מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי הרגשה אחרי ניתוחילון27/05/2018
שלום, נותחתי לפני 4 שבועות, בשבת האחרונה ישבתי על הריצפה והבת שלי בת 4וחצי פשוט טיפסה לי על הגב לבערך 5 שנות, באותו רגע הרגשתי שכל אזור הרשת פשוט מתפוצץ, כאבים אדירים, הורדתי אותה והכאבים נעלמו בהדרגה, האם עליי לחשוש? תודה מאטש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי הרגשה אחרי ניתוח
ד``ר רפאל אלון29/05/2018אין שום סיבה לדאגה. לא יכול להגרם נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חולפים בבקע טבוריתום27/05/2018
אני כבר כמה שנים עם בקע טבורי, כבר כמה ימים יש לי כאבים באזור שהולכים וחולפים. האם זה אומר שהמצב החריף וצריך לנתח או שזה דבר שקורה ואפשר להמשיך כרגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חולפים בבקע טבורי
ד``ר רפאל אלון27/05/2018קשה לענות על השאלה בלי בדיקה גופנית. בכל מקרה של כאבים קשים צריך לפנות לבדיקת כירורג בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע שהחמיר בזמן הריוןדלית24/05/2018
יש לי בקע כבר כמה שנים, עכשיו בהריון והמצב ממש החמיר, אני מניחה שאי אפשר לנתח כל עוד אני בהריון אבל מה כן אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע שהחמיר בזמן הריון
ד``ר רפאל אלון24/05/2018לא ציינת באיזה בקע מדובר. במצב "חירום" מנתחים גם בהריון. ממליץ שתפני לבדיקת כירורג בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - החלמה לאחר ניתוח בקע כלואבר22/05/2018
שלום. אמי בת 84 אחרי ניתוח בקע כלוא מלפני שבועיים. המקום מאוד נפוח מאוד וקשה כמו אבן. האם זה משהו שכיח? הביקורת נקבעה לה לעוד חודש....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה לאחר ניתוח בקע כלוא
ד``ר רפאל אלון23/05/2018זה בהחלט יכול להיות מהלך רגיל. אם יש לה כאבים חזקים שאינם נסוגים בהדרגה עליה לפנות לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע שפיגליאן לעומת סוגים אחריםעמית22/05/2018
מה ההבדל בין בקע שפיגליאן לבין בקע רגיל? האם דרך הטיפול שונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע שפיגליאן לעומת סוגים אחרים
ד``ר רפאל אלון23/05/2018בקע שפיגליאני הינו בקע יחסית נדיר הנגרם בדופן הבטן התחתונה בנקודה אנטומית מסוימת שיכולה להוות נקודה חלשה בדופן. התיקון אינו שונה מתיקון של בקעים דומים בדופן הבטן (פרט למיקום, כמובן) וכולל שימוש ברשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת בניתוח בקע מפשעתינועה18/05/2018
שלום ,
אתמול עברתי ניתוח בקע מפשעתי . הכירורג החליט לעשות לי הדבקה בחתך החיצוני שעשה על העור בכדי שלא תשאר צלקת..
האם זה נכון שבהדבקה לא נשאר צלקת אך בתפרים או בסיכות נשארת צלקת??
תודה .
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בקע מפשעתי
ד``ר רפאל אלון18/05/2018תמיד כשחותכים בעור נשארת צלקת. אני מניח שהמנתח שלך בחר בשיטה שתמזער את הצלקת. החלמה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקעים קטנים משני הצדדיםאלי16/05/2018
שלום רב,
נותחתי בבקע דוצ מפשעתי פעמיים , פעם ראשונה ב 2015 לפרוסקופיה ופעם שניה במרץ 2017 עקב חזרה- פתוח ב 2 הצדדים, כחצי שנה לאחר הניתוח התחילו כאבים ודקירות ב 2 הצדדים, מבדיקות שעשיתי אצל 3 כירורגים כאשר השלישי כירורג בכיר בארץ.
הראשון אמר שיש בקע חוזר משמאל, השני אמר שאין כלום, המנתח הבכיר לאחר בדיקת אולטראסאונד אצל יבגני קוץ ושתי מפגשים שבדק אותי בקפדנות .
אמר שיש בקעים קטנים משתי הצדדים וכמו כן הוא ישחרר לי לחץ עיצבי מהמפשעה;
אני מבולבל ומפוחד מעוד ניתוח, מה המלצתך /חוות דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ffvvvcccvcccvvjjjb
ד``ר רפאל אלון17/05/2018יש צורך לאבחן במדויק את הבעיה לפני שמציעים טיפול. האם הכאב הוא בשל בקע חוזר? או האם הכאב הוא בשל לחץ על עצבים תחושתיים. לפני ניתוח שלישי רצוי למצות את אפשרויות הטיפול השמרני כמו בדיקה וטיפול אצל מומחה לכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטברות נוזלים אחרי ניתוח בקעתומא15/05/2018
מה המשמעות של הצטברות נוזלים אחרי ניתוח? זה עובר מעצמו? צריך לטפל בזה? זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצטברות נוזלים אחרי ניתוח בקע
ד``ר רפאל אלון16/05/2018זה קורה לפעמים, אין בכך שום סיכון והנוזל נספג מעצמו עם הזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע משעתי לאישה מבוגרתברק13/05/2018
אמא שלי מעל 80, בקע מפשעתי כבר כמה שנים ואמרו שאין צורך לנתח. עכשיו היא התחילה לסבול מכאבים באזור, האם בגלל הגיל יש מניעה מניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי לאישה מבוגרת
ד``ר רפאל אלון13/05/2018גיל אינו מהווה הוראת נגד לניתוח. כמובן שצריך להכיר את מצב הבריאות של המטופל, מחלות נילוות, גורמי סיכון ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי ובליטה שנעלמת בשכיבהגור11/05/2018
שלום ותודה מראש
הייתי אצל כירורג ובבדיקת אולטרה סאונד עם הבדיקה שלו נקבע שיש לי בקע קטן של חצי סמטימטר.
הסיבה שהלכתי לבדוק הם כאבים באזור המפשעה ובליטה באזור המפשעה השמאלית העליונה. הכירוג שלי אמר שזה לא מחייב ניתוח ואני אוכל לחיות עם זה.
השאלות שלי הן:
הבליטה בצד שמאל נעלמת רק בשכיבה , גודלת בזמן אימון ובמנוחה יורדת בגדול אבל בולטת.לאחר אימון האזור כואב למשך כמה שעות האם זה אומר שזה כלוא? חשוב לציין שאם אני שוחף את הבליטה פנימה היא לא באמת נעלמת
האם יתכן שהכאבים במפשעה בכלל לא נובעים מהבליטה הזו ואולי זו דלקת באזור?
האם חגורה תפתור לי את עניין הכאב?
האם מצב של פתח של חצי סמנטימר , הבליטה הזו וכאבים באזור למשך כמה שעות לאחר אימון זה מצב חירום ומחייב ניתוח מיידי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי ובליטה
ד``ר רפאל אלון11/05/2018לא ניתן לענות על שאלותיך בלי בדיקה גופנית. בוודאי שאין מדובר במצב חירום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע מפשעתי ובליטה
חוזר13/05/2018מה היא ההגדרה למצב חירום?
הבליטה שלי לא באמת נעלמת ולרוב יש כאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע מפשעתי ובליטה
ד``ר רפאל אלון13/05/2018מצב חירום זה כשיש כאבים עזים וסימנים נוספים כמו כאבי בטן, הקאות ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע מפשעתי ובליטה
חוזר13/05/2018כאבים עזים כסימן יחיד הם בוודאות לא מסמנים על מצב חירום.
אין לי חום/הקאות/כאבי בטן. לא יודע אם יש קשר אך בזמן האחרון יש לי כל הזמן עצירות ללא קשר לתפריט.
תודה על הסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורי והיפרדות אחרי קיסריליאת09/05/2018
היי, שנה אחרי ניתוח קיסרי, חשדתי בבקע והיפרדות לכן פניתי לכירורג שקבע שאכן יש היפרדות קטנה ובקע טבורי. הוא המליץ לנתח לפני הריון נוסף כדי למנוע סיכון של בקע כלוא וניתוח חירום במהלך הריון. הוא אמר שזה לשיקולי אם לקחת את הסיכון. בפגישה זה די הלחץ אותי וכמעט קבעתי תור לניתוח, אך מבירורים אחכ אני מבינה שיש הרבה שממליצים להמתין עד סוף ההריונות, ושאם זה לא מפריע אז אין צורך לנתח.
הבקע לא מפריע לי ביומיום. אין לי כאבים, רק כשלוחצים על הטבור טיפה כואב/לא נעים. אני בת 39 ומתכננת הריון בהקדם האפשרי. שאלתי היא, כמה באמת הסיכון שיווצר בקע כלוא בהריון הבא והאם כדאי לנתח כעת או לחכות עד אחרי הלידה הבאה? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי והיפרדות
ד``ר רפאל אלון09/05/2018אין שום דחיפות לתיקון בקע שהוא אסימפטומטי. הסיכון שואף לאפס. המשיכי בחייך כרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע והיפרדות בטנית לאחר לידהמירי09/05/2018
שלום
3 חודשים לאחר לידה, יש לי היפרדות בטנית, 2 אצבעות, וגם בקע קטן כסמ" מעל לטבור (אבחנה של אולטרסאונד)
לא כואב, רק בליטה קטנה מעל לטבור ובטן עליונה קצת נפוחה עדיין.
עד שאגיע לכירורג, האם מותר לבצע אימוני כושר? יכול להחמיר? יכול להסתדר ללא ניתוח?
אשמח להסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע והיפרדות בטנית לאחר לידה
ד``ר רפאל אלון09/05/2018מותר לחיות רגיל כולל אימוני כושר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה של בקע אחרי שנהאורי08/05/2018
בקע חזר שנה אחרי ניתוח, איך זה קרה? האם הניתוח לא היה טוב? צריך ניתוח נוסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה של בקע אחרי שנה
ד``ר רפאל אלון08/05/2018קשה לדעת מה הסיבה המג=דויקת. ייתכן והיתה בעיה טכנית בניתוח ותיתכנה אפשרויות אחרות. האם היה שימוש ברשת? באיזו שיטה היה הניתוח ועוד... אם הבקע החוזר מפריע לאיכות החיים והתפקוד היומיומי יש צורך בניתוח נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע + בלוטות לימפה במפשעה לא מוגדלותעדי06/05/2018
היי אודה להתייעצות.
לפני פחות משנה ביצעתי אולטראסאונד במפשעות בעקבות כאבים על מנת לשול בקע, בתוצאה נרשם פתח בגודל 0.28 ובאבחנה לא נראה בקע. המשכתי כך לסבול מכאבים לסירוגין, צליעה וקשיים בהליכה. לאחר חזרתי לכירורג הסביר כי יש לי בקע ואת האופציה הניתוחית.
פניתי לכירורגיה באיכילוב שם בפגישה נאמר שאין לי בקע במפשעה, בבדיקה בשכיבה רופא נוסף שמישש אמר שיש ויש לבדוק איזה בקע, הרופאה שקיבלה אותי אמרה שיש לי בקע טבורי (שזה הסתדר לי עם הפופיק שיצא והתעלמתי שנים).
עשיתי סי.טי ובתוצאות לא אובחן בקע במפשעה אלא קישוריות לימפה מפשעתיות.
בקע טבורי עם שומן, בקע סרעפתי קטן.
הכאב במפשעה לעיתים נוראי ובלתי נסבל
כשאין ברירה לורחת משכך כאבים
אבל... כבחורה בת 30 איכות החיים שלי ירודה וזה נורא מתסכל.
בת 30 אחרי הריון לפני 8 שנים, משקל 70 לאחר השמנה דרסטית (84) וירידה במשקל.
אשמח להכוונה ועזרה (:
*אקבע תור חוזר לכירורגיה אבל עד אז אודה לניסיונך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע + בלוטות לימפה במפשעה לא מוגדלות
ד``ר רפאל אלון06/05/2018לא ניתן לענות על שאלתך בלי בדיקה גופנית. אין כל קשר בין הבקע בטבור לכאבים במפשעה. בקע אינו גורם לכאב נוראי ובלתי נסבל כפי שאת כותבת. תלונה כזו מתאימה יותר לבעיה עצבית כמו לחץ על עצב תחושתי ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים שנגרמים מבקטע טבוריעינב03/05/2018
יש לי בקע טבורי כבר כמה שנים, עד היום אמרו לי שאין צורך לנתח. בימים האחרונים כואב לי כשאני נוגעת באזור. האם זה אומר שהמצב החמיר ושעכשיו כבר צריך לנתח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים שנגרמים מבקטע טבורי
ד``ר רפאל אלון03/05/2018אם הבקע הופך להיות סימפטומטי כלומר -גורם לסבל או כאב במידה המפריעה לאיכות החיים כדאי לשקול בחיוב תיקון ניתוחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)