מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר סופינציה כלפי מעלה בכף יד שמאל עקב שברשהם27/02/2018
בעקבות שבר שלם בשורש כף יד שמאל, בגיל 13, לא יכול לסובב את הכף כלפי מעלה באופן מלא (29).
זה ממש גורם לי סבל כי זה מונע ממני לנגן בגיטרה.
כנראה העצם התרקצרה ועצם בולטת
הייתי אצל שני אורטופדים הראשון הציע שלוש אופציות:
לחתוך את העצם הבולטת שמפריעה לסיבוב, אבל עדין תהיה שחיקת סחוס כרונית.
אופציה שניה זה לחתוך את העצם ולהפריד את השבר כדי שהעצם תתארך מעצמה וזה יפתור גם את השחיקה של הסחוס.
אופציה שלישית להאריך עם חתיכה מהצלע שזה יוסיף גם כוח ליד.
רופא אחר הציע את האופציה הראשונה לטענתו זה יפתור את השחיקה של הסחוס אבל לא ריאלי לקוות שהיד תסתובב אחרי כל כך הרבה שנים, כי הרצועות כבר התקבעו ואי אפשר להגמיש אותם בחזרה.
רציתי לשמוע את דעתכם דוקטור, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך-מצרף צילום
שהם27/02/2018מצרף צילום של האבחנה והאופציות של הרופא הראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-מצרף צילום
ד``ר רפאל אלון27/02/2018טעית בפורום.. עליך לפנות ליועץ באורטופדיה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בתרופת פפברין עקב בקעלינדה26/02/2018
שלום, לי יש בעיה עם בקע סרעפתי, ולפעמים נתקפת כאב חד שמקרין לגב, בבדיקות שעשיתי גילו שיש לי בקע סרעפתי ולכן נתנו לי תרופה פפברין 80 מ"ג
השאלה שלי האם התרופה הזאת מסוכנת לכבד ולכליות
להבהיר, משתמשת בה רק כאשר נתקפת כאבים,
לשמחתי לעיתים רחוקות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בתרופת פפברין עקב בקע
ד``ר רפאל אלון27/02/2018למיטב ידיעתי אין בתרופה סיכון לכבד ו/או כליות, בוודאי לא בשימוש בודד אחת לזמן רב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות באשך אחרי ניתוח בקעדוד25/02/2018
שבוע וחצי לפני ניתוח, האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות באשך אחרי ניתוח בקע
ד``ר רפאל אלון25/02/2018יכולה להיות נפיחות באשך לאחר תיקון בקע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוני כוח עם בקע בסרעפתגיל22/02/2018
האם יש מניעה לבצע אימוני כוח כשיש בקע בסרעפת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימוני כח
ד``ר רפאל אלון22/02/2018אם הבקע בסרעפת הוא משמעותי וסימפטומטי מומלץ להמנע ממאמצים המעלים את הלחץ התוך בטני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר יציאות אחרי ניתוח בקעאלי20/02/2018
לפני כמה ימים עברתי ניתוח בקע מפשעתי ומאז לא היו יציאות. יש קשר בין הדברים? האם משהו השתבש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר יציאות אחרי ניתוח בקע
ד``ר רפאל אלון20/02/2018לאחר נתוח יכול להיות עיכוב בפעולת מעיים. אני ממליץ על שתיה מרובה וכלכלה עשירה בסיבים ולחכות ש"הטבע יעשה את שלו"...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקע לפני הריוןענבל18/02/2018
יש לי בקע טבורי שצריך ניתוח. אני מנסה להיכנס להירון, האם כדאי לעשות את הניתוח עכשיו או אחרי שאלד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בקע לפני הריון
ד``ר רפאל אלון18/02/2018לא פירטת מה גודל הבקע ומה ההפרעה שהוא גורם בחיי היומיום כך שלא ניתן לענות על שאלתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת לחץ אחרי ניתוח בקע משפעתיחגית15/02/2018
לפני ארבעה חודשים עברתי בקע מפשתי דו צדדי. אתמול אחיין שלי ישב עלי וקפץ עלי ומאז אני מרגישה לחץ באזור של הניתוח. זה הגיוני? האם זה אומר שמשהו לא בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת לחץ אחרי ניתוח בקע משפעתי
ד``ר רפאל אלון15/02/2018רוב הסיכויים שלא קרה שום דבר. ליתר בטחון פני לבדיקת הכירורג המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקע טבורי קטןלילך13/02/2018
יש לי בקע טבורי קטן, לא מרגישה כאב אבל כן קצת בולט בטח שבמגע. רופא אחד אמר לי שלא כדאי לעשות ניתוח על בקע כזה, אשמח לשמוע חוות דעת נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בקע טבורי קטן
ד``ר רפאל אלון13/02/2018בקע כמו שתיארת אין חובה לנתח. הניתוח מבוצע רק אם הבקע מפריע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש בקיום יחסים אחרי בקעיהודה11/02/2018
שבועיים אחרי ניתוח בקע דו צדדי, בעקרון כבר מרגיש טוב. האם מותר לחזור לקיים יחסים בלי שיהיה נזק לרשת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש בקיום יחסים אחרי בקע
ד``ר רפאל אלון11/02/2018אין צורך לחשוש. אם אתה מסוגל לכך-אין כל מניעה. לא תוכל לגרום נזק לרשת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר לידה , חשד להיפרדות בטנית ולבקעגילה09/02/2018
שלום, אני 6 שבועות לאחר לידה עם חשד סביר להיפרדות בטנית (יש טור לרופא בקרוב) היום התחיל לי כאב באיזור הפופיק ובליטה קטנה (חמי ס"מ) שניתנת לדחיפה חזרה פנימה.
האם זה בקע?
מה לעשות עד בדיקת רופא בשבוע הבא?
האם אפשר לקיים הליכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד להיפרדות בטנית ולבקע
ד``ר רפאל אלון09/02/2018אין שום סיבה לדאגה. יש לך כנראה בקע טבורי קטן. אין שום דחיפות. תמשיכי את חייך כרגיל, כולל הליכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני יכולה להחמיר ארת המצב בטעות?
גילה09/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני יכולה להחמיר ארת המצב בטעות?
ד``ר רפאל אלון09/02/2018לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע שחלתי-האם דורש ניתוח מיידיאלה07/02/2018
שלום
ילדתי את הבת שלי בשבוע 35+2
כרגע היא בת חודשיים שוקלת3 קילו
אובחן בקע קטן יחסית 4 מ"מ (לפי מה שאמר הטכנאי באוטרסאונד).
הטכנאי אמר לי אין מה לעשות עם זה בגיל כזה רק לחכות ואם לא עובר אז ניתוח.
גם רופאת ילדים אמרה לי את זה.
הייתי אצל כירורג שעל סמך לחיצה של 5 שניות איבחן בקע שחלתי ואמר שזה מסוכן ועלולה לאבד שחלה ואמר שמפנה לניתוח.
האם זה מוגזם ? אני נגדד הניתוח.
חשוב לציין שהבקע מאז שאובחן- פחות נפוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע שחלתי-האם דורש ניתוח מיידי
ד``ר רפאל אלון07/02/2018אין כזה דבר בקע שחלתי... יש בקע מפשעתי ששחלה יכולה להיכנס לתוכו. בקע של 4 ממ יכול להסגר מעצמו בגיל זה. בהסתייגות שלא בדקתי את הילדה, נראה לי שאפשר להמתין בבטחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורי גדול כואבנטע01/02/2018
ערב טוב, יש לי בקע טבורי גדול מאד ואני אחרי ניתוח בריאטרי. לאחרונה החל הבקע לכאוב והרופא טוען שלא ניתן לנתח אותו בהרדמה אזורית אלא רק בהרדמה כללית. האמנם? אחרי טראומה מההרדמה בניתוח הבריאטרי אני מאד חוששת לעבור זאת בשנית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי גדול כואב
ד``ר רפאל אלון01/02/2018בקע טבורי ניתן לנתח בהרדמה כללית וגם בהרדמה אפידורלית ואפילו בהרדמה מקומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע טבורי גדול כואב
נטע02/02/2018תודה רבה. האם אתה עובד בהסדר עם קופ"ח מכבי והאם ניתן לקבוע פגישה ואיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע טבורי גדול כואב
ד``ר רפאל אלון02/02/2018אני רופא של מכבי ויש לי 3 מרפאות באזור ת"א. תוכלי למצוא את כל הפרטים באתר מכבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מעל הטבור לילדה בת 4לימור24/01/2018
שלום רב! אני אמא לילדה בת 4 שנים. מאז שהיא תינוקת אבחנו בבליטה דיי גדולה מעל הטבור. היינו במעקב ואמרו שמדובר בבקע טבורי, שגודלו-לפי אולטראסאונד 4 ממ. כיום, למראית עין, הנפיחות הלכה ונעלמה. בביקור הרפואי האחרון שהיינו הכירורג הרגיש זאת במישוש וגם האולטרסאונד אישר שיש בקע באיזור פאראומביליקאלי 4 ממ. בקע סופרא אומביליקאלי.
בבקשה תגידו לנו מה כדאי לעשות ומה ההשלכות של כל אחת מהאפשרויות. המון המון תודה זקוקה לחוות דעתכם בהקדם!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מעל הטבור לילדה בת 4
ד``ר רפאל אלון24/01/2018הבקע שהיה לילדה הלך וקטן עם השנים. נכון לכרגע יש פתח זעיר של 4 ממ. הייתי ממשיך במעקב ולא ממהר לנתח. ייתכן והבקע הקיים ימשיך וייסגר מעצמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים דקירות צד ימיןמור14/01/2018
שלום בת 28 בריאה.
בימים האחרונים דקירות בבטן תחתונה ומפשעה צד ימין.וכאבי גב תחתון באותו צד. אין שום בליטה במפשעה.
מהם הסימנים של בקע ? והאם כאב גב תחתון יכול להקרין למפשעה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים דקירות צד ימין
ד``ר רפאל אלון14/01/2018בעיית גב תחתון יכולה להתבטא בכאב במפשעה. איבחון בקע דורש בדיקת כירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע צלקתי אחרי 3 ניתוחי בטן בגלל קולונסקופיהרון08/01/2018
שלום לכם.
לפני כחודש אובחן אצלי בקע צלקתי מתחת למיקום בו היתה סטומה. אני אחרי 3 ניתוחי בטן שבוצעו במחצית הראשונה של 2016 בעקבות קולונסקופיה שגרמה לפרפורציה קשה. מי הכירורגים המומחים המנתחים בקעים ללא רשת? אין לי עניין ברשת. תודה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע בצלקת
ד``ר רפאל אלון09/01/2018תיקון בקעים השתנה ללא הכר מאז שהתחיל השימוש ברשתות. התיקונים טובים יותר ואחוז החזרה של הבקע ירד באופן משמעותי. במיוחד כאשר מדובר בבקע בצלקת. לכן הייתי ממליץ לך לעבור תיקון עם רשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)