מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העמסת סוכר 100 גרםד08/10/2013
שלום. אני בשבוע 29 להריון. בשבוע 26 עשיתי בדיקת העמסת סוכר 50 גרם-התוצאה הייתה גבולית -139. הרופא שלי הפנה אותי להעמסת סוכר 100 גרם בשבוע 30 להריון. האם הבדיקה מסוכנת לעובר?מדובר ב-11-12 שעות צום.
בתודה מראש,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 100 גרם - תגובה
פרופ' יריב יוגב10/10/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דחוףףףףףףףעדנוש2907/10/2013
שלום אני בשבוע 10+1 עם תאומים לא זהים.. כבר שבוע שיש לי הכתמות חומות (חום כהה כזה) וזה לא רק בניגוב זה גם יוצא אבל לא מאסיבי.. וכרגע שמתי לב בשירותים כשניגבתי (סליחה על התיאור) שיש על נייר טואלט לא רק החום הזה אלה גם מין מעטפת כזאת כמו חוטים כאלה (דומה למחזור שהביצית הלא מופרית יוצאת) החוטים צבע שקוף מעורבב עם החום הזה שיוצא.. יש לציין שביום שישי יצא לי ממש הרבה חום כמו ביום השני למחזור (רק חום ולא דם טרי) ונסענו למיון ב 6 בבוקר באולט' ראו ששניהם בסדר ולא מצאו מאיפה החום הזה מגיע בכלל.. יש לכם מושג מה זה יכול להיות בכלל? ממה המעטפת הזאת? יש לציין שאני עם זריקת פרוגסטרון רטארד 250 מ''ל פעם בשבוע ו 2 אסטרופם ליום.. אהה וזהו הריון דרך ivf icsi ואני גם 4 שנים לאחר ניתוח קיסרי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דחוףףףףףףף - תגובה
פרופ' יריב יוגב10/10/2013ללא בדיקה לא ניתן לדעת
במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ אישית לצורך ייעוץ פרטני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני דודה מתרגשת. ריבת אתרוגים של הרבנית יפה כהן סגולה להריון ולידה קלה.טל30/09/2013
מכיון שנהיתי עכשיו דודה וכייף לחלוק את החוויה המרגשת, וגם הריבה עזרה אז אספר עלינו ועל ריבת האתרוגים: אחותי הגדולה שעברה כמה טיפולי פוריות שלא הצליחו, שמעה המלצה מחברה על הקבליסטית הרבנית יפה כהן שללא דרישת תשלום מברכת מיעצת ומחלקת ריבת אתרוגים סגולה, היא קיבלה מהרבנית יפה כהן את הריבה והרבנית הזהירה אותה להישמע לכל הוראות הרופאים כי הברכות והסגולות הם לא במקום, אלא במקביל ויחד עם הטיפול הרפואי והיא ברכה אותה שתוך כמה חודשים היא תכנס להריון, ובדיוק כמה חודשים אחרי היא קיבלה את ריבת האתרוגים המופלאה של הרבנית יפה כהן ההפריה נקלטה, אחרי זה ההריון היה קצת בסיכון, והיא קיבלה מהקבליסטית הרבנית יפה כהן עוד ריבה כזו, סגולה ללידה קלה וילד בריא, כששוב הרבנית אומרת לה להקפיד על הוראות הרופאים, כשבגלל ברכת הרבנית והסגולות שלה אחותי היתה רגועה ומאושרת וזה היה טוב לה ולנו, והיתה לה לידה יחסית קלה, אז זו ריבה שמועילה וכדאי לדעת על כך. והכי! חשוב מבחינתי שזו הלידה הראשונה של ילדי הורי, והורי נהיו פתאום סבא וסבתא גיסי החתיך אבא, ואיזה מרגש שאני!נהיתי דודה!נכון זה כייף שמהמם ומרגש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקנו לשמור נידה - ונכנסנו להריון
רחל06/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשהשם ירחם על הנשמה של העובר שלך
שירה14/11/2013ה את מתגאה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר - דחוףלירז23/09/2013
שלום,
אני נמצאת כרגע במעקב הריון בסיכון גבוה עקב HCG בסקר ביוכימי ראשון 27 MOM ושילייה מעובה (בהריוון הראשון היה אותו סיפור ועקב עצירה בגדילת העובר עברתי זירוז) כרגע עושים לי בבירור לקרישיות יתר. עכשיו קיבלתי תשוב לבדיקה: פקטור 8 הינו 238. אני כרגע אספרין 100 פעם ביום. מה עלי לעשות? התור לרפא בעוד 3 שבועות, איני בשבוע 17?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר - דחוף - תגובה
פרופ' יריב יוגב25/09/2013קשה לתת ייעוץ טיפולי על סמך תשובת בדיקה אינטנרטית מה גם שפרטים רבים חסרים
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת דאון במשפחהלאה22/09/2013
שלום,
במשפחתו של בן זוגי יש של תסמונת דאון: אחות אימו שנולדה עם תסמונת דאון וכן אמא שלו עצמה עברה הפלה אחת בעקבות גילוי מוקדם של התסמונת (חוץ מזה נולדו לה 3 ילדים בריאים).
אני יודעת שעלינו לבצע בדיקות גנטיות וכמובן שנעשה זאת בבוא העת, אבל אני מנסה להבין מקריאה באינטרנט אם מדובר בהעברה תורשתית ולפיכך הסיכון שלנו גבוהה או שמדובר ב"פוקסים"...
אשמח לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת דאון במשפחה - תגובה
פרופ' יריב יוגב23/09/2013פני לייעוץ גנטי מסודר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על שיליהנויה17/09/2013
שלום, הייתי בסקירה ראשונה והרופא אמר שהשיליה קצת קרועה ורשם בהערות:
הודגמה שיליה החשודה ל BILOBATA
הודגם מימצא בולט מהשליה באורך 3 ס"מ היכול להתאים ל PLACENTA CIRUMVALATA או AMNIOTUC SHEATH בעקבות C\S
אשמח לעזרה ופירוש מה זה אומר...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על שיליה - תגובה
פרופ' יריב יוגב23/09/2013כעיקרון לשליה הרא\שית יש שליית לוואי
לממצא זה יכולות להיות משמעיות חשובות בהריון אנא פני עם תשובת הסונר לרופא שלך לצורך ייעוץ מסודר
או תאמי פגישת ייעוץ אישית במידה ומעוניינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה AVMמאור15/09/2013
המטופלות שאמרת שהיו לך, גילו את הAVM במהלך ההריון או שהן יעו שיש להן ולמרות זאת נכנסו להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה AVM - תגובה
פרופ' יריב יוגב15/09/2013רובן ידעו על כך טרם ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
מאור12/11/2013מה הבדיקות שאני אהיה אמורה לעבור? במרפאה בסיכון הכוונה...
הייתי שמחה לבוא אליך להתייעצות אבל הבעיה שאני מהצפון ואצטרך למצוא רופא מהצפון (רמב"ם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהavm שאלה אחרונה
מירית16/09/2013קודם כל תודה לך!
איך אני יכולה להגיע, או למצוא בחורה שחוותה את אותו הדבר כמו שאני היום? אני מחפשת בפורומים ולא מוצאת, אני ככ סקרנית לדבר עם מישהי שחוותה את מה שעובר עליי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת - אודה לעצתכםטיניל14/09/2013
אני בהריון 3 , שבוע 32 .
בעברי 2 לידות ( בשתיהן הייתי בשמירה עקב קיצור צואר משמעותי . בסופו של דבר ילדתי בשבוע 39 ) .
הלידה האחרונה היתה בקיסרי חירום עם INVERTED T ולכן בהריון הזה אני מיועדת לקיסרי בשבוע 37 .
בהריון הנוכחי :
אני נמצאת במעקב הריון בסיכון + אורך צואר אחת לשבועיים .
עד לפני שבוע אורך הצואר בד"כ היה תקין ( נע סביב 28-35 מ"מ , פעם אחת נמדד 22 מ"מ ) , מידי פעם לחצים וצירים שגם נצפו במוניטור .
לפני כשבוע , אורך הצואר הגיע ל 16 מ"מ , לאחר התייעצות טלפונית עם הרופא שלי , קיבלתי המלצה למנוחה של שבוע + מדידת אורך צואר לאחר שבוע מנוחה ובהתאם לזה להחליט אך ממשיכים .
לפני יומיים פניתי לקופת החולים בגלל כאבים בבטן תחתונה , במדידת אורך צואר ידנית הוא נראה מקוצר , אבל בUS נמדד 33 מ"מ + סגור . לא נצפו צירים במוניטור .
הרופאה שמדדה המליצה להמשיך לנוח מכיוון ששלטענתה הצואר מקוצר .
שאלתי :
לאור אורך הצואר האחרון שנמדד ב US ( לפי מה שידוע לי 33 מ"מ זה תקין ) , האם אני יכולה לחזור לשגרה ( עבודה , להסתובב וכו' ) ?
ברצוני לציין שהתור הקרוב שלי לרופא המטפל הוא בעוד שבועיים ואני מתלבטת אך להמשיך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת - אודה לעצתכם - תגובה
פרופ' יריב יוגב14/09/2013קשה מאד לייעץ ללא בדיקה והערכה
מציע כי תקדימי התור לרופא המטפל לצורך הערכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AVM במוח והריוןמאור12/09/2013
שלום רב,
אני בת 33 נשואה ללא ילדים.
לפני 3 שנים אבחנו אצלי AVM (כלי דם מורחב) במוח.
לפני שנתיים עברתי הקרנה בתל השומר ומאז אני בבדיקות(צנתורים אבחנתיים) כדי לראות מתי הוא ייסגר לחלוטין ורק אז אוכל להיכנס להריון.
פני חצי שנה עברתי צנתור אבחנתי שהראה שהכלי דם נסגר 95% ונשאר ממש עוד קצת (5%) לסגירה סופית.
שאלתי, לפי הניסיון שלך בהריון בסיכון גבוהה איזו סוג של הריון בסיכון אני אהיה? והאם נתקלת בבעיה כזו אצל מטופלות שלך שהיו בהריון?
תודה וחתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AVM במוח והריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב13/09/2013היו לי מספר מטופלות עם בעיה דומה
ללא ספק מדובר בהריון בסיכון גבוה
לצורך הערכה מסודרת של מידת הסיכון יש צורך בייעוץ פרטני ואישי
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהavm
מאור15/09/2013תודה רבה לך!! אקבע פגישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהavm - תגובה
פרופ' יריב יוגב15/09/2013בשמחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב לכם..עדנוש2912/09/2013
אני בת 29 ואני בהריון בשבוע 7 עם תאומים לא זהים (אתמול נצפה דופק לשניהם) רציתי לברר העם זה שאני אחרי ניתוח קיסרי (עברו 4 שנים מאז) וזה שזה הריון ivf icsi מהווה בעיה וניקרא הריון בסיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב לכם.. - תגובה
פרופ' יריב יוגב13/09/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
עדנוש2914/09/2013עם כמו שענית זה הריון בסיכון גבוה העם אני יכולה לצאת לשמירה? בנתיים אין שום בעיות עם ההריון..ממתי אפשר לצאת לשמירה עם הריון כזה? אני עובדת משמרות בנות 12 שעות במפעל..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
פרופ' יריב יוגב14/09/2013התייעמי עם הרופא המטפל ובמידת הצורך פני לרופא תעסוקתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה-מודאגת מאוד!סיון11/09/2013
שלום,
אני בת 30 נמצאת בשבוע 10+3 בעקבות כאבי בטן תחתונה משמאל שנמשכו מספר ימים,
בבדיקה הודגמה המטומה סבכוריונית משמאל בגודל 2.3*0.9 ס"מ,קיבלתי נרות אנדומטרין לשבוע
ועליי להבדק שוב לוודא שיפור המצב,בהבחנה נכתב Threatened Abortion
אני מודאגת ולא קיבלתי תשובות מספקות מהרופאה שלי ברצוני לשאול מספר שאלות:מהי המטומה סבכוריונית?
איך נרות אנדומטרין מסייעות במצב כזה?
האם אכן הריוני נמצא במצב של הפלה מאיימת? האם יש סכנה לעובר?
אציין כי בדיקות הדם והשתן תקינות,העובר תואם לגיל ההריון וכי לא היו דימומים.
כאבי הבטן והלחצים עדיין קיימים ואני מאוד מודאגת ואיני יודעת האם לשייך זאת להבחנה
או שמא אלו תופעות נורמאליות להריון התחלתי?
אשמח לקבל תשובות לשאלותי
תודה
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה-מודאגת מאוד! - תגובה
פרופ' יריב יוגב13/09/2013אין כל הוכחה שנרות אנדומטרין משפיעים
יש סיכוי מוגבר להפלה אך אם לא מדממת זהו מצב מעודד
יש צורך בהמשך מעקב סונוגרפי
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובה מהירה ומקצועית
סיון15/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהנטלי11/09/2013
היי....רציתי לדעת האם תאומים שנולדים בשבוע 37+3 בניתוח קיסרי הם בשלים מספיק ? האם יצטרכו להיות באינקובטור ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
פרופ' יריב יוגב25/09/2013כעיקרון לא
אך יש תלות בהרבה גורמים נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור צווארמור10/09/2013
שלום לרופאים
אני בשבוע 24 ולפני כשבועיים גילו שהצוואר רחם התקצר ומעט נפתח.
הצוואר מתארך ומתקצר כל פעם וגם נפתח ונסגר.
ההריון התחיל עם 4 סמ ומאז נע בין 23-30
השתחררתי מבית החולים למנוח של שבוע ואז להמשיך מעקב אצל הרופאה, הרופאה
בקשה ממני להגיע לביקורת פעם בשבוע, אורך הצוואר כרגע הוא 23 ולהישאר בבית ולנוח. מחר אני אצל הרופאה שוב.
האם מצב כזה שככל הנראה לא עומד להשתנות(רק מקווים שיישאר ככה) נחשב לשמירת הריון? האם להגיע מחר עם טפסים של ביטוח לאומי לרופאה? מאשרים בדרך כלל שמירה על בסיס קימור צוואר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור צוואר - תגובה
פרופ' יריב יוגב13/09/2013תשוחחי עם הרופאה
הדבר תלוי גם בסוג העבודה ושבוע ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת תאוםשרון09/09/2013
שלום,
אני בהריון מספר 3, תאומים לא זהים, ספונטני, שבוע 29. 2 הריונות קודמים ספונטנים תקינים לחלוטין, לידות רגילות ובמועד של ילדים בריאים (טפו טפו).
אנחנו במעקב אחר עובר ימני עם ממצאים, כאשר האבחנה הסופית תוכל לנוע בין עובר בריא עם ריאה שמאלית מעט קטנה ולבין קטסטרופה (בקע טבורי שגורם לקיבה דחוקה בבית החזה, ריאה היפופלסטית ולב אסימטרי). כרגע לא רואים תסריט קשה ב- US ויש סימנים חיוביים (נצפו ורידי ריאה. קיבה נראית במקום תקין. באקו לב לא נצפה מום לבבי משמעותי. אם כי ריאה עדיין מעט קטנה והלב דחוק לשמאל תופס את מקומה).
מתוכננת לעבור MRI בשבוע 32, לאחריו נקבל הערכה מהמומחים ונצטרך לקבל החלטה..
אחרי כל החפירות לשאלות: אחרי 2 לידות בזמן (שבוע 41) וצוואר רחם עומד נכון לאתמול על 35מ"מ - האם שבוע 32 יהיה מאוחר מדי לביצוע הפרוצדורה? האם לאחר ביצוע הפעולה המדיניות היא להשאיר את האישה באשפוז? האם הלידה תהיה בהכרח בקיסרי? כרגע שניהם מצג עכוז. האם יש ליווי פסיכולוגי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה התכוונתי לבקע סרעפתי
שרון09/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפחתת תאום - תגובה
פרופ' יריב יוגב25/09/2013אינני יודע באיזה בי"ח את מטופלת
אני מניח שה MRI יתבצע בתה"ש או באיכילוב
הסיכוי ללידה מוקדמת חאור אורך הצוואר נמוך אך יש לזכור כי מדובר בהריון תאומים. שבוע 32 נראה לי זמן שקול וראוי לקבלת ההחלטה
במידה ועושים הפחתה המטרה לאחר 2 לידות רגילות לאפשר לך לידה נוספת נרתקית אך בתלות של מספר גורמים ולכן כדאי לבצע ייעוץ מקדים
ברור שאם העובר הבריא הינו העובר המוביל והוא יישאר במצג עכוז סיום ההריון יהיה בניתוח קיסרי
בוודאי שיש ליווי נפשי לתהליך כה קשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה בשבוע 27 עם שליית פתח חלקיתנועה08/09/2013
שלום, אני מתגוררת בחו"ל ואמורה לטוס לארץ בשבוע 27 וארבעה ימים. כרגע לפי האולטרסאונד האחרון השלייה הייתה במצב שהקצה שלה נוגע בצוואר הרחם. עד כה לא היו דימומים ותופעות אחרות חוץ ממה שהאולטרסאונד הראה. (זה הריון ראשון שלי ואני בת 27)
רציתי לדעת עד כמה זה מסוכן לטוס ומה הסכנות שכרוכות בזמן הטיסה עצמה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה בשבוע 27 עם שליית פתח חלקית - תגובה
פרופ' יריב יוגב08/09/2013יכולה לטוס בתנאי שאין צירים או ריצור צוואר הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיסה עם שליית פתח חלקית- תגובה
נועה09/09/2013תודה על תגובתך! עשאתה כותב צירים הכוונה לצירי ללידה או גם לצירי ברקסטון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)