מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר בקרסולגרג04/04/2011
שלום
בחורה עברה ניתוח בקסול שהיה לה שבר בימלאולרי WEBER B יחד עם שבר פריקה של הטאלוס HAWKINS 2 . היא עברה העמדה פתוחה וקיבוע פנימי של שבר קרסול דו פטישוני באמצעות פלטת טיטניום לטרלית וברגי טיטניום מידיאלית ועמדה פתוחה וקיבוע של שבר טאלוס עם 2 ברגים.
עכשיו אחרי כמה ימים אחרי ניתוח כל ערב יש כאבים עזים ברגל ,ממה זה יכול להיות ? מהתפרים של ניתוח או אולי מהברגים שהגוף מתרגל עליהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בקרסול - תגובה
ד``ר רפאל אלון04/04/2011לגרג שלום,
הבעייה שאתה מעלה היא בעייה אורטופדית. שבר הוא באמת בעצם ולא ברקמות הרכות, שם מדובר על בקע (זו המילה העברית הנכונה). אולם בלשון עממית נהוג לקרוא לבקע - "שבר", ומכאן הבלבול. עליך להתייעץ עם אורטופד.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי חדר כושראמיר אריאל03/04/2011
שלום רב,
ב 10.3 עברתי ניתוח לתיקון בקע דו"צ בשיטה לפרוסקופית, הכול עבר באופן תקין. ביום שישי האחרון חזרתי לפעילות בחדר כושר (לאחר אישור המנתח) רצתי במשך חצי שעה (בניגוד לפעילות רצופה של שעה שעה וחצי לפני הניתוח) ורצתי בקצב בינוני (כמעט 5 ק"מ), מיד בסיום הריצה חזרו הכאבים בשני צידי הבטן ובאשך ימין, ביצעתי אימון ריצה בלבד ללא הרמת משקולות.
יש לציין שהכאבים פחתו מאז הפעילות ביום שישי.
1. האם העמסתי על עצמי יותר מידי ?
2. האם יש סיכוי שהבקע חזר מריצה אחת ?.
3. האם הכאבים נורמליים למרות שעבר כמעט חודש ?
4. האם כדי לי לחכות עם חזרה לפעילות מספר שבועות נוסף ?
תודה מראש על התשובה
בכבוד אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי חדר כושר - תגובה
ד''ר דוד נויפלד04/04/20111. כנראה.
2. לא מתקבל על הדעת (אבל הכל אפשרי).
3. בהחלט.
4. כן.
5. תפנה להבדק אצל המנתח שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילהשני01/04/2011
בבדיקה גופנית אצל כירוג נאמר לי כי יש לי קילה ,באולטרסאונד לא נמצא דבר
עלי לחזור לכירוג ביום ראשון אך בינתיים יש כאבים . מה עלי לעשות
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קילה - תגובה
ד``ר רפאל אלון01/04/2011לשני שלום,
לא ציינת בת כמה את ומה הן תלונותייך. אבחון בקע נעשה ברוב המכריע של המקרים בבדיקה גופנית. בדיקת אולטרא-סאונד שמורה רק למקרים מיוחדים (למשל אנשים שמנים מאד שקשה לבדוק בבדיקה גופנית). בינתיים אפשר להשתמש במשככי כאבים ולחזור לבדיקה אצל כירורג במועד שנקבע.
שבת שלום
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקילה
שני01/04/2011נכון לא ציינת אני בת 31 אמא לשתיים , אז מה שאתה אומר שהבדיקה הגופנית היא הקובעת בעצם? אני מאוד לחוצה מעצם העובדה שיהיה צורך בניתוח וזאת לכן אני מעיינת בפורום.תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקילה
שני01/04/2011שכחתי לציין כי אני מרגישה כאבים קלים ואי נוחות מזה שבוע בצד שמאל למטה של הבטן לא במפשעה אלא התחתית הבטן , נבדקת אצל רופא הנשים שלי וגם אצל כירוג כמו שציינתי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקילה - תגובה
ד``ר רפאל אלון04/04/2011לשני שלום
הבדיקה הגופנית היא הקובעת.
ייתכן ויש לך כאב בשריר הבטן. מהתאור שלך לא נשמע שמדובר בבקע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרניהאילנית29/03/2011
יש לי תינוק בן 8 חודשים שגילו לו הרניה והמליצו לנו לעשות ניתוח.
רציתי לשאול האם ניתוח הוא הפיתרון היחיד ומה זמן ההחלמה אצל תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרניה
אילנית29/03/2011אם אפשר אני ישמח אם תמליצו לי על רופא בכיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרניה - תגובה
ד``ר רפאל אלון29/03/2011לאילנית שלום,
אני מניח שמדובר בבקע מפשעתי.(בבקע טבורי מקובל להמתין עד גיל 3-4 שנים מכיוון שחלקם נסגר עצמונית). ניתוח הוא הפתרון היחידי (בכל גיל..). הנתוח אצל ילדים הוא קל מאד וההחלמה קצרה מאד. הפורום אינו מקום להמליץ על רופא זה או אחר. התיעצי עם כירורג ילדים לגבי המשך הטיפול.
בהצלחה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותעמית29/03/2011
שלום רב
שתי שאלות :
1. בהמשך לשאלה האחרונה בפורום, מדוע אתה מציין כי יש עדיפות לניתוח פתוח במקרה של בקע ראשון חד צדדי ? גם אני אמור לעבור ניתוח שכזה וגם לי המליץ הרופא על ניתוח לפרסקופי.
2. האם יש או ידוע על סיכונים למערכת הרביה או בעיות בפוריות לאחר ניתוח תיקון בקע (לפרסקופי או פתוח) ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות - תגובה
ד''ר דוד נויפלד29/03/20112. בכל ניתוח שבר יש סכנה, אם כי קטנה, של פגיעה בצינור הזרע ואספקת הדם לאשך באותו הצד. כיוון שיש שניים לא צריך לפגוע ברביה או במשק ההורמונים.
1. אפשר לעשות בלפרוסקופיה אבל אין הצדקה לכך. הדיסקציה (הפרדת הרקמות) גדולה מדי. בנוסף ההוצאה הכספית גדולה מדי. אין יתרון מעשי ממשי ללפרוסקופיה בתנאים שצוינו. לא אמרתי שיש עדיפות. אין עדיפות ללפרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה ניתוח עדיף?יפרח27/03/2011
לאחרונה אובחן אצלי בקע מפשעתי בצד ימין.
פניתי לשני רופאים כירורגיים על מנת לשמוע חוות דעת.
יצאתי מבולבל לחלוטין. רופא אחד המליץ חום על ניתוח לפרוסקופי, בעוד הרופא השני המליץ בחום על ניתוח באמצעות חתך.
במקרה של בקע מפשעתי, מהו סוג הניתוח העדיף?
ברצוני לציין שאיני סובל מכאבים, ונאמר לי על-ידי שני הרופאים שהניתוח אינו דחוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה ניתוח עדיף? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד29/03/2011בקע חד צדדי ראשוני (ולא בקע חוזר) - מומלץ כיום לבצע בניתוח פתוח, עם רשת.
התוצאות לא שונות, העלות לגמרי אחרת ואין הצדקה ללפרוסקופיה במקרה כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בצדא.ב.26/03/2011
שלום רב,
יש לי כאב בצד ימין מזה שנתיים ואפילו יותר, אשר בא והולך ובזמן האחרון התחזק.
אם שמים יד על המותן, איפה שנגמרת העצם כך שהבוהן בגב והאצבעות לכיוון הבטן, אז הכאב הוא היכן שהאצבעות (כאילו קצת מאחורי העצם).
הכאב חזק יותר כשאני בהליכה, למשל.
עשו לי בעבר א"ס של בטן תחתונה ולא נראו ממצאים.
יש לי ילדים קטנים שאני כמובן מרימה 200 פעמים ביום, האם יכול להיות שזה סוג של בקע?
אשמח לשמוע רעיונות למה זה יכול להיות...
תודה רבה על תשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בצד - תגובה
ד''ר דוד נויפלד27/03/2011לא נשמע כמו בקע מפשעתי.
יש בקעים נדירים בדופן הבטן.
רצוי להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות שק האשכיםברנשטיין רות26/03/2011
בעלי בן 76 חולה לב, סכרת, יתר לחץ דם לא מסוגל לנוע עקב כאבי גב ורגלים,
לאחרונה כאשר קילחתי אותו שמתי לב ששק האשכים נפוח מאוד. הוא אוסר עלי לפנות לרופאת משפחה.
בכל זאת, לפני שאני פונה לרופאת משפחה אולי אפשר לקבל הסבר מה יכולים להיות הסיבות לנפיחות הזאת והאים יש סיבה לדאגה.
תודה על תשובה מהירה
בברכה,
רות ברנשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות שק האשכים - תגובה
ד''ר דוד נויפלד27/03/2011יכולה להיות בצקת על רקע אי ספיקת לב.
להבדק בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על התשובה
ברנשטיין רות27/03/2011הנושא יטופל עוד היום
פעם נוספת - תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבצקת בשק האשכים
ברנשטיין רות07/04/2011שלום רב לדר' נויפלד
בעצתך רופאת המשפחה פנתה את בעלי לבית חולים "וולפסון". גם שם קבעו אי ספיקת לב. ביקשו תוצאות אקו לב האחרון. תוצאות האקו לא היו מדויקות בגלל עודף משקלו. שאלו באם הוא מוכן לעבור בדיקת אקו לב דרך הושט. בעלי לא הסכים. ופועל יוצא מזה שאם הוא לא הסכים לבדיקה הזאת שלחו אותו הביתה. הטיפול היחידי שקיבל הוא על יד מתן עירוי של פוסיד. זו התרופה היחידה לדבריהם שיכולה להוריד בצקת.דרך אגב, לא בדק אותו לא קרדיולוג, לא אורולוג לא נפרולוג. בינתים אין לו לא יום ולא לילה, לא לשבת ולא לשכב.
מה עושים????? איך אפשר לעזור לו????? הוא מיואש ואני איתו
רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבצקת בשק האשכים - תגובה
ד''ר דוד נויפלד08/04/2011קודם כל ממלאים אחר ההוראות, פונים לקרדיולוג בקהילה.
שהרופאה שלו תתחיל אותו על לאזיקס קבוע עם תוספת אשלגן מתאימה. כ"כ יזדקק לתרופותללב אבל לשם כך צריך לבצע אקו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי?יפרח25/03/2011
אני בן 45 ולאחרונה החלו כאבים במשפעה בצד ימין, בעיקר בזמן נהיגה. זמן קצר לאחר מכן הורגשה גם בליטה באותו מקום. טרם הייתי אצל הרופא, אני לפי כל הסמפטומים אני מניח שמדובר בבקע מפשעתי (אני טועה?)
שאלתי, כאחד שמתאמן בחדר כושר באופן תדיר וסדיר, האם הדבר יכול לגרום לנזק כלשהו, ואיך אמורים לתפקיד עם בקע מסוג זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד27/03/2011אם אכן יש בקע, מאמץ גופני יכול להחמיר המצב ואפילו לגרום לכליאת הבקע = משו נתפס ולא חוזר. מצריך אז ניתוח דחוף, לא כדאי.
יש צורך להבדק בהקדם ע"י כירורג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 63, בריא, קולונוסקופיה תקינה. סודוד23/03/2011
בן 63, בריא, קולונוסקופיה תקינה. סובל לעיתים מכאבים קלים במרכז הבטן, ולעיתים מרפלוקס / צרבת.
גסטרוסקופיה: "ושט קיבה ותריסריון תקינים לכל אורכם וחלקיהם.
בקע סרעפתי קטן מ- 38 עד 40. .SMALL HIATUS HERNIA
האם ניתוח הבקע הסרעפתי מומלץ ויעזור? האם הניתוח מורכב? סיכונים? החלמה? תופעות לוואי? משמעויות לאחריו? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 63, בריא, קולונוסקופיה תקינה. סו - תגובה
ד``ר רפאל אלון23/03/2011דוד שלום,
בקע סרעפתי מנתחים רק כאשר כל הטפול השמרני, תרופתי והתנהגותי, נכשל. מתלונותיך ברור לחלוטין שאין אצלך כל הוריה לניתוח. טפול תרופתי פשוט להפחתת החומציות והנחיות מתאימות יפתרו את הבעיה אצלך. אצל מי שזקוק באמת לניתוח, הניתוח מבוצע כיום בשיטה לפרוסקופית, הוא יכול להיות קל יותר או קשה יותר בהתאם לממצא הניתוחי, וכמו בכל ניתוח יכולים להיות לו סיבוכים ותופעות לואי. כל הנושאים האלה באים לידי דיון בשיחה עם הרופא המנתח כאשר מגיעים לשלב הזה..
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המקיפה.
דוד24/03/2011..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקעאביב23/03/2011
שלום רב
אני חודשיים וחצי אחרי תיקון בקע בצלקת שנוצר אחרי ניתוח תוספתן נותחתי בשיטה הרגילה כולל רשת עדיין סובל מכאבים בשיעול או התעטשות או בלחיצה באזור האם זה דבר שבשגרה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע - תגובה
ד''ר דוד נויפלד23/03/2011חודשיים וחצי זה זמן קצר ואכן יכולים להיות כאבים. יש צורך בסבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תחושה באזור הניתוחאור20/03/2011
שלום,
עברתי ניתוח לתיקון בקע לפני כשנה וחצי ועדיין האזור סביב הצלקת של הניתוח חסר תחושה. לאחרונה אני מרגיש מן דיגדוגים באזור החסר תחושה אך גירוד באזור איזו עוזר.
מה עלי לעשות? והאם זה נורמלי שעדיין המקום אינו חסר לקדמותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תחושה באזור הניתוח - תגובה
ד``ר רפאל אלון20/03/2011שלום אור,
בזמן הניתוח, נחתכים בעור ובתת עור סיבי עצב קטנים. זו הסיבה לחוסר/ירידה בתחושה. לרוב התופעה חולפת אך בחלק קטן מהמקרים נותר איזור חסר תחושה, בד"כ בחלק מתחת לצלקת. אם חלפה שנה וחצי והתחושה לא חזרה אז רב הסיכויים שלא תחזור ותצטרך להתרגל לחיות עם המגבלה המזערית הזו.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע בתינוקשפרה19/03/2011
שלום רב!
לבני יש אשך טמיר + עקמת פין, וחשד להרניה מפשעתית בצד השני לזה של האשך הטמיר.
האם בשל העובדה שיש עקמת פין שתטופל גם היא באותו ניתוח יש לבצע זאת על ידי אורולוג או שגם כירורג יכול לטפל בשלושת הדברים?
האם אורולוג יוכל לטפל בניתוח גם באשך טמיר וגם בהרניה או שבכלל עדיף שני ניתוחים נפרדים אצל שני רופאים שונים (אורולוג וכירורג)?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע בתינוק - תגובה
ד``ר רפאל אלון19/03/2011שירה שלום,
באשך טמיר ובקע מפשעתי אצל תינוק/ילד מטפל כירורג ילדים. בעקמת הפין אצל תינוק/ילד מטפל אורולוג ילדים. אני מציע לברר את האפשרות שבניתוח אחד תטופלנה 3הבעיות בניתוח משולב ע"י כירורג ילדים ואורולוג ילדים.
בהצלחה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי ניתוח תיקון בקעאמיר אריאל17/03/2011
שלום רב,
אני בן 36 ולפני שבוע בדיוק עברתי ניתוח לתיקון בקע דו"צ בשיטה של לפרוסקופיה. הניתוח עבר בהצלחה.
למרות שיש שיפור ניכר בכאב הכללי, יש מספר כאבים שנמשכים.
1. כאב באיזור התפרים.
2. כאב בשני צידי הבטן - בעיקר בשיעול. (אם כי הכאב אינו קבוע)
בכל מקרה בשבוע הבא יש לי ביקרות אצל המנתח.
רציתי לדעת האם הכאבים בשלב זה עדיין נורמליים, האם יש צורך להקדים את הביקורת ? ולאורך כמה זמן נמשכים הכאבים ?
במהלך השבוע האחרון לא ביצעתי מאמצים מיוחדים פרט להליכות שלא יותר מ 5-10 דקות רצוף, לא הרמתי משקלים.
בשורה התחתונה האם הכאב שעדיין לא עבר לגמרי, תקין ??
תודה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי ניתוח תיקון בקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון17/03/2011אמיר שלום,
כאב לאחר ניתוח, גם לפרוסקופי, הוא טבעי ויכול להמשך לתקופה מסוימת (ימים עד שבועות אחדים).בתאורך אין כל דבר חריג.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת היפוך שרירי בטןבר17/03/2011
שלום, בן 45 מתאמן בחדר כושר באופן מסודר ומבוקר ע"י מדריך,
מידי פעם לאחר מאמץ בפעילות בטן (כפיפות בטן), יש לי מעין תחושה ששריר פשוט מתהפך וזה כואב, נוצרת גבעה בבטן אין יכולת להימתח אלא להישאר מכווץ עד שזה משתחרר, זו לא סתם התכווצות אלא ממש היפוך, זה קרה לי בעבר לפני מס' שנים ולעיתים זה קורה גם עכשיו (בכל פעם זה שריר אחר), אני ממעט לעשות כפיפות בטן בעקבות התופעה הזו.
מה לדעתך זה יכול להיות והאם יש קשר לשבר?
בר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת היפוך שרירי בטן - תגובה
ד``ר רפאל אלון17/03/2011שלום בר,
לא מוכרת לי תופעה של היפוך שריר...אנא פנה לבדיקת כירורג.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)