מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם ייתכן בקע לתינוק?עוז03/04/2018
האם ייתכן בקע לתינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ייתכן בקע לתינוק?
ד``ר רפאל אלון03/04/2018בהחלט. יש לא מעט תינוקות שנולדים עם בקע, בטבור או במפשעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחייה של ניתוח לאחרי הריוןדלית29/03/2018
יש לי בקע טבורי קטן, אני רוצה להיכנס להריון (עוד לא התחלנו), האם כדאי לעשות את הניתוח לפני או שההריון לא בהכרח יחמיר את המצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחייה של ניתוח לאחרי הריון
ד``ר רפאל אלון03/04/2018הריון בד"כ אינו מחמיר את מצב הבקע. בחרי במועד המתאים לך לתיקונו (אם בכלל).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע גולש מכיל שומן עם פתח כ- 3 מ"משני27/03/2018
שלום...
עשיתי לפני שלושה חודשים לאחר ניתוח קיסרי עשיתי בדיקת אולטראסנד עקב כאבים באיזור הטבור והתוצאה הייתה שיש בקע בגודל 0.3
עכשיו אתמול עשיתי שוב בדיקה לראות מה מצב של הבקע...וזאת התשובה שקיבלתי כרגע במייל...
הודגם בקע גולש מכיל שומן עם פתח כ- 3 מ"מ מה זה אומר?!
האם זה ממש גדל לי ב3 חודשים האלה מהבדיקה לבדיקה?
והאם אפשר לעשות ספורט או הליכות?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע גולש מכיל שומן עם פתח כ- 3 מ"מ
ד``ר רפאל אלון28/03/2018אני בכלל בספק אם יש לך בקע... בקע עם פתח של 3 מ"מ אינו דורש שום טיפול ואינך מוגבלת בפעילות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורי, בחילות וכאביםמור27/03/2018
יש לי בקע טבורי קטן, אמרו לי שאין צורך לנתח בינתיים ואני ככה כבר כמה חודשים. בזמן האחרון יש לי בחילות חוזרות וכאבי בטן, האם יש קשר בין הדברים? זה אומר שהבקע החמיר או משהו ועכשיו כן צריך לטפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי, בחילות וכאבים
ד``ר רפאל אלון27/03/2018רוב הסיכויים שתלונותיך אינן קשורות לבקע. מציע לפנות לייעוץ אצל כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורי בהריון יכול לעבור מעצמו?ליטל25/03/2018
יש לי בקע טבורי, אני בהריון שבוע 26.הבנתי שבהריון לא עושים ניתוחים, ייתכן שזה יעבור מעצמו אחרי הלידה או שאין דבר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי בהריון יכול לעבור מעצמו?
ד``ר רפאל אלון25/03/2018בקע אינו מחלים מעצמו. אם הוא מפריע לך, אחרי הלידה פני לרופא כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולים חזקים אחרי ניתוחשרגא22/03/2018
עשיתי ניתוח משפעתי לפני כמה שבועות, נדבקתי בווירוס שיעול או משהו כזה ואני סובל משיעולים חזקים מאוד, האם זה יכול לגרום לנזק לניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעולים חזקים אחרי ניתוח
ד``ר רפאל אלון22/03/2018רוב הסיכויים שלא ייגרם נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע יכול לחזור בשנית?אביעד20/03/2018
אחרי ניתוח בקע מפשעתי, האם זה יכול לחזור שוב? יש דברים מסוימים שגורמים לו לחזור או שיכולים למנוע ממנו לחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע יכול לחזור בשנית?
ד``ר רפאל אלון20/03/2018מאז שהשימוש ברשתות נכנס לשגרה אחוזי החזרה של הבקע ירדו בצורה משמעותית מאד. רצוי להימנע ממאמצים גופנים חריגים בתקופה הראשונה לאחר ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקע קטן סרעפתי גולשסימה15/03/2018
סובלת מאוד מבקע קטן סרעפתי גולש, תרופות גורמות לי להרגיש רע. יש אפשרות כירורגית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בקע קטן סרעפתי גולש
ד``ר רפאל אלון15/03/2018הטיפול בבקע שתואר בשאלה הוא קודם כל תרופתי (תרופות להפחתת ההפרשה החומצית בקיבה) והתנהגותי ( לחלק את האוכל למספר ארוחות קטנות ביום, לא לשכב אחרי האוכל, לישון כשפלג הגוף העליון מוגבה, להמנע מלהתכופף אחרי אוכל). טיפול כירורגי שמור למקרים בהם הטפולים הנ"ל נכשלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת בלט ליד הפופיקירדן13/03/2018
כשאני ממששת את הבטן אז ממש סמוך לפופיק מצד שמאל אני מרגישה סוג של גולה או בלט, זה לא נפוח ולא נראה מבעד העור, רק במישוש. לא כואב בכלל. יכול להיות שזה בקע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת בלט ליד הפופיק
ד``ר רפאל אלון13/03/2018יש צורך בבדיקה גופנית אצל כירורג כדי לאבחן את הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בדופן הבטן התחתונהמשה10/03/2018
לפני כמה ימים שמתי לב שיש לי נפיחות בשני צידי הבטן התחתונה. נראה כמו נפיחות שלא יורדת האם זה סיפטום לבקע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בדופן הבטן התחתונה
ד``ר רפאל אלון10/03/2018זה יכול להיות בקע. יש צורך בבדיקת כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לבקע מפשעתי אחרי תאונהרן08/03/2018
ב 23 בינואר נסעתי רברס ופגעתי קלות ברכב שמאחורי. הפגיעה היתה ממש קלה ולא נגרם נזק לרכבים וגם לא הרגשתי שום מכה חזקה.
למחרת ב 24 לינואר באמצע היום בעבודה קמתי מהכיסא והרגשתי ש"משהו זז" בגב התחתון והתחיל לי כאב קל בגב התחתון שהלך והתגבר לאט לאט ובערב ממש כאב לי ברמה שהיה לי קשה מאד לשבת ולעמוד. למחרת בבוקר (יום חמישי) הכאבים פחתו מאד וכמעט נעלמו אך ביום שישי בערב 26 לינואר הכאבים חזרו ונוספו גם הקרנות חזקות לרגל ימין (בעיקר בצד הימני חיצוני של רגל ימין עד לגובה הברך). למעשה כאב לי בגב התחתון + בגב התחתון לכיוון ירך ימין + הקרנות לרגל ימין בזמן עמידה והליכה. כאב ההקרנה לרגל הגיע כמעט עד הברך והתחיל תוך כחצי דקה מרגע שניסיתי לעמוד ואו ללכת.
ביום ראשון 28 לינואר רופאת משפחה נתנה לי 3 זריקות וולטרן שאותם קיבלתי ב 28.1, ב 30.1 וב 2 לפברואר.
ביום שני 29/1 שמתי לב פתאום שבמפשאה הימנית יש לי נפיחות. הנפיחות הזו בוודאות לא היתה לפני שהתחילו כאבי הגב.
ב 30/1 בדק אותי בקופת חולים כירורג שקבע שיש לי בקע מפשעתי קל בצד ימין (היכן שנפוח) שאיננו דורש שום טיפול כירורגי מכיוון שהוא קטן. בנוסף ביצעתי אולטראסאונד אך הרופא קבע שבאולטראסאונד לא רואים שום בקע אך קבע שבלוטת הלימפה במיפשעה הימנית קצת מוגדלת אך בעלת מירקם תקין.
רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקות דם ושתן שונות (ביוכימיה, אימונו-סרו, הורמון-אנדו, המטולוגיה,
מיקרוביולוגיה). כל הבדיקות היו תקינות למעט שמצאו חידק בשתן מסוג UREA.PARVUM-PCR.
