פורום אורולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקמת כלפי מעלה בעת זקפה
    מתן
    03/07/2009

שלום אני בן 13 ויש לי עקמת כלפי מעלה בעת זקפה אני מתבייש לספר להורים , מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עקמת כלפי מעלה בעת זקפה

הוספת תגובה

• שלום רב

ד''ר עמוס נאמן
    04/07/2009

תספר להורים, אני בטוח שלאחר מבוכה קצרה תרגיש הרבה יותר טוב.
    לאחר מכן תפנו לאורולוג, במידה ויש עקמת משמעותית רצוי לטפל בה בהקדם

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת אולטרה סאונד
    רחלי
    02/07/2009

שלום רב,
    ברצוני לברר לגבי בדיקת אולטרה סאונד US בטן תחתונה ועליונה.
    בתוצאות הבדיקה נאמר כי- כליה ימנית תקינה ואין עדות לאבנים אך חללי הכליה גדושים.
    למה הכוונה גדושים? וכיצד זה משפיע? האם יש פתרון לכך? האפ זה משפיע על משהו?
    יש לציין, כי אני בת 28 ובעבר סבלתי מבעיות בכליות (במשך שמונה שנים מגיל 6 עד לגיל 14 הייתי במעקב רפואי מאחר וכיליה ימנית הייתה קטנה יותר משמאל וזה טופל-אני מניחה).
    הבדיקה הזאת נעשתה מאחר ולאחרונה אני סובלת מכאבי גב עזים שאף מקשים עליי לישון בלילה.
    בנוסף, הרופא כתב כי " אין לשלול רפלוקס במערכת המאספת מימין" למה הכוונה רפלוקס? איזו בדיקה אני אמורה לעשות בנוסף?
    אנא, ענו לשאלותיי והסבירו לי בבקשה את תוצאות הבדיקה.
    בתודה מראש,
    רחלי.

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת אולטרה סאונד

ד``ר דוד בן מאיר
    03/07/2009

רחל שלום,
    זהו פורום שמיועד לאורלוגיית ילדים מציע לפנות לפורום של אורלוגיית מבוגרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות שתן לפעוט
    א
    30/06/2009

לדוקטור שלום רב
    בני בן שנתיים וחצי
    היו לו בחודש האחרון חום לסירוגין שלושה ימים פתאום הפסקה שבוע עןד חום יומיים
    ככה חודש בערך
    הרופאה שלחה אותנו לבדיקות דם שתן וצואה
    בדיקות הדם יצאו בסדר
    בבדיקות השתן (עשינו 3)
    2 בדיקות שתן (ללא בדיקת תרבית)הראו ערכים של: ERYTHROCYTES- U STRIP= 33
    יום לאחר מכן בבדיקה האחרונה הערך ירד ל ERYTHROCYTES- U STRIP= 10
    והתרבית היתה שלילית
    אנחנו מודאגים מאוד האם העובדה שהערך שמראה בעצם על דם בשתן ירד ל10
    זה מעודד???האם הבדיקה לא אמורה להיות neg לגמרי???
    מה עושים עכשיו?
    נשמח לתשובה
    הרבה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות שתן לפעוט

הוספת תגובה

• שלום רב

ד"ר עמוס נאמן
    30/06/2009

ראשית חשוב לברר מדוע יש לו מחלת חום שנמשכת כחודש.
    המצאות כדוריות אדומות בשתן יכולה להיות חלק מהמחלה שגורמת לחום או ללא קשר.
    חשוב לעקוב אחר ממצא זה ולעבור בירור של נפרולוג ילדים במידה והממצא אינו חולף

בברכה

ד"ר עמוס נאמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בדרכי השתן אצל תינוקת בת 3 חוד
    טל
    26/06/2009

בתי היתה מאושפזת בגיל 3 חודשים עקב דלקת בדרכי השתן מלווה בחום. לאחר 3 ימים של אנטיביוטיקה לוריד, בדיקת המעבדה העלתה כי החידק המזהם הוא קולי. קיבלנו המשך טיפול אנטיביוטיקה בפה והופננו לביצוע בדיקת ציסטוגרפיה בהמשך. רופא הילדים בירר עם נפרולוג שונים וחלקם טוענים כי הציסטוגרפיה היא כבר לא בדיקה מספקת ועדיפה בדיקת מיפוי כליות. אשמח לשמוע את דעתך בנושא. אנו כהוריה נוטים לא לבצע אף אחת מהבדיקות

