מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה!!מישהי15/03/2015
שלום,
בת 26,סובלת משרירים מכווצים. קראתי שעיסוי עם שמן רוזמרין יכול להקל. הבנתי שצריך לדלל את שמן הרוזמרין בשמן אחר (שמן שקדים,חוחובה,אבוקדו)אך שאלתי היא מה היחס בין שמן הרוזמרין לשמן האחר? כמה טיפות שמן רוזמרין צריך לטפטף לשמן האחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה!! - תגובה
שחר דוידמן19/03/2015טיפה של שמן רוזמרין בכף שמן שקדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שארית שתן גדולה+שמן מנטהמישהי18/03/2015
הי,
בת 26, ללא לידות.לאחרונה אבחנו כי יש לי לפעמים שארית שתן גדולה מהנורמל. עשיתי בדיקות רבות ולא נמצאה בעיה. יש רופאים אשר אומרים כי זה בשל שרירים מכווצים בבטן ובאגן. בעבר ששתיתי חליטת עלי סרפד, הייתה לי שארית שתן גדולה מאוד ומקריאה באינטרנט הבנתי שלמרות שהוא ידוע כמשתן הוא לעיתים גורם לשארית שתן גדולה/עצירת שתן. כרגע אני עושה עיסוי לשרירי הבטן והירכיים עם שמן שקדים+שמן מנטה . האם שמן מנטה עלול לגרום לשארית שתן גדולה /לאצירת שתן בהינתן כיווץ השרירים בבטן ובאגן שיש לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שארית שתן גדולה+שמן מנטה - תגובה
שחר דוידמן19/03/2015לא ידוע לי על אפשרות כזו .
ממליצה לך לבחון גם את הצמח זקן התירס.משתן מצויין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיח אברהם לאישה עם שחלות פוליצסטיותלימור16/03/2015
שלום,
אני בת 31, מאובחנת עם שחלות פוליצסטיות כשנתיים.
(בהפסקת הגלולות האחרונות שעשיתי לפני כ-10 שנים, המחזור היה כרגיל, אך באינטרוולים ארוכים יחסית - 35 עד 40 יום).
מתקופת האבחון לפני כשנתיים ובמשך כ-7 חודשים לאחר מכן לא קיבלתי כלל מחזור.
לאחר מכן, פניתי לטיפולי פוריות וב-IVF הראשון הריתי.
(לצערי נאלצתי להפסיק את ההריון עקב קרישיות יתר, שהתגלתה בדיעבד).
כעת, כ-4 חודשים מהפסקת ההריון, אני מנסה לקבל מחזור באופן טבעי, ע"מ להכנס להריון.
בתקופה זו של 4 חודשים אחרונים, אני מטופלת בדיקור סיני, לוקחת פורמלת צמחים, לוקחת וטימין D (בבדיקת דם נמצא חוסר), לוקחת אספירין (רק כמניעה, עקב קרישיות היתר שנמצאה אצלי) ומשתדלת להקפיד על 2 עיסויי טווינה בחודש.
ביצעתי שינוי של התזונה בתקופה זו, כך שאני אוכלת רק מוצרים מקמח מלא, הרבה דגנים, ללא קפה, אלכוהול וכו' (אגב, השינוי לא היה דרסטי, תמיד אכלתי די מסודר וטוב, ואני רזה). בנוסף, אני מקפידה על 2-3 פעמים בשבוע של פעילות גופנית במשך שעה.
מחזור ראשון קיבלתי לאחר 70 יום מיום הפסקת הלידה.
מחזור שני קיבלתי היום, כ-50 יום ממחזור קודם.
אני מקווה שבייצתי במחזור האחרון, אמנם לא ערכתי מעקב מסודר, אך בבדיקות דם מלפני שבועיים (באופן מקרי עשיתי אותן בתזמון זה), הערכים היו גבוליים ואולי היו מעט אחרי הביוץ.
כעת, אני שוקלת לקחת שיח אברהם בכדי להסדיר את הביוץ, ואולי אף להסדיר את השלב הפוליקולרי (האם השיח עוזר בכך?), כך שהמחזור ישוב להיות סדיר.
מספר שאלות בנוגע לשיח:
* האם אכן מומלץ לקחת שיח למישהי במצבי, המנסה להסדיר את המחזור ואף להחזיר/להשיב את הביוץ?
* השאלה הכי חשובה - מהו המינון המומלץ עבור תמצית?
ומתי לוקחים את התמצית - בבוקר/בערב/גם וגם?
* האם ישנן תופעות לוואי לשיח? האם יש מניעה לקחת אותו בשילוב עם תמציות צמחים, ויטמין D, ואספירין שאני לוקחת בשגרה?
אשמח לקבל תשובות,
תודה רבה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיח אברהם לאישה עם שחלות פוליצסטיות - תגובה
שחר דוידמן19/03/2015כיוון שאת מטופלת אצל רופא סיני שנותן לך צמחים כדאי לשאול אותו.
באופן כללי שיח אברהם יכול לעזור.והוא מומלץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין dיהודית12/03/2015
העם צריך תוספת סידן כדי שויטמין d יספג או שאפשר לקנות ויטמין d3 וזה מספיק?
או שכדאי לקנות תוסף ויטמין די +סידן:?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין d - תגובה
שחר דוידמן12/03/2015אפשר לקנות רק ויטמין די
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצלחת לבלבל אותי
אסנת15/03/2015את לא צריכה לקחת גם ויטמין די וגם סידן שהרי ויטמין D הוא זה שאמור לסייע בספיגת הסידן מהמעי, סידן את מקבלת באופן טבעי מהאוכל, אלא אם כן הרופא אמר לך בפורשות לקחת תוספת סידן. בהריון שלי הראשון לקחתי סידן בנפרד ואת הויטמין די של סופהרב בנפרד כי הספיגה שלו מצויינת, אבל ביום רגיל אני ממש לא לוקחת תוספת סידן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קינמוןדינה27/02/2015
שלום רב
קראתי שקינמון מוריד רמת סוכר בדם והתחלתי לצרון כפית שוטחה ביום בתוך
יוגורט. האם צריכה לאורך זמן יכול להזיק לגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קינמון - תגובה
שחר דוידמן01/03/2015שאלה טובה.
המינון המומלץ ביום הוא 2 גרם ליום. לא יותר מזה.
לעיתים קינמון עושה רגישות בעור ויש אנשים שאלרגים אליו
פשוט שימי לב איך את מרגישה ואם יש שינוי.
אם את מרגישה טוב אז זה בסדר.בכל אופן לא מומלץ לצרוך לטווח ארוך ויש לעשות הפסקה של כמה חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקינמון
דינה01/03/2015תודה על תשובה
ורציתי לשאול כמה זה 2 גרם בכפית .ואני מרגישה טוב עם הקינמון.
וכמה חודשים זה לאורך זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקינמון - תגובה
שחר דוידמן01/03/2015את צריכה למדוד 2 גרם.
עד שנה לקיחה רצופה ואז הפסקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחי מרפאנועה 3810/02/2015
שלום, האם לקיחת צמחי מרפא יכולה לשבש מחזור חודשי ? / למנוע הגעתו וכו' ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחי מרפא - תגובה
שחר דוידמן10/02/2015איזה צמחים את לוקחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - צמחי מרפא - מחזור
נועה 3810/02/2015שלום שוב , אני לוקחת גלדסטון 10 לאבני כיס מרה וכלורופיל . אני משתמשת בגלולות ולוקחת את הפורמולות אחרי 4 שעות. החודש המחזור לא הגיע . יכול להיות קשר ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - צמחי מרפא - מחזור - תגובה
שחר דוידמן10/02/2015ממליצה לך לחכות עוד חודש ולראות אם הווסת מגיעה ואז ליצור איתי קשר שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך .
נועה 3810/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשווגנדה , טריבולוס טרריס, סכיזנדרהאורן03/02/2015
שלום,
לוקח כבר יותר משנה את הנ"ל
כדור אחד מכיל:
WITHANIA SOMNIFERA
TRIBULUS TERESRERIS
SCHIZANDRA SINENSIS
+
כדור שני מכיל
גינסינג קוריאני
בוקר + ערב
לעיתים 1מהראשון בבוקר + 1 מהשני
לעיתים 2 מהראשון (בבוקר ובערב) + 1 מהשני בבוקר
בשל בעיות ליבידו וחרדה OCD
לאחרונה בבדיקה אנדוקרינולוגית התברר שהמצב הטסטוסטרוני שלי תקין
סובל מחרדות , האם יש איזושהי התוויה נגד לקיחה ממושכת של הנ"ל?
האם כדאי לעשות הפסקות? אם כן אז כיצד? האם הפסקות והתחלות וחוזר חלילה עלולות לבלבל מערכת זאת או אחרת? או שמדובר במינונים זניחים?
מה אפשר לקחת תקופה ממושכת ומה פחות כדאי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשווגנדה , טריבולוס טרריס, סכיזנדרה - תגובה
שחר דוידמן05/02/2015כדאי לעשות הפסקה של 3 חודשים עד חצי שנה
ואחר כך לקחת שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותנועה 3803/02/2015
שלום רב, האם שימוש בגלסטון T10 וכלורופיל נוזלי יכול לפגוע בהשפעה של גלולות נגד הריון על הגוף ? מודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
שחר דוידמן04/02/2015עדיף לעשות הפרדה בין לקיחת תרופות ולקיחת צמחים
לפחות מרווח של 4 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת המלצה על הרבליסט לטיפול בנפשאודרי03/02/2015
זה שנים רבות שאני סובלת מדיכאון, תרופות קונבנציונאליות
שהועילו בעבר כבר אינן משפיעות. הדיכאון נחשב קשה ובשלושת
השנים האחרונות התחלתי לסבול בנוסף מבעיות שינה חמורות
שמקורן כנראה נפשי.
אני מחפשת מטפל בצמחי מרפא שההתמחות שלו היא טיפול בבעיות
נפשיות.
מאוד אשמח לקבל המלצות והפניות, תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת המלצה על הרבליסט לטיפול בנפש - תגובה
שחר דוידמן04/02/2015מוזמנת להתקשר אלי.מטפלת בדיקור וצמחים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן חוחובה הרס לייייי26/01/2015
שלום, אני בת 24, והשתמשתי בשמן חוחובה ישירות על הפנים בערך כשבוע.
שמן חוחובה עשה לי ממש גרוב ושרף לי כל הפנים!!!!!!!! מה לעשות????? בבקשה אני בפאניקה אומנם לא רואים את זה ממש רק כשמתקרבים רואים שהעור שלי נהיה מגורה, יבש חסר לחות ורואים קמטוטים על הפנים כאילו אני הולכת להתקלף אבל אני לא, גם הההרגשה כאילו שנשרפתי).
צירפתי קישור שתראו!!!!!!
מה לעשות????? זה יעבור???? מה לשים???
בבקקשהה תענו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן חוחובה הרס ליייי - תגובה
שחר דוידמן26/01/2015יעבור
את יכולה למרוח משחת קלנדולה או אלוורה להרגעת העור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כורכוםיניב26/01/2015
שלום רב אני בן 30 התחלתי לקחת כורכום d3 של אלטמן זה עושה לי ממש טוב לכול מיני מצבים זה נותן גם הרגשה טובה בכול כמוסה יש 1000 מ"ג של כורכומין ואני נוטל 3 ביום העם זה מוגזם צריך להפחית ומה התופעות לוואי אשמח עם תתיחסי לשאלתי ברצינות תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כורכום - תגובה
שחר דוידמן26/01/2015אתה יכול להמשיך.אין תופעות לוואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת כולוסטרולמתי23/01/2015
האם יש משהו שמחליף כדורים להורדת כולוסטרול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת כולוסטרול - תגובה
שחר דוידמן25/01/2015לציטין, ויטמין סי , ויטמין E מורידים כולסטרול
שום , Q10* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנזימי עיכוליניב13/01/2015
שלום רב רציתי לדעת עם התוסף החדש של סולגאר עלול לגרום לתופעות לוואי אני לוקח אותו לפני כול ארוחה העם זה מסוכן לטווח הארוך מה דעתך על כך ומה את חושבת על המוצר תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנזימי עיכול - תגובה
שחר דוידמן13/01/2015אין כמו נסיון.
תעשה הפסקה ותראה אם אתה עדין חש כאבי בטן.
ואז תחזור שוב לקחת ואם יש כאבי בטן אז להפסיק.
גם תוספי מזון יכולים לעשות תופעות לואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן אתרי אביאסאלבהצפי רם דגן13/01/2015
אבקש לדעת האם יש שם נוסף לשמן האתרי אביאסאלבה? מכיוון שספקים רבים לא מכירים שמן זה.בנוסף האם יש שמן אתרי במחליף אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן אתרי אביאסאלבה - תגובה
שחר דוידמן13/01/2015שמן אקליפטוס אם זה קשור לבעיות נשימה
אם קשור לאלרגיות של עור אז לבנדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת ריאות אמוניתדור10/01/2015
אני בן 70 סובל מבעית ריאות (אנפיזמה) בחיים לא עישנתי סובל מסטורציה נמוכה ונדרש לחמצן מכל מאמץ קטן.
האם יש צמח או תבלין שיוכל לעזור,להקל,חלשפר הסיטורציה והקטנת ההזדקקות לחמצן
תודב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת ריאות אמונית - תגובה
שחר דוידמן11/01/2015הצמח אסטרגלוס . אפשר לקחת בטיפות או בכדורים. תשאל בחנות טבע לכל חברה יש את המינונים שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?