מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהossie05/05/2009
שלום,לפני כשלושה חודשים שמתי לב שבני בן ה9 חודשים כיום משתין בקשת הפוכה כלפי פניו לכן ניגשתי לכירורג בהמלצת רופאת הילד לפני כחודש הייתי אצלה והיא המליצה על ניתוח והסבירה שהחור שלו בפין הוא קטן ועלול להיסתם עם הזמן זה נורא הלחיץ אותי וקבענו תור לגיל 10 חודשים לפני שבוע שמתי לב שהוא משתין כרגיל.
השאלה שלי האם הניתוח עדיין נחוץ (נאמר לי שהניתוח מבוצע בהרדמה מלאה האם זה הכרחי)ובמה זה כרוךוהאם המלצת הניתוח הוא בגלל גודל החור שגורם להשתנה הפוכה שהרי הוא משתין כרגיל עכשיו או שבכל מקרה אם הייתי ניגשת אל הכירורג הוא היה ממליץ על ניתוח בכל מקרה
תודה רבה וסליחה שזה ארוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר דוד בן מאיר05/05/2009אוסי שלום,
מקרה בו היצרות בפיית השופכה מסוכנת הינו נדיר ביותר- נדיר עד כדי כך שלא נתקלתי במקרה כזה. לרוב מטרת הפעולה להקנות לילד זוית הטלת שתן נוחה. מציע להבדק שוב אצל אורולוג ילדים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכים ניידיםרחל04/05/2009
יש לי ילד בן 3 שבבדיקת התפתחות אצל רופאת משפחה אמרה כי : יש לו אשכים ניידים , הניתנים להורדה לשק בקלות אבל כשעוזבים אותם חוזרים בחזרה . שק אשכים קטן . מה המשמעות ומה ניתן לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשכים ניידים
ד``ר דוד בן מאיר05/05/2009רחל שלום
כ 90% מהאשכים הניידים יורדים לשק האשכים עצמונית עד גיל ההתבגרות. כדאי להבדק אצל אורולוג ילדים אחת לשנה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתיידות באשכים אצל ילד בן 12שירי04/05/2009
ד"ר דוד בן מאיר תודה על התשובה הרגעת אותי.
יש לי רק עו שתי שרלות.
1. הבנתי מהתשובה של האולטראסאונד שיש לו 2 הסתיידות זעירות באשך שמאל
בגודל 0.5 מ"מ. למה בכל זאת צריך להיות במעקב אם זה לא משמעותי.
2. מדוע כל כך כאב לו האם יש קשר (להסתיידויות),ואפילו שבוע לאחר יש לו התקפי כאבים שבאים והולכים(באשך שמאל)מי מה לדעתך יש לו ?והאם יש משהוא לעשות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתיידות באשכים אצל ילד בן 11
ד``ר דוד בן מאיר05/05/2009שירי שלום
הדעות חלוקות באשר למעקב- אין הרבה ספרות בנושא זה בילדים. אני סבור שכדאי לבצע סונר אשכים אחת לשנה על-מנת להיות על הצד הבטוח.
כאב אשכים לא קשור לנ"ל. בכל כאב חד שמשכו מעל חצי שעה ממליץ לפנות לחדר מיון ולהבדק על-ידי אורולוג שמא מפספסים תסביב של האשך.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתיידות באשכים אצל ילד בן 11
שירי05/05/2009תודה רבה על התשובה
שירי חיפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבה באגני כליה של בתדניאל בוחבוט03/05/2009
אצל ביתי נמצאו הרחבה באגני כיליה 16 mm אז שלחו אותנו לCHISTOGRAM כדי לבדוק שאין רפלוקס . השאלה היא איזה עוד סיבה יכולה ליהיות להרחבה הזאת ולאיזה צורך חייבים להמשיך במעקב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבה
ד''ר עמוס נאמן04/05/2009הסיבה הכי הנפוצה להרחבה זה היצרות באיזור מעבר אגן כליה שופכן. לעיתים נדירות יותר יכול להיות היצרות במעבר שופכן שלפוחית. לעיתים לא מוצאים סיבה להרחבה וקיים מונח לכך:
nonobstructed, nonrefluxing . לעיתים נדירות מאוד יכולה להיות הרחבה עקב מומים נדירים של מבנה כלי הדם הגדולים.
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרהסאונד אחרי ניתוחגלי03/05/2009
בני עבר בלפני חודש ניתוח upj stenosis בלפרוסקופיה. ההנחייה היתה כי יעבור אולטרהסאונד לאחר חודש מיום הוצאת הסטנט ולאחר כשלושה חודשים מיפוי. אם עושים את המיפוי בכל מקרה בעוד כחודשיים, לשם מה הצורך באולטרהסאונד?
בני בן שנתיים ומתנגד נמרצות לאולטרהסאונד, דבר המקשה פיזית מאוד על ביצוע הבדיקה ולכן חשוב לי לדעת מה רמת נחיצותה והאם אפשר לוותר עליה ולעשות ישר את המיפוי?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלי
ד''ר עמוס נאמן04/05/2009בילדים שאני מבצע ניתוח זה אני ממליץ לבצע US כחודש לאחר הוצאת הסטנט. ההגיון שעומד מאחורי המלצה זו: לאתר אם יש שיפור בהרחבה של אגן כליה. מיפוי כליות אני ממליץ לבצע כשלושה חודשים לאחר הוצאת הצנטר לאחר שהבצקת ניספגה לחלוטין.
בדיקת US הנה בדיקה קלה, ללא כאבים וללא קרינה. כמובן שלא חייבים לבצע את הבדיקה אך המלצתי כן להתעקש, צריך לזכור שאנחנו ההורים ובשלב זה לנו יש שיקול הדעת לבצע מה שנכון לילדים שלנו
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 אשכים תמיריםאודליה30/04/2009
בני בן 5.5 ושני האשכים לא ירדו לשק האשכים עדיין. אנחנו נמצאים במעקב אצל כירורג ילדים כבר שנתיים והוא ממליץ לחכות (אפילו עד גיל 12 ) לפני שעושים משהו. הוא טוען שהאשכים עוד ירדו למקומם.
האם נכון לחכות או שחייבים לנתח ? קראתי מאמרים שאומרים שככל שמכחים המצב רק יחמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אודליה
ד''ר עמוס נאמן04/05/2009חשוב לקבוע אם מדובר באשכים תמירים או אשכים ניידים (כאלו שלעיתים נמצאים בשק וניתן להורידם בקלות לשק האשכים בזמן הבדיקה).
אם אכן מדובר באשכים תמירים אז קיימת המלצה חד משמעית לנתח
אם מדובר באשכים ניידים לעיתים רצוי רק לעקוב אחריהם.
יתכן ויש מקום ללכת ליעוץ נוסף
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיןלימור30/04/2009
שלום,
בני בן 10 חודשים מאז שנולד ולארח ברית הפין שלו בפנים הלכתי לכירוג,רופא טיפת חלב,ורופא ילדים ראו ואמרושאין סיבה לדאגה זה יצא החוצה.רק להוצי א משך היום ולנקות אם מגבון את החלב שלא התיבש
שאלתי היא זה נראה לא טוב אין כלום רק אשכים?זה נורמלי?האם יש סיבה לדאגה?
צבי הפין סגלגל יש קשר?
תודה ממש מודאגת שוקלת אורולוג האם מומלץ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימור
ד''ר עמוס נאמן04/05/2009כמובן שלדעתי מומלץ לפנות לאורולוג ילדים לצורך בדיקה. יש להבדיל בין שני מצבים: עודף עורלה לבין פין שקוע.
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוספדייסרחל30/04/2009
שלום לכולם,
כשנולד התינוק החדש ואנחנו מלאים אושר, צהלה ושמחה.
לפתע מגיע הרופא ואומר שהילד צריך בגיל שנה לעבור ניתוח היפוספדייס בד"כ לילדים שנולדים נימולים).
מבהיל , אך מאד תלוי לאיזה רופא אתם מגיעים.
עכשיו כעבור שנה וחצי מאז שבני שי עבר את הניתוח , גלשתי באתר זה וראיתי שהרופא המייעץ בפורום הוא ד"ר בן מאיר, שערך את הניתוח בהצלחה מרובה לבני, ועל כן אשמח לציין זאת ולהודות לו על גבי במה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוספדייס
ד``ר דוד בן מאיר30/04/2009רחל שלום
תודה רבה - נעים לשמוע גם דברים טובים שנותנים לנו כוח להמשיך
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב-לא נעניתי. תודהמלי27/04/2009
שאלה בבקשה-
האם באשך נייד אין סכנה לפוריות? והלא האשך נמצא למעלה כל הזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת שוב-לא נעניתי.
ד``ר דוד בן מאיר27/04/2009מלי שלום,
ככל הנראה אשכים ניידים אינם פוריים פחות מאשכים טמירים. כשמם כן הם ניידים כלומר חלק מהזמן הם בשק האשכים וחלק מהזמן במפשעה ולא כל הזמן למעלה. אגב, שכיחות הפוריות בגברים עם אשך טמיר בצד אחד ואשך תקין בצד השני דומה לשכיחות הפוריות באוכלוסיה הכללית.
בברכה,
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באשך והסתיידות באשכים אצל ילד בן 11שירי27/04/2009
שלום רב,
אתמול הגעתי למיון עקב כאבים חזקים באשך שמאלי של בני בן ה- 11,
נעשה לו אולטרסאונד עם דופלר. ונאמר לי שיש לו הסתיידות באשכים.
שאלו עם קיבל מכה בעבר והשבנו שכן.
נאמר לי שצריך לעשות מעקב אצל אורולוג בעוד חצי שנה.
שאלתי מה זה הסתיידות ואם יש לעשות משהו או פשוט להיות במעקב,
הבנתי שהשחיכות לגידולים גדולה יותר.
עוד אין לי תשובה כתובה מהבדיקה,(עדיין ררק אתמול היתי במיון) אנא עזרו לי להבין קצת יותר איך לילד כל כך צעיר יש דבר כזה והאם יש דרך למנוע כאבים או טיפול כל שהוא.
והאם באמת מקבלים הסתיידות מטראומה כמו בעיטה מילד אחר.?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתיידות באשכים אצל ילד בן 11
ד``ר דוד בן מאיר27/04/2009שירי שלום,
"הסתיידויות" בהחלט יכולות לנבוע מטראומה ולרוב הן חסרות משמעות. לא הוכח קשר בינן לבין התפתחות גידולים. אנו נוהגים לעקוב אחרי אשכים כאלה בסונר. רק לציין שתופעה זו אינה כרוכה בכאב.
בברכה,
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן כלייה מורחבמיכל וקנין27/04/2009
שלום לך ד"ר עמוס נאמן
שמי מיכל והינני בשבוע 32. ערכתי בדיקת גדילת עובר שגרתית ובבדיקה זו מצאה הטכנאית כי: "כליה ימנית עם הרחבת אגן 8 מ"מ והרחבת אורטר. כליה שמאלית במרקם תקין וללא הרחבת אגן כליה. נצפתה שלפוחית שתן. כמות מים תקינה, מופנית למעקב בעוד 10 ימים".
אציין כי כל בדיקות ההיריון וכן בדיקת מי שפיר שבוצעה, הכל נמצא תקין ללא שום ממצא כולל הכליות.
שאלתי היא האם יש מקום לדאגה, אנא ממך הרגיעני.
אודה לתשובתך המהירה והמנומקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתיידות באשכים אצל ילד בן 11
שירי27/04/2009שלום רב,
אתמול הגעתי למיון עקב כאבים חזקים באשך שמאלי של בני בן ה- 11,
נעשה לו אולטרסאונד עם דופלר. ונאמר לי שיש לו הסתיידות באשכים.
שאלו עם קיבל מכה בעבר והשבנו שכן.
נאמר לי שצריך לעשות מעקב אצל אורולוג בעוד חצי שנה.
שאלתי מה זה הסתיידות ואם יש לעשות משהו או פשוט להיות במעקב,
הבנתי שהשחיכות לגידולים גדולה יותר.
עוד אין לי תשובה כתובה מהבדיקה,(עדיין ררק אתמול היתי במיון) אנא עזרו לי להבין קצת יותר איך לילד כל כך צעיר יש דבר כזה והאם יש דרך למנוע כאבים או טיפול כל שהוא.
והאם באמת מקבלים הסתיידות מטראומה כמו בעיטה מילד אחר.?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שירי
ד''ר עמוס נאמן28/04/2009אני צריך להבין מה בדיוק הכוונה ל-US באשכים וזאת אוכל לדעת רק אם אבדוק את בדיקת ה- US
ישנם הסתידויות זעירות הנקראות testicular microlithiasis שלא גורמות לכאבים ולא גורמות לסרטן אשכים, ככל הנראה לכך הכוונה.
אם מדובר בממצא אחר ממוקם, גדול יותר אז ההתיחסות שונה
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב
ד''ר עמוס נאמן28/04/2009תודה על פנייתך.
חשוב לדעת אם מדובר בבן או בבת מכיוון שהאבחנה המבדלת שונה בין המינים.
ביקשת שארגיע אותך, אני חושב שהדרך הכי טובה להרגיע זה לשטוח בפנייך את האפשרויות השונות.
ראשית עלי להדגיש שאין דרך בה אפשר בוודאות לדעת מה הגורם להרחבה. אבחנה סופית מתבצעת רק לאחר הלידה.
הרחבה של דרכי השתן הינה המום הנפוץ ביותר בסקירת מערכות. לרוב אין לכך משמעות ולאחר הלידה יש צורך במעקב בלבד. עם זאת צריך לעקוב אחר השינויים עד הלידה. לעיתים יש צורך להמשך טיפול לאחר הלידה.
אם מדובר בבן עם הרחבה של שתי הכליות והשופכנים צריך לשלול מום שנקרא
posterior urethral valve, קרום דק שחוסם את מוצא השופכה. במקרים אלו לאחר הלידה צריך לבצע ניתוח קטן דרך השופכה לכריתת הקרום. ניתן לרוב להגיע לאבחנה כבר בהריון מכיוון שלשלפוחית השתן יש מראה אופיני בבדיקת US . במקרה שלכם ציינת שכמות מי שפיר תקינה ושלפוחית תקינה לכן ככל הנראה לא זו הבעיה.
אפשרות נוספת זה חסימה באיזור מעבר בין שופכן לשלפוחית השתן אך לרוב מדובר בבעיה חד צדדית ונדיר שיהיה דו-צדדי.
אפשרות נוספת זה רפלוקס של שתן חזרה של שתן מהשלפוחית לשופכנים וכליות, אבחנה סופית רק לאחר הלידה. במקרים של רפלוקס עם הרחבה של כליה מומלץ לתת טיפול אנטיביוטי מניעתי ולעקוב.
לסיכום:
לרוב לא מדובר בבעיה המצריכה התערבות ניתוחית.
חייבים להמשיך במעקב ולראות אם יש החמרה/שיפור או שאין שינוי
לאחר הלידה צריך מעקב של אורולוג ילדים, נפרולוג ילדים או שנייהם
יש לשלול בסקירת המערכות שאין מומים נוספים
רצוי לפנות ליעוץ טרום לידתי מסודר
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר עמוס נאמן
ד''ר עמוס נאמן28/04/2009תודה על פנייתך.
חשוב לדעת אם מדובר בבן או בבת מכיוון שהאבחנה המבדלת שונה בין המינים.
ביקשת שארגיע אותך, אני חושב שהדרך הכי טובה להרגיע זה לשטוח בפנייך את האפשרויות השונות.
ראשית עלי להדגיש שאין דרך בה אפשר בוודאות לדעת מה הגורם להרחבה. אבחנה סופית מתבצעת רק לאחר הלידה.
הרחבה של דרכי השתן הינה המום הנפוץ ביותר בסקירת מערכות. לרוב אין לכך משמעות ולאחר הלידה יש צורך במעקב בלבד. עם זאת צריך לעקוב אחר השינויים עד הלידה. לעיתים יש צורך להמשך טיפול לאחר הלידה.
אם מדובר בבן עם הרחבה של שתי הכליות והשופכנים צריך לשלול מום שנקרא
posterior urethral valve, קרום דק שחוסם את מוצא השופכה. במקרים אלו לאחר הלידה צריך לבצע ניתוח קטן דרך השופכה לכריתת הקרום. ניתן לרוב להגיע לאבחנה כבר בהריון מכיוון שלשלפוחית השתן יש מראה אופיני בבדיקת US . במקרה שלכם ציינת שכמות מי שפיר תקינה ושלפוחית תקינה לכן ככל הנראה לא זו הבעיה.
אפשרות נוספת זה חסימה באיזור מעבר בין שופכן לשלפוחית השתן אך לרוב מדובר בבעיה חד צדדית ונדיר שיהיה דו-צדדי.
אפשרות נוספת זה רפלוקס של שתן חזרה של שתן מהשלפוחית לשופכנים וכליות, אבחנה סופית רק לאחר הלידה. במקרים של רפלוקס עם הרחבה של כליה מומלץ לתת טיפול אנטיביוטי מניעתי ולעקוב.
לסיכום:
לרוב לא מדובר בבעיה המצריכה התערבות ניתוחית.
חייבים להמשיך במעקב ולראות אם יש החמרה/שיפור או שאין שינוי
לאחר הלידה צריך מעקב של אורולוג ילדים, נפרולוג ילדים או שנייהם
יש לשלול בסקירת המערכות שאין מומים נוספים
רצוי לפנות ליעוץ טרום לידתי מסודר
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על התגובה הנ"ל-
אורית06/05/2009עזר גם לי להבין קצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בולבול קטןקורל27/04/2009
אני עוד חצי שנה בן 18 ועדין הבולבול שלי ממש קטן בבקשה עם יש פיתרון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
ד''ר עמוס נאמן28/04/2009ממליץ שתפנה לאורולוג לצורך בדיקה ובירור
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיספוסיםקרן24/04/2009
שלום, בני בן ה-3 אינו יכול לעשות פיפי בעמידה רק בישיבה מכיוון שכל הפיפי הולך לכל מקום רק לא באסלה. יש לו על קצה הפין חתיכת עור קטנה קרוב לחור שמימנו יוצא הפיפי ויכול להיות שזה מה שמפריע לו "לכוון" זה אפילו לא הולך למטה זה ליפעמים הולך ישר למעלה ולצדדים . מה ניתן לעשות במצב כזה?
תודה מראש קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיספוסים
ד``ר דוד בן מאיר25/04/2009קרן שלום,
נראה לי שבנך זקוק לפעולה כירורגית קטנה שתתקן ענין זה- כדאי לפנות לאורולוג ילדים על-מנת לאבחן ולטפל
בהצלחה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשך ניידמלי23/04/2009
שאלה בבקשה-
האם באשך נייד אין סכנה לפוריות? והלא האשך נמצא למעלה כל הזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מלי
ד''ר עמוס נאמן23/04/2009מומלץ לבצע ניתוח לקיבוע אשך בילדים עם אשך תמיר.
גברים שבילדותם היה אשך תמיר סטטיסטית יש להם ספירת זרע יותר נמוכה. אם הניתוח בוצע עד גיל שנה הפגיעה בזרע קטנה יותר
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
מלי24/04/2009סליחה ד"ר אבל לא שאלתי על אשך תמיר אלא על נייד.
תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מלי
ד''ר עמוס נאמן28/04/2009את ציינת שהאשך למעלה כל הזמן ולכן הסקתי שהאשך תמיר. במידה והוא עולה ויורד אז הוא באמת נייד ואז לרוב אין בעיה של ירידה בספירת זרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוספדיאסמור23/04/2009
היי, בני נולד עם היפוספידיאס בדרגה קלה יחסית, ונקבע לו תור לניתוח ברצוני לברר מס' דברים: 1. משך זמן הניתוח.2. כמה ימי אישפוז? 3. סיכונים אפשריים? 4. עד איזה גיל מומלץ לנתח? 5. מחייב הרדמה מלאה? האם הניתוח נחשב קשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוספדיאס
ד``ר דוד בן מאיר23/04/2009מור שלום,
לא ניתן לקבוע מדברייך באיזה סוג ניתוח מדובר אפילו שדרגתו קלה. אני מתפלא שלא דנתם עם הרופא המנתח על שאלות אלה וסבור שהוא האיש המתאים לדבר על-כך ורצוי לפני הניתוח.
בהצלחה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבציניות מוחלטת
מור26/04/2009עזרת לי מאוד תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)