מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זרם שתן מפוצליוסי02/04/2012
שלום,
בני בן ה-10 מתלונן (כבר מספר חודשים) שיש לו זרם שתן מפוצל ל-2, ולכן אינו יכול לכוון טוב לאסלה.
יכול להיות כזה דבר ? מה עושים ?
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרם מפוצל
ד"ר עמוס נאמן03/04/2012יתכן ומדובר בהיצרות של פתח הפין.
תפנה לאורולוג ילדים
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כליה מורחביםאפרת01/04/2012
שלום רב,
הריון ולידה תקינים,
באולטרסאונד אחרון לפני הלידה ראו אגנים מעט מורחבים
באולאסאונד בגיל 3 חודשים התגלה כי כליה ימנית תקינה וכליה שמאלית בגודל 59 מ"מ עם פרנכימה שמורה, הרחבה קלה של הגביעונים אגנון הכליה והשופכן הפוקסימלי-הידרואורטרונפרוזיס קל. לא טופלנו.
היום בגיל שנה וחדשיים הכל נראה תקין.
האם יש צורך באולטרסאונד חוזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגני כליה מורחבים - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר11/04/2012אפרת שלום,
אין פרוטוקול מוגדר כמה זמן לעקוב אחר הרחבה ובעיקר כאשר נעלמה.
הייתי חוזר בעוד 6-12 חדשים על US לוודא שהכל תקין
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת לאחר אשפוז פיאלונפריטיסאולה28/03/2012
ערב טוב,
(מדובר בתינוקת בת שנה) לפני כחצי שנה בתי היתה מאושפזת עקב פיאלונפריטיס ו UTI וביום השחרור בוצע סונר כליות שהיו בגודל 46 מ"מ כל אחת.
בסונר חוזר שבוצע לפני חודש וקצת נמצא גודש מינימלי בכליה ימנית ושתי הכליות בגודל 54 מ"מ, שאר הבדיקה תקינה ללא עדות לאבנים או הידרונפרוזיס, מבנה ואקוגניות שמורים.
הרופא התחיל להסביר לי כל מיני דברים ואני מרוב הלם על הגודש בכלל לא שאלתי שאלות, אני אודה מאוד מאוד אם תוכל לענות לי על כמה שאלות כי התור הבא שלנו בחודש יוני ואין תורים פנויים עד אז, ואני כמובן חרדה בצורה נוראית.
1. האם תקין ההבדל בגודל הכליות בהפרש של חצי שנה (הבדל 8 מ"מ)?
2. האם יש משהו שאפשר לעשות להורדת הגודש? (אוליי מזון מסויים או שתיית נוזל מסויים, או אולי טיפול אלטרנטיבי)
3. ממה שהבנתי מהרופא קיימת סבירות נמוכה מאוד להידרונפרוזיס אם הגודש לא יירד, האם הבנתי אותו נכון, כי בסוף הוא אמר לי שבסך הכל לדעתו זה יסתדר מעצמו...?
מתנצלת על האורך ומודה מקרב לב על התייחסות ומענה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת לאחר אשפוז פיאלונפריטיס - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר29/03/2012אולה שלום,
יתכן שהגודש נובע מחזרת שתן לכליות מכיס השתן (רפלוקס).
לפיכך נהוג לבצע מיפוי כליות או ציסטוגרפיה כהמשך ברור כתלות ברופא המטפל שלכם (קיימות מספר גישות).
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכיפות שתן לבת 7גילה22/03/2012
בתי סובלת בחודש האחרון מתכיפות בשתן, בדיקת שתן לא הראתה ממצאים חריגים. יש לציין שהיא שותה כרגיל-וכמות השתן בכל פעם-מועטה.בחודש זה היא גם סובלת מכאבי בטן (סביב הטבור) - האם יתכן קשר? אילו בדיקות נוספות יש לעשות- המצב מאוד מפריע לה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכיפות שתן לבת 7 - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר25/03/2012גילה שלום,
אם בדיקת שתן ובדיקה גופנית של רופא הילדים תקינה, הייתי משלים US דרכי שתן כולל שארית ופונה לאורולוג ילדים
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
גילה04/04/2012לפני כשבוע עשתה US הכל ניראה תקין, לפני התרוקנות בשלפוחית היו 80 סמק ואחרי 60סמק - מה דעתך, וכיצד להמשיך מכאן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוצל-פעוטרינת22/03/2012
שלום רב,
הבן שלי בן 3. בבדיקה אצל כירורג נאמר לי כי יש לו הידרוצל מחובר מימין ויש לנתח.
נקבע לו תור לעוד חודשיים.
