מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקע במפשעה?שרה27/11/2011
ביתי בת 21 מתלוננת כבר כארבע שנים מידי פעם על הופעת שתיים שלוש בליטות בצד ימין של הבטן קרוב למפשעה,אבל לא ממש במפשעה. הופעת הבליטות מלווה בכאב. התופעה חולפת לאחר מספר דקות ולא מושפעת ממאמץ. במהלך השנים היא נבדקה על ידי ארבעה כירורגים שונים ששללו בקע. כמו כן נערכו לה שתי בדיקות אולטרהסאונד ובדיקת CT שגם הן נמצאו תקינות. למרות זאת כל רופא משפחה שהיא מתלוננת בפניו על הבעיה ובודק את הבטן, מפנה אותה שוב לכירורג.
האם ייתכן שזה בקע בכול זאת? האם יש טעם לעשות בדיקות נוספות? אולי MRI?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע במפשעה? - תגובה
ד``ר רפאל אלון27/11/2011שרה שלום,
ביתך נבדקה ע"י ארבעה מומחים בכירורגיה וכן עברה 2 בדיקות US. אני מניח שאין לה בקע.לא נראה לי שMRI יוכל להוסיף עוד מידע. בקע בד"כ קשור למאמץ ולרוב אינו חולף תוך מספר דקות. לכן המאמץ האבחנתי צריך להיות מכוון לאפשרויות אחרות. מכיון שמדובר בתלונה לא שגרתית הדבר הנכון הוא לפנות לכירורג בזמן שהבעייה קיימת כדי שיוכל להתרשם מהממצא במו עיניו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעות מזג אויראילן21/11/2011
שלום רב,
הנני כחודשיים לאחר ניתוח בקע לפרסקופי.
לאחר חודש חזרתי לפעילות מלאה מאומצת (באישור הרופא). בשבוע האחרון לאחר התחלתי להרגיש כאבים במפשעה. לא כאב בלתי נסבל (ניסיתי לעשות כפיפות בטן ולא הרגשתי כאב) אלא כאב מציק. האם ייתכן שהנ"ל קשור למזג האויר הקר? ואם לא האם ייתכן שיש נזק או פגיעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעות מזג אויר - תגובה
ד''ר דוד נויפלד22/11/2011לא קשור למזג האויר ובכלל לא נורא קר.
יכול להיות שקשור למאמץ במיוחד אם התחלת בבת אחת ולא בהליך הדרגתי.
באשר לנזק, צריך לחכות ולראות מה יתפצח אם בכלל.
מה אומר הרופא שלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע ואופניםאלי21/11/2011
שלום ,
אתמול אבחנו לי בקע לאחר שהיו לי כאב ( גיל 44 ) ,
נרשמתי לקורס רכיבה אופני שטח ,
האם לבטל או שאפשר לבוא לאימונים .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע ואופנים - תגובה
ד``ר רפאל אלון21/11/2011אלי שלום,
כאשר יש בקע הגורם לכאב ממלץ להמנע ממאמצים המעלים את הלחץ התוך בטני עד לתקון הבקע (בקע סימפטומטי מומלץ לתקן). אם רכיבת שטח גורמת למאמצים כאלה מציע לדחות את הקורס עד לאחר תיקון הבקע.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורישני20/11/2011
שלום,
אני בת 32 ,שנתיים וחצי לאחר לידה רגילה. לפני כשלושה חודשים גילנו שיש לי בקע טבורי ללא כליאה, הכירוג נתן לי הפניה לבית חולים לניתוח.
יש לי כמה שאלות
* מה הפרוש ללא כליאה? איך הכירוג איבחן תוך 2 שניות לאחר נגיעה קלה בטבור מה יש?
* האם יתכן שהבקע היה כבר בהריון? כמה זמן מאז שיש בקע מגלים אותו חיצוני? (גיליתי ע"י שראיתי בליטה בצד שמאל של הטבור).
*אני נוטלת "סרזט" - האם יש קשר והאם אאלץ להפסיק לקחת את אמצעי המניעה לקראת ניתוח?
* לאחרונה הבטן שלי נראית כאילו אני בהריון, האם זו תופעה של הבקע? (שואלים אותי אם אני בהריון).
אם כן, האם ניתוח משפר את המראה?
*מה עדיף, לעשות ניתוח לפני או אחרי הריון נוסף?
*האם יש סיכון למערכת הרבייה בניתוח?
*כמה זמן אחרי ניתוח ניתן להכנס להריון?
*האם בכל ניתוח בקע שמים רשת? מפחיד אותי ששמים "גוף זר" בגוף.
*סליחה על כל כך הרבה שאלות ותודה מראש לתשובות אני פשוט מאד מאוד מפחדת מהעניין, אף פעם לא עברתי ניתוח ואני לא יודעת איך לעכל את זה.
שוב תודה
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי - תגובה
ד''ר דוד נויפלד20/11/2011אם לא כלוא אין מה לדאוג או למהר. כנראה היה או התפתח בזמן ההריון בשל הלחץ המוגבר בבטן.
יודעים זאת בבדיקה ידנית כפי שעברת ויודעים זאת בשל ההכשרה הארוכה שעובר כירורג. או שאת סומכת עליו או לא.
הניתוח פשוט יחסית (תלוי כמובן בגודל הבקע) ולא צריך להשפיע על תפקודך כולל המיני/מילדותי.
אם תחכי ללידה הבאה, כנראה שלא יקרה כלום אבל יכול להיות שיגדל.
ההחלטה מתי לנתח היא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע טבורי - תגובה
ד''ר דוד נויפלד20/11/2011אם לא כלוא אין מה לדאוג או למהר. כנראה היה או התפתח בזמן ההריון בשל הלחץ המוגבר בבטן.
יודעים זאת בבדיקה ידנית כפי שעברת ויודעים זאת בשל ההכשרה הארוכה שעובר כירורג. או שאת סומכת עליו או לא.
הניתוח פשוט יחסית (תלוי כמובן בגודל הבקע) ולא צריך להשפיע על תפקודך כולל המיני/מילדותי.
אם תחכי ללידה הבאה, כנראה שלא יקרה כלום אבל יכול להיות שיגדל.
ההחלטה מתי לנתח היא שלך.
אין פתרון מלבד ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע טבורי - תגובה
ד``ר רפאל אלון20/11/2011לשני שלום,
כליאה מתרחשת כאשר התוכן בתוך הבקע נלחץ ונגרם סבל או נזק לאותו תוכן. כאשר אין כאב או רגישות מיוחדת ברור שאין כליאה וכל אבחן הרופא שלך. בקע קטן יכול להיות במשך זמן רב ללא אבחון והוא מאובחן לראשונה כאשר הוא גדל. אין קשר בין אמצעי מניעה לניתוח. אין נזק למערכת הרביה בנתוח.צורת הבטן שלך אינה מושפעת מבקע טבורי קטן, להוציא הבליטה הקטנה אותה ראית. אפשר להרות גם מיד לאחר הניתוח-עד שהרחם עם העובר יגדלו לגודל משמעותי יהיה כבר ריפוי שלם של אזור הניתוח.מקובל להשתמש ברשת בבקע מעל גודל מסוים. אין כל נזק ברשת לטווח ארוך.
בהצלחה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לבקעדניאל17/11/2011
שלום אני בן 20 עוסק בספורט [כדורגלן] על בסיס יום יומי ולפני חודשיים היה לי כאבים במפשעה צד שמאל רק בפעילות ולאחר חודש גם בבטן התחתונה התחילו כאבים אבל רק בפעילות ובתנועת מתיחה של המפשעות נבדקתי אצל רופא כירוגי הוא אמר שיש התחלה של בקע ורק לאחר מכן עשיתי אולטראסאונד והבדיקה יצאה תקינה שאין בקע {יש כאבים באזור אשך שמאל מידי פעם}.ושאני מבצע תרגילי חיזוק למפשעה ולבטן התחתונה אין כאבים בכלל. לפני שבוע ביקרתי אצל הרופא משפחה והוא אמר שיכול להיות שזו דלקת ונתן לי כדורים- ETODOLAC 400mg כשאני נוטל את הכדור הוא משפיע,מפחית מהכאב ויש חופש תנועה ומתיחה יותר גדולה של המפשעות עם כאב מזערי לכמה שעות ואז חוזרים הכאבים {רק שאני בפעילות.במנוחה אין כאב כלל} מה זה יכול להיות ואיזה עוד בדיקות אני צריך לעבור כדי לדעת ממה הכאבים..? תודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לבקע - תגובה
ד''ר דוד נויפלד17/11/2011US אינה בדיקה מוחלטת. תלויה במבצע.
יש מצב של "בקע ספורטאים". אתה צריך להבדק ע"י מישהו שמתמצא ומתעסק בנושא. אז גם בדקו הגידים והמפרק לראות אם יש משהו אחר מלבד הבקע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייdodo16/11/2011
שלום רב אני בן 22 ויש לי בעיה אחת שאני גומר פעם אחת יורדת לי הזיקפה מה עושים במצב כזה ......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
ד''ר דוד נויפלד16/11/2011סליחה
לא פה הכתובת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר טבוריסער15/11/2011
שלום. בת 31. יש לי שבר בטבור. הכירורג אמר שי כאלו שחיים עד 120 עם השבר, אך אם יש כאבים לחזור אליו לניתוח כי יש חשש לכליאה. אחת לשהוע בערל יש לי מיחושים באיזור הטבור, לא כאבים חזקים אבל אני מרגישה אי נוחות, קטנה. האם זה מסוכן?מה הסימנים לכליאה, כאלו שיש לפנות מיד למיון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר טבורי - תגובה
ד``ר רפאל אלון15/11/2011ליאת שלום
הכירורג שלך נתן לך הסבר נכון. כאשר יש כליאה מדובר בכאב חזק שיגרום לך לפנות לבדיקת רופא. אינוחות קלה אינה סימן לכליאה. בהצלחה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחה שיש שבר בתבור?אתי13/11/2011
שנתיים וחצי לאחר לידה שלישית בניתוח קיסרי,סובלת מההריון האחרון מכאבים בתבור.
לאחר הלידה,צצו הכאבים רק במחזור החודשי וכעת לא נעלמים שהמחזור מסתיים.הבטן נפוחה ויש כאבים.האם יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן נפוחה שיש שבר בתבור? - תגובה
ד``ר רפאל אלון14/11/2011אתי שלום,
התלונה שלך לא ברורה. פני לבדיקה אצל רופא כירורג ורופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב במפשעהיצחק13/11/2011
בן 54 בריא, למעט בעיות גב תחתון מעת לעת. במידת האפשר (בעיות גב) שומר על כושר.
פעמים רבות לכאב הגב מתלווה כאב קל במפשעה אשר נעלם עם העלמות כאב הגב.
בימים האחרונים, לכאב הגב התווסף כאב במפשעה (שמאל) חזק מהרגיל. הכאב מתעצם לקראת ערב ולמעשה אינו קיים בבוקר.
במישוש איני חש בבליטה או דבר דומה. לחץ מתון במקום מרגיע את הכאב.
שאלותיי:
- האם הסימנים מתאימים להרניה?
- אם כן מה רמת הסכנה מהתעלמות מהבעיה (בד"כ היא נעלמת עם העלמות כאב הגב).
- האם ניתן להמשיך בפעילות למרות הכאב (שחיבת משאות, ריצה שחיה).
בתודה ובהערכה רבה לשירות לציבור הניתן על ידכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב במפשעה - תגובה
ד``ר רפאל אלון13/11/2011יצחק שלום,
כדי לאבחן את בעייתך עליך לפנות לבדיקת כירורג. עם זאת, התיאור של הכאב הנעלם יחד עם כאבי הגב, מרמז על בעייה הקשורה אולי לבעיית עמוד שדרה ולא לבקע. פנה לבדיקת כירורג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפשעהשגיא11/11/2011
ד"ר שלום,
אני סובל מזה תקופה ארוכה בכאבים במפשעה. הייתי בבית חולים ולאחר אבחון של הכירורג הוא טען שיש בקע ממש קטן. נשלחתי לעשות אולטרסאונד ולהפתעתי לא נמצא שם כלום.
הכאבים שאני חש הם כאבים חזקים בצד ימין עם הקרנות חזקות לרגל ימין ולפעמים גם לאשכים.
האם יש עוד מקורות לכאב ואם כן, מה עלי לעשות להמשך האבחון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפשעה - תגובה
ד``ר רפאל אלון11/11/2011גיא שלום,
לא כל כאב במפשעה נגרם על ידי בקע. יש כאב ממקור שרירי או גידי. ייתכן כאב שנגרם מלחץ על עצב. צריך לבדוק גם את הסיבות הללו ולהגיע לאבחון. הטיפול בהתאם לאבחנה
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאוששות איטית מאד אחרי ניתוח בקע 2יעקב08/11/2011
עברתי לפני 5 חודשים ניתוח בקע חוזר(מפשעת ימין בשיטה הפתוחה)ועדיין אני מרגיש כאבים (הירך השמאלית רדומה מאז)באזור של הניתוח ומסביבו גם בעת שכיבה במיטה וגם כשאני לובש מכנסיים.
כמה זמן אחרי הניתוח אני אמור להרגיש כאבים? והאם יכול להיות שבניתוח היתה פגיעה עצבית? ואיך בודקים דבר כזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאוששות איטית מאד אחרי ניתוח בקע 2 - תגובה
ד``ר רפאל אלון08/11/2011ליעקב שלום,
התיאור שלך מתאים לפגיעה עצבית. ניתן להגיע לאבחון מדויק יותר בבדיקת הולכה עצבית, NCT (מה שנקרא בעבר EMG). צריך לדעת שעצב שנפגע מתאושש לאט והמצב הסופי ייקבע רק לאחר כשנה.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם לאחר ניתוח בקע מפשעתייוני07/11/2011
שלום, אני בן 18 ולפני שבוע וחצי עברתי ניתוח בקע דו צדדי עם רשת. לאחר הניתוח הרופא המנתח אמר שהייתה הרניה בצד ימין ועלול להיות שטף דם באשכים.
בסיום האשפוז הבחנתי בגוון כחול לאורך איבר המין וכמו כן למטה באשכים.
בנוסף, בצד אשך ימין ומעליו יש הרגשה שהאיזור רדום.
ברצוני לשאול:
1. כמה זמן יקח לשטף דם להספג ולהעלם?
2. האם במצב זה יש סיכון בקיום יחסי מין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטף דם לאחר ניתוח בקע מפשעתי - תגובה
ד''ר דוד נויפלד07/11/20111. שבו8עיים עד חודש, תלוי במידת שטף הדם.
2. לא, אם נזהרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לנתח עם בקע במפשעה הימניתצחי06/11/2011
אני בן 42 ואותר אצלי בקע במפשעה הימנית.
האם מותר להרים משקולות של עד 10 ק",ג?
האם מותר להתאמן עם משקולות של עד 20 ק"ג.
האם מומלץ להמשיך לשחות?
בתודה
צחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לנתח עם בקע במפשעה הימנית - תגובה
ד``ר רפאל אלון06/11/2011צחי שלום,
אפשר להמשיך לעסוק בפעילות ספורטיבית כל זמן שהבקע אינו מפריע לך. אולם כדאי לדעת שבקע נוטה לגדול במימדיו עם הזמן ובעיקר עם המאמצים המגבירים את הלחץ התוך בטני. שחיה אינה מהווה בעיה בנוכחות בקע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד ניתן לקבל מידע על שיעורי הצלחהצחי05/11/2011
אני בן 42 צריך לעבור ניתוח בקע מפשעתי.
הבנתי שהפורום לא ממליץ על מומחים.
אני מחפש מידע על סיכויי ההצלחה (והסיבוכים האפשרים) של מנתחים שונים.
האם יש מקום שמרכז את האינפורמציה הזאת?
האם משהו שמע על "The british henia center"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד ניתן לקבל מידע על שיעורי הצלחה - תגובה
ד``ר רפאל אלון06/11/2011צחי שלום,
לא ידוע לי מרכז מידע עם האינפורמציה שאתה מחפש. סה"כ מדובר בניתוח פשוט ושגרתי. מאז שהוחל שימוש שגרתי ברשת אחוזי הכשלון פחתו משמעותית.
בהצלחה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבן תחתונה ובמפשעה צד שמאלדניאל03/11/2011
שלום אני ספורטאי כבר הרבה שנים ולאחרונה התחילו לי כאבים במפשעה ואז בבטן התחתונה מצד שמאל.הייתי אצל רופא כירוגי והוא אבחן "התחלה של בקע" ללא צילום אולטראסאונד.לאחר שעשיתי אולטראסאונד הבדיקה יצאה תקינה לחלוטין אין בקע.
ואחרי הפסקת פעילות של חודש כמעט עדיין יש לי כאבים בבטן התחתונה מה זה כבר יכול להיות..? תודה מראש..!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבן תחתונה ובמפשעה צד שמאל - תגובה
ד``ר רפאל אלון06/11/2011דניאל שלום,
בחלק גדול של האנשים המתלוננים על כאב במפשעה/בטן תחתונה, הסיבה היא כאב שרירי עקב מאמץ יתר. לעתים יש סעיף של עצב הנלחץ בין סיבי השריר מה שיכול להסביר כאב בעק מאמץ הנמשך לתקופה מסוימת. אם אינך שקט פנה לבדיקה חוזרת.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)