מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פטריה? מחלת עור? או מחלת מין תנו דעתכםמאור23/08/2016
היי
שנים שאני סובל מאדמומיות במותן ימין ובקרקרפת ומשתמש בתקופות המעבר(בדרכ זה חוזר) בשמפו סבוסאל וזה עוזר ומרגיע. בחודש האחרון האדמומיות גלשה לה לשק האשכים ומגרד ושורף ממש, ביחסי מין זה בכלל לא נעים . בנוסף התגלו לי כמו יובש חריף ואדמומיות בצורת שלפוחיות על איבר המין עצמו .
מצורפות תמונות אשמח להסבר או סתם כיוון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה? מחלת עור? או מחלת מין תנו דעתכם - תגובה
ד``ר רונן הולנד28/08/2016לא מתאים למחלת מין, ככל הנראה מחלת עור דלקתית, יש לפנות לררופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד ניתן להדבק באוראופלסמה ? שאלה דחופהסתו23/08/2016
האם אוראופלסמה מדבקת ממין אוראלי ? או רק מסקס ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד ניתן להדבק באוראופלסמה ? שאלה דחופה - תגובה
ד``ר רונן הולנד28/08/2016ניתן להידבק גם במין אוראלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעה של שומה בפות בשפתיים החיצוניותאנונימית19/08/2016
לפני כמה זמן הופיעה לי מעין שומה באיבר המין ולאחר מכן עוד 2 קטנות נוספות. יש לציין שהיה תחתיהן מעין שערה כלואה שהצלחתי להוציא....מה זה יכול להיות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעה של שומה בפות בשפתיים החיצוניות - תגובה
ד``ר רונן הולנד22/08/2016שלום, אבחנה סופית של נגעים היא רק בבדיקת רופא. יתכן שהנגע מתאים לקונדילומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך כאבים בפיןעומר12/08/2016
תוספת על ההודעה הקודמת:
כשאני נוגע בפין אני מרגיש נפיחות קלה ולא אופיינית לדעתי בצינור השופכה, כשהפין רפוי אני מתכוון. כמו כן אני מרגיש את התחושה באופן רציף, זה לא כאב חד אבל מציק ללא הפסקה. האם יכול להיות שיש לי דלקת בצינור השופכה? יש דבר כזה?
כפי שציינתי זה החל לאחר שאוננתי ובשפיכה היה לי כאב (פעם ראשונה בחיי שזה קרה לי) ויצא לי מעט מאוד שפיך, והמשיך בצריבה במתן שתן למשך יומיים - שלושה, והתחלף עכשו לגירוי מתמיד ולא נעים בפין ואולי (אני כבר לא יודע אם אני הוזה או לא), סוג של נפיחות בצינור השופכה בעיקר במרכז הפין. אודה לתגובה מה זה יכול להיות והאם זה עובר לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך כאבים בפין - תגובה
ד``ר רונן הולנד14/08/2016יש להיבדק ע"י רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בפיןעומר12/08/2016
שלום,
לפני מספר ימים החלה לי תחושת צריבה בקצה הפין בעת מתן שתן, הצריבה הזו עברה אבל עכשו אני מרגיש סוג של גירוי לא נעים בפין באופן רציף, ללא קשר למתן שתן, אני חושב שזה מגיע מצינור השופכה. יש לציין שלפני התסמינים אוננתי ובשפיכה הרגשתי צריבה עזה ויצא לי מעט מאוד זרע.
יכול להיות שנכנס לי משהו לפין? מה עלי לעשות? אני מאוד מודאג וזה מאוד מטריד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בפין - תגובה
ד``ר רונן הולנד14/08/2016צריך לבצע בדיקת שתן כללית.
התסמינים מתאימים לדלקת שופכה ויש לשלול אפשרות זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש לתת הסבר מזה יכול להיות, קצת מטריד אותי הענייןדני08/08/2016
היי. יש לי משהו שנראה כמו חצ'קונים שחורים(כהים) על האשכים. הם עוברים אחרי זמן מה, אבל תמיד יוצאים חדשים. לא נראה לי שזה קונדילומה, זה לא נראה כמו בתמונות של גוגל. לפעמים יש אותם פשוט המון ובגדלים שונים, אבל אף פעם לא יותר מגודל של חצ'קון רגיל. כולם כהים, אבל יותר בצבע בורדו כזה..
מזה יכול להיות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקש לתת הסבר מזה יכול להיות, קצת מטריד אותי העניין - תגובה
ד``ר רונן הולנד10/08/2016אנגיוקרטומה - כלי דם שטחיים. זה לא דורש טיפול אם זה לא מדמם או לא מפריע מבחינה אסתטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחות בידיים לאחר מין אוראלי לא מוגןדניאל04/08/2016
לפני כחודשיים בוצע בי מין אוראלי לא מוגן סבלתי מדלקת גרון שהדאיגה אותי לכן לאחר כחודש ביצעתי בדיקת קומבו לאיידס ועגבת בקופת חולים...עכשיו יש לי מן פריחות פצעונים קטנים וצורבים בידיים .האם יכול להיות קשור?האם הבדיקות שעשיתי שוללות במידה מסויימת את הסיכוי שנדבקתי באיידס ועגבת?
אני מתכוון להבדק עוד כחודש כדי לשלול את הכל אבל אם צריך אלך לפני...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לציין שהתוצאות בבדיקות שנעשו
דניאל04/08/2016התוצאות בבדיקות לעגבת ואיידס שנעשו לאחר כחודש היו תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריחות בידיים לאחר מין אוראלי לא מוגן - תגובה
ד``ר רונן הולנד04/08/2016אין חשש לאיידס, יש סיכון קטן לסיפיליס (עגבת) ולכן ממליץ לחזור על הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להידהקות במחלות משריטה קטנהדניאל02/08/2016
היי
ברחוב מישהי כנראה נרקמונית וגם לא שפויה ניגשה אליי ושרטה אותי בצביטה בציפורניים בזרוע שלי, היה לי כמו שריטה שטחית עם מעט מאוד דם, משהו שלא היה צריך בכלל לנגב בנייר אפילו. אבל פתאום אני מתחיל לחשוש ממחלות כמו איידס או משהו אחר - האם יש סכנה להידבק בצב כזה? כאשר מדובר בשריטה שטחית שנעלמה אחרי יום. היה מעט מאוד דם..
קצת מוטרד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להידהקות במחלות משריטה קטנה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר03/08/2016לפי תיאורך, היות ולא היה לך מגע עם דם או נוזלי גוף שלה, אין סיכון להדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות להרפס 1 ו2 סרולוגיה רוצה להבין את משמעות התוצאותדניאל02/08/2016
שלום ביצעתי בדיקות להרפס 1 2 לאחר מין אוראלי לא מוגן.הבדיקות בוצעו באיכילוב
כחמש וחצי שבועות לאחר הארוע.תוצאות:
Herpes igG type 1 negative
Herpes igG type 2 negative
Herpes igM Ab (1 2) negative
האם אפשר לבטוח בתוצאות הללו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות להרפס 1 ו2 סרולוגיה רוצה להבין את משמעות התוצאות - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר03/08/2016בהחלט, אין עדות לזיהום כעת או בעבר בוירוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים מוגנים בזמן הטיפול בכלימדיהאביב01/08/2016
האם ניתן לקיים יחסים מוגנים (לא אוראליים) במהלך הטיפול האנטיביוטי בכלימדיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים מוגנים בזמן הטיפול בכלימדיה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר03/08/2016ההמלצה הרשמית היא להמנע מקיום יחסים בתקופה זו, עד ששני בני הזוג מסיימים את הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל כמה זמן ממולץ לעשות בדיקות?ליטל31/07/2016
שלום, במידה ואני ובן זוגי נבדקנו והבדיקות יצאו תקינות, ואנו מקיימים יחסים רק אחד עם השנייה, האם יש צורך להבדק שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל כמה זמן ממולץ לעשות בדיקות? - תגובה
ד``ר רונן הולנד01/08/2016אין צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לשנקרואיד איך מאבחנים....דניאל30/07/2016
לפני כמה שבועות קבלתי מין אוראלי לא מוגן .מספר שבועות אחכ הופיע נגע בצורת שריטה הנגע קצת צרב במגע וחלף תוך יומיים.לא נראה לי שזה הרפס עשיתי בדיקת נוגדנים ויצא שלילי.כיצד ניתן לשלול את האפשרות שמדובר בצנקרואיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לשנקרואיד איך מאבחנים.... - תגובה
ד``ר רונן הולנד01/08/2016לבצע בדיקת נוגדנים לסיפיליס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בדבר חלון הזמן של הבדיקות ודאגות אחרותדניאל29/07/2016
לפני כחודש וחצי בוצע בי מין אוראלי לא מוגן .נבדקתי בבדיקות pcr ל6 מחלות מין ובדיקת שתן כללית כשבוע לאחר מכן התוצאות תקינות.כמו כן נבדקתי להרפס 1 2 כ5 וחצי שבועות לאחר מכן והתוצאות של igG igM היו שליליות לשני סוגי ההרפס .בנוסף היה לי מן דלקת גרון כחודש לאחר מכן ולכן ביצעתי בדיקת איידס קומבו בקופת חולים התוצאה שלילית ובדיקת עגבת שלילית דהיינו תוצאות תקינות בכל הבדיקות שנעשו. גם נעשו בדיקות דם כלליות והכל בנורמה.האם ניתן לסמוך על תוצאות הבדיקות שנעשו בזמנים שנעשו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלון זמן של הפיטיטיס מתי צריך להבדק
דניאל29/07/2016מתי כדאי להבדק לצהבת b c?לצערי הרב לא עשיתי חיסון להפיטיטיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מתמשכים בקצה איבר המין בלי הצלחה להבחנת הגורם לכךדניאך29/07/2016
במשך כ4 חודשים אני חווה כאבים בקצה איבר המין ולאורך כל השופכה עשיתי בדיקות std יצא שלילי הכל לאחר מכן המשיכו הכאבים הלכתי לאורולוג שנתן לי כדורים בשם Uribel שגם לא עזרו לאחר מכן הלכתי לאורולוג אחר שקבע שיש לי inflammation ונתן לי אנטיביוטיקה שגם כן לא עזרה, לאחר כמה שבועות הלכתי לרופא אחר שנתן לי זריקה בישבן שגם היא לא עזרה ואז הלכתי לרופא אורולוג אחר שנתן לי כמה תרופות לנסות שגם כן לא עזרו flomax ועוד כדור כדי למזער את כמויות מתן השתן ביום מכיוון שבזמן האחרון יש לי הרבה יותר דחיפות במתן שתן מבדרך כלל כמעט פעם בשעה, בשבועיים האחרונים החלו לי כאבים בבטן התחתונה בצד ימין ובאשך הימני האורולוג המליץ על ציטוסקופיה שנקבעה לי לשבוע הבא כרגע הוא טוען שהוא לא יודע מה גורם לי לכאבים, האם אחד מהרופאים כאן שמע אי פעם על מקרה כזה? אני בן 22
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מתמשכים בקצה איבר המין בלי הצלחה להבחנת הגורם לכך - תגובה
ד``ר רונן הולנד01/08/2016נשמע שאתה סובל מ כאב כרוני של האגן.
הטיפול הוא אינו אנטיביוטי אלא טיפול נוגד דלקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך מרשם לכדורים נוגדי דלקת?
דניאל17/08/2016תודה רבה על התשובה
האם אני צריך מרשם כדי להשיג את הכדורים האלה? וכמה זמן אני צריך לקחת אותם?
זה דבר שעובר בסופו של דבר כי זה מפריע על שגרת החיים שלי באופן משמעותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלמדיה טרכומטיס - שאלה לד"ר רונן הולנדגבר28/07/2016
שלום,
לפני כחודש הרגשתי צריבה במתן השתן לאחר בדיקות גילו שיש לי כלמדיה טרכומטיס, ממה שאני בדקתי תחושות הצריבה יכולות להופיע מקסימום חודש וחצי מההדבקה. בחודש וחצי זה הייתי בטיול באפריקה ולא קיימתי יחסי מין מה שמאוד מוזר לי לדרך שבה נדבקתי. מה שמפחיד אותי הוא זה שהלכתי לספא שם ונתנו לי מכנסיים חד פעמיים שלא היו נראים באמת חד פעמיים וכנראה לבשו אותם לפניי ובנוסף כשאני עושה צואה בשירותים לפעמים איבר המין שלי נוגע באסלה. חוששני שנדבקתי בספא זה ע"י כך שאדם שישב לפני השאיר הפרשות עם המחלה ונדבקתי ממנו, או דרך המכנסיים או דרך האסלה או דרך האמבטיה הציבורית אשר ישבתי שם על הרצפה עקב הרגשה לא טובה של עילפון. אפריקה זו ארץ שבה מחלות המין הכי נפוצות ולכן אני מודאג. ממה שקראתי ישנם מחקרים ודיווחים המצביעים על 15% מהציבור אשר נדבקו מגורמים משניים ולא דרך יחסי מין כאשר אדם השאיר הפרשה או נוזל על אסלה ואדם אחר שהתיישב נגע עם איבר מינו בהפרשה זו. מה דעתך? יש לציין שהייתי עד כה עם בת זוג אחת בלבד אשר מבדיקות לה אין כלמידיה ולכן חשוב לי לדעת איך הכלמידיה הגיעה אליי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלמדיה טרכומטיס - שאלה לד"ר רונן הולנד - תגובה
ד``ר רונן הולנד01/08/2016לצערי אני לא יודע איך היא הגיעה אליך. קלמידיה היא מחלה שמועברת ביחסי מין.
הדבר החשוב הוא לקבל טיפול נכון ולבקש מבת הזוג שתקבל טיפול גם כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)