מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמירת הריון לאחר הריון שהסתיים IUFDאליס22/07/2013
שלום רב,
אני חצי שנה לאחר הריון ראשון תקין לחלוטין, שהסתיים בשבוע 38 בלידה שקטה IUFD
נתיחת הגופה, בדיקות קרישיות והעמסת סוכר יצאו תקינות, השיליה לא נשלחה לפתולוגיה עקב טעות של בית החולים, לא נמצאה הסיבה למותו של בני.
היום אני בשבוע 7+1 שאלתי היא האם מאשרים שמירה לאחר הנ״ל למרות שההריון שמתפתח תקין? (יש לי pcos נקלטתי בעזרת הורמונים והזרעה)
האם ההריון שלי כעת נחשב להריון בסיכון?
האם יש באפשרותי דרך למנוע הישנות של זה?
בתודה מראש,
אליס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון לאחר הריון שהסתיים IUFD - תגובה
ד''ר אלי רימון23/07/2013ההריו הוא הריון בסיכון
אינני מכיר פרטי המקרה אך לא ברור שנוכל למנוע השנות
דרוש מעקב קפדני כמובן
לדעתי שמירה לא תאושר ועקרונית מנוחה לא תמנע השנות המקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה?נתונים נוספים20/07/2013
שלום,
לפני שבועיים עברתי הזרעה ולפני יומיים גיליתי שאני בהריון.
לפני שבוע אבי עבר צנתור, וחיכיתי איתו בחדר המתנה של הצנתורים (באיזור שכולם ממתינים ובמרכז חדר הצנתור עצמו) שש שעות.
האם יתכן שפגעתי בעובר עקב קרינה???
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה? - תגובה
ד''ר אלי רימון21/07/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך צוואר הרחםלי18/07/2013
אני בשבוע 22 ובסקירה יצא שאורך צוואר הרחם הוא 31 האם זה תקין לשבוע ההריון? יש לציין שלפני 10 חודשים ילדתי לידה מוקדמת בשבוע 27.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך צוואר הרחם - תגובה
ד''ר אלי רימון21/07/2013בתחום התקין
בכל זאת רצוי מעקב צואר כל שבועיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת גדילת העוברשירה16/07/2013
שלום
אני בת 31 שבוע 28.3 בבדיקות קודמות שקיפות עורפית לא תקינה (5.2 ממ) סקירה מוקדמת לא תקינה (עצמות ארוכות קצרות וקפל עור צווארי 6 ממ ) מי שפיר תקינים ואקו לב תקין, סקירה מאוחרת בשבוע 25 תקינה , אתמול ביצעתי סקירה נוספת להערכת גדילת העובר.
bpd-77- (מתאים לשבוע 30.6)
היקף ראש-273 (מתאים לשבוע 29.6)
היקף בטן - 244 (מתאים לשבוע 28.5)
אורך ירך -53 (מתאים לשבוע 28.2)
ההיקף וקוטר הראש מדאיגים אותי מאוד, הרופא שביצע את הסקירה אמר שתקין אבל להיות במעקב, מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת גדילת העובר - תגובה
ד''ר אלי רימון23/07/2013מעקב עוד שבועיים
הפער לא כלכך גדול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב לב-שבוע 15+3רומי13/07/2013
שלום,
אני בת 37 בהריון שלישי במעקב הריון בסיכון גבוה עקב הפרעות קצב לב מרובות(1737 בשעה ) מטופלת בדרלין פעם ביום. תוצאה של שקיפות עורפית בשקלול גילי 1:1715.
החלטתי לבצע דיקור מי שפיר ורציתי לדעת אם יש סיכון בבדיקה לאור העובד שאני נוטלת דרלין.
יש לציין שהכדורים כלל לא עוזרים והפרעות קצב קיימות כולל האטת דופק שלי +תחושת של חוסר אויר...
אודה לייעוץ.
רומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב לב-שבוע 15+3 - תגובה
פרופ' יריב יוגב14/07/2013אין קשר בין דרלין לדיקור מי שפיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועת היוברדפנה12/07/2013
שלום ד"ר
אני במעקב הריון בסיכון גבוה כי משתמשת בתרופת למודיקס 200 ביום
שבוע 33.
תנועתו של העובר טבעית ואני חשה בה כל הזמן אבל יש תנועה כמו דופק הלב
אני חשה בה בצד הימין לבטן ותנועה זו תמשיך ליותר מחצי שעה כאילו יש לב בבטן שלי
האם זה לא טבעי , בגלל התרופה שלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועת היובר - תגובה
פרופ' יריב יוגב14/07/2013אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV חיובי בשבוע 36גלית11/07/2013
שלום רב,
הנני נמצאת בהריון השני בשבוע 36+3,עד כה כל הבדיקות כולל CMV היו תקינות.