הוספת תגובה

• דלקת בדרכי השתן אצל תינוקת בת 3 חוד

ד``ר דוד בן מאיר
    29/06/2009

טל שלום,
    קיימות גישות שונות לנושא.
    אולטרהסאונד דרכי שתן - מחויב המציאות ובהתאם לממצאים בבדיקה זו נהוג להחליט על הבדיקה הרצויה כאשר כאמור אין תמימות דעים באשר למעקב האופטימלי.
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגני כליה מורחבים
    אמא
    25/06/2009

היי

בתי בת 5 שבועות אובחנה בהריון עם הרחבת אגני כליה . היום עשינו אולטרסאונד והממצאים הם: " כליה ימנית: אורך הכליה 4.9 ס"מ, הרחבת האגן הכלייתי לכדי 17 מ"מ. כליה שמאלית: אורך הכליה 4.9 ס"מ, הרחבת האגן הכלייתי לכדי 14 מ"מ. שלפוחית השתן במלוי בלתי גדוש, ללא ממצא גס."

מה זה אומר? עד כמה חמור? מה ההשלכות? ואיך ממשיכים מכאן?

תודה רבה רבה לעונים.

לקביעת תור
    סגירה
    אגני כליה מורחבים

הוספת תגובה

• אגני כליה מורחבים

ד``ר דוד בן מאיר
    26/06/2009

מיטל שלום
    הגישה האבחונית תלויה ברופא המטפל- כדאי לפנות לאורולוג או נפרולוג ילדים.
    ראוי לבדוק את צילומי האולטרהסאונד בקפידה ואח"כ תתבקשו קרוב לודאי לבצע ציסטוגרפיה ו/או מיפוי כליות.
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשהת תענו לי לגבי המשך
    טניה
    25/06/2009

ההודעה הזאת היא המשך הודעה מאתמול. בעקבות תרבית שחזרה משלשום עם תשובה של צמיחת חיידקים מעורבת עשינו היום עוד בדיקה והתשובה הכללית חזרה- 100 לויקוציטים. אני רצתי לרופאת משפחה והיא אמרה לי להמתין לתשובה של תרבית. היא אמרה לי כי הילדה רק סיימה טיפול בצפורל ושלא צריך להחליט כרגע כי זהו זיהום חוזר. וגם לא נתנה עוד בדיקת שתן כידי לראות אם רמת הלויקוציטים עולה. לדבריהת המשך בירור יכול להמתין לתחילת שבוע הבא. מה עליי לעשות, אולי לגשת מחר לרופא אחר וכןת לבקש לפחות בדיקת שתן כללית?תןדה מראש
    אמא דואגת

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשהת תענו לי לגבי המשך

הוספת תגובה

• -

ד``ר דוד בן מאיר
    26/06/2009

רצוי לחזור שוב על שתן לכללית ותרבית.
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהומים חוזרים בדרכי השתן
    מריאנה
    24/06/2009

שלום רב
    בתי בת שנתיים ו4 חודשים סובלת מדלקות חוזרות בדרכי השתן.שני המקרים הראשונים קרו בגיל 3 חודשים-לאחר מכן טופלה בצפורל כטיפול מונע .בגיל 7 חודשים עברה מיפוי כליות-יצא תקין.בגיל שנתיים ו 3 חודשים העלתה חום גבוה +צמרמורות.בדיקת שתן[בסיר] הייתה גבולית.טופלה ברוצפין ולחר מכן טיפול מונע של צפורל.לפני כמה ימים [תחת טיפול מונע] שוב חום 38.+.בדיקת שתן[בסיר] לוקוציטים :25.בתרבית צמיחת חיידקים מעורבת.כרגע מטופלת בצפורל.לחר סיום טיפול בצפורל תתחיל טיפול מונע של רספרים .אולטראסאונד כליות תקין.האם צריך לבצע ציסטוגרמה?אני מאוד מתנגדת.האם יד סיכוי שעם הגיל הכל יעבור מעצמו?כמה זמן ניתן להמשיך בטיפול מונע?
    אודה לתשובתכם

