מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר תיאבון ובקע סרעפתיחגית01/05/2018
יש לי בקע סרעפתי קטן, הבנתי שלא חובה לנתח כרגע, אבל יש לי צרבות וחוסר תיאבון, מניחה שזה קשור למצב? יש דרך לטפל בתסמינים בלי ניתוח של הבקע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תיאבון ובקע סרעפתי
ד``ר רפאל אלון01/05/2018ניתוח לבקע סרעפתי נעשה רק במצב "קיצון" וכשלון של טיפול תרופתי והתנהגותי. צרבות יכולות להגרם ע"י הבקע. הטיפול הוא לחלק את הארוחות למנות קטנות במשך היממה, לקחת תרופות נוגדות חומצה, לא לשכב או להתכופף אחרי האוכל, לישון כשפלג הגוף העליון מורם מעט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפטומים של בקע משפעתידן29/04/2018
ד"ר אלון שלום,
בדיקת כירורג כפי שהצעת העלתה כי אכן יש בקע משפעתי ואני עתיד לקיים בדיקת סונר משפעות. יחד עם זאת, התרשמתי שהכירורג אינו מכיר במיקום הכאב וחומרתו ככזה הנגרם מבקע מפשעתי.
יש לי בליטה וכאב במפשעה השמאלית, אך גם ניפוח ולחץ גדול למשך כל היום (במיוחד בעמידה וכו') באזור שבין המשפעות (עצם החיק למיטב ידיעתי).
מבירור כללי שערכתי הבנתי שכאבי בטן תחתונה אינם דבר נדיר לבקע משפעתי. בנוסף, כשהיה לי בילדות זה התבטא בכאב בטן ולא אשכים וכך התגלה הבקע לבסוף.
רציתי לדעת האם לאחר שביצעתי דיאטה אגרסיבית לעלייה במשקל כפי שתיארתי לצד הכושר יכולים להביא לכ-3 חודשים של כאב חמור מאוד כשהמעיים מתנפחים בחלק מסויים בבטן התחתונה ולהביא אותי למצב של תפקוד מוקשה מאוד מזה חצי שנה. האם זה סביר?
אני יודע שלא הייתה חלילה חסימת מעיים ממשית כי הדבר היה נגרם באסון, ואולם בין השורות הבנתי שיכולים להיות מצבי ביניים וכי שבר יכול להסב כאב רב וממושך - אשמח לדעתך ואם אתה מציע בדיקות נוספות או שירות רפואי שאתה מציע.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטומים של בקע משפעתי
ד``ר רפאל אלון29/04/2018המקרה המתואר אינו שגרתי ולא ניתן לענות על השאלות בלי בדיקה של המטופל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה ב NF1 בהיות לאחר שני ניתחוים בקעשמואל כהן28/04/2018
שלום דר גיל שלי 52 הצתי שני תנתחוים של בקע משפעתיים ביחד לפני שנה ואני עדין סובל מי כעב וקושי באליחה או המעמץ נשלחתי לCTI בטן וזה מה שנכתב פיברוזיס בתעלות האינגווינליות דו צ יאחר תיקון בקעים מה הפירוש של זה דר נימצה גם מימצה הקריה בבדיקה מוקד בקוטר כ5ממ באונה ימנית של הריאה ובנוסף מספר בלותות קטנות בריאה מי צד שמאל ופרוסטטה מוגדלת מרימה את רצפת שלפוחית השתן ומוקדים באונה התירואיד דר הפשר לקבל בבקשה אסבר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולה ב NF1 בהיות לאחר שני ניתחוים בקע
ד``ר רפאל אלון28/04/2018הCT מראה מצב אחרי ניתוח לתיקון בקעים. המוקד בריאה מחייב בדיקת רופא ריאות. בנוסף יש לך ערמונית מוגדלת-לבדיקת וטיפול אורולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לכושר אחרי ניתוח בקע מפשעתיאבי27/04/2018
עברתי ניתוח בקע מפשעתי בשיטה ההלוסקופית לפני שבועיים. אחרי שבוע כבר חזרתי לעבודה והליכות קלות מידי ערב שאלתי. מתי ואיך ניתן לחזור לפעילות גופנית וחדר כושר ופיתוח גוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לכושר אחרי ניתוח בקע מפשעתי
ד``ר רפאל אלון27/04/2018אתה יכול לחזור בהדרגה לפעילות רגילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בין סוגי רשתותעמיחי26/04/2018
האם יש הבדלים בין סוגי הרשתות? איך בוחרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים בין סוגי רשתות
ד``ר רפאל אלון27/04/2018ההבדל בין הרשתות הוא לא מהותי. כל כירורג בוחר לו את הרשת המועדפת עליו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה יכול להיווצר בקע מפשעתימרטין22/04/2018
היי. יש לי שאלה. אם שוכבים הרבה זמן יותר מחודשיים עקב החלמה מניתוח באזור אחר בגוף. יכול להיווצר בקע מפשעתי עקב השכיבה הממושכת?
והאם למי שיש בטן רכה לחלוטין יש לו יותר סבירות לקבל בקע מפשעתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה יכול להיווצר בקע מפשעתי
ד``ר רפאל אלון27/04/2018התשובה היא "לא" לשתי השאלות. בגיל צעיר בקע מפשעתי הוא בקע מולד. בגיל מבוגר יותר הוא לרוב בשל "עייפות החומר" - היחלשות של הרקמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי לחזרה של חסימהמרה22/04/2018
לכבוד ד"ר הנכבד, אשמח לקבל תשובת על שאלותי אנני מבקשת יעוץ.
רקע:
בת 63 ניתוח קיסרי בחתך מדיאני,בקע סרעפתי,יל"ד,סכרת,בקעים לא כלואים בצלקת הניתוחית ,סכרת ,היפרלפדמיה,השמנת יתר קיצונית.
פנייה למלר"ד לפני שלושה שבועות בשל כאבי בטן האיומים אשר לא הגיבו לכל נוגד כאב .
נבדקתי על ידי כירוג אשר ביצע סיטי האשר נמצא העדות לחסימת חלקית מעי דק אשר הוסבר על ידי הכירוג שעל פי הסיטי ניתן ליראות ליראות שהבקע הסתובב לתוך המעי דק ועשה חסימה חלקית.
לאור סיכונים מרובים לא אושר לבצע ניתוח על ידי המרדים והייה שיפור ניכר לאחר החדרה זונדה לצורך ניקוז ושוחררתי ממחלקת כירוגיה כעבור שלושה ימים לאחר תדרוך על תזונה מתאימה עבורי
בשלושה שבועות אחרונות מזהה ירידה כ10 קילו מאז שחוררי מבית חולים שאלותי האם יש לי מקום לדאגה?
עלי לציין שהסבירו לי שאני מחוייבת מהמשך לעשות ניתוח לתיקון בקעים המרובים מאחר וניראה שקיים סיכוי לחזרה של חסימה מאותה סיבה שקרתה הפעם האם תה מהכיר שיטת טיפול אחרת?
בתודה
מרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי לחזרה של חסימה
ד``ר רפאל אלון27/04/2018בקע שגרם לחסימת מעיים מומלץ לתקן בניתוח כשהמצב מאפשר.
הסיפור של ירידה במשקל מעורר דאגה מסוימת ויש צורך בבירור הסיבה. בקע בפני עצמו אינו גורם לתופעה כזו. פני שוב לכירורג להשלמת בירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה ליחידה אחרי ניתוח בקעאילנה22/04/2018
הבת שלי לוחמת בתותחנים, גילו לה בקע מפשעתי והפנו אותה לניתוח. היא מאוד רוצה לחזור ליחידה אחרי אבל אני חוששת. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה ליחידה אחרי ניתוח בקע
ד``ר רפאל אלון27/04/2018השאלה לא ברורה. ממה החשש? תיקון בקע אצל אישה צעירה הוא פשוט, ההחלמה קלה וכעבור תקופה קצרה (כ3 שבועות) ניתן לחזור לפעילות רגילה ללא הגבלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חמור ותסמינים קבועים ללא ממצאים בבדיקותדן16/04/2018
שלום רב,
אני בן 26, ומשקלי במהלך החיים סבב סביב 43/1.64 (תת משקל).
כשהייתי ילד (לזיכרוני גיל 5) עברתי ניתוח בקע מפשעתי שהתגלה מתלונות על כאבי בטן).
