מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הידרונפרוזיס קשהקנזן קרן25/05/2009
שלום רב יש לי תינוקת בת שבועיים שנולדה עם אגן כליה מורחב בכליה ימנית , תוצאות אולטרסאונד: כליה ימינית בגודל5.8 ס"מ עם הפחתה ניכרת של פרנכימה והידרונפרוזי קשה הודגם אורטר רחב בכל אורכו. כליה שמאלית באורך 5.0פרנכימה שמורה הודגם הרחבה קלה של אגן כליה ולא הודגם שופכן .
התור שנקבע לי לאורלוג נדחה בשבועיים ואני בלחץ נוראי האן ככול שעובר הימים הנזק נהיה גדול יותר ובכלל מה אומר האולטרסאונד ?
האן אני צריכה ללכת בדחיפות לאורלוג?
שכחתי לציין שהיא מקבלת טיפול אנטיביוטי מונע מהיום שנולדה
אשמח לתשובה ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרונפרוזיס קשה
ד``ר דוד בן מאיר27/05/2009קרן שלום,
קשה מאד לתת יעוץ רציני דרך אתר אנטרנט ובלא לראות את הצילומים. הסיבות השכיחות ביותר למצב שאת מתארת הן חזרת שתן מכיס השתן לכליה או הפרעה לניקוז הכליה במוצא כיס השתן. מובן שיש אפשרויות נוספות וראוי לדון עליהן עם האורולוג המטפל.
בהצלחה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפיוי כליות לתינוקת בת חודש
קנזן קרן01/06/2009יש לי תינוקת בת חודש,
עקב הידרוניפרטזיס קשה הןמלץ ע"י אורלוג לבצע בדחקת מיפוי כליות וגם בדיקת סיצוגרפיה , התינוקת י בת חודש האם זה הכרחי לבצע מיפוי כליות בגיל זה , קראתי על כך
ויש בשני הבדיקות המון קרינה , האם יש צורך בשניהם? האם הם לא בודקות אותו דבר ?
אנא עזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידרונפרוזיס קשה
ד``ר דוד בן מאיר02/06/2009קרן שלום,
שבועיים אינן משמעותיות במקרים כאלה, בעיקר כשמקבלים טיפול מונע. לזכור שבמקרה של עליית חום להגיע בדחיפות למיון לצורך לקיחת תרבית והעלאת מינון אנטיביוטיקה או החלפתה במידה שמדובר בדלקת בשתן.
בהצלחה
דר בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כיליהרינת21/05/2009
אני בשבוע 33 והכיליה השמאלית מורחבת גודלה: 29*53*26 ואגן הרחבה ל- 15.3 ואילו כיליה ימנית 23*39*29 אגן 6.5. מרקם שתי הכליות תקין וגם כמות מי השפיר תקינה. אני מודאגת מאוד האם אין סכנה לכיליה של העובר עד ללידה בחודש תשיעי בשל ההרחבה הזו? אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגני כיליה
ד``ר דוד בן מאיר22/05/2009רינת שלום,
במידה שמרקם שתי הכליות תקין עם כמות תקינה של מי שפיר התמונה מעודדת יותר. יש מקום למעקב סונוגרפי הדוק וכן לשקול ייעוץ טרום לידתי מסודר בו תקבלו הסבר מפורט יותר.
בהצלחה
דר'בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
רינת22/05/2009תודה על התשובה. אשמח לדעת כמה זמן יכול לקחת משיש הרחבה של 15 מ"מ באגן כיליה עד למצב שיכול לגרום לנזק בכיליה. כמו כן, כל כמה זמן צריך לעשות מעקב באולטרסונד?? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
ד``ר דוד בן מאיר24/05/2009אין קורלציה בין רחוב האגן לנזק כלייתי אם כי מעל 1 סמ' נחשב כמשמעותי.
הייתי עוקב אחת לשבוע - שבועיים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות השופכהאמא21/05/2009
הייתי עם בני (בן 7) אצל רופא הילדים, והוא אבחן אצלו היצרות השופכה והמליץ ללכת לכירורג ילדים/ אורולוג ילדים לבצע הרחבה של השופכה. הייתי שמחה לקבל קצת פרטים על העניין, במה זה כרוך, האם יש סיכונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות השופכה
ד``ר דוד בן מאיר22/05/2009שלום רב,
בחלק הארי של היצרות פיית השופכה קיימת נטיה של זרם השתן אשר מקשה על הטלת השתן ולפיכך מטרת הפעולה היא לאפשר לילד להטיל שתן ישר. הפעולה קצרה ופשוטה ואם מקפידים לפשק את פיית השופכה לאחר מכן היא לרוב מצליחה. סיבוכים עיקריים- יתכן דימום שמצריך השמת תפר בזמן הפעולה (לרוב חותכים ללא תפר), וסגירת הפיה מחדש אם לא פוסקים אותה לאחר מכן.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לתיקון בריתמתלבטת21/05/2009
שלום רב!
