מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח עקמת הפיןמיכל04/09/2009
שלום רב,
בני עבר בפברואר האחרון ניתוח לעקמת הפין בשניידר הוא היה בן שנה וארבעה חודשים,
לאחר שירד כל הנפיחות והאודם חודש בערך אחרי הניתוח רואים שהפין עדיין עקום גם שהוא עומד.
האם זה משהו טבעי לאחר ניתוח וזה יתיישר עם הזמן ? או שהוא יצטרך לעבור שוב ניתוח ?
ואיך זה יכול להיות שזה לא הסתדר לאחר הניתוח הראשון ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת הפין
ד''ר עמוס נאמן04/09/2009ממליץ שתפנו לרופא המנתח לביקורת.
לעיתים יש צורך בניתוח חוזר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבר מיןketty03/09/2009
שלום בני בן חודשים האיבר המין שלא קצת עקום כמו 20 ל7 בשעון האם יש פגם והאם זה יתיישר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת בפין
ד''ר עמוס נאמן04/09/2009רצוי לפנות לאורולוג ילדים לצורך בדיקה. חשוב לבדוק ולהעריך מי מידת העקמת.
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכיפות במתן שתן לבת 3מיכל02/09/2009
מזה שבועיים הילדה הולכת לשירותים בתכיפות לא הגיונית, זה יכול להיות גם עשר פעמים בשעה אחת, היא יושבת רגע, עושה כמה טיפות, חוזרת ואחרי דקות ספורות הולכת שוב ושוב- כמה טיפות.. היא גמולה מזה שנה ורק בשבועיים הללו- התחתונים לחים משתן לעתים קרובות. היא לא מתלוננת על כאב או צריבה אבל בבדיקת שתן- יצאה תקינה ואילו בתרבית נמצא חיידק klebsiella מעל 100K ולכן מטופלת מזה שבוע באוגמנטין אך אין שום שיפור. רופאת הילדיםחשבה שזה "טיק" עד תוצאות הבדיקה, אך גם לאחר שבוע עם אוגמנטין- התופעה ממשיכה ומשגעת אותנו ואותה.
יש לציין שלפני התופעה הזו, במשך כחודש התלוננה שהתחתונים "מציקים" לה, וכל הזמן התעסקה בהם וניסתה למשוך אותם ממגע בעור, אך שוב- לא התלוננה על כאב (בתקופה זו טופלה במשחה נד פטריות וגם בוורמקס, אך לא ראינו שום דבר חיצוני וגם לא הרופאה).
מה צריך לבדוק עוד? האם יכול להיוצת שהאוגמנטין לא טיפל בחיידק או שתכיפות השתן וההרטבת התחתונים אל קשורים לחיידק? אנחנו לא יודעים איך להמשיך. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
ד''ר עמוס נאמן03/09/2009תפנו לאורולוג ילדים לצורך בדיקה והערכה.
בשלב ראשון הייתי חוזר על בדיקת השתן לתרבית וכללית.
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית שתן העוברסלבה02/09/2009
אני בשבוע 31+4 . בבדיקת אלטרסאונד ניראה כי שלפוחית שתן העובר (בת)
מלאה
מה זה אומר ? ועל מה זה יכול להשפיע ?
ומה הסכנה שבכך
נשלחתי לבדיקה נוספת בעוד 5 ימים
אני קצד מודאגת ?
כמו כן גודל העובר 1600 שזה קטן יחסית לאחוזון ה50%
אני גם קטנה 152 גובה ומשקל לפני הריון 55 ק"ג
ובעלי הוא 175 במשקל 67 ק"ג
חישוב שבוע הריון לפי ווסת האחרונה 22/1/09
למרות שאני אחרי טיפל הפריה וההחזרה הייתה ב4/2/09 עוברים תראיים לאחר 72 שעות .
אולי חישוב שבוע הריון אינו תקין והמשקל הוא סביר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
ד''ר עמוס נאמן03/09/2009בדיקת ה-US מבוצעת בנקודת זמן מסוימת, באותה נקודת זמן יתכן והשלפוחית מלאה (מחזור השתנה תקין) , במידה ואין הרחבה של כליות הממצא תקין. אם בבדיקה חוזרת השלפוחית ריקה אז אפשר להסיק כי העובר יודע לאגור שתן ולרוקן אותו.