אשמח לקבל חוות דעת:
האם ניתן להמתין עם הניתוח? הבנתי מקריאה באינטרנט שניתן להמתין עד גיל 4 כי זה יכול להסתדר?
מי עדיף שינתח אורלוג או כירורג ילדים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוצל-פעוט - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר25/03/2012רינת שלום
בגיל זה נהוג לנתח ולא להמתין.
אצלנו נוהג שאורולוגים מנתחים הידרוצל וכירורגים בקע מפשעתי רגיל אך התחום חופף
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוי גוףרונית21/03/2012
שלום, אני מבקשת המלצה ממנהלי הפורום או מהורים על פסיכולוג שמתעסק בדימוי גוף אצל ילדים, על מנת לקבל הדרכה איך להתנהג ומה לומר. בבקשה עיזרו לי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימוי גוף - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר25/03/2012רונית שלום רב,
יכולים לפנות לבי"ח שניידר יש שם מרפאה ענקית עם מאות פסיכולוגים ואני בטוח שיפנו אותך לאדם המתאים
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין קטן בעקבות תיקון היפוספדיאס??אודליה19/03/2012
בני עוד מעט בן שנתיים.
בגיל חצי שנה הוא עבר ניתוח לתיקון היפוספדיאס ועקמת קלה.
נראה לי שבעקבות הניתוח (או שלא בעקבותיו) הפין שלו קצר מאד.
האם ניתן לתקן את זה? לעשות הארכה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין קטן בעקבות תיקון היפוספדיאס?? - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר25/03/2012אודליה שלום
לעיתים תיקון עקמת גורם לקיצור מסוים של הפין אך לא כדי קיצור מאד משמעותי.
כדאי לפנות למנתח לצורך קבלת דעה מקצועית לאחר בדיקה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Polymicrogyriaרועי17/03/2012
שלום רב
ברצוני לברר כיצד נקרא המום הנ"ל בעברית, לקבל מידע בנושא ואם אפשר גם כן הפניות למאמרים בעברית.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Polymicrogyria - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר25/03/2012רועי שלום
זהו פורום לאורולוגית ילדים ולא נוירולוגית ילדים, אנא פנה לפורום המתאים
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין שקוערונית15/03/2012
הילד שלי בן 10 והפין שלו שקוע וזה מאוד מפריע לו האם יש טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין שקוע - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר25/03/2012רונית שלום
צריך לראות כדי לייעץ
כדאי לפנות לאורולוג ילדים
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- UTI ומיפוי כליות DTPA עם פוסידטלי12/03/2012
שלום,
ילדה בת שנה וחצי לאחר אירועים חוזרים של דלקת בשתן אובחן בבדיקת ציסטוגרפיה:
"רפלוקס ווסיקואורטרלי משמאל דרגה 3 UP1 סטנוזיס משני לאורטר מפותל."
בשל תוצאות הבדיקה הזו נשלחנו לבדיקת מיפוי כליות DTPA עם פוסיד בה אובחן:
"הודגמה כליה שמאלית קטנה מהימנית עם פרפוזיה וקליטת חומר ירודה ועם הרחבת איזור אגן הכליתי.
מימין-הודגמה קליטת חומר הומוגנית.
בשלב האקסקרטורי הודגמה רטנסיה של החומר באגנים דו-צדדית הבולטת במידה ניכרת ונמשכת עד תום הבדיקה מימין.
יחד עם זאת הודגמה תגובת התרוקנות טובה לאחר מתן הפוסיד משתי הכליות.
התרומה התפקודית היחסית: 31% מהכליה השמאלית ו- 69% מהימנית בהתאם."
מה אומרת תוצאת בדיקת מיפוי הכליות שבוצעה?
האם דרוש התערבות נפרולוג בשלב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר UTI ומיפוי כליות DTPA עם פוסיד - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר14/03/2012טלי שלום
קשה לתת ייעוץ למקרה כזה מבלי לראות את הצילומים כולל US.
מציע לפנות לאורולוג ילדים
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קריוטיפ לאם לילד עם הפוספדיאסיעל12/03/2012
שלום,
בני נולד עם הפוספאדיאס חמור. הופניתי לבדיקת קריוטייפ וייעוץ גנטי לפני כל הריון.
רציתי לדעת מה בדיוק בודקים. האם יכולות להיות בעיות נוספות מעבר להפוספדיאס? והאם ניתן לעשות משהו בנידון? האם לעובדה שההפוספאדיאס של בני חמור יש משמעות?
ולגבי התינוק - בבי"ח עשו לו בדיקת קריוטייפ ואמרו שזה תקין, אך בשחרור אמרו לי שהוא צריך בדיקת אנדוקרינולוגיה ובדיקת גנטיקה. למה? והאם זה דחוף?
אודה מאד לתשובותיכם. אתם עושים עבודת קודש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קריוטיפ לאם לילד עם הפוספדיאס - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר14/03/2012יעל שלום
בודקים קריוטיפ כדי לוודא שמדובר בזכר ( פין ולא דגדגן גדול למשל).
ישנן בדיקות נוספות שדרושות על מנת לברר האם ישנה סיבה אנדוקרינית לבעיה. אם יש שני אשכים תקינים וגודל סביר של הפין לרוב אין בעיה בעתיד לאחר התיקון בקיום יחסי מין ובפוריות
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוצלה תינוקותמיטל12/03/2012
ד"ר שלום,
בני בן חמישה וחצי חודשים ואובחנה אצלו הידרוצלה בצד ימין. בבדיקת US שביצענו לפני מס' ימים נמצא כי "האשך הודגם בתוך התעלה " וכן כי "קיימת כמות גדולה של נוזל בסקרוטום מימין" (ציטוט מהדו"ח). בביקור אצל אורולוג אמר כי ככל הנראה לא יהיה ניתן להימנע מניתוח אך בכל מקרה המליץ להמתין עד גיל שנה ובינתיים הפנה למעקב אצל אורולוג ילדים. שאלותיי הן:
# האם משך ההמתנה לא עלול להרע את המצב?
# האם התינוק חש כאב מהנפיחות הקיימת? במידה וכן, האם בכי עשוי לגרום להגברת הכאב? (הוא שותק לרוב רק על הידיים ובעלי מסרב לתת לו לבכות היות ולטענתו זה גורם לכאב במקום).
# האם ישנה פעילות מסוימת שכדאי להימנע ממנה לעת עתה (כגון: עיסוי תינוקות, מתיחות וכיו"ב)?
אודה לתשובתך.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוצלה תינוקות - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר14/03/2012מיטל שלום,
נהוג להמתין עד גיל שנה אלא אם מחמיר. לרוב לא מלווה בכאב, אין בעיה בפעילות שציינת
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות בפי השופכהירון09/03/2012
שלום.
בני בן שנתיים ו-3 חודשים. בעקבות הפניית רופא המשפחה שחשד כי פי השפוכה שלו מוצר פנינו לאורולוג ילדים אשר המליץ לנתח. מקריאה באינטרנט ראיתי כי שאלה מרכזית באבחון היא האם לילד קושי בהשתנה/ כאב/ פיזור/ עוקם.
בני משתין באופן תקין, ללא נטייה למעלה/ לצדדים, ללא אפקט ממטרה, הוא גם לא מתלונן על כאבים במתן שתן. כמו כן- הוא לא גמול מחיתולים.
האם לדעתך יש לנתח כעת או שניתן להמתין לראות אם העניינים יסתדרו מעצמם ? (לכל הפחות, גם אם לא יסתדרו - הרי שאפשר יהיה בהמשך לנתח ללא הרדמה מלאה).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות בפי השופכה - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר10/03/2012ירון שלום,
באופן אישי איני בעד הפעולה הנ"ל במקרה שתיארת, אלא אם יש פרט שלא תואר במדויק. כן נהוג לצפות בילד מטיל שתן כאשר ישנו ספק. אין כל דחיפות לפעולה וניתן להמתין עד שייגמל.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פילופלסטימירי07/03/2012
הילד שלי בן 6 חודשים צריך לעבור ניתוח פילופלסטי (אגני כליה מורחבים) אין תוריםבבית חולים שניידר. על איזה רופא אחר אתה היית ממליץ???
תודהרבה ופורים שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פילופלסטי - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר10/03/2012מירי שלום,
לא נהוג להמליץ על רופאים בפורום זה.
בכל מקרה, ילדים בגיל זה יש לנתח בבית חולים גדול עם ניסיון בילדים ולא בבית חולים פרטי.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשך שלא נראה ואשך לא במקוםאמא06/03/2012
הייתי היום אצל כירוג עם בני בן שנה וחצי בעקבות הפניה שלהרופא ילדים והוא איבחן שאשך אחד לא נראה וכנראה זה בתעלה ואשך השני לא נמצא בתוך השק הוא עולה ויורד.
הכירוג יפנה אותנו לאורולוג מומחה בבית חולים.
שאלותי הם:
1. כיצד מטפלים בבעיה הזו?
2. האם זה לא מאוחר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשך שלא נראה ואשך לא במקום - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר07/03/2012שלום רב,
אנו נוהגים לשלוח לUS מפשעות, אם לא נראה אשך בבדיקה זו מבצעים חקירה לפרוסקופית
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)