בני בן שנתיים וחצי וזה זמן רב שנראה לי כי משהו בפין שלו לא רגיל, פניתי לאורולוג ילדים
אשר איבחן כי יש שארית ניכרת של עורלה המכסה מעל מחצית העטרה עם הדבקות עורלה
וכי הוא זקוק לניתוח לתיקון ברית מילה.
אני עומדת כיום בדילמה גדולה האם לנתח אותו ועד כמה זה הכרחי?, ברור לי שזה
עניין יותר קוסמטי, השאלה היא במידה ולא ננתח מה ההשלכות של זה לעתיד (מבחינה רפואית)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לתיקון ברית
ד``ר דוד בן מאיר22/05/2009שלום רב,
במקרים כפי שאת מתארת אנו ממליצים לבצע מילה.
אם תוורו על הניתוח לא צפויות השלכות מיוחדות מבחינה רפואית אם אין חסימה של פיית השופכה ונראה שעיקר הבעיה אסתטית. לעיתים בשל הדבקויות קשות תתכן עקמת של הפין.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ציסטוגרפיה תחת טשטושטלי צמל20/05/2009
שלום,
בתי עברה היום בדיקת ציסטוגרפיה, היא בת שנה וארבעה חודשים.
היה לה רפלוגס מדרגה 4-5 מצד שמאל ו2-3 מימין. בנוסף היתה היצרות ביציאה מהכליה בצד שמאל.
היא עברה ניתוח שפתר את בעיית ההיצרות (פילופלסטי) וכשהוצא הסטנט הזרקה דו צידית. לאחר חודשיים הופסק הטיפול המניעתי, לאחר חודשיים נוספים היה זיהום וחזרנו לטיפול מניעתי.
היום היא ירקה חלק מהטשטוש (סירוף), וקיבלה כמות נוספת (לא מלאה). הטשטוש עבר לאחר קצת יותר משעתיים.
רופא שעשה את הציסטוגרפיה אמר שטשטוש יכול להוריד את הדרגה של הרפלוקס שרואים בבדיקה
אך היא ערנית מספיק לדעתו כך שזה לא יפריע.. לא אמרתי לו שקבלה מעבר לכמות הרגילה (אני לא יודעת כמה היא ירקה אך בפעמים הקודמות שקיבלה טשטוש הוא עבר הרבה יותר מהר).
בתוצאה של הבדיקה, לשמחתי הרבה מאד, לא היה רפלוקס בכלל.
האם הבדיקה אמינה?
תודה,
טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ציסטוגרפיה תחת טשטוש
ד``ר דוד בן מאיר22/05/2009טלי שלום,
אנו נוהגים לבצע חלק גדול מהבדיקות תחת טשטוש על--מנת להקטין את הטראומה סביב הכנסת הקטטר. טשטוש אינו הרדמה ואינו פוגע באמינות הבדיקה.
בברכה,
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון הריפלוקס
טלי צמל22/05/2009ד"ר בן מאיר שלום,
תודה רבה. שמחתי רבה.
רציתי לדעת האם ניתן להניח שההזרקה הדו צידית פתרה את הרפלוקס והזיהום שהיה מאוחר יותר לא פגע בכליות או שלדעתך לא ניתן לדעת.
שוב תודה על התשובה ועל הפורום המוצלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון הריפלוקס
ד``ר דוד בן מאיר24/05/2009קיים קשר ברור בין דלקות בדרכי השתן, רפלוקס ונזק כלייתי ואנו מניחים שתיקון הרפלוקס מונע זאת ולפיכך דלקת בדרכי השתן לאחר תיקון מוצלח מנעה פגיעה בכליה. יחד עם זאת, אין הנחה זו מוחלטת וכן אין נתונים באשר ליעילות הדפלוקס במעקב ארוך טווח.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרקת דפלוקס
טלי צמל25/05/2009ד"ר בן-מאיר שלום,
האם המשמעות של מה שאמרת היא שייתכן שהרפלוקס יחזור? מה הסבירות שזה יקרה?
האם זה קשור לדרגה המקורית של הרפלוקס? האם ייתכן שיהיה צורך בהזרקה נוספת? תוכל להמליץ על חומר על הנושא?
