מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חום חוזר וריפלוקסגלית23/04/2009
לרופאים שלום,
צפיתי באירוח של ד"ר נאמן בבריאות 10, שלדעתי מאוד חשוב ומאוד תרם להבנתי בנוגע למחלה של ריפלוקס השתן.
בני כיום בן 3, החל מגיל 9 חודשים סבל רבות ממחלות חום ,בתדירות של כל שבוע, , כאשר היינו פונים לרופא ילדים לרוב לא נמצאת דלקת אוזניים גרון וכו' ולא הועלתה אפשרות של דלקת בשתן-ניתנו רק משככי כאבים והורדת חום, עד שבגיל שנה וחצי התייאשנו ופנינו להומאופתיה לחיזוק מערכת החיסון והייתה השפעה לטובה. עד גיל שנתיים וחצי היה שותה 4 בקבוקים של כ 200, ואוכל היה מסרב לאכול מתעורר גם בלילה לבקש בקבוק עד גיל 3 .
כמו כן תמיד השתן אצלו מלווה בריח, גם כיום במידה ו"בורח" לו שתן, הריח מאוד חומצתי,
כמו כן לציין שבאולטרא סאונד עוברי בסריקת מערכות ראשונה נמצא הרחבת אגן כליה 3 ממ ובסריקה השנייה לא נמצא.
שאלתי היא אם אכן יש לו בעית ריפלוקס של השתן האם לאבחן בגיל 3 זה מאוחר? האם יכולים להגרם נזקים לכליות?, איזה בדיקות לבצע בגיל 3 על מנת לאתר זאת ולהיות רגועים שהכול בסדר?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום חוזר וריפלוקס
ד``ר דוד בן מאיר23/04/2009גלית שלום,
באם ישנה הוכחה לזיהום בדרכי השתן או שבסונר דרכי שתן קיימת הרחבה של 2 הכליות ישנה התוויה לביצוע של ציסטוגרפיה (בה מוחדר קטטר ומודגם כיס השתן על-ידי הזלפת חומר ניגוד) - האבחנה של רפלוקס נעשית באמצעות בדיקה זו.
בברכה,
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ליישור עקמת הפיןממ22/04/2009
בני בן 3 ואתמול הייתי איתו אצל אורולוג מהסיבה שראיתי שכאשר הוא עושה פיפי או כשהפין שלו בזקפה הוא באלכסון...
הרופא אמר שיש לו עקמת ב 90 מעלות והוא המליץ לעשות ניתוח בנוסף הוא אמר שיכולות להיות 2 סיבות לעקמת או מהחתיכה שנשארה בזמן הברית והיא זו שגורמת לעקמת או בגלל שהפין עצמו עקום לניתוח יש 2 שלבים קודם כל מורדים את חתיכת העור המיותרת ומבצעים זקפה מלאכותית ואז רואים אם הפין התיישר במידה ולא צריך לישר את הפין מה שיכול לגרום לקיצור הפין במעט רציתי לדעת מה זה מעט ?? ועל מה זה יכול להשפיע בעתיד ... האם זה יכול להשפיע בפוריות ?? האם זה בהכרח שיקצרו אותו או שיש אפשרות ליישור ללא קיצור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח ליישור עקמת הפין
ד``ר דוד בן מאיר23/04/2009שלום רב,
אין הניתוח קשור בקשר כלשהוא עם פוריות.
באם לאחר שחרור עור הפין עדיין ישנו כיפוף יש צורך לשים תפר/ים בחלק הנגדי של הכיפוף והדבר גורם לקיצורו, לרוב באופן שאינו משמעותי במיוחד.
בברכה, דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר דוד בן מאיר
ממ26/04/2009תודה רבה על התייחסותך תשובתך הרגיעה אותי שבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה ילד בן 5.4אילנה22/04/2009
שלום רב
בני בן ה-5.4 מאז שנגמל מחיתולים ביום (בגיל 1.5 לערך) לא נגמל מהרטבת לילה. הוא מרטיב 90% מהזמן בלילה.בגיל 5.4 אנו נשברנו והחלטנו לטפל תרופתית בבעיה. הלכנו לרופאת הילדים שלנו והיא נתנה לנו טיפול של מינירין הנמס .התחלנו מ-60 מ"ג ותוך חודש וחצי הגענו ל-120 מ"ג. אך לא היה שום תגובה לטיפול-הילד ממשיך להרטיב. ואז הרופא החליטה שהטיפול הזה לא עוזר ונתנה לנו כדורים פרימוניל 25 מ"ג.היות והילד לא יודע לבלוע כדורים אני ממיסה אותם במים. אני יודעת שזו תרופה גם נגד דיכאון וגם מטפלת בבעית הרטבה אך בילדים מגיל 6 ומעלה.
רציתי לשאול מה דעתכם על הטיפול שאנו עוברים ככלל ועל הטיפול בכדורים פרימוניל בפרט. אשמח מאוד לתגובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש פתרונות טובים להרטבת לילה
ר.בללי22/04/2009שלום לך, גם אני אמא לילד באותו גיל ש"בורח" לו לעתים קרובות, עיקר הסיבה היא שהוא פשוט מתעצל לקום לשרותים בלילה. אני מצאתי שני פתרונות שיעילותם די גבוהה. האחד- לא לתת לשתות כשעתיים עד שעה וחצי לפני זמן השינה. לדאוג שילך להתרוקן סמוך לשינה וסיפור שסיפרתי לו על כך שיש שומר לילה שדואג להעיר אותנו כאנחנו מרגישים את הלחץ המוכר ללכת להתפנות והוא אומר לילד "קום...אתה צריך לשירותים...קום .."והילד מנהל אתו דיאלוג תוך כדי שינה "עוזב אותי אני עייף,לא רוצה לקום..." וכך הם מנהלים שיחה תוך כדי שינה עד שהילד קם או פשוט"משחרר" למיטה את מה שיש לו...גם עידוד ע"י פרסים ומבצעים מאוד תורם לעניין וכן להטיל עליו להחליף מצעים ובגדים לבד בלי להעיר את המבוגרים... נראה לי שלתת כדורים זה פתרון אולי קל בשבילך אבל די הרסני לגוף של הילד שכך בכלל לא לוקח אחריות על גופו . (רוב הילדים בגיל הזה שמרטיבים זה אינה בעיה רפואית אמיתית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיר או נייד?מלי21/04/2009
שלום רב לרופא,
תינוקי בן שנה נבדק על ידי שני מומחים בעלי שם באורולוגיית ילדים. האחד פסק חד משמעית שהאשך תמיר ולא יירד ולכן יש לנתח בהקדם, השני פסק חד משמעית שהאשך נייד ויש לחכות עוד כשנה למעקב.
יצאנו המומים ומבולבלים, איך יכול להיות ששני מומחים כל כך מנוסים פוסקים אחרת? אציין שמבחינה חיצונית כל הזמן נראה שאשך אחד "מלא" והשני קטן ממנו.
האם יתכן שמצב האשך השתנה בשבועיים שעברו בין הבדיקות?
ומדוע מומלץ לחכות עם הניתוח כשמדובר באשך נייד, האם לא עדיף לנתח כבר עכשיו ולא לקחת סיכון שהאשך ייפגע או שיהא צורך בניתוח בגיל מאוחר יותר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיר או נייד?
ד``ר דוד בן מאיר23/04/2009ערב טוב,
כ 90% מהאשכים הניידים יורדים לשק מעצמם ולכן מקובל לחכות ולא לנתח עד גיל ההתבגרות תוך מעקב חד שנתי.
אם שני אורולוגים נתנו חוו"ד מנוגדות ניתן שלאול אורולוג שלישי.
בברכה,
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כליות מורחביםקמיל וגיא20/04/2009
ד"ר שלום רב.
אנו זוג בהריון בשבוע 35, לפני כחודש עברנו את בדיקת האולטרא סאונד השגרתית של שבוע 34 הבודקת את התפתחות העובר. נמצא כי לעוברנו (ממין זכר) ישנם אגני כליות מורחבים בגודל 9 מ"מ.
הרופאה הפנתה אותנו לייעוץ גנטי בנושא וכן לבדיקת אולטרא סאונד נוספת.
רציתי לדעת מהן ההשלכות? מהן דרכי הטיפול? האם יש סיכון? במה זה פוגע?
בברכה ותודה
קמיל וגיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
ד''ר עמוס נאמן20/04/2009כאשר אני מיעץ לזוג ביעוץ טרום לידתי אני יושב עם ההורים, עובר על כל התיעוד הרפואי ואז נערכת שיחה שאורכת לפחות 20-30 דקות עקב מורכבות היעוץ וחוסר ודאות מסוימת לגבי האבחנות.
לכן אני ממליץ שתפנו ליעוץ מסודר מכיוון שלא אצליח להעביר כאן את כל האינפורמציה.
אציין רק שישנם מספר פרמטרים אותם יש לשקול: האם יש מומים נוספים לפי בדיקת סקירת מערכות, כמות מי שפיר, מידת הרחבת אגני הכליות, האם השופכנים מורחבים גם הם, השבוע בו אובחנה ההרחבה לראשונה, מראה סונוגרפי של כליות ועוד.
ההשלכות, הטיפול והסיכונים תלוים אפוא באבחנה.
העובדה שההרחבה אובחנה רק בשבוע 34 ושאגני הכליות פחות מ- 1 ס"מ מהווים סימן מרגיע יחסית.
עם זאת ממליץ שתפנו ליעות גניטקאי (אם עדיין לא פניתם), יעוץ ומעקב של אורולוג ילדים ונפרולוג ילדים ומעקב US .
מאחל לידה קלה
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעיקר להיות רגועים
ר.בללי22/04/2009ישנם כל כך הרבה מקרים שנצפו כביכול דברים באולטרא סאונד ואח"כ לא היו מדויקים מה שלא יהיה אל תתיאשו ותצפו תמיד לישועה ובטח ובטח אל תשקלו לרגע ל"רצוח" את הילד שלכם שיש לו כבר פנים, ידיים,רגלים ,רגשות ונשמה גדלה וטהורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה כל החארטה הזאת?!?!?
חייבת להגיב22/04/2009מי הסמיך אותך לענות בכל??? אה?
זה פורום רפואי ומי שפונה לפה מעוניין בחוות דעת רפואית בלבד. ורפואית = של רופא שלמד הוסמך התמחה ויש לו תעודות על כך.
ומי את שתחליטי אם בחירה בהפלה כאופציה לחסוך מילד עתידי וממשפחה שלמה חיים של סבל זה רצח או לא?!?!?!? ממש חוצפה! (ולא שחלילה הנושא עומד לדיון אצל הזוג ששאל את השאלה) והם בכלל לא נשמעים לי מיואשים או מחפשים ישועה אלא זוג אחראי שנתקל בממצאים ועושה את המקסימום כדי לשאוב את מירב האינפורמציה על הסיטואציה שנקלעו אליה, וכך צריך להיות.
ומה זה השטויות שכתבת בקשר להרטבה בלילה מההודעה הקודמת- שומר לילה שדואג להעיר אותנו?!?!? WTF?!?!?
לפעמים אם אין דברים חכמים לומר עדיף פשוט לשתוק!!! הבנת???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקפה חלקית לילד בן שלוש.אורנה18/04/2009
לבני בן השלוש יש מדי פעם זקפה (מעין זקפה) שדי מציקה לו, יורדת יחסית מהר, זה קורה פעם פעמיים ביום, האם יש דרך לטפל? האם זה מעיד על בעיה מסוימת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקפה חלקית לילד בן שלוש
ד``ר דוד בן מאיר18/04/2009אורנה שלום,
התופעה שאת מתארת תקינה לחלוטין ואין מקום לדאגה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שערה על אשך תינוקאמא חדשה17/04/2009
שערה שחורה הופיעה על אשך תינוק כשהיה בן 3 חודשים בערך. כיום בן 7 חודשים. אורך השערה לא השתנה (יחסית ארוכה) ולא הופיעו שערות נוספות.
הנקה חלקית בשילוב סימילאק. האםם יש סיבה לדאגה? לפנות לאורולוג?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שערה על אשך תינוק
ד``ר דוד בן מאיר18/04/2009שלום רב,
לא נראה לי שלערה בודדת משמעות כלשהיא בהנחה ששאר הבדיקה תקינה. גם לסימילאק לא אמורה להיות השפעה על כך.
בברכה,
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לדר' בן מאיר מהגולןגולן12/04/2009
שלום ,שמענו לאחרונה על הפורום ומקווים שזה המקום כרגע לשיחה ורטואלית לברור עד שנגיע למרפאה (נקבע לנו תור למיפוי רק עוד חודש וחצי ורק אח'כ למרפאתכם.)יצאנו מאד מופתעים ומבולבלים מהבדיקה האורדינמית ונסענו לנו עם הרבה באלגן בתחושות (ולכן גם קבל את התנצלותי, אם נשמעתי עצבנית/ לא נחמדה, הייתי מאד מופתעת), וזו תחושה קשה שאנו מבינים שמשהו לא בסדר אבל לא באמת מבינים מה ,ומה זה אומר כי מבחינתנו הוא עשר ... מה הכוונה שרפלוקס חוזר לדרגה כזו?מה ההשלכות? ובכלל לא ברור לי מה העניינים עם יהונתן שלנו..ובעצם מה לגבי הבדיקה עצמה אז הסברתי לי שבודקים לחצים/סוגרים אז איך הכל מתחבר? ועוד שאלה האם אנו צריכים לנמשיך מעקב נפרולוגי שאנחנו מידי פעם נוסעים לביקורת בהעמק והאם מעקב אורולוגי מספיק?נשמח לתשובותייך.
דר' בן מאיר, באמת תודה על הסבלנות לשאלות שלנו, ועל הטיפול המסור וסליחה אם לא תמיד אנו מראים זאת כלפיכם. בהערכה רבה. אוהד ומרים וכמובן-יהונתן גולן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר דוד בן מאיר15/04/2009שלום למשפחת גולן מהגולן,
מקווה ששלומכם טוב.
פורום זה לא נועד להתכתבויות אישיות אלא לכאלה שאמורים לעניין את כלל המתענינים, לפיכך לא אכנס לפרוט מלא.
תוצאות הבדיקה הפתיעו גם אותי וסוגיית בנכם עדיין לא נפתרה- נדון על-כך בפרוט רב יותר כשתגיעו לביקורת. יחד עם זאת, שאריות השתן שהולכות וקטנות הינן בהחלט סימן מעודד ונראה שחלק מהשאריות נובעות מהרפלוקס לצד שמאל. יש מקום להמשיך ולעודד את יונתן שהוא בהחלט ילד מקסים ומשתף פעולה להטיל שתן באופן יזום - ניתן להעזר בשעון הרוטט וכן לבצע הטלת שתן כפולה כלומר לפחות בחלק מהפעמים ובמיוחד בבוקר להטיל שתן שוב מספר דקות לאחר סיום הטלת השתן הראשונה.
בברכה, דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 6 החל לפתע להרטיבאמא12/04/2009
בני בן ה-6 החל לפני כשבוע ללכת באופן תכוף להטיל את מימיו , בכל שעה בערך הוא הולך ברצף כ-5 פעמים לשירותים. שללנו דלקת בקופת החולים אך איני רגועה. כמו כן החל לברוח לו שתן מדי פעם. קראתי כי התופעה קיימת אצל 15% מבני השש וכי המקור יכול להיות תפקודי או נוירולוגי. למי עליי לפנות קודם? לאורולוג ילדים/נוירולוג או אולי לרופא אחר. אודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
ד''ר עמוס נאמן12/04/2009כפי שציינת מדובר בתופעה נפוצה.
עלייך לפנות לאורולוג ילדים לצורך בירור. רצוי להשיג קודם פנייתך לאורולוג US דרכי שתן.
לעיתים קרובות יש קשור הדוק בין תלונות אלו לעצירות ולכן אם קיימת עצירות אז טיפול בעצירות יביא לשיפור ניכר בתסמינים
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננותחסוי08/04/2009
רציתי לדעת מה זה לאונן וכיצד אני יכול לעשות זאת.
האם להחזיק חזק את הפין ולהרפות ושוב להחזיק ושוב להרפות כמה פעמים (לעשות ביד) נחשב כאוננות והאם בדרך כזאת יכול לצאת לי שפיך ואיזה דרכים אחרות יש כדי שיצא שפיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אנונימי
ד''ר עמוס נאמן09/04/2009ממליץ שתפנה לאח גדול, אבא, חברים ותתיעץ איתם, אני בטוח שהם יספקו את האינפורמציה הנדרשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחוף!!!!
חסוי24/04/2009אני מתבייש ללכת לחברים אבי נמצא בכל 4 שנים ואין לי אח האם בכל זאת תוכל לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ד''ר עמוס נאמן28/04/2009תפנה לרופא משפחה שלך לצורך הסבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל הפין אצל ילדחסוי08/04/2009
רציתי לדעת האם בגיל 13 וחצי אורך 9ס"מ והיקף 7ס"מ בפין בעת זקפה זה נחשב גדול או קטן
תודה מראש
והאם זה נכון שהממוצא הוא 16 סמ בעת זקפה אם תרצה תמונה כדי לקבוע תגיד ואני אשלח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
ד''ר עמוס נאמן09/04/2009אורך ממוצע הוא 13 ס"מ
אני מאוד מבקש שלא תשלח לי תמונות
במידה ואתה רוצה תפנה להורים שלך ותשתף אותם בחששות שלך ותפנו ביחד לאורולוג
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכבוד לעמוס נעמןחסוי08/04/2009
הגיל שלי הוא 13 וחצי בבקשה תענה מהר זה דחוף (זה קשור לבעיה אישית שלי אם תרצה אוכל לספר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!!!!
חסוי08/04/2009ואם שחכתי לציין רציתי לדעת האם בגיל 13 וחצי אורך 9 ס"מ והיקף 7ס"מ זה נחשב גדול או קטן בבקשה תענה זה דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב
ד''ר עמוס נאמן09/04/2009אתה נשמע לי לחוץ. אתה יכול להירגע.
גודל הפין תלוי גם במידת ההתבגרות המינית (שערות בערווה, בית שחי והתפתחות אשכים), מבלי לבדוק אותך אני יכול להרגיע אותך ולהגיד שככל הנראה מדובר בגודל תקין.
ראשית אני ממליץ לשתף את ההורים שלך בחששות שלך ובמידת הצורך ללכת לרופא להיבדק
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבישת תחתוניםחסוי07/04/2009
רציתי לדעת האם לבישת תחתוני "משולש" עוצרת את התפתחות הפין, מונעת זיקפהה ומונעת השפכה? והאם כדי לי ללבוש תחתוני בוקסר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר עמוס נאמן09/04/2009כל עוד התחתונים אינם לוחצים יתר על המידה אתה יכול ללבוש מה שאתה רוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומר מהפיןחסוי07/04/2009
לפני כמה ימים יצא לי מהפין חומר סמיך והייתי רוצה לדעת האם זה שפיך ובנוסף רציתי לדעת מה האורך ומה הרוחב של הפין שצריך להיות לילד בגילי(13)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר עמוס נאמן09/04/2009השאלה נענתה כבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל הפיןחסוי07/04/2009
רציתי לדעת מה האם אורך 9ס"מ והיקף 7ס"מ בפין זב נחשב גדול או קטן
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
ד"ר עמוס נאמן08/04/2009באיזה גיל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)