פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בסכיזופרניה
    רותי
    31/10/2007

רציתי לדעת למה לא מטפלים בחולי סכיזופרניה קטטונית בתרופות נרקוטיות כמו מורפיום אף על פי שידוע שתרופות אלו טובות מאוד לטיפול במחלה זו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בסכיזופרניה

הוספת תגובה

• תשובה לרותי

ד''ר ערן ואדים הראל
    01/11/2007

תכשירים אופיאטים כמו מורפיום יכולים בעצמם לגרום לקטטוניה. אולי התכוונת לנוגדי אופיאטים שנחקרים כטיפול אם כי זה בשלב מחקרי בלבד. [
    בברכה,
    דר' הראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס + MSM
    אמיר
    31/10/2007

שלום,

בחודשים האחרונים אני נוטל ציפרלקס (שהביא לשיפור ניכר באיכות חיי ובתפקודי היומיומי).
    הומלץ לי לקחת MSM או בשמו המלא Methylsulfonylmethane להקלה על כאבי צוואר.

האם ידוע לכם על כל תגובה בין שני החומרים ו/או האם יש כל מניעה לצריכתם במקביל.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס + MSM

הוספת תגובה

• שלום לאמיר

ד''ר ערן ואדים הראל
    01/11/2007

לא ידוע על אינטראקציה בין תרופתית בין שני תכשירים אלו.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי פאניקה אחרי הפסקת הריון דחוף
    אנה
    28/10/2007

אני אמא ל 4 ילדים לפני כ 3 חודשים בשבוע 19 להריון עובר מת עברתי גרידה ומאז אינני מצליחה לחזור לחיים נורמלים. אני סובלת מנידנוד הפרעות ראיה ועוד מון תחושות של כאב שמטייל לי בגוף.
    התחלתי לחוש גם התקפי פאניקה וחרדה קשים. נסיתי לצאת מזה בעזרת דיקור סיני אך ללא הצלחה
    כעת אני לוקחת לריבן וסרוקסט. בעיה שיש לי כנראה חרדה בפני התרופות האלה אם כי אני רק לקחתי חצי כדור פעמיים. אני לא רואה פתרון לבעיה כל המשפחה סובלת יחד איתי האם אני אצא מי זה

הוספת תגובה

• התקפי פאניקה אחרי הפסקת הריון דחוף

31/10/2007

לאנה שלום
    מאוד שכיח שהתקפי חרדה יופיעו לראשונה אחרי פעולה גינקולוגית כזו או אחרת. את צריכה לקבל את הטיפול ולהפסיק לסבול. סרוקסאת תרופה מאוד טובה. תיזהרי מעליה במשקל ופרעות בתפקוד המיני.בהצלחה. התקפי חרדה עוברים מהר אחרי תחילת טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דן
    26/10/2007

שלום
    אני מיצטער שאני שואל עוד שאלה בנושא זה אבל אם תוכל לענות לי על השאלה אז אני יודה לך מאוד בבדיקת SPECT לפעמים במצבים נפשיים
    היא לא יוצאת טובה האם במחקרים שנתנו תרופות והתרופות עזרו ובדקו עוד פעם
    את הבדיקת SPECT אחרי שנתנו תרופות האם ראו שהSPECT חזר למצב תקין
    אני ממש ממש ממש יודה לך אם תוכל לענות לי על השאלה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לדן

ד''ר ערן ואדים הראל
    27/10/2007

שלום לך,
    זה מאוד תלוי באיזו מחלה או הפרעה נפשית מדובר ובאיזה שלב במחלה נעשית הבדיקה. יש מצבים נפשיים כדיכאון שיכולים להראות שינוי ב- SPECT אשר חוזר לנורמה עם רמיסיה של הדיכאון.
    בברכה
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' גרינהאוס או ד"ר ואדים הראל
    מיכל
    25/10/2007

אני סובלת ממחשבות כפיתיות וסכיזופרניה נוטלת לפונקס,
    האםטיפול ב- T/M/S (שנמצא אצלך בקליניקה )יעיל למצב הזה , או אולי יגביר את הכפיתיות.

הוספת תגובה

• תשובה למיכל

ד''ר ערן ואדים הראל
    27/10/2007

שלום לך,
    בשלב הנוכחי אין מספיק מידע לגבי הטיפול בגרייה אלקטרומגנטית לסכיזופרניה ו- OCD כהסתמנות משולבת. בבי"ח שלוותה אנו עורכים מחקר שבודק את היעילות של גרייה אלקטרומגנטית לשלב הכרוני של סכיזופרניה. את מוזמנת לפנות ולקבל פרטים: 097478644 לבקש את לירון.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הפרעת אישיות היא בעיה נפשית?
    מאיר
    23/10/2007

פסיכולוג טען בפני שלפחות 50% או אפילו 70% מהאוכלוסייה הכללית יש הפרעת אישיות כלשהי ולכן השאלה האם זה נחשב להפרעה נפשית למטרה כלשהי, כמו נכות מביטוח לאומי, או שזה סתם קישקוש שלא מתייחסים אליו ברצינות.
    ואם זה לא הפרעה נפשית, אז מדוע פסיכיאטרים (לא פסיכולוגים) משתמשים באבחנות מסוג כזה שגורמות לפגיעה קשה בדימוי העצמי של המאובחן וגם בד"כ לא מציעים למאובחן שום טיפול אפקטיבי או אפילו קצבת נכות?
    רוצה לציין שדעתם של הפסיכולוגים שאין מדובר בהפרעה נפשית כי היא חלה כמעט על כל אדם באשר הוא ורק הפסיכיאטרים ממשיכים להשתמש באבחנות הנ"ל בלי שום אפשרות לעזור.

הוספת תגובה

• מבקש תשובה של פסיכיאטר

מאיר
    24/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה למאיר

ד''ר ערן ואדים הראל
    27/10/2007

שלום לך,
    הפרעות אישיות לסוגיהן הינן הפרעות די שכיחות אם כי האחוזים שהזכרת מופרחים ומדובר באחוזים נמוכים יותר. אתה צןדק שאבחנה כזו כשניתנת יכולה לפגוע בדימוי העצמי אבל זה נושא אחר. הצורך לאבחן דפוסי אישיות ומבני אישיות נובע מכך שלעיתים במידה ודפוסי אישיות מסויימים מוקצנים זה פוגע ביכולות של אותו אדם להתנהל בחברה באופן נורמטיבי וגורם לסבל ולמצוקה אצלו. ישנם טיפולים בעיקר פסיכותראפיים אשר מומלצים להפרעות אישיות מסויימות. עוד צורך באבחון הפרעת אישיות הוא שכאשר אותו אדם סובל בנוסף מהפרעה פסיכיאטרית אחרת כדיכאון או חרדה אזי לעיתים דפוסי האישיות משפיעים על אופן הטיפול, על בחירת הטיפול ועל התגובה לטיפול. ישנם הפרעות אישיות קשות אשר בגינם גם מגיעים לאשפוזים פסיכיאטריים ובמצבים כאלה יש הכרה מביטוח לאומי.
    מקווה שעניתי לך,
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום! שאלה ובקשה להמלצה!
    טום
    23/10/2007

שלום לפורום ולרופאים!
    מתנצל מראש על האורך..
    אני מאובחן כסובל מהפרעת אישיות גבולית,עם חרדה חברתית! אני נמצא בטיפול פסיכולוגי (אם כי לא תרופתי)
    המצב שלי מידרדר מיום ליום במיוחד כיוון שאין לי מסגרת ואני לא מצליח להשתלב באף עבודה או מסגרת כלשהיא, מאז שיחרורי מהצבא.גם בצבא לא השתלבתי ד"א ויצאתי על סעיף נפשי כרגע אני לא מתפקד בכלל!!!
    :(
    המטפל שלי הציע לי לפנות לקבלת נכות מבטל"א! עשיתי זאת ולא התייחסו בכלל ברצינות לפניה שלי לא נתנו לי שום דבר שיכול לעזור לי בשיקום או משהו... קבעו לי אחוזים מגוכחים והכול בזלזול במצבי

אני כבר בתהליך של ערעור כי אני לא הולך לוותר על זה-השאלה שלי היא אם לביטוח לאומי "מספיק"

האבחנה שלי הפרעת אישוית גבולית וחרדות על מנת לקבוע לי אחוזי נכות שיאפשרו לי להתחיל שיקום? או שאני צריך להיות חולה במחלה נפשית קשה בשביל ל"זכות" במה שמגיע לי?

האם אתם יודעים את החוק לגבי העניין הזה? ומהי המלצתכם בעניין? אגב,יש לי גם גלישות פסיכוטיות לעיתים לא שזה גרם להם להתייחס אליי יותר ברצינות.. תרופות לקחתי בעבר ואף אחת מהן לא עזרה לי... ד"א... כרגע אני לא נוטל שום טיפול תרופתי!!!

בכל מקרה תודה מראש אשמח לתשובה! מתנצל על האורך השאלה חשובה לי ואני מודאג !

טום! :(

לקביעת תור
    סגירה
    שלום! שאלה ובקשה להמלצה!

הוספת תגובה

• מממ אני מבין שהתשובה....

טום
    30/10/2007

היא שאין תשובה?

או שמא יש סיבה אחרת שלא התייחסו להודעה הזאת?

בכל זאת-אשמח לתשובה ולהתיחסות של הפסיכיאטרים או מישהו...

תודה מראש

טום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום! שאלה ובקשה להמלצה!

31/10/2007

לטום שלום
    השאלה שלך מורכבת. בדרך כלל בועדות סל שיקום מתייחסים הרבה יותר למחלות פסיכיאטריות בתחומים של סכיזופרניה, מניה-דפרסיה ועוד. הרבה פחות להפרעות אישיות.
    אתה צריך להמשיך ולפנות דרך הרופא המטפל או הע"ס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרמים חשמלים בראש
    נופר
    21/10/2007

אני סובלת מתופעה זו ודבר זה מדאיג אותי מאוד.
    הבנתי שזה עלול להתקשר להפרעות רגשיות, במה הדבר קשור?

נ.ב

אין זה קשור לתופעות גמילה כאלו או אחרות מתרופות.

לקביעת תור
    סגירה
    זרמים חשמלים בראש

הוספת תגובה

• שלום נופר,

ד''ר ערן ואדים הראל
    23/10/2007

לא ברור לי למה את מתכוונת ב"זרמים חשמליים בראש". לעיתים הפרעות עצביות נחוות כזרמים חשמליים. הדבר דורש ברור יותר מעמיק. אני ממליץ לך לפנות לרופא משפחה אשר יוכל להפנות אותך לברור הדרוש.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום נופר,

ד''ר ערן ואדים הראל
    23/10/2007

לא ברור לי למה את מתכוונת ב"זרמים חשמליים בראש". לעיתים הפרעות עצביות נחוות כזרמים חשמליים. הדבר דורש ברור יותר מעמיק. אני ממליץ לך לפנות לרופא משפחה אשר יוכל להפנות אותך לברור הדרוש.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' גרינהאוס
    ירון
    21/10/2007

היי,

אני לוקח 60 מ"ג רסיטל לOCD

שאלתי:
    אם אני ארדבמינון או אפסיק לקחת את התרופה, תוך כמה זמןאני ארגיש החמרה בOCD ?

לקביעת תור
    סגירה
    לפרופ' גרינהאוס

הוספת תגובה

• שלום ירון,

ד''ר ערן ואדים הראל
    23/10/2007

ההחמרה יכולה להופיע תוך ימים ספורים עד שבועות. זה תלוי בחומרת הסימפטומים. הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לפני ירידה במינון התרופות.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות
    אורית
    20/10/2007

בעלי בן 23 לקח במשך 4 חודשים רסיטל עקב דכדוך קל וחוסר מוטיבציה לעשות דברים.
    ההשפעה היתה טובה יחסית אך התרופה גרמה לו לבעיות עיכול קשות-שלשולים..כאבי בטן וכו...ולכן הוא הפסיק.
    שאלתי האם יש תרופה אחרת שאינה פוגעת במערכת העיכול ובמניות?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות

הוספת תגובה

• תשובה לאורית

ד''ר ערן ואדים הראל
    23/10/2007

שלום לך,
    ישנם תרופות נוגדות דיכאון ממשפחות שונות. יש תרופות שיש להם פוטנציאל נמוך יותר לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול ולפגיעה בתפקוד המיני. על מנת להתאים תרופה אני ממליץ לכם לפנות לרופא המטפל.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Globus histericus
    יעל
    20/10/2007

שלום דוקטור,

אובחן אצלי גלובוס בגלל מחנק / כמו משהו תקוע לי בגרון כבר 8 חודשים

אני לוקחת כבר חודשים Alpralid 0.5 , זה עוזר לי אבל לא לגמרי , ואני גם מרגישה שאני התרגלתי ולא יכולה בלי הכדורים האלה .

אולי יש איזה תרופה אחרת בשביל שההרגשה תעלם לגמרי ?

תודה מראש
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    Globus histericus

הוספת תגובה

• Globus histericus

23/10/2007

לדנה שלום
    Globus histericus

נחשבת לתופעה פיזיולוגית בה שרירי הגרון מתכווצים וגורמים לתחושת מחנק. אין הסבר טוב לתופעה ובדרך כלל היא נחשבת לקשורה לחרדה או למצבים פסיכולוגים. הטיפול מתרכז בתרופות הרגעה וטיפול פסיכולוגי. לאחרונה נעשו ניסיונות לטפל בתופעה בעזרת גרייה מגנטית למוח. הטיפול הוא לא מכוסה על ידי סל הטיפולים. לפרטים את יכולה להתקשר ל 03-6962733

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת רמרון
    יואב
    20/10/2007

לקחתי במשך תקופה של כחצי שנה רסיטל 20 מ"ג - 2 כדורים ביום וריספרדל 1 מ"ג - כדור ביום

עקב פגיעה בחשק המיני הוסיף לי הפסיכאטר רמרון 30 מ"ג - כדור ביום. מזה כ 3 חודשים אני לקוח את כל 3 הכדורים. עליתי במשקל ואני מרגיש עייפות רבה אני מעוניין להוריד את הרמרון. האם יש צורך לשנות את מינון הכדורים האחרים או שאין בעיה פשוט להפסיק עם הרמרון ???

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת רמרון

הוספת תגובה

• הפסקת רמרון

20/10/2007

ליואב שלום
    המלצות טיפוליות אישיות עדיף לקבל מהרופא המטפל. רמרון תרופה שנוטה לגרום לעלייה במשקל. ריספרדל ורסיטל יכולים לגרום להפרעה משמעותית בתפקוד המיני. יתכן ויש צורך לבדוק את רמת הפרולקטין בדם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות דחוף
    מיכל
    19/10/2007

שלום אני סובל מחרדות ומחשבות כפיתיות מספר שנים ניסיתי תרופות ממשפחת הSSRI SNRI בלא הטבה משמעותית הרופא שלי הציע לי לקחת דפרקסן ממשפחת הטרציקילים רציתי לדעת אם הכדור דפרקסן יכול לעזור במצב הנפשי שלי

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות דחוף

הוספת תגובה

• הודעה של: משה

20/10/2007

למושה שלום
    ההמלצה של הרופא טובה. דפרקסן יכול לעזור למצבי דיכאון וחרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה
    מנחם
    19/10/2007

גילו אצל אימי סכיזופרניה פרנואידית שלפי דעת הרופאים התפתחה במשך 10 שנים לאט לאט (עד שאושפזה בכפיה בשבוע זה. ברצוני לשאול :
    1. איך צריך להיות היחס שלנו אליה בזמן האישפוז?
    2.התסמינים שיש לה הם חיוביים, והשאלה היא האם להרבות בביקורים של בני משפחה אחים ילדים וכו' או שזה ישפיל אותה שכולם רואים באישפוזה במזרע.
    3.האם לקבוע לה מה לעשות בחייה הפרטיים לאחרי האישפוז או לא, לדוגמא: היא התגרשה מבעלה במהלך השדנים האחרונות (בהם היתה חולה כנ"ל) הם להחזיר אותם ע"י לחץ עליה או שיש לה אפשרות לאחרי הזריקות והטיפול לדעת מה טוב לה.
    4. יש מבני משפחתה מדרגה ראשונה שגם מתלוננים על מיחושים(אלרגיות) גופניות,( וכן נוטים להפריז ולהכפיל את המציאות) אבל מתפקדים בביתם ובעבודתם (אם כי בחלישות ), האם יש מקום לומר להם שכדאי להם להיבדק או לא?

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה

20/10/2007

למנחם שלום
    תשובה לשאלות שלך אהיה אפשרי רק אחרי שתוצאות הטיפול תהיינה ברורות. אם המצב טוב יותר אמה שלך תצליח להיות עצמאית יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליקויים/ נכות? לד"ר גרינאהוס
    אורית
    18/10/2007

שלום ד"ר גרינאהוס,

שמעתי רבות אודותיך ובמקרה מצאתי עכשיו שאתה גם מתנדב ותורם בפורום זה.
    מתנצלת מראש על האורך אבל כתיבתי אליך חשובה לי ביותר!

אני בת 34, רווקה.

בגיל 31 חוויתי גלישה פסיכוטית קצרה וחולפת.
    מאחר והייתי עדיין מועסקת בחברה, המשכתי לעבוד ולקח לי כשלושה חודשים עד שחזרתי לעצמי.
    הממה...בעקבות לחצים כבדים בעבודה, פיטורים, דחייה ופרידה מבן- זוג נכנסתי למעין שוב גלישה פסיכוטית, כשאני מנותקת חלקית אך בחרדה איומה ואינטנסיבית שנמשכה בסביבות החצי שנה.
    היו לי מחשבות פרנואידיות ומחשבות יחס בלבד. היו לי בעיקר בעיות בתחום החשיבה (הרבה מאוד אסוציציות, דימויים, חיבורי שפה חשיבה פאסו פילוסופיה וכו').
    מאז ועד היום, לא אובחנתי כסובלת מהפרעה פסיכוטית. וגם נעשו לי טסטים.
    ורק לאחרונה אני מצליחה לשוב ולנסות שוב לעבוד ולחזור ללימודים גבוהים...(לא יודעת מה יהיה...כי אני חשה עדיין בירידה תפקודית).
    שאלותי:
    1. האם ייתכן שעדיין לא הצליחו לאבחן אותי כחולת סכיזופרניה שמא אולי אני דווקא במיעוט שסובל מהמחלה באופן סמוי או בצורה הפשוטה שלה (שרק כעבור שנים רבות יוכלו לאבחן נכונה ע"פ הידרדרות איטית)? (אין רקע למחלה במשפחה).
    2. האם ייתכן שהירע מזלי ואני נמצאת במיעוט של האנשים אשר נותרו עם נזקים בלתי הפיכים, דייהנו: לליקויים?
    אני חשה לא כמו קודם למשבר. אני חשה בירידה תיפקודית, מחשבה איטית ולעיתים לא מאורגן מספיק, אם זה בא לידי ביטוי בכתיבת הודעה או מכתב.
    אני חושבת גם שהרגש שלי מצומצם ושטוח משהו- אין את העומק, המגוון, הצבעים שהיו קודם.

ובעיקר, בעיקר- לא חזרה לי תחושת החיות, השמחת חיים והחיוניות הכה רבה שהיתה קודם וזה קשה לי בצורה שאין לי מילים לתאר זאת.
    הייתי בחורה שמחה, חיה, מלאה בחיוניות!!!

טופלתי בתחילה ברספרדל 0.5 לחילופין בסוליאן 100 מ"ג וזאת לאחר בכלל האפיזודה הפסיכוטית!!!
    שתרופות אלו ניראו כלא מתאימות לי עברנו לסרוקסט, פריזמה, ציפרלקס וסימבלטה 60 מ"ג.
    כמו- כן, מדי פעם אני נוטלת קלונקס בגלל תחושות חרדה קשות ואולי גם תחושת נתק.