לדברי רופאת המשפחה בגלל שלא היו לי תסמיני צריבה בשתן אין צורך לקחת אנטיביוטיקה כנגד החידק.
להמשך בירור הנפיחות במפשעה רופאת המשפחה שלחה אותי לאולטראסאונד נוסף של בטן עליונה ותחתונה + אשכים. באולטראסאונד זה טען הרופא שכן יש לי בקע מפשעתי + פיתול של המעי.
יש לציין שהמפשעה הימנית קצת נפוחה אך אין לי כאבים במפשעה. לפעמים יש מין תחושת אי נוחות מהנפיחות. היום כחודש וחצי לאחר תחילת האירוע אין לי כאבי גב בכלל וגם אין לי הקרנות לרגל בכלל.
יש לציין שעד לפני כשבועיים היתה לי רדימות חלקית ברגל ימין באזור שנמצא מתחת למפשעה הימנית עד אמצע הדרך מהמפשעה לברך בחלק הקדמי של הרגל (לא בצד ימין שלה). ביצעתי EMG של הרגליים. התוצאה היתה "חשד לנזק שורשי כרוני קל L4 – L5 דו-צדדי ללא דנרבציה פעילה".
לאחר האולטראסאונדים החלטתי ללכת באופן פרטי לשני כירורגים מומחים. שניהם עתירי נסיון ומבצעים כבר מעל 20 שנה ניתוחי בקע הן בשיטה הפתוחה והן בשיטה הלפרוסקופית.
הכירורג הראשון טען שכנראה יש לי בקע קטן אך מכיוון שאין לי שום כאב אין צורך בניתוח כרגע אלא רק להיות במעקב. הוא גם טען שהסיכוי שבמקרה שלי הבקע יהפוך לכלוא הוא אפסי.
הכירורג השני בדק אותי וטען נחרצות שאין לי בכלל בקע אלא שרירי המפשעה כנראה קצת רפויים והוא קישר את זה לרדימות שהיתה לי ברגל.
אני לא יודע איך להתקדם מכאן. אני מותרד מהנפיחות במפשעה. זה שהנפיחות החלה מספר ימים לאחר שהחלו כאבי הגב מלמד אותי שאולי יש קשר בין הנפיחות לרדימות ואולי הכירורג השני אכן צודק בכך שאין לי בקע אלא היחלשות של השרירים באזור המפשעה בגלל הרדימות.
האם אכן השריר במפשעה רדום ולכן האזור נפוח?
האם הרדימות עלולה להחמיר?
האם זהו מצב מסוכן?
תוך כמה זמן אם בכלל תפוג הרדימות בשריר אם אכן הוא רדום?
האם ישנה פיזיוטרפיה כלשהי שכדאי שאבצע?
אולי בכלל האזור נפוח מסיבה אחרת? גידול? שתף דם פנימי?
התיעצתי עם רופאת המשפחה והיא התיעצה עם רופא פנימאי. הרופא הפנימאי המליץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לבקע מפשעתי
ד``ר רפאל אלון09/03/2018סיפור הבעיה שלך הוא ארוך ומורכב. הכאבים מקורם בבעיית עמוד שדרה. באשר ל"נפיחות" במפשעה-לא ניתן לענות על שאלתך בלי בדיקה גופנית. לא נתקלתי במקרה של נפיחות במפשעה כתוצאה מ"הרדמות" שרירית.. אם אתה בעל מבנה גוף רגיל/רזה בדיקה גופנית אצל כירורג קובעת אם יש לך בקע או לא. בדיקת US אינה מדויקת ושמורה רק למקרים של קושי בבדיקה בשל השמנת יתר. אין צורך בפיזיותרפיה. שקול לפנות לעוד בדיקת מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים וכאבים חודש אחרי ניתוחאליאב08/03/2018
חודש אחרי ניתוח בקע דו"צ ועוד יש דימומים וכאבים בבטן. האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים וכאבים חודש אחרי ניתוח
ד``ר רפאל אלון08/03/2018לא ניתן לענות על שאלתך בלי בדיקה גופנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בבקע מפשעתי ובלטאילן05/03/2018
שלום
התחלתי להרגיש כאבים במשפעה לאחר אימון אירובי ממושך. אני בדרך כלל מבצע אימונים אנארובים ואחכ אימון אירובי קצר.
לאחר מכאן שמתי לב לנפיחות קלה באזור המשפעה בצד שמאל (נעלמת בשכיבה) וכאבים באזור בעת עמידה, לחיצה על אזור קרוב בשכיבה.
אני משוכנע שמדובר בבקע מפשעתי וזה בסדר.
השאלות שלי הן
1. אם אני אפסיק עבודה מול משקל והתאמן בtrx האם עדיין תהיה החמרה או שזה יקל יחסית?
2. כמה דחוף הניתוח עם הכאבים קלים?
3. האם אני יכול ליצור נזק שאני נוגע בבליטה.
4האם נפיחות באזור המשפעה כתוצאה מאימון יכולה לא להיות הרניה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי ובלט
ד``ר רפאל אלון06/03/2018אני מציע שתיבדק ע"י כירורג כדי לאבחן אם יש לך בקע או לא. גם אם יש בקע הניתוח אינו דחוף כלל (אם בכלל..)
איני בקיא בשיטות האימון שהזכרת. אם יש בקע הגורם לסימפטומים מומלץ בשלב ראשון להימנע ממאמצים המעלים את הלחץ התוך בטני. נגיעה בבליטה אינה יכולה לגרום לנזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע מפשעתי ובלט
אילן06/03/2018רופא משפחה הפנה אותי לאולטרה סאונד מפשעות על מנת לדעת טוב יותר. האם זו השיטה יעילה ביותר בשביל להבין את המקרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע מפשעתי ובלט
ד``ר רפאל אלון07/03/2018בדיקת US הינה בדיקה לא טובה ושמורה רק למקרים מיוחדים כמו השמנת יתר שבה הבדיקה הגופנית קשה בשל עודפי השומן. אם אתה איש רזה/רגיל, יש צורך בבדיקת כירורג ולא בבדיקת US שהיא כאמור לא מדויקת ומטעה לעיתים קרובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליך ניתוחי לבקע טבוריאיקה04/03/2018
איזה הליך ניתוחי הוא הטוב ביותר לבקע טבורי? האם אחד מההליכים יכול להשפיע על הרחם בהריונות עתידיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליך ניתוחי לבקע טבורי
ד``ר רפאל אלון04/03/2018הניתוח לתיקון בקע טבורי אינו יכול להשפיע על הרחם או הריון בעתיד. לדעתי הטיפול הטוב יותר לבקע טבורי הוא ניתוח פתוח לתיקון הבקע, לרוב עם רשת (אלא אם מדובר בבקע זעיר שאינו מאפשר הכנסת רשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם וכאבים אחרי ניתוח הרניהלאה02/03/2018
שלום! בעלי (72) נותח לפני 8 ימים - בקע מפשעתי, בנתוח חתך, הוכנסה רשת. אחרי כ 3 ימים עלה חומו, כאבים ונפיחות עם שטף דם באשך. החל בנטילת אנטיביוטיקה. אתמול ראה אותו הרופא המנתח ואמר שיקח זמן עד ששטף הדם יספג אך המהלך תקין. נכון להיום- 3 ימים אחרי התחלת האוגמנטין החום ירד אך הכאבים ואי הנוחות באשך הולכים ומחריפים ובקושי מתנייע. האם יתכן שיש מצב חירומי או שאכן הזמן יעשה את שלו? תודה על כל התייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטף דם וכאבים
ד``ר רפאל אלון02/03/2018קשה חענות על השאלה בלי בדיקה גופנית. קורה שיש שטף דם באזור הניתוח. אם אין לו שיפור רצוי לפנות שוב לרופא המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)