מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בבטן עליונה בין הצלעות..דוד24/08/2011
להלן תיאור של תופעה שאיני יודע את סיבתה.
הכאב החד קורה בעת התכופפות לשריכת הנעליים,בעת יציאה מהרכב בשל קיפול הגוף ,הורדת הראש והרמת הברכיים.ובעצם כמעט בכל פעם שנעשית תנועה שבה יש כיפוף כלפי מרכז החזה.נוצר לחץ,כאב עז ולעיתים נדמה לי שחשתי כעין התנפחות של בלון מעל הבטן בין הצלעות.הכאב נעלם תמיד כשאני מזדקף ומישר כתפיים.
אודה לכם אם תצביעו על כיוונים אפשריים כדי שאוכל לטפל בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן עליונה בין הצלעות.. - תגובה
ד''ר דוד נויפלד24/08/2011א נשמע מאיים.
אם אתה מודאג - יכול לבצע בדיקת US.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בתשובתך אין נימה צינית כלשהי?!
דוד24/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בתשובתך אין נימה צינית כלשהי?! - תגובה
ד''ר דוד נויפלד25/08/2011???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שברניצן23/08/2011
שלום,
לאחר ניתוח שבר בשני הצדדים, האשך נהיה כחול. האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שבר - תגובה
ד''ר דוד נויפלד23/08/2011ימן לדימום כלשהו.. תלוי בכמות ובמידת הנפיחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת ופוחדת,הרגשת אי נעימות בצדאלמונית21/08/2011
שלום,
ביום שישי אחר הצהריים(בזמן קיום יחסי מין-התחיל לכואב לי בצד שמאל-של הבטן התחתונה),לאחר קיום יחסי מין,לא הרגשתי כלום
לאחר מכן,התחלתי לחוש מן הרגשת אי נעימות בצד שמאל של הבטן התחתונה
המקום אינו כואב,אבל יש הרגשה מציקה,אין שום בלט-כלומר,כלום...ניסיתי למשש ולא הרגשתי בכלום
הכאב נהיה רק בזמן יחסי מין,וככה ישנה הרגשת אי נעימות-כאילו יושבים לי במקום או משהו
יש לציין,שלפני שבועיים וחצי,הורדתי עגיל מטבור עקב אינפקציה שבה טיפלתי ללא עגיל בטבור,טיפלתי בפצע עצמו ,החור הגליד ונסתם,אין הפרשות ולא כלום
הלכתי לרופאת משפחה היא בדקה לי את הטבור אמרה לי שהוא החלים ואין לגעת בו אלא לשתוף רק בסבון ובמים במקלחת(האם יתכן שבגלל זה קרה הדבר?אבל עברו מאז כל הסיפור שבועיים וחצי כמעט,אני קצת מפחדת אף על התשובת הרופאה לגבי הנושא)
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת ופוחדת,הרגשת אי נעימות בצד - תגובה
ד``ר רפאל אלון21/08/2011לאלמונית שלום,
מתלונתך לא נשמע שמדובר בבקע. לכי לבדיקה גניקולוגית קודם כל.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה...
אלמונית21/08/2011כעקרון,התחושה הזאת לא עוזבת אותי בכלל,
לפעמים בא כאב שמקרין לגב שמאל,תחושה מוזרה,זה כאב של שניות,
אני ממש התחלתי לחיות בסרטים רעים-בגלל האינפקציה בטבור שהייתה לי,והורדת העגיל ועכשיו זה
הכאב התחיל בדיוק בקיום יחסי מין ביום שישי-לפני זה לא כאב לי כלום,
וגם כמה ימים לפני בזמן קיום יחסי מין לא היה כלום...
לפני כמה חודשים היה לי זיהום בנרתיק-אבל זה טופל על ידי אנטיביוטיקה ועבר,איני יודעת אם זה קשור
מרגישה כמו מישהי חולנית
יש לי כבר סיוטים בלילות מכל ההיסטוריה הרפואית שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת...
אלמונית22/08/2011יש לציין,לא יודעת עד כמה זה קשור שבעבר עברתי היפטיטיס B, עם עלייה באנזימי כבד עד כה,אך הרופאת משפחה שלי אומרת שזה לא משמעותי ויכול להישאר לכל החיים ,ויש להיות במעקב
כמו כן,הערך הלימפוציטים בבדיקת דם לפני חודשיים היה גבוהה מן הנורמה-46.1 ובעבר זה היה תקין.(לא יודעת אם זה קשור בכלל הנושא).
יש לציין-אני חושבת:שעם העניין של העגיל נהיה לי דופק לב מהיר בבוקר המגיע ל122 ויורד לנורמה במהלך היום,מערכת העיכול שלי השתנתה(והייתי שומעת רעשים של עיכול בגוף,ממש,כל זרימה,וכל תהליך העיכול עד כדי ככה שזה היה מציק)-פניתי לרופאה,והופניתי לבדיקות לבדוק אם יש סיבה פיזית לדבר או הכול נהיה עקב חרדה.
בחרדה אני נמצאת גם עכשיו-אבל ללא כאבי לב ומועקות,כי הצד הזה-הוא משהו ממשי,שאני חשתי כאב והדבר מציק זה לא יורד,כשאני חשה בבטן ובאזור הזה-אין כאב,לא כלום לא מרגישה כלום,אבל ככה יש לי הרגשה מציקה של מישהו יושב לי שמה ומציק לי נורא...
רוצה רק שהכול כבר יסתדר,כי אני כבר מפחדת נורא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת... - תגובה
ד``ר רפאל אלון22/08/2011כפי שכתבתי-פני לבדיקת רופא משפחה ורופא נשים. לא נראה שבעייתך קשורה לעגיל בטבור או לבקע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית אחרי ניתוח בקע טבורירוני18/08/2011
שלום רב,
לפני 3 שבועות עברתי ניתוח לתיקון בקע טבורי. במכתב השחרור כתוב לא להרים מעל 3 ק"ג במשך חודש.
1. יש לי תינוק בן חצי שנה ששוקל כ-9 ק"ג. מתי אוכל להרים אותו ?
2. מתי אפשר לקחת אותו במנשא לטיולים ?
3. מתי אפשר לחזור לפעילות אירובית ? (ריצה קלה, הליכה מהירה וכד')
(אני מאמנת כושר, בכושר טוב, התאמנתי בחדר כושר ורצתי מרתונים לפני ההריון.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית אחרי ניתוח בקע טבורי - תגובה
ד''ר דוד נויפלד18/08/20111. כפי שנכתב.
2. איזה מנשא? כמה מתח זה מפעיל על שרירי הבטן והתפרים?
3. אם אין כאבים, אפשר.
השקעת בניתוח. הגני על ההשקעה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
רוני19/08/2011תודה רבה על התשובות !
1. כלומר אחרי חודש אפשר להרים תינוק ששוקל 9 ק"ג ?
3. אני רגילה לקחת אותו במנשא בד (בלי רצועות) מקדימה כך שרוב העומס על הגב ... קשה לי להעריך את העומס על הבטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד21/08/2011אבל את ספורטאית ומודעת לגופך ולשרירים שלך. תחשבי בקונטקסט שאת לובשת חולצה שקטנה עליך במספר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר MRI ברךשחר15/08/2011
"מודגם קרע הוריזונטלי לרוחב הקרן הקדמית וגוף המניסקוס הליטרלי.בצמוד להיקף גוף המיניסיקוס מודגמת ציסטא פרא-מניסקיאלית בקוטר 5 מ"מ במישור צדדי פנימי ובגובה 2 ס"מ ובקוטר 1.4 ס"מ במישור קדמי אחורי"
"מודגם אות חריג הוריזונטלי בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי שאינו מערב את המשטח הפרקי התחתון ומותאם לשינויים עקב וסקולריזציה האופיינית לגילו הצעיר"
מה בדיקת הMRI אומרת בעצם? יש קרע במינסקוס?
[אני כבר חודש לא יכול לרוץ בגלל הכאבים בברך]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר MRI ברך - תגובה
ד''ר דוד נויפלד17/08/2011טעית בכתובת. אנו לא מבינים באורטופדיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים סביב הטבורשני13/08/2011
שלום
אני בהריון שבוע 26. בימים האחרונים אני חשה כאבים שאינם תמידיים סביב הטבור. הכאבים מורגשים בעיקר בעת מישוש האזור ובעת עמידה (כאשר הבטן מתוחה). בנוסף נראה לי כי ממש מתחת לטבור ישנו סימן כחול. ממבט ראשוני אני לא מבחינה בבליטה כלשהי באזור. האם לפי התאור הנ"ל יתכן חשש לבקע טבורי? ומהם הסימנים לתופעה של בקע טבורי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים סביב הטבור - תגובה
ד``ר רפאל אלון13/08/2011שיר שלום,
מהתיאור שנתת קשה לדעת אם מדובר בבקע. בכל מקרה, אם אין בעייה דחופה, טיפול בבקע יידחה לאחר הלידה. פני לבדיקה אצל כירורג. ייתכן מאד והמיחושים שלך נובעים ממתיחת דופן הבטן בזמן הריון מתקדם ואינם קשורים לבקע.
בהצלחה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באלקטרודות לחיזוק שריריםרחל12/08/2011
לפני 3 שנים עברתי ניתוח לתיקון שבר [שנגרם כתוצאה מניתוחים כיסריים]. שמו לי רשט לפי השיטה החדשה.
השאלה שלי האם אני יכולה להשתמש במכשיר אלקטרודות לחיזוק שרירים. האם זה לא מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש באלקטרודות לחיזוק שרירים - תגובה
ד``ר רפאל אלון12/08/2011לרחל שלום
אין קשר בין הטיפול לחיזוק שרירים לבין תיקון הבקע עם רשת.את יכולה להשתמש במכשיר.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אלון תודה רבה
רחל13/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע חוזר?קובי10/08/2011
שלום
אני בן 32,עברתי בגיל שנתיים,4,5 ניתוח בקע מפשעתי חד צדדי כאשר האחרון הצליח.הרבה שנים סובל לעיתים מדקירות ליד הצלקת.ההיתי אצל 2 כירורגים שבדקו אותי ידנית.אחד אמר שיש בקע,אני לא חייב ניתוח אך כדאי לי,השני אמר שאין בקע.ביצעתי גם us ששלל בקע.מאז שנגעו לי במקום פעם אופי הכא השתנה(ממעט דקירות פעם פעמיים בשבוע עכשיו פעם בחודש במשך כמה שעות דקירות לסירוגין..)
איך אוכל לדעת אם קיים בקע או לא לאחר ששני הכירורגים סתרו אחד את השני?
האם דקירות ליד הצלקת במשך שנים אומר בהכרח שקיים בקע חוזר?
מה לעשות?זה אומנם לא פוגע לי בתפקוד יום יומי אבל מציק ולא נעים ..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע חוזר? - תגובה
ד``ר רפאל אלון11/08/2011לקובי שלום,
אופי הכאב שאתה מתאר אינו אופייני לבקע. גם העובדה שנשלל בקע בUS תומכת בכך. (הבעייה בUSבדיקת היא חוסר דיוק כאשר התשובה היא שיש בקע, אך לא כאשר היא שוללת בקע). יש לך אפשרות להבדק אצל רופא שלישי...ייתכן והטיפול בבעייתך הוא טפול תרופתי פשוט, אך לא ניתן לדעת זאת ללא בדיקה יסודית.
בהצלחה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבור בולטג'ני10/08/2011
שלום!
יש לי טבור סגור ומעט בולט החוצה.
אני בהריון בשבוע 30, ואני שמה לב שכשאני צוחקת, מאמצת קצת את הבטן או מתרוממת משכיבה לישיבה הטבור יוצא החוצה ממש בצורת גולה.
אין לי כאבים או רגישות באיזור והטבור תמיד היה סגור ומעט בולט וזה מעולם לא הפריע.
יש לי 2 שאלות:
1. בלידה כשצריך ללחוץ ולאמץ את שרירי הבטן, האם משהו יכול לקרות לטבור? האם יכול להיות מצב שאני אצטרך לעבור ניתוח קיסרי בגלל הסיכון הזה?
2. האם יכול להיות שמדובר בבקע טבורי, או שיהיה לי בקע אחרי ההריון?
הרי אם היה לי טבור "חור" או טבור שטוח אז מצב כזה כנראה לא היה קורה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבור בולט - תגובה
ד``ר רפאל אלון10/08/2011לג'ני שלום,
המצב שאת מתארת לא יכול להביא לבעיות או לניתוח קיסרי בזמן הלידה. ייתכן והתפתח אצלך בקע טבורי. זה יכול לקרות בזמן הריון כי בשל גדילת הרחם עם העובר שבתוכו עולה הלחץ התוך בטני. לאחר הלידה פני לבדיקת כירורג. בהצלחה בלידה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפשעה ובאשכיםאבי08/08/2011
שלום רב,
מזה כשבוע וחצי אני חש בכאבים באזור אשך שמאל ולעיתים במשפעה. לאחר בירור עם אורולוג ואולטרסאונד לא התגלה שום ממצא בשק האשכים, וייחסו זאת לוריקוצלה דרגה 2 שאובחנה בעבר. היום נבדקתי אצל כירורג אשר איבחן: "בקעים מיפשעתיים דו-צדיים קטנים, גולשים", ובשלב זה לא המליץ טיפול ניתוחי משום שהבקעים לדבריו קטנים מאוד. אולם הכאבים עדיין שם, מגיעים מדי פעם ומסבים אי-נוחות רבה.
שאלתי היא, האם הבקעים שאיבחן הכירורג יכולים לגרום לכאבים מסוג זה ? יש לציין שאין שום בליטה ואין כאב מיוחד (כלומר הכאב אינו מתגבר באם קיים) בשיעול. האם כדאי לפנות לכירורג נוסף לדעה שניה ?
תודה,
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפשעה ובאשכים - תגובה
ד``ר רפאל אלון08/08/2011אבי שלום,
מהמידע שמסרת אני ממליץ שתבדק אצל כירורג נוסף.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע ספורטאיםערן04/08/2011
ביצעתי בדיקת mri אגן וברצוני לדעת האם ניתן לזהות בקע מפסעתי , בקע של ספורטאים בבדיקת mri או שצריך לבצע גם בדיקת אולטרה סאונד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע ספורטאים - תגובה
ד``ר רפאל אלון04/08/2011ערן שלום,
MRI מדויק יותר מבדיקת אולטראסאונד. הנושא של בקע "של ספורטאים" הוא סבוך יותר-לעתים אין ממש בקע אבל יש תלונות כמו של בקע. פנה לייעוץ ובדיקת כירורג.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע ספורטאים
ערן04/08/2011תודה עבור התשובה המהירה.
הכירורג קבע שאין לי בקע ספורטאים וגם ה- mri שולל בקע, אבל הכאבים הם כאבי בקע, אני ספורטאי והכאבים מציקים, מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע ספורטאים - תגובה
ד``ר רפאל אלון04/08/2011כדי לענות נכון על שאלתך יש צורך בבדיקה ותשאול. ניתן לפנות לכירורג המתמחה בטיפול בספורטאים. לעיתים יש צורך לבצע ניתוח בדומה לניתוח בקע, גם בהעדר הוכחה לבקע, כדי להתפטר מהכאב. אפשרות נוספת היא להתייעץ עם מומחה לכאב.
בהצלחה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת בטבורטלי02/08/2011
שלום!
עברתי לפני כחודש ניתוח לתיקון בקע טבורי קטן.
לאחר הניתוח הופיעה בחלקו העליון של הטבור בצקת (גוש קשיח למגע).
הרופא המנתח שבדק אותי לאחר כשבוע אמר שזו בצקת שתעבור.
כיום, לאחר יותר מחודש, אין שינוי.
האם הדבר נורמלי ומה ניתן לעשות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת בטבור - תגובה
ד''ר דוד נויפלד03/08/2011למה לעשות? לחכות - אם אין אודם או סימנים של זהום מקומי.
אפשרות נוספת, לפנות שוב למנתח שיבדוק ויסביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע משפעתיבני01/08/2011
לפני כחודש וחצי נמצא אצלי בקע משפעתי קטן בצד שמאל בבדיקת US ונבדקתי אצל כירורג שאמר לי שצריך לתקן אותו. בגלל השביתות הניתוח נדחה עד היום. אין כאבים עזים אך אני מרגיש שהבקע קיים ויש מאין נפיחות באותו הצד נפיחות פנימית שלא רואים בעין.
אני עוסק בספורט אירובי (ריצות של 7 ק"מ) ואנארובי (מתח מקבילים וכו') ,אך לפעמים אחרי כפיפות בטן או מאמץ ממושך יש מין כאב קטן באותו הצד.
האם עליי להמשיך להתאמן או שלחכות לניתוח?
הכירורג אמר שאני יכול להמשיך לעשות הכל אך אני מרגיש טיפה אחרת אשמח אם תסיר דאגה מליבי תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע משפעתי - תגובה
ד''ר דוד נויפלד01/08/2011המצב שלך על הגבול.
אם אתה מרגיש כך, תמנע מפעילות המגבירה את הלחץ התוך בטני (כפיפות בטן, הרמת משקולות וכו'...).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע משפעתי
בני01/08/2011תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חייבים ניתוחליאור31/07/2011
אני בן 49. בריא וללא בעיות מיוחדות. אובחן בקע בצד שמאל על ידי רופא המשפחה ובבדיקת אולטרהסאונד. באופן כללי הבקע לא מפריע לי. אני מסוגל להרים משאות כבדים, לרוץ ולעסוק בפעיולויות ספורט שונות, אין לי כאבים מיוחדים אחרי פעילות ספורטיבית. הסימפטומים היחידים הם בליטה באזור הבקע וכאב קל לאחר עמידה ממושכת (יותר משעה). האם יש צורך לנתח במקרה כזה או שאפשר להמשיך לחיות עם הבקע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חייבים ניתוח - תגובה
ד``ר רפאל אלון31/07/2011ליאור שלום,
מקובל להמליץ על ניתוח לתיקון בקע סימפטומטי, במיוחד אצל איש צעיר ופעיל גופנית, כמוך. מבלי לבדוק אותך קשה לענות בצורה נחרצת על שאלתך.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
ליאור31/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמץ לאחר הרניהאברהם28/07/2011
שלום
האם הליכה לאחר הרניה מהווה מאמץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמץ לאחר הרניה - תגובה
ד``ר רפאל אלון28/07/2011אין מגבלה מבחינת הליכה לאחר ניתוח לתיקון בקע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)