כיום אני ללא טיפול תרופתי, מתלבטת אם לחזור ולקחת משהו... ואם כן אז מה כדאי?

בכל אופן, אשמח אם תשיב לי על שאלותי מאחר ואני עסוקה בהם בכל יום מחדש ונותרת ללא מענה הולם, ללא תשובות כלל.

אני חשה גם בירידה בזכרון, ביכולת לזכור ו/ לקשר ולעשות חיבורים.
    בולט ביותר- חשיבה איטית, שבה לידי ביטוי שכל פעם אני נזכרת בעוד משהו.שיש לומר או לשאול..שקודם לא היו עיכובים או דיליי...

(ומאידך, אני חושבת לעיתים שאני היפוכנדרית, מאחר והרופא שלי טען שאדם בעל ליקויים או נכות נותרת, אינו מודע כלל לאובדן ולחסר.
    ובכלל אני מבולבלת עקב כך, אולי אני נותרתי נכה/ לקויה בלי המודעות לכך בכלל).

אשמח ביותר לשמוע את דעתך המקצועית, המקיפה והרחבה....

בתודה מראש
    אורית

הוספת תגובה

• רציתי להוסיף ולשאול

אורית
    18/10/2007

באשר לדכאון לכשעצמו.
    קראתי רבות אודות דכאונות וסוגיו השונים.
    ממה שקראתי, התרשמתי שמרבית מהמקרים, דכאון אחרי אירוע משבר חריף כמו שתיארתי עלול להוביל ולהשאיר לכל החיים- דכאון כרוני.
    האם נכון הדבר? האם זה כלל ברזל?

בכל זאת אני כבר במצב זה למעלה משלוש שנים ויותר...

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליקויים/ נכות? לד"ר גרינאהוס

20/10/2007

לאורית שלום
    קראתי את ההודעה הארוכה שכתבת ועלי להסכים שיש לך "הרבה צרות", קודם צריך לאבחן את מצבך טוב. לא ברור האם את סובלת מסכיזיפרניה או סוג של מניה דפרסיה. אין ספק שקיבלת תרופות רבות כנראה ללא תגובה מספקת. צריך להמשיך ולנסות.
    לשאלה האם יש לך סימפטומים של סכיזופרניה לא כ"כ ברור. יש במחלה הזו דבר שניקרא סימנים שלילים. אלו קשים לטיפול. נראה שהאפטיה, חוסר מעוף ועוד, חזקים אצלך. תפני לרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר גרינהאוס,איך הגעת בכלל לסכיזופ

אורית
    20/10/2007

לסכיזופרניה או מאניה דפרסיה.
    הלכת רחוק מדי ועוד באינטרנט נתת כביכול הבחנה- היזהר מכך, הייתי אומרת!

אין לי אבחנה של מחלה אלא, שאריות עדיין של דכאון שלאט לאט מתפוגגות.

הרי ידוע, שגם אפטיה וחוסר חשק וחוסר יכולת להינות קשורים לדיכאון- איך הלכת כ"כ רחוק????

והרי ידוע שלא כל פסיכוזה (או שמא גלישה), היא בהכרח מחלה!!!!
    לפעמים סיגר הוא רק סיגר, ד"ר!

מזל שאני לא בחרדה או בתקופה של טרם האיבחון- אחרת פשוט הייתי מתעלפת למשמע תגובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר גרינהאוס,איך הגעת בכלל לסכיזופ

20/10/2007

לאורית שלום
    אני מסכים איתך 100% שאינטרנט זה לא המקום לתת אבחנות ולא נתתי לך אבחנות. הגבתי לשאלות שכתבת. אשמח להגיב פעם נוספת אם תבהירי את שאלותיך. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה אבל

ילד מופרע
    22/11/2007

את זו שהזכרת סכיזופרניה, מה את רוצה מהרופא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה