מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זמן החלמה לאחר ניתוח היפוספאדיסשולמית01/03/2012
שלום רב ד"ר בני בן השנה וחודשיים עבר לפני שבוע ניתוח היפוספאדיס דרגה קלה החלמתו מהירה וקלה אני בבית איתו כבר שבוע ברצוני לדעת האם להישאר איתו עוד שבוע או שכבר לחזור לעבודה ביום א הקרוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן החלמה לאחר ניתוח היפוספאדיס - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר07/03/2012שלומית שלום
ממליץ לשאול את הרופא המנתח
דר בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות בשתן לילדה בת 3ח.ר29/02/2012
שלום,
לבתי היו בחודשיים האחרונים שתי דלקות בשתן ללא חום (בראשונה צמח החיידק פרוטאוס וכשחזרנו על הבדיקה היתה צמיחה מעורבת, ובדלקת הנוכחית חיידק אי קולי - מטופלת בצפורל6 מ'ל 3 פעמים ביום לעשרה ימים).
התלונות היו שכואב לה בטוסיק, וכן רצה לשרותים הרבה, וריח חריף מהשתן בבוקר בחיתול.
(הריח חלף לאחר יום אחד של טיפול)
עשתה היום אולטרסאונד כליות ודרכי שתן - תקין.
מה אפשר לעשות כדי למנוע הישנות הדלקת? ביקשנו בגן שיקחו אותה יותר לעשות פיפי (כי מיוזמתה לא מבקשת), שתשתה יותר ולהקפיד על הגיינה.
הוספתי לה לאמבט גרגרי קלי. האם אפשר להשתמש באופן קבוע או שיש משהו טבעי אחר שניתן להוסיף כשיושבת באמבט?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות בשתן לילדה בת 3 - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר07/03/2012שלום רב,
במקרים דומים מקובל להתחיל בטיפול אנטיביוטי מונע
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלה למטהעדידו'ש26/02/2012
היום הייתי אצל רופאת ילדים היא כן ראתה והרגישה שני אשכים אבל בכל זאת הפנתה לכירורג ילדים היא אומרת שהם יורדים ועולים
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה למטה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר26/02/2012שלום רב,
נראה שמדובר באשכים ניידים- מצב שדורש בדיקה אחת לשנה.
עדיף לאשר את הדברים אצל אורולוג ילדים
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מונע ב-CEPOVITיאיר22/02/2012
האם CEPOVIT / צפורל, הניתן במנה חד יומית הוא טיפול מונע לדלקת בדרכי השתן או שרק התרופה RESPRIM היא טיפול מונע?
מה מומלץ יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מונע ב-CEPOVIT - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר26/02/2012יאיר שלום
למרות שאין חוקים שחקוקים בסלע, רספרים עדיפה על צפורל במידה שאין חיידקים עמידים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בניקוז של הכליות אצל תינוקלילי20/02/2012
שלום רב,
בני בן שנה ושלושה חודשים, בזמן ההריון כבר התגלה אגן כליה מורחב בכליה השמאלית.
לאחר הלידה, המצב היה אותו דבר והיינו במעקב של אולטרה סאונד כל חצי שנה.
לאחר האולטרהסאונד של השנה, אורולוג שלח אותנו למיפוי כליות, אשר תוצאותיו הם כדלקמן:
כליה ימנית בגודל ובמרקם תקינים קיימת רטנציה של החומר באגן הכליה שמתפנה אחרי הזרקת פוסיד.
כליה שמאלית גדולה מהימנית ובמיקום תקין. קיימת רטנציה של החומר באגן הכליה שמתפנה חלקית לאחר הזרקת פוסיד.
התרומה היחסית של כל כליה לתפקוד הכליתי הכולל: RT:40% LT: 60%
סיכום: הפרעה בניקוז של שתי הכליות בולטת יותר משמאל ללא עדות לתמונה חסימתית.
לאחר התוצאה היינו אצל אורולוג שהפנה אותנו לאורולוג אחר- ילדים פרופ' בית הלחמי אך אנו עדיין ממתינים לקביעת טור.
אודה לכם את תנחו אותי מה עליי לעשות והאם עליי לעשות לו בדיקות נוספות ומה יכולה להיות ההשפעה של הממצא הזה בעתיד.
התינוק בינתיים בסדר ואין עדויות לדלקות שתן כאלה ו/או אחרות.
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בניקוז של הכליות אצל תינוק - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר21/02/2012לילי שלום
הנתונים שנתת אינם מספיקם על מנת לתת לך מידע. יש לראות את המיפוי וה US ולא להסתפק בתשובה דרך הפורום כאשר יש צורך להחליט האם מדובר בבעיה משמעותית
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לילי23/02/2012תודה רבה ד"ר. סוף סוף קבעו לנו בדיקה אצל אורולוג מומחה בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלאה לרופא ולהוריםיניב20/02/2012
שלום
ד"ר - אני שוקל חבצע ניתוח עקמת באופן פרטי באחד מהמקומות הגכדולים (השאלה מתייחסת למדיקל סנטר, אסותא וכד') - האם למקומות אלו יש מענה למקרים של סיבוכים לא עלינו ? טיפול נמרץ וכל מענה אחר למקרים חריגים שעשויים להתרחש?
הורים יקרים - אשמח לשמוע ממכם על ניתוח בפין של תינוקכם - לא רק איפה ואצל מי עשיתם, אבל איך ההרדמה ואיך הילד התאושש ועבר את זה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלאה לרופא ולהורים - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר21/02/2012מציע לשאול את הרופא המנתח
דר בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמתיניב19/02/2012
שלןם רב
אודה על מס' תשובות:
האם תמיד עקמת ותסביב הולכים יחדיו?
האם בדכ ההרדמה והניתוח בכלל עוברים בקלות ומשיגים את המטרה? מה עושים כדי למנוע עקמת, והאם יכול שתחזור בגיל מאוחר יותר?
האם קרו מקרים חוח שילדים נכנסו לניתוח כזה שנחשב ךשפוט למיטב ידיעתי ונגרם נזק חמור בין אם בשל ההרדמה ובין אם בשל הניתוח? נזק לפין, פוריות תפקוד וכד'?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר21/02/2012יניב שלום,
עקמת לא בהכרח הולכת עם תסביב. אם משמעותית מנתחים. לרוב הניתוח מצליח ואין עבודות טובות שמראות תוצאות לאחר הרבה שנים. נזק מהניתוח נדיר.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדי עוד מעט בן 3א.א19/02/2012
לפני שבוע וחצי התחלטי בגמילה לילדי בן הכמעט 3
כל פעם הוא מבקש או שאני לוקחת אותו אבל יוצא לו קצת
שזאת אומרת כל פעם שהוא עושה פיפי יוצא לו קצת ולא הרבה וזה בתדירות כל 1/4 שעה 1/2 ששעה
לקחתי אותו לרופאת משפחה ואמרתי לה היא אמרה לי לעשות בדיקת שתן לראות ממה זה נובע ושנבדוק אם אין לו סוכרת בשתן האם זה קשור ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדי עוד מעט בן 3 - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר21/02/2012שלום רב,
אם בדיקת רופא ילדים ובדיקת שתן תקינות וכן אינו לאחר מחלה, התופעה קשורה לגמילה ולא מומלץ להתייחס אליה במיוחד- לרוב חולפת מעצמה. מיעוט המתמידים בכך יעברו ברור וטיפול לפי הצורך.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה בלילה אצל יד בן 5.5אמי12/02/2012
אני אמא לילד בן 5.5 שלא נגמל מעולם מהרטבה בליילה
במשך היום הוא עושה פיפי על עצמו כמה פעמים לא לגמרי אלא מרטיב את התחתון
עושה רושם שאינו מעונין ללכת לשירותים
גם כשהוא ניגש לשירותים אחרי רבע שעה הוא טוען שהוא חייב שוב ולא יכול להתאפק
בלילה אני מעיר אותו ב-12 לוקחת אותו לשירותים
לא תמיד אני מספיקה והוא כבר משתין אבל למרות זאת ב-3-4 הוא משתין שוב
אנא, יעצו לי מה לעשות המצב בלתי נסבל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה בלילה אצל יד בן 5.5 - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר12/02/2012אמי שלום,
יתכן שנפח כיס השתן של ילדך קטן (יגדל עם השנים) או שאינו יציב.
יש מקום לשקול טיפול רק אם תופעה זו מפריעה לילדך והוא מוכן להתאמץ כדי לפתור אותה, אחרת חבל על ניסיונות הסרק שרק יתסכלו אותו.
אם אינו "בשל" עדיין לטיפול ממליץ להמתין עוד מספר חדשים
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירת שתן לילדאריק12/02/2012
בני בן 13 מרטיב מדיי פעם בלילה. לפני מס' חודשים הוא קיבל כדור בשפ פריזמה 10 מל' לטיפול בחרדות. לאחר שבועיים החלו לו בעיות של עצירת שתן שהיה משתחרר לאחר מס' דקות. הפסקנו לו את הכדורים אך הבעיה לא חלפה והוא עדיין נתקע.
האם יש לכם רעיון מה הגורם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירת שתן לילד - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר12/02/2012אריק שלום,
לא נראה שקיימת השפעה מתמשכת של הכדור. יתכן שקיים מרכיב רגשי. ממליץ על ברור ראשוני אצל אורולוג.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השח טמירחגית11/02/2012
שלום בני בן 8 חודשים היתי אצל אורולוג ילדים והובחן ששק השכים שלו אחד עולה למטה ולמעלה אחד נמצא רק למעלה הוא שלח אותי לחוות דעת נוספת רציתי לדעת עם זה מסוכן ויש בעתיד בעיות עדיין לא הובחן שזה השח טמיר אבל קראתי על זה באינטרנט ונראה לי שיש את זה לבני רציתי לדעת עם הניתוח עם במידה וצריך זה מסוכן תוצאות הבדיקה הראשונית ממוגרף שק אשכים ימין הודגם גבוה בתוך התעלה 15/7 ממ מירקם אחיד שמאל נצפה במקומו אך במהלך הבדיקה עלה למעלה בגודל תקין 12/7 ממ מירקם אחיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השח טמיר - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר12/02/2012חגית שלום,
לא ניתן לקבוע אם האשך תמיר על-סמך US. הבדיקה הינה ידנית וכדאי להבדק אצל אורולוג ילדים. אם מדובר באשך תמיר גיל זה מומלץ לניתוח
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמה בניתוח עקמתיניב08/02/2012
שלום רב,
מדאיגה אותנו לא פחות מהניתוח - ההרדמה - בעיקר לאחר המקרה האחרון של אדם שלא התעורר..
מה הסיכון בכך שהניתוח מבוצע תחת הדרמה כללית? האם נבדקת רגישות לחומר כלשהו? האם יש מקרים בהם חו"ח נגרם נזק מההרדמה?
הודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה בניתוח עקמת - תגובה
ד''ר עמוס נאמן09/02/2012צריך להפנות את השאלה הזו למרדים.
עקרונית הסיכונים בהרדמה בילדים בריאים נמוכה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בנוזל הזרעשרון08/02/2012
שלום רב, אני בחור בן 29, אתמול שכבתי עם חברתי וגיליתי שבנוזל הזרע שלי היה גם דם ( גמרתי בחוץ... ) פעם ראשונה שזה קורה לי ואני די פוחד מהעניין. מה עלי לעשות?הכל בסדר אצלי? אציין כי בבוקר עשינו שוב סקס אבל הכל היה בסדר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בנוזל הזרע - תגובה
ד''ר עמוס נאמן09/02/2012שלום,
מדובר בדם בזרע hematospermia , תופעה מוכרת ונפוצה. בד"כ אין לכך השלכות קליניות. במידה וממשיך יש לפנות לאורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש צורך בבדיקת אולטרסאונדמיכל ברנשטיין06/02/2012
נעשה בסוף הריון אולטרסאונד לכלתי בקו"ח וחשדו בקלואקה. בבי"ח חזרו עליו והרגיעו אותם.
בהיותה בת 3 ימים באולטר. כתוב: "כליה ימנית בגודל כ-4.6 ס"מ ללא גודש. כליה שמאלית בגודל כ-4 ס"מ, עם הרחבה מינמלית של האגן". השאר היה ללא מימצא.
עתה בת חודש, נאמר לעשות שוב אולטר.
האם תאור הכליות תקין? האם האולטרסאונד מיותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש צורך בבדיקת אולטרסאונד - תגובה
ד''ר עמוס נאמן09/02/2012שלום,
כן הייתי ממליץ לכם לבצע בדיקת US נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית ואגני כליות מוגדלים לעוברעינת02/02/2012
ערב טוב,
מקווה שתוכל לעזור לי....
ברצוני לשאול מספר שאלות.... אבל לפני כן קצת רקע לשאלות:
לאחר בדיקת שקיפות עורפית נאמר לי כי לעובר יש שלפוחית שתן מוגדלת. כעבור כחודש ביצעתי סקירה מוקדמת כאשר בה רואים כי השלפוחית עדיין מוגדלת ויש לה דופן עבה (לדברי הרופא) וכן גם אגני הכליות של העובר מוגדלים. מסקנת הרופא כי ישנה חסימה חלקית של השלפוחית וזאת לאחר שבמהלך הבדיקה הבחין הרופא כי העובר רוקן אותה חלקית. כעת אני בשבוע 18- אתמול ביצעתי בדיקה נוספת על מנת לבדוק את כמות מי השפיר ונכון לאתמול הכמות תקינה. (הרופא אמר כי במידה והייתה כמות מועטה של מי שפיר היה ממליץ על הפסקת הריון). כעת המלצת הרופא היא להמתין כחודש לביצוע סקירה מאוחרת שלאחריה נוכל לדעת את מצבו של העובר. ברצוני לדעת- האם קיים סיכוי לפגיעה בכליות והאם ניתן לדעת זו בבדיקת אולטראסאונד? בנוסף האם קיים סיכוי שלא תהיה כלל פגיעה בכליות והתינוק יחיה חיים טובים (בע"ה)? כמו כן במידה ותהיה פגיעה בכליות של העובר מה ההשלכות שלה לאחר היוולדו? אשמח אם תוכל לענות על השאלות בכובד ראש כיוון שאני אובדת עצות- לא הייתי רוצה להביא לעולם ילד שיסבול מכאבים או שייאלץ לעבור דיאליזה כל חייו. אודה לתשבובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחית ואגני כליות מוגדלים לעובר - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר05/02/2012עינת שלום,
יתכן שלעובר יש קרום בשופכה שחוסם את מעבר השתן מהכיס החוצה.
ממליץ לך לפנות לבית חולים גדול (אני מכיר את ביילינסון אך קיימים אמרים) שם יש צוות של מומחים שכולל גניקולוג עם נסיון עשיר, אורולוג ונפרולוג ילדים שיכולים לתת לך שרות של מעקב וייעוץ מקצועי ברמה גבוהה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)