מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר מוזר?!דוד07/05/2011
שלום רב
יש לי ידיד שלפני מס' ימים עשה הורדת ידיים וכתוצאה מזה שבר את היד.
הוא עמד לנצח כאשר ידו הייתה בזווית קהה יחסית ואז עפ"י עד שנכח במקום נשמע "קליק"
והנ"ל החל לצעוק שכואב לו ושנשברה לו היד. השבר עפ"י אותו עד נמצא בחלק העליון של הזרוע ז"א בין הכתף למרפק (אני חושב שזה נקרא humerus) אני לא יודע את טיב השבר אך רציתי לדעת האם ייתכן שבר שלא כתוצאה מטראומה? הפצוע בין 26-25 ובריא בדר"כ
עברתי קורס חובשים בצבא ושם למדתי ששבר ייכול להיעשות כתוצאה מלחץ מסוים אך לפי הסיפור הלחץ היחידי שהיה הוא השריר וכוח הרצון! זה נשמע הגיוני? אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר מוזר?! - תגובה
ד``ר רפאל אלון07/05/2011לדוד,
פורום זה עוסק בבקעים ולא בבעיות שלד ושרירים. אנא פנה לייעוץ אורטופדי
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניצוח וריקוצלהעדי03/05/2011
בני חייל ביחידה קרבית. עבר ניתוח וריקוצלה לפני 5 ימים. עדיין יש לו כאבים חזקים באזור הצלקת וקושי בהליכה רגילה. האם זה נורמלי?
כמה זמן עד שיוכל לחזור לפעילות מלאה בצבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניצוח וריקוצלה - תגובה
ד``ר רפאל אלון03/05/2011לעדי שלום
כאב אחרי ניתוח,במיוחד בתקופה של השבוע-שבועיים הראשונים לאחר ניתוח, הוא בהחלט נורמלי. אני מניח שלאחר כשבועיים יוכל לחזור לפעילות רגילה, בהדרגה.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ונפיחות באשך לאחר הניתוח
עדי06/05/2011לפני בשבוע עבר את ניתוח הוריקוצלה אך עדיין יש נפיחות וכאב באשך השמאלי (המנותח)האם זה נורמלי? במה זמן עד שהכאב חולף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ונפיחות באשך לאחר הניתוח - תגובה
ד``ר רפאל אלון06/05/2011בניתוח וריקוצלה קושרים את הוריד הראשי המנקז את האשך. זה יכול לגרום לגודש דם באשך עם נפיחות ורגישות. עם הזמן הדם מוצא אפיקי ניקוז אחרים והכל חולף. יקח כנראה כשבוע-שבועיים נוספים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר - בקעאבי01/05/2011
שלום, אני בן 35 נמצא לי בקע באיזור המפשעה הימנית ואחד מאד קטן בשמאלית .
1.אילו שיטות שונות קיימות בניתוח מסוג זה ? מהי כל שיטה?
2.איפה כדאי לנתח ? האם יש יתרון בבית חולים פרטי ? מה היתרון באסותא?
3.להלן מידע שהעביר לי רופא מנתח האם יש לך הערות על מידע זה ? האם מסכים ?
תודה רבה!
"קיימות גישות שונות לתיקון בקעים מפשעתיים. (הרניה=בקע=קילה) מקובלת היום גישה "ללא מתח ברקמות" המשתמשת ברשת לחיזוק דופן הבטן. הרשת בנויה מחומר אינרטי, שלרוב אינו גורם לתגובה.
קיימים סוגים שונים של ניתוחי בקע פתוחים עם רשת.
השטה הקלאסית, שהתפתחה לפני כ-30 שנים, נקראת על שמו של ליכטנשטיין ומבוססת על פרישת רשת במפשעה, מתחת לשכבה העליונה של דופן הבטן. שטה זו משמשת בסיס להשוואה לניתוחים פתוחים עם רשת, על-אף שיש שטות חדישות וטובות ממנה אך הניסיון והתאור בספרות הרפואית הוא פחות עשיר.
שטה אחרת מבוססת על התקנת מעין פקק=פלאג וקבועו לפתח הבקע.
שטה אחרת (UHS/PHS) כנראה המודרנית, הפיזיולוגית והיעילה מכולן, מבוססת על יתרונותיהן של כל השטות, עם מעט מאד חסרונות.
היתרון בשטה הוא רשת,ללא מתח, המותקנת בשני מרווחים,האחד מעל הצפק ומתחת לשרירי דופן הבטן והשני מתחת למעטפת החיצונית של השרירים עם מעין פקק המחבר בין שתי השכבות וסותם את הבקע ומונע את תזוזת הרשת, ללא צורך בתפרי קיבוע רבים. תיקון הבקע, נעשה בחתך קטן במפשעה, בכל סוגי ההרדמה.(מקומית,אזורית וכללית) החזרה לתפקוד רגיל, למעשה מיידית והחזרה לפעילות גופנית מהירה.
שעור ההישנות של שטה זו הוא מהנמוכים המצוטטים בספרות,עם מיעוט יחסי של סבוכים משמעותיים והחלמה בד"כ קלה ומהירה. המעבר לשימוש ברשת נספגת בחלקה, מפחית את כמות החומר הזר ברשת.
הניתוח הוא קצר יחסית ובידים מנוסות, נמשך כחצי שעה. הניתוח ניתן לביצוע בכל סוגי ההרדמה. בקרתי בעבר במרכזים רבים בעולם העוסקים בתיקון בקעים בדופן הבטן בשטות "ללא מתח" אלה ואחרות. רשימות החולים שלי כבר נכללו במסגרת הפרסומים העולמיים של השטה. ניסיוני האישי בשטה זו מקיף מאות רבות מאד של חולים עם תוצאות מצוינות.
בשטה הלפרוסקופית, שמבוצעת רק בהרדמה כללית (בניגוד לשטות הפתוחות,המבוצעות בכל סוגי ההרדמה), הרשת מונחת רק באחד מהמרווחים, בעומק דופן הבטן, מעל או מתחת לצפק, כמובן ללא הפקק וללא השכבה השניה-העליונה. הניתוח מבוצע דרך מס פתחים קטנים בדופן הבטן, דרכם מוחדרת מצלימה ומיכשור ייעודי וכן הרשת. פרישת הרשת הגדולה בבטן התחתונה, עלולה בהמשך להפריע מאד.
הדיווחים בספרות הרפואית שונים ולעיתים מגמתיים. במקרה הטוב, מגיעות התוצאות של הגישה הלפרוסקופית לאלה המושגות בגישה המודרנית-הפתוחה. הטענה שההחלמה מניתוחים אלה מהירה יותר אינה מדויקת תמיד ושיעור הסבוכים הקשים וההישנות בשטה זו, גבוה יותר."* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר - בקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון02/05/2011לאבי שלום,
המידע שקבלת הינו מפורט מאד ומדויק. אין לי מה להוסיף עליו (בכך עניתי לך על סעיפים 1 ו3)
בבית חולים פרטי אתה בוחר את הרופא המנתח שילווה אותך לפני, בזמן ואחרי הניתוח. כמו כן המועד שייקבע הוא לפי נוחיותך עד כמה שאפשר.
בהצלחה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייאייל01/05/2011
שלום דוק,
אני בן 25.5 בריא-בגיל שנתיים לערך עברתי תיקון בקע מפשעתי בצד ימין וכן הוצאת ציסטה באשך שמאל-.ב-3.5 שנים האחרונות לאחר הרמת משא כבד לפני הזמן הזה- צצו כאבים חזקים ,לעיתים עד היום וכן כאב בא והולך ולפעמים הרבה זמן בצד-צלקת- של הניתוח במפשעה ימין,שגם סבלתי ועדיין סובל לצער לעיתים מכאבים חזקים באשכים בעיקר בשמאל-ככל הנראה עקב הבעייה במפשעה שמקרינה על העניינים שם.לאחר בדיקות רבות כירורגיות+אורולוגיות+מרפאת כאב,נרולוג לא נמצא משהו ממשי וגם לא בבדיקות חוזרות של אולטראסונד-העניין הוא שהכאבים לא חולפים ולפעמים מאוד חזקים אף בבטן התחתונה גם בעת לבישת חגורה קצת צמודה וקושי בהרמת אפילו 3 בקבוקי קולה למשל-זה מאוד מפריע לי בתפקוד היומיומי ומאוד מלחיץ אותי. והרופאים משערים שיש לי בקע חוזר קטן שלא ניתן לראותו בצילום/אולטראסונד-לאחרונה החלטתי לטפל בעניין סופית ולעשות בדיקה רצינית CT שתגלה מה קורה שם-העניין הוא שבדיקה זו כידוע לכבודו היא עם קרינה מסיבית-אני רווק ללא ילדים ומאוד חושש/חרד מהקרינה באזור אשכים/מפשעה/אבר מין-אפילו שמדובר אולי על פעם 1 בחיי-אבל עדיין זה מסוכן ואני מאוד חושש-מה ניתן לעשות בכדי לבצע בדיקה באותו סדר גודל מבחינת איכות ולא לפגוע באזור בכלל/פחות משמעותית-הבנתי שיש MRI או דברים כאלה-אודה לעזרה ולפרטים ככל הניתן ובנוסף האם בכלל יש סיכון לסיטי הזה ולו מינימילי-בקיצור מה אפשר לעשות+לא מסוכן בכלל בכלל כדי לבדוק מה קורה לי שם ולטפל בזה???? האם צריך לפנות גם לאורטופד שגם יגיד שהוא לאדע מה לעשות-מה אפשר לעשות????? 1 ולתמיד-אני כבר מאוד מיואש כפי שניתן להבין ולא יודע איך לפתור את הבעייה ומאוד חרד מבעיות פוריות עתידיות עקב הכאב באזור שם וכבר נכנסתי לבעייה נפשית מרוב לחץ בחוסר פתרון הבעייה.
מה עליי לעשות חוץ מלהירגע? אודה לתשובה עניינית ומפורטת ככל הניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
ד''ר דוד נויפלד01/05/2011א. CT הוא לא הקרנה מאסיבית.
ב. CT הוא לא בדיקה יותר "רצינית" לבעיות במפשעה.
ג. הבדיקה ה"רצינית" לבעיות אלה היא US המבוצע בידיים "רציניות".
ד. כדאי לשקול ביצוע MRI (ללא הקרנה) אם אכן לא תתקבל תשובה מספקת ב-US.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח קילהרינמולי30/04/2011
שלום רב לכם.
ביום ה' בני בן 6 עבר ניתוח קילה צד ימין. אתמול השתחחררנו מבית החולים וההמלצה היתה שבוע מנוחה ואח"כ לחזור לגן אבל לא להתאמץ.
אשמח אם תרחיב לי את הידע בנושא- שבוע המנוחה, כי הוא בן, בן 6 ומאוד פעיל...
האם רצוי לשכב במיטה?, האם הוא יכול לשחק בלגו רב היום?, מה האיסורים הבולטים למעט פעילות גופנית...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח קילה - תגובה
ד``ר רפאל אלון30/04/2011רינמולי שלום,
המנוחה אינה כוונתה שכיבה במיטה אלא להמנע ממאמצים חריגים. הוא יכול לעסוק בכל פעילות יומיומית רגילה. בכל מקרה הכאב/רגישות באזור הניתוח יגרמו לו באופן טבעי לא לעשות מאמצים גופניים.
החלמה מהירה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח בקע מפשעתירונית29/04/2011
אני כשלושה שבועות לאחר ניתוח בצע מפשעתי (עי חתך)בצד שמאל.
האם זה נורמלי שהמקום קשה מאוד ,. שיש לי קושי להתכופף. יש לציין שאני בת 45 והכאבים העזים שהי לאחר הניתוח חלפו.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח בקע מפשעתי - תגובה
ד``ר רפאל אלון29/04/2011רונית שלום,
מה שאת מתארת הינו התהליך הטבעי שלאחר ניתוח. הנוקשות באזור נגרמת מתהליך הריפוי של הרקמות והיא תחלוף בהדרגה במהלך השבועות הבאים.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לקילהברק25/04/2011
לד"ר אלון/נויפלד שלום,
אני כרגע נמצא בחוץ לארץ, ואני חושש שיש לי בקע,
אני מתאמן באופן קבוע עם משקולות ריצה ואומונויות לחימה.
לפני יומיים בזמן ריצה הרגשתי כאב מוזר באזור הבטן התחתונה, בצד שמאל,לאחר מכן הרגשתי דקירות קלות בזמן תרגילים אחרים.
יש לי וריקוצלה לא רצינית ומאובחנת באשך השמאלי, אך לאחר שחשתי את הכאבים הקלים התחלתי להרגיש מעין נפיחות באשך השמאלי.
,יש לי כבר יומיים מעיין תחושה מוזרה של נפיחות קלה, יותר מבאופן רגיל, כאשר אני לא יודע אם זה כלי הדם או שזה המעי שגולש לשק.
כאשר אני ממשש לעצמי אל האשך ואני משתעל אני מרגיש מעין קפיצה של אחת הצינוריות באשך השמאלי כאשר באשך הימני אני לא מרגיש את זה.
האם זה יכול להיות בגלל הכלי הדם שיש לי באשך השמאלי. או שזה עלול להיות חשש לגלישה של המעי, אני לא מרגיש איזה כאבים מיוחדים חוץ מלפעמים כאבים קלים ביותר בבטן בתחתונה ותחושה לא נעימה באשך.
או האם זה יכול להיות איזה החמרה במצב הוריקוצלה.
אם אני צריך להגיע לבדיקה אנא פרטו לאיזה סוג ואיזה רופא מכיוון שאיני נמצא בארץ
תודה רבה מראש על כל העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לקילה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד26/04/2011נשמע לא נורא.
כדאי להבדק ע"י כירורג.
כדי שהמעי יגלוש עד לאשך צריך להיות שבר גדול עם נפיחות במפשעה עד גודל אגרוף. נשמע כמו פולס של דם בדליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרוסקופיה או ניתוח רשתאלון הראל25/04/2011
ד"ר אלון,
תוכל בבקשה לפרט בקצרה את היתרונות והחסרונות שבין שתי השיטות?
באיזו שיטה מחלימים מהר יותר? ומהו משך ההחלמה?
האם יש הבדל באחוזי חזרת הבקע בין שתי השיטות?
האם בשיטת הלפרוסקופיה נוצרים חתכים בחלל הבטן או שמדובר בחורים קטנים?
תודה
אלון הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרוסקופיה או ניתוח רשת - תגובה
ד``ר רפאל אלון25/04/2011להראל שלום,
בשתי השיטות משתמשים ברשת לתיקון הפגם בדופן הבטן. בשיטה הרגילה, "הפתוחה", הגישה היא דרך חתך בעור שאורכו מס ס"מ באזור המפשעה (בבקע מפשעתי). בשיטה הלפרוסקופית מבוצעים 2 או 3 חתכים קטנים, באזור הטבור ובבטן התחתונה, דרכם מחדירים את המכשור המתאים לאזור הניתוח, לביצוע התיקון. אחוזי ההצלחה לטווח ארוך דומים בשתי השיטות. בשיטה הלפרוסקופית ההחלמה קלה יותר-יש פחות כאבים. לעומת זאת, אם יש סיבוך הוא לרב קשה יותר בשיטה הלפרוסקופית.
בהצלחה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט או נפיחות במפשעהאין שם21/04/2011
שלום ד"ר,
אני בן 25, ואני מועמד לניתוח וריקוצל דו צדדי, היה לי גם חשד לגבי בקע במפשעה בצד ימין, ולכן לא רציתי לבצע את הניתוח לפני שאני מתייעץ עם הרופאים לגבי תיקון הוריקוצל כאשר יש בקע, הרופא האורולוג בדק אותי ואמר לי שאין בקע, הלכתי לרופא כירורג כללי לפני 10 ימים ונבדקתי והוא גם אמר לי שאין בקע, אבל עדיין לא האמנתי להם כי יש בליטה קלה במפשעה, אני שמתי לב שיש בליטה לפני שנה וחצי ומאז אותו רגע אני מתפקד כרגיל, כלומר זה לא משהו מסוכן, אבל הרופאים עדיין אומרים שזה לא בקע ואני יכול לעשות את הניתוח, לציין כי הבליטה היא מאוד קלה והיא יכולה לגדול אם אני מנפח את הבטן, למשל שואב אוויר, ולפעמים יש כאבים בזמן מאמץ פיזי- אבל באופן כללי, הבליטה הזאת לא מפריעה לי. ולא האמנתי גם לבדיקת הכירורג, והלכתי לכירורג אחר, וגם הוא אמר שאין בקע, ושאלתי אותו אם ראה שיש בליטה, הוא אמר לי כן אבל אין לך בקע- והוא אמר שאני יכול לבצע את הניתוח (הוריקוצל).
השאלה שלי היא - מה הבליטה הזאת? האם זה בקע מאוד קטן? ושאלה השניה היא האם הבליטה הזאת יכולה לסכן אותי בזמן הניתוח? (כי הניתוח הוא דו צדדי) ולכן הרופא יעשה חתך לתיקון הוריקוצל גם לצד שיש בו את הבליטה.
רק לצורך סיכום, שני רופאים כירורגים אמרו שאין בקע ורופא אורולוג גם טען שאין בקע.
אבל עדיין קיימת בליטה מאוד קלה שקשה לראות אותה - היא בולטת יותר רק אם אני מנפח את הבטן או בזמן שיעול, יש גם כאבים לא חזקים בזמן עבודה פיזית.
אני מודאג אם הבליטה הזאת יכולה לגרום לסכנה בזמן הניתוח.
אשמח לקבל את עזרתך-תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט או נפיחות במפשעה - תגובה
ד``ר רפאל אלון21/04/2011למודאג שלום,
שלושה רופאים מומחים בדקו אותך ולא מצאו בקע. אז כנראה שאין לך בקע. אין כל מניעה לבצע את הניתוח.איני יכול לדעת מהי הבליטה שאתה מתאר ללא בדיקה. הערה נוספת: לרוב וריקוצלה הוא רק מצד שמאל...
בהצלחה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחיותאביגדור20/04/2011
שלום.
כמעט שבוע אחרי ניתוח לפרסקופי, הופיעו שלפוחיות קטנות מלאות בנוזל באיזור התפרים הצדדיים. האם זה נורמלי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחיות - תגובה
ד``ר רפאל אלון21/04/2011לאביגדור,
זוהי תופעה שיכולה לקרות. אין כל סיבה לדאגה. פנה לביקורת אצל הרופא המנתח.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח בקעאביגדור20/04/2011
שלום. השתחררתי יום אחרי ניתוח בקע מפשעתי דו"צ בשיטה לפרסקופית. האם יש בעיה לישון על הצד או עדיף דווקא לישון על הגב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח בקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון21/04/2011לאביגדור,
אתה יכול לישון בכל תנוחה שנוחה לך.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עז בימיןאאאא14/04/2011
בעלי סובל ממס' התקפים של כאב עז ביותר בצד ימין בטן תחתונה,כירורג הפנה אותו לצילום רק בעוד חודש וחצי אבל זה בלתי נסבל,הכאב שבעלי חש הוא כמו משיכה בצד הבטן פנימה,לדבריו כמו נשיכה חזקה.ההתקף בא באופן פתאומי.
מה עושים האם זה יכול להיות בקע,מה עם צילום דחוף?!
אודה לתשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב עז בימין - תגובה
ד``ר רפאל אלון14/04/2011אאא שלום,
התלונות שאת מתארת אינן מתאימות לתלונות של בקע מפשעתי. לא כתבת לאיזה צילום הופנה בעלך.. אני מניח שאם הכירורג היה חושב שיש צורך בצילום דחוף-היה מבקש צלום בדחיפות.אם התלונות ממשיכות אפשר לפנות שוב לאותו רופא או לכירורג אחר.
חג שמח
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרניה אינגווינלית ושחייהסטודנט לרפואה12/04/2011
שלום,
אני חייל ועקב העובדה שאני לא רוצה להשתחרר מהצבא זמנית החלטתי לדחות את ניתוח ההרניה החד צדדית הלא כלואה רק לאחרי השחרור שלי.
אני מאוד רוצה להתאמן ואני יודע שמשקולות אסור לי כמובן בשל הגדלת הלחץ התוך בטני, אך האם ריצות ושחייה מותרות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרניה אינגווינלית ושחייה - תגובה
ד``ר רפאל אלון12/04/2011חייל הדואג שלום,
אין כל מניעה לעסוק בריצה ושחיה. כאשר יש בקע ההמלצה היא להמנע מפעולות המעלות את הלחץ התוך בטניכמו הרמת משקולות ותרגילי בטן. שחיה וריצה-מותר.
בהצלחה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בצד שמאל של בטן תחתונהרועי11/04/2011
לפני שלושה שבועות במהלך ריצת מרתון התחיל לי כאב בצד שמאל של בטן תחתונה.
אין כאב כלל במנוחה אלא רק בהפעלת שרירי בטן(לדוגמה הרמת רגליים ל90 מעלות בשכיבה)
האם יכול להיות בקע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בצד שמאל של בטן תחתונה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד11/04/2011יכול להיות אם כי הכאבים של שבר הם בד"כ במפשעה.
רצוי להבדק ואולי לעשות US של הרקמות הרכות והמפשעה לגלות נזק לשרירים ו/או בקע של ספורטאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה
רועי12/04/2011אם אין שום כאב כשנוגעים באזור אלא אך ורק בהפעלה של השריר זה יכול להיות בקע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו כן
רועי12/04/2011כמה זמן אפשר למשוך את זה מבלי להיבדק מאחר ואין באפשרותי בחודשיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו כן - תגובה
ד''ר דוד נויפלד26/04/2011הכל תלוי.
כמה כואב. האם מחמיר. האם מופיעה נפיחות.
אם יש התפתחות לרעה, כדאי להבדק בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיזיותרפיה והרניהדני06/04/2011
ואני בו זמנית גם עובר פיזיותרפיה הדגורשת ממני הרמת משקלים עד 10 קג
האם הדבר מסכען?
והאם עבודה עם גכומי ומשיכות ומתיחות עלולה להזיק?
כמו כן ברצוני לציין שאני חייל ורציתי לשאול האם ישאלו אותי בכלל איזה "תחבושת" ישתמשו בניתוח?
האם באזרחות יש אופציה לבחור תחבושות שלא נדבקות ועלולות לסכן את המנותח?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזיותרפיה והרניה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד06/04/2011לא מבין הפניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאסר עליי להתאמן ולהרים משקלים
דני07/04/2011אפילו הקלים ביותר
ובפיזיוטרפיה שאני עובר בשביל בעיה אחרת אני כן צריך להתאמן
אז מה אני עושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאסר עליי להתאמן ולהרים משקלים - תגובה
ד''ר דוד נויפלד07/04/2011מחכה.
הטבע צריך לעשות את שלו.
תתיעץ עם המנתח שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)