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לויקוציטים בשתןהילה02/09/2009
שלום,
בתי בת 6.5 ונמצאה אצלה כמות גבוהה של לויקוציטים בשתן (500,000 ). לא שורף לה, ושום דבר לא מציק לה שם.
האם יתכן שמצב דלקתי כדוגמאת זה לא ילווה בסימפטומים?
האם במקרה כזה חייבים ליטול אנטיביוטיקה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר עמוס נאמן
ד''ר עמוס נאמן03/09/2009האם ממצא זה רק בבדיקה אחת, אם כן יש לחזור על הבדיקה. במידה ובבדיקות חוזרות יש כדוריות לבנות יש לבצע בירור מקיף יותר. אין טעם לטפל באנטיביוטיקה מבלי לדעת במה מדובר (כל עוד אין תסמינים).
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאגה גדולהמיכל02/09/2009
בני בן 10.5
עד גיל 7 בערך שמתי לב שאיבר המין של הילד קטן יחסית ובנוסף לכול איבר המין נבלע לתוך העור ונוצר מצב שאיבר המין נראה ממש קטן עם חור עמוק, מצב זה לא קורה בעקבות קור, כך זה בדרך כלל.
נכון להיום המצב זהה ונראה לי שלגיל שלו איבר המין מאוד קטן. לא נעים לי לדבר איתו על הנושא ובמיוחד עם אני סתם לחוצה ולגיל שלו המצב תקין.
אשמח לקבל הסברים ופתרונות לנושא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאגה גדולה
ד``ר דוד בן מאיר02/09/2009מיכל שלום
ממליץ לגשת לאורולוג ילדים ולקבל הסבר לאחר בדיקתו.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת יום אצל ילד בן ששליאורה01/09/2009
שלום,
בני בן שש. בתקופה האחרונה עברו עליו מס' שינויים - מעבר דירה, אחות חדשה, עליה לכתה א'.
בשבועות האחרונים הוא התחיל להרטיב במשך היום. בעיקר בזמן צפיה בטלויזיה או משחק במחשב.
הוא יכול ללכת לשרותים ועשר דקות מאוחר יותר כבר להיות רטוב שוב.
נראה לנו שזה על רקע רגשי ותרבית שתן יצאה תקינה. האם יש עוד בדיקות פיזיולוגיות שצריך לעשות ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת יום אצל ילד בן שש
ד``ר דוד בן מאיר02/09/2009ליאורה שלום,
אכן דברייך מכוונים לבעיה רגשית, אם בדיקות השתן ובדיקת רופא תקינות וההרטבה אינה משתפרת- פנו לייעוץ רגשי.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד'ר בן מאירגולן30/08/2009
שלום ד'ר בן מאיר,
לגבי כדור קדקס , יהונתן בלע אותו וכמה שעות אחר כך העיינים שלו נהיו אדומות ומבריקות -נראה כמו דלקת עיניים, זה חלף אחרי 12 שעות-הוא התעורר עם זה ואז אחרי כמה זמן זה עבר (לקח את הכדור בערב), הפסקנו ל-24 שעות כדי לבדוק אם זה מהכדור וזה חלף, לאחר שבלע שוב יום אחר - התופעה חזרה, מה דעתך בעניין? הוא ממש הרגיש טוב אבל רק נראה חיצונית לא טוב..לנסות משהו אחר?
ובשעה טובה ובשמחה-נולד לנו בן .
אוהד ומרים גולן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר דוד בן מאיר30/08/2009שלום למשפחת גולן
מזל טוב להולדת הבן - מאחל לכם הרבה בריאות.
לא שמעתי על התופעה שאתם מציינים אך אם התופעה עקבית ונמשכת 12 שעות ניתן להפסיק את הכדור ונחשוב על פתרון חלופי בטיפול הבא בביופידבק.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתיחת עור על הפיןאולגה30/08/2009
שלום,
ילד שלי בן שנה ושלושה חודשים.
בקצה של הפין, ממש ליד החור שיוצא הפיפי יש לו מאין חתיחת עור .
