מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלבטות במועד ניתוח בקע.סטודנט לרפואה16/03/2011
שלום, אני חייל ולצערי אובחנתי כבעל הרניה חד צדדית לא כלואה.
כרגע אני מתלבט במועד מעבר הניתוח.
לפי דברים ששמעתי בעבר, ניתוח בקע הינו מוריד אוטומטית לפרופיל 24 לחצי שנה.
היות ואני מתפקד בתפקיד חשוב של כוננות מאוד חשוב לי לא להשתחרר זמנית מהצבא.
כמובן שהיותי בצבא מונע ממני לקבל את האינפורמציה טרם הניתוח, האם אכן ניתוח שכזה מוריד פרופיל ל24 לחצי שנה?
שמועה נוספת ששמעתי הינה שהיות ונותרו לי 11 חודשים לקראת השחרור(פחות משנה לשחרור), פרופיל 24 שיינתן לי יומר לפרופיל 21. האם נכון הדבר? אני מאוד לא רוצה להשתחרר טרם הזמן וע"כ מתלבט האם מוטב לי לחכות 11 חודשים לשחרור, ורק אז לבצע את הניתוח.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות במועד ניתוח בקע. - תגובה
ד''ר דוד נויפלד16/03/2011תצטרך להתייעץ ברופא הצבאי היחידתי שיבדוק ספר הפרופילים.
כ"כ, הצבא לא אוהב שסדירים מסתובבים בקרבו עם הרניה לא מתוקנת.
תצטרך לברר מה ידרש ממך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות במועד ניתוח בקע. - תגובה
ד``ר רפאל אלון16/03/2011לחייל המודאג,
איני יודע כיצד הצבא משנה פרופיל בעקבות ניתוח לתיקון בקע ולכמה זמן. זהו מידע שתוכל לקבל בצבא.. השיקול הרפואי לתיקון בקע הוא מידת הסבל שהבקע גורם, סוג הפעילות שמבצע המטופל (מאמצים פיזיים או עבודה משרדית) והערכת מידת הסיכוי לכליאה של הבקע. אם הבקע מפריע באיכות החיים אני ממליץ לתקנו. אם הבקע אינו מפריע והכירורג מעריך שסיכויי הכליאה נמוכים-ניתן להמתין כשנה.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע+וריקוצלאין שם14/03/2011
שלום רב,
אני סובל מבקע מפשעתי, הבקע אינו מפריע לי כל כך בשלב זה ובדרך כלל אין כאבים, אלא רק לאחר מאמץ "גדול" , הבקע נמצא בצד ימין של המפשעה ונבדקתי אצל רופא כירורג כללי ואמר לי שכדאי לנתח כבר מעכשיו ולא להזניח את זה גם אם לא כואב בשלב זה, אני עדיין לא קיבלתי החלטה אם לנתח או לא- אבל יש בעיה אחרת והיא שאני גם סובל מוריקוצל ואני חייב לעשות את הניתוח, הורקיצל נמצא בצד שמאל בלבד לפי בדיקת האולטראסאונד, וכשהייתי אצל אורולוג אמרתי לו על זה אבל הוא לא הרגיש בנוח לבצע לי את הניתוח כאשר יש לי בקע מפשעתי (למרות שהבקע אינו נמצא באותו צד של הוריקוצל) אבל בכל זאת הוא לא רמא לי שאני חייב לתקן את הבקע לפני הוריקוצל. בכל מקרה בסופו של דבר אני רוצה ללכת לאורולוג אחר כי לא הייתה הסכמה עם הרופא על דברים אחרים, ואני קבעתי תור לרופא (אורולוג) אחר, עדיין לא קבעתי תור לניתוח ועדיין לא ביקרתי אצל האורלוג ( "הרופא החדש" ) - התור שלי הוא רק בשבוע הבא, והשאלה שלי האם זה כל כך מסוכן לבצע ניתוח וריקוצל בצד שמאל כאשר יש לי בקע מפשעתי בצד ימין? אני כמובן אספר לאורולוג על זה - אבל אני מתלבט עכשיו מה לעשות, האם לעשות את ניתוח הבקע לפני ניתוח הוריקוצל או לא, כי הבקע לא כואב
אשמח לקבל את עזרתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע+וריקוצל - תגובה
ד``ר רפאל אלון14/03/2011ליהונתן שלום,
יש לך שני ממצאים שיש צורך בניתוח כדי לתקנם. לא ציינת את גילך אך אני מעריך שאתה איש צעיר. על פי מכתבך הייתי ממליץ לך לעבור ניתוח אחד בו תטופלנה שתי הבעיות-הבקע (ע"י כירורג) והוריקוצלה (ע"י אורולוג) באותה הרדמה עצמה, על מנת לחסוך אשפוז וניתוח נוסף (במקרה של שני ניתוחים נפרדים). שני הממצאים אינם מהווים בעיה חמורה וניתנים לפתרון בניתוח פשוט. אם תחליט על טיפול נפרד, טפל קודם בבעייה שמפריעה לך יותר (הוריקוצלה במקרה שלך).
בהצלחה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בתבורגלית13/03/2011
אני בת 38 לאחר לידה אחת (ניתוח קיסרי) מזה כמה ימים אני חשה כאב קל מעל התבור. הכאב בעיקר מופיע בשיעול או כאשר אני קמה מישיבה או שכיבה. מה יכול לגרום לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בתבור - תגובה
ד``ר רפאל אלון13/03/2011גלית שלום,
לא ניתן להגיע לאבחנה על סמך התיאור שלך. כדי לדעת מה בעייתך יש צורך בבדיקת כירורג.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע וכדוריםגדי11/03/2011
שלום
האם נטילת כדורי ארקוקסיה מתאימה להפחתת כאבים הנובעים מבקע מפשעתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע וכדורים - תגובה
ד``ר רפאל אלון11/03/2011לגדי שלום
ארקוקרסיה הינה תרופה אנטי-דלקתית (לא אנטיביוטיקה..) אך יש לה גם השפעה טובה כנגד כאבים.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי בקע...יונתן11/03/2011
שלום לכולם. במשך השנתיים האחרונות סבלתי מכאבים במפשעה הימנית לאחר הרמת דברים כבדים. לאחר הרמה הייתי מרגיש כאב שנמשך מספר ימים בהם היו לי כאבים בהליכה ובשכיבה. בנוסף הכאבים החזקים ביותר היו כאשר הייתי יושב בשירותים. כאבים עזים לעיתים ברמה שלא יכולתי ללחוץ בזמן הישיבה בשירותים. הכאבים היו עוברים לי לאחר 3-5 ימים.
מכיוון שסברתי שקילה הוא מצב של כאבים מתמידים, וגם באיזור האשכים בלבד לא העלתי על דעתי שיכול להיות שיש לי קילה. בנוסף אני בחור מעט שמנמן ותמיד הייתי קצת שמן באיזור המפשעה ועל כן קשה לי להבדיל אם יש לי נפיחות או איזה בליטה באיזור.
כך במשך שנתיים כל פעם שהייתי מרים משהו כבד או עושה איזה שהוא מאמץ פיזי היו חוזרים הכאבים במפשעת ימין. לפני כחודשיים המצב חזר ונמשך כשבועיים ועל כן החלטתי ללכת לכירורג. הכירורג (בחר"פ יש לציין) בדק אותי ואמר שהוא חושב שזה מתיחה ולא בקע אך שלח אותי לביצוע אולטרסאונד. באולטרסאוד (גם בחר"פ) הטכנאי טען שהוא רואה בקע ודאי בצד ימין והוסיף שהוא רואה אחד קטן יותר בצד שמאל. חזרתי אל הרופא, הוא בדק אותי שוב ואמר שלדעתי אין שבר אבל אם אני רוצה הוא יתן לי הפנייה לניתוח.
בקיצור הלכתי לקבל חוות דעת שניה מכירורג בבית חולים אסף הרופא, שאיבחן בקע ודאי בצד ימין והתחלת בקע בצד שמאל (ללא אולטרסאונד יש לציין). אני אוסיף שבצד שמאל לא היו לי כאבים עד כה, אבל בזמן האחרון אני מרגיש מעיין אי נוחות, או מועקה באיזור צד שמאל אך מעולם לא הרגשתי את אותם כאבים מגבילים ומפריעים כמו בצד ימין.
העניין הוא כזה. דבר ראשון איני אחד שמעוניין לבצע הלכים רפואיים מיותרים וללא צורך ועל כן מעניין אותי לדעת מה דעתך על העניין, כיצד רופא אחד מזהה בוודאות קילה והשני בודק אותי פעמיים ואומר שאין אך מציע לי הפנייה לניתוח אם אני רוצה ? הסיבה שאני שואל היא שקראתי מאמרים שאומרים שעניין הקילה הוא תחום אפור כזה ולא וודאי ויש רופאים שמציעים אותו סתם. האם לרופא בבית חולים יש אינטרס להציע ניתוח כזה לחייל ??
בכלל מקרה אשמח לדעת את דעתך בנושא והאם ישנן אבחנות אחרות שיכולות להיות.
חשוב לי לציין שאכן הכאבים מוחשיים ואני לא אחד שרוצה חס וחלילה לברוח מניתוח. אם הדבר דורש ניתוח אז זה מה שאעשה.
בנוסף רציתי לדעת האם עליי ללכת על ניתוח כפול בשני הצדדים עם הפרוסקופ או על ניתוח חד צדדי, לא הצלחתי להבין מה יותר טוב ויותר פשוט ופחות נתון לסיכוי להסתבכות.
תודה מראש ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לגבי בקע... - תגובה
ד``ר רפאל אלון11/03/2011ליונתן שלום,
בד"כ אבחנה של בקע היא בבדיקה גופנית. בדיקת על-קול (אולטרא-סאונד, US) אינה מדויקת במקרים רבים ויש בה אבחון מוטעה של בקעים.
עליך להבדק אצל כירורג מנוסה ולדון עמו על האפשרויות הטיפוליות.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לבקע בתינוקאושרית10/03/2011
שלום רב,
בני בן החודשיים הובחן בעודו בביה"ח עם מים באשכים
לפני כ 3 ימים ירדה נפיחות מיצד ימין ובצד שמאל ממש נפוח
אתמול היינו בטיפת חלב והרופאה שלחה אותנו לכירורג ילדים כי היא רוצה שישלול בקע אנחנו מאד לחוצים זה בננו הבכור
איך זה קורה?
מה הטיפול?
סיכונים?
כדאי לעבור ניתוח?
האם זה כואב לו עכשיו?
מה לעשות כדי למזער את הכאב עד לטיפול/ ניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לבקע בתינוק - תגובה
ד``ר רפאל אלון10/03/2011לאושרית שלום,
בקע מפשעתי אצל תינוק הינו בקע מולד. זוהי תופעה שכיחה.אין סיבה להיות לחוצים. לרוב הבקע אינו כואב. אם יאובחן בקע רצוי לתקנו. מדובר בניתוח פשוט וקל והתינוקות מחלימים ממנו במהירות רבה.
בהצלחה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר ליפשיץ אוסקרדרור10/03/2011
מישהו מכיר/שמע? זקוק להמלצה עליו בדחיפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר ליפשיץ אוסקר - תגובה
ד''ר דוד נויפלד10/03/2011איננו ממליצים או מבקרים פה כירורגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין ניתוח הרניה +וריקוצלה לעצבדודי09/03/2011
היא האם יש סיכוי שלאחר ניתוח בקע +וריקוצלה נפגע העצב הסכיאטי דווקא (ולא עצבי המפשעה הנפוצים), או שנלחץ מהרשת,או מעצב אחר בהצטלבות שלהם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין ניתוח הרניה +וריקוצלה לעצב - תגובה
ד''ר דוד נויפלד09/03/2011עניתי
לא מתקבל על הדעת מבחינה אנטומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצב סכיאטי מניתוח בקע מפשעתידודי08/03/2011
שלום רב חצי שנה לאחר ניתוח בקע מפשעתי משמאל ותיקון וריקוצלה באותו איזור,
יש לי כאבים המקרינים לאחורי ירך שמאל עד כף הרגל ,לאחר בירורים שלא העלו דבר:
זריקת דפו מדרול לצלקת,EMG תקין,צילום אגן,ואולטרא סאונד שמצא אי סדירות במהלך הרשת אבל לא ברור ממה.
במרפאת כאב התרשמו שהמקור הוא סכיאטי ,
בזמן מאמץ ולאחר קיום יחסים בעיקר
אני מרגיש נפיחות וכאבים באיזור הצלקת הניתוחית בנקודה שבה עובר העצב
illinuiguinal ומעל עצם הפוביס ומשם זה מקרין לאחורי הרגל .
שאלתי היא האם יש סיכוי שלאחר ניתוח בקע +וריקוצלה נפגע העצב הסכיאטי דווקא, או שנלחץ מהרשת,או מעצב אחר בהצטלבות שלהם ?
תשובה זו חשובה לי מכיוון שמייחסים את הכאבים שלי לכאבי גב ומסיטים מן הנושא של הניתוח שעברתי , ואין לי כאבי גב . כואב לי איזור הניתוח +הערוץ הסכיאטי.
אני בטוח שהכאבים נובעים בגלל הניתוח כי שם בעיקר כואב לי ומשם זה מקרין לרגל .
השאלה השנייה היא האם EMG אמור לגלות בעיה בעצב הסכיאטי או שזה לא נבדק?
הכאבים מאוד חזקים ולא מאשרים לי MRI לאיזור הניתוח,עד שלא אעבור בירורים של עמוד שידרה .
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצב סכיאטי מניתוח בקע מפשעתי - תגובה
ד''ר דוד נויפלד09/03/2011בעיות של סכיאטיקה קשורות לגב ולא למפשעה (מבחינה אנטומית).
לפני שאתה רץ לבדיקות חשמליות כדאי שתבדק ע"י נוירולוג טוב שידע לרכז ולהעריך את הבדיקות שאתה מדבר עליהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקעכשד07/03/2011
לפני כ -5 חודשים נוצר לי שתי בלוטות בצורת אליפסה בשתי צדדי הרגליים הפניימים ומהצדדים החיצונייםשל איבר המין ואניי לא יודע מזה זה. אשמח לתשובה. חכיתי חשבתי שזה יעבור לי אבל לא... אז מה זה ?
נ.ב האם זה בריא לרוץ ולבצע פעילות גופנית בזמן שיש קילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון07/03/2011לכשד שלום,
לא ניתן להגיע לאבחנה על פי התיאור שלך. ייתכן ומדובר בבקע דוצדדי. גש להבדק אצל כירורג. כאשר יש בקע מפשעכתי חד או דוצדדי השתדל להמנע ממאמצים המעלים את הלחץ התוך בטני כמו כפיפות בטן או הרמת משקולות.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע משפעתי ושתןצחון06/03/2011
יש לי בקע משפעתי גדול כבר 3 שנים לא הפריע לי לא נותחתי בשנה האחרונה אני נותן שתן 10 פעמיים ביום ואף יותר הבקע הגדול בצד ימין האם לחץ השתן יכול להיות בגלל הבקע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע משפעתי ושתן - תגובה
ד``ר רפאל אלון06/03/2011לצחון שלום
ישנה אפשרות שהבקע גורם להשתנה לעיתים תכופות, אם חלק משלפוחית השתן נמצא בשק הבקע. אפשרות סבירה יותר היא בעיה במערכת השתן. לא ציינת את גילך כך שלא ניתן להתייחס לבעיה אפשרית של הערמונית. אני ממליץ שתבדק על ידי אורולוג ועל ידי כירורג.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת שניה סותרתבן05/03/2011
שלום
אני בן 32,אחרי 3 ניתוחי הרניה חד צדדיים(בגילאים 2,5,6,)כל הניתוחים התבצעו באותו המקום.בשנים האחרונות דקירות באיזור הצלקת,מופיעות כפעם בשבוע לערך(אין נפיחות או אודם במקום).הלכתי לביקורת ונאמר לי עי הכירורג שיש לי בקע חוזר,אני לא חייב לנתח אך מומלץ.הלכתי לחוות דעת שניה וכירורג שם אמר לי-אין לך בקע על פי הבדיקה שלי,אין שום צורך לניתוח,לבוא לביקורת כל חצי שנה/שנה...הדקירות במקום יתכן וקשורות לעובדה כי עברתי ניתוחים במקום.2 הכירורגים ברמת מומחיות דומה,שניהם סגני מחלקות בבתי חולים שונים.
מה לעשות?אחד אומר כך והשני אחרת...כעיקרון אין לי כאבים(הדקירות ממש מתרחשות פעם ב ולא ממש מפריעות) ושום הגבלה ביום יום ושום סימן יוצא דופן במקום..להקשיב לעצתו של הרופא השני או יש צורך בחוות דעת שלישית??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת שניה סותרת - תגובה
ד``ר רפאל אלון05/03/2011לבן שלום,
אם בל ההפרעה מסתכמת בתחושת דקירות אחת לזמן רב אני מציע להמתין. אם יש בקע אני מעריך שהוא יבוא לידי ביטוי בהמשך (ואולי לא..). אין כל דחיפות בניתוח.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לתיקון בקע דו"צאמיר אריאל05/03/2011
שלום רב, ביום חמישי הקרוב אני נכנס לניתוח לתיקון בקע דו"צ, בשבוע האחרון אני סובל משיעול על ליחה בעיקר בבוקר ובערב, במהלך היום אין לי שום שיעול.
במידה שהשיעול והליחה ימשיכו עד הניתוח האם יש מניעה כלשהיא לקיים את הניתוח בעקבות השיעול והליחה שיש לי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לתיקון בקע דו"צ - תגובה
ד``ר רפאל אלון05/03/2011לאמיר אריאל,
לפני הניתוח תיבדק על ידי רופא מרדים והוא יחליט אם מצבך הבריאותי מאפשר ביצוע הניתוח.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בטבוראתי04/03/2011
לבתי בת ה-12 יש שבר בטבור כמה חודשים.
הוא קטן ואין לה כאבים.
רציתי לדעת אם חייב לעשות ניתוח או שאפשר להישאר עם זה
ועוד דבר רציתי לדעת אם אי אפשר להיכנס להריון וללדת עם זה
ולמה השבר בטבור גורם?!אשמח לקבל תשובה כמה שיוצתר מהר.
בתודה,
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בטבור - תגובה
ד``ר רפאל אלון04/03/2011אתי שלום,
בקע קטן בטבור שאינו גורם לכאב אינו מחייב תיקון ניתוחי. אם הוא נשאר ללא שינוי אין כל הפרעה להריון ולידה.(בכל מקרה היא בת 12 כיום כך שנושא הלידה עדיין רחוק). הבקע בטבור אינו אמור להפריע. הוא יכול לגדול ואולי לגרום כאב ואז צריך יהיה לשקול ניתוח.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיבוי עצם פוביס periostitisדודי01/03/2011
שלום רב
בצילום רנטגן נמצא התעבות פוביס עליון. באזור בוצע ניתוח בקע עם רשת לפני חצי שנה. מה הסיבה להתעבות ? האם זה קשור לרשת ? מה מומלץ ?
האם ייתכן periostitis?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיבוי עצם פוביס periostitis - תגובה
ד''ר דוד נויפלד02/03/2011למה עשית צילום.
יכול להיות שקשור לניתוח, תגיבה לתפר שהושם בפריאוסט לקיבוע הרשת. דבר כזה יכול לקרות גם כאשר מתקנים ללא רשת.
כרגע אין מה לעשות מלבד טיפול סימפטומטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)