הוספת תגובה

• זיהומים חוזרים בדרכי השתן

ד``ר דוד בן מאיר
    24/06/2009

מריאנה שלום,
    אם תרבית השתן מעורבת אין הוכחה ברורה שמקור החום הוא דלקת בשתן אם כי הקליניקה מכוונת לכך. להבא ראוי עם הופעת קליניקה מתאימה לקחת שתן לתרבית מקטטר על אף אי נעימות שכרוכה בכך.
    הנתונים שציינת מצדיקים ציסטוגרפיה. ניתן לבצע הכנסת הקטטר בטשטוש כך ש"השד" לא נורא כל-כך ולא צריך לחשוש מהבדיקה.
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך -זיהומים בדרכי השתן

מריאנה
    25/06/2009

שלום
    תודה על תשובתך.האם קיימת דרך אחרת לטיפול בבעיה חוץ מציסטוגרמה [ואולי צורך בניתוח]?ואם זה טיפול אנטיביוטי עד איזה גיל צריך להמשיך אותו?
    תודה
    מריאנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• -

ד``ר דוד בן מאיר
    26/06/2009

ציסטוגרפיה מאפשרת לאבחן המצאות רפלוקס ומכאן נגזר המשך מעקב וטיפול
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות מעבדה
    טניה
    23/06/2009

שלום רב! ביתי בת החצי שנה עברה טיפול בצפורל בעקבות דלקת בדרכי השתן. בתרבית היתגלו חיידקי . E.coli
    בבדיקה חוזרת שנעשתה לאחר טיפול של עשרה ימים באינטיביוטיקה תשובת בדיקה שתן כללית תקינה לחלוטין ובתרבית צמיחה מעורבת של מספר חיידקים.שתי דגימות שתן נלקחו משקית שנדבקה. שאלתי היא אם מתייחסים לתשובת הבדיקה כתקינה בגלל הבדיקה הכללית שהיא תקינה והחיידקים בשתן הם מאזור השופכה ולא בשתן עצמו? (כמובן שללא ספק נעשה עוד בדיקה).

לקביעת תור
    סגירה
    תשובות מעבדה

הוספת תגובה

• תשובות מעבדה

ד``ר דוד בן מאיר
    24/06/2009

טניה שלום,
    לתרבית שתן משקית אין ערך מנבא גבוה- כלומר אם יוצאת תרבית שלילית זה בסדר אך אם חיובית יש צורך לקחת שתן עם קטטר. לפיכך אם אין תלונות מתאימות לדלקת בשתן לא הייתי מתחיל טיפול לפני שיש הוכחה ברורה לכך.
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי ניתוח חוזר של היפוספדיאס
    אתי
    23/06/2009

שלום, הבן שלי בן שנה וחודשיים. בגיל 11 חודשים עבר ניתוח היפוספדיאס ללא הצלחה. עוד חודש אמור לעבור ניתוח נוסף והרופא שלו אינו מבטיח הצלחה גם בניתוח השני.
    השאלה שלי היא, האם זה נפוץ שהניתוח השני לא מצליח. ואם לא מצליח, יש סיבה לגרום לילד לעבור את הסבל הזה שוב?
    ואם וקורה לא מצליח, מהו הפיתרון? הרי זה לא הגיוני להעביר את הילד סדרת ניתוחים עד ההצלחה...
    מודה מראש על התגובה
    אתי

הוספת תגובה

• לגבי ניתוח חוזר של היפוספדיאס

ד``ר דוד בן מאיר
    23/06/2009

אתי שלום,
    אחוזי ההצלחה של ניתוח חוזר טובים והשאלה היא מה בדיוק קרה כסיבוך- אם ישנם 2 פתחים דרכם מטיל שתן איכות חייו לא תהיה טובה ולכן כדאי לתקן. אם מדובר בפתח נמוך יותר או נסיגה של הפתח החדש לעיתים יש לשקול כדאיות הניתוח בהתאם לגובה הפתח ומראה הפין.
    בכל מקרה מאחל לכם הצלחה
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    עלי
    23/06/2009

