מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהיעל12/05/2010
שלום וברכה. בת 37 הריון לאחר IVF. (ללא ילדים)
ברקע הפלה בשבוע 7 לאחר IVF
אנדומטרוזיס במצב מפושט , בוצע ניתוח לפרסקופיה אך ככל הנראה נשארו הידבקויות באגן וכן מוקדים באגן.
תוצאות תבחין משולב שנעשה בשבוע 16
MOM 1/15 MIU/ML 2.99 PAPP-A
MOM 0.60 IU/ML 19/5 AFP
MOM 1.4 1.71 PG/ML 2.66 INHIBIN-A
MOM 0.91 MM 1 NT
סיכון לפי גיל 1:200
סיכון לפי גיל ושש הבדיקות 1:290
האם העובדה שהסיכון לפי גיל ושש הבדיקות ירד עומדת לטובתי?
האם העובדה שיש אנדומטריוזיס והידבקויות מהוה קונטראינדיקציה לביצוע דיקור מי שפיר? בשל החשש לזהום או סיבוך?
האם אנדומטריוזיס משפיע על ערכי בדיקת הדם?
האם לאור העובדה שהיתה הפלה הבדיקה מסוכנת יותר
האם במקרה זה האינדיקציה לבצוע הדיקור גבוהה או לא??
האם יש טעם לבצע סקירה נוספת עכשיו? הראשונה בוצעה בשבוע 14+2. כיום בשבוע 16+2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורה
פרופ' יריב יוגב13/05/2010הרבה שאלות....
אנדומטריוזיס אינה מעלה הסיכון להפלה עקב מי שפיר
בדיקת החלבון העוברי לא הפחיתה באופן משמעותי את סיכון הרקע הבסיסי ע"פ גילך
במידה והפלה ספונטנית בתחילת ההריון אין סיכון מוגבר להפלה עקב דיקור
לצורך ייעוץ פרטני לגבי דיקור מי שפיר קבעי פגישת ייעוץ אישית במידה ומעוניינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר העלאה במשקל בעבורענת12/05/2010
שלום,
מתחילת חודש שביעי אני סובלת מצרבות, בחילות ופעם בשבוע מהקאה.
(בתחילת ההריון סבלתי רק מבחילות).
לאור זאת קשה לי לאכול הרבה ואין לי כ"כ תאבון. דווקא בשליש האחרון ידוע שהעובר צריך לעלות הרבה במשקל.
האם העובדה שאיני אוכלת הרבה יכולה להשפיע על עלייה במשקל של העובר? ידוע לי על עוד סיבות אפשריות אך האם זאת גם יכולה להיות אחת מן הסיבות?
שאלה נוספת: במעכב צמיחה נראה שבטן העובר שהיתה צריכה לגדול בחודש בפועל גדלה רק בשבועיים. ואילו הראש לעומת זאת גדל יותר כך שבשבוע 31 ישנו פער הראש לבטן של שלושה שבועות התפתחות.
להלן הערכים שהתקבלו:
BPD: 84.4 מ"מ מתאים לשבוע 33+6
HC: 299.3 מ"מ מתאים לשבוע 33+3
AC: 265 מ"מ מתאים לשבוע 30+4
FEMUR: 58 מ"מ מתאים לשבוע 30+2
הערכת משקל 1632
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
פרופ' יריב יוגב13/05/2010העובר כמעט ואינו מושפע ממידת עליית המשקל. אך לא פרטת את שבוע ההריון בו את נמצאת ואת משקלך
כמו כן הקאה אחת לשבוע לא צריכה להפריע לאכילה תקינה
יש מקום להערכה יותר פרטנית
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 31+0
ענת14/05/2010אני שוקלת 63, אשמח לתשובה בבקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן-האם צירים מוקדמים?ענת12/05/2010
שלום,
אתמול תקפו אותי כאבי בטן תחתונה חזקים ותחושה של כאבים ברגליים כמו בזמן מחזור. ואז לאחר מכן הייתה התכווצות בבטן. האם זה צירים אמיתיים או צירונים שמאפיינים הכנת הרחם ללידה.
אני נמצאת בשבוע 31.
האם בד"כ יש לנשים בהריון בשליש האחרון כאבים חזקים כאלו? בספרות על הריון קראתי שכן אך אשמח לדעתך בנושא.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן-האם צירים מוקדמים?
פרופ' יריב יוגב12/05/2010ללא בדיקה ובצוע תרשים ניטור צירי הרחם לא ניתן לקבוע בודאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימורלימור12/05/2010
ד"ר שלום עברתי הפלה לפני חודשיים בסיום הדימום והבטא קטן מ 2 הרופאה עשתה לי אולטרסאונד ואמרה שהכול תקין ואני יכולה להרות בווסת הבאה
קיבלתי ווסת ראשונה ואני רוצה לנסות להרות שוב
אך מאז ההפלה אני קצת בחרדות וללחץ רוצה מאוד שוב את ההריון כבר עכשיו ולחץ הדם שלי משתנה דוגמה יכול לעלות ל 160/100 ואחרי 5 דקות להיות 130/90 או 125/85 כבר עשיתי 2 הולטרים לפני חצי שנה האחרון והם תקינים . שאלתי האם אני כשרה להיכנס להריון כך?? לחץ דם משתנה הייתי אצל מומחה ללחץ דם לפני חצי שנה ואמר שהקפיצות האלה הם רק מחרדה ולא מלחץ דם אמיתי אציין בנוסף 2 הריונות קודמים לא הייתה בעיית לחץ דם וגם ההריון האחרון שנגמר בהפלה הלחץ דם היה תקין בממוצע 120/80
מה דעתך גם לגבי זמן הכניסה אחרי הפלה וגם לגבי הלחץ דם....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור
פרופ' יריב יוגב12/05/2010ע"פ המתואר לא נראה לי כי יש מגבלה מלהכנס להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורתמיכלי12/05/2010
שלום,
אני בשבוע 34+4 במנוחה בבית אחרי דימום+צירים בשבוע 30+4. במהך תקופת המנוחה בבית לא היו לי תופעות מיוחדות או מדאיגות. הלילה, פתאום התעוררתי עם סחרחורת יחסית חמורה. זה נמשך משהו כמו דקה ואז חלף ולא חזר.
האם התופעה מדאיגה? יש משהו שניתן לשות כדי למנוע אותה בעתיד? האם היא מצביעה על משהו חמור או שהיא רגילה לשלב הריון כזה?
תודה, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
פרופ' יריב יוגב12/05/2010במידה וחוזר פני לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 24 - מה עושים?יפית11/05/2010
אני בשבוע 24 בדיוק בת 37.6 לוקחת קלקסן - היום שתיתי אך לא היה לי תאבון לאכול הרגשתי טוב אך לקראת הצהריים הכנתי ארוחת צהרים ופתאום הקאתי בלי סוף את כל מה ששתי ממשעה 12בצהריים - לצערי אין לי למי לפנות הרופא המטפל שלי לא עובד היום וגם הקופה אליה אני שייכת האם עליי לפנות לבית חולים?
אני רוצה לציין מאז שקאתי בשעה 3.5 עד עכשיו הכרחתי את עצמי לאכול ואני מרגישה בחילות
אשמח אם תעזור לי מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 24 - מה עושים?
פרופ' יריב יוגב11/05/2010במידה וממשיכה להקיא פני לבי"ח או למוקד
במידה וחשה יותר טוב פני מחר לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג דם B- וקיום נוגדנים...מיכל שמש11/05/2010
שמי מיכל,הריון שלישי. בת 38בעלת סוג דם B- ובדיקת נוגדנים נמצא שיש לי נוגדנים ברמה של 1:800.האם יכולה לבצע בדיקת מי שפיר או שקיים סיכון גדול מהרגיל? מה ההמלצות להמשך מעקב ההריון? כרגע בשבוע 15..תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג דם B- וקיום נוגדנים...
פרופ' יריב יוגב11/05/2010לא ברור משאלתך אלו נוגדנים נמצאו
אין מניעה מקיום מי שפיר
לצורך ייעוץ פרטני אנא קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חריגות איסוף שתן לחלבון ו CCליאת11/05/2010
שלום בת 29 בשבוע 28 הריון ראשון[ברקע BMI>30]כרגע בחופשת מחלה מעבודתי כאחות עקב כאבי ראש ולד גבוהים.[במדידות אחרונות לד סביב 120-130,דיאסטולי 68-85].
נתבקשתי לבצע איסוף שתן לחלבון.באיסוף לפני כ 3 שבועות איסוף חלבון 24ש' 210.
ביום חמישי חזרתי על התוצאה איסוף החלבון היה 272,
בנוסף CC -316,אלבומין-3.35,בילירובין 0.18,ALK PHOSPHATASE -69.
הרופא שלי נמצא בחול עד יום חמישי.
לשאלותי :
אני יודעת שהתוצאות חריגות אך השאלה בכמה הן חריגות ומסכנות אותי ואת העובר. הרופא שלי נמצא בחול
האם עלי לפנות למיון או שאני יכולה להמתין ליום שישישהוא חוזר [אני מרגישה תנועות ואין לי כאבים ברום הבטן או טשטוש ראיה].
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
פרופ' יריב יוגב11/05/2010איסוף השתן בגבול העליון של התקין
במידה ולחצי הדם תקינים וללא כאבי ראש טשטוש ראיה ניתן לנמתין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיילת11/05/2010
אני אחרי היסטוריה עשירה של:
PCOS
2005- preeclampsia, induced birth at 37W, bw 2600gr.
2008 pprom at 22w,
blighted ovum 2009,
2009 missed abortion 9w.
PCOS + Secondary infertility (treated with metformin + clomiphen citrate)
לפני ההפלה האחרונה עשיתי בדיקת המטולוגית ולמרות שתוצאות LAC היו על ומעבר גבול העליון ההמטולוגית (דרגת פרופ') המליצה לגניקולגית שלי שלא לטפל וההריון נפל בשבוע 9
מאז עשיתי עוד בדיקות LAC ואובחתני כסולת מAPLA ע"י פרופ' להריון בסיכון שאר שהכתובת כתובה על הקיר שאלתי למה ההמטולגית לא באותו דעה של הרופא לסיכון גבוה בענין הAPLA
ולהלן התוצאות :
11/2009 = lac-screen-rvvt -42 sec (normal 22-35
11/2009 =normal 26-35) lac-confirm-rvvt 30 sec
01/2010= lac screen rvvt 35 sec
01/2010= lac confirm rvvt 29 sec
06-2009= lac rvvt 1.23
06-2009= lac sct 1.01 negative
10-2009= lac rvvt 1.23
10-2009= lac sct 1.04 negative
השאלות שלי בעקבות המחקר שפורסם בNEMJ ב29 אפריל 2010 שהוכיחו מול PLACEBO שלא עזר טיפול HEPARIN עם ASPIRIN לשנות את אחוזי הפלות הלא מוסברות .
אני מנסה להבין למה אני אובחנתי לקחת תרפות אלו בהריון האם באמת יש לי APLA או שאם לא יועיל לא יזיק וגם למה הפרופ' בהמטולגיה לא מכירה בAPLA שלי
תודה איילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיילת
פרופ' יריב יוגב11/05/2010ידוע כי קיים קשר בין הפלות חוזרות ותסמונת APLA
המחקר ב NEJM לא כלל נשים עם תסמונת זו
יש צורך לצורך רבחון התסמונת בשלוב של תסמונת מעבדתית חיובית ב 2 בדיקות שונות לפחות בפער של 12 שבועות ביניהן ותסמונת קלינית
לצורך ייעוץ פרטני קבעי פגישת ייעוץ במידה ומעוניינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר יריב
איילת11/05/2010לא ענית על השאלה האם ערכים אלו נראים כAPLA
הבדיקות בוצעו
1 ביוני 2009
2 באוקטובר 2009
3 בנובמבר 2009
4 בינואר 2010
כך שבין הראשונים והאחרונים היה יותר מ3 חודשים
ועוד אני מנסה לעמוד על השינוי בדעה בין המרפאה ההמטולוגית למרפאה להריון בסיכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על חלבון עובריליטל11/05/2010
שלום,
קיבלתי את תוצאות החלבון העוברי שעשיתי בשבוע 17+2 (מחושב 17+4) (יש לציין שההריון התחיל מתאומים, אחג נספג). התוצאות היו כולן בגדר הנורמה אולם בכל זאת הורידו את הסיכוי לתסמונת דאון ל 1:280 (לפי גיל בלבד 1:464). יש לי כמה שאלות:
1) האם ה HCG הנבדק הוא אותו HCG כמו בסקר של הטרימסטר הראשון (FREE HCG)?
2) היות והתוצאות בתווך הנורמה מודע הסיכון לדאון עלה?
AFP
MoM : 1.30 טווח הנורמה 0.20 - 1.99
HCG
MoM 2.50 טווח הנורמה 0.16 - 2.99
uE3
0.92MoM הנורמה: מעל 0.34
הערכות וסיכונים:
הסיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון מחושב לפי גילך בלבד: 1: 464
** הסיכון ללידת תינוק עם תסמונת דאון המחושב לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקות הוא: 1: 280
,תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על חלבון עוברי
פרופ' יריב יוגב11/05/20101. לא
2. החישוב מתבצע יחסית לגיל ההריון גילך (סיכון הרקע) ותוצאות הבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המשמעות של ערכי הנורמה אם כך
יוני11/05/2010אם הסיכוי לפי גיל בלבד הוא 1:464
והערכים בגדר הנורמה איך ייתכן שהסיכוי לדאון עולה ?!
האם ייתכן שיש טעות בחישוב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת חלבון עוברידנית11/05/2010
שלום דר',
אני בת 38 ובשבוע 18 לאחר טיפול IVF. בשבוע 6+ התגלתה המטומה אשר גרמה למס' אירועים של דימומים.ההיריון ממשיך להתפתח אך במקביל ההמטומה עדיין קיימת.הוגדרתי כגבולית לקרישיות מסוג APLA ואני אמורה ליטול אספירין וקלקסן למניעה אך בשל ההמטומה כרגע לא נוטלת.
קיבלתי תוצאה של חלבון עוברי עם סיכון גבוה לתסמונת דאון 1:48 כאשר שקיפות עורפית וסקירה מוקדמת יצאו תקינים לחלוטין. בשל ההמטומה אין אפשרות לבצע דיקור בשלב זה בשל הסכנה הממשית לאיבוד ההיריון.הרופא שלי המליץ לחכות עד לשבוע 21 ובמידה וההמטומה תיספג נבצע דיקור.
כאמור גילי הוא 38 האם יתכן והתוצאה 1:48 היא שילוב "רע" של הגיל וההמטומה הקיימת?
האם מומלץ לעבור דיקור בשבוע 21? לפני 4 שנים בהירון עם בתי התוצאה היתה 1:180 והכל יצא תקין ויש לי ילדה מדהימה, האם זה יכול להוריד את החשש שלי שהתוצאה יצאה נמוכה רק בשל הגיל?
תודה,
דנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת חלבון עוברי
פרופ' יריב יוגב11/05/2010ייתכן ולהמטומה השפעה על תוצאות הבדיקה
אין קשר לתוצאות ההריון הקודם
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ פרטנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שבוע +12לירן11/05/2010
בס"ד
לרופאים המסורים שלום!
אתמול בבוקר היו לי הפרשות ורודות וחומות במשך כשעה רצוף-כמובן שנסעתי למיון שם עשו u/sוראו שהכל תקין ב"ה.והרופא אמר שאם אין ממש דימום רציף אין צורך להגיע כל פעם...(בתקוה שלא יהיה).
היום בבוקר שוב אותו הדבר ....
מדובר בהריון תאומים מטיפול ivf ויש לציין שבחודש שעבר קרא לי אותו הדבר ושניהם סביב התאריך המקורי שאני אמורה לקבל בו מחזור האם זה קשור?רציתי לשאול על מה הפרשות אלה יכולות להעיד והאם זה עדיין מסוכן בשלב זה? כמו כן האם יש מצב שכאשר אני יגיע לרופא שלי הוא יכול להודיע לי על שמירת הריון מעכשיו? ויש לציין שכאשר אני במנוחה הדבר מפסיק....
תודה ויום נעים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום שבוע +12
פרופ' יריב יוגב11/05/2010ייתכן ומדובר בדמום שמקורו לא רחמי במידה ויש הפרשות קלות סביר כי יעברו בשלב מאוחר יותר
לא ניתן להשלים הייעוץ ללא בדיקה וביצוע סונר
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף- מיעוט מי שפיר קיצוני- האם ליסגלים11/05/2010
לא מצליחה לישון כל הלילה - בבקשה עצתכן -
אתמול בסקירה המורחבת התגלה מיעוט קיצוני במי שפיר, עד כדי כך שהרופא הפסיק באמצע את הסקירה וניסה לחייג לרופא מומחה לסיכון גבוה ומיידית לקבוע לי תור להיום. בגלל השעה היחסית מאוחרת לא תפס אותו.
הודיע לי שהיום בבוקר יעדכן אותי מתי להגיע אליו - לד"ר ויינר זאב ממכבי למי שמכירה (מקבל בצ'ק פוסט).
יכול להיות שזה יהיה רק אחה"צ.
בינתיים אני מרגישה שכל שעה שעוברת היא קריטית, למרות שלא מרגישה בשום דליפה. העוברית שלי במצוקה.
בת 41, הריון ראשון, שבוע 21, בדיקת מי שפיר תקינים.
האם ליסוע מיידית לחדר מיון, ואולי שם אקבל אבחון וטיפול מהירים שיסייעו להציל את העוברית?
או לחכות לטלפון ולפגישה שתתקיים היום עם ד"ר ויינר?
האם ללכת לעבודה (משרדית) או לנוח בבית עד הפגישה עם ד"ר ויינר?
האם מישהי כאן עברה מצב דומה של מיעוט במי שפיר ויכולה לשתף אותי מנסיונה?
תודה מראש,
גלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף- מיעוט מי שפיר קיצוני
פרופ' יריב יוגב11/05/2010פרופ זאב ויינר הינו אחד המומחים הטובים ביותר בארץ. במידה ויש לך תור אליו היום המתיני לייעוצו
במידה וחשה בחום או בדליפת מי שפיר פני למיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף דחוףאוקסאר בהריוןלמיטה10/05/2010
נודע לי שאוקסאר מסוכן לאישה בהריון - אני בהריון כעת ולא יודעת מה לעשות- איזה תרופה יכולה להיות כתחליף לאוקסאר של 12.5 מילי גרם פעמיים ביום . האם hydralazine hydrochloride
25 מילי גרם 3 פעמים ביום ו ISOCARDID TAB
20 מילי גרם שלוש פעמים ביום זה נחשב לתחליף טוב או עלול לסכן אותי והכליות שלי - מקווה מאוד לתשובה ועזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללמיטה
פרופ' יריב יוגב10/05/2010אין לטול אוקסר בהריון
לא ברור מה ההתויה לנטילתו
עיקרון ליל"ד הטיפול המומלץ הינו אלדומין או טרנדייט
התיעצי עם רופא מומחה להריון בסיכון גבוה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף אוקסר
למיטה11/05/2010תודה שחזרתה אלי ד"ר יוגב - האם ידוע לך על התרופה הידראלזין 25 מיליגרם שלוש פעמים ביום והתרופה איזווקרדיד טאב 20 מילי גרם שלוש פעמים ביום? כי הרופא המטפל נתן לי אלו כתחליף - רופא המשפחה לא אשר לי לקבל תרופות אלו מכיוון שלדעתו אלו גורמים לכאבים עזים בראש ופוגעים בכליות
- אני כרגע בדילמה גדולה - אני בהריון ולא יודעת מה לעשות בקשר לתרופות הללו? אני הפקתי לקחת אוקסר - אפשר להסתפק בדימיטון ואלדספירון בלבד ולא לקחת אוקסר?
ושאלה שניה איזה מומחה בישראל יכול לעזור לי בעניין הזה? ומה תופעות הלוואי להידרלזין ואיזוקרדיד לי ולעובר? האם אתה חושב שתרופות אלו טובות? זה לא יותר מדי לקבל 6 כדורים כתחליף לשני כדורי אוקסר ביום? מי יכול לעזור לי ? אני במצוקה איומה? תעזור לי תפנה אותי אם תוכל לרופא מומחה אנושי ומומחה להריון בסיכון עם בעיה באי סספיקת לב ואהיה מודה לך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף אוקסר
פרופ' יריב יוגב11/05/2010אני סבור כי את צריכה להיות מטופלת במסגרת מרפאה להריון בסיכון גבוה באחד מבתי החולים הקרובים למקום מגורייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרתשואלת10/05/2010
בת 37 , הריון IVF שבוע 19. עובדת במעון לילדים בעלי מוגבלויות בו התגלו מס מקרי חזרת. מה עלי לעשות
(כנראה ובעבר לא חוסנתי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרת
פרופ' יריב יוגב10/05/2010רוב הסיכויים שחוסנת או נחשפת בעבר
אין מחסנים במהלך ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)