מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דקירות בחזהעדי28/04/2010
שלום,
אני בשבוע 31+4 של ההריון,
אני לוקחת פרסולט כשלושה שבועות, 10 מ"ג*3 ביום.
ביומיים האחרונים אני חשה קושי בנשימה (צריכה נשימות עמוקות יותר, מתנשמת בדיבור)
וכן דקירות באיזור הלב והחזה.
האם מדובר בתופעת לוואי של פרסולט שמחייבת התייחסות? או האם מדובר בתפועה שקשורה להריון המתקדם?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות בחזה
פרופ' יריב יוגב29/04/2010ייתכן אך יש צורך בבדיקה מקיפה לאור תלונותייך. פני להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהשלום28/04/2010
שלום יש לי שאלה בבקשה אני בת 26 לאחר 5 נסיונות לטיפול IVF שהיה ב-22.3 נקלטתי להיריון לתאומים מהשאיבה אני לוקחת אנדומטרין לנרתיק בוקר וערב 2 בסה"כ וכדור של אסטרופם אחד ביום אני בשבוע השביעי ולשני העוברים יש דופק אני חייבת לדעת מתי להפסיק עם הכדרוים תודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה
פרופ' יריב יוגב29/04/2010לא יותר פשוט לפנות לרופא שהמליץ על הטיפול...יש חשיבות באם מדובר במחזור לאחר שאיבה או מוקפאים. פני לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה רגילה אחרי קיסריחני28/04/2010
שלום
אני נמצאת בהריון שני בשבוע 37.
בהריון הראשון ילדתי בניתוח קיסרי חירום עקב רעלת הריון קשה .
עכשיו אני רוצה לנסות ו ללדת בלידה רגילה ולא בקיסרי.
בבית החולים שאלו אותי באיזה אופן אני רוצה ללדת בקיסרי או בלידה רגילה, כמובן שאם הכל יהיה בסדר, ולא יהיו סיבוכים. בינתיים הכל בסדר, הן מבחינת גודל העובר, מצב ראש וכו'.
כן הסבירו לי שבלידה רגילה יכול להיות "קרע ברחם", זה קצת הפחיד אותי.
הייתי רוצה לדעת מה הסיכוי לקרע ברחם כתוצאה מלידה רגילה, והאם אתם ממליצים לנסות לידה רגילה אחרי ניתוח קיסרי ראשון אחד?.
אשמח לתשובה, חני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה רגילה אחרי קיסרי
פרופ' יריב יוגב29/04/2010הסיכון לקרע משתנה ותלוי בגורמים רבים אך בעיקרון כ 1/200 או 0.5%
המלצה אינה ניתנת אף פעם באופן גורף כי אם באופן מותאם אישי ובוודאי שלא ניתן לבצע זאת באינטרנט מאחר ויש חשיבות ללידגה הקודמת מהלך ההריון הנוכחי וכו.. במידה ומעוניינת בייעוץ פרטני קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתרדקלה27/04/2010
שלום,
הנני בת 34. ברקע קרישיות יתר: פקטור 5 ליידן הטרוזיגוט, MTHFR הומוזיגוט, פרוטאין C נמוך מהנורמה (אבי עבר אירוע מוחי בגיל צעיר ועל כן נעשה בירור) . הריון קודם תקין ללא מדללים, לידה תקינה , תינוק נולד במשקל 3.800 ק"ג. מס' ימים אחרי הלידה התפתחה רעלת הריון. איזון לחץ הדם ארך כמעט 10 חודשים.צ מעוניינת בהריון נוסף אך חוששת מאוד מרעלת הריון במהלך ההריון או אחריו. האם מתן קלקסאן במהלך ההריון אמור להפחית את הסיכוי לרעלת הריון אצלי? האם מתן אספירין מקובל למניעה?
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר
פרופ' יריב יוגב29/04/2010הדעות חלוקות לגבי השפעת קלקסן ואספירין על הפחתת הסיכוי לרעלת הריון. הרוב גורסים כי לקלקסן אין חשיבות ולגבי האספירין אין הוכחה כי במקרי רעלת הריון שלא התפתחה מוקדם בהריון מתן מונע של אספירין מפחית שיעורי החזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משלישיה לתאומיםעידית27/04/2010
אני בשבוע 10+1מ-IVF עם הריון שהיה ובעקרון עדיין של שלישיה, באולטראסאונד מאתמול 2 עוברים מתאימים לגיל עם דופק ותנועות והשלישי שהיה מלחתחילה קטן ב-3 ימים מגיל ההריון גם אתמול הוא היה קטן בשבוע וללא דופק.
הבנתי שהוא אמור להספג ברחם, כמה זמן זה אמור לקחת והאם עד השקיפות בעוד שבועיים כבר לא יהיה.
האם כדאי בגלל זה לדחות את השקיפות עד שיעלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משלישיה לתאומים
פרופ' יריב יוגב27/04/2010הספיגה נמשכת תקופה ארוכה
אין מניעה מביצוע שקיפות עורפית במועד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתהילה27/04/2010
אני יודעת ששקיפות עורפית יש לבצע בין שבוע 10 לשבוע 13+6, כיוון שאני יכולה לבחור את המועד אשמח לדעת באיזה שבוע הכי אידאלי לבצעה בכלל ובהריון תאומים בפרט אם זה שונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית
פרופ' יריב יוגב27/04/2010שבוע 12-13
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הריוןמיכל27/04/2010
שלום.
אני עומדת לעבור גרידה בשבוע הבא. אהיה בשבוע 19,עקב תסמונת דאון. לפני חמישה חודשים עברתי גרידה בשבוע 18 בדיוק מאותה הסיבה.
ההריון הנוכחי מאופיין גם עם תסמונת העובר הנעלם - עובר אחד לא התפתח.
1. האם אני צריכה ליידע את הרופא המנתח על ההפרש הכ"כ קטן בין שתי הגרידות ועל העובר הנעלם?
2. האם ההתייחסות אליי צריכה להיות שונה - בגנטיקה אמרו לי משהו על אסטרוגן? רופא הנשים שלי לא יודע מכך כלום.
אודה על תשובה מהירה בכדי שאוכל לדעת מה אני עושה מכאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הריון
פרופ' יריב יוגב27/04/20101. כן
2. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמירב27/04/2010
אני בהריון שבוע 12. בבדיקת דם לvarecilla zoster iGg =positive
הייתי במחיצת ילד שחולה באבעבועות רוח.
האם זה מסוכן עבורי ולעובר והאם יש צורך לעשות משהו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
פרופ' יריב יוגב27/04/2010לא אין סכנה זה אומר שנחשפת בעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אנטי Dענת26/04/2010
אני בהריון שלישיה לאחר IVF בשבוע 10, לפני 11 ימים קיבלתי חיון אנטי D כיוון שסוג הדם שלי B- והיו לי במשך כמה ימים שלפני החיסון הפרשות חומות שפסקו לחלוטין באותו ערב שלאחר החיסון.
באותו יום עשו לי US ו3 העוברים היום בסדר עם דופק, היום בשבוע 10 עשיתי US ואחר העוברים הקטן יותר ללא דופק, נאמר לי ללכת לרופא שלי לקחת מרשם לחיסון אנטי D, זו בידיעה שעשיתי חיסון אבל לא הבנתי מתי לעשות ואולי הרופאה שכחה שעשיתי חיסון ממש לא מזמן שהבנתי מהרופאה שבדקתי אותי אז אמרה שזה ל-3 חודשים אז האם צריך בכל זאת לעשות עכשיו שוב חיסון? למרות שעשיתי לפני 11 יום? האם העובר שהפסיק להתפתח ויספג ברחם יכול להיות מצב שהדם שלו יתערבב עם שלי ובגלל זה היא רוצה שאעשה עוד חיסון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון אנטי D
פרופ' יריב יוגב26/04/2010אין צורך בחיסון נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהריון שבוע 12 עם בעיה בקרשית דםיולי26/04/2010
שלום ד"ר רימון
אשמח אם תוכל לייעץ לי
לפני חצי שנה נגשתי לרופאת נשים שלי לבדיקות שגרתיות ,היא שלחה אותי לבדיקות דם וראתה שהכולסטרול קצת היה גבוה -אני מבינה מזה והשילוב של נתילת גלולות כ-13 שנה גרם לה לשלוח אותי לבדיקות קרישת דם
ב-16.12.09 בצעתי את הבדיקות והרופאה שלחה אותי לייעוץ המטולוגיה עקב בדיקה אחת שלא היתה במסגרת
ב-6.4.10 הלכתי ליעוץ המטולוגיה בביה"ח מאיר בכפ"ס אצל הרופאה דר מ.אליס
היא לא הבינה למה בכלל הרופאת נשים שלחה אותי לבדיקות קרישות הדם שכן מלבד הכולסטרול לא היו לי שום בעיות בריאות ולא רקע ,אבל משום שכבר עשיתי את הבדיקות ויש בדיקה אחת קצת
ל א תקינה היא לא יכלה להתעלם ולכן שלחה אותי לבדיקת קרישה נוספת ואלו הממצאים וסיכום הרופאה:
סיכום 6.4.10
כרגע בהריון ראשון שבוע 10 עד כה מהלך תקין
במסגרת בדיקות נלקחו בדיקות LAC-1.27 _מעט מוגבר) כמו כן נלקחו נוגדנים ל-APLA-שהיו תקינים לציין אין רקע של בעיות קרישה או מיילדות
בדיקתגופנית-מצב כללי טוב,ריאות נקיות,לב-קולות סדירים ללא אוושות,בטן-רכה לאנמושו כבד או טחול מוגדלים,בלוטות לימפה-לא נמושו מוגדלות....
סיכום לאחר בדיקת קרישת דם חוזרת 18.4.10
בבדיקות חוזרות LAC-חזר תקין,Anti Cardiolipin-תקין,anti GPBI-תקין ובדיקת LgM -חזרה מעט מוגברת Anti Cardiolipin(הרושם שמדובר בעלייה קלה ולא ספציפית) ואין עדות ל-APLA SYNDROME ולכן כרגע אין צורך בטיפול ספציפי בהמשך תחזור על הבדיקות
סוף דבריה
לאור כל הנאמר ולאור זה שאני בהריון בשבוע ה-12 ונראה שתקין אחרי בדיקת אולטרסואנוד לשקיפות עורפית לפני 4 ימים-הרופא אפילו אראה לנו שזה בן
האם עליי לשקול טיפול או להמשיך לעשות בדיקות דם בביה"ח ולהיות במעקב בלבד
שכן אני מבינה שהבדיקה שלא יצאה טוב מראה על סכנה של הפלה
הודה לך מאוד אם תוכל לעזור לי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהריון שבוע 12 עם בעיה בקרשית דם
פרופ' יריב יוגב26/04/2010בשלב זה מעקב בלבד
בדיקת LAC חוזרת בעוד 12 שבועות במידה ובדיקה חיובית קלקסן (זריקות לדילול הדם) 6 שבועות לאחר הלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון DHEA והשלכותיוליאת26/04/2010
במשך 3 שבועות לקחתי את ההורמון DHEA. היום התגלה שההורמון ניתן לי בטעות, והייתי צריכה לקחת DHA3(תוסף של אומגה).
אני בשבוע 9 להריון, ושאלתי-האם לקיחת ההורמון יכולה לגרום לנזק לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון DHEA והשלכותיו
פרופ' יריב יוגב26/04/2010לא ידוע לי על פגיעה לעובר
אנא פני למרכז הטרטוגני בהדסה ירושליים לצורך מידע מפורט יותר 02-6243669* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששות לקראת קיסרי שני וסכרת הריוןמאירה26/04/2010
מס' שבועות לקראת הלידה והחששות החלו לצוף מעל פני השטח. אני סובלת ממשקל עודף, מאוזנת ע"י אינסולין (סכרת הריון)לקראת גיל 40 ואמורה לעבור קיסרי שני.
אני חוששת לשלום העובר מכיוון שלא תמיד הייתי מאוזנת עם הסוכר ומכיוון שלא תמיד שמרתי על מאכלים אסורים בהריון (כדוגמת מיונז). אני גם חוששת מסיבוכים של ניתוח שני (בעיקר בגלל עודף המשקל אבל גם מכיוון שבקיסרי שני הזיהומים וההדבקויות נפוצים יותר).
אני רוצה לקבל תשובות אוביקטיביות עד כמה אני מודאגת לחינם או שבאמת יש לי סיבות טובות לדאגה?
וגם-איך להגיע ליום הלידה יותר רגועה ולא לתת לחששות להשתלט עלי...?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות לקראת קיסרי שני וסכרת הריון
פרופ' יריב יוגב26/04/2010הפורום אינו נותן מענה לחששות. פני לרופא נמטפל שיפנה אותך לייעוץ פסיכולוגי או לקבוצת תמיכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שני לאחר הפלה סוד דם O שליליmimi25/04/2010
היי לפני שנה עברתי הפלה בשבוע 8 הדופק נעצר באותו יום נודע לי מה סוד הדם שלי נתנו לי זריקת אנטי די בזמן האישפוז לאחר ההפלה היום נודע לי שאני בהריון ווסת אחרונה 23/3 האם עלי לגשת לרופא וליידע אותו . או לקבל שוב זריקה ההריון הזה מאד יקר לי כמעט שנה ניסתי להיקלט תודה מראש מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שני לאחר הפלה סוד דם O שלילי
פרופ' יריב יוגב26/04/2010יש לגשת לרופא בכל מקרה אין מקום כעת למתן אנטי D
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ס.מערכות מכוונתגליה25/04/2010
שלום רב.קיבלתי מהרופאה שלי הפניה לסריקת מערכות מכוונת וזה בגלל ממצאים חריגים בסריקת מערכות מורחבת. רציתי לדעת מהי סריקת מערכות מכוונת? היכן ניתן לבצע [בבית חולים או בקופה?האם יש צורך בטופס 17? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ס.מערכות מכוונת
פרופ' יריב יוגב26/04/2010סקירה רחבה יותר וממוקדת לבעיה שנמצאה בסקירה הראשונה. מבוצעת ע"י רופא מומחה לאולטרהסאונד. לגבי הפרטים המנהלתיים פני לקופת חולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגביי הריון בסיכוןניב25/04/2010
שלום,בעלי ואני מתלבטים אם לנסות להרות טבעי או להחל בטיפולי הפריה לאבחון טרום השרשה לאור העובדה ששנינו נשאים למחלה גנטית.במידה ונחל בתהליך ההפריה האם הריון כזה הוא הריון בסיכון גבוה?מה המשמעות של זה? ובכלל תוך כמה זמן בדכ נקלט הריון בהפריה כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות לגביי הריון בסיכון
פרופ' יריב יוגב26/04/2010ברור שלא ניתן לתת יעוץ על סמך הנתונים שסיפקת צמיע כי תפני לייעוץ גנטי מסודר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)