מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרטבת יוםדניאלה12/08/2012
שלום רב,
יש לי בן בן 4 וחודש. תהליך הגמילה עדין לא הושלם. קקי הוא עושה יפה בשירותים וגם גמול בלילה (ללא חיתול), עם זאת במהלך היום הוא מפספס המון. זקוק לתזכורת כדי ללכת לשירותים ולהתפנות (אינו יוזם, אם יוזם ,לעיתים רחוקות מאוד). ברוב המקרים אומר שהוא צריך פיפי רק אחרי שנרטב. עברנו גם תהליך של הדרכת הורים, אך חשוב לנו לשלול בעיה רפואית. רופאת הילדים מסרבת לתת לנו הפניה לאורולוג ילדים בטענה שזה רק התנהגותי. אשמח לשמוע את דעתכם.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת יום - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר14/08/2012דניאלה שלום,
הייתי ממליץ על בדיקה גופנית, US דרכי שתן כולל שארית שתן ויומן השתנה ואם תקינים אין מקום לברור נוסף. גם הטיפול מוגבל בגיל זה ומתרכז בעיקר בהרגלים ובטיפול רגשי.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרטבת יום אצך פעוטה
אושרת23/12/2012שלום,
ביתי בת השנתיים וחצי החלה גמילה בסביבות גיל שנתיים ביוזמתה. החודשיים הראשונים היו סבירים אך עם כניסתה לגן חדש (שאליו עברה עם רוב חבריה ומטפלת אחת) היא החלה להרטיב כל הזמן. חשבתי שזה ענין של הסתגלות אך נראה שאין שיפור מזה חודשים. היא כל הזמן רטובה מטיפטופים. הבעיה היא שזה לא מפריע לה כלל וכלל והעור בטוסיק כבר מלא פצעונים קטנים. אני חוששת שזה יגרור דלקות ובעיות נוספות. אציין שביצענו בדיקות דם והכל תקין.אני מודעת לכך שהיא צעירה ושבגיל כזה לא מטפלים, לכן שאלתי היא איך להתייחס לזה ואיך להגיב אליה? מה נכון לומר לה בנושא? הגננת החליטה לנסות לתת לה אחריות ושהיא תחליף לבד בגדים במשך היום. האם נכון???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהמירב11/08/2012
לבתי בת 7 יש כבר שבוע ימים כאבים בבטן באזור הטבור. באולטרה סאונד הכל תקין
פרט לגזים.בבדיקת שתן יצא חיידק אי קולי מעל 10,000 שהרופאה אומרת שזה לא מספיק בשביל אנטיביוטיקה. וגם תאים לבנים 500.
הילדה לא מפסיקה להתלונן על כאבי בטן, בעבר סבלה כמה פעמים מדלקות בשתן.
ללא חום או צריבה במתן השתן. חוץ מבדיקת שתן חוזרת מה לעשות? האם להתחיל צפיוויט? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר14/08/2012רויטל שלום,
הייתי חוזר על בדיקת שתן לכללית לאחר ניקוי נאות של אזור הגניטליה. אם ישנם ניטריטים ולויקוציטים יתכן שכדאי להתחיל טיפול אנטיביוטי.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין עקום בצורה לא משמעותיתד``ר דוד בן מאיר30/07/2012
גם אני בן שלוש עשרה וחצי.
הפין שלי עקום בצורה לא משמעותית.
הוא בהתחלה ישר, אחרי איזה 3 ס"מ הוא נוטה שמאלה ב20-30 מעלות בערך.
(הוא לא מעוגל או משהו כזה, הוא ישר, רק יש לו כאילו שבר באמצע, ואז הוא נוטה שמאלה. הוספתי ציור כדי שיהיה ברור).
אני לא יודע אם זה משהו רציני,
אני לא יודע אם צריך לעשות עם זה משהו,
ואני מתבייש לספר להורים שלי.
רציתי לדעת אם בכלל יש טעם לספר,
או שזה משהו נורמלי.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין עקום-גם אני!
חסוי30/07/2012עכשיו שמתי לב שזה לא רק במצב זיקפה.
זה תמיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפין עקום-גם אני!
חסוי30/07/2012במצב רפוי ממש כמעט לא רואים את זה,אבל יש עדיין קצת.
רואים את זה ברור במצב זקפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפין עקום נובע מחיתוך לא סימטרי
פיצוי כלי14/08/2012פין עקום נובע מחיתוך לא סימטרי של הערלה, נימול יכול להגיש תביעה עד גיל 25 בלבד, הסיבה לכך היא ש- 7 שנות ההתיישנות נספרות מהגיעו לגיל 18. אף על פי כן, ברגע שהוגשה התביעה ההתיישנות מוקפאת, ואין כל מניעה שההליכים יימשכו גם לאחר שהנימול עבר את גיל 25.
סכום התביעה עד 500000 ש''ח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נכון, עברתי ניתוח ליישור הפין
לוחם קרבי15/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברת ניתוח?
חסוי21/08/2012ואצלך זה היה בגלל חיתוך לא סימטרי של העורלה?
או שיש גם מחלה?
ניפגשת לפני כן עם אורולוג?
ולא התביישת לספר להורים שלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוכמה מעלות זה היה עקום?
חסוי22/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורוטרוצלהיעל29/07/2012
לביתי בת החודשיים מערכת מאספת כפולה, ריפלוקס בדרגה 4-5 ואורוטרוצלה החוסמת את הניקוז של הקוטב העליון במערכת הכפולה.
הומלץ לנו על ניתוח אנדוסקופי לניקוב האורוטרוצלה, בתקווה שלא תחזור ולא נזדקק לניתוח פתוח להסרת החלק הבעייתי בכליה.
אני מתקשה מאוד לנתח תינוקת קטנה כל כך ומעוניינת לדחות, גם את ההליך האנדוסקופי לגיל מבוגר יותר, כאשר המערכת החיסונית תתחזק וגם הילדה תוכל קצת יותר להבין מה קורה איתה.
היא מקבלת אנטיביטיקה מניעתית, ובינתיים ברוך ה' לא היה לה כל זיהום.
האם לדעתכם דחיית ההתערבות בשנה- שנתיים תוך מעקב רפואי צמוד והמשך הטיפול המניעתי מסכן את את הילדה?
אודה על תשובה מפורטת ובהירה, התייעצנו עם שני אורולוגים והתשובות שקיבלנו לא היו בהירות מספיק. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורוטרוצלה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר29/07/2012יעל שלום,
אם מדובר באורטרוצל בגודל משמעותי או בהרחבה משמעותית של מערכת עליונה, הרי שיש מקום לנקר את האורטרוצל בהקדם ולא להמתין. אנו נוהגים לנקר אפילו מיד לאחר הלידה- מדובר בפעולה פשוטה שיכולה לעיתים לשמר תפקוד חלק עליון ולמנוע סיבוכים של דלקות בשתן וחסימת מוצא כיס השתן.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת יום אצל בן 3פלורה25/07/2012
שלום רב,
בני בן ה-3 גמול ביום כבר שנה (עדיין לא גמול בלילה) ואין לו פספוסים בכלל. בחודשיים האחרונים יש לו תופעה של בריחת שתן במהלך היום - הוא הולך לשירותים לבד בלי להודיע, לא מפספס ולא מגיע לשירותים רטוב, אבל באיזשהו שלב במהלך היום בורחות לו כמה טיפות או זרם קטן מבלי שהוא ירגיש או ישים לב.
בזמן האחרון זה קורה לו כמעט כל יום - יומיים בתדירות של פעם ביום. רגע אחד התחתונים שלו יבשים ופתאום רואים כתם עיגול קטן של שתן.
מה עליי לעשות? האם זה נחשב בעיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת יום אצל בן 3 - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר29/07/2012פלורה שלום,
הייתי מציע להבדק אצל רופא הילדים ולבצע בדיקה גופנית כולל בדיקת שארית שתן ובדיקת שתן לכללית. אם הכל תקין ראוי לבדוק אם לא עבר עליו משבר כלשהו בגן/בבית, אם גם זה נשלל להמתין מעט עם טיפול היות שגילו עדיין צעיר.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות בשתןנופר בנדר22/07/2012
שלום רב,
בתי כיום בת 5 שנים בעבר בגיל שנה ועשרה חודשים סבלה מדלקת חריפה בדרכי השתן, טופלה בעירוי 5 ימים ואח"כ באנטיביוטיקה דרך הפה. אחרי תקופה שוב חום גבוה כללית לא תקינה שוב עירוי ובסוף התרבית היתה שלילית.
לפני שנה וקצת שני אירועים של דלקת ללא חום וללא תסמינים יש לציין שלאחר הדלקת עם החום בוצע אולטראסונד שהיה תקין.
כמו כן אחרי הדלקות ללא התסמינים בוצע מיפוי כליות שיצא תקין.
לפני חודש שוב דלקת עם תסמינים של כאב בטן וקצת צריבה תרבית יצאה חיובית נידמה לי חיידק בשם פרתאוס משהו כזה. טופלה 10 ימים בדספטיל בדיקה שנעשתה אחרי הטיפול יצאה תקינה.
היום חודש אחרי שוב פעם צריבה וכאב בטן בינתיים שלחנו כללית שבטח תחזור היום.
יש לציין שהסטיק לא היה תקין.
האם מיפוי כליות וUS נחשב לבירור טוב?
היתה תקופה ארוכה שלא סבלה כלל מדלקות בשתן.
האם בקיץ זה יותר שכיח?
קשור לבריכה?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין תגובה?
נופר בנדר30/07/2012דילגתם על ההודעה שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקות בשתן - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר04/08/2012נופר שלום,
הייתי בהחלט משלים US דרכי שתן ומיפוי כליות או ציסטוגרפיה בהתאם לנטיית הרופא המטפל, כאשר רוב האורולוגים במקרים כאלה יחליטו על ציסטוגרפיה לפני מיפוי.
יש ילדים שנוטים לפתח דלקות לאחר ביקורים בבריכות מזוהמות וחלק לא- לכן לא ניתן ייעוץ גורף לכל הילדים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
נופר בנדר04/08/2012כבר עשינו US וגם מיפוי כליות שניהם תקינים לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת שתן - ילדה בת שנה וחצישלומי19/07/2012
שלום,
לפני כ3 חודשים היה לבת שלי (גיל שנה וחצי) דלקת חריפה בדרכי השתן ובכליה כתוצאה מ E-COLI , לאחר טיפול IV ברוצפין (5 ימים) המשכנו בטיפול מונע של DISEPTYLE , לפני כשבוע עלה לילדה החום וביצענו בדיקת שתן דרך קטטר ,
בבדיקה לא נמצא עדות לזיהום , והחום חלף אחרי יומיים , אבל...
נכנסתי אתמול לראות את תשובות התרבית :
Klebsiella pneumoniae < 10,000 CFU/ml
האם יש לתוצאה זו משמעות קלינית - קרי התחלת טיפול אנטיביוטי באנטיביוטיקה שספציפית לסוג זה ?
בתודה מראש ,
הורה מאוד מודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת שתן - ילדה בת שנה וחצי - תגובה
ד''ר עמוס נאמן19/07/2012כמות כזו של חיידקים בבדיקה שנלקחה ע"י קטטר נחשבת לחיובית.
תפנו לרופא שלכם שישקול אם לתת טיפול אנטיביוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על היעוץ
שלומי20/07/2012שלומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כליות מורחבים בעוברנעמה16/07/2012
שלום,
אני עומדת לפני לידה.עובר זכר.במהלך כל ההריון נצפו אגני כליות מורחבים לעובר.בUS אחרון ההרחבה היתה בצד אחד 7-8 מ"מ ובצד שני בין 12-15 מ"מ.כמות מי שפיר תקינה.אשמח לדעת מה בדיוק צפוי לנו לאחר הלידה?לאחר כמה זמן צריך לעשות US נוסף?האם יקבל אנטיביוטיקה?וכן,למי עלינו לפנות למעקב,לאורולוג או נפרולוג, וכמה זמן אחרי הלידה עלינו להגיע אליו?
תודה, וסליחה על כל השאלות אך אני ממש מבולבלת ואשמח לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגני כליות מורחבים בעובר - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר16/07/2012שלום רב
ראוי לבצע סןנר דרכי שתן לאחר 48-72לפחות לאחר הלידה ולאחר מכן להיועץ באורולוג או נפרולוג ילדים
דר בן מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל כליותאמא16/07/2012
שלום
אנו במעקב אולטרסאונד כליות עקב דלקות בדרכי השתן ללא חום לילדה בת שנתיים. הבדיקות תקינות.
אבל- כליה שמאלית היתה לפני שנה 6.8 סמ ועכשיו 6.7
ימנית היתה 6.5 ועכשיו 6.7
האם הנתונים בעייתיים?
האם סביר כי נובעים מאי-דיוק במדידה?
אציין כי בדיקת קריאטינין מלפני כשנה תקינה. הילדה עולה בגובה ומשקל.
מה אמור להיות גודל הכליה בגילה (גובה 93ס"מ משקל 12.5 קג)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל כליות - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר16/07/2012שלום רב,
בדיקת סונר תלוית בודק ואינה מדויקת. בעבודה שביצענו (לא פורסמה) מצאנו שאם הכיות במרקם תקין וללא קליניקה גם אם הנתונים מדויקים הם קרוב לודאי חסרי משמעות
דר בן מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכים ניידיםרונית13/07/2012
לאחרונה שמתי לב כי אשכיו של בני בן ה-7 יורדים לשק רק באמבטיה חמה, האם מדובר באשכים ניידים? וא"כ מהו הגיל הממוצע בו האשכים מתקבעים בשק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשכים ניידים - תגובה
ד''ר עמוס נאמן13/07/2012כל עוד האשכים יורדים ספונטנית לשק זה נחשב לאשכים ניידים ומצריך מעקב בלבד. לעיתים האשכים ממשיכים להיות ניידים עד גיל ההתבגרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכים מוגדלים בתינוק -ניתוח?!גיל10/07/2012
שלום.
בננו בן שנה וחצי. לפני כחצי שנה הבחנו שאחד האשכים כחול. הלכנו לרופא והוא אמר שזה לא HERNIA אבל "הבן דוד" שלה. זה מעין נוזלים שתקועים באשך ואחרי שהולכים לישון זה עובר.
בכל מקרה - היינו חזרנו לרופא והוא מעוניין לנתח. הוא אומר שזה ניתוח קטן וקל אבל בכל מקרה היינו מעוניינים בחוות דעת נוספת.
מה דעתך?
תודה - גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשכים מוגדלים בתינוק -ניתוח?! - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר10/07/2012שלום רב,
קרוב לודאי שמדובר בהידרוצל- נוזל סביב לאשך שאליו מתייחסים בגיל זה כמו לבקע.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרימת השתן לצדגיא06/07/2012
היי בני בן 3 לאחר גמילה מחיתולים החלתי להשים לב שכאשר נןתן שתן הזרם הולך הצידה הפתח של השתן מרוכז זה ניראה כאילו חלק מהפין פשוט נוטה לצד האחד אני חושבת שרק במתן שתן
האם זו בעיה? ואיך מתקנים את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרימת השתן לצד - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר06/07/2012שלום רב,
יתכן שמדובר בהיתרות פיית שופכה. ראוי להבדק לצורך האבחנה וטיפול אצל אורולוג ילדים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד בוכה בזמן מתן שתןתמיר05/07/2012
בני בן חודשיים
ומיום שנולד הוא בוכה כשיוצא לו פיפי
לא בכי חזק אבל תמיד בוכה
יתכן שכואב לו?
ולמה יתכן שכואב לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד בוכה בזמן מתן שתן - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר06/07/2012שלום רב,
יתכן שיש גירוי של פיית השופכה מהטיטול. כדאי להבדק אצל רופא הילדים ולשקול למרוח משחה על בסיס סטרואידלי למשך מספר ימים
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית הרטבהeazy27/06/2012
יש בעיה של השפרצה של שתן כאשר הילדה בת 10 משתינה (כאשר הייתה קטנה נאמר שייש לה שוני אנטומי מסויים וגם אז כאשר הייתה מטילה שתן בידי בטיול הייתה השפרצה )נדרש לנקןת אחריה את השירותים כל פעם כיצד ניתן לפתור את העיניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית הרטבה - תגובה
ד''ר עמוס נאמן28/06/2012שלום
ממליץ שתפנו לאורולוג ילדים שיבדוק אותה
אשמח לראות אותה
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אסא26/06/2012
שלום
אשמח לקבל תשובות שלתי שאלות:
1. האם לפני בדיקת אולטרסאונד כליות ושלפוחית שתן יש צורך בצום לילדה בת שנתיים?
2. מהי הכמות המומלצת לשתיה לפני הבדיקה? בבדיקה קודמת אמרו לנו לתת לה לשתות הרבה ואז בבדיקה נראה גוש מרכזי קל והרחבה מינורית של האגן ונאמר לנו כי זה מעודף שתיה. מה אם כן לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אס - תגובה
ד''ר עמוס נאמן26/06/2012שלום
אין צרוך בצום
אין הנחיות מדויקות לגבי כמות השתיה לפני ביצוע הבדיקה. רצוי שהשלפוחית תהיה מלאה אך לא "מפוצצת"
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)