ושוב, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפי בלילהלילך20/05/2009
שלום רב,
בני בן חמש. עד לפני כשבוע ישן עם חתול בלילה, כאשר ברוב הפעמים החיתול בבוקר היה רטוב.
השבוע הורדנו את החיתול בלילה אחרי שיחות רבות והכנות, ואני מעירה אותו פעמיים בלילה לשרותים. הפעמיים האלה מספיקות ובבוקר הוא מתעורר יבש. יש לציין שלוקח לי הרבה זמן להעיר אותו כיוון שהוא ישן חזק מאד. אם אני לא מעירה אותו הוא לא מתעורר עצמאית לעשות פיפי. התהליך לא בא ממנו אלא ממני בלבד בשל גילו הבוגר של הילד. האם להמשיך להעיר אותו למרות השינה החזקה והקושי בהערה או לחכות שהתהליך יקרה באופן טיבעי והילד יתעורר באופן עצמאי לפיפי?
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפי בלילה
ד``ר דוד בן מאיר20/05/2009לילך שלום,
באם אין לילדך רצון עז להפסיק ולהרטיב בלילה חבל על מאמציכם- הסיכוי שישאו פרי קטנים.
כאשר יגלה מוטיבציה להגמל- אם לא יצליח להשאר יבש ממליץ לפנות למרפאת הרטבה בה מטפל דר' לרפואה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א-סימטריה בגודל אשכיםאבא מודאג19/05/2009
ילדי בן 10 ולו אשך אחד גדול/נפוח שאינו כואב או מציק, רופא משפחה בדק ומצא שהאשך הקטן - שחשבנו שאיננו נמצא כלל , והוא אולי אשך טמיר, נמצא במקום ובגודל רגיל, והאשך השני הנפוח הוא כרגע נמצא בסימן שאלה - מה יכולה להיות הסיבה לנפיחות - שאינה אדומה ואינה מציקה לילד. אך ההבדל בגודל ברור מאד. - האם מכה/בעיטה במשחק כדורגל יכולה לגרום לתופעה שכנראה התחילה לפני מספר חודשים?.
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א-סימטריה בגודל אשכים
ד``ר דוד בן מאיר20/05/2009שלום רב,
אם קיימת הגדלה של האשך הגדול יותר לאחרונה, ממליץ לבצע סונר אשכים ולפנות לאורולוג ילדים בהקדם. אם מדובר באשך קטן מהרגיל והאשך השני בגודל תקין אין צורך להבדק בהקדם.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן כליה שמאל מורחבאמא32119/05/2009
בני בן 12 יום והיום עבר אולטרסאונד ויש הרחבה של אגן כליה שמאל , בערך 20מ"מ,. מה הטיפול? מה ההשלכות? היכן אפשר לקרוא מאמרים בנושא? האים הטיפול הוא אנטיביוטי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגן כליה שמאל מורחב
ד``ר דוד בן מאיר20/05/2009שלום רב,
הרחבה של אגן כליה יכולה לנבוע ממספר סיבות לא קטן כאשר השכיחות ביותר הן הפרעה לניקוז הכליה ועליית שתן לכליה מכיס השתן (רפלוקס). מתן אנטיביוטיקה במצב זה שנוי במחלוקת, אני נוהג לתת אחת ליום מניעתית, לפחות עד לגמר הברור. על-מנת להשלים ברור מציע לפנות לאורולוג או נפרולוג ילדים ולא לקרוא מאמרים שרק יגדילו את הבלבול בשלב זה.
בברכה,
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי כליות-תינוקרינת18/05/2009
שלום רב,
התינוק שלי בן חמישה חוד', עבר מיפוי כליות דינמי וסטטי להלן התוצאות:
הודגמה כליה שמאלית מעט גדולה מהימנית עם הרחבת אזורי האגנים ד-צדדית ויותר משמאל
בשלב האקטקרטורי הודגמה רטנסיה בגביעים המתמשכת עד תום הבדיקה עם מעבר איטי לאגנים
ועם הדגמת סטזיס לאורך האורטרים המורחבים ומפותלים דו-צדדית
יחד עם זאת הודגם פינוי לאחר מתן פוסיד מהכליה הימנית ופינוי חלקי בלבד משמאל
התרומה התפקודית היחסית: 55% מהכליה השמאלית ו 45% מהימנית
סיכום: שינויים הידרונפרוטיים, הידרוארטריטיים עם שינויים אורמכניים בגובה UVJ דו-צדדית
ובולטים יותר משמאל
אשמח לקבל את חוות דעתך, עד כמה המצב חמור, אני מאוד מודאגת ויש לי תור עוד הרבה זמן
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי כליות-תינוק
ד``ר דוד בן מאיר18/05/2009רינת שלום,
התאור מכוון לסיפור של מגהאורטרים כלומר שופכנים מורחבים- לרוב על-רקע פרעה בניקוז או רפלוקס כלומר חזרת שתן לכליה. היות שתפקוד הכליות שמור - אם אין דלקת בשתן אין זה מצב חרום אך ראוי בהחלט לפנות לאורולוג ילדים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת שתן לבת שלי ילדה בת 6אילנית אברהם17/05/2009
שלום לך, רציתי לבדוק לגבי בריחת השתן של הבת שלי בת 6, זה קורה כל הזמן במהלך היום וברור שבלילה היא תמיד מרטיבה. הבעיה שלי שהיא לא אומרת אם היא מתאפקת או שהיא לא מרגישה עד
שזה בורח לה. היינו אצל אורולוג ועשינו בדיקות דם ושתן והוא לא גילה שום דלקת. היא יכולה ללכת לשירותים כל שעה ואפילו פחות עם פיפי ולפעמים אם לא מזכירים לה זה בורח לה אפילו אם חלפה פחות משעה מהזמן שהיא עשתה בפעם האחרונה. היא לא שותה באופן מיוחד כך שאין לי הסבר ברור לעניין. אשמח אם תוכל לעזור לי, היא עולה לכתה א' ואני מודאגת שיברח לה בכתה והילדים יצחקו עליה מה שיכול לגרום לנזק בלתי הפיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת שתן לבת שלי ילדה בת 6
ד``ר דוד בן מאיר18/05/2009אילנית שלום,
הרטבת יום ולילה בגיל של ביתך מצדיקה ברור ולאחריו ניתן להתחיל בטיפול, מציע לפנות לאורולוג ילדים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי-עם או בלי קטטר?גלי15/05/2009
לבני בן השנתיים יש שתי בעיות בכליה השמאלית: ריפלוקס דרגה 4 וכן upj stenosis.ביצענו לפני כחודשיים ניתוח לשחרור החסימה .בעוד כחודש נעבור בדיקת מיפוי לראות האם חל שיפור. האם מיפוי זה יש לבצע עם קטטר או בלי? (יש לציין כי עבר טרם הניתוח מיפוי אחד בלי קטטר והשני עם).תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי-עם או בלי קטטר?
ד``ר דוד בן מאיר15/05/2009גלי שלום,
רצוי לבצע עם קטטר.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס דרגה 4 דו צדדיסופיה11/05/2009
שלום,
לביתי שי רפלוקס דרגה 4 דו צדדי +מאספת שתן כפולה דו צדדי
האם יש סיכוי לעברו תקופה זו ללא זיהומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס דרגה 4 דו צדדי
ד``ר דוד בן מאיר15/05/2009סופיה שלום,
לא ציינת בת כמה ביתך ולכך חשיבות רבה. כמו כן לא ברור כיצד נתגלה הרפלוקס והאם יש לביתך בעיית שליטה בדרכי השתן או עצירות.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפלוקס דרגה 4 דו צדדי
סופיה20/05/2009ביתי בת 3 חודשים בשבוע 32 להריון התגלו אגני כליות מורחבים לאחר הלידה עשתה US והתגלה בנוסף מאספת שתן כפולה דו צדדית בגיל חודשים עשתה ציסטוגרפיה לאחר הבדיקה נאמר לנו שיש רפלוקס דרגה 4 דו צדדי מיום שנולדה מקבלת צפורל
האם הרפלוקס יכול לעבור מעצמו ללא ניתוח?
האם לא יכולים להיות זיהומים חוזרים ?
האם היא יכולה להיות במעון?
אני מתנהגת כאילו חרב עלי עולמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפלוקס דרגה 4 דו צדדי
ד``ר דוד בן מאיר20/05/2009סופיה שלום,
קיים סיכוי שהרפלוקס יחלוף לבד.
זיהום בשתן אינו בהכרח קשור ברפלוקס אך אם קורה כאשר יש רפלוקס קיים סיכוי מסוים שיפגע בכליות.
לא ידועים לי נתונים באשר לשהות במעון במצבים כאלה. אם מדובר במעון בו מטפלים היטב בילדים, בלא אמבטיה ציבורית או בריכת מים לילדים, יתכן שהסיכוי לזיהום בשתן אינו גבוה מהסיכוי לקבל זיהום בבית- לפיכך הענין נתון לשיקול דעתך.
בכל מקרה דרוש מעקב רפואי מתאים ותרבית שתן בכל מחלת חום.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל כמה דקות פיפייסמין10/05/2009
שלום רב,
הבן שלי בן 6 שנים, כל רגע רץ לשירותים לעשות פיפי.
ממש - כל מספר דקות יש לו פיפי.
לקחתי אותו לרופאת ילדים - היא עשתה לו בדיקות דם
ואמרה שהבדיקות בסדר גמור.
לא יכול להיות שכל רגע הוא רץ לשירותים,
גם בגן וגם בבית.
מה אתה ממליץ לי לעשות?
משהו לא נראה לי תקין.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל כמה דקות פיפי
ד``ר דוד בן מאיר10/05/2009שרונה שלום,
התופעה מוכרת לנו היטב, לרוב משתפרת וחולפת כעבור מספר שבועות, אם בדיקת השתן ובדיקה גופנית תקינה, ראוי להמתין. באם התופעה אינה משתפרת בתוך מספר שבועות כדאי לפנות לאורולוג ילדים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטר מורחב באולטרסאונדאורית06/05/2009
אודה מאוד לתשובתך...א
ני כרגע בשבוע ה- 30 להריון (עם בן).
לאחר סקירה מכוונת (בראשונה יצא אגן כליה ימני מורחב) נמצא הממצא הבא:
"אגן כליה שמאל תקין
אגן כליה ימני ברוחב תקין, אך מוצא האורטר מהכליה מורחב 8.6 מ"מ. ההרחבה הינה תוך כליתית ועד מעט אחריה. שלפוחית השתן הודגמה ברוחב תקין. לא הודגמה הרחבה של האורטר בהמשך מהלכו."
בדיקת אקו לב יצאה תקינה.
וגם השקיפות העורפית ושאר הבדיקות (לא מיי שפיר) יצאו עם אחוזים נמוכים ביותר למומים
אז הבנו שיש משהו מטריד בכליה הימנית, ורציתי לשאול:
1. האם התוצאה היא בהכרח לא תקינה?
2. על מה זה יכול להעיד (אילו מחלות)?
3. והשאלה הכי חשובה: האם יש טעם לגשת לרופא אורולוג או אולטרסאונד מומחה (אפילו פרטי), או למומחה אחר כרגע? או שיש לחכות עד לאחר הלידה, ומה עושים אז?
מודה מאוד לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
אורית07/05/2009האם דרוש יעוץ מומחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורטר מורחב באולטרסאונד
ד``ר דוד בן מאיר10/05/2009אורית שלום,
התשובה מעט מוזרה וחלק ממנה נראה לי מעט מוזר- כיצד יתכן אגן כלייתי תקין עם שופכן תוך כלייתי מורחב?
בכל מקרה, אם אין הרחבה של אגן הכליה והרחבת השופכן אינה לכל אורכו, רקמת הכליה תקינה כמו גם כיס השתן, נראה שדרוש מעקב אולטרהסאונד על-ידי גניקולוג ואם תהיה החמרה בממצאים אלה ראוי להתייעץ עם אורולוג ילדים. בכל מקרה, גם אם הממצאים ישארו כמות שהם- מומלץ המשך מעקב לאחר הלידה על-ידי אורולוג ילדים.
בהצלחה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין עקוםחסוי05/05/2009
כאשר יש לי זקפה הפין שלי עקום כלפי מעלה דרך אגב אני בן 13 וחצי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין עקום
ד``ר דוד בן מאיר05/05/2009הפין נוטה למעלה בעת זקפה באופן טבעי. על-מנת לבדוק אם הנטייה אינה מוגזמת אתה יכול להבדק אצל אורולוג.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפין עקום-גם אני!
חסוי30/07/2012גם אני בן שלוש עשרה וחצי.
הפין שלי עקום בצורה לא משמעותית.
הוא בהתחלה ישר, אחרי איזה 3 ס"מ הוא נוטה שמאלה ב20-30 מעלות בערך.
(הוא לא מעוגל או משהו כזה, הוא ישר, רק יש לו כאילו שבר באמצע, ואז הוא נוטה שמאלה. הוספתי ציור כדי שיהיה ברור).
אני לא יודע אם זה משהו רציני,
אני לא יודע אם צריך לעשות עם זה משהו,
ואני מתבייש לספר להורים שלי.
רציתי לדעת אם בכלל יש טעם לספר,
או שזה משהו נורמלי.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)