מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פין חבויליאת13/06/2009
האם פין חבוי הוא תופעה נפוצה??, האם הוא קשור למבנה או לברית שנעשתה בצורה לא טובה???,
באיזה אחוז מהמקרים הוא מסתדר לבד ללא התערבות רפואית??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
ד''ר עמוס נאמן15/06/2009ראשית יש לקבוע האם באמת מדובר בפין חבוי או בעודף עורלה.
פין חבוי הנו ממצא נפוץ. לרוב מסתדר לאחר שהילד התחיל ללכת והשומן שנמצא מעל הפוביס נעלם. ישנם ילדים בעיקר אלו עם משקל גבוה שהפין נשאר להיות חבוי גם בגיל מאוחר יותר
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות שתן מדי פעם ובכי מכאביםתמי11/06/2009
ילדתי בת ה-3 מדי פעם בלילות בוכה מכאבים . ואינה מטילה שתן ביחוד לפנות בקר עם הקימה.
לאחר מתן שתיה מעט מוגברת לבסוף מטילה שתן. בבדיקת שתן לתרבית שקרוב לודאי אינה נעשית בצורה הכי סטרילית .ומאד קשה לקחת לה בדיקה כזו .
לעיתים רחוקות מאד אף בכי ועצירות במתן יציאה. כל זה רק בחצי שנה האחרונה.
1 . האם כדאי להביאה למיון כשזה קורה על"מ.שיקחו לה שתן לבדיקה וירוקנו ע"י קטטר?
2. האם יש מקום ל-US של דרכי השתן?
3.האם יש מקום לבדוק תולעים בצואה? מה גם שאין הרבה תלנות לכוון הזה.
4. עדיין לא היינו אצל אורולוג ילדים שזה הכוון
האם יש לך איזה כוון או דעה למקרה הנ"ל.
ברדשי תודה תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות שתן מדי פעם ובכי מכאבים
ד``ר דוד בן מאיר11/06/2009תמי שלום,
אם ביתך מצליחה לתת שתן עצמונית אין צורך לפנות באופן דחוף למיון.
חסרים לא מעט פרטים מכוונים. לרוב תולעים אינן גורמות לתופעות אלה אלא יותר לגרד בפי הטבעת ואו לאודם באזור. עצירות בהחלט יכולה לגרום לתופעות אלה.
כדאי לגשת לאורולוג ילדים לצורך המשך ברור. להשלים בדיקת שתן וסונר דרכי שתן כולל שארית שתן.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך של ההודעה הקודמתטניה11/06/2009
התינוקת בת חצי שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך של
ד``ר דוד בן מאיר11/06/2009טניה שלום
בגיל זה נהוג לקחת דגימת שתן מקטטר או מדקירה ישירה של הכיס דרך הבטן שנעשית במחט עדינה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לדלקת בדרכי השתן אצל תינוקת בתטניה11/06/2009
כעבור יומיים מאז הופעת חום אצל ביתי נלקח שתן לכללית ותרבית הבדיקה נלקחה באמצעות שקית אשר נדבקה. שאלתי היא ת האם יהיה הכרחי לחזור על הבדיקה באמצעות לקיחת שתן דרך הקטטר על מנת לבודד את החיידק במידה והתרבית תחזור חיובית (כפי שאמרה רופאת משפחה)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
ד''ר עמוס נאמן15/06/2009לעיתים ניתן להסתפק בדגימה שנלקחה מהשקית ולעיתים צריך דגימה אמינה יותר שנלקחת לרוב ע"י דקירה דרך הבטן או הכנסת קטטר עדין.
במידה ומתקבלת תשוב ודאית מהשתן שנלקח מהשקית אין צורך לחזור על הבדיקה.
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות בשופכהניסים10/06/2009
מדובר בגבר בגיל 35 יש לי היצרות בשופכה הפנו בולברית הבנתי שאפשר לטפל בזה על ידי הרחבות או על ידי ניתוח בהרדמה מלאה ואז חותכים את המקום המוצר האם זה נכון שלשתי הפיתרונות הנל הסיכויים להצלחה הם אותו דבר בגלל שאם חותכים את המקום המוצר בעזרת סכין אז מעצם הפעולה עצמה המקום מצטלק וגורם להיצרות נוספת לאחר מכן ומה הפיתרון הכי יעיל שיש היום לרפואה לפיתרון הבעיה?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות בשופכה
ד``ר דוד בן מאיר10/06/2009ניסים שלום
אנא פנה לפורום של אורולוגיית מבוגרים
בהצלחה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כליות מורחביםליאורה08/06/2009
שלום שמי ליאורה,ויש לי תינוק בן 4 חודשים הנולד עם אגני כליות מורחבים. במהלך ההריון כולו הייתי תחת מעקב ולאחר שהוא נולד הוא קיבל טיפול מניעתי -אנטיביוטי.כעט לאחר בדיקה נוספת התגלה שכליה ימנית בדרגה קלה שלב 2, וכליה שמאלית קלה-בינונית שלב 2-3.בשיחה עם נפרולוג ילדים הומלץ לנו לעשות ציסיטוגרפיה כדי לבדוק האם יש ריפילוקס לילד. שאלתי הוא מהו הבדיקה? ומה קורה באם הכליות עוד גדלות והאם יצטרך לעשות ניתוח והאם זה פותר את הבעיה בשלמותה?
וכן באם הכליות ישארו בדרגות אלו האם הילד יצטרך לקבל טיפול מניעתי למשך שנים רבות וכך בעצם הבעיה תיפתר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגני כליות מורחבים
ד``ר דוד בן מאיר08/06/2009ליאורה שלום
בבדיקה זו מכניסים קטטר לכיס השתן וממלאים אותו בחומר ניגוד על מנת לבדוק את תצורתו, אם קיים רפלוקס כלומר שתן עולה לכליות וכן בודקים את התרוקנות הכיס ומראה השופכה.
על שאלותייך הבאות כדאי להתייחס לאחר בדיקה זו
בהצלחה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית שתן לא מתרוקנתחני02/06/2009
שלום,
אני בהריון שבוע 38 לפני כחודש נאמר לי שהשלפוחית של העובר שלי גדולה במעט, רופא נוסף בדק ואמר שהיא בסדר ואחריו בדקו שוב שני רופאים ולאחר בדיקה של 3 שעות (כל חצי שעה נבדקתי) השלפוחית לא התרוקנה ונכון ל31.5.09 גודלה כ4 על 4 ס"מ. לא נמצאו סימנים שך KEYHOLE, אורטרה לא מורחבים ויש ריבוי קל של מי שפיר (21). הכליות נמצאו תקינות.
מהן האבחנות האופציונאליות? עד כה כל הסקירות היו תקינות ולא הראו שום ממצא חריג...
מה עליי לעשות?( מדובר בבת כי הבנתי שיש הבדל)
תודה מראש
חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחית שתן לא מתרוקנת
ד``ר דוד בן מאיר02/06/2009חני שלום,
אם אכן מדובר בבת הרי של keyhole אין משמעות.
היצרות בשופכה אצל בנות קיימת אם כי היא נדירה ביותר.
השאלה מה כמות השארית. אם משמעותית, לאחר הלידה צריך לבצע מעקב כאשר יש לשלול בעיה חסימתית ממקור אחר, בעיה נוירולוגית שפעמים רבות קשורה בחסר גרמי של עמוד השדרה, או אף רפלוקס. מובן שיתכן מאד שאין בעיה משמעותית.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שלפוחית גדולה
חני03/06/2009שלום ד"ר ותודה על המענה המהיר,
היום הייתי שוב באולטראסאונד וכשהסתכלו על המעי כתבו שהודגשו לולאות מעי ברוחב של עד 15 מ"מ וכן עדיין שלפוחית שתן בגודל 33*37 , מדוע מסתכלים על המעי?
אני מאוד מודאגת, מה הסיכוי שזה לא יהיה משהו רציני?
תודה,
חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שלפוחית גדולה
ד``ר דוד בן מאיר08/06/2009חני שלום,
קרוב לודאי שבודקים האם יתכן שיש אטמות של פי טבעת- מצב זה ניתן לגלות בוודאות רק לאחר הלידה.
בהצלחה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרם השתןאמא02/06/2009
ביתי בת 3,
נגמלה לאחרונה מטיטול,
כעת, כשהיא יושבת בשירותים,
אני שמה לב שזרם השתן אינו ישר אלא מתפרס לכל הכיוונים (סליחה על התיאור...).
האם צריך לבדוק?
או שאין לכך משמעות?
מה לעשות?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרם השתן
ד``ר דוד בן מאיר02/06/2009שלום רב,
התופעה שאת מתארת נשמעת לי נורמלית באם אין קושי בהטלת שתן
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי במתן שתןנורית02/06/2009
בני בן 5.5, סובל מזה כחודשיים-שלושה מריבוי במתן שתן, ללא בריחה בלילה, ללא כאבים. בבדיקות שתן חוזרות הכל תקין, וכן בבדיקת אולטראסאונד ובבדיקה אצל אורולוג. המצב מפריע לילד.
אורולוג הילדים הסביר כי התופעה מוכרת וידועה ואין לה הסבר.
דאגתי היא באם התופעה נובעת מהיבטים רגשיים/נפשיים או אף סוג של "טיק", כיצד ניתן לאבחן זאת? האם ישנם מקורות ספרותיים אליהם ניתן לפנות על מנת להבין את התופעה?
מה לעשות? כמה זמן לחכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי במתן שתן
ד``ר דוד בן מאיר02/06/2009נורית שלום,
אני מניח שהכוונה לתכיפות במתן שתן ולא ריבוי שתן. כאמור התופעה נפוצה ואם עברת בדיקה של אורולוג ללא ממצא פתולוגי, סביר להניח שיחלוף או ישתפר בתוך מספר שבועות. במקרים בהם אין שיפור- ניתן להתחיל טיפול תרופתי. אם את קוראת אנגלית נסי לחפש בערכים frequency, urgency, voiding
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיתול יבש בבוקרגלי02/06/2009
שלום רב דוקטור רימר,
ביתי בת שנה ו-9 חודשים, זה הבוקר השני שהיא מתעוררת עם חיתול יבש לחלוטין!!!
מצב זה מאוד מוזר לי ,כיוון שאני רגילה לבקרים עם טיטול רטוב לגמרי ובגד שנרטב.
יש לציין שבשעה הראשונה שהיא ערה, היא עושה כמות גדולה של שתן. אין ריח חריף או שתן כהה.
לא התחלנו בשום תהליך גמילה ו/או שוחחנו איתה על זה, כך שלא נראה לי שזה העניין.
היא גם לא ממש מדברת עדיין... כך שלא חשבנו להתחיל בגמילה.
עוד משהו קטן, מאז שהיא נולדה, אנחנו איתה מעקב אולטרסאונד כליות פעם בשנה בשל כליות אקוגניות בעבר, שכיום נמצא תקין יותר מתמיד חוץ מציסטה זעירה אחת, מעולם לא היתה הרחבת אגני כליה כלשהי ו'או בעיות עם השתן.
האם יש בעיה כלשהי? האם זה החום? יש צורך לגשת לרופא?
תודה רבה על תשובתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיתול יבש בבוקר
ד``ר דוד בן מאיר02/06/2009גלי שלום,
יתכן שביתך החליטה להגמל בגיל מוקדם יש מקרים נדירים שכאלה.
באם היא שותה מספיק והטיטולים ביום רטובים אין צורך לדאוג. במקרה של ספק כדאי להתייעץ עם רופא הילדים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכיםדודי02/06/2009
היי,
אני פונה לעזרה לאחר התלבטות של שנים האם לחשוף את הדבר.
כשהייתי קטן (אז בן 12 בערך, היום אני בן 17) שיחקתי עם האשכים שלי והפכתי את אחד מהם / שניהם (כבר לא זוכר.. ) .
הדבר גרם לי לכאבים עזים.
הלכתי עם אבי לאורולוג בטענה שהם כואבים. לא ציינתי את הסיבה שהייתה ידועה רק לי.
הכאב חלף לאחר מספר חודשים.
האורולוג בקופת החולים אמר שהוא לא רואה בעיה, הלכנו להדסה וגם שם לא ראו בעיה.
כיום, אין לי כאבים, אך בכל זאת רציתי לדעת האם הדבר מסוכן, יכול להשפיע (או שכבר השפיע חס וחלילה ! ) באיזושהי צורה. אולי חשוב לציין שהאשכים שלי זזים בזמן מנוחה.
חששתי לשאול מכיוון שאני חושש מהתגובה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשכים
ד``ר דוד בן מאיר02/06/2009שלום רב,
מהתאור שאתה מתאר לא נראה שנגרם נזק לאשכים ואין צורך לדאוג.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן כליה מורחבאפרת27/05/2009
אני בשבוע 24, לפני שבועיים בסקירת מערכות מאוחרת נאמר לי לראשונה שלעובר (נקבה) יש אגן כליה שמאלי מעט מורחב (4.5).
ראוי לציין שביצעתי את כל הבדיקות האפשריות כולל בדיקת מי שפיר שיצאו תקינות
האם אוכל לקבל הסבר למשמעות הנושא? מה הנ"ל אומר לגבי בנות, הבנתי שזה בדרך כלל קשור לבנים?
מעבר לזה כשהייתי אצל הרופא שלי ארבעה ימים אחרי הוא אמר שיש הגדלה מינורית שהוא לא מתייחס אליה בשלב זה, המספרים שהוא דיבר עליהם היו 7*3.5, מה זה אומר? איך בדיוק מודדים את אגן הכיליה לרוחב או לאורך, לא הצלחתי להבין מה התוצאה שלו, טובה או פחות טובה מהקודמת.
אשמח לתשובתך כי אני עדיין לחוצה והבדיקה הבאה עוד שבועיים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגן כליה מורחב
ד``ר דוד בן מאיר27/05/2009אפרת שלום,
מדובר על מדידת אורך אגן ואני מניח שהערכים מבטאים אורך בממ'.
יש לעקוב באופן תדיר על הדינמיקה, מתחת ל 1 סמ' לרוב ההרחבה פחות משמעותית.
בהצלחה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיקפה - שאלה שלא נענתה..סיגל27/05/2009
בני בן שנתיים ושמונה חודשים מתלונן על אי נוחות באיבר המין . כאשר אני פותחת את החיתול
יש לו זיקפה.
בחודש האחרון הילד התלונן כ 7-8 פעמים (גם בגן ) , בכל אחת מהפעמים היתה לו זיקפה ותמיד בזמן שכיבה .
היינו אצל אורולוג שטען שהכל תקין אבל הילד ממשיך להתלונן גם בגן וגם בבית בזמן שנמא במצב שכיבה.
אודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיקפה - שאלה שלא נענתה
ד``ר דוד בן מאיר27/05/2009סיגל שלום,
מדובר בתופעה שכיחה שאינה מדאיגה. זיקפה בגיל כזה אינה נעימה ולעיתים מכאיבה. היות שבגיל זה מתחילה מודעות לגוף התופעות שאת מזכירה כאמור נורמליות לחלוטין.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיפות במתן שתןמרטין26/05/2009
שלום, נכדתי בת הארבעה סובלת מזה שבועיים מדחיפות במתן שתן- נותנת שתן בכמויות קטנות אך לעיתים קרובות. בלילה אין הטלת שתן, שתן לתרבית וכללית תקינים. מה יכולות להיות הסיבות לכך? ילדה מרגישה מצוין ערנית ופעילה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיפות במתן שתן
ד``ר דוד בן מאיר27/05/2009לסבא שלום,
המצב שאתה מתאר שכיח מאד ולרוב באם בדיקה גופנית ובדיקת שתן תקינים מדובר בתופעה ממקור לא ברור שמשתפרת ונעלמת בתום מספר שבועות.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיקפהסיגל25/05/2009
בני בן שנתיים ושמונה חודשים מתלונן על אי נוחות באיבר המין . כאשר אני פותחת את החיתול
יש לו זיקפה.
בחודש האחרון הילד התלונן כ 7-8 פעמים (גם בגן ) , בכל אחת מהפעמים היתה לו זיקפה ותמיד בזמן שכיבה .
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - זיקפה
סיגל25/05/2009אציין כי היינו אצל אורולוג שטען כי הכל תקין אך הילד ממשיך להתלונן
מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)