מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בליטות בשתי הצדדים בבטן התחתונהקובי03/11/2011
יש לי שתי בליטות בבטן התחתונה אבל ללא כאבים...האים אפשר לעזוב את זה כך או שצריך לטפל..תודה קובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטות בשתי הצדדים בבטן התחתונה - תגובה
ד``ר רפאל אלון06/11/2011קובי שלום
אנא פנה לבדיקת כירורג כדי להגיע לאבחנה, ובהתאם לאבחנה תקבל המלצה להמשך טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן תחתונה צד שמאלדני02/11/2011
שלום,
לפני כשנה הרגשתי כאבים קלים ותחושת אי נוחות בבטן תחתונה מצד שמאל, הדבר היה מלווה בעצירות..הלכתי לרופא ועשיתי בדיקות אולטראסאונד לבטן תחתונה ועליונה, כולל דרכי שתן כליות וכו' והכל היה תקין. לימים הכאבים נעלמו..
אבל הכאבים חזרו לפני כמה חודשים ואני עכשיו מתחיל לעבור בדיקות מחדש.
הכאבים לא חזקים אבל מציקות לי מאוד.
ממה זה יכול לנבוע ? האם יש סיבה לדאגה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן תחתונה צד שמאל - תגובה
ד``ר רפאל אלון06/11/2011דני שלום
המידע שנמסר כאן אינו מספיק. פנה לבדיקת רופא כירורג
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע במפשעה - החזרה למקוםמאור30/10/2011
שלום
קראתי במאמר באינטרנט שהטיפול בבקע מפשעתי ניתן ע"י "החזרה למקום" - (
reduciple harenia) כל עוד הבקע מתחבא מאחורי הדופן ובא והולך. אם הוא כלוא-מחייב ניתוח.
בכל יתר החיפושים מצאתי רק פתרונות של ניתוח.
אשמח לקבל הסבר בנושא- האם בכל זאת ישנו פתרון לא ניתוחי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע במפשעה - החזרה למקום - תגובה
ד''ר דוד נויפלד30/10/2011התופעה שאתה מתאר היא לטיפול מיידי זמני כאשר השבר "נתפס".
אם אי אפשר לבצע הפעולה ומשהו כלוא שם - ניתוח מיידי.
פתרון השבר הוא רק בניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מאור30/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקעסער23/10/2011
שלום. שמעתי שניתן לתקן שבר במפשעה באמצעות הפעלת לחץ על המפשעות. האם ניתן גם שבר טבורי באופן אחר מלבד ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון23/10/2011אפרת
לא מוכרת שיטה כזו באף אחד מסוגי הבקעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקע לאחר ניתוחים קודמים בבטןיצחק רוזנר21/10/2011
עברתי לפני כ-20 שנה ניתוח בקע מפשעתי צד שמאל. כמוכן עברתי לפני כ-10 שנים ניתוח פרוסטטה. שניהם בשיטת הניתוח הקלאסית – פתיחת הבטן.
עכשיו אני זקוק לניתוח בקע מפשעתי צד ימין ואני שוקל באיזה שיטה לבצע את הניתוח.
שיטת הניתוח הפתוח עם הרדמה ספינאלית, (חתך קטן ורשת) או ניתוח לפרוסקופי עם הרדמה כללית.
אודה לך לקבל את תשובתך.
בברכה
יצחק רוזנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בקע לאחר ניתוחים קודמים בבטן - תגובה
ד``ר רפאל אלון21/10/2011יצחק שלום,
אין הבדל עקרוני בין השיטות. התייעץ עם הכירורג שלך מה כדאי לך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר טבוריסער19/10/2011
שלום, יש לי שבר טבורי
באיזה אופן נעשית הרדמה מקומית בניתוח שבר? האם מקובל לעשות הרדמה מקומית ולא איזורית? אני חוששת מהרדמה ספינאלית שהביאה לירידת לחץ דם משמעותית בקיסרי ומאוד חוששת מההרדמה כללית
2. האם יש סיכוי גדול שהשבר יחזור לאחר הריון נוסף?