הייתי אצל הכירורכ והוא הפנה אותי לאורולוג.
הבעיה שאני לא מוצאת שום אורולוג שמתמחה בילדים אלא רק רופאים כלליים שמטפלים גם בילדים וגם במבוגרים
אין במרכז הארץ רופא המתמחה בילדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתיכת עור על הפין
ד``ר דוד בן מאיר30/08/2009אולגה שלום
קיימים במרכז הארץ לפחות 6 אורולוגים לילדים. אני בטוח שרופא הילדים שלך יכול להמליץ ולכוון אותך,
בברכה,
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי יש
גובי31/08/2009אולגה,
אני בן 34, יש לי גם, ממש לא מפריע, אני חי עם זה כבר שנים, מעולם לא הפריע בשום קיום יחסח מין או כל דבר אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להורדת האשךענת29/08/2009
שלום
יש לי בן בן 11 ליפני כחודש ניגש אלי ואמר לי להרגיש את האשך שלו נמצא למעלה לא בתוך השק אשכים ניגשתי מיד לאורולוג ונשלחנו לעשות אולטרסאונד לאחר מכן הודיע לי הרופא כי נאלץ לקרות את האשך מאחר ובני בגיל בוגר יחסית ואם נחליט להשאיר נאלץ להיות בביקורת כל חיי
א. פעם ראשונה שאני שומעת על נושא זה
ב. הרופא לא הסביר לי מה בדיוק יש לילד שלי האם זה אשך תמיר או אשך נייד אין לי מושג
יש לי בן יחיד אני בת 47 מאוד מודאגת מחוסר ידע האם פריונו של בני יכול להיפגע הייתי מאוד רוצה שתמליץ לי לאיזה בית חולים לגשת (כאשר אני ממששת אני מרגישה את האשך בצד שמאל בתחתית הבטן התחתונה)
מקווה לתושבה מהירה
אמא מודאגת
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להורדת האשך
ד``ר דוד בן מאיר30/08/2009ענת שלום,
אשך טמיר הוא אשך אשר נשאר במפשעה ולא ניתן להורדה. אנו נוהגים להוריד אשך כזה לשק ולא לכרות אותו אם מרקמו במישוש ובעין סביר אם האשך מנוון רצוי להסירו. אם האשך השני תקין לא אמורות להיות בעיות פוריות.
ניתן לפנות לאורולוג ילדים לדעה נוספת אם אינך שלמה עם הראשונה.
בהצלחה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבר מין קטן...מתן29/08/2009
איבר המן שלי קטן מאוד ביחס לגילי לפחות ככה נראה לי .... וזה מאוד מדאיג אותי למרות שעוד לא התחלתי להתפתח כל כך , אני שואל שאלות רבות ואתם לא עונים לי ,
תענו לי בבקשה ,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דוד בן מאיר30/08/2009מתן שלום
כדאי שתפנה לרופא המשפחה שלך ואני בטוח שיוכל לענות על שאלותיך
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח היפספדיאסאיליה29/08/2009
שלום רב, בן שלי(בן 1.8) עתיד לעבור ניתוח היפספדיאס בדרגה קשה. יש לי כמה שאלות: עד כמה תהליך החלמה יכול להיות ארוך ? מה סיכוים שתהליך יסתיים בשלב אחד בלבד, במה זה תלוי ? איך אוכל לדעת שרופא מרדים הינו רופא מרדים לילדים כי רופא ילדים שלנו אמר כי זה חשוב שיהיה מרדים לילדים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח היפוספדיאס
ד``ר דוד בן מאיר29/08/2009איליה שלום
ככל דרגת ההיפוספדיאס קשה יותר, כך עולה הסיכוי שהניתוח יבוצע בשני שלבים וכן עולה אחוז הסיבוכים ומכאן נגזר גם תהליך ההחלמה. אני מעריך שמרדים שהתמחה בהרדמת ילדים מרדים ילדים ברוב בתי החולים בארץ, בודאי בכאלה שמבצעים ניתוחים מורכבים מהסוג שבנך אמור לעבור.