לפני כשנה ניסיתי לעלות במשקל. לא צרכתי חומרים מיוחדים, אולם צרכתי כמות מאוד גדולה של נוזלים כמו שמן זית, חלב וכו'. במהלך אותה תקופה ביצעתי אימוני כושר.
לאחר עלייה של כ-7 ק"ג הרגשתי "בקיעה" באזור הבטן שהסבה כאבים חזקים בלתי פוסקים למשך חודשים עד להתמתנות של כאבי בטן קבועים אך שמאפשרים תפקוד.
מאחר שהרופאים סברו שמדובר בכאבים "פונקציונאליים" וכיו"ב, ולמרות הכאב, עשיתי ניסיון שני דומה לעלייה במשקל שהפעם הסתיים ב"בקיעה" שהביאה לכאבים ממש חזקים במשך 3 חודשים, הרגשה שהמעי בוקע מהבטן בצורה שרגישה למישוש. לאחר 3 חודשים התמתנות ל"גוש" שנמצא סמוך לאזור המשפעה שכואב למשך כל היום (במיוחד בעמידה והליכה, בשכיבה יש הקלה).
כיום אני בבית ומתקשה מאוד לתפקד בשל עוצמת הכאב וההגבלה הפיסית.
CT (כולל הזרקת יוד), אולטרסאונד בטן עליונה ותחתונה, קולונסקופיה ובדיקות כלליות לא העלו דבר (פרט להמנגיומה בכבד שלא יוחסה לה משמעות והודגמה רק ב-CT).
אני אובד עצות לחלוטין, חושש מאוד מהמצב וסובל מכאבים משמעותיים לכל אורך היום שממוקדים בדיוק באזור בו עברתי את הניתוח בילדות. גם ה"גוש" שבבטן התחתונה באופן קבוע מצוי שם.
אם יש בדיקה נוספת או הערכה כלשהי, בלתי סבירה ככל שתהא (נוכח ממצאי הבדיקות שעברתי...) מאוד אשמח לשמוע איך וניתן לעבור אותה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חמור ותסמינים קבועים ללא ממצאים בבדיקות
ד``ר רפאל אלון27/04/2018עליך לפנות לבדיקת כירורג. תגיע לבדיקה עם דיסק הCT (לא רק עם תשובה כתובה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיזיותרפיה לטיפול בבקע ספוראטיםאדיר15/04/2018
האם זה נכון שפיזיותרפיה יכולה לעזור לטיפול בבקע ספורטאים ולמנוע את הצורך בניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזיותרפיה לטיפול בבקע ספוראטים
ד``ר רפאל אלון16/04/2018בקע ספורטאים הוא משהו די עלום ואינו בקע במובן הרגיל של המילה. מדובר יותר בנזק לרקמת השריר (ולא בפגם אמיתי בשריר דרכו יוצא תוכן תוך בטני) כתוצאה מעומס יתר בשל הפעילות הספורטיבית המאומצת. ייתכן ויש מקרים בהם פיזותרפיה יכולה לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נוחות נוראית שלא עוזבת חודשים לאחר ניתוחסרגיי13/04/2018
לפני שלושה חודשים עברתי ניתוח בקע מפשעתי בלאפ. יש לי אי נוחות, לחץ וחוסר נעימות נוראי שמציק לי בלי הפסקה באיזור הניתוח. הרופא המנתח אמר לי לחכות שלושה חודשים, ועכשיו שעברו, לא עונה לטלפון. הלכתי לכירורג אחר, וזה אמר לי שאפשרי מאוד שזה תגובה של הגוף שלי לרשת ולסיכות המצמידות אותה למקום, שאין דרך לדעת אם זה יעבור לי, וזה מה יש. אולטרה סאונד לא מראה כלום. לא נתקלתי באף אדם אחר שעבר כזה ניתוח וחווה את הבעיה, אם כי קראתי על סיבוכים אפשריים שנובעים מרשת. אני לא מרגיש כאב אבל תחושת אי הנוחות נוראית, מתסכלת ומייאשת.
מה דעתכם על הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינוחות
ד``ר רפאל אלון13/04/2018אכן הסבל שלך נגרם מלחץ של הרשת או הסיכות שמצמידות אותה על עצב תחושתי. אם חלפו 3 חדשים ואין הטבה כדאי לפנות לטיפול במרפאת כאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויאגרה לפני ניתוח הרניהאבי12/04/2018
עובר ניתוח הרניה בהרדמה מלאה. האם ניתן לרחת ויאגרה יום לפני הניתוח? תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויאגרה לפני ניתוח
ד``ר רפאל אלון12/04/2018ניתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורי חוזר לאחר שלושה חודשיםאלעד12/04/2018
שלום רב.
בתאריך 2.1.18 בצעתי נתוח בקע טבורי.
עברו מאז למעלה משלושה חודשים שהם זמן ההחלמה הרגיל לפני חזרה לשגרת אימונים.
ע"פ המנתח הכרורגי זה היה בסדר שאחזור לפעילות מתונה של חדר כושר לאחר שלושה חודשים וכך עשיתי.
לצערי כנראה שהבקע חזר, כמי שחי עם זה קרוב לשנתיים אני יודע איך זה מרגיש...
קצת מעצבן "החפריות" של המנתח שאמר שאפשר לחזור בהדרגה וכך עשיתי.
לא אימונים אינטנסיבים מדי, ללא משקלים גבוהים.
השאלה מה עכשיו? מנתחים שוב? כי אני לא מסוגל לחיות עם הדבר המציק הזה.
אשמח לתגובה והמשך שבוע מצויין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי חוזר לאחר שלושה חודשים
ד``ר רפאל אלון12/04/2018אם הבקע חזר והוא מפריע לך בחיי היום-יום אין מנוס מניתוח חוזר. בד"כ, כאשר בקע חוזר לאחר תקופה מאד קצרה מדובר בבעיה טכנית בניתוח וזה אינו קשור בפעילות שביצעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע טבורי חוזר לאחר שלושה חודשים
אלעד12/04/2018שלושה חודשים נחשב לזמן קצר?
כעקרון לאחר מספר ימים זה מפסיק לכאוב, אבל מציק לחיות איתו.
אין בעיה לעשות ניתוח חוזר? מבחינת הצלקת ובגלל שהמקום כבר נותח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע טבורי חוזר לאחר שלושה חודשים
ד``ר רפאל אלון12/04/20183 חד נחשב לזמן קצר. אין בעיה לנתח שוב, כמובן אם באמת יש צורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע טבורי חוזר אחרי שלושה חדשים
אלעד14/04/2018רפאל שלום
הייתי אצל כירורג בעקבות מה שציינתי למעלה.
לאחר מה שציינתי למעלה הוא טוען שהבקע כלל לא חוזר.
הסברתי לו שאני מרגיש גולה ובגללי את ההרגשה כשהיית לי כשכן היה לי בקע.
הוא אומר שכנראה הרשת קצת זזה, וזה דבר שקורה ובגלל זה המצב של ההיא נוחות וכל מה שאני מרגיש.
שאחתי כמה זמן זה יימשך והוא אמר שהוא לא יודע להגיד בכלל ושזה אינדיבידואלי.
האם המצב שהוא מסביר הגיוני? הוא צודק? נתקלת בעבר באנשים שחוו את זה? זה משהו שכיח שקורה לאנשים שעושים ניתוח בקע?
תודה ואשמח לתגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע טבורי
ד``ר רפאל אלון14/04/2018ההסבר שנתן לך הרופא המנתח מאד סביר. מציע להמתין מספר חודשים. יש סיכוי שהמצב ישתפר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע סרעפתי - תרופות לא עוזרות יותרטובה10/04/2018
לפני חמש שנים אבחנו בקע סרעפתי, עד עכשיו נטלתי אומרדקס אבל לאחרונה יש תחושת אי נוחות באוזר הבקע. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע סרעפתי - תרופות לא עוזרות יותר
ד``ר רפאל אלון10/04/2018יש תרופות חדשות היעילות יותר, כמו נקסיום. פנה לייעוץ אצל כירורג או גסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי יכול לחזור?אביחי08/04/2018
לפני 10 שנים עברתי ניתוח בעקבות בקע מפשעתי דו צדדי. כיום אני מרגיש תסמינים דומים למה שהגשתי אז, ייתכן שהבקע חזר? האם יש צורך בניתוח נוסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי יכול לחזור?
ד``ר רפאל אלון08/04/2018בקע מפשעתי יכול לחזור. אחוז החזרה ירד משמעותית בעשורים האחרונים מאז שרשתות הוכנסו לשימוש שגרתי. פנה לבדיקת כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)