פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יפול בנרייה
    מרים
    21/08/2007

בני חולה במחלת הסכיזופרניה כ-14 שנה, הוא עמיד לתרופות אך הטיפול היחיד שעזר לו לזמן קצווב היה E.C.T. אך מפאת משקלו הגבוה כ-160ק"ג בעיקר בגלל הזיפרקסה הרופאים אינם מוכנים לעשות לו זאת מה גם שהוא מסרב לחתום.
    הייתי רוצה לדעת אם הטיפול בנרייה יכול להייטיב את מצבו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יפול בנרייה

הוספת תגובה

• לד"ר

שאול
    22/08/2007

מהו הטיפול ב- e/c/t אפשר לקבל הסבר על הטיפול הזה ,

האם כל חולי סכיזופרניה יכול לקבל טיפול זה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,

ד''ר ערן ואדים הראל
    23/08/2007

הטיפול בגרייה אלקטרומגנטית נחקר כטיפול בתחומים שונים בפסיכיאטריה. מרבית המידע קיים לגבי הטיפול בדיכאון בעזרת טכנולוגיה זו. בסכיזופרניה אנו חוקרים את השפעת הגרייה האלקטרומגנטית על השלב הכרוני של המחלה אשר מתאפיין בירידה במוטיבציה, בחוסר הנאה, באדישות לסביבה ובירידה ביכולת לקבל החלטות. תוכלי ליצור קשר עם המעבדה בשלוותה בטל' 09-7478644 תבקשי את שרון או את קרן על מנת לקבל יותר פרטים על מצבו ולקבוע באם הינו מתאים לטיפול.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר ערן ואדים הראל
    שאול
    21/08/2007

בשיחה שקיימתי עם הרופא המטפל שלי בנושא אלקטרומגנטיים הוא שלל את הטיפול,
    האם בשלב מסויים אפשר להגיע אליך לטיפול (באופן פרטי) ולקבל את הטיפול
    במגנטים ?
    תודה מרי

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר ערן ואדים הראל

הוספת תגובה

• שלום מרי,

ד''ר ערן ואדים הראל
    21/08/2007

במידה ואכן מצבך מתאים לטיפול שאנו מציעים במסגרת המחקר נוכל אנו לפנות אל הרופא המטפל ולתת לו פרטים על הטיפול. צרי קשר עם המעבדה בטל' 09-7478644 ודברי עם קרן.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון
    מיטל29
    20/08/2007

אני בת 29,נשואה כבר 7 שנים ללא הריונות קודמים.הנישואין טובים,יש עבודה לימודים הכל טוב.אבל אני מפחדת להכנס להריון,למרות שאני מאד רוצה.אני לא לוקחת גלולות,משתמשים בקונדומים כבר מספר שנים.אני בטיפול פסיכולוגי כבר חצי שנה,כשלפניו היתי אצל פסיכיאטרית שלא הסכימה לתת לי תרופות רק בגלל זה(רק חרדות מהריון ולידה)והפנתה אותי לפסיכו.אני מאבדת תקווה כי אני מרגישה שזה לא עוזר לי.יש לי עוד חרדות אבל לא כאלה שלא מאפשרות לי לתפקד.לדוגמה:קלסטרופביה,חרדת טיסה,מעליות וכ"ו.איך אני יוצאת מזה?איך אני מצליחה לאבד שליטה ולקיים יחסים לא מוגנים?אני מנסה לחשוב שיהיה לי תינוק חמוד,ולדמיין דברים טובים,אבל מיד עולים הפחדים מההריון שאם יקרה משהו רע,ואיך אני ארגיש,מה זה עושה לגוף,לנפש,וכמובן הלידה שלא ניתן להימנע ממנה,ושם יש איבוד שליטה מוחלט,כאבים וסיכונים.הבטחון העצמי שלי נפגע כי אני מרגישה שהפחד מנצח אותי.

לקביעת תור
    סגירה
    הריון

הוספת תגובה

• הודעה של: מיטל29

20/08/2007

למיטל29 שלום
    לא פשוט לענות לך אבל אנסה. צריך להתחיל במילת עידוד. מרכיב מרכזי של טיפול בפוביה כלשי הינו הרצון להתגבר. את זה את צריכה לפתח להאמין שבסופו של דבר תצליחי. יתכן ובמקביל לטיפול הפסיכולוגי כדי לפנות לפסיכיאטר אחר. טיפול תרופתי מאוד יכול לעזור לטיפול בפוביות במיוחד בשילוב עם טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי. הפוביות המרובות שאת מתארת יכולות להגיב טוב לתרופות.
    לפני שאת נכנסת להריון עליך להתייעץ עם מומחה לתרופות בהריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    רוני
    20/08/2007

היי.
    בן 25 ונמצא בחוסר ודאות.
    טופלתי ע"י תרופה בשם ריטלין במשך שנה והחלטתי על דעת עצמי להפסיק את השימוש בה.
    מה שקרה זה שלא הפסקתי עם הכדור בהדרגה,אלא הפסקתי ביום אחד ולא השתמשתי בו יותר (ירדתי מ-2 כדורים ליום ל-0 כדורים). חצי שנה חלפה מאז ונראה שיש לי בעיה...
    הבעיה היא בתפקוד המיני - מגיע מהר לנקודת האל חזור. לא היו לי תלונות בהקשר הזה לפני הטיפול ברסיטל וגם לא בעת הטיפול... שמתי לב לשינוי שחל אצלי זמן קצר לאחר שחדלתי להשתמש בכדורים. מה שקורה זה שהיום כאשר אני נמצא באקט מיני עם בחורה ההגעה שלי מרגע
    החדירה אל נקודת ה-אל חזור היא קצרה (לא יותר מ-1 עד 2 דקות) , וכך גם במצב של אוננות עצמית. שאלתי היא האם הבעיה נגרמה מעצם זה שלא הפסקתי בהדרגה ? האם יש קשר בין הדברים ?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• הודעה של: רוני

20/08/2007

לרוני שלום
    ה"שפיכה המוקדמת" הינה תופעה נפוצה אצל בחורים צעירים במיוחד עם חברות חדשות או כאשר קיים פחד "שהוא לא יתפקד טוב" או שלא אהיה "סופרמן" במיטה. אחד מההשפעות של רסיטל הינו עיקוב הגעה לאורגזמה, לכן משתמשים בו במצבים של שפיכה מוקדמת. מבחינה רפואית מגדירים שפיכה מוקדמת כאשר האורגזמה מגיעה תוך 30 שניות מהחדירה, לכן אתה ביתרון. מקריאת ההודעה שלך לא נראה שיש לך בעיה. תספר לבחורה שאתה קצת רגיש בהתחלה ותן לדברים לזרום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה פרופ' גרינהאוס

רוני
    21/08/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות אובדניות
    שיר
    19/08/2007

שלום,
    יש לי מחשבות אובדניות שהולכות וחוזרות כבר יותר מ-10 שנים. הן מופיעות גם כשאני בתקופה טובה בחיים, אולי כי אני לא מאמינה שהתקופה הטובה תמשיך. ניסיתי להתאבד כבר 3 פעמים אבל אף אחד לא יודע מזה, פעם אחת חתכתי את עצמי באימפולסיביות והפסקתי וחבשתי את עצמי לפני שזה היה מצב קריטי מדי ופעמיים אחרות לקחתי כדורים ובסוף הקאתי אותם. אני לא באמת רוצה למות אבל אולי אני ינסה להתאבד עוד פעם והפעם אני כן יצליח. ניסיתי לקחת פרוזק חודש וזה לא עשה כלום אז הפסקתי. מה אני יכולה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות אובדניות

הוספת תגובה

• מחשבות אובדניות

20/08/2007

טוב שאת כותבת לנו על מה שעובר עליך אבל תעשי עוד צעד ותפני להערכה מסודרת אצל מטפל נפשי, רופא, פסיכולוג, עובד סיציאלי, כדי גם שתשתפי משהו קרוב אליך על מה שעובר עליך. מחשבות אובדניות לא מופיעות סתם!! כנראה עברת דברים קשים או קשה לך כיום. את זקוקה להערכה מקצועית, על תדחי אותה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה רצינית
    רוני
    18/08/2007