בהצלחה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
איליה01/09/2009אני מודה על תגובה, בהמשך לשאלה שלי אנו רוצים לדעת מה תהליך חיפוש של אופר מרדים, לא הצלחנו להבין איך נוכל לקבל שם של רופא, אנו מתכוונים לעשות ניתוח באופן פרטי, מי ממליץ לנו במקרים כאלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטוגרפיהטל26/08/2009
לביתי אובחנה דלקת בדרכי השתן בגיל 9 שבועות. היא נטלה צפורל במשך כ שבועיים וכיום מקבלת טיפול מונע על לבדיקת ציסטוגרפיה.
שאלתי האם ישנה אלטרנטיבה לבדיקת הציסטוגרפיה? באם ניתן להימנע מהקרינה הטמונה בבדיקה זו.
תודה
טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטוגרפיה
ד"ר עמוס נאמן26/08/2009ניתן לבצע ציסטוגרפיה עם חומר ניגוד על בסיס יודי או עם חומר ניגוד שהוא רדיואיזוטופ.
לכל אחת מהשיטות יתרון וחסרון:
1. חומר ניגוד יודי - יותר קרינה, בדיקה מדויקת יותר לקביעת דרגת רפלוקס, בדיקה נפוצה בהרבה שמבצעים כמעט בכל מקום בארץ
2. רדיואיזוטופ - פחות קרינה, יותר רגיש לאבחנת רפלוקס, פחות מדויק לקביעת דרגת הרפלוקס. כמעט שאינו מבוצע בארץ
הבדיקה הנפוצה בהרבה היא הבדיקה הראשונה.
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטוגרפיה
טל27/08/2009תודה על התגובה,
האם ניתן לבצע בדיקה עם רדיואיזוטופ פה בארץ?
מה הן ההשלכות של הקרינה בבדיקה זו מדובר בתיוקת בת 13 שבועות?
תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב
ד"ר עמוס נאמן28/08/2009אני מאמין שניתן, כפי שציינתי הבדיקה הזו פחות בשימוש מכיוון שאיננה נותנת תשובה מדויקת לגבי דרגת הרפלוקס. לרוב השימוש בבדיקה זו לצורך מעקב אחר רפלוקס.
אין לי תשוב טובה לגבי השפעת הקרינה, מבצעים בדיקה זו שנים רבות וימשיכו להשתמש בה. קיימות יותר ויותר עדויות לכך שיתכן והקרינה פוגעת אך לא ממש ידוע מה המינון של קרינה שצריך לקבל כדי שהקרינה באמת תשפיעה. הנטייה כיום לבצע כמה שפחות צילומים אך חשוב לי לציין שאם צריך לבצע בדיקה אז חשוב לבצע אותה כדי להגיע לאבחנה ולטפל בהתאם. אם לא מאבחנים רפלוקס יכולים להיות זיהומים חוזרים, נזקים כליתיים ובעיות נוספות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה דרסטית במתן שתןאורית25/08/2009
הבן שלי בן 2.5 חולה במחלה אוטואימונית, הוא טופל במשך שנה ב ACTH במינונים גבוהים, IVIG, וכימוטרפיה.לפני חודש החלפנו את ה ACTH בדקסמטזון IV במינונים גבוהים, בזמן זה ועד היום (חודש) הוא כימעט ולא נותן שתן במשך היום (יכול לעבור יותר מ 24 שעות ללא שתן), כאשר לוחצים לו על השלפוחית הוא נותן שתן לאחר מספר דקות. עשינו MRI מחשש לנירובלסטומה(אופיני למחלה שלו ) שיצא תקין. איזה בדיקות נוספות אפשר לעשות?
חשוב לציין כי הוא קיבל תרופות ללחץ דם חלקן משתנות ולמרות אותן תרופות הוא לא נתן שתן כמו שצריך, עכשיו הפסקנו אותן.
הוא שותה בערך 200CC ליום ושוקל קרוב ל 16 קילו, כמות השתן היא בסביבות 180CC ליום.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
ד"ר עמוס נאמן26/08/2009את מתארת כאן מקרה מורכב מבחינה רפואית ומכיוון שאינני מכיר את כל הפרטים אינני מתימר לענות בצורה אופטימלית. אתרכז במספר נקודות בתקווה שיעזור לכם להבין את המצב.
