מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר הראל או פרופ' גרינהאוסמירי29/09/2007
אני נוטלת לפונקס כשלושה חודשים , כחודש וחצי במינון של 500 מ"ג וסימבלתה
60 מ"ג ,אני לא מרגישה שום שיפור במחשבות , להיפך אני מרגישה שהמחשבות
התגברו, כל היום יש לי מחשבות על דימוי גוף , שאני הולכת כפוף, זורקת רגליים,
אולי יצחקו עלי אנשים במעבר החצייה .
עלי לציין שנטלתי המון סוגי כדורים שלא עזרו לי . מה עלי לעשות דוקטור, אני ממש מיואשת
(אני לאחר ניסיון אובדני) אני ממש מפחדת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר ערן ואדים הראל או פרופ' גרינהא
מירי30/09/2007אודה באם תענו לשאלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למירי
ד''ר ערן ואדים הראל01/10/2007ללפונקס לעיתים לוקח עד שישה חודשים להגיע לאפקט טיפולי מקסימלי ועל כן בדרך כלל לא מחליטים על החלפה אלא אם כן יש החרפה ברורה או חוסר שיפור. אם את מרגישה שיש החרפה הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל על מנת לשקול שינוי תרופתי.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדן28/09/2007
שלום
בשנים האחרונות יש לי בעיה נפשית עשו לי בדיקת SPECT והיא לא יצאה טובה יצא זרימת דם נמוכה לאזורים מסוימים במוח האם זה יכול להיות מהבעיה הנפשית והאם זה מוכר שקורה זרימת דם לאזורים שונים במוח מבעיה נפשית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדן
ד''ר ערן ואדים הראל01/10/2007בדיקת spect יכולה להדגים זרימת דם נמוכה לאזורים מסויימים במצבים נפשיים שונים. בדיקה זו אינה אבחנתית אך נמצאת בשימוש נרחב ברמה מחקרית.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת רסיטלרסיטלית27/09/2007
שלום שלום
יש לי שאלה בקשר להפסקת רסיטל, אני בת 23 וחצי, חשוב לי לציין שלקחתי רסיטל בעקבות מצבי רוח דכאוניים שהיו לי, לא קשים במיוחד אבל מציקים, חרדה ובדידות, היום המצב דיי שונה.
התחלתי לקחת רסיטל 20 מ"ג מתחילת ינואר השנה (1.1.07) עד תחילת חודש 9.
בסוף חודש 8 לקחתי כשבוע כדור וחצי רסיטל - 30 מ"ג וירדתי חזרה ל-20 מ"ג שוב עד 1.9.
ב-1.9 ירדתי ל-10 מ"ג לשבועיים וחצי ואז הפסקתי לקחת בכלל את הכדורים.
מיום הפסקת הרסיטל התחלתי לקחת אנטיביוטיקה עד היום ואני עדיין ממשיכה לקחת,
ומאז התחלתי להרגיש בחילות, רעידות קלות בגוף, בעיות קצת בעיכול, כאבי בטן, הרגשה כללית לא הכי טובה.
וזה נמשך עד היום, אני לא יודעת מה עלי לעשות, האם התופעות האלה קשורות להפסקת רסיטל, לאנטיובטיקה?!
ומה אני צריכה לעשות? להמשיך לקחת רסיטל?
אני לא רוצה לקחת את זה כל החיים שלי
אשמח לקבל תשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרסיטלית
ד''ר ערן ואדים הראל30/09/2007ת. לואי כפי שציינת יכולות להיות קשורות באנטיביוטיקה מסוגים שונים. אני ממליץ לך לפנות לרופא המשפחה על מנת לברר האם זה קשור באנטיביוטיקה שאת לוקחת. בד"כ אם מפסיקים רסיטל בהדרגה זה לא כרוך בת. לואי.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת רסיטל
שש17/10/2007שלום
גם אני אחרי 5 שנים של טיפול ברסיטל ,חשבתי שאני מרגיש טוב
לכן הפסקתי ואז קרה לי כל התופעות שציינת ואף האשמתי את הנהג שמסיע אותי לעבודה שהוא גורם לי לסחרחורות
פשוט מאוד חזרתי לטיפול וזה הפסיק
עד כמה שאני מבין יש לרדת במינון בהדרגה לפי המלצת פסיכ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנה בעקבות אשפוז וסכנה בעקבות בריח!26/09/2007
חולי נפש שבורחים מאשפוז הם במצב יותר טוב ממאושפזים שמצייתים ואף אחד לא מזהה שהם במצוקה ואחר כך הם מתאבדים וזה בלי קשר לאיך הם מוגדרים. דווקא מאושפז שממלא הוראות ולא עושה בעיות עלול להיות מסוכן לעצמו. התשובה היא בשינוי שיטת הטיפול הפסיכיאטרי ובמתן תשומת לב לתנאים. זה לא יתכן שאחד יקבל טיפול משופר בגלל שהוא גר באזור איקס ששייך לבית חולים מסויים , ואחר יקבל טיפול במסגרת תנאים פחות טובים בגלל שהוא שהוא גר באזור אחר או שייך לקופת חולים אחרת ויגיע לבית חולים אחר.ההשלמה עם אילוצי התקציב והאילוצים האחרים שמביאים למצב הזה היא פושעת בגלל שאנשים מסוכנים לעצמם או לאחרים ימצאו את עצמם במוקדם או במאוחר מחוץ לבית החולים, מישהו בודק את תנאי הדחק שהביאו את המטופל לאשפוז? מישהו בודק אם חל בהם שינוי מתי שהבן חוזר הביתה? מישהו מנסה לטפל בהם? ברור שלא ממש. למישהו אכפת אם ההפרעה כביכול היא פתולוגית או נסיבתית? למישהו אכפת מה היה לפני שהבן אדם אושפז ומה יהיה אחרי שהבן אדם ישוחרר? עושה רושם שבכלל לא. עושה רושם שככל שלבן אדם פחות אמצעים למישהו שידאג לו בבית , וככל שהוא יותר מי שמשגיח בבית על אחרים עד שהוא קורס , יש יותר סכנה אחרי אשפוז. עד היום לא הבנתי למה צריך להצדיק משהו שהוא רע אם אין משהו שהוא יותר טוב, ולמה צריך להצדיק משהו שהוא טוב רק לחלק מהאנשים ורק באופן חלקי, אם אין משהו שהוא בטוח טוב. זה מאוד מסוכן ולא הוגן .גם מאושפז או מטופל שמקבל את הטיפול בהבנה או בהסכמה בהתחלה, יכול לפתח מצוקה תוך כדי, ולמרות שהוא נמצא בעצומו של טיפול ודווקא משום שהוא נמצא בעיצומו של טיפול המצוקה לא תשמע ותוחרף. הבעיה היא שאין שום מחקר שבא מהצד של המטופלים ולכן במובן מסויים הם לא נחשבים.אני מקווה לקבל תשובה שיש מצב לשינוי או כל תשובה אחרת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכנה בעקבות אשפוז וסכנה בעקבות בריח
06/10/2007אנשה לענות לפנייתך למרות שכתבתה על הרבה נושאים אך לא משהו ממוקד.
לגבי הערותיך על תנאי האשפוז הפסיכיאטרי אני מסכים איתך שאין אחידות בתנאי האשפוז בישראל,מקובל להגדיר את זה כ"מלונאות". למרות שבשנים האחרונות נעשה מאמץ לשפר את התנאים בכל הארץ עדיין יש מוקדים אליהם ה"קידמה" טרם היגיע! הדרך הטובה לעשות משהו בנידון היא להצטרף לאחד הארגונים של צרכנים ודרכם לנסות להשפיע!!!
לגבי הטיפול הפסיכיאטרי התשובה מורכבת יותר. בישראל באופן כללי הרמה הטיפולית הינה טובה ומתקדמת. הגישה לטיפול תרופתי אחידה ומשרד הבריאות מאפשר שימוש בתרופות הכי עדכניות במסגרת האשפוז. כאשר החולה משתחרר קופות החולים יכולות להגביל את שימוש
לתרופות שמאושרות דרך "סל התרופות". גם בתחום זה ארגוני חולים, שמיוצגים בועדת הסל, משפיעים.
אחד הסוגיות המורכבות בטיפול הינו הנושא של "הענות לטיפול" או בשפה פשוטה יותר, קבלה והתמדה בהמלצות הרופא. סיבות לאי התמדה הן רבות וגורמות לכך שהמחלה תחזור ושהמעגל של "אשפוז כפוי, יציאה מבית החולים דרך ועדה, ירידה תפקודית, ואשפוז חוזר" תתמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטופל עם ציפרלקס 20 מג עם הטבה חלקיתאורן26/09/2007שלום.
הבנתי שהכדור רסיטל,ציפרמיל הוא כדור זהה כמעט לכדור ציפרלקס. ובצורה מקבילה (כמעט) 20 מג ציפרלקס שוים לערך 40 מג ציפרמיל. אולם , הטיפול עם ציפרלקס מוגבל ל20 מג ואילו עם ציפרמיל ל60 כלומר אין התאמה בין מנוני המקסימום. שאלתי היא אם אני מטופל ע ציפרלקס 20 מג עם הטבה חלקית בתסמיני החרדה עלי לבקש לעבור לציפרמיל מכיון שבכדור זה יש אפשרות למינון גבוה יותר או יש אפשרות להעלות את מינון הציפרלקס מעבר ל20 מג .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לאורן
ד''ר ערן ואדים הראל26/09/2007התרופות ציפרלקס ורסיטל אכן דומות במבה הכימי (הם תמונת ראי אחת של השנייה) אך הן תרופות שונות ועל כן לא ניתן להשוות במינונים כי זה לא רלוונטי. ציפרלקס לא מומלץ לעלות מעבר ל- 20 מג'. אם אתה מרגיש שהתרופה לא עוזרת מספיק תעלה את זה אצל הרופא המטפל ותשקלו להחליף תרופה. יש מבחר גדול של תרופות כשציפרמיל היא אחת מהן ויש שיקולים רבים לבחירת תרופה.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנאפרנילירון25/09/2007שלום
אני מטופל כ8 שנים באנאפרניל לחרדה ודיכאון והתרופה עובדת מצוייין. (mg day 37.5) ישנם לא מעט תופעות לוואי אך רובם נסבלות, חוץ מאחת . בגלל שהתרופה מאיטה את קצב ההיתכווצות של המעי, חלק מהאוכל לא מתעכל כראוי ,ואני סובל מנפיחות בקיבה וגזים מטורפים. אם לא אמצא פיתרון לבעיה זו ,אאלץ להחליף טיפול. האם לדעתך יש טיפול לבעיה זו , ומהי התרופה הטריציקלית הדומה ביותר לאנאפרניל.
תודה מראש ירון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה לירון
ד''ר ערן ואדים הראל25/09/2007אני ממליץ לך להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי תוספי מזון אשר משפרים את מעבר המזון במע' העיכול בטרם תחשוב על החלפת תרופה.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנאפרניל
ירון25/09/2007שלום דר הראל
ניסיתי כבר מספר תוספי מזון שלא עזרו. האם לדעתך יש תרופה טריציקלית דומה באופן הפעולה לאנפרניל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם SSRI?
דניאל12/02/2009האם ניסית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוקה לעזרהפזגז24/09/2007אני בחורה דתיה בת 28. סימתי תואר ראשון ואני גרה כרגע עם ההורים
ממש לא הולך לי בעבודות. אני נשארת בכל עבודה כמה חודשים בלבד ואז עוזבת מסיבה כזו או אחרת (פטורין, תחושת לחץ , בעיות חברתיות סתם פנוק וכו
אובחנתי כחולת מניה דפרסיה לפני שש שנים בעקבות משבר עקב אהבה נכזבת זה היה יחד עם פסיכוזה אבל עוד קודם היו לי תק של דכאון
למדתי באונ גם משפטים וגם פסיכולוגיה אבל איכשהו אני לא ממש מרגישה דחף לכלום יש לי גם כל מיני מחשבות על מגורים בחול ולימודים שם-שמלוות אותי כבר הרבה זמן אבל לא יוצאות אל הפועל
אני נראית די טוב אבל גם עם גברים לא ממש הולך לי ואחרי כמה פגישות נפרדים ממני או שנפרדים אחרי תק ארוכה בגלל צפיות יתר שלי או העובדה שאני לא בטוחה שאני רוצה להביא ילדים
בקיצור אני מרגישה תלושה ומנותקת לא שייכת לחיים בעולם הזה ובחברה שלי וזה מתסכל
מה אני יכולה לעשות? (אני בטפול פסיכו ותרופתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרזקוקה לעזרה
ד''ר אירנה נתנאל24/09/2007שלום לך,
את נמצאת בטיפול משולב של תרופות ושיחות. האם ניסית טיפול בגישה התנהגותית - קוגניטיבית
(CBT)?גישה זו ממוקדת מטרות, קצרת מועד ומוכחה את עצמה כיעילה במצבים שדומים למה שאת מתארת.
אשמח לענות על שאלות נוספות
בכבוד רב,
אירנה נתנאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדוריםרצון למות24/09/2007אני סיגלית אליהו בת 28 טופלתי בצבא בכדורים נגד דיכאון חרטה ברטה אסיול כדורי שינה ועוד כמה לא זוכרת את השם שלהם סתם כלום לא עזר רק פחדתי שאני ישתחרר על סעיף אז הפנמתי שהכל "בסדר איתי" למרות שזה ממש לא עזר הישתחררתי במצב דיכאוני למרות שלא סיפרתי להם על כך לצבא כי אני פשוט יודעת שזה ממש לא יעזור ובהמשך חיי אמא שלי עברה טראומה ואני שתיתי לה מהכדורים מבלי שהיא תידע שתיתי בכמויות אדירות וזה לא עשה לי כלום שתיתי קלונקס יאסיול כדורי שינה הייתי גם שותה אלכוהול כיום הפסקתי לנגוע בהם האם זה יפגע בי בעתיד למרות שיש לי תיסבוכות בראש יש לי המון מחשבות לא טובות וכאילו אני תקועה עם עצמי היו לי ניסיונות התאבדות בעבר
מחכה לתשובה ביי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול דחוף
ד''ר אירנה נתנאל24/09/2007סיגלית שלום,
צר לי על תחושותייך ועל מה שעובר עליך. הייתי מציעה לך לפנות להתייעצות פסיכיאטרית בנוגע למצבך ומתן עזרה תרופתית בשילוב עם שיחות. ללא טיפול מצבך ילך ויתדרדר וחבל על כך.
תעזרי לעצמך ודחוף ללא דיחוי תפני לקבלת עזרה מקצועית.
בהצלחה,
אירנה נתנאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחמרהסיגל23/09/2007שלום רב. בת 33. לראשונה בחיי מטופלת כ-3 וחצי חודשים בציפרלקס עקב התקפי חרדה שהופיעו לפתע. ב- 3 וחצי חודשים הראשונים היה שיפור טוב הן בסימפטומים הנפשיים-רגשיים והן בסימפטומים הפיזיים. בשבוע האחרון חזרו לי הסימפטומים - סחרחורת, בחילה ואי שקט.
אני יודעת שחרדה היא מחלה שיש בה החמרות והטבות לסרוגין.
שאלותיי:
1. האם יכול להיות שהשפעה של התרופה פחתה, למרות שעברו רק כמה חדשים של טיפול? אני יודעת שזה לא סביר, אך האם אפשרי?
2. אני לא רוצה להעלות במינון!! מכיוון שאני מאד מאד רוצה להיכנס להריון בקרוב ועל כן המטרה שלי היא להפסיק את התרופות וללמוד להילחם במחלה. אני בטיפול פסיכולוגי כמה שנים טובות.
כמה זמן לערך נמשכת החמרה כזו של חרדה - ימים? שבועות? חודשים?
האם זה הגיוני לנסות להתמודד בלי העלאת המינון או שמא זה מיותר וכלל לא משנה לגבי משך הטיפול הכולל בכדורים? כלומר האם העלאת המינון תגרום לכך שיקח לי יותר זמן להפסיק את הכדורים??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לסיגל
ד''ר ערן ואדים הראל24/09/2007אכן יכול להיות שהשפעת התרופה פחתה בזמן כזה. ניתן לשקול להעלות את המינון. אופציה נוספת היא טיפול התנהגותי קוגניטיבי אשר יעיל במצבי חרדה. באם את שוקלת כניסה להריון זו כנראה האופציה המועדפת כעת עבורך. הייתי מתחיל זאת כתוספת על הטיפול שאת מקבלת כיום ובהמשך שוקל ירידה בתרופות עם תכנון ההריון.
בהצלחה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולמת חלומות סיוטייםדנית20/09/2007לאחרונה אני חולמת חלומות סיוטיים, מתעוררת בבהלה ומתקשה להרדם שוב. שום דבר מהותי לא השתנה בחיי, לחכות שזה יעבור או שכדאי לעשות משהו - אם כן אז מה ניתן לעשות? תודה ושנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לדנית
ד''ר ערן ואדים הראל24/09/2007סיוטי לילה יכולים להיות הפרעה בודדת או כחלק מהפרעה רחבה יותר. במידה וזה ימשיך וגורם להפרעת שינה הייתי ממליץ לברר אצל פסיכיאטר.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש תרופות שמתנגשות עם ליתיוםנפתלי18/09/2007מהם התרופות שכשלוקחים אותם יחד עם ליתיום, הם גורמות לירידה ברמת הליתיום?
לדוגמא תרופות משככות כאבים או דברים כאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לנפתלי
ד''ר ערן ואדים הראל24/09/2007ישנם מספר רב של תרופות אשר יכולות להעלות או להוריד רמת ליתיום בדם. תרופות כמו אספירין, משתנים למיניהם, פרוזק, מטרוג'יל והרשימה ארוכה. אני ממליץ לך להיוועץ ברופא מטפל או להיכנס לאחד מאתרי התרופות על מנת לראות את הרשימה המלאה.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתקשר עם רוחותמייק16/09/2007מגיל צעיר (היום אני בן 32) אני מתקשר עם רוחות מדי פעם, הן מופיעות בלי שאני קורא להן ומזהירות אותי מסכנות או סתם אומרות לי כמה משפטים ונעלמות. אני לא רואה אותן, רק שומע קולות ולמרות שזה היה קצת מפחיד בהתחלה למדתי לקבל את זה ולפעמים זה עוזר לי בחיים.
לפני כמה חודשים התחלתי ללכת לפסיכולוג בגלל שאני בדיכאון מסיבות שונות ויצא לי לספר לו על הרוחות. הוא נבהל מזה ומיד רצה להפנות אותי לפסיכיאטר, אני לא רוצה כי אני לא חושב שזאת בעיה שצריך לפתור, זאת יכולת שלי, כמו שלנביאים בתנ"ך הייתה יכולת, ולא רצו לקחת להם אותה עם כדורים, ההיפך. הוא התנה את המשך הטיפול בזה שאקבל טיפול תרופתי, אני לא אסכים לקחת ואם הוא יתעקש הטיפול יגמר, אבל רציתי לשאול מה דעתכם על זה, בתור אנשים שעוסקים בפסיכיאטריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלמתקשר עם רוחות שאלה לי אליך
רצון למות24/09/2007יש מצב שאתה גם חוזה עתיד וורא מחשבות מה נראה לך ?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למייק
ד''ר ערן ואדים הראל24/09/2007אני יכול להבין את חששו של הפסיכולוג שלך מכל שהינך שומע קולות. זהו מצב לא רגיל שלאנשים מסויימים יכול להחוות כמפחיד. בנוסף גם לך במצבי לחץ מצב כזה יכול לפגום ביכולתך לבחון את המציאות כפי שהיא. פגישה עם פסיכיאטר לא בהכרח תביא להתחלת טיפול תרופתי אך יכולה לתת לך הבנה רחבה יותר של מצבך שתקנה לך כלים טובים יותר להתמודדות. יכול להיות שהוא ימליץ בפניך לקחת תרופות אך ייאלץ להסביר מדוע הוא חושב כך. בסופו של דבר השיקול יהיה בידך.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין ואלכוהולעדי16/09/2007שלום
אני בת 25, סטודנטית ולאחרונה התחלתי לקחת ריטלין (חצי כדור 5 מ"ג) כמעט כל יום, ולעיתים נדירות כדור (10 מ"ג). רציתי לדעת מדוע לא ניתן לשתות אלכוהול והאם יש חשיבות למתי נלקח הכדור. כלומר מה המרחק הזמן האידאלי מלקיחת הכדור לבין השתיה והאם יש חשיבות לכמות (חצי כדור מול כדור וכוס מול שתיים ויותר).
אני מקווה שאני בפורום הנכון ותודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא הייתי ממליץ לך לערבב
דניאל20/02/2009הייתי נמנע מערבוב.
אילן טל,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין ואלכוהול
21/02/2009שילוב של תרופות שפועלות על מערכת העצבים ואלקוהול תמיד יכול להיות מורכב. ההמלצה הגורפת הינה להימנע מהשימוש המשותף. לא ברור מדוע אתה לוקח את הריטלין. זה נשמע שאתה משתמש בו להגברת הריכוז בזמן לימודים ולא בגלל הפרעת ADHD. השימוש כך הוא לא לפי הנחיות ויכול להיות בעיתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOCD וחרדהלימור15/09/2007שלום רב,
אני בת 25 סובלת מOCD זה מספר שנים למרות שאף פעם זה לא ממש הפריע לי עד לתקופה האחרונה, עד אז נטלתי 2 כדורי פלוטין ביום והכול היה בסדר גמור עד שהרופא נשים שלי החליף לי את הגלולות לגלולות שמכילות אסטרוגן דבר שככל הנראה גרם לי להתקפי חרדה ולחזרה של הOCD , מאז הרופאה הפסיכאיטרית החליפה לי את הפלוטין בפרוזק המקורי גם כן ל2 ביום, למרות שדי היה לי בסדר בחודש הראשון לאחרונה יש לי שוב מחשבות טורדניות ללא הרף שסובבות בעיקר סביב הפחד מהתקף חרדה וכן הרגשה כללית לא טובה.
בשיחה טלפונית עם הרופאה הא הציעה לי להעלות את המינון של הפרוזק ל3 כדורים ביום והיא אמרה שזה המקסימום שמותר, כיוון שניסיתי תרופות אחרונות כגון סרוקסט ואנאפרניל והן גרמו לי להפרעות בתפקוד המיני עד שויתרתי עליהן דברי הרופאה הלחיצו אותי מאוד שכן 3 כדורים נראים לי מוגזמים מאוד וכן יש בי פחד שמא זה לא יעזור ובכך תמו אפשרויות הטיפול בבעייתי (3 כדורים זה המקסימום) מצד שני התסמינים של הOCD מאוד מפריעים לי.
שאלתי היא מה ניתן לעשות? האם ישנם עוד פתרונות לנושא? האם עלי להחליף רופאה? אני ממש אובדת עצות כי אני בחורה פעילה שעובדת ולומדת וה"דבר המציק" הזה פשוט מפריע לי בתפקוד.
מה אפשר לעשות??
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרOCD וחרדה
ד''ר אירנה נתנאל15/09/2007לימור שלום,
א. ישנן תרופות רבות וחדשניות שעדיין לא ניסית. כדאי ששוב תפני לרופא שלך.
ב. טיפול קוגניטיבי - התנהגותי בשילוב עם טיפול תרופתי הוכיח את עצמו כטיפול יעיל בהתמודדות עם OCD וחרדות. טיפול פרטני או אישי יכול מאוד לעזור לך בתוך זמן קצר ועלות יחסית לא יקרה.
ג. תקראי ספר "די לאובססיה" של עדנה פואה. הספר מתאר כמה כלים יעילים לשיטה ב OCD.
תרגישי טוב!
אשמח לענות על שאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס וגזיםסיגל15/09/2007שלום רב. אני נוטלת ציפרלקס מזה כשלושה חודשים, עם הטבה משמעותית במצב החרדה. לפני השלושה שבועות החלו להופיע אצלי תחושת מלאות בבטן, מחמירה אחרי ארוחות, וכמות גדולה של גזים, עם או בלי ריח רע. מיותר לציין שזה ממש ממש לא נעים. האם זה יכול להיות קשור לנטילת הכדורים? אם כן - מה עושים?!? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לסיגל
ד''ר ערן ואדים הראל16/09/2007תרופות מסוד SSRI כמו ציפרלקס יכולות להשפיע על פעילות מערכת העיכול ובאופן עקיף לגרום לעלייה בכמות הגזים. אם נוטלים את התרופה בסמוך לארוחה זה יכול להקל על התסמינים. היוועצי עם רופא המשפחה לגבי תכשירים להקלה בגזים.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)