מידע רפואי
פורומים
- חרדות, טראומות, פחדים
- פסיכולוגיה ילדים
- אורתודונטיה - יישור שיניים
- פוד קואצ'ינג, אימון להרזיה
- המטולוגיה, לוקמיה, קרישת דם, סרטן הדם
- צינתור, צינתור לב, צינתורים
- גניקולוגיה נערות
- בנות, העצמה נשית
- שומנים בדם, מחלות לב
- וטרינריה
- עזרה ראשונה, החייאה, בטיחות
- תאונת עבודה, רפואה תעסוקתית
- בחירת שם לתינוק, שמות לתינוקות, נומרולוגיה
- רפואת עיניים ילדים
- אחרי לידה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).פרופ` אלי הרשקוביץ
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמנה, סוכרת, מחלות עצם מטבוליות, בלוטות התריס ויותרת הכליה ועוד.
- הרגשת עילפון לכמה דקות מלקיחת שוםגילי17/07/2012
היי
אני בחור בן 30 ולקחתי קפסולת שום מרוכזת מאוד עד פי 7 יותר חזקה מכמוסה רגילה ולאחר שעה בערך הרגשתי תחושה רעה כמו הרגשת עילפון או נפילת לחץ דם חזקה למשהו כמו 10 דקות ולאחר מכן חולשה שנמשכה משהו כמו שעה.
האם יתכן שזה מהשום? האם באמת תיתכן נפילת לחץ דם או משהו דומה מלקיחת שום?
אני בעצם לוקח אותו לחיזוק מערכת חיסון אבל הבנתי שהוא עובד חזק על כל מערכת הדם.
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת עילפון לכמה דקות מלקיחת שום - תגובה
שחר דוידמן17/07/2012שלום לך.השום בתכונותיו מחם מאוד את הקיבה ולא מומלץ לקחת בלי להוועץ עם נטרופת....תעשה הפסקה עם הכמוסות ותראה איך תרגיש...ואחרי כמה ימים תיקח שוב אם התופעות יחזרו על עצמן תדע שזה מהשום.ופשוט תפסיק תפסיק לקחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוש קירחליאורה14/07/2012
כמה זמן יכול שוש קירח להחזיק מעמד בכלי סגור רחוק ממקור חום/קור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוש קירח - תגובה
שחר דוידמן14/07/2012בין שלושה חודשים עד חצי שנה אך צריך לבדוק שאין שם פטריות או עובשים.....
מוטב לשמור צמחים במקפיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בסטרפטיקוקוסשירה12/07/2012
שלום לכולם הגעתי מפורום אחר ואולי תוכלו לעזור לי
יש לי שתי בנות בנות 7 שהסטרפטיקוקוס ראוה בהן את חברותיו הטובות ביותר : )
אנחנו כ 3 שנים עם הסיפור הזה
עד לפני כשנה זה היה כל 3 חודשים ויותר
לאט לאט התחיל להגיע ממש כמה ימים עם סיום האנטיביוטיקה.
כרגע בארבעה החודשים האחרונים אחת הבנות עם זריקות אנטיביוטיקה כל 4 שבועות
המטרה, לאפשר לגוף כמה חודשים ללא החידק ולקוות שזה יכחיד אותו.
אבל.. באופן מפתיע בפעמים האחרונות כמה ימים לפני מתן הזריקה
הילדה התחילה להרגיש את הגרון והראש ובמשטח הסתבר שיש סטרפטיקוקוס.
זה הזוי ונראה כרגע שיוביל לניתוח שקדים.
לפני שאנחנו עושים משהו תהיתי אם למישהו יש נסיון בצמחי מרפא לחיזוק הגוף להתגוננות אל מול החידק.
אני לא מתכוונת כשהחידק פעיל כי אז ברור לי שצריך אנטיביוטיקה
אבל אני רוצה לחזק את הגוף או למנוע את התפרצות החידק.
בסה"כ הילדה בריאה וירוסים או חידקים אחרים לא ביקרו אצלנו כבר שנים
כך שאני לא חושבת שמדובר על מערכת חיסונית חלשה אלא רגישות לחידק הספציפי.
המון תודה לעוזרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בסטרפטיקוקוס - תגובה
ד''ר אמיר קיטרון12/07/2012מאד ממליץ על קריסוס תוסף מזון "קליטה" פעמיים ביום לגרון. זה מכיל תמציות של צמחים ממשפחת האזוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מטרידהאנני04/07/2012
יש לי גרד תמידי באיזור של פי הטבעת ומסביבו.
ניסיתי הרבה דברים אך ללא הצלחה (כדורים נגד תולעים,משחת דרמקובין).
כנראה שמדובר בפטריה/אגזמה או קנדידה.
האם יש משהו שיכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה מטרידה - תגובה
שחר דוידמן04/07/2012שלום לך.תנסי לעשות שטיפה חיצונית עם חומץ תפוחים 5 %.תמהלי במים ותשטפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה מטרידה - תגובה
ד''ר אמיר קיטרון12/07/2012כדאי להספיג משחת "מזור" פעמיים ביום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקיצה חלקלק SLIPPERY ELMג'ון28/06/2012
איפה בתל אביב אפשר לרכוש אבקת בוקיצה חלקלק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקיצה חלקלק SLIPPERY ELM - תגובה
שחר דוידמן28/06/2012תנסה בחנויות טבע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירפד מתאים לילדים?אלי27/06/2012
שלום. יש לי ילד בן 10 עם דלקת עיניים אביבית שמטופל זמן רב בתרופות לעיניים ומצבו משתנה בין סביר לרע. שמעתי שסירפד טוב לחיזוק מערכת חיסונית ונגד אלרגיה. הוא בולע כדורים. האם אפשר לתת בגיל זה כדורי סירפד? באיזה מינון? האם אכן סירפד יכול לעזור במקרה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירפד מתאים לילדים? - תגובה
שחר דוידמן28/06/2012אפשר לתת סירפד לילדים.כדור ליום.תלוי מה המינון שכתוב על גבי האריזה של המוצר שקנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחי מרפא בהנקהelli22/06/2012
קיבלתי פורמולה לפרזיטים ורציתי לוודא שבאמת אין בעיה עם הצמחים האלו בהנקה
"פרונוס מומה, קופטיס,פלודנדרון,קינמון,זינגיבר,ג'ינסינג, אנג'ליקה , זנטוקסילום, אסראום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחי מרפא בהנקה - תגובה
שחר דוידמן24/06/2012מעולה.אין לך מה לדאוג.את יכולה לקחת ולהניק.בהצלחה.הצמחים בטוחים לשימוש.מכילים מינרלים וויטמינים.זה כמו לקחת מולטי ויטמין טבעי.הכי טוב לגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן דם המכבים+משחת עפוליםהדס09/06/2012
שלום רב,
ראיתי בפורום את המלצתכם לשימוש בשמן דם המכבים ומשחת עפולים לטיפול בפיסטולה.
יש לי פיסטולה פרינאלית ואני משתמשת כבר מספר ימים אך ההפרשות מפתח הפיסטולה לא מפסיקות.
שאלותיי: כמה ימים צריך להשתמש? באיזה אופן? והאם יש מישהו שזה עזר לו?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן דם המכבים+משחת עפולים - תגובה
ד''ר אמיר קיטרון18/06/2012שלום רב פשוט להספיג על צמר גפן ולהשאיר בצמוד לפיסטולה כל הלילה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זנגבילאייל07/06/2012
היי
יש קופסאות זנגביל טחון בחנויות טבע שנמצאות במקרר.
האם אפשר להכין עם זה תה והאם יש לזה את כל הסגולות של הזנגביל הרגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זנגביל - תגובה
שחר דוידמן07/06/2012כן אפשר להכין מזה תה. כפית של זנגוויל טחון במים חמים.לסנן ולשתות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבוא תערובות צמחי מרפא מויאטנםשקד04/06/2012
שלום,
אני מעוניין להזמין קפסולות צמחי מרפא מחברת FITO PHARMA בויאטנם. האם ניתן לייבוא קפסולות לארץ? האם יש עליהן מכס או מע"מ?
תודה,
שקד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבוא תערובות צמחי מרפא מויאטנם - תגובה
שחר דוידמן05/06/2012כן,לייבא צמחים מארץ אחרת דרוש רשיון של משרד הבריאות.הכי פשוט זה לפנות ישירות אליהם פיזית הם יושבים ברחוב הארבעה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויתניהמתי17/05/2012
אבקש לדעת מתי הזמן במשך היום לקחת מרתח של השורש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויתניה - תגובה
שחר דוידמן17/05/2012בבוקר אחרי האוכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויתניה
מתי31/05/2012שלום
תודה על התשובה. בנתיים השגתי את השורש ויש לי שאלות נוספות.הגעתי לשורש דרך האזנה לגל א' בו נאמר שזה טוב לשפור השינה. אי לכך יש לי כמה שאלות נוספות.איך בדיוק מכינים את ה"משקה". איזו כמות לוקחים,אחרי כמה זמן אפשר לראות תוצאות, האם יש תופעות לוואי?---תודה ---מתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויתניה - תגובה
שחר דוידמן31/05/2012להרתיח 3 גרם של צמח במים למשך 15 דקות.כשמתקרר לשתות
אפשר עד 3 כוסות ביום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויתניה
מתי03/06/2012תודה על התשובה-עדיין לא הבנתי עם כמה מים מרתיחים את 3 הגרמים. כמה זמן אפשר לשמור את המים- והאם לשמור בקרור-תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויתניה - תגובה
שחר דוידמן03/06/2012ליטר מים 3 גרם.
זה בדיוק יצא לך 3 כוסות ליום.
כל יום תרתיח מחדש
אפשר לשמור בקירור מקסימום יום
ולא לשתות קר.תמיד להוסיף מים חמים.
לשתות תמיד תה חמים.או בטמפרטורת החדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמוסות זנגבילאייל02/06/2012
היי אני בן אדם שסובל מקור והמליצו לי לשתות הרבה תה עם זנגביל.
רציתי לדעת אם כמוסות של זנגביל יש להן אותה השפעה מחממת כמו הצמח הטרי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמוסות זנגביל - תגובה
שחר דוידמן02/06/2012כן אתה יכול לקחת כמוסות.זה אותו דבר כמו לשתות תה.
אתה יכול לנסות גם קינמון זה גם מחמם ויעזור לך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LIV52שאול01/06/2012
שלום רב.
קניתי LIV52 רציתי לדעת כמה לקחת ביום? לכמה זמן? האם הוא מסוכן ללקיחה?
האם הוא באמת כזה טוב כמו שהמליצו לי ויכול להוריד תפקודי כבד?
יש לציין שעשיתי אולטרסאונד וגם CT והכבד נמצא תקין אבל יש תפקודי כבד גבוהים זה יכול לעזור ?
תודה רבה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LIV52 - תגובה
שחר דוידמן01/06/2012לא מסוכן לקחת.
תיקח כמו שכתוב /מומלץ על האירהז בהוראות שימוש.
תנסה 3 חודשים ותעשה בדיקות שוב.תראה אם תפקודי כבד התאזנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כישתוניתאבישג28/05/2012
שלום
מדוע צמח זה לא ממולץ לנטיה לדכאון או לדכאון ורק לחרדה?
איך הוא פועל?
האם בתוך פורמולה של 4 צמחים בטיפות הוא אפשרי....התחלתי ודי מרגיע רק שיש שם כישתונית..ולי יש נטיה [ לא חמורה ] לדכאון.
האם לצמח זה יש סבילות וצריך לעשות הפסקה לאחר כמה שבועות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כישתונית - תגובה
שחר דוידמן29/05/2012אחד הדברים שהצמח עושה זה הגברת תיאבון.ידוע שדיכאון קשור בעודף תיאבון ולכן הצמח לא מומלץ במקרים של דיכאון עם תיאבון מוגבר.
לא מומלץ לקחת את הצמח יותר מ 6 שבועות רצוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגבלות שימוש בתבלין חילבה ?A29/05/2012
שלום
אני לא תימני (אשכנזי גאה וציוני אמיתי) אבל גם אני רוצה לנצל את תכונות הסימפטיות של ה-חילבה
שאלותי :
1- לפי נסינוך מה היא הדרך האופטימלית לניצול התכונות של הצמח/תבלין הנ"ל
א-מרתח?
ב- השריה למס' שעות ושתיית הנוזל?
ג- השריה למס' שעות ולאחר מכן מרתח של הנוזל+הגרעינים?
ד"א בחיפושי באינט' לגבי מידע על ה-חילבה מצאתי באחד מהמאמרים התווית נגד שאומרת:לא לשימוש בזמן חוסר איזון בבלוטת התריס
האם ידוע לך משהו לגבי האיסור הנ"ל.... ?
האם נעשה מחקר לגבי אנשים עם אי איזון בבלוטת התריס ושימוש בחילבה ?
( אם כן אבקש שתשכילי אותי לגבי האיסור של אי שימוש בחילבה במצב של חוסר איזון בבלוטת התריס)
בתודה מראש
A* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגבלות שימוש בתבלין חילבה ? - תגובה
שחר דוידמן29/05/2012שלום לך
החילבה טובה למי שיש היפו תירואיד-חולשה של הבלוטה-תת פעילות של הבלוטה.
השימוש בזרעים אתה יכול במרתח אתה יכול באבקה אין הבדל.הפוטנטיות של הזרע נשמרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?