שלום!
    אני בן 31 מזה כ10 שנים יש לי בעיה -אני לא יודע אם זה המקום המתאים או לא
    בכל מקרה זה התחיל בשרותי הצבאי בלבנון
    שבו חוסר הבטחון התחיל לרדת
    וכל דבר אני מתחיל לחשוב עליו ביסודיות כי אני פוחד שאשכח
    בפועל אני חושב על כל דבר כ"כ הרבה זמן כשמגיע הרגע אני עושה אותו ללא בעיה
    לאחרונה זה החמיר
    וכל דבר בסיסי בחיים יכול להוות לי עניין למחשבה רבה
    אני עובד בחב' הייטק גדולה ונחשב לעובד טוב מסור
    הבעיה שאני לא רגוע עקב מחשבות וזה גורם לי לחוסר רכוז
    "ולחלום" כל הזמן כאילו אני בעולם אחר.
    יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה רצינית

הוספת תגובה

• שלום יוסי

ד''ר ערן ואדים הראל
    19/08/2007

נראה כי העיסוק המחשבתי אותו תארת גורם לך סבל רב במשך הרבה מאוד זמן. יש מקום לברור מקיף יותר של טיב המחשבות וכיצד הן נחוות על ידך. כמו כן יש צורך לקבל תמונה יותר נרחבת על הווייתך הנפשית. לאחר ברור כזה ניתן יהיה להתאים לך טיפול אשר, סביר להניח, יוכל להקל על סבלך. הייתי ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר בהקדם.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים
    ליאל
    17/08/2007

אמא שלי עברה משברים בחייה ואושפזה בעבר בבית חולים לחולי נפש ,כיום היא אחרי שיקום נשואה שנית והביאה ילדה לעולם היא חזרה להיות אדם נורמלי אך 2 דברים בה ממש מדאיגים אותי ,הראשון זה שהיא מכורה לחישגד בטענה שהיא רוצה להרוויח ולעשות לנו טוב והבעיה השניה היא שהיא מפחדת לסוע עם אחותי הקטנה לבד וכל פעם שהיא צריכה לסוע לאיזשהוא מקום היא דורשת שיתלוו אליה וזה ממש מכביד ,ממה זה נובע ומה ניתן לעשות בנידון?

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים

הוספת תגובה

• שלום ליאל

ד''ר ערן ואדים הראל
    19/08/2007

העלית שני נושאים שמדאיגים אותך לגבי אמך. הראשון הוא ה"התמכרות" לחיש גד כפי שהגדרת זאת. הימורים חוקיים כחישגד הם דבר מקובל ונורמטיבי. השאלה היא האם העיסוק בכך חורג מיכולותיה הכלכליות באופן כזה אשר פוגע במהלך החיים התקין של אמך. במידה וכן אזי כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל בה ולשקול התערבות טיפולית.
    הנושא השני שהעלת הוא פחד לסוע לבד עם אחותך הקטנה. פחד כזה יכול לנבוע ממגוון סיבות הקשורות בהפרעות חרדה שונות. על כן יש צורך לברר מה עומד מאחורי הפחד הזה ואז לשקול אופציות טיפוליות.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר ערן ואדים הראל
    שאול
    16/08/2007

ברכות לפורום החדש.
    אני סובלת מחרדות כ- 10 שנים ניסיתי את רוב סוגי הכדורים , כולל אנטי פסיכוטיים ,
    ללא שום שיפור , היום אני נוטלת לפונקס במינון של 350 מ"ג וגם לא מרגישה שיפור,
    שמעתי על הטיפול שלך בשלוותא ע"י גרייה אלקטרומגנטית , האם כל אחד יכול
    לקבל טיפול זה ואיך ניתן ליצור איתך קשר (האם צריך להפסיק לקחת את הכדורים
    ולאחר מכן לקבל את הטיפול, או ניתן לשלב את שניהם יחד.

.

