרשום סרוקסט למטופליכם, אנשים בחו"ל שחטו משפחות שלמות כאשר היו מטופלים בכדור זה.

לקביעת תור
    סגירה
    סרוקסט זה כדור מסוכן

הוספת תגובה

• בנוסף מה ששכחתי לציין

ירון
    02/11/2007

שכחתי לציין עוד מ"נפלאות התרופה": חוסר יכולת להגיע לפורקן בסיטואציה מינית, עליה רצינית במשקל, אטימות רגשית ועייפות. כעיקרון עם כל תרופות SSRI זה קיים אבל עם סרוקסט זה הכי בולט. "הלהיט" החדש ציפרלקס שרושמים היום לכל בן אדם לא שונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף מה ששכחתי לציין

02/11/2007

לניצן שלום
    אני מבין שסבלת לא מעט מתופעות לוואי של הסרוקסט. כל תרופה יכולה לגרום לתופעות קשות לכן צריך להיות מעקב רפואי צמוד במיוחד בתחילת הטיפול. אי אפשר לעשות הכללה כ"כ רחבה כפי שאתה עושה לגבי התרופה. לא מעט אנשים נהים מהתרופה והדיכאון או החרדה טופלו בהצלחה רבה. חשוב לזהות תופעות לוואי מוקדם ולטפל בהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה
    אני
    01/11/2007

אני בת 28 ויש לי בעיה/הפרעה שמלוה אותי כבר מגיל ההתבגרות-כאשר אני עולה במשקל ואפילו מספר קילוגרמים בודדים-זה מדכדך אותי ומוריד לי מאוד את הבטחון מאוד.
    שכלית אני מודעת שזה מעט וחוזרים לשגרה של אכילה בריאה והכל יורד אבל רגשית זה מערער אותי....מה עושים?למי פונים?תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה

הוספת תגובה

• הפרעה

01/11/2007

לאורית שלום
    אני מציע לך לבדוק בפורומים של הפרעות אכילה הקיימים ב Bok לדעתי שם תקבלי מענה רחב יותר לשאלותיך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייי
    ללין
    31/10/2007

נראה לי שפה יותר מתאים שאכתוב..
    אני מטופלת בחרדות ודיכאון קיבלתי לפני כמה ימים ציפרלקס והכדור נראה לי מחמיר את המצב
    אני מקבלת הבזקים בעיניים פתאום לא רואה טוב ואפילו עד כדי ראיית שחור מעיין טישטוש
    משהו שגורם לי לאבד את ה"צפון" כמו שאומרים ממש מפחיד ולא יודעת מה עלי לעשות בעקבות כך..
    אם לא אובחנתי נכון.. למי אני יכולה לגשת על מנת שיעזור לי בטיפול נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    הייי

הוספת תגובה

• הייי

01/11/2007

ללין שלום
    כאשר מתחילים טיפול להתקפי חרדה אפשר לראות תקופה קצרה של החמרה של הסימפטומים. לכן מתחילים עם מינונים נמוכים ומעלים מאוד בהדרגה. במצבך אפשר להקטין את המנון וכעבור שבוע לנסות לעלות שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה
    רותי
    31/10/2007

אני שוקלת עכשיו לתבוע את הפסיכיאטר שלי מאחר והוא טיפל בי בצורה רשלנית. אני כבר מעל 7-8 חודשים על טיפולים שונים כל כמה שבועות מחליפים לי כל פעם כדור כי אף כדור לא עוזר לי לתפקד באופן נורמלי. אני שוקלת ליתבוע אותו מכיוון שהוא הפסיק לי כדור שלקחתי במשך 7 שנים ושהיה יעיל בצורה שלא תאמן. אני תיפקדתי וחשבתי והגבתי בצורה מצויינת עם הכדור הצמחי קלמה שקונים בכול סופרפארם והפסיכיאטר החליט להפסיק לי את הטיפול בכדור הזה ועד היום הוא כל הזמן מנסה תרופות אחרות עלי. מה דעתך על העיניין הזה? אני חושבת שאין לו זכות להחליף לי כדור עם דווקא אותו כדור שהחליף עזר לי בכול הסימנים גם החיוביים וגם השליליים ? מי הוא שהוא יתכנן לי את החיים? למעשה הוא הרס לי אותם, ועכשיו אני אדאג שישלם על זה. ודרך אגב הוא כל כך מופרע הפסיכיאטר הזה שהוא דאג שאני לא אראה את הכדורים שאני לוקחת, כלומר אני לוקחת אותם בלי ליראות אותם, למה הוא עשה את זה בישביל שלא אקח קלמה? לדעתי הוא חולני וכול הטיפול המזוויע הזה שלו חולני. אשמח לישמוע את דעתך בנידון .
    בתודה מראש רותי

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה

הוספת תגובה

• תשובה לרות

ד''ר ערן ואדים הראל
    01/11/2007

במידה וכוונתך לקלמנרבין אזי איני מכיר שימוש בתרופה זו כטיפול בסכיזופרניה. כשבאים לטיפול אצל פסיכיאטר הוא ממליץ על טיפול בהתאם לידע מחקרי מוכח. מעבר לכך איני יכול להתייחס לפנייתך.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה קשות וטיפול ברסיטל
    רחל
    31/10/2007

שלום לכולם
    אני סובלת מחרדות מאוד קשות ואני גם חייבת לציין שאני גם מאוד מפחדת מכדורים
    הגעתי לפסיכיאטרים וכולם הבחנו שאני סובלת מחרדות ואגרופביה בהתחלה טופלתי בפסקאט שגרם לי לתופעות לוואי מאוד קשות וזה בחילות ללא הפסקה ירידה בתאבון ואני חייבת לציין שאני שהמישקל שלי היה 43 ק"ג אבל ביגלל הפסקט ירדתי במישקל לפחות ב6 ק"ג וזה גרם לי לחוסר שינה וחוסר תיפקוד ובילבול ואפילו למהזיות בהמלצת הפסיכאטר הפסקטי את הפסקט והחליפו לי לרסיטל להתחיל עם חצי כדור ללעולות בהדרגה אבל גם הרסיטל גורם לי לבחילות מאוד מתרידות וחוסר שינה נאמר לי שהרסיטל הוא אחד הכדורים שגורמים לפחות תופעות לוואי וזה כדור מאוד עדין
    ובמקביל אני גם שותה כדורים להרגעה קסאנקס כשהתחלתי עם הרסיטל והרגשתי את תופעות הפסקתי למשך שבוע ובהמלצת הפסיכיאטר שאמר לחזור לרסיטל וכך עשיתי חזרתי לרסיטל וכל פעם שאני לוקחת את הכדור מתחיל לי תופעות הלוואי הקשות ,
    אני חייבת לציין שאני מאוד אוהבת ניקיון ושהבית מסודר אבל מאז התקפיי החרדות זה נעשה פחות בכל משקשור לניקיון אבל אני עושה מאמצים כדאי לעשות סדר בבית אבל כל כמה דקות אני חייבת לשבת כי אני מרגישה את התקפיי החרדה או את תופעות הלוואי סחרחורות ובחילות וחוסר איזון בגוף אני כימעט ולא ישנה בלילות וגם חוסר התאבון משפיעה מאוד כל פעם שאני חושבת על אוכל ישר באים לי בחילות אני נשואה +3 ילדים ובעלי תומך ועוזר לי מאוד בעלי עובד בחצי מישרה אחריי הצהריים ולי קשה להישאר לבד בבית ואמא שלי באה אליי ונישארת עד שבעלי חוזר מעבודה. לי זה מאוד קשה להרגיש שאני כאילו גורמת לעומס על אחרים ,
    האם אני צריכה להמשיך עם הרסיטל ובמקביל להמשיך עם הקסנקס והאם הרסיטל יעזור לי אחריי שהגוף היתרגל כי אני מאוד מפחדת מתרופות ונאמר לי גם שכל תופעות הלוואי זה ביגלל החרדות וזה יעבור עם הזמן והאם אני יכולה להמשיך לקחת חצי כדור במקום שלם
    הודה לכם מאוד עם תוכלו לעזור לי
    תודה מראש רחל

הוספת תגובה

• בבקשה מחכה לתשובה דחוף תודה מראש

רחל
    31/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה קשות וטיפול ברסיטל

01/11/2007

לרחל שלום
    תרופות כמו רסיטל ופקסט יכולים לגרום לתופעות של בחילות ואף הקאות. יש אנשים שמראים רגישות מיוחדת לקבוצה שנקראת ssri הכוללת תרופות כמו פקסט, פריזמה, פבוקסיל, לוסטרל ועוד. כאשר מראים רגישות גדולה לשתי תרופות מהקבוצה הזו מנסים תרופות מקבוצות אחרות. הטיפולים למצבי חרדה רבים היום. יתכן והרופא לא מבין את חומרת התופעות מהן את סובלת. תמשיכי לנסות, בסוף מוצאים פיתרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חששות....ומחלות
    דניאלה
    31/10/2007

היי
    אני בת 25 סטודנטית לתואר ראשון נשואה שנה וגרה בכפר של בעלי.
    כשהייתחי בת 15 אימי חלתה בOCD שהיא נגעלה מכל דבר שיש בבית פרט למיטה שהיא יו\שנת בה והייתי אלצת לכבס ביד בגדים למרות שיש מכונה חדשה....יש לי זכרונות נוראיים מהתקופה שהייתה צועקת כל יום הייתי לפעמים מנסה לעשות מה שאומרת ולא לגעת ברהיטים שונים בבית לפעמים דןווקא מנסה לגרום לה להתרגל לגעת בהם שוב אך כלום לא היה עוזר, אני זו שהייתי לוקחת אותה לפסיכיאטר והייתי שואלת איתו איזו דרתך התנהגות טובהה ולא היתה לו תשובה.המלצתו היתה שעובדת סוציאלית תבוא הביתה אך היא גרועה חבל,ז ולא הייתה עוזרתץ ואין לה הכשרה לזה....עוד היתה מאשימה אותי שבגללי חלתה ושלא הייתי צריכה להיוולד וכו...אבי אפילו היה קורא לה שטן ולא מבין כלום אחי היה בן 10 ואני זו שהתמודדתי תמכתי ולעיתים נשברתי ואמרתי לה את משוגעת צריך לאשפז אותך...
    דודותיי אמרו לי שגם אחותן חלתה באותה מחלה....והיא לא לקחה תרופות ועד עכשיו יש לה סימנים של המחלה .....עכשיו בן של אחות של אימי מראה סימנים מדאיגים הוא בן 40 רווק חזר מעיר מסוימת שגר בה לבית הוריו אביו לקה בשבץ מוחי ונפר לפני חודש מסרב להבין שהאב מת למרות ששהה איתו בבית חולים טוען שהשב,כ רודף אחריו שמדברים עליו בטלוויזיה....לא יוצא מהחדר ולא התקלח חודשיים ומסרב לקבל טיפול.....
    אז ככה בינתחיים אין לי ילדים אך אני דואגת אם בכלל אוכל לגדל ילדים...בחופשות מהלימודים אני נכנסת לדכאונות אף אחד לא מקבל אותי לעבודה זמנית ואני בבית יושבת ובוכה ומרגישה מיואשת...בתקופת לימודים אני בסדר גמור וכנ,ל שאני עובדת מצבי משתפר....אני דואגת מזה שלא אתאקלם במקום החדש בעלי רוצה אותי עם ביטחון עצמי ולא כ"כ תומך בי בעניין הזה מה שמוריד לי את הבטחון עוד יותר...לצערי גם אין לו חשק מיני רק פעם בחודש אני דואגת שהמצב לא ישתפר....אני דתייה מתרבות דתית כך שאם אתגרש אשאר בודדה ועצובה....מצד שני חיי הנישואין האלה מדכאים אותי ומרגישה דחויה ומגעילה .....אין לי שום יכולת ליזום סקס כי עברתי התעללויות בבית הספר שכללו הכאות השפלות בקללות וכו...ע"י הבנים בכיתה (לא משהו מיני)דואגת מזה שאני לא אהיה אישה טובה ובעלי יבגוד בי..שאני לא אהיה אימא טובה....שלא אמצא עבודה אחרי הלימודים.....גם מאוד פוחדת לקבל את המחלה של אימי סך הכל יש שלוש אנשים חולים מתחום הנפש במשפחתי שזה המון....איך אני גורמת לעצמי להירגע?....

לקביעת תור
    סגירה
    חששות....ומחלות

הוספת תגובה

• יעוץ פסיכיאטרי / פסיכולוגי

ד''ר אירנה נתנאל
    01/11/2007

דניאלה שלום,

את עברת ילדות לא קלה, התמודדת עם חוויות קשות בבית ובבית הספר. לטלטלות אלו ישנן השפעה רבה על חייך, על יחסים עם אנשים הסובבים אותך, על הביטחון העצמי, הערכה עצמית שלך וכו'. את זקוקה לעזרה מקצועית כדי לעבד את החוויות וללמוד כיצד הן משפיעות עליך בחיים היום יומיים כדי להתמודד עם פחדים וחששות שמלווים אותך.

אשמח לענות על שאלות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה