מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשש להדבקות באיידסרוסניור22/05/2009
לפני כשבועיים נפגשתי עם בחור, קיימנו יחסי מין אוראליים אך ללא חדירה. ביום שלאחר מכן ראיתי שבעת שהוא "עשה לי ביד" הוא פצע לי את איבר המין בכמה מקומות בצורה שטחית. ככל הנראה הוא גם מצץ לי אחרי שהוא פצע אותי.
יומיים לאחר המפגש איתו היתה לי מחלת חום שכללה חולשה רצינית, כאב גרון, חום (בשיאו 38.5). מחלה זו עברה לאחר כ-3 ימים. בימים האחרונים (כאמור שבועיים אחרי המקרה) תקפה אותי מחלה נוספת, הכללה כאב גרון שעבר אחרי יום והוחלף בשיעול, נזלת וחולשה.
רציתי לדעת אם אלו תסמינים היכולים להעיד על כך שנדבקתי באיידס והאם הסבירות להדבקה ממנו גבוהה?
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש להדבקות באיידס
ד``ר שרגא וקסלר27/05/2009איידס לא מופיע כל כך מהר.
האם הבחור נשא HIV?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא שידוע לי
רוסניור27/05/2009למיטב ידיעתי הוא לא נשא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא שידוע לי
ד``ר שרגא וקסלר05/06/2009אם אינו נשא אז לך לא צריכה להיות בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה דחופה!!אחד לחוץ22/05/2009
חדרתי לזונה ללא קונדום,לאקט שלא לקח יותר מדקה וחצי.
אני רוצה לבדוק הכל! מה אומרים לרופא בבקשת ההפנייה?
מתי אפשר לבצע בדיקות הכי מוקדם?
ומה מהבדיקות מתבצע דרך קופ"ח?
תודה לתשובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה דחופה!!
ד``ר שרגא וקסלר25/05/2009עגבת זיבה כלמידיה מיקופלסמה,קונדילומה, הרפס ועוד . תוכל לקרוא על כך בכתבה שלי על בדיקות למחלות מין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעון באיבר מיןמודאגת21/05/2009
שלום,
הופיע לי פיצעון קטנטן באזור החיצוני של בין השפתים.בהתחלה קצת כאב במגע עכשיו הוא נהיה קטנטנן יותר ועומד להעלם.
כבר הופיע לי באותו המקום בעבר בדיוק.וגם נעלם.חוץ מזה לא היו עוד הופעת נגעים ובעיות למעט פטריה בנרתיק שתוכפת אותי לתקופות ומגיבה היטב לאגיסטן.
יש לציין שאני מגלחת את האזור באופן קבוע. האם יש סיבה לחשש שדובר במחלת מין.אם כן איזו בדיקה צריך לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעון באיבר מין
ד``ר שרגא וקסלר27/05/2009אולי הרפס?
יש בדיקות לזהות את כל מחלות המין ואשמח לסייע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ערמוניתדן20/05/2009
לפי סימפטומים גופניים (בעיקר השתנות מרובות יום/לילה), לפי PSA מתנדנד בהתאם ללקיחת אנטיביוטיקה (אופלודקס ציפרודקס), לפי ביופסיית ערמונית רוויה (18 דגימות), לפי לויקוציטים בנוזל הזרע, לפי לויקוציטים רבים שנראו במיקרוסקופ בנוזל השתן לאחר עיסוי הערמונית, ולפי קביעת האורולוג - יש לי דלקת ערמונית.
הבעיה היא שבתרבית זרע ובתרבית שתן לפני העיסוי ולאחר העיסוי לא מצאו חיידקים כך שאין זיהוי לחיידק מחולל הדלקת.
איך להביא לזיהויו? איך להשמידו?
מתוסכל. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף..
דן20/05/2009האורולוג זיהה מעין גוש/בליטה בתוך ראש הפין, זו אומנם גורמת לי במיוחד אחרי פליטת זרע, לכאב/שורף בסביבת הגוש/הבליטה ואז גם למעט אדמומיות מקומית של עור ראש הפין.
האורולוג חושב שזה 'סעיף בשופכה' אשר כנראה מדי פעם מזדהם ואז הזיהום מתפשט לאחור אל הערמונית וסביבתה.
לכן קבע לי תור לאורטוסקופיה, לדבריו להתבוננות, ואם אומנם צריך תיקון אז בחדר ניתוח באמצעות חתך בראש הפין מבחוץ.
זה מה שהבנתי.. מודאג.. במה כרוך? תופעות לוואי? האם הכרחי כך שהרי תהיה צלקת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת ערמונית
ד``ר שרגא וקסלר25/05/2009יש דרכים כולל דיקור הערמונית אך קצרה היריעה כאן מלפרט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן אוכל לבצע כדברך דיקור ערמונית?
ד.26/05/2009היכן אוכל לבצע כדברך דיקור ערמונית לזיהוי החיידק מחולל הדלקת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן אוכל לבצע כדברך דיקור ערמונית?
ד``ר שרגא וקסלר27/05/2009רק עכשיו קראתי את הבנוסף שלך ולכן נדרשת התייחסות נרחבת יותר ולא להתחיל בדיקור ערמונית.
לאור הכתוב על ידך נראה לי שעליך להגיע לאורולוג המומחה בתחום זה. אם לא תמצא אוכל להמליץ לך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן ד"ר, אשמח להמלצתך..
ד.27/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: דן
ד``ר שרגא וקסלר05/06/2009ד"ר שלום כץ מקבל ברמת גן ובבני ברק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאזיסלירז20/05/2009
האם פסוריאזיס נחשבת למחלת מין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסוריאזיס
ד``ר שרגא וקסלר25/05/2009לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמור19/05/2009
מזה המחלת פיירוני הזאת אני בן 18 ויש לי עקמת נראה לי לא גדולה אבל רשום שמחלת פיירוני זה רק מגיל 30 ואין לי שום כאבים או צלקות אז יכול להיות שיש רק עקמת קלה כי אחרת היה צריך להיות ממש כאבים לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר שרגא וקסלר25/05/2009אכן המחלה נפוצה יותר בגילאים מתקדמים כמו 30 אך אם אתה מודאג שווה שתגיע לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס בנרתיקשרית19/05/2009
גילו לי וירוס בנרתיק האם בן זוגי הופך להיות נשא של הוירוס?
ואם הוירוס עובר לי האם הוא יכול להדביק אותי מחדש?
כי הוא חושש לקיים איתי יחסי מין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס בנרתיק
ד``ר שרגא וקסלר25/05/2009איזה וירוס גילו לך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלה לצריבה בשתןבתאל18/05/2009
והאם יש אפשרות שזה קשור לאחת ממחלות מין אם כן איך אפשר לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה לצריבה בשתן
ד``ר שרגא וקסלר25/05/2009כן ואפשר לבדוק באמצעות בדיקת PCR שאני עושה לכל מחלות המין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בשתןבתאל18/05/2009
אני סובלת חודשיים מצריבה בשתן גם לא בזמן מתן שתן לפני חודשיים שהלכתי לרופא היה לי דלקת וקיבלתי אנטיביוטיקה כשסימתי את האנטיביוטיקה לא הפסיק הצריבה ועשיתי בדיקה שוב והיא יצאה תקינה אין דלקת אבל יש דם סמוי בשתן הרופא משפחה שלח אותי לעשות בדיקת נשים הוא הסתכל בנרתיק ולא היה שום דבר למרות זאת הביא לי אגיסטן לשלול על בטוח דלקת אך הצריבה עדיין ממשיכה מה צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בשתן
ד``ר שרגא וקסלר25/05/2009לבדוק מחלות נוספות שלא מתגלות בתרבית רגילה וכמו כן קולפוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריטה באיבר המין - והסיכוי להידבקותגל17/05/2009
אני מקיים יחסי מין עם בן זוג קבוע מזה שנים.
בנסיבות מסויימות קיבלתי שריטה כואבת על הפין שלא החלימה מהר.
אמש קיבלתי מין אוראלי מגבר זר במשך זמן שארך כשלוש דקות, לא הגעתי לזקפה מלאה בפרק זמן קצר זה, וכמובן שלא לשפיכה.(לאחר כחצי שעה מהאירוע התרחצתי היטב גם חיטאתי את המקום בכלורקסידין).
היום, במקום של השריטה, יש נפיחות קלה, גרד ואדמומיות נקודתיים בלבד. אין נפיחות בבלוטות הלימפה המפשעתיות. אין פריחה, והאודם אינו מפושט. אין הפרשות.
שטפתי היום את המקום עם מי חמצן 3% והתעוררה תגובה מרשימה של התנפחות האיזור והופעת שלושה מוקדים לבנים. לאחר מכן שטפתי את האיזור בכלורקסידין, וסבון, ומרחתי משחת "טרידרם " (שילוב של Betamethasone clotrimazol gentamicin ) על המקום.
שאלותי הן:
א. האם ייתכן שקיבלתי זיהום כלשהו כתוצאה מאותו מין אוראלי?
ב. האם עלי לחשוש ממחלות מין?
ג. האם כדאי להשתמש בסינטומיצין או גנטמיצין בלבד?
אני נמצא כרגע בחו"ל והגישה לרופא מסובכת מדי. אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריטה באיבר המין - והסיכוי להידבקות
ד``ר שרגא וקסלר18/05/2009א. האם ייתכן שקיבלתי זיהום כלשהו כתוצאה מאותו מין אוראלי? --כן
ב. האם עלי לחשוש ממחלות מין? -- יתכן
ג. האם כדאי להשתמש בסינטומיצין או גנטמיצין בלבד? --ללא בדיקה לא ניתן לאבחן וממילא להגיע לאבחנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס / פטריה באיבר המין?אני17/05/2009
שלום,
לפני כשבוע כאשר נתתי שתן ושרף לי באביר המין, במגע הרגשתי כמו פיצון ליד השפתיים, מאתמול שרף לי וגירד לי מאוד בשפה השניה, במגע הרגשתי משה ואך לא ידעתי מה... כאשר בדקתי ראיתי אזור אדמומי ובעזרת האצבע חשתי כמו פצעונים צמודים מאוד זה לזה.
האם זה הרפס או פטריה?
חשוב לציין שעד היום ( וכנראה לעד) שכבתי רק עם אדם אחד שהוא בעלי,הוא לעולם לא סבל ממשהו באביר המין.
כמו כן אני כן סובלת מהרפס בשפתיים ( בפנים) כל כמה זמן, אך לפני מה שהבנתי הרפס פנים לא קשור להפרס באביר המין.
האם יש בדיקת דם שאני יכולה לגלות דרכה האם אני סובלת מהרפס באיבר המין? מה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס / פטריה באיבר המין?
ד``ר שרגא וקסלר18/05/2009מצטער אך ללא בדיקה לא אוכל לנחש את האבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מטרידההילה15/05/2009
שלום לכולם,
יש לי שאלה שדי מטרידה אותי- ביום רביעי האחרון, בזמן שהייתי עם בן הזוג איתו אני יוצאת כרגע, הגענו למצב בו נגעתי באיבר מינו באופן ישיר- חשוב לציין כי הידיים שלי מעט יבשות וסדוקות (אני נשארתי עם תחתונים). שאלתי היא האם יש סיכוי להידבק במחלת מין כלשהי בצורה זו וכן האם יש סיכוי להידבק במחלות מין כלשהן אם אני נשארתי עם תחתונים ומכנס והוא היה ללא. חשוב לציין כי הוא לא נגע כלל באופן ישיר באיבר המין שלי (לא היה מגע מיני, אבל איבר מינו נגע לי בבטן ובמכנסיים).
בתודה מראש,
הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מטרידה
ד``ר שרגא וקסלר18/05/2009אין מצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטט בפין עזרה דחוףשימי14/05/2009
במשך כשבועיים וחצי קרה לי דבר שאף פעם לא קרה לי אני מרגיש רטט או סוג של רשרוש בפין ואני לא יודע אם זאת תופעה רגילה או סימן למחלה כלשהי אני מבקש בבקשה עזרה דחוף אני לא יודע אם זה בגלל שקיימתי יחסי מין או שזו סתם תופעה רגילה אצל הגבר עזרו לי בבקשה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטט בפין עזרה דחוף
ד``ר שרגא וקסלר18/05/2009לעתים, באופן נורמלי, מערכות העצבים שלנו עובדות "שעות נוספות" ויתכן שזהו המצב אצלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס על האףאביגיל14/05/2009
רופא העור אמר לי שיש לי הרפס על האף . בעבר היה לי הרפס על היד ואני יודעת שכאשר זה מתחיל יש עקצוצים ולאחר מכן יוצאות שלפוחיות על העור. אותה הרגשה יש כאשר זה על השפתיים.
במקרה של האף אין לי את אותן תופעות, לא ברור לי האם יש כזה מצב של הרפס על האף, איזה טיפול נותנים,?ומה היעילות שלו.?
האם נקודות אדומות יכולות להיות סממן להרפס?
אשמח אם תעזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס על האף
ד''ר נפתלי צוקר17/05/2009גש לרופא עור ומין שיאבחן את הנגעים אם מדובר בהרפס קיים טיול תרופתי מאוד יעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס בנרתיקשרית14/05/2009
התגלה לי בבדיקה במכבי כי יש לי וירוס בנרתיק, אחרי שתי בדיקות פאפ וביופסיה LGSIL אם אני מקיימת יחסי מין עם בן זוגי ללא קונדום האם אני מדביקה אותו בוירוס? האם הוא יכול להדביק אותי חזרה במידה וזה עובר? האם הוא יכול להדביק נשים אחרות?
עדין לא גילו אם הוירוס הוא הפפילומה , אני צריכה ללכת לבדיקה ברמבם בכדי לדעת.
אנא חזרו אליי בהקדם האפשרי
ואם מתגלה אצלי הוירוס הסרטני איך מטפלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס בנרתיק
ד''ר נפתלי צוקר17/05/2009וירוס הפפילומה נמצא אצל 70-80 אחוז מהאוכלוסיה שמקימת יחסים מדובר לפחות מעל 100 סוגים -הולך וחוזר בהתאם לתנגודת הגוף אין צורך להגן מפניו יש לבצע את הבדיקות התקופתיות
ובהתאם לתוצאות לטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)