ראשית ציינת שהוא שותה 200 מ"ל ביום זה מעט מאוד. ילד ששוקל 16 ק"ג אמור לקבל מעל ליטר ליום (לפי נוסחת חישוב אחת כ- 1.3 ליטר).
חשוב לקבוע אם מדובר במיעוט שתן ולכן איננו מטיל שתן או בבעיה בשלפוחית השתן שאינה מאפשרת התרוקנות נאותה. לפי מה שאת מציינת הוא מטיל רק 180 מ"ל ביממה וזה ללא ספק מעט למרות שקשה לי להאמין שזה כל השתן שלו ביממה.
עלייכם לפנות לרופא שמרכז את הטיפול בו ולספר לו את מה שסיפרת לי
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק פסאודומונסמיקי23/08/2009
שלום רב
בתי בת 6 אושפזה בבי"ח עם זיהום בדרכי השתן שאובחן בסוף כדלקת בכליות. במהלך אישפוזה, עם קבלתה נלקח לה שתן באמצעות קטטר מאחר שסירבה לבצע שתן בכוס. היא הגיעה לביה"ח עם הקאות וחום של 41 מעלות. קיבלה אנטיביוטיקה תוך ורידית ושוחררה עם המשך טיפול פומי של אנטיביוטיקה. לפני מס' ימים ביצענו שתן לכללית ותרבית. הכללית התקבל עם תשובות תקינות (לויקוציטים שליליים והתרבית התקבלה חיובית (מעל 100,000מסוג פסיאודומונס) הרופא ביקש מחר תרבית וכללית חוזרות וגם בעוד יומיים בחשד לטעות מעבדה. האם ייתכן? האם יכול להיות שבעקבות החדרת הקטטר התפתח החיידק? מה הטיפול המקובל במידה והתרבית הבאה תצא חיובית, האם שוב אישפוז ומתן אנטיביוטיקה תוך ורידית? או שאפשר בטיפול ביתי? אגב אין לה חום אך מידי פעם מתלוננת ששורף לה? בעיקר לאחר אמבטיה? או רחצה!!?
מה מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסאודומונס בשתן
ד"ר עמוס נאמן24/08/2009שלום רב ותודה על הפניה
לא ציינת האם צמח חיידק בתרבית הראשונה ומה היה החיידק.
אם אכן מדובר בזיהום עם פסאודומונס סביר להניח שהוא לא נגרם ע"י הכנסת הקטטר אלה נוצר לאחר הטיפול האנטיביוטי התוך ורידי.
במידה ואכן מדובר בפסאודומונס , יש לטפל באנטיביוטיקה לפי תשובת הבקטריוגרם, כלומר איזה אנטיביוטיקה יעילה כנגד החיידק. אם ישנה אנטיביוטיקה מתאימה שניתן לתת בכדורים או סירופ והילדה סה"כ חשה בטוב ללא חום ובדיקות הדם תקינות, ניתן ברוב המקרים כפוף לחוות דעתו של הרופא המטפל , לתת טיפול בבית.
במידה וקיימת בעיה כלשהיא , כגון: חום, חשד לאבצס, אנטיביוטיקה מתאימה רק דרך הוריד יתכן ויהיה צורך באישפוז.
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחיידק מהבדיקה הראשונה
מיקי24/08/2009בבית החולים אובחן בתרבית חיידק קולי והיא טופלה ראשית באנטיביוטיקה תוך ורידית בזינוצאף. הרופא המטפל בה, שמכיר את ההיסטוריה המליץ שכרגע טאין לעשות דבר (גם לא אנטיביוטיקה) אלא אם כן עולה החום (שכן כרגע לוקוציטים שליליים) ואז לשקול מתן אנטיביוטיקה תוך ורידית, באשפוז. הוא סבור שהחיידק יכול להיות חיצוני ובעצם לא מורה , עפ"י המצב, מאום. אשמח לחוות דעתך בנושא. תודה רבה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב
ד"ר עמוס נאמן26/08/2009לא אוכל לחוות דעתי על מקרה שמנוהל ע"י רופא אחר.
נשמע כי הרופא שלכם מסור ומתמצא במקרה, במידה ואתם מעונינים בחוות דעת נוספת תפנו באופן מסודר למי שאתם סומכים עליו.
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)