מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצעים כואבים באיבן המין וסביבתואני08/08/2015
הפצעים האלה הופיעו יום לאחר קיום יחסי מין (מוגנים). הם מרגישים כאילו הבשר חשוף וכואבים ושורפים למגע. יש השערה לגבי מה הם?
אובחנתי בעבר במיקופלסמה ואוראופלסמה שלפי בדיקות אחרונות עברו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין
אני08/08/2015שיש לי כאבים במפשעות (בחיבור בין הירכיים למפשעות) וכאב אנאלי פנימי שמתגבר ביומיים האחרנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשיתי שטויות ....דוד06/08/2015
אני לא בזוגיות והייתי בחו"ל מטעם העבודה. בערב האחרון לפניי החזרה לישראל פגשתי מישהי בבר שאחר כך התברר שהיא עובדת בתעשיית המין. הזמנתי אותה לבית המלון בו שהיתי וחגגנו כל הלילה (אל תשאלו כמה כסף שילמתי, יותר מדיי....). לא רק זה עשינו מין לא מוגן ללא קנדום כולל מין אוראלי שאני נתתי לה והיא לי וגם חדרתי אליה אנאלית וכו' וכו'
חזרתי ארצה לפניי שבוע בדיוק. יומיים אחריי שחזרתי הופיע לי כאב גרון מהסוג המוכר כואב כשבולעים. מישהו אמר לי שאולי יש לי זיבה... אמא'לה. חשוב לציין שהכאב חלף מאליו ועכשיו בקושי יש כאב גרון.
מה עושים? איך בודקים אם נדבקתי במשהו? זיבה? מה הטיפול?
אני כמובן לא מקיים יחסים כי לא בא לי להדביק אף אחת אך גם לא בא לי להתנזר יותר מדיי.
בקיצור, הצילווווו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשיתי שטויות .... - תגובה
ד``ר רונן הולנד17/08/2015ממליץ לך לפנות בהקדם לרופא המשפחה או למרפאה שעוסקת במחלות מין כדי לבצע את הבירור ולקבל טיפול אנטיביוטי לפי הצורך.
יש לבצע גם בדיקה לשלול איידס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה בקופת חוליםרותם05/08/2015
היתי בקשר אם בחורה ששכבה אם יותר מ30 גברים בלי קונדום אמרתי לה לעשות בדיקה אני לא יודע איזה בדיקה למחלת מין היא עשתה אידס או מחלת מין אחרת השאלה שלי אם אתה יודע אם הדף של התשובה של אידס נראת שונה ממחלות מין אחרות היא לקחה את את הדף של התשובה מהרופא והביאה לי אני ראיתי כמו חותמת שרשום שלילי בעיברית ושתי אותיות באנגלית סלש ככה \ ועוד שתי אותיות האנגלית האם יש הבדל איך ניראת התשובה בדף של אידס ולמחלות מין אחרות בבקשה תנסו לעזור לי ואוליי הרופא מקבלת את התשובה בדף רק לאידס ולמחלות מין אחרות רק במחשב אני עושה בדיקה עוד שבועים אם היא לא עשתה ביקה לאידס בטוח אני חולה בבקשה תעזרו לי איכשהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה בקופת חולים - תגובה
ד``ר רונן הולנד17/08/2015לצערי לא אוכל לעזור בלי לראות את התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מחלות מיןא05/08/2015
עשיתי בדיקות שתן , עגבת וhiv. הכל יצא שלילי
האם יתכן שמחלות מין מסויימות כמו למשל זיבה וכלמידיה ימצאו בזרע אבל לא בשתן ? כלומר - אולי יש עוד בדיקות או מחלות שיש לבדוק ולא עשיתי?
רק לוודא שלא פספסתי בדיקה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות מחלות מין - תגובה
ד``ר רונן הולנד05/08/2015זיבה וקלמידיה הן מחלות של השופכה - צינור השתן - ולא מחלות של הזרע.
הבדיקות שביצעת הן הבדיקות שצריך לבצע בתור בדיקת סקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי קונדלימהא05/08/2015
הי
כיצד ניתן להדבק מקונדלימה חוץ מיחסי מין?
האם אפשרי שנדבקתי לפני יותר מעשר שנים ועכשיו זה צץ?
אני מעלה תמונה של שפשוף מאוננות שאני חושד שהוא בעצם לא שפשוף אלא קונדלימה אודה אם תוכלו לחוות דעה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגבי קונדלימה - תגובה
ד``ר רונן הולנד05/08/2015קשה לאבחן לפי תמונה, האבחנה הסופית היא רק בבדיקה גופנית, אבל לא נראה שהממצא שלך הוא קונדילומה.
הנגיף עובר בעיקר ביחסי מין, לעיתים רחוקות הוא עובר במגע "רגיל" של ידיים.
יכולה להיות הופעה של היבלת 10 שנים לאחר ההדבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכבתי עם נערת ליווי מרגיש לא טובאנונימי04/08/2015
לפני כמעט שבועיים שכתי עם נערת ליווי בבלגיה היא ניקתה שטפה את איבר מינה לפני ואחרי והייתה חדירה עם קונדום אבל עשתה לי ביד בלי קונדום ועכשיו מרגיש לא טוב בחזה נדבקתי במשהוא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה היה בחלונות אדומים שם
אנונימי04/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכבתי עם נערת ליווי מרגיש לא טוב - תגובה
ד``ר רונן הולנד05/08/2015כאבים בחזה לא מעידים על הדבקה במחלות מין.
מציע לך לפנות לבדיקת רופא בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלמידהכלמידה03/08/2015
שלום רב,
השאלה שלי האם כלמידה יכלה להיות בגוף במשך שנים רבות (מעל 3 ) לאחר ההדבקה ללא התפרצות או יצרית סימפטומים אצל אשה או גבר?
גם אם גוף האשה עובר לידות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלמידה - תגובה
ד``ר רונן הולנד05/08/2015לעיתים רחוקות בעיקר אצל נשים, יכולה להיות קלמידיה ללא סימפטומים.
אם האישה עברה לידות אז כנראה ביצעו לה בדיקות שתן ואז הקלמידיה היתה מתבטאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלמידהכלמידה01/08/2015
שלום, כפי שהבנתי החיידק יכל להיות בגוף גם ללא סימפטומים במשך תקופה האם החיידק יכול להיות בגוף אישה שנים רבות ולא לפרוץ גם לאחר מספר לידות ?
האם זהה גם לגבי גבר ( ללא לידות כמובן ).
האם דרך ההדבקות היחידה היא אך ורק קיום יחסי מין לא מוגנים ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלמידה - תגובה
ד``ר רונן הולנד03/08/2015זה לא מדויק -
החידק יכול להיות בשופכה ולא להביא לסימפטומים (תסמינים של צריבה או כאב) אך עדיין לגרום לנזק.
ולכן בכל מקרה של קלמידיה, יש לטפל עם אנטיביוטיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלמידה
כלמידה03/08/2015תודה , אבל ברגע שיש תסמינים השאלה אינה רלוונטית .
אני מנסה להבין האם החיידק יכל לשכון בגוף מספר שנים ללא שום סימפטומים ?
גם בגוף הגבר וגם בגוף אישה ?
האם לידה איזה מזרזת או גורמת להתפרצות הנגיף אצל נשים אם הן נשאיות ?
תודה מראש
בחור מודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להידבקות באיידסיעל31/07/2015
שלום,
קיבלתי מבן זוגי מתנה עגילי זהב יפים , יש לציין שנקנו בחנות מוכרת ולא בדוכן , הוגשו בקופסה יפה וכו'. בהתרגשות הלכתי למדוד את אחד מהם , אך הוא לא עבר חיטוי (לפחות על ידי ) חשוב לציין בזמן ההכנסה או ההוצאה ירד לי מעט דם מהאזור . אחריי שהכנסתי אותו פתאום חשבתי שזו יכולה להיות בעיה כי יש אפשרות להחליף עגילים בחנות , למדוד וכו' האם יש סיכוי להידבק במשהו בצורה זו בעיקר איידס, העגילים היו נראו נקיים ,הם נקנו כמה שעות קודם והמשמעות היא שהם המתינו בקופסה בערך 3 שעות עד שמדדתי אותם .
הורדתי את העגיל כמובן מהר וחיטאתי באלכוהול את האזור אבל נותרתי עם פחד עמוק
אשמח לקבל תשובה בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להידבקות באיידס - תגובה
ד``ר רונן הולנד03/08/2015לפי הסיפור הסיכוי להדבקה באיידס הוא אפסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Hpv לגברטלי29/07/2015
שלום
בעלי גילה יבלות על אבר המין והוא מטופל על ידי רופא עור. אמרו לו שזה פפילומה. השאלה היא האם זו מחלה רדומה שיכולה לצוץ אחרי יותר מעשר שנים? וגם מתי נדע אם אפשר לחזור לקיים יחסי מין? אני מניחה שגם אני נדבקתי אבל אין לי תסמינים. עשיתי פאפס ויצא תקין. האם עליי לעבור עוד בדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Hpv לגבר - תגובה
ד``ר רונן הולנד03/08/2015כן.
לעיתים עוברות שנים רבות בין ההדבקה בוירוס הפפילומה ועד יציאת היבלת.
את צודקת שיש סיכוי גדול מאוד שגם את נושאת את הפפילומה ולכן אין מקום להימנעות מיחסי מין או שימוש בקונדום בגלל הפפילומה.
תמשיכי לבצע PAP לפי המלצת הגניקולוג המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ureaplasma parvumעומרי28/07/2015
שלום רב, אחרי שהייתי באיה נאפה ועשיתי כל מיני שטויות נבדקתי במרפאה ומצאו לי ureaplasma parvum חיובי, הרופא נתן לי אנטיביוטיקה זטו 250, האם לאחר הטיפול האנטיביוטי אני אבריא לגמרי? איך אוכל לדעת?
ולאחר הטיפול האנטיביוטי אוכל לקיים יחסי מין עם נשים פה בארץ או שעדיין קיים הסיכוי להדביק אותן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ureaplasma parvum - תגובה
ד``ר רונן הולנד03/08/2015שבועיים לאחר הטיפול יש לבצע בדיקת שתן כללית. אין אין לויקוציטים, אפשר לקיים יחסי מין כרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמוניתיוסי27/07/2015
שלום רב!
לפני כ10 שנים אובחן אצלי דלקת בערמונית כתוצאה מיחסי מין לא מוגנים עברתי מספר רב של טיפולים אנטיביוטיים בארץ וכלום לא עזר , לאחר שנתיים התחיל לי נשירת שיער והתחלתי ליטול פרופסיה ופתאום פלא ונס , כל הכאבים הצריבה ואי הנוחות חדלו מכאב והרגשתי רגיל לחלוטין , צרכתי תתרופה עד לפני שנתיים , לאחר שנה מרגע הפסקת הטיפול בפרופסיה כל התופעות חזרו - כאב צורב וקבוע בקצה הפין , בפרינאום מצידי הערווה וכו , ניגשתי לרופא בחו"ל (לא גר בארץ) והוא ישר התחיל בטיפול אנטיביוטי במשך 4 חושדים לא היה תוצאות אך לאחר מכן השתפר , עד היום הכאבים חוזרים מיד לאחר מין לא מוגן ואפילו מסתם מין אורלי , אני מקבל אנטיביוטיקה לשריר למשך 3 ימים הכאב חולף עד לאוראלי הבא . עשינו אולטרסאונד פרוסטטה ושם התגלה מן גוש בערמונית הרופא אמר שזה לא מסוכן וזה תופעה של פרוסטטיטיס, עשינו גם מלא בדיקות של מיצי הערמונית תמיד התגלו עד 10 אלף לוקוציטים אך מעולם לא גילינו את מחולל החיידק , פשוט מראה דלקת אך לא מבינים מה זה . עשיתי גם pca שיצא תקין . כרגע רוב הכאב ואי הנוחות בין שק האשכים לפי הטבעת , יש לציין שהפסקתי ליטול פרופסיה משום שרצינו להיכנס להריון וכך קרה ונולד תינוק , כרגע מתכננים הריון שני אך הכאבים משגעים אותי , האם אתה ממליץ לחזור ליטול פרופסיה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערמונית - תגובה
ד``ר רונן הולנד03/08/2015סיפור מעניין ואפשר ללמוד ממנו -
רוב המקרים של דלקות ערמונית הן אינן חידקיות ולכן אין צורך בטיפול אנטיביוטי.
הטיפול בפרופסיה גרם להקטנה של הערמונית שלך ולכן הדלקת השתפרה וזה מאוד הגיוני.
האם ליטול כעת פרופסיה ? מצד אחד יהיה שיפור בכאבים, אך בחלק קטן של המטופלים בפרופסיה, יש ירידה באיכות הזרע. אז כדאי לשקול זאת היטב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאור26/07/2015
בן זוגי הטרי קיים לפני כ3 שנים יחסי מין עם בחורה בזמן מחזור ולאחר מכן, ככל הנראה כתוצאה מכך, הוא החל לסבול מתופעה מעין פסוריאזיס על הקרקפת: אדמומיות וקשקשת שעד היום לא עברה לו.
הוא לא נבדק לעומק-רק בדיקות דם כלליות שהראו כי הכל תקין.
האם עליי לחשוש מלקיים איתו יחסים ?
ממה יכולה לפרוץ תופעה כזאת והאם יש קשר בין הדברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רונן הולנד26/07/2015לא ברור לי הקשר בין קיום יחסי מין לבין פסוריאזיס, אלא אם כן מצבו הנפשי גרם להתפרצות.
בכל מקרה - בתחילת כל זוגיות מומלץ ששני בני הזוג יבצעו בדיקות דם ושתן למחלות מין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא25/07/2015
הי
רציתי לשאול מס׳ שאלות:
לאחר מגע מיני לא בטוח אחרון לפני כ 8 חודשים (מין אוראלי לא מוגן - מצצו לי)
1. האם בבדיקת שתן (סטיק ו/או כללית) ניתן לזהות / לחשוד בהדבקות בכלמידיה או זיבה?
2. כלמידיה וזיבה - האם המחלות הללו יכולות להיות א-סימפטוטיות למשך שנים או שניתן לצפות לגלות אותם לאחר כשנה (כדלקת בדרכי השתן או דלקת באשכים וכדומה)
3. לאחרונה אני מרגיש לחץ או כאב עמום מאוד באשך שמאל ולדעתי זה מקרין גם לאזור הפין בצד שמאל. אין כאבים / צריבה במתן שתן או גמירה. האם זה יכול להעיד על STD?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה ספציפית לדר הולנד
א25/07/2015ניסיתי להתקשר לטלפון המופיע כאן שלך ואמרו לי שאתה לא עובד יותר שם? יכול להיות שהייתה טעות?
רציתי לדעת כמה עולה לעשות דרכך בדיקת שתן לכלמידיה וזיבה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר רונן הולנד26/07/2015בדיקת שתן פשוטה אכן מראה האם יש דלקת של השופכה והאם יש צורך בטיפול אנטיביוטי.
זיבה וקלמידיה יכולות להיות קיימות ללא סימפטומים, פחות אצל גברים, יותר אצל נשים.
כאבים באשכים יכולים להיות קשורים לדלקת שופכה שלא טופלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות מיןשרה23/07/2015
בבדיקת פאפ התגלו שינויים בצוואר הרחם. הרופאה אמרה שזה פפילומה. וצריך לעשות קוניזציה. ברור לי שנדבקתי מבעלי כי רק איתו קיימתי יחסים. בעבר היו לו יבלות על איבר המין שאובחנו כאנגיוקרטומה. האם יש קשר בינהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות מין - תגובה
ד``ר רונן הולנד23/07/2015נגעים של אנגיוקרטומה (כלי דם בולטים) הם אינם מחלת מין ואינם קשורים לפפילומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
שרה23/07/2015כתבת שאנגיוקרטומה זה כלי דם בולטים. אבל היו לו יבלות על העור.? וחוץ מזה באותה תקופה הוא קיבל חיסון ל hbv יש לזה קשר ל hpv ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)