שלום וברכה
    בני בן שלושה שבועותהוא עשה u/s דרכי שתן.
    הממצאים: הכליות בגודל, צורה ומנח תקינים בעלות מרקם אקוסטי נורמלי.
    אורך הכליה הימינית 4.8 ס"מ
    אורך הכליה השמאלית 5.2 ס"מ
    הרחבה של אגן הכליה השמאלית
    רוחב האגן 11 מ"מ
    כיס השתן נראה תקין בעל דופן סדיר.
    סיכום: הרחבה של אגן הכליה השמאלית.
    רופא המשפחה ממליץ לפנות לאורולוג

האם צריך לחשוש ממצאים אלה ומהי המלצתך
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הרחבת אגן כליה

ד"ר עמוס נאמן
    23/06/2009

רופא הילדים עשה דבר נכון והפנה אותכם לאורולוג.
    לרוב ממצא זה מצריך מעקב בלבד

בברכה

ד"ר עמוס נאמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה בבקשה....
    פזית
    22/06/2009

שלום רב,בני תינוק בן חדשיים,כשהיה בבטן היו לו אגני כלייה מורחבים מתחת ל-10 מ"מ והיינו במעקב,לאחר הלידה ביצעו בדיקת אולטרסאונד נוספת ועדיין הם היו פחות מ-10 מ"מ,אתמול עשינו בדיקה נוספת ולהלן התשובה:כליה ימנית:באורך 6 ס"מ,הרחבת האגן בכליתי לכדי 7 מ"מ ללא אבנים הפרנכמיה שמורה.כליה שמאלית:באורך 6.2 ס"מ הרחבת האגן הכליתי לכדי: 17 מ"מ ללא אבנים.הפרנכימה שמורה ושלפוחית השתן במלוי חלקי-הדופן מעובה.היינו היום אצל רופאת הילדים שלא ידעה לתת מענה על כך ורק הלחיצה אותנו בכך שיש אופציה שיצטרך ניתוח חלילה ושזה יכול לפגוע בכליה,ברצוני לדעת מה זה אומר? האם זה מסוכן? מה ההשלכות ומה עושים? אני מאוד לחוצה ולא מצאתי אורולוג היום אשמח על תשובה מהירה אני לא מצליחה להירגע.תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה בבקשה....

הוספת תגובה

• שאלה דחופה

ד``ר דוד בן מאיר
    23/06/2009

פזית שלום,
    הרחבה של אגני הכליות יכולה לנבוע ממספר סיבות שהשכיחות ביותר הן רפלוקס כלומר חזרת שתן מכיס השתן לכליות ומהפרעה בניקוז השתן מהכליות
    לצורך המשך ברור מעקב וטיפול כדאי לפנות לאורולג ילדים.
    בברכה
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לאשכים
    אלי.ס.
    22/06/2009

שלום!.
    יש לי צמוד לאשך או יותר נכון מחובר אליו, מן אפונה, גולה קטנה, רציתי לשאול האם יש בעייה כל שהיא, סיכון, או כל דבר אחר בנוגע לכך.
    אשמך אם תענו לי.
    תודה מראש!.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לאשכים

הוספת תגובה

• שלום רב

ד''ר עמוס נאמן
    22/06/2009

ממליץ ללכת להיבדק ע"י אורולוג, הוא ינחה אותך מה לעשות

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת כלפי מעלה אצל בן 3
    גליל
    22/06/2009

לבני בן ה-3 יש עקמת כלפי מעלה של כיפת הפין בזמן זיקפה (הפין בזוית נורמלית - רק אזור הכיפה פונה בזוית מעלה), עם קשת קלה בזמן השתנה. אורולוג ילדים מומחה המליץ על ניתוח קורפורופלסטיה + מיאטוטומיה., שבמהלכו יקצרו את צינור הדם התחתון כדי להשוות את אורכו לעליון וליישר את הפין.

באופן טבעי ניתוח עדין כזה במקום כזה מעורר אצלנו כמה שאלות:
    - מה סיכויי ההצלחה בניתוח כזה ? מה הסיכונים והאם כדאי לקחת אותם כשלא ברור אם הבעיה אסטתית בלבד או שתשפיע גם על תיפקוד מיני?
    - כמה נסיון יש בארץ בניתוחים כאלה ? האם יש מקומות עם יותר נסיון שבהם עדיף לעבור את הניתוח ? האם בבתי-חולים ציבוריים אפשר לוודא שהמנתח יהיה מספיק מנוסה בפרוצדורה הספציפית הזו?
    - האם כדאי לעשות את הניתוח כעת, או לחכות לבגרות ולראות האם זה בכלל משפיע על תפקוד מיני לפני שמנתחים? (יש אתרים שטוענים שלזוית כזו יש דווקא יתרונות בתפקוד מיני).
    - האם אין יתרון לניתוח בבגרות גם מבחינת עדינות הניתוח - כשהאיבר יגדל יותר בבגרות לא יהיה קל יותר לבצע ניתוח כה עדין ?
    - האם ניתוח כזה בו מקצרים את צינורות הדם משפיע על אורך האיבר בזיקפה ?

תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    עקמת כלפי מעלה אצל בן 3

הוספת תגובה

• עקמת כלפי מעלה אצל בן 3

ד``ר דוד בן מאיר
    23/06/2009

גליל שלום,
    שאלת שאלות רבות אם כי חשובות שהיריעה לענות עליהן מעט רחבה בפורום זה.
    ניתוח מהסוג שציינת שכיח מאד בקרב מאגר הניתוחים של אורולוג ילדים מתבצע במסגרת אשפוז יום ואינו נחשב למורכב במיוחד.
    לרוב מצליח ועדיף לבצעו בגיל צעיר כאשר רצוי לפני גיל ההתבגרות.
    בהצלחה
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לאשכים
    בניאם
    16/06/2009

אני בן 17 שוקל 50 , וגובהי הוא 1.78, אני רציתי לשאול אם אשכים קטנים מעידים על משהו?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לאשכים

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לאשכים

ד``ר דוד בן מאיר
    18/06/2009

אין קשר מובהק בין גובה משקל ונפח אשכים
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר' בן מאיר, מאמא של הלל
    רויטל
    15/06/2009

שלום רב,

בתי (בת שנה ו9) עברה לפני שנה ניתוח פיאלופלסטיקה.
    כרגע היא במעקב במרפאה בשניידר.
    אני חייבת לשאול אותך משהו שמטריד אותי נורא.
    שמתי לב, שבימים האחרונים הטיטולים שלה לא כ"כ מלאים, ובייחוד בבוקר. נראה כאילו עשתה פיפי פעם אחת בלילה, כשעד לפני שבועיים בערך היא היתה מתעוררת עם טיטולים ממש מלאים.
    אני מקפידה שתשתה מים במשך היום, גם בגן.
    יש לציין שכרגע היא מטופלת באנטיביוטיקה מוקסיוויט עקב דלקת ריאות. יכול להיות שהמיעוט בשתן נגרם בגלל שלא הרגישה טוב בשבוע שחלף? (היא סבלה מחום במשך 3 ימים עד שלאחר צילום חזה הסתבר שזה דלקת ריאות) או בגלל האנטיביוטיקה?
    אני ממש חוששת שזה קשור לאגני הכליה המורחבים.
    התור למרפאה רק בחודש הבא ואני לחוצה.

דבר נוסף, האם יש להקפיד איתה על שתיית מים מרובה - יותר מכל ילד אחר?האם אני צריכה לבקש מהמטפלות בגן שידווחו לי על הטיטולים שלה?

תודה רבה, רויטל אמא של הלל.

לקביעת תור
    סגירה
    לדר' בן מאיר, מאמא של הלל

הוספת תגובה

• מאמא של הלל

ד``ר דוד בן מאיר
    15/06/2009

רויטל שלום,
    כאשר עולה חום הגוף מאבדים נוזלים וכן יורד הרצון לשתות- דבר שיכול להסביר את התופעה.
    אינני זוכר את המעקב שלכם ומהלך לאחר הניתוח- אני מניח שתקין. גם בילדים להם כליה אחת חסומה לגמרי יש כליה נוספת שדואגת למאזן הנוזלים של הגוף כך שלא רואים שום שינוי בהפרשת השתן.
    אין הנחיות מיוחדות לשתיה או לאכילה או מגבלה גופנית כלשהיא.
    בברכה,
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה