מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על עגבת שמעניינת אותימנשה09/11/2016
לאחרונה הופיע טינטון והפרעות בראייה האם זה יכול להיות קשור לאיידס או עגבת או הפיטיטיס??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בינה כהן-סחר13/11/2016זה לא נשמע כמו סימפטום של מחלות אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגבת
ד``ר רונן הולנד14/11/2016אני מסכים עם ד"ר כהן-סחר. רק בשלבים מאוחרים ומתקדמים של HIV וסיפיליס מופיעים תסמינים נוירולוגים כמו טינטון והפרעות ראיה. בכל מקרה, ממליץ לך על בדיקת נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון הפפילומה לגבר בגיל 30רפאל08/11/2016
אני גבר בן 30 פעיל מינית .
שמעתי שקונדילומה יכולה לעבור גם כאשר יש קונדום . אבל שמעתי שחיסון הפפילומה מגן בפני מחלה זו. האם בגיל 30 ניתן להתחסן נגד וירוס הפפילומה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בינה כהן-סחר13/11/2016כן אפשר לבצע את החיסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנגנון הדבקות במחלות מיןיוסי08/11/2016
שלום.
בהמשך לשאלתי מטה,
ברצוני לדעת בבקשה. כיצד גבר נדבק במחלות מין בזמן קיום יחסי מין?
אני יודע שיש מחלות עוריות בהם נדרש רק מגע ישיר של אבירי המין, ויש מחלות דם כמו hiv וצהבת. במחלות דם לא ברור לי כיצד מתרחש הדבקה. איך הוירוס חודר למערכת הדם?
והאם לדוגמא ניתן להדבק בצהבת b או c , במגע באיבר המין הגברי שלא במגע ישיר. כלומר על ידי מגע של כף יד באיבר המין שלפני כן נגע בהפרשות מאיבר המין הנשי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בינה כהן-סחר13/11/2016שלום,
הוירוס חודר דרך סדקים מיקרוסקופים בעור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי השאלה השנייה
יוסי13/11/2016
האם לדוגמא ניתן להדבק בצהבת b או c , במגע באיבר המין הגברי שלא במגע ישיר. כלומר על ידי מגע של כף יד באיבר המין שלפני כן נגע בהפרשות מאיבר המין הנשי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בינה כהן-סחר14/11/2016הדבקה בדרך שתיארת פחות סבירה, אבל אפשרית תיאורטית אם יש מגע הדוק וממושך עם הפרשה שנשארה על היד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יוסי15/11/2016תודה ד"ר על תשובתך,
אחדד מעט את שאלתי,
בקרתי במועדון במסיבת רווקים של חבר, אחד העובדות שם הכניסה את ידה ושיפשה לי את האיבר,
לא הייתה הפרשה רטובה על היד, אבל החשש שלי שהיא עשתה אותו דבר למישהו אחר והפרשה שלו הייתה על ידה לפני, בהנחה שהיא לא שטפה את ידיה, האם בדרך זאת ניתן להדבק בצהבת B או C ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בינה כהן-סחר16/11/2016תיאורטית, אם היה נוזל זרע על היד שלה והיא היתה במגע ממושך איתך, זה יתכן - אבל הסבירות מאד נמוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת מין יכולה לעבור במגע?דנה07/11/2016
אם עשיתי ביד לבחור(אבל לט נגעתי אחר כך באיבר שלי) יכולה להיות הדבקה במחלות מין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בינה כהן-סחר07/11/2016הסבירות להדבקה בדרך שציינת קטנה מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחיות על איבר המיןמתוסכל06/11/2016
פעם שלישית בחודשים האחרונים שלפוחיות קטנות שקופות מופיעות על איבר המין הגברי, בגזע. כל הבדיקות שליליות כולל להרפס גניטלי.
מה עוד יכול להיות?
פגשתי רופא עור. גם לא ידע.
גם רופע העור\ מין השני לא הביע דיעה.
אפשר כיוון אפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בינה כהן-סחר07/11/2016אכן נשמע מוזר התיאור מתאים להרפס (כדאי לבדוק גם הרפס סוג 1 ולא רק הרפס גניטלי, שהוא סוג 2). גם הרפס זוסטר יופיע בצורת שלפוחיות קטנות. ישנן עוד כמה מחלות עור שגורמות להופעת שלפוחיות (פמפיגוס ומחלות דומות לו) אולם לרוב מדובר בנגעים גדולים יחסית, ורופאי עור מכירים מחלות כאלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיה מכוס של אחרשירן05/11/2016
אם נניח למישהו יש פצע בפה או דם מהחניכיים ובטעות שתיתי מהכוס שלו, אפשר להדבק ככה במחלות?
ד``ר בינה כהן-סחר05/11/2016לא, אין הדבקה במחלות מין באופן כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיני ערווה לא מיחסי מיןאייל04/11/2016
שלום,
אתמול לתדהמתי גיליתי כינים קטנות על שיער הערווה שלי. חוץ מהעובדה שזה פשוט דוחה ואני עדיין לא מצליח לעכל מה שראיתי, אני משתגע מזה שאני לא מבין מאיפה נדבקתי. אשתי בהיריון ולאחרונה לא קיימנו יחסי מין, מה גם שלה אין כלום, כלומר שהיא לא נדבקה והיא לא הדביקה אותי.
חשוב לי מאוד לנסות ולהבין מאיפה יכולתי להידבק מכזה דבר כדי שאוכל להיזהר בפעם הבאה!! הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו שיכול להיות קשור, זה שחזרתי מחופשה ביוון לפני כשבוע ואולי נדבקתי במלון ממשהו...? (כאמור, אשתי לא נדבקה).
האם הגיוני להידבק בכזה מקרה? איך אפשר עוד להידבק בכיני ערווה מבלי לקיים יחסי מין עם מישהו נגוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בינה כהן-סחר05/11/2016ישנה אפשרות של הדבקה דרך מצעים או בגדים. לא שכיח, אבל קיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי נדבקתי באיידס ממין אוראלי עם בחורהבחור 2202/11/2016
שלום רציתי לדעת אם זה מדביק :
עשיתי מין עם בחורה הכל מוגן ... חוץ ממין אוראלי שעשיתי לבחורה באיבר המין שלה ... האם זה גורם להידבקות במחלות מין hiv וכו ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בינה כהן-סחר05/11/2016שלום רב,
גם מין אוראלי עלול לגרום להדבקה במחלות מין . הדבקה באיידס פחות שכיחה במין אוראלי, יש מחלות אחרות דוגמת גונוראה או הרפס שההדבקה בהן במין אוראלי אינה נדירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם יש תרופות
בחור06/11/2016האם אפשר להחלים מזה אם נדבקתי חס וחלילה באיזה מחלה .. יש תרופות לזהשאפר להחלים מהם ??
ותודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בינה כהן-סחר07/11/2016יש מחלות שיש מהן החלמה מלאה ע"י תרופות, יש מחלות שנשארות כרוניות (איידס למשל) אולם טיפול תרופתי עוזר למנוע מהן להתבטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הידבקקות
בחור07/11/2016תודה רבה לך .. מאוד עזרת לי להירגע
תודה על הפורם הזה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעים בחללהפה והלשון
לגבי הידבקות15/11/2016התחליו לצאת לי פצעים בתוך הפה .. כל פעם רואה פצע חדש ... נאם זה הרפס או משהוא קשור ל hiv ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצורפת תמונה
לגבי הידבקות15/11/2016
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו !!!
בחור16/11/2016האם זה סימנים של הידבקות באיזה מחלה של מין כמו hiv ..הרפס ?? התמונות אחרי 4 חודשים של קיום יחסי מין .. כמו שמצורף בתגובה הראשונהשלי ..??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בינה כהן-סחר16/11/2016מאד קשה לתת אבחנה בפורום, גם עם תמונות - עליך לפנות לבדיקת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיתי מכוס של מישהושרון01/11/2016
שלום הייתי במסיבה אתמול ובטעות שתיתי מכוס של מישהו אחר. האם אפשר להדבק במחלות מין ככה?
ד``ר בינה כהן-סחר01/11/2016לא, מחלות מין לא עוברות דרך עצמים זרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוראופלזמה וקיום יחסי מיןיוני31/10/2016
בעקבות אורופלסמה קיבלתי דוקסילין ל- 7 ימים. האם ניתן לחזור לקיים יחסי מין בסיום השבעה ימים?
ד``ר בינה כהן-סחר01/11/2016אם הסימפטומים חלפו, אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות ב UREOPLSMA UREשאול31/10/2016
שלום רב,
האם חיידק UREOPLSMA URE מצוי גם ברוק והאם ניתן להידבק בו באמצעות נשיקה או שימוש בכלי אוכל משותפים?
תודתי מסורה לך על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בינה כהן-סחר31/10/2016לא ידוע לי על הדבקה באוראופלזמה בדרך זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכנות הדבקות במחלת מין / איידסלירן28/10/2016
שלום,
לפני 9 ימים נפגשתי עם בחור (פעם ראשונה עם גבר). מכיוון שמדובר בפעם ראשונה הבחור עבד על הרחבת פי הטבעת שלי עם האצבעות והרבה נוזל סיכה. היה ניסיון חדירה (עם קונדום) לפרק זמן קצר שהופסק בשל כאבים.
לא היה מגע אוראלי אלא אוננות הדדית עם נוזל סיכה וחיכוך איברים. לאחר מכן בוצע ניסיון חדירה נוסף עם קונדום חדש גם לפרק זמן קצר.
לבחור היה הרבה PRECUM שהתערבב עם חומר הסיכה והוא גם גמר לי על הבטן.
פחות מ-24 שעות לאחר המגע התחיל לשרוף לי העור על האיבר, עיקצומים בעת השתנה וכאבים בפי הטבעת. ניגשתי לרופא עור כ-4 ימים לאחר המפגש והוא טוען שהוא לא רואה כלום. ההרגשה הרעה המשיכה ופניתי לרופא משפחה ששלח אותי לעשות בדיקות דם למחלות מין + תרבית שתן.
בדיקות הדם הגיעו שליליות, לתרבית השתן לוקח זמן להגיע. בדיקת איידב לא עשיתי כי אני יודע כי צריך להמתין 3 חודשים.
כרגע (10 ימים לאחר המפגש) מרגיש מיחושים בפי הטבעת בעיקר לאחר יציאה, לעיתים יש עקצוצין בפין. אני נמצר בלחץ נפשי מטורף עם התקפי חרדה...
האם יש מצב שנדבקתי במחלת מין לאור המתואר / איידס?
האם הגיוני שארגיש לא טוב פחות מ-24 שעות לאחר המפגש? האם בדיקת הדם לאיתור מחלות מין בקופת חולים אמינה כשמבוצעת שבוע לאחר המפגש?
הבחור טוען שהוא מאוד זהיר ונבדק באופן קבוע. פעם אחרונה נבדק לפני חודש וחצי למחלות מין ןאיידס והכל היה שלילי
נא עזרתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בינה כהן-סחר31/10/2016לירן שלום,
לא נשמע שמדובר באיידס, וגם הסבירות למחלת מין אחרת נמוכה לפי תיאורך. יתכן שההתעסקות הממושכת בפי הטבעת גרמה לגירוי מקומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת השתן - האם ניתן להידבקדנה28/10/2016
שלום
האם ניתן להידבק בדלקת בדרכי שתן מגבר שבאותו שבוע קיים יחסי מין עם בחורה אחרת (לא ידועים פרטים אבל כנראה שהיה משהו)?
אם קיים איתה יחסי מין אנאליים ללא קונדום האם באותו שבוע יכול להדביק את בת זוגתו דרך יחסי מין רגילים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בינה כהן-סחר31/10/2016שלום,
דלקות בדרכי השתן אינן מחלות מין, ולמרות שקיום יחסים תכוף מעלה את הסיכון לדלקות בדרכי השתן לא מדובר בחיידק שעובר מבן הזוג.
מחלות מין, שלרוב מתבטאות אצל נשים בדלקות בנרתיק ובאגן ולא בדרכי השתן, אכן עוברות בקיום יחסים ועלולות להופיע אם בן הזוג קיים יחסים לא מוגנים עם פרטנרית שיש לה מחלת מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלמיה או לא כלמידיה?לילאן27/10/2016
בעקבות שנה של הפרשות מרובות וצהובות, ואחרי שנהייתה לי דלקת בנרתיק ובצוואר הרחם, אז עשו משטח לבדיקת חיידקים, ובינתיים נתנו לי דאלאצין.
לאחר מכן חזרה תשובה חיובית לכלמידיה.
שאלתי היא: אם הדלקת נרפאה כתוצאה מהדאלאצין, וגם ההפרשות כמעט נעלמו לחלוטין בעקבות הדאלאצין, והרי כלמידיה לא רגישה לדאלאצין, אז איך יתכן מדובר בכלמידה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בינה כהן-סחר31/10/2016שלום רב,
אם היתה תשובה חיובית של כלמידיה את צריכה לקבל טיפול לכלמידיה בלי קשר להעלמות הסימפטומים. דלצין יכול לעזור לדלקות מסויימות אולם הוא לא משמיד את הכלמידיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוץ סקס עם קונדוםדניאל27/10/2016
הייתי עם בחורה שאני לא מכיר אני לא יודע אם יש לה מחלת מין או אם לא. כל הhiv וכאלה.
עשיתי איתה עם קונדום בערך חמש דק בלי לגמור. אחרי שיצאתי ממנה ווידאתי שהקונדום לא נקרע, והכל היה בסדר.
יש לי סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בינה כהן-סחר27/10/2016נשמע שנקטת באמצעי הזהירות הנכונים. רוב הסיכויים שלא נדבקת במחלת מין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)