אם אחליט להמתין עם הניתוח האם זה מסוכן להרות עם שבר בטבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר טבורי - תגובה
ד``ר רפאל אלון20/10/2011ליאת שלום,
ניתוח לתיקון בקע טבורי הוא ניתוח פשוט, קצר ולא סיבוכים (בד"כ). ההרדמה המומלצת היא הרדמה כללית לזמן קצר. ניתן גם לבצע הרדמה מקומית אך זוהי גישה לא שגרתית שכרורכה בכאב וחוסר נעימות למנותח. אני מציע לך להתגבר על הפחד ולהינתח בהרדמה כללית. הסיכוי לחזרה של הבקע הוא נמוך, במיוחד אם יהיה שימוש ברשת בזמן התיקון.
חג שמח
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי לילדיובל19/10/2011
שלום רב,
לילד שלי בן שלוש וחצי אובחן בקע מפשעתי בבדיקת אולטראסאונד.
הילד מתלונן לפעמים על כאבים באזור איבר המין, ואני לא בטוח שזה קשור לכך.
מה עושים בדר"כ בסיטואציה הזו ?
האם מקובל לנתח ילד בגיל הזה או שצריך להמתין לגיל יותר מאוחר ?
איזה ניתוח עושים בדר"כ לילד, לפרוסקופיה או בשיטה הפתוחה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי לילד - תגובה
ד``ר רפאל אלון19/10/2011יובל שלום,
כאב באזור אבר המין אינו אופייני לבקע מפשעתי. גם בדיקת אולטרא-סאונד אינה בדיקה מתאימה לאבחון בקע. ניתן לנתח בכל גיל (אבל רק אם באמת יש צורך..). פנה לבדיקת כירורג/כירורג ילדים.
חג שמח
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח יכול לגרום לקילה?רון17/10/2011
אני עשיתי פעם ראשונה מתח ביום חמישי ובלילה היו לי כאבים חזקים מאד באיזור האשכים השלפוחית והפין
מאז ועד היום יש כאב חלש (ועשיתי עוד מתח מאז והכאב הגדול לא חזר, לא היה שינוי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח יכול לגרום לקילה? - תגובה
ד``ר רפאל אלון17/10/2011שאלתך לא ברורה. מתח לא יכול לגרום לבקע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט בפנים
רון18/10/2011יום חמישי עשיתי תרגיל מתח ממש התאמצתי
בלילה היו לי כאבים עזים בכל האיזור של האשכים,הפין המפשעה והשלפוחית וכרגע כואב לי רק במשפעה בצד ימין ובאשך הימני ואין לי שום בליטה.
בימים (במשך כל השבוע) שלפני הופעת הכאב לא אוננתי וחשבתי שזה בגלל זה אבל לאחר מכן כן אוננתי והכאב לא עבר עדיין, ככה שזה לא נראה לי בגלל זה והאופציה היחידה נראה לי בקע מפשעתי
בזמן השתעלות או מאמץ אין התנפחות באיזור גם כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמקרה של בקע כמה זמן צריך לנוח אחרי
רון18/10/2011הניתוח? אני מתגייס עוד חודש לקרבי מקווה שאני לא יצטרך לדחות את הגיוס
יש גם כאבים מתחת לבטן בצד ימין שכחתי להוסיף.
יכול להיות שנתפס שריר? גם אם כואב באשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמקרה של בקע כמה זמן צריך לנוח אחרי - תגובה
ד``ר רפאל אלון18/10/2011ראה תשובתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט בפנים - תגובה
ד``ר רפאל אלון18/10/2011התיאור שלך מתאים יותר למתיחת שריר. פנה לבדיקת כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - המשך בפנים שאלה קצרה
רון18/10/2011הכאב של המתחילה יכול "להקרין" כאב גם לאשכים? או לגרום לכאב באשכים בדרך כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הרניהאתי17/10/2011
שכחתי לציין שהייתי בביקורת והרופא אמר שהכל תקין..
גודל הרשת הינו 17 ס"מ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הרניה - תגובה
ד``ר רפאל אלון17/10/2011ראי תשובתי הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הרניהאתי17/10/2011
שלום רב
לפני חודש עברתי ניתוח הרניה מאוד גדול בצד ימין..גדול במובן כמו ראש של תינוק
להגדרת המנתח..
שאלתי היא.
האם עדיין זה נורמאלי שיש לי כאבים חזקים?שאני נזקקת להמון כדורים נגד כאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הרניה - תגובה
ד``ר רפאל אלון17/10/2011לאתי שלום,
ייתכנו כאבים כפי שאת מתארת. טוב שהיית בבקורת אצל המנתח. אם הכאב יימשך פני לבקרת נוספת.
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחסער15/10/2011
שלום. האם ניתן לדחות ניתוח של בקע טבורי במספר שנים, אם אני לא מרגישה כלל כאבים? לדברי הכירורג הוא גדול ורצוי לנתח השאלה אם זה דחוף? מה הסכנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח - תגובה
ד''ר דוד נויפלד16/10/2011ם הוא לא מפריע לך, אפשר לדחות עד אשר יחלו כאבים. אם הוא כבר גדול יש להניח שימשיך לגדול. הסכנה שתכלא לולאת מעי בתוכו ואז יהיה צורך בניתוח דחוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב במפשעהלילי14/10/2011
יש לי כאב בירך למעלה באזור המפשעה. קשה ללכת. האם זה יכול להיותה שבר (הרניה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב במפשעה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד14/10/2011אם יש גם בליטה במקום אז כן. אם אין יותר מתקבל מתיחת שריר/גיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין הרניה לבין סעיפים במזהר אורי13/10/2011
לפני כשנה נמסר לי על שבר קל הרניה בצד שמאל. לא בוצע כל טיפול. היום אובחן אצלי חשש לסעיפים במעיים בצד שמאל. מבקש לשאול האם יש קשר בין שתי התופעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש קשר בין הרניה לבין סעיפים במ - תגובה
ד''ר דוד נויפלד14/10/2011אין קשר אלא אם כן יש נטיה לעצירות וצורך ללחוץ עם כל יציאה. זה יכול להחמיר את הנטיה לשבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחסער12/10/2011
האם ניתן לנתח בהרדמה מקומית?
האם הניתוח הלפרוסופי ניתן רק בהרדמה כללית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח - תגובה
ד''ר דוד נויפלד14/10/20111. כן
2. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח - תגובה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד14/10/2011הניתוח הלפרוסקופי מצריך הרפיה מלאה של שרירי הבטן והרדמה של דופן הבטן ולכן הצורך בהרדמה כללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמץ לאחר ניתוח בקע לפרסקופיאילן10/10/2011
שלום רב,
הנני כשבועיים וחצי לאחר ניתוח בקע לפרוסקופי. שתי שאלו בבקשה.
1. החורים ששימשו לכניסת המיכשור טרם נסגרו והם מציקים וכואבים. האם לאחר שבועיים וחצי זה סביר? הרופא אמר לי לשטוף עם מים וסבון. האם יש משחה שיכולה ל"זרז" את העניין?
2. הנני מבצע פעילות ספורטיבית רבה ולפעמים במאמצים של מצבי קיצון (משקולות).
לדברי הרופא ניתן אחרי חודש לחזור לפעילות ספורט רגילה כולל משקולות ואח"כ תוך שבועיים להגיע למאמץ מקס'. האם יש דרך שבה ניתן להרגיש שאני אכן מוכן לכך?יש לציין שאני מרגיש שהאשכים עדיין רגישים ופעמים יש כאב קל באיזור המפשעה/בטן תחתונה.
תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמץ לאחר ניתוח בקע לפרסקופי - תגובה
ד''ר דוד נויפלד10/10/20111. סביר.אין קיצורי דרך.
2. לא מבין השאלה. הרופא שלך הסביר לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)