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר ערן ואדים הראל

הוספת תגובה

• גרייה אלקטרומגנטית - תשובה למרי

ד''ר ערן ואדים הראל
    16/08/2007

הטיפול בגרייה אלקטרומגנטית הניתן בשלוותה נעשה במסגרת מחקרית. בשל כך הטיפול הוא ללא תשלום ופתוח לכולם. הטיפול מיועד לאנשים הסובלים מדיכאון, דיכאון ביפולארי וסכיזופרניה בשלב הכרוני. אם ברצונך בפרטים נוספים את מוזמנת להתקשר ל- 09-7478644 ולדבר עם שרון או קרן. בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר הראל -

מרי
    18/08/2007

אני נוטלת לפונקס 400 מ"ג ללא שיפור בכלל , האם ניתן לשלב את הטיפול המגנטי
    מבלי להוריד את הלפונקס?
    האם אני חייבת אישור מהרופא המטפל שלי או אני יכולה ישירות לקבוע תור בשלוותא
    ולקבל את הטיפול,
    לצערי הרופאים טוענים שהטיפול המגנטי הוא בגדר מחקר ולכן הם לא כל כך
    ממליצים .
    מה דעתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום מרי

ד''ר ערן ואדים הראל
    19/08/2007

ניתן לתת את הטיפול בשילוב עם לפונקס במידה ויש התוויה לכך.
    עדיף שהטיפול יהיה מתואם עם הרופא המטפל על מנת שנוכל לקבל אינפורמציה ממנו. בדרך כלל אין התנגדות מצד הרופא המטפל במידה והטיפול ניתן כתוספת לטיפול הקבוע.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום..
    גילי.
    15/08/2007

שלום ותתחדשו על הפורום.......

שאלתי מופנית לשניכם (בתור מומחים).

איך אמורים להתייחס לאדם הסובל משגעון גדלות ופראנויות במשך עשור! הוא לא טופל כיאות על ידי משפחתו הגרעינית שמכחישה בתוקף את מחלתו או שמדחיקה אותה
    ולכן המחלה פרצה שוב ושוב..
    יש לציין שהוא אפילו גרם להם "להדבק" במחלה כלומר-אישתו וילדיו סיגלו אף הם את חשיבתו המעוותת ודרך החייו המופרעת לכל הדעות.

ביתו אף מגדילה לעשות שהיא מזדהה עמוקות עם כל "תורתו" של אביה ומאמינה בו.
    הוא הפך למעין "גורו" שלהם.

איך אפשר לנסות להתערב ולהציל את המצב או לפחות את הילדים?? אם בכלל אפשר..
    הוא לא שפוי,עצבני מאוד והרסני גם מבחינה כלכלית- כלומר מבזבז כספים ללא הכרה בטוענה שהוא בן המעמד הגבוה.. כל קרוביו וחבריו ניתקו מגע עם המשפחה, הוא רב עם כל העולם כולל עם הרשויות.

אני מנסה לחשוב על קצה חוט של עזרה(אני קרובת משפחה מיואשת)
    האם הזמן יכול לעשות את שלו-מה שלא כ"כ נראה באופק או שיש לכם רעיונות איך אפשר לסייע במשהו במצב הסבוך והנורא הזה. אישתו אומללה ובעצם כולם שם.

אשמח לתגובותיכם ולשמוע מכם האם נתקלתם במקרה דומה?

יהודית.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום..

הוספת תגובה

• יהודית שלום,

ד''ר ערן ואדים הראל
    16/08/2007

המקרה שאת מתארת נראה כמקרה מורכב. על סמך התיאור לא ניתן לקבל תמונה שלמה וברורה של הסיטואציה. כעצה כללית אוכל לומר לך כי באם הילדים הינם קטינים ובשל המצב הנפשי /של האב קיימת פגיעה בהתפתחות התקינה שלהם אזי יש מקום לערב את גורמי הרווחה העירוניים.
    אני מבין שקרוב המשפחה אינו חושב שישנה בעייה במצבו. הייתי ממליץ למשפחתו לפנות לרופא המשפחה עם תאור הדברים על מנת שאפשר יהיה לשקול את המהלכים האפשריים. יש להבין כי באם מדובר במחלה נפשית (ואכן יש סיכוי שבכך מדובר) מדובר במצב רפואי ואחריות הטיפול בכך הינה בידי רופא המשפחה.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה