מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי במתן שתן אצל פעוט בן 3 שניםקרן23/08/2009
שלום רב.
בני בן ה-3 מתקשה לתת שתן בשירותים מאחר והזרם יוצא בכיוון הפוך ומשפריץ לו על הפנים.
חשוב לציין כי את ברית המילה ביצע בו רופא אורולוג מבית חולים בני ציון.
האם ייתכן שזו בעיה שהתפתחה בעקבות הברית או שמדובר במום מולד?
התופעה גורמת לו להתאפק שעות רבות עד למתן שתן וזה מדאיג.
האם ניתן לתקן את הבעיה? מה הפרוצדורה?
לתגובתכם אודה- קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
ד"ר עמוס נאמן24/08/2009תודה על הפניה !
ככל הנראה מדובר בהיצרות של פתח השופכה (Meatal stenosis או pin point meatus )
יש להיבדק ע"י אורולוג ילדים לצורך אבחנה סופית.
ע"י ניתוח קטן פותרים בעיה זו, משך הניתוח קצר וההרדמה קלה.
לאחר הניתוח בנך יחוש שיפור ניכר במצב.
תופעה של פתח מוצר אינה קשורה למוהל ונפוצה בקרב בנים שנימולו.
תפנו לאורולוג ילדים בהקדם
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברית מילה רפואית בחו"לחן23/08/2009
תודה רבה על תשובתך.
האם יש הבדל בפרוצדורה עצמה בין ברית מילה רפואית לברית מילה יהודית מסורתית?
ז"א האם יש הבדל בין מילה רפואית למילה מסורתית מבחינת:
מה חותכים?
כמה חותכים?
איך חותכים?
האם יש הבדל במראה בין איבר שנימול בברית מילה רפואית לבין מי שנימול בברית מילה יהודית מסורתית
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברית מילה
ד"ר עמוס נאמן24/08/2009ישנם הבדלים טכניים בזמן ביצוע הברית.
התוצאות בסופו של דבר אמורות להיות זהות
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת של עגן ה כליהmaya20/08/2009
בסקירה מוקדמת בשבוע 14 גילו לעובר הרחבת של עגן ה כליה 3.9
בסקירות מאיחרות יותר הכל היה בגדר הנורמה.
עכשיו בני בן2.5 חודשים ,עשינו us של דרכי השתן
הינה התוצאות:
הכליות בגדר הנורמה בצורה ובגודל.
דיפרנציאציה בין הקורטקס למדולה שמורה
אורך כליה הימנית 5.2 ס"מ . ללא עדות להידרונפרוזיס.
אורך כליה השמלית 5.7 ס"מ .הודגמה הרחבה קלה של הגביעים ואגן.
קוטר האגן כליה שמאלית 10 מ"מ, חלקו במבנה חוץ כלייתי
שלפוחית השתן בגדר הנורמה בצורה וקיבולת ובעלת דופנות סדירים
ללא הרחבה של אורטרים דיסטליים
סיכום :הרחבת אגן וגביעים קלה משמאל.
מה כל זה אומר?מה אני צריכה לעשות?(אמרו לי שרק us ובדיקת שתן פעם ב3 חדשים)
אני בפחד לא נורמלי.
לתינוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
ד"ר עמוס נאמן22/08/2009המצאות הרחבת אגן כליה בסקירה טרום לידתית הינה נפוצה מאוד. ניתן למצוא ממצא זה בכ- 1% מההריונות.
המעקב שביצעתם עד כה תקין ובזמנים נכונים.
לרוב ממצאים אלו אינם מצריכים התערבות נוספת פרט למעקב בלבד ורק בכ- 20% יש צורך בהתערבות כלשהיא.
עלייכם להיות במעקב מסודר אצל אורולוג ילדים או/ו נפרולוג ילדים.
חשוב מאוד לציין שאין הסכמה עולמית על אופן מעקב אחר תופעה זו ואת יכולה לשמוע על המלצות שונות מרופאים שונים (עובדה שלעיתים מלחיצה מאוד את ההורים), בכל מקרה בשורה התחתונה רובם יסכימו כי מדובר בבעיה נפוצה שלרוב מצריכה מעקב בלבד.
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת שתן ביוםאמא19/08/2009
הבת שלי בת 6.5 , סובלת מבריחת שתן ביום בלבד כבר שנים, בדיקת אולטרסאונד הראתה כליה ימנית קטנה מן השמאלית. השאר תקין .הילדה שמחה ופעילה חברתית.. לטענתה היא אינה חשה את הלחץ שגורם לנו להתאפק ולרוץ לשרותים. גם תזכורת כל שעה שהמליצו לי לבצע לא עוזרת.
בגלל שמדובר בהרטבת יום בלבד, נאמר לי שמדובר בהפרעה התנהגותית. אני מוכנה לבדוק את האפשרות אבל רק לאחר מיצוי הבדיקות הפיזיולוגיות. אילו בדיקות ניתן לבצע? האם צריך להתיחס להבדל הגדלים של הכליות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת שתן ביום
ד``ר דוד בן מאיר19/08/2009שלום רב,
קרוב לודאי שאם 2 הכליות תקינות, גודל הכליה אינו קשור עם התופעה.
לטובתכם, ממליץ לפנות לאורולוג ילדים על-מנת לבצע ברור מסודר ולא לקבל הנחיות דרך האנטרנט.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכיפות בשתן...מיכל19/08/2009
שלום ד"ר.
ביתי בת 4.5. מזה כ חודשיים יש לה תכיפות במתן השתן..אבל משהו לא סביר. ערכנו בדיקות שתן+תרבית שס"הכ היו תקינות. קיבלה בכל זאת כיסוי אנטיביוטי מאחר שסבלה בעבר מדלקת בשתן. הרופא לא רצה "לקחת סיכון". יש לציין כי לא כואב/שורף לה במתן השתן.לפני/אחרי..כלום. רק עושה המון פעמים פיפי. עד כדי שקשה לי לצאת איתה לטייל. ובכל פעם יש לה פיפי.למעט פעמים שזו רק הרגשה... ערכנו לה בעבר אולטרה סאונד שהיה תקין.למעט איזו מערכת "צינורות"כפולה או משהו...שהרופא אמר שזה מולד ולא מזיק.(אתה בטח מבין במה מדובר...) אני ממש דואגת!!מה זה יכול להיות? הייתי רוצה להגיע לאחד מכם לקליניקה ולבדוק. אם אוכל לקבל פרטים.אשמח. בבקשה תענו לי בדחיפות. אנחנו טסים ביום א' לחו"ל. לא יודעת מה לחשוב... תודה רבה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכיפות בשתן...
ד``ר דוד בן מאיר19/08/2009מיכל שלום,
ממליץ לבצע בדיקת שתן לכללית לפני הנסיעה ואולי גם אולטרהסאונד עדכני אם היה חשד למערכת מאספת כפולה. אם הכל תקין ניתן לנסוע לחו"ל ללא חשש לבד מההפרעה באיכות החיים.
ניתן לטפל תרופתית בתום ברור מסודר - טיפול זה דורש מעקב ולכן לא מומלץ להתחיל טרם נסיעה.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם ורוד בטיטול אצל תינוק בן 3 חודשאלה19/08/2009
שלום רב,
לבן שלי בן 3 חודשים בלילות ( בשינת לילה) כבר מס' ימים מופיעים כתמים ורודים בטיטול, אני יודעת שזה תקין עד גיל חודש אצל התינוקות , אבל הוא כבר גדול , ורציתי לשמוע את דעתכם המקצועית על הבעייה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם ורוד בטיטול אצל תינוק בן 3 חודש
ד``ר דוד בן מאיר19/08/2009אלה שלום,
התופעה שכיחה בעיקר אצל תינוקות שיונקים חלב אם, לרוב אינה בעלת משמעות וחולפת. כדאי לפנות לרופא הילדים או לאורולוג ילדים לברור ראשוני אם הכל תקין למעקב.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' דוד בן מאיר
אלה19/08/2009תודה על התשובה המהירה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילהענת17/08/2009
לבני בן ה 6 יש בעיה של הרטבת לילה. הגמילה איתו בגיל שנתיים (ביוזמתו) היתה מאוד קשה וארוכה. עד היום הוא מרטיב בלילה. כל לילה. הוא ישן מאוד חזק וגם כאשר הוא מרטיב במיטה הוא לא מתעורר מזה, עד הבוקר. אנחנו לוקחים אותו כל לילה לפני שאנחנו הולכים לישון להשתין אבל לפעמים לא מספיקים והוא רטוב כולו. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה
ד"ר עמוס נאמן19/08/2009עלייכם לפנות למרכז המטפל בהרטבת לילה .
קיימת מרפאה להרטבת לילה בבית חולים מאיר כפר סבא בניהולו של פרופ' פומרנץ , טלפון לתיאום 09-7471555.
כמו כן קיים מרכז לטיפול הרטבות בשניידר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת הפיןגלי17/08/2009
בני בן חצי שנה ובעל פין עקום, רציתי לשאול לגבי הניתוח לתיקון הבעיה, מאיזה גיל / משקל ניתן לבצעו והאם הוא מקצר את איבר המין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת הפין
ד``ר דוד בן מאיר17/08/2009גלי שלום,
במידה שישנה התוויה לניתוח ניתן לנתח כבר בגיל 6 חדשים. לעיתים אנו נוהגים לשים תפרים בצד הנגדי לעקמת ואלה יכולים מעט לקצר את הפין.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטיית פיןמיטל16/08/2009
ד"ר מאיר שלום
בני בן 7 חודשים וכבר 3 חודשים אני שמה לב לסטיית פין ימינה. שאלתי את רופא המשפחה ואמר שזה שום דבר חריג.
זה לא סיפק אותי, הלכתי למוהל כירורג שאני מכירה והוא אמר שיש הדבקות של העור בצד מסויים ואפשר לשרר את זה ידנית (בלי ניתוח) עם משחה וזה מעט כואב ורצוי לעשות את זה בגיל הזה (אז היה חמישה חודשים) כי אחר"כ תהיה יותר הדבקות ויצטרך ניתוח.
אז הלכתי לאורולוג ילדים (פרופ' מור) והוא אמר לי שעדיף לחכות עד גיל שנה כי אולי זה יעבור מעצמו??
עברו חודשיים ואני לא רואה שינוי אלא יותר סטייה. אני נורא מודאגת אולי הייתי צריכה לעשות לפני חודשיים את מה שהמוהל הציע לי.
השאלה שלי אם צריך ניתוח בסוף האם זה מסובך? מה התהליך? זה שכיח?
והאם לדעתך צריך לעשות את זה עכשו (7 חודשים ) או לחכות לגיל שנה
ומה אתה חושב על מה שהמוהל אמר שאפשר לעשות זאת ידני? שמעת על דבר כזה?
אשמח לתגובתך
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטיית פין
ד``ר דוד בן מאיר17/08/2009מיטל שלום,
יש להבדיל בין שני מצבים- האחד הדבקות עורלה לפין והשני עקמת של הפין. באשר לראשון- לרוב חולפת עם הגיל בשל הזקפות. לעיתים כדאי להפריד ההדבקות אם אינה מסתדרת - החלטה זו צריכה להעשות על-ידי אורולוג ילדים ולא על-ידי מוהל ובשום אופן אין לבצע זאת באופן טראומטי ו"פתאומי" כפי ששמעתי הגדרות דומות בעבר.
עקמת של הפין יכולה להיות נרכשת בעקבות מילה או מולדת. ניתוח לתיקון עקמת יומלץ על-ידי אורולוג ילדים במידת הצורך ואי אפשר לדון על כך מבלי לבדוק את הילד.
בברכה,
דר בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלה נוספת
מיטל20/08/2009אני חושבת שמדובר בהדבקות כי אני רואה את זה.
אתה חושב שכדאי לטפל בזה עכשו? אם לא יחול שיפור? זה יכול להדבק יותר..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת שתן ביום לילדה בת 6ענת14/08/2009
שלום,
הבת שלי האמצעית החלה להרטיב לפני כשנתיים,
היא נגמלה לחלוטין יום וליילה בגיל 2.4
ובגיל 4 חזרה להרטיב,
מדובר בהרטבה שלעיתים היא מזערית ולעיתים
ממש גדולה,
הבריחה מתרחשת אך ורק בשעות העירות
כלומר היא ישנה לילה שלם ללא בעיות כלל
אין אני יודע אם זה קשור אבל זה החל כחודש לפני לידת הבת הקטנה,
ניסינו להתעלם, לכעוס, לתת פרסים בימים טובים.. כלום.
אשמח לעיצה
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת שתן ביום לילדה בת 6
ד``ר דוד בן מאיר14/08/2009ירון שלום,
לא ניתן לתת עצות רציניות דרך פורום.
ראוי להבדק אצל רופא ילדים ובמידת הצורך יפנו אתכם לאורולוג ילדים. פעמים רבות הרטבת יום ללא הרטבת לילה מכוונת להפרעה התנהגותית או רגשית ופחות לבעיה אורגנית.
בברכה,
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ציסטוגרפיה לפעוט בן חודשטל שגיא12/08/2009
שלום,
בני אושפז בבית חולים בגיל שבועיים בשל דלקת בדרכי השתן - הגיע עם חום גבוה ארבעה ימים לאחר ברית המילה.
הוא נולד בלידה רגילה במשקל 3.450.
לאחר בדיקות שנערכו: אולטראסאונד, בדיקת שתן, ובדיקת דם הוחלט כי יש לבצע מאוחר יותר בדיקת ציסטוגרפיה משום שבאולטראסאונד נצפה אגן כליה מורחב באופן מינורי להגדרתם.
הבנתי כי את הבדיקה עורכים ללא הרדמה או כל סוג של טשטוש בבית החולים בו אושפזנו.
החלטתי לבצע בדיקת אולטראסאונד נוספת (משום שחשבתי שאולי אגן הכליה מורחב כתוצאה מהדלקת ולא מרפולוקס). בבדיקה החוזרת שנערכה בקופת החולים כעבור שבועיים לא נצפתה כל הרחבה באגני הכליה.
שאלתי היא - אם אגני הכליה אכן אינם מורחבים, האם יש צורך באותה בדיקת ציסטוגרפיה?
(שהיא בדיקה לא נעימה), ואם לא ניתן להמנע מהבדיקה היכן אפשר לבצע אותה עם טשטוש כל שהוא?
תודה רבה, טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ציסטוגרפיה לפעוט בן חודש
ד``ר דוד בן מאיר14/08/2009טל שלום
בדיקת ציסטוגרפיה לאחר דלקת בשתן עדיין נחשבת לבדיקת הבחירה בספרי הרפואה אם כי בארוע בודד בנוכחות אולטראסאונד תקין יתכן שחלק לא מבוטלמהרופאים שעוסקים בתחום זה יפנו למיפוי כליות ולא יבצעו בדיקה זו בהתחלה.
אנו נותנים שרות של ביצוע הבדיקה בטשטוש בשניידר אך אין שום יתרון לטשטוש בגיל כה צעיר ולא הייתי ממליץ על כך בגיל זה.
ד' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 משתין באלכסוןגלית10/08/2009
שלום,
בני בן 3 וכאשר הוא משתין, השתן יוצא באלכסון (לא בקו ישר).
האם זו בעיה? האם ניתן לטפל בזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 משתין באלכסון
ד``ר דוד בן מאיר11/08/2009גלית שלום,
יתכן שהסיפור הנ"ל מכוון להיצרות של פיית השופכה ולכן כדאי להבדק על-ידי אורולוג ילדים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי כליות- אמא מאוד מודאגתרחל10/08/2009
לבני בן השנתיים הייתה דלקת חריפה בשתן (חום גבוה במשך כמעט שבוע). עשינו בדיקת אולטרסאונד- שיצאה תקינה וכן בדיקה לשלילת ריפלוקס שגם היא יצאה תקינה.
חודש וחצי אחרי ועדיין יש לבני לויקוציטים בשתן ולכן הומלץ לי לעשות לו מיפוי כליות. היא טוענת כי בטוח יש פגיעה כלשהי בכליה.
ברצוני להבין:
1. מה הסיבה שכך החליטה הרופאה?
2. מה אומרים הליוקוציטים שעדיין בשתן (היו 500 אח"כ 100 וכיום 25)
3. האם בבדיקה ישנה אי אילו תופעות לוואי או סיכון? או אי נעימות?
4. הרופאה ציינה כי בבדיקה לשלילת הריפלוקס הילד לא רוקן לחלוטין את שלפוחית השתן ולכן אין שלילה של ריפלוקס כפי שאמר הרופא, האומנם?
5. לא כדאי לי להניח לילד לנפשו? תודה לאל זה היה משהו חד פעמי, נגמר, בדקנו ריפלוקס- אין. אולי מחפשים יותר מידי?
6. נאמר וחלילה יש פגיעה כלשהי בכליה- למה זה משנה בעתיד?
7. היא אמרה שהיא מקווה שיש פגיעה בכליה כי אחרת זה יכול להיות משהו אחר (הלויקוציטים), מה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי כליות
ד``ר דוד בן מאיר11/08/2009רחל שלום,
השאלות שאת שואלת חשובות אך לא ניתן לענות עליהן בפורום זה בצורה רצינית.
באופן גס- נראה שכדאי להשלים מיפוי כליות סטטי לבדוק תפקוד כלייתי והאם ישנן צלקות כ 3 חדשים לאחר הזיהום. באשר לשאר הספקולציות- אין מקום לדאגת יתר ויש לדבר על הממצאים לאחר המיפוי.
בברכה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הדבקויות שכיחות במילה מסורתית?מרגלי10/08/2009
שלום רב
אנו בשלב של התלבטות לגבי מילה רפואית לתינוק בן חודש.
קראנו כאן בפורום על תופעה שנשמעת די שכיחה של הדבקות שרידי עורלה וכד'.
1) האם הדבקויות אלה שכיחות יותר במילה מסורתית לעומת מילה רפואית?
2) מהבחינה הרפואית- האם יש הבדל בפרוצדורה בין מילה רפואית ובין מילה מסורתית?
3) באיזו פרוצדורה יש נטייה רבה יותר לסיבוכים?
חשובה לנו חווד דעת אורולוגים בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגלי
ד``ר דוד בן מאיר11/08/2009שלום רב,
בעבודות שנעשו לא נמצא הבדל בהצלחת הפעולה אם נעשית על-ידי מוהל או רופא והפקטור החשוב ביותר הוא הניסיון והכשרון של המבצע.
בהצלחה,
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד לגבי מילה רפואית
מרגלי12/08/2009תודה רבה על תשובתך.
שאלת הבהרה:
האם יש הבדל בפרוצדורה עצמה? ז"א האם יש הבדל בין מילה רפואית למילה מסורתית מבחינת - מה חותכים, כמה חותכים ואיך חותכים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- bladderextrophy אקסטרופיה של כיס השא.ז09/08/2009
ביתי בת 9 שנים נולדה עם אקסטרופיה של כיס השתן. כשהייתה בת 3 שבועות הוכנס כיס השתן כעת נפחו עומד על כ 30סמ"ק.
אני מבקשת לדעת מה ניתן לעשות בתחום?
הרופא המטפל הסביר לנו שבמצבה הנוכחי יש לסגור את פי השופכה ולפתוח פתח בדופן הבטן לשם צינטור. האם יש התפתחויות חדשות לתיקון הבעייה הזו?
האם יש דרך לגרום לכיס השתן לגדול? ( ולא ע"י הרחבתו באמצעות המעי )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר bladderextrophy
ד``ר דוד בן מאיר11/08/2009שלום רב,
אין כרגע אפשרות טיפולית לבד מזו שציינת. במקרים שבהם כליה לא מתפקדת ניתן להשתמש בשופכן אך לרוב באקסטרופיה 2 הכליות מתפקדות היטב, וכן בנפח כה קטן השופכן עלול שלא להספיק לבניית נפח כיס שתן מתאים.
לפני שנגשים לניתוח בסדר גודל כזה ראוי לבצע הערכה אורודינמית של הכיס וכן להכין את הילדה קודם לכן רגשית כמו גם לצינטורים שיתבצעו לאחר הניתוח.
בהצלחה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)