לפני כמה ימים עשיתי בדיקת CMV שתוצאותיה היו חיוביות:
CMV IGG-חיובי 83.5
CMV IGM-חיובי
CMV ADVITY-0.10
CMV IGM-ADD-VIDAS-חיובי
1.השאלה שלי היא מה הסיכוי בשבוע בו הנני נמצאת כי הווירוס יעבור לעובר?
2.מה נהוג לעשות בשבוע זה כאשר מתגלה לפתע הווירוס? האם כדאי להקדים את הלידה?האם ככל שנקדים את הלידה הסיכוי כי הווירוס יעבור אל העובר פוחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
גלית11/07/2013את הבדיקת CMV האחרונה שביצעתי שעדיין היתה שלילית היה לפני 3 חודש כאשר הייתי בשבוע 24-25 .כלומר באופן תיאורטי כבר מאז יכולתי להידבק ב-CMV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי גבוה במי שפירשרון10/07/2013
שלום,
אני בת 35.5 בהריון שלישי ספונטני - תאומים בנים לא זהים. שבוע 20. בתחילת ההריון (שבוע 7, 8) היו 3 שקי הריון. השלישי שהיה ריק התמוסס וכבר לא נצפה בשקיפות.
השקיפות העורפית היתה טובה. (1.2 מ"מ, 1.4 מ"מ)
סקירה ראשונה מורחבת תקינה מלבד מוקד אקוגני אצל אחד העוברים. לכן תיאמנו ייעוץ גנטי ואקו לב עובר.
בייעוץ גנטי הומלץ לא לבצע מי שפיר. החלטנו בכל זאת לעשות + צ'יפ גנטי.
בהמלצת היועץ עשינו בדיקת חלבון עוברי שבועיים לאחר הדיקור.
AFP יצא גבוה 2.68 (כאשר הגבול העליון הוא 2). הסטטיסטיקה טובה והפחיתה הסיכון פי 10 יחסית לגיל.
נתבקשנו להתעלם מהתוצאות של ה- AFP, מאחר ומדובר בהריון מרובה עוברים.
קיבלנו תוצאות של מי השפיר. כרומוזומלית - הכל תקין. לאחד העוברים (לא ידעו להגיד לנו איזה...שזה מעצבן בפני עצמו) יצא AFP גבוה (2.98, כאשר הגבול הוא 2.5).
מאז אני לא ישנה ובקושי מתפקדת.
האם תוכלו להעריך מה הסיכוי שמשהו לא בסדר בהריון הזה?
קבעתי סקירה שניה מורחבת פרטית לשבוע 23+6. האם להקדימה?
האם הסקירה הראשונה הטובה (על ידי פרופ' צלאל) יכולה להרגיע אותי?
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי גבוה במי שפיר - תגובה
ד''ר אלי רימון10/07/2013זו הסיבה שלא מומלץ לבצע את הבדיקה בתאומים היות שברור שלא נדע למי לשייך את הבדיקה
סקירה מאוחרת תקינה לפי דעתי מספיקה כדי להרגיע אותנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק להבהרה
שרון11/07/2013ד"ר רימון - תודה על התשובה.
אני רוצה רק לוודא.
מדובר בחלבון גבוה שאותר במי שפיר של אחד העוברים, לא בסקר האימהי של חלבון עוברי.
התשובה עדיין עומדת בעינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק להבהרה - תגובה
ד''ר אלי רימון11/07/2013זה שונה
ודורש יעוץ גנטי תואם וסקירה מכוונת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירנירית08/07/2013
האם בהריון שהחל כרב עוברים ובעקבותיו לא ניתן היה לבצע בדיקות סקר ביוכימי (חלבון עוברי) עקב נתונים לא נכונים, ובו היתה שקיפות עורפית תקינה,סקירה מוקדמת תקינה (למעט מוקד אקוגני בחדר שמאל בלב) ,רצוי לבצע בדיקת מי שפיר בכדי לשלול בעיות כרומוזומיות? מציינת שההריון הינו icsi. לתשובתך אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר - תגובה
ד''ר אלי רימון10/07/2013בנתונים האלה לדעתי לא אבל יש צורך לפנות ליעוץ גנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת תפר צוואריתותי08/07/2013
בוקר טוב,
אני בת 31 בשבוע 31 להריוני.
בשבוע 14 עשו לי תפר צווארי בעקבות מצב של cn2 (לופ בצוואר הרחם), שעשו לי לפני כמעט שלוש שנים.
ביצוע התפר עבר בהצלחה ברוך השם. בעקבות זה אני מטופלת במרפאת הריון בסיכון.
אמרו לי שלקראת שבוע 37 אמורים להוציא לי אותו.
האם הוצאת התפר כרוכה בכאב? האם זה מבוצע בהרדמה מקומית\כללית?
האם יש בכך איזה סיכון לעובר? האם זה עלול להביא לזירוז צירים או ירידת מים?
אודה לכם על תשובתכם.
יום טוב ושמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת תפר צווארי - תגובה
ד''ר אלי רימון08/07/2013הפעולה כרוכה בכאב קל כי מותחים את הצואר
בעקבותיה תתכן לידה אם יש חולשת צואר אך לא מסכן העובר
לא מרדימים אותך כי משפיע על העובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמידה ותיתכן לידה
תותי10/07/2013האם זה ייחשב ללידה מוקדמת?
האם יש סיכונים בלידה בשבוע 37-38?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמידה ותיתכן לידה - תגובה
ד''ר אלי רימון10/07/2013לידה 37-38 לא נחשבת מוקדמת והתוצאות טובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח חזק של דלקנועה07/07/2013
שלום
אני בשבוע 31 היום היה לידי אופנוע שפלט ריח חזק וחריף של דלק
נשמתי את זה לכמה שניות כי לא יכלתי יותר לעצור את הנשימה ואני ממש לחוצהההה איזה נזק יכול להיגרם לתינוקת?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח חזק של דלק - תגובה
ד''ר אלי רימון07/07/2013לדעתי לא שאיפה כזו לא גורמת נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון קודם בסיכוןטלי04/07/2013
בהריון הראשון שלי שהיה הריון תאומים (IUI, לאחר דילול בשבוע 13) לקיתי בטרומבוציטופניה הריונית עם ערכים שהגיעו עד 42,000 טסיות. ההריון הסתיים בשבוע 34 עקב יציאת הפקק הרירי, פתיחה של 2.5 ומצג רגליים, לאחר שמשבוע 24 הייתי בשמירת הריון עקב צירונים. יש לציין שאורך הצוואר היה יחסית תקין והתחיל להיות דינמי יותר בסביבות שבוע 30, אז גם התגלתה הטרומבוציטופניה, שבגללה +חשד לרעלת הריון (תסמונת הלפ) אושפזתי בשבוע 32. הערכים הנמוכים ביותר שנמדדו מבחינת הטסיות היו ביום הלידה. באותו יום התחלתי לקבל טיפול בסטרואידים והתחלתי איסוף שתן נוסף - שניהם הופסקו כמובן בגלל הלידה.
לאחר הלידה נשארתי באשפוז בגלל עליית ל"ד עד 190/110 וטופלתי תרופתית.
אני מאד מאד חוששת לקראת ההריון/ות הבאים. האם גם הם יוגדרו/עשויים להתפתח לכדי הריון בסיכון? האם יצריך טיפול מיוחד/שמירה וכו'?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון קודם בסיכון - תגובה
פרופ' יריב יוגב05/07/2013קשה להעריך
יש צורך בייעוץ פרטני וגיבוש המלצות אישיות לצורך מניעת החזרה
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלמיטל04/07/2013
היי
עד עכשיו כל הבדיקות היו תקינות
הערכת משקל שבוע 30+5
BPD - 78- מתאים לשבוע 31.3
HEAD CIR 287- מתאים לשבוע 31.4
AB CIR 245- מתאים לשבוע 28.5
FEMUR LENGTH 57 - מתאים לשבוע 30
גיל הריון אולטרסאונד 29.2
זרימות דם:
עורק טבורי 3.28 s/d
משקל העובר 1426
יש לי מס שאלות
1. הבדיקה תקינה?
2. מה זה אומר שהבטן של התינוקת קטנה בשבועיים? מה הסיבות לכך? ולמה הטכנאית לא התרגשה מזה?
3. כמה קילו התינוקת כל יום אמורה לעלות בשלב זה של ההריון
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל - תגובה
פרופ' יריב יוגב05/07/20131. כן
2. טווח תקין מעקב בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ולידה עם LP שאנטעמית03/07/2013
שלום
לפני ארבע שנים עברתי ניתוח LP שאנט כתוצאה מפסאודוטומר צרברי.
מאז מצבי מאוזן ומבוקר ללא בעיות.
אני כרגע בשבוע 16 להריון הראשון שלי, ואני תוהה האם יש בעייתיות במהלך ההריון עם קיומו של השאנט ותפקודו, והאם יש העדפה ללידה רגילה או לניתוח קיסרי כתוצאה מקיומו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ולידה עם LP שאנט - תגובה
פרופ' יריב יוגב05/07/2013ברור כי השאלה שלך דורשץ ייעוץ מקיף בהרבה וחסרים פרטים רבים
במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ אישית לצורץ תכנון מיטבי אישי של ההריון והלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקותטל03/07/2013
היי,
אני בשבוע 30
שמתי לב ששבוע שעבר התחילו לי בצקות קלות ברגליים.
האם גריבת גרב אלסטית תוכל לסייע בעניין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקות - תגובה
פרופ' יריב יוגב